Kategori
Uncategorized

Edi Rama: Kupola e Policisë, organizata më e rrezikshme kriminale

Kupola e Policisë, organizata më e rrezikshme kriminale

28 Feb 2013

Më poshtë mund të lexoni deklaratën e Kryetarit të PS Edi Rama:

Në rrugën e rrënimit të vazhdueshëm shqiptarët po përballen këto ditë, me një përmasë të re të panjohur deri më sot të pasigurisë. Nga njëra anë pasiguria është shfaqur si kërcënim direkt për jetën nga ushqimi. Dhe nga ana tjetër, si kërcënim direkt për jetën nga kupola e Policisë së Shtetit. Shqiptarët janë prej kohësh të tradhtuar nga qeveria e tyre.

Çdo vit e më të papunë.

Më të pafuqishëm përpara çmimeve që rriten përditë.

Pa shërbime publike sipas nevojës, po vetëm sipas xhepit.

Pa shtet që t’i mbrojë dhe padrejtësi që të garantojë liritë dhe të drejtat e tyre.

Por qoftë historia e ushqimeve me substanca të dëmshme për shëndetin, e qumështit toksik dhe e mishit të rritur me hormone të rrezikshme, qoftë historia e kupolës së Policisë së Shtetit që është kthyer në organizatën më të rrezikshme kriminale të vendit, janë dy anët e të njëjtës medalje.

Është medalja e një tradhtie që po merr përmasa të paimagjinueshme: Tradhtia e qeverisë ndaj misionit kushtetues, ligjit, institucioneve, programit të vet padyshim dhe vetë popullit, i cili e paguan përditë në kurriz çmimin e lartë të kësaj tradhtie.

Ja pse kjo qeveri nuk siguron dot më jetën e qytetarëve. Nuk garanton dot më asnjë liri e të drejtë të tyre. Përkundrazi luan përditë me jetën e qytetarëve dhe e ka braktisur qytetarin e këtij vendi m’u në mes të rrugës.

Qeveria nuk siguron dot as ushqimet që familjet konsumojnë apo fëmijët marrin në çerdhe e kopshte. Përkundrazi, luan me jetën e familjeve e të fëmijëve, duke dhënë deklarata qetësuese me përmbajtje të gënjeshtërt si në rastin skandaloz të qumështit toksik.

Qeveria nuk siguron dot as jetën e policëve. Përkundrazi luan me jetën e policëve. Dihet botërisht se kupola e Policisë së Shtetit merr para për emërime në të gjitha nivelet e policisë. Por këtë herë ka të dhëna të tmerrshme se merren para edhe për shkarkime komisarësh, që flaken në rrugë dhe lihen në pritën e krimit.

Media shkruan se është paguar lartë në kupolë, për të larguar komisarin e sapo vrarë. Historia e fotografisë së djeshme është rrënqethëse. Jo vetë fotografia, që mund të ishte krejt e rastësishme si shumë fotografi në këtë botë. Por historia që pasoi me alibinë e turpshme të zv.Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë e me radhë të të tjerëve, është një kulmim i degjenerimit të shtetit ku realisht nuk gjenden më fjalë.

E pra, alibia e djeshme e Kuliçit famëkeq dhe deklarata e mëpastajme e Burgajt hileqar janë mishërimi i tradhtisë ndaj Policisë së Shtetit. Dorëheqja nga hetimi i të fotografuarve me njeriun e akuzuar për vrasjen e komisarit është një mënyrë shumë e padenjë për të fshehur të vërtetën.

Atë të vërtetë që në fakt duket haptaz nga alibia vetdemaskuese e zëvendësdrejtorit për atë fotografi dhe nga deklarata vetdiskretituese e drejtorit për gjithë ndodhinë, ndërsa heshtja e Ministrit të Brendshëm është kapaku i një historie që duhet të vazhdojë me dorëheqjen e të treve minimalisht. Edhe të ministrit, edhe të drejtorit të përgjithshëm, edhe të zëvendësdrejtorit të përgjithshëm.

Kjo trio është mallkimi i sotëm i Policisë së Shtetit.

Kjo trio është fytyra e tradhtisë së përditshme që i bëhet Policisë së Shtetit.

Kjo trio është dora e rrënimit të vazhdueshëm të Policisë së Shtetit. Kjo trio është truri i korrupsionit dhe i kontrabandës që e ka kalbur krejt Policinë e Shtetit.

Kjo trio është veshi që merr fjalë nga krimi dhe goja që i çon fjalë krimit. Sigurisht që nuk kam asnjë iluzion dhe nuk duhet të ketë asnjë iluzion: kjo tradhti rrënuese ka bekimin dhe dijeninë e kryeministrit, i cili pasi u vra komisari bëri një deklaratë për teknologjinë 3G! Ndërsa sot priteni me siguri të akuzojë opozitën për kushedi se çfarë të zezash.

Ja pse komisarët këputen rrugëve nga plumbat e krimit dhe asgjë nuk ndryshon. Jeta vazhdon njësoj si më parë, deri në vrasjen e komisarit të radhës.

Ja pse është thyer ekuilibri në favor të krimit në fushën e betejës se shtetit me krimin, ku shteti është tërhequr dhe krimi ka marrë yrysh në bashkëpunim me kupolën drejtuese të Ministrisë së Brendshme dhe të Policisë së Shtetit.

Ja pse krimi e ka zënë Shqipërinë për fyti dhe ja pse kur PD erdhi në qeveri evidentoheshin 8250 krime në vit, ndërsa në vitin 2012 u evidentuan 20 688 krime në vit.

Ja pse diferenca në 7 vjet qeverisje është 12 438 krime më shumë, që do të thotë se vit pas viti progresioni i rritjes së krimit është 1500 krime çdo vit më shumë.

Ja pse vetëm viti 2012 në raport me vitin 2011 evidentoi 3029 vepra penale më shumë.

Ja pse Shqipëria e sotme ka koefiçentin më të lartë të vrasjeve për 100 mijë banorë në Europë, edhe në rajon.

Ja pse Shqipëria e sotme është vendi europian me numrin më të madh të vdekjeve në rrugë, në një kohë që ka numrin më të vogël të makinave për banorë në Europë. Kemi katër herë më pak makina për banorë se sa në çdo vend Europian dhe kemi katër herë më shumë vdekje, plagosje, dëmtime në rrugë se sa në çdo vend të Europës. Katër herë.

Ja pse sot është dita për të thënë:

O shqiptar që ende shkoni symbyllaz si tifozë besnikë ndaj partisë në pushtet, hapni sytë se kjo nuk është lojë me top futbolli ditën e diel, po një lojë me jetën që po bëhet përditë dhe më e pasigurt për të gjithë pa dallim, kudo, në çdo pjesë të territorit.

Sepse partia në pushtet ka tradhtuar, jo ju që i shkoni pas symbyllaz, por ka tradhtuar dhe vetveten. Dhe qeveria flet përditë për ju, po bën çdo orë dhe minutë vetëm punën e vet.

edi rama policia /deklarata 2013

marrë nga respublica.al

Kategori
Uncategorized

Meta: Rama thinks he’ll be able to gamble on the country’s future

Meta: Rama thinks he’ll be able to gamble on the country’s future

Meta: Rama thinks he’ll be able to gamble on the country’s future

Former Albanian President Ilir Meta, now chairman of the Freedom Party, reacted after the decision of the government to restore gambling and sporting bets in the country.

Speaking in a press conference, Meta said Premier Edi Rama was incoherent when he banned gambling and now he restores it.

“He is a shameless person that banned gambling with the excuse of defending the Albanian families from the criminal activity and now he allows it with the excuse of helping the sports activity.

What kept him from helping sports in the last ten years with exaggerated expenses for the waste incinerators? He simply wants his family to have the monopoly on the gambling industry.

He is an adventurer, he thinks he can gamble on the country’s future”, said Meta.

Kategori
Uncategorized

Suedia të mos pranojë më shumë azilkërkues se fqinjët tanë nordikë.

Avokate /Maria Malmer Stenergard

Me siguri ndjehet mirë kur trokasim në dyer dhe takojmë votuesit?! Faleminderit të gjithëve me të cilët u takova dhe bëra fushatë – kjo sjell një sasi të pabesueshme gëzimi dhe energjie!

Disa nga pyetjet që më bëjnë shpesh janë në lidhje me emigracionin dhe integrimin. Emigracioni mund të pasurohet dhe të jetë i mirë për një vend.

Fuqia punëtore shumë e kualifikuar është, për shembull, e nevojshme që kompanitë suedeze të jenë në gjendje të konkurrojnë në një treg global. Por pak mendojnë se emigracioni në përgjithësi funksionon.

Suedia ka pasur shumë emigracion për një kohë të gjatë, pa një plan funksional për integrim.

Studimet tregojnë se pas 14 vitesh në Suedi, gjysma kanë ende nevojë për një përkthyes. Çdo emigrant tjetër të rritur, 700,000 njerëz, i mungon mbështetja e tyre. 

Nëse ata do të punonin vetëm në të njëjtën masë si suedezët vendas, taksapaguesit do të kursenin 57 miliardë SEK.

Fatkeqësisht, ekziston gjithashtu një lidhje e qartë midis emigracionit dhe krimit.

Edhe pse vetëm pak nga ata që vijnë në Suedi kryejnë krime, deri në 94 për qind e kriminelëve të bandave kanë një prejardhje të huaj.

Një integrim funksional duhet të bazohet në katër pjesë:

Gjuha.

Askush nuk duhet të fillojë shkollën pa zotëruar suedishten.

Për ata që kanë nevojë, ju sugjerojmë parashkollor gjuhësor me mësues vërtet të mirë. SFI duhet të zhvillohet me plane studimi individuale, të cilat pritet të ndiqet.

Ne do të kërkojmë njohuri të gjuhës suedeze për një leje qëndrimi të përhershme. S thotë gjithashtu se ata duan – por ata kanë votuar jo në Riksdag në një situatë kritike.

Imigracioni i reduktuar. Që kur qeveria S mori detyrën, më shumë se 830,000 njerëz kanë emigruar këtu. 

Kjo është pothuajse dhjetë për qind e popullsisë së vendit.
Ne duam të shohim një objektiv vëllimi për emigracionin, në mënyrë që Suedia të mos pranojë më shumë azilkërkues se fqinjët tanë nordikë.

Ai kërkon legjislacion në një nivel minimal, d.m.th. duhet të jetë në përputhje me ligjin e BE-së dhe marrëveshjet ndërkombëtare, por jo të shkojë përtej kësaj.

Përveç kësaj, ne duhet të zvogëlojmë faktorët tërheqës, për shembull, përmes kualifikimit për mirëqenie dhe rregullave më të rrepta për shtetësinë.

Vetëmjaftueshmëria. Shumica dërrmuese duan të punojnë, por shumë ngecin në varësinë nga përfitimet. Në mënyrë që më shumë njerëz të kalojnë nga shtesa në pagë, ne duam të rrisim stimujt financiarë, përmes kufizimeve të shtesave dhe shpërblimeve të punës. Është absurde dhe fyese që për disa familje ndonjëherë nuk jep rezultat kur një prind fillon të punojë.

Jam i bindur se mund ta kthejmë valën. Por është vetëm një qeveri e udhëhequr nga M-ja që mund të rregullojë integrimin.

Përshëndetje, dhe fat të mirë atje!
Maria Malmer Stenergard
Zëdhënësja e Politikës së Migracionit dhe Sigurimeve Shoqërore

Visst känns det bra när vi knackar dörr och möter väljarna?! Tack till alla er som jag fått träffa och kampanja med – det ger otroligt mycket glädje och energi!

Några av de frågor som jag ofta får handlar om invandring och integration. Invandring kan berika och vara bra för ett land. Den högkvalificerade arbetskraften är exempelvis nödvändig för att svenska företag ska kunna konkurrera på en global marknad. Men få upplever nog att invandringen i stort fungerar. Sverige har haft alldeles för stor invandring under lång tid, utan en fungerande plan för integrationen.

Studier pekar på att efter 14 år i Sverige behöver hälften fortfarande tolk. Varannan vuxen invandrare, 700 000 personer, saknar egen försörjning. Om de bara jobbade i samma utsträckning som infödda svenskar så skulle skattebetalarna spara 57 miljarder kronor. Tyvärr finns det vidare en tydlig koppling mellan invandring och kriminalitet. Även om endast ett fåtal av de som kommer till Sverige begår brott så har uppemot 94 procent av de gängkriminella utländsk bakgrund.

En fungerande integration måste bygga på fyra delar:

Språket. Ingen ska börja skolan utan att behärska svenska. För dem som behöver det föreslår vi språkförskola med riktigt duktiga pedagoger. SFI måste utvecklas med individuella studieplaner, som man förväntas följa. Vi ska ställa krav på kunskaper i svenska för permanent uppehållstillstånd. Det säger S också att de vill – men de har i skarpt läge röstat nej i riksdagen.

Minskad invandring. Sedan S-regeringen tillträdde har mer än 830 000 personer invandrat hit. Det är nästan tio procent av landets befolkning. Vi vill se ett volymmål för invandringen, så att Sverige inte tar emot fler asylsökande än våra nordiska grannländer. Det kräver en lagstiftning på miniminivå, det vill säga den ska följa EU-rätten och internationella avtal, men inte gå längre än så. Därutöver måste vi minska pull-faktorerna genom exempelvis kvalificering till välfärden, och skärpta regler för medborgarskap.

Egen försörjning. De allra flesta vill jobba, men många fastnar i bidragsberoende. För att fler ska gå från bidrag till lön vill vi öka de ekonomiska drivkrafterna, genom bidragstak och jobbpremie. Det är absurt och stötande att det för vissa familjer ibland inte lönar sig när en förälder börjar jobba.

Svenska normer och värderingar. Man kan behärska svenska och ha egen försörjning utan att vara integrerad. Här i Sverige ska man respektera alla människors lika värde. Kan man inte skriva under på det bör man söka sig någon annanstans. Vi vill stoppa moralpoliserna, stärka barnen och kvinnorna, och utvisa dem som begår hedersrelaterade brott.

Jag är övertygad om att vi kan vända utvecklingen. Men det är bara en M-ledd regering som kan få ordning på integrationen.

Bästa hälsningar, och lycka till där ute!
Maria Malmer Stenergard
Migrations- och socialförsäkringspolitisk talesperson
Kategori
Uncategorized

Sot, Gorbaçovi mund të burgoset në vendin e tij

Është thënë dhe shkruar shumë për Gorbaçovin, njeriun që la të bjerë Muri i Berlinit, që la njerëzit të mendojnë dhe të flasin më lirshëm. Ai ishte gjithashtu njeriu që tërhoqi Bashkimin Sovjetik nga varrezat perandorake të Afganistanit. Me njollën në kokën e tij tullac, ai kishte edhe logon e tij, të njohur ndër miliarda.

Nuk ka gjasa që vdekja e tij të krijojë një valë zie në atdheun e tij. Sepse edhe para se të vdiste ish-udhëheqësi sovjetik, ai ishte stërlodhur dhe varrosur nga historia.

Sa qytetarë nga gjithë bota e kuptojnë sot guximin mbinjerëzor që duhet t'i ketë marrë Mikhail Gorbaçovit për të shpuar flluskën e madhe të gënjeshtrave mbi të cilat mbështetej Bashkimi Sovjetik?

Është e lehtë të thuhet sot se Bashkimi Sovjetik ishte i falimentuar, i gjakosur dhe i rrëzuar plotësisht si në Afganistan, ashtu edhe në garën e armëve.

Por të pranosh si individ se gjithçka që të ka mësuar shoqëria, që i gjithë sistemi që të ka rritur, bazohet në gënjeshtra, kërkon guxim të një
thellësie të paimagjinueshme.

Ndërkohë, bota nuk mësoi kurrë nga gabimi më i madh i Gorbaçovit.

Zgjedhjet nuk mjaftojnë për të krijuar demokraci.

Derregullimi gjithashtu nuk mjafton për të krijuar një kapitalizëm funksional.

Demokracia kërkon institucione funksionale me policë që nuk zhvatin qytetarët në çdo kryqëzim.

Kapitalizmi kërkon rregulla loje dhe një gjyqësor që i zbaton ato.

E gjithë kjo do të ishte shumë për t’i vënë mbi supet e një njeriu.

Në atë rast, bota nuk do të kishte qenë kurrë e verbër ndaj zhvillimeve të ngjashme në trazirat e Kinës ose zhvillimin e ngjarjeve në vende të tilla si Libia apo Egjipti.

Të ndërtosh një vend me institucione funksionale është po aq seksi sa një doktoraturë në auditim.

Vështirë se diçka për të fituar zgjedhjet.

Gorbaçovi vdiq në të njëjtin vit kur Lufta e Ftohtë u rishfaq.

Në të njëjtën kohë, ai na dha një fije shprese: se edhe në diktaturat më të mbyllura, mund të dalin liderë që rrëzojnë muret e burgut nga brenda.

Por do të ishte naive të harronim se pa një luftë të gjatë rrënimi dhe garë armatimesh nga bota e lirë, një njeri si Gorbaçovi nuk mund të kishte ardhur kurrë në pushtet.

Le të shpresojmë se nuk do të kalojnë edhe tridhjetë vjet para se të rrëzohet muri tjetër.

Kategori
Uncategorized

20 nga citimet më të famshme të Gorbaçovit

Asgjë dhe askush, asnjë presion, as nga e djathta as nga e majta, nuk mund të më bëjë të braktis perestrojkën dhe mënyrën e re të të menduarit.

Unë nuk do të ndryshoj mendimet apo bindjet e mia.

Vendimi im është përfundimtar.”

”Amerikanët kanë një sëmundje të rëndë që është më e keqe se SIDA.

Quhet kompleksi i fituesve.”

”Nëse ajo që bëtë dje ende ju duket e madhe, nuk keni bërë shumë sot.”

“Nëse jo unë, kush?

Dhe nëse jo tani, kur?

“Natyra është zoti im.

Për mua natyra është diçka e shenjtë.

Pemët janë tempujt e mi dhe pyjet janë katedralet e mia.”

“Paqja nuk është bashkimi duke qenë i barabartë, por bashkimi duke qenë i ndryshëm, duke krahasuar dhe duke u përballur me dallimet”.

“Ne kishim dhjetë vjet pas Luftës së Ftohtë për të ndërtuar një botë të re dhe megjithatë i neglizhuam.

Shtetet e Bashkuara nuk mund të tolerojnë askënd që të veprojë në mënyrë të pavarur.

Çdo president amerikan duhet të ketë një luftë.”

“Jezusi ishte socialisti i parë.”

“Pa perestrojkën, Lufta e Ftohtë nuk do të kishte përfunduar kurrë.

Bota nuk mund të vazhdonte në rrugën e rrahur me kërcënimin gjithmonë të pranishëm të luftës bërthamore.”

“Nëse ka diçka që na ka mësuar historia, është se kur koha është pjekur për ndryshim dhe autoritetet nuk mund ose nuk do të ndryshojnë, ndodh një nga dy gjërat – shoqëria fillon të kalbet nga brenda ose fillon një revolucion.”

“Nëse nuk po ecni përpara, po ecni prapa.”

“Mos besoni gjithçka që lexoni në internet.”

“Modeli që filloi të ekzistonte në Bashkimin Sovjetik doli të ishte totalitar, jo socialist.

Është një gjë e rëndësishme për të reflektuar për këdo që po përpiqet seriozisht të kontribuojë në zhvillimin që përfiton racën njerëzore.”

“Intoleranca ideologjike dhe politike prodhon rezultate që janë saktësisht të kundërta me ato të synuara.”

“Ne nuk duhet t’i kushtojmë shumë vëmendje asaj që thotë Perëndimi.”

“Ajo që na nevojitet është Paqja e Yjeve, jo Lufta e Yjeve”.

“Kam paguar një çmim shumë të lartë për perestrojkën.”

“Ndonjëherë është e vështirë të njohësh dhe të pranosh gabimet e tua, por duhet ta bësh këtë.

Unë isha shumë arrogant dhe i sigurt dhe u ndëshkova për këtë.”

“Është më mirë të diskutojmë sesa të planifikojmë shkatërrimin e njëri-tjetrit”.

“Vepra e jetës sime ka përfunduar.

Bëra gjithçka që munda.”

Kategori
Uncategorized

Berisha: Jemi vendi me rrogat dhe pensionet më të ulta në rajon,Sali Berisha

TIRANË- Kryetari i Partisë Demokratike Sali Berisha ka deklatruar se nga viti 2013 kur ne ishim vendi me rrogat e pensionet më të larta në rajon, kemi rënë në vendin me rrogat e pensionet më të ulta në rajon. Gjatë një takimi, Berisha tha se vendi nën qeverisjen e Ramës ka rënë varfëri ekstreme.

“Ne kemi zgjedhur këtë format për të diskutuar probleme themelore, me të cilat përballet shoqëria jonë. Natyrisht, si PD, në mënyrë të padiskutueshme për të marrë, përzgjedhur, reflektuar në programin tonë, këto mendime që ne të përgatitemi për përgjigjen më të mirë me problematikën e madhe që përballet Shqipëria. Në këtë kontekst është jashtë çdo dyshimi se, problem themelor me të cilin përballen shqiptarët sot, është varfërimi i frikshëm në rritje. Kjo është gjeja më evidente, e tregojnë në mënyrë të pamohueshme të gjithë treguesit që masin varfërinë. Dëshmohet nga fakti se, në rast se në 2013 ne ishim vendi me rrogat dhe pensionet më të larta në rajon, sot i kemi më të ulëtat në rajon. Në 2013 ne kishim 1.03 % varfëri ekstreme sipas Bankës Botërore, sot është katërfishuar. Këta janë familje që marrin më pak se 1 $ në ditë. Ishin 14 mijë familje, tani janë mbi 50 mijë familje,’ tha Berisha

Kategori
Uncategorized

Berisha: Jemi vendi me rrogat dhe pensionet më të ulta në rajon, rënie drastike nga 2013

Berisha: Jemi vendi me rrogat dhe pensionet më të ulta në rajon,Sali Berisha

TIRANË- Kryetari i Partisë Demokratike Sali Berisha ka deklatruar se nga viti 2013 kur ne ishim vendi me rrogat e pensionet më të larta në rajon, kemi rënë në vendin me rrogat e pensionet më të ulta në rajon. Gjatë një takimi, Berisha tha se vendi nën qeverisjen e Ramës ka rënë varfëri ekstreme.

“Ne kemi zgjedhur këtë format për të diskutuar probleme themelore, me të cilat përballet shoqëria jonë. Natyrisht, si PD, në mënyrë të padiskutueshme për të marrë, përzgjedhur, reflektuar në programin tonë, këto mendime që ne të përgatitemi për përgjigjen më të mirë me problematikën e madhe që përballet Shqipëria.

Në këtë kontekst është jashtë çdo dyshimi se, problem themelor me të cilin përballen shqiptarët sot, është varfërimi i frikshëm në rritje. Kjo është gjeja më evidente, e tregojnë në mënyrë të pamohueshme të gjithë treguesit që masin varfërinë. Dëshmohet nga fakti se, në rast se në 2013 ne ishim vendi me rrogat dhe pensionet më të larta në rajon, sot i kemi më të ulëtat në rajon. Në 2013 ne kishim 1.03 % varfëri ekstreme sipas Bankës Botërore, sot është katërfishuar. Këta janë familje që marrin më pak se 1 $ në ditë. Ishin 14 mijë familje, tani janë mbi 50 mijë familje,’ tha Berisha

Dosja.al

Kategori
Uncategorized

Pushtimi i Ukrainës ka filluar t’i ngjajë Luftës së Parë Botërore

Forcave amerikane iu deshën afërsisht tre javë nga koha kur filloi lufta në Irak në mars 2003, derisa Bagdadi u pushtua dhe Sadam Huseini u arratis.

Ishte diçka e ngjashme me atë që Vladimir Putin kishte parashikuar kur Rusia hyri në Ukrainë më 24 shkurt nga tre drejtime. Po, shpresa ishte më tepër se do të shkonte edhe më shpejt.
Nuk funksionoi fare.

Nuk funksionoi fare.

Shpejt përpara gjashtë muaj. Rusia ka kapur rreth 20 për qind të territorit të Ukrainës, por javët e fundit forcat ruse mezi kanë avancuar fare në lindje.

Dhe në jug, është më tepër Ukraina ajo që ka iniciativën dhe një kundërofensivë e planifikuar duket se ka nisur natën e së hënës.

Por pengesat nuk e kanë bërë Putinin të rishqyrtojë. 
Ne te kunderten. Ai nënshkroi një urdhër të ri javën e kaluar për të rritur numrin e ushtarëve në ushtri me 137,000 duke filluar nga viti i ardhshëm.
Një dilemë për presidentin rus është se Rusia nuk ka bërë thirrje për mobilizim të plotë - sepse kjo nuk është një luftë - dhe kështu nuk mund të përdorë realisht as rekrutët.

Në vend të kësaj, rekrutimi i vullnetarëve ka qenë në lëvizje të plotë prej muajsh.

Kufiri i moshës 40 vjeç është hequr.

Premtohet një pagesë e mirë.

Rekrutimi bëhet edhe në burgje !

Një njësi e tillë e re – Korpusi i 3-të i Ushtrisë – ka qenë duke u trajnuar në një bazë jashtë qytetit të vogël Mulino, rreth 400 kilometra në lindje të Moskës.

Korpusi i 3-të i Ushtrisë tani është në rrugën e tij, sipas CIT, një organizatë e pavarur hetimore ruse.

Ata kanë publikuar pamje të tankeve dhe mjeteve kundërajrore që transportohen me tren nga Mulino në Neklinovka në Rusinë juglindore.

Nga atje, ushtarët mund të arrijnë shpejt në frontin në Donbass.

Forcat e reja pritet të forcojnë njësitë në front në Donetsk.

Putini e ka bërë të qartë disa herë se një “çlirim” i rajonit të Luhanskut dhe Donetsk është një qëllim kryesor.

Rusia ka marrë në fakt të gjithë Luhanskun, por ofensiva në Donetsk ka ngecur.

Mbetet për t’u parë se sa efektiv është ky trup i ri i ushtrisë.

Pamjet e publikuara nga CIT tregojnë se ata kanë sisteme moderne të armëve, siç është tanku T-90.

Megjithatë, shumë prej rekrutëve të rinj besohet se u mungon përvoja e mëparshme ushtarake dhe raportet nga Mulino nuk tregojnë se disiplina është më e mira. 
Banorët vendas kanë shprehur pakënaqësinë e tyre në rrjetet sociale ruse me ushtarët që ishin të dehur në mbrëmje dhe ngacmonin gratë e qytetit.
- Ata janë krenarë që po shkojnë në Ukrainë, thotë Ekaterina Khoroshyavina në VK, një lloj Facebooku rus.

– Ata thonë se do të na mbrojnë, por në bazë të asaj që kemi parë, ne nuk do të flemë të qetë natën.

Trupat ruse kanë pësuar humbje të mëdha në luftën tashmë gjashtëmujore. Vlerësimet amerikane dhe britanike thonë të paktën 15,000 të vdekur, Ukraina pretendon 47,000 të vrarë. (SHBA ka humbur 4,431 të vdekur në Irak që nga viti 2003.)
Kategori
Uncategorized

Berisha: Albin Kurti is a free man and Albanian, Rama is a vassal and a traitor

Kategori
Uncategorized

Gazpordhët,koqet e dashit, dhe amerika e xha Avdylit.

Prisni djema prisni ju thoshte me zë të ulët niperve të tij !

Do ndryshojë, brekgrisurit do ikin.

Inglizi dhe amerika janë gati, do vinë me ballona …

Mbrëmë natën e dëgjova …

Pastaj ndalonte një çast, thithte rëndë çibukun e tij dhe ashtu qetë qetë duke fërkuar duar në zjarri i oxhakut vazhdonte.

Do vinë or do vinë !

Janë bërë gati, do vijnë dhe do na shpëtojnë …

Xha Avdyli kishte vite e vite që dëgjonte fshehur zërin e Amerikës, dhe çdo mëngjes sytë i mbante nga qelli.

Sa dëgjonte ndonjë zhurmë, me vrap dilte i shkreti në ballkon dhe vinte dorën mbi sy …

Kishte vite e vite që priste i zhgënjyer inglizin, futej brënda dhe mermeriste me vete…

Aha më duket se po presim ti bien koqet dashit

Kategori
Uncategorized

Dushet e ftohta, shatërvanët e fikur dhe çmimet e larta të energjisë elektrike presin.

Gjatë verës, vala e të nxehtit paralizoi Gjermaninë dhe pjesën tjetër të Evropës. Në të njëjtën kohë, ekziston frika se çfarë do të ndodhë me fillimin e të ftohtit të vjeshtës, gjë që i ka shtyrë autoritetet të veprojnë tashmë tani.
Dhe masat po përhapen edhe në qytete të tjera. Në Berlin, dritat e rreth 200 monumenteve historike dhe ndërtesave komunale u fikën të mërkurën në mbrëmje. Ndërsa Nuremberg njofton se po mbyll tre nga katër banjat e tij publike, raporton Guardian .

Në Hanover, uji i nxehtë fiket në palestrat publike, pishinat dhe pishinat e brendshme.

Gjatë mbrëmjes, rrugët e qytetit do të mbeten të errëta pasi dritat e rrugëve janë fikur.

Dhe në shatërvanët e qytetit nuk do të ketë për një kohë as ujë që do të flluskojë.

Sipas kryebashkiakut Belit Onay, qyteti është i detyruar të ulë konsumin e energjisë me 15 për qind për shkak të mungesës së gazit.

Kjo është arsyeja pse futen masat drastike të energjisë.

Prek individët privatë

Vendimi për të fikur ujin e ngrohtë dhe ngrohjen e ndërtesave publike do të zbatohet midis prillit dhe shtatorit të çdo viti. Gjatë pjesëve të mbetura të vitit, temperatura në ambiente të mbyllura nuk duhet të kalojë 20 gradë.

Vendimi do të prekë edhe familjet individuale. Përkatësisht, qyteti do të vendosë ndalimin e përdorimit të kondicionerëve dhe elementëve portativë.

Nuk janë paraqitur plane për të mbrojtur familjet nga rritjet e çmimeve shokuese. Fokusi në vend të kësaj duket të jetë në shpëtimin e kompanive të energjisë nga falimentimi.

- Nuk e dimë sa do të kushtojë gazi në nëntor, por e vërteta e hidhur është se është padyshim disa qindra euro për familje, thotë ministri gjerman i ekonomisë Robert Habeck, i cili vetë njofton se tani bën dushe më të shkurtra.

Përgjigja e BE-së ndaj mbylljes së gazit.

BE e sheh ndalimin e gazit të Rusisë si një ndëshkim për mbështetjen që Bashkimi i ka dhënë Ukrainës gjatë luftës.

Si rezultat, vendet e BE-së kanë rënë dakord të reduktojnë konsumin e gazit me 15 për qind.

Megjithatë, Vladimir Putin pretendon se ai nuk dëshiron të krijojë kaos energjetik, por se gjithçka varet nga “puna e nevojshme riparimi” e tubacioneve të gazit.

Gjermania është një nga vendet më të varura nga gazi rus.

Por edhe vendet e tjera janë goditur rëndë. Rreth 40 për qind e konsumit total të gazit të vendeve të BE-së vjen nga Rusia.

Por furnizimi i reduktuar me gaz ka rritur gjithashtu çmimet e energjisë elektrike në vendet që nuk janë veçanërisht të varura nga gazi rus.

Britania ka frikë se çmimet e energjisë elektrike mund të rriten në 500 £ në muaj. Gjë që ka mërzitur shumë njerëz pasi vendi pothuajse nuk importon fare gaz nga Rusia.

Raporton Guardian .

Kategori
Uncategorized

Berisha: EU acknowledges the strategic role of the Port of Durrës, Brussels should investigate into Rama’s mega affair

”Edi Rama, without any prior consultation with the citizens of Durrës, with interest groups or anbody else but his pockets and accounts, is transforming the port of Durrës into the Dubai of his family. The Durrës Port affair is the biggest corrupt affair in Europe to this day”, said Berisha.

”In this affair, with serious strategic consequences for the country, with serious consequences aimed at the de-factorization of Albania and its strategic role in EU and NATO transport, Edi Rama and his machinery of lies speak of €2 billion investments in the tourist marina”.

“I call on EU to launch an investigation into the corruption affair of the port of Durrës and to do everything so that this port remains a strategic port for the region and the EU”, said Berisha.
Kategori
Uncategorized

Dosjet dhe foleja e vërtetë e grerave …

Sot në shërbimin informatif kombëtar të Shqipërisë, rezultojne akoma 70 ish oficerë të sigurimit të shtetit .

Ndërsa në policinë e shtetit vazhdojne akoma rreth 250 ish oficerë të policisë së diktaturës …

Kaq vjet dhe perseri vjellja e luges së asaj m’çorbe vazhdon pa limit, si nga ish bashkpuntoret e tyre specialë, (ish pjesë e pushtetit, ashtu dhe nga ata që akoma edhe mbas 30 vitesh, vazhdojnë hedhin helm ndaj demokracisë …

Kjo gjithmonë nën petkun e ish të perndjekurit, por që veç burgut që fillimisht e nisën si gangstere (bij niper blloku) hajdutë kooperativash, brekësh e çorapesh në kombinatet, apo të rekurtuar …

Faktikisht nuk kanë asnjë lidhje me atë klasë të nderuar…

Kategori
Uncategorized

Së bashku, ne mund të sigurohemi që t’i japim Suedisë një fillim të ri

Elisabeth Svantesson – N/ryetare e parë e Moderaternas …

Më në fund ka nisur fushata zgjedhore. Është e dukshme dhe e ndjerë në të gjithë vendin. Është vërtet e mrekullueshme të jesh jashtë në vend duke takuar të gjithë aktivistët energjikë të moderuar, duke bërë vizita në terren, duke paraqitur politika të reja të moderuara dhe duke folur me qytetarë kureshtarë. Përpjekjet e admirueshme që bëni çdo ditë rrisin hap pas hapi shanset tona për t’i dhënë Suedisë një drejtim të ri politik.

Debati politik tani po intensifikohet çdo ditë që kalon – ashtu siç duhet.

Është e qartë se socialdemokratët tashmë janë të stresuar për kritikat tona dhe për propozimet tona.

Dhe me të drejtë – si rezultatet politike pas tetë vitesh me S, ashtu edhe planet e tyre për mandatin e ardhshëm, po dekurajojnë gjithnjë e më shumë.

Ekzaminimi ynë i politikës tatimore të partive të kuqe dhe jeshile që kemi paraqitur tregon se çmimi mund të arrijë në rreth 46,000 SEK në rritje të taksave në vit për një familje të zakonshme me fëmijë. Axhenda e rritjes së taksave ndoshta mund të jetë përgjysmimi i zbritjeve të interesit, rritja e taksës së hipotekës, rritja e taksës së karburantit, rritja e taksës së punës, përgjysmimi i zbritjes së RUT dhe rifutja e taksës së pronës bazuar në orientimin e partive të majta në politikën tatimore dhe çfarë u nevojitet në aspektin e të ardhurave që të mund të financojnë premtimet e tyre zgjedhore.

Së fundmi kemi prezantuar edhe lajmin se të moderuarit duan të shohin një mbrojtje të përkohshme me kosto të lartë për konsumatorët e energjisë elektrike gjatë dimrit të vitit 2022.

Do të jetë shumë e nevojshme duke pasur parasysh situatën që kemi pasur me politikën e energjisë S. Nëse çmimi mujor tejkalon një nivel të caktuar, shteti do të mbulojë pjesën më të madhe të kostos së tepërt atë muaj.

Mbështetja do t’u japë familjeve të goditura një mbështetje të konsiderueshme për faturën e tyre të energjisë elektrike.

Unë dhe Ulf së fundmi kemi paraqitur edhe njoftimin e rëndësishëm të të moderuarve se do të ulim taksën për të gjithë ata që punojnë në mandatin e ardhshëm. Propozimi ynë do të nënkuptonte që një person me të ardhura të zakonshme do të lejohej të mbante rreth 6,000 SEK më shumë në vit nga paga e tij. Duhet të bëhet më fitimprurëse për të punuar në Suedi. Ne propozojmë që taksa për pensionistët të ulet në mënyrë përkatëse dhe në mënyrë që të mbrohet distanca e respektueshme dhe linja e punës.

Tani e shtojmë edhe më tej punën për fitoren e zgjedhjeve. Së bashku, ne mund të sigurohemi që t’i japim Suedisë një fillim të ri


Valrörelsen är äntligen igång. Det märks och känns i hela landet. Det är verkligen fantastiskt att vara ute i landet och träffa alla energifyllda moderata kampanjare, göra verksamhetsbesök, presentera ny moderat politik och tala med frågvisa medborgare. De beundransvärda insatser ni gör varje dag ökar steg för steg våra chanser att ge Sverige en ny politisk riktning.

Den politiska debatten intensifieras nu för varje dag som går – som det ska vara. Det är uppenbart att Socialdemokraterna redan är stressade över vår kritik, och över våra förslag. Och det med rätta – både de politiska resultaten efter åtta år med S, och deras planer för nästa mandatperiod, avskräcker allt fler.

Vår granskning av de rödgrönas skattepolitik som vi har presenterat pekar på att prislappen kan uppgå till omkring 46 000 kronor i höjd skatt per år för en vanlig barnfamilj. Skattehöjaragendan kan troligtvis handla om att ränteavdragen halveras, bolåneskatten höjs, bränsleskatten höjs, skatten på arbete höjs, RUT-avdraget halveras och fastighetsskatten återinförs baserat på vänsterpartiernas inriktning i skattepolitiken och vad de behöver för intäkter för att kunna finansiera sina vallöften.

Vi har även nyligen presenterat nyheten om att Moderaterna vill se ett tillfälligt högkostnadsskydd för elkonsumenter under vintern 2022. Det kommer vara välbehövligt givet den situation som vi fått med S energipolitik. Om månadspriset överstiger en viss nivå kommer staten stå för en majoritet av den överskjutande kostnaden den månaden. Stödet kommer att ge hårt drabbade hushåll ett betydande stöd till elräkningen.

Ulf och jag har i dagarna även presenterat Moderaternas viktiga besked om att vi kommer sänka skatten för alla som arbetar kommande mandatperiod. Vårt förslag skulle innebära att en person med en vanlig inkomst får behålla omkring 6 000 kronor mer om året av sin lön. Det behöver bli mer lönsamt att jobba i Sverige. Vi föreslår att skatten för pensionärer sänks på motsvarande sätt, och på ett sätt som värnar respektavståndet och arbetslinjen.

Samhällsproblemen är akuta och vi vet att de rödgrönas agenda riskerar att fördjupa dem ytterligare. Situationen är allvarlig – men det känns trots läget i Sverige, hoppfullt. Min känsla under resorna i Sverige och den återrapportering jag får från alla er runt om i landet är att det finns ett brett stöd för vår reformagenda för att få ordning på Sverige.

Nu trappar vi upp arbetet för valseger ytterligare. Tillsammans kan vi se till att ge Sverige en nystart
Kategori
Uncategorized

Agjentia ruse e GRU-së, depërtoi në NATO – mashtroi ushtarakët e lartë .

Linku :
https://www.bellingcat.com/news/2022/08/25/socialite-widow-jeweller-spy-how-a-gru-agent-charmed-her-way-into-nato-circles-in-italy/

Emri i vërtetë i Maria Adela është Olga Kolobova dhe ishte një agjente e shërbimit të inteligjencës ushtarake të Rusisë GRU.

Në Napoli, ajo drejtoi kompaninë e saj të bizhuterive, ndërsa arriti të afrohej me disa punonjës të NATO-s, thonë burime anonime dhe të emërtuara për Bellingcat.

Ndër të tjera, Maria Adela përdori përfshirjen e saj në klubin lokal Lions si një mënyrë për t’u afruar me punonjësit e NATO-s që ishin anëtarë atje.

Në një moment ajo madje ofroi të paguante tarifat e anëtarësimit për të gjithë anëtarët e kapitullit lokal të bamirësisë, tha një oficer gjerman i NATO-s për Bellingcat.

Maria Adela u bë shoqe e ngushtë me disa bashkëpunëtorë të NATO-s dhe u përfshi në mënyrë romantike me të paktën një burrë në aleancën e mbrojtjes. 

Bellingcat nuk ka mundur të vërtetojë se Adela ka mundur të hyjë në bazën e NATO-s, por ka vizituar disa herë punonjësit në shtëpitë e tyre dhe ka marrë pjesë në disa evente të organizuara nga NATO dhe mbrojtja amerikane.
Maria Adela pretendoi se ajo kishte lindur në Peru nga një baba nga Gjermania, por nëna e saj peruane e kishte lënë në Rusi gjatë Lojërave Olimpike të Moskës 1980. 

Sfondi që do të shpjegonte shtetësinë e saj ruse ngriti dyshime tek disa në Napoli.

- Pse dikush do ta braktiste fëmijën e tij në Bashkimin Sovjetik? pyet Shelia Bryant, e cila në atë kohë ishte e lartë në marinën amerikane dhe e vendosur në Evropë.

U zhduk papritur

Maria Adela u tregoi miqve të saj për disa udhëtime pune në Evropë ku shiste produktet e saj luksoze.

Por tani në rishikim duket se disa prej bizhuterive erdhën nga shitës të lirë kinezë.

Në shtator 2018, Bellingcat zbuloi agjentët rusë të GRU-së pas helmimit të ish-agjentit rus Sergei Skripal dhe vajzës së tij Yulia.

Të nesërmen, Maria Adela hipi në një aeroplan për në Moskë dhe që atëherë nuk është larguar nga Rusia.

Një muaj më vonë ajo shkroi në

Facebookse po shërohej nga trajtimi i kancerit, por pas kësaj rrjetet e saj sociale kanë heshtur.

Nuk mund të thuhet për momentin nëse largimi i papritur i agjentes nga Italia ishte për shkak të përfundimit të misionit apo për shkak se ajo rrezikohej të ekspozohej.

E fundit që miqtë në Napoli dëgjuan nga ai që ata mendonin se ishte një rrjet social që dukej se jetonte vazhdimisht përtej mundësive të tij ishte një mesazh në Whatsapp, tre vjet pas zhdukjes.

E dashur Marcelle! Ka aq shumë sa nuk do të mund t’i shpjegoj kurrë. Por më mungon shumë” , i ka shkruar ajo mikes së saj Marcelle D’Argy Smith.

Bellingcat ka kontaktuar NATO-n për koment, por nuk ka marrë përgjigje.

KËSHTU U ZBULUA OLGA KOLOBOVA !

Bellingcat, së bashku me Der Spiegel, The Insider dhe La Repubblica, kanë mundur të krijojnë një enigmë provash që vërtetojnë identitetin e Olga Kolobova si agjente e shërbimit të inteligjencës ushtarake ruse GRU.

Filloi me numrin e pasaportës ruse të Maria Adela Kuhfeldt Rivera që përputhej me atë të agjentëve të tjerë të zbuluar në rrjedhjet e mëparshme.
Madje është zbuluar edhe një tentativë për të regjistruar Maria Adela si shtetase peruane.

Autoritetet peruane nuk e miratuan kurrë aplikimin dhe për këtë arsye agjenti supozohet se ka marrë punë me një pasaportë ruse.

Burime anonime dhe me emër kanë treguar sesi Maria Adela u bë shoqe e ngushtë me disa punonjës të NATO-s në Napoli. Bazuar në intervistat, duket se NATO nuk duket të ketë qenë në dijeni që një agjent rus ishte afruar kaq shumë me punonjësit.

Nëpërmjet, ndër të tjera, programeve dixhitale të njohjes së imazheve dhe listave të pasagjerëve të zbuluar nga linjat ajrore, Bellingcat ka mundur të përcaktojë identitetin e Olga Kolobova. Agjenti zotëron, ndër të tjera, dy apartamente luksoze në Moskë.

Të njëjtat imazhe të “Maria Adelës” janë përdorur edhe nga llogaritë e rrjeteve sociale që i përkasin Olga Kolobovës.

Socialite, Widow, Jeweller, Spy: How a GRU Agent Charmed Her Way Into NATO Circles in Italy

Three minutes before midnight on 14 September 2018, the cell phone of Andrey Averyanov began to ring. Despite the late hour, phone records show Maj. General Averyanov, the commander of the GRU’s clandestine operations unit 29155, was still in his office at Russia’s military intelligence service headquarters at Khoroshevskoe Shosse 76 in Moscow. 

Earlier that day, Bellingcat and its Russian investigative partner, The Insider, had published an investigation into the cover identities of “Ruslan Boshirov” and “Alexander Petrov”, two undercover GRU spies implicated in the Novichok poisoning of Sergey and Yulia Skripal in Salisbury, England. The investigation had blown the lid on a glaring hole in the GRU’s tradecraft: for nearly a decade, Russia’s military intelligence agency had furnished their spies with consecutively numbered passports, allowing investigative journalists who had acquired data commonly leaked onto Russia’s black market to uncover other spies by simply tracing such batches of numbers. 

In the hours after Bellingcat’s publication that day, Averyanov had received several phone calls from his top boss – the GRU’s chief Igor Kostyukov. Similarly, Averyanov himself had reached out to many of his subordinates who had been travelling on such passports – including the two spies involved with the failed Montenegro coup in 2016

The midnight caller was the head of GRU’s Department 5, or the so-called Illegals program – a little-known department that planted military spies around the world under false identities. The two GRU officers talked for just over two minutes.A Note on Call Record Metadata

In 2019 in the course of investigating the Skripal poisoning, we obtained metadata from call records of Maj. General Andrey Averyanov. These records, spanning the period from mid 2017 to late 2019, shed light on an expansive network of spies run by Russia’s military intelligence. The call data contains location, time and calling party data but no content of the communications.

The next day, 15 September 2018, a woman with a long, Latin-sounding name bought a one-way ticket from Naples, Italy, to Moscow. For around a decade, this individual had travelled the world as a cosmopolitan, Peru-born socialite with her own jewellery line. Later that evening, she landed in Moscow and is not known to have left Russia since. She flew on a passport from one of the number ranges Bellingcat had outed the previous day – in fact, hers only differed by one digit from the passports on which Boshirov and Petrov’s GRU boss had flown to Britain just six months earlier. 

The name on her passport was Maria Adela Kuhfeldt Rivera, and as Bellingcat and its investigative partners have discovered, she was a GRU illegal whom friends from NATO offices in Naples had for years believed was a successful jewellery designer with a colourful backstory and chaotic personal life.

Image credit: Ann Kiernan

This joint investigation by Bellingcat, Der Spiegel, The Insider and La Repubblica, was conducted over the course of 10 months. It is based on data from open sources, publicly accessible archives, FOIA data from Peru, leaked Russian databases and interviews with people who had unsuspectingly befriended the Russian spy. Most of the people agreed to be named despite initially fearing speaking publicly about an individual they now understand to be a GRU spy. Yet some of those who spoke did so only on the condition of anonymity because of these concerns.

Inventing ‘Maria Adela’

On 8 August 2005, the Civil Registration office of the Independencia District in Lima, Peru, received an application for inscription of a new Peruvian citizen into the country’s national citizen database. The would-be citizen stated that her name was Maria Adela Kuhfeldt Rivera, and her lawyers presented a birth certificate from the civil registry of the seaside town of Callao. The birth certificate was dated 1 September 1978 and carried the sequential number 1109 on Peru’s record of births for that year.

According to a letter from the Peruvian civilian registry reviewed by Bellingcat, the civil officer handling the case put the application on hold and requested additional evidence for the actual birth of Maria Adela. 

On 19 August 2005, “Maria Adela”’s lawyers submitted an extra document: a baptism certificate from the Cristo Liberador parish in Callao. According to the church document, baby Maria Adela was born on 1 September 1978, and was baptised two weeks later, on 14 September 1978.

The Lima civil officer was not convinced and reached out for verification to the parish priest at the Cristo Liberador dioceses, the Rvd. José Enrique Herrera Quiroga. Unluckily for the citizen-in-waiting, the priest would not even have had to check the church records to report that the document was fake. He had had the honour of being the founder and inaugural priest at this church which was established in 1987, nine years after the supposed baptism of Maria Adela had taken place. The website of the Cristo Liberador dioceses details the date it was founded, something a representative of the parish confirmed when Bellingcat contacted it.

A screen grab from the Diocese del Callao website details when the Christ Liberador church was formed.

On 22 December 2006, in an annual budget report to the Congress of Peru, the Peruvian Ministry of Justice reported that its migration and naturalisation office had discovered three fraudulent citizenship applications in 2005, one of them being that of “Maria Adela”. The report concluded that this person’s identity is unknown and referred the case as a crime against public safety and faith to the national prosecutor.

Take Two: The Moscow Olympic Child

Even though Maria Adela’s Peruvian citizenship was stillborn, her GRU commanders – likely unaware that the Peruvian government would make this false start public – decided to persist with this identity for their spy. The reason for their persistence is unknown.

Whatever it was, “Maria Adela” received her first Russian passport in 2006, using exactly the same name and birth date. According to the cover identity that was created for her, she worked as a “leading specialist” at Moscow State University and lived at a Moscow address as far back as 2010, according to registration databases. Those who live there now told us they had never heard of her.

Notably, the domestic Russian passport issued to “Maria Adela” belonged to a range that GRU had issued for domestic passports of at least six other GRU spies, including an officer indicted in the poisoning of Bulgarian arms manufacturer Emilian Gebrev, and another officer involved in the poisoning of Sergey Skripal. Based on the proximity of the passport numbers and the known issuance date of the other passports, we can estimate that “Maria Adela” received her Russian identity papers in November or December 2006 – just before the Peruvian Ministry of Justice would publicly burn her identity, albeit on a little visited website.

“Sergey Pavlov”, real name Sergey Lyutenko (top), and “Alexander Danilin”, real name Alexander Kovalchuk (left), known GRU officers, had passports differing from that of “Maria Adela” (right) in the last three digits only as shown in the above images.

Based on interviews with four people whom “Maria Adela” befriended in the next decade, she told those she met the following back story of her name and origin: she was the love child of a German father and a Peruvian mother, and was born in Callao, Peru. Her single mother had travelled with little “Maria Adela” to the Soviet Union in 1980, to attend the Olympic Games in Moscow. However, her mother had received an emergency message from Peru that required her to return home urgently – and left little “Maria Adela” in the care of a Soviet family that she had apparently befriended. 

Her mother never returned, and “Maria Adela” grew up in Russia, having a difficult relationship with both her adoptive mother and her father, who – she told people – abused her in her childhood years. The latter, she told people she befriended, was the reason she did not want to live in Russia – or marry a Russian man – and explained her desire to live and create a family in Western Europe.

Rome, Malta, Paris

Bellingcat was unable to discover travel data for “Maria Adela” prior to October 2011 due to the partial nature of the available trip databases. However, a scattering of social media posts showing her in other people’s photos place her in Malta and Rome in the period between 2009 and 2011. 

Marcelle D’Argy Smith, former editor of the UK edition of Cosmopolitan magazine, became close friends with “Maria Adela” whom she met over drinks in Malta in the summer of 2010. “Maria Adela” lived in Malta with her then boyfriend, but at some point moved to Ostia, near Rome, to take classes in gemology. Maria tried hard to obtain a German passport on account of her German father, Ms. D’Argy Smith said, but the process stalled after “Maria Adela” suddenly appeared to lose interest.

“Maria Adela”, centre, with friends including Marcelle D’Argy Smith in Malta in 2010. Photo courtesy Marcelle D’Argy Smith.

The earliest international travel records for “Maria Adela” found by Bellingcat are from 10 October 2011, when she took the first of many two-and-a-half-day train rides from Moscow to Paris via Belarus. The passport she travelled on during this trip and over the next few years was issued in August 2011 and had the number 643258050 – only a few numbers away from that of “Sergey Fedotov”, one of the senior officers GRU’s black-ops unit 29155. 

Moskë.

Viktor Hedlund

Kategori
Uncategorized

Meta: The Albanian youth is read to lead the big change that is coming in September

The former President has repeatedly said he will be very active in his post-Presidential political life and his party and he will reveal new evidence of Edi Rama’s corruption next month.

Kategori
Uncategorized

Berisha commemorates Saint Teresa: Endless gratitude for her services to the Albanian Nation

Democratic Party Chairman Sali Berisha commemorated Saint Teresa today on the occasion of her birthday, expressing his gratitude for her “great service to the Albanian nation and the whole mankind”.

Berisha welcomed Mother Teresa of Calcuta in Albania during his Presidency.

”Today is Saint Teresa’s birthday. Endless gratitude for the great services she made to the Albanian Nation and mankind”, the former Albanian President wrote on his Facebook page.

Kategori
Uncategorized

Berisha says secret tenders have increased 18 fold, the state has become a stealing machine .

”Albania today has one of the most powerful gas pipelines in Europe. Albania can receive up 700 million cubic meters of gas. Albania is the sunniest country, it can build solar panels anywhere. We will not flood Dibra. I appeal to the people of Dibra, wherever they are, to protect the Drini Valley and not allow the construction of Skavica, Dibra cannot disappear”.

Sali Berisha also addressed to the abuse of tenders. 

According to him, high corruption in the government has inflated the prices for the construction of public works in Albania.

The construction of a field road, without major works, in Albania costs €30 million per kilometer, while for road extensions, it costs up to €24 million per kilometer.

”The state has turned into a terrible machine for stealing citizens. Is it possible for a Prime Minister to sign €420 million for waste incinerators and there are no incinerators working today?

And he says: Yes, that's how I sign, on the spot.

Those millions and billions belong to the people. When you sign like that, you steal.

That's why Albanians leave the country”.
Kategori
Uncategorized

Faleminderit Ambasadore. Askush mbi ligjin, as Rama dhe Veliaj.

Nga Basir Çollaku /

Shumë e rëndësishme deklarata e ambasadores amerikane zonjës Yuri Kim. Askush mbi ligjin

Besoj e ka kryesisht për Edi Ramën dhe Erion Veliajn

Ndaj mbështet SPAK. Ka kohë që të gjithë presin përballjen e tyre me drejtesinë.

Që të hetojë Ramën e Veliajn

Për inceneratorët.

Portin e Durrësit

Butrintin

As Rama.e Veliaj nuk do të kursehen sipas kësaj deklarate. Ndoshta SPAK-ut, po i kërkohet më në fund, nga Ambasada Amerikane në Tiranë, sipas reagimit të zonjës Kim, të mos mbrojë askënd

Thua t’i marrë te pandehur të dy

Ramën

Veliajn

Askush mbi ligjin

As Rama

As Veliaj

Të dy kanë kërcënuar prokurorë e gjyqtarë më herët. Kjo nuk duhet toleruar më.

USA ndaj është partner i pazëvëndesueshëm për Shqipërinë.

Rama dhe Veliaj e të tjerë politikanë, zëvëndësohen kollaj krejt..

Faleminderit zonja Ambasadore.

I duhet kjo mbeshtetje SPAK k Ramës dhe Veliajt

Kategori
Uncategorized

A ka gisht Samir Mane në zhdukjen e Ervis Martinaj?

Oligarku Samir Mane është parë në fundjavë në qytetin e Korçës tek festonte krahë mikut dhe ortakut të tij Aleksandër Frangaj, nën shoqërinë e të afërmve të tyre. 

Një dalje publike e tillë e biznesmenit Mane nuk është parë që pas plagosjes së tij në vitin 2018 në restorantin e kunatit të Frangaj, në qendër të Tiranës.

Dalja e tij publike nga “strofka” padyshim nuk është rastësore por lidhet me publikimin e lajmit, se njëri nga rivalët e tij, më saktë autori i plagosjes së biznesmenit në vitin 2018, është gjetur i vrarë dhe trupi i copëtuar në 6 pjesë. Këtë lajm e ka publikuar portali i gazetarit Baton Haxhiu, edhe pse burimet e policisë për identitetin e viktimës dhe fatin e tij janë ende kontradiktore. Afrimiteti i gazetarit me dy biznesmenët Mane dhe Frangaj dihet.

Teksa familja e shumë të kërkuarit nga drejtësia po mban zi, Samir Mane është parë duke festuar tek “Festa e Birrës”, që u mbajt këtë fundjavë në qytetin e Korçës. 

Për eleminimin e Martinaj shishet e shampanjës nuk janë hapur vetëm në Korçë nga Mane por edhe në Dubai, ku mendohet se fshihen kokat e grupeve rivale që e donin të vdekur 40 vjeçarin, njësoj si biznesmeni.

Kujtojmë për lexuesit, se Samir Mane ka pasur të ndëzur prej vitesh një konflikt me shumë të kërkuarin nga SPAK Ervis Martinaj, konflikt që për pak sa nuk i mori jetën biznesmenit. Kjo përplasje mes biznesmenit dhe grupeve kriminale nuk është bërë publike, pasi për ngjarjen e rëndë heshti shteti, media, policia dhe prokuroria, e të gjithë në bashkëpunim tjetërsuan rrethanat e ngjarjes dhe vrasjen e oficerit gardist, i cili në atë kohë punonte si truproja e Samir Manes.

Prej muajit maj i vitit 2018, kur u plagos Samir Mane dhe truproja i tij u ekzekutua, oligarku është kthyer edhe në aksionerin kryesor të krimit të organizuar, bandave mafioze dhe pastrimit të parave në Shqipëri, sekser pronash dhe allishverisheve që i bën në bashkëpunim me kriminel e të kërkuar nga drejtësia… një investigim për të cilin do flasim në një shkrim të radhës.

Më datë 24-25 maj 2018, tek Restorant “Padam” në Tiranë, në pronësi të kunatit të Aleksandër Frangaj pra ortakut të Samir Manes, biznesmenit i është bërë atentat, nga i cili Mane mbeti i plagosur ndërsa një oficer i Gardës së Republikës, Martin Nika, i cili punonte si truprojë për oligarkun mbeti i vrarë. Ngjarja asokohe u mbajt e fshehtë nga policia, prokuroria, qeveria dhe opozita… madje vrasja e oficerit gardist u shpall aksident automobilistik.

Burimet pohuan në atë kohë, se Mane është plagosur nga vetë Martinaj, pas një sherri të nisur në ambientet e restorantit, i cili nisi me sharje dhe fyerje mes tyre dhe përfundoi me plagosjen e oligarkut. 

🔻Në tentativën për të mbrojtur biznesmenin ka humbur jetën oficeri i ndjerë Martin Nika, i cili punonte edhe si truproje për Manen.

🔻Nga po të njëjtat burime, konfirmohet se sherri midis Manes dhe Martinaj ka nisur për pronësinë në bregdetin e Palasës, ku një i afërmi i Martinaj kishte një pjesë toke të cilës Mane po mundohej ta tjetërsonte për ndërtimin e vilave të kompleksit të tij luksoz Green Coast.

Plagosja e Samir Manes nga Martinaj, është një pistë për SPAK që të nis hetimet për biznesmenin, një nga personat e interesuar për eleminimin fizik të 40 vjeçarit.

Spak duhet të sekuestroj aparatët celularë dhe pajisje të biznesmenit, përmes këtij veprimi do të zbulojë kush fshihet pas eleminimit fizik të Martinaj.

Kush është Ervis Martinaj?

.

Emri i Ervis Martinajt do të përmendej për herë të parë në kronikat e zeza në tetor të 2013-ës. Në zonën e “Komunës së Parisit” u ekzekutua Elvis Doçi, një biznesmen në fushën e lojërave të fatit.

Policia në atë kohë e hetoi si të dyshuar për ngjarjen për shkak të një konflikti që kishte pasur me viktimën për lojërat e fatit, pak pas nisjes së operacionit “fundi i marrëzisë” që mbylli kazinot në vend

Në nëntor të 2015-ës Ervis Martinaj do të shfaqej në një tjetër vrasje, këtë herë e dokumentuar me pamje filmike.

Enton Nikaj ekzekutohet në zonën e Linzës, në parkingun e një restoranti të njohur. Sherri për një borxh të pakthyer përfundoi me shkrepjen e pistoletës që i mori jetën 30-vjeçarit.

Për vrasjen u dënua Emiljano Tasho, një nga shoqëruesit e Ervis Martinaj.

Ndërkohë që fuqizonte pozitën e tij në fushën e lojërave të fatit, Martinaj do t’i shpëtonte vetë plumbave në tetor të 2018-ës në zonën e ish-Bllokut.

Ai mbeti i plagosur nga ish-komando Meviol Bilo ndërsa plumbave nuk i mbijetoi shoku i tij Fabiol Gaxha.

Në këtë ngjarje mbeti i plagosur rëndë edhe Eljon Hato shoqëruesi tjetër i Martinajt.

Ai u shpall fajtor për akuzat e “Sigurimit të kushteve për vrasje”, “Fshehja e të ardhurave”, “Falsifikim i pasaportave, kartave të identitetit apo vizave”, dhe “Organizim ose ushtrim i veprimtarisë së lojërave të fatit në kundërshtim me ligjin”.
Marrë nga ekskuzive.al

https://web.archive.org/web/20220823224312/https://www.ekskluzive.al/a-ka-gisht-samir-mane-ne-zhdukjen-e-ervis-martinaj/
Kategori
Uncategorized

Putini mund ta shkatërrojë botën ashtu si Hitleri /

Tragjedia e një lufte në mes të Evropës në 2022 është bërë disi e çuditshme e zakonshme.

Kujtesa se si filloi lufta po bëhet gjithnjë e më e paqartë në kontur. Kur akuzat dhe kundërakuzat bien shi, të gjitha palët shfaqen lehtësisht si lakra thithëse po aq të mira.

Prandaj, është e rëndësishme të mos harrohet se kjo luftë është vepër e një njeriu.

🔻Po të mos ishte Vladimir Putin , ne nuk do të kishim një konflikt të armatosur.
🔻Ai dhe Rusia mbajnë përgjegjësi të plotë.

Ai mendoi se Ukraina do të ishte një ndeshje e lehtë.
🔻Në një ose dy javë Kievi do të ishte nën këmbët e tij dhe një regjim kuisling do të merrte pushtetin në Kiev.

🔻Më pas ai mund të planifikonte lëvizjen e radhës në marshimin e tij të pushtimit dhe ambicien e tij për ta transformuar edhe një herë Rusinë në një fuqi të madhe të frikshme.

Shkatërrim i madh në Ukrainë

Realiteti ishte ndryshe falë një kombinimi të rezistencës çuditërisht të ashpër ukrainase, gatishmërisë së Perëndimit për të ndihmuar Ukrainën dhe paaftësisë befasuese të ushtrisë ruse.

Por realiteti u bë shumë i përgjakshëm në të njëjtën kohë.

Nuk ka një numër të caktuar të të vdekurve nga të dyja palët. Komandanti i përgjithshëm i Ukrainës pretendon se janë vrarë 9,000 ushtarë ukrainas. Atëherë mund të jemi të sigurt se ka të paktën jo më pak.

Burimet e inteligjencës britanike dhe amerikane vlerësojnë se 80,000 ushtarë rusë u vranë ose u plagosën. Kjo është pothuajse gjysma e trupave që Putin kishte para pushtimit të mbledhur në kufirin e Ukrainës.

Shtojini kësaj të paktën 3000 viktima civile në Ukrainë.

Rezultati i një katalogu të egër të krimeve dhe abuzimeve ruse të luftës.

Numri ndryshon gjatë gjithë kohës, por 5-8 milionë ukrainas kanë ikur në Evropë. Disa janë kthyer. Rreth shtatë milionë janë refugjatë brenda vendit.

Shkatërrimi në disa pjesë të Ukrainës është i madh.

Qyteti gjysmë milioni i Mariupolit është pak a shumë i fshirë. Qyteti i dytë më i madh i vendit, Kharkiv është shkatërruar pjesërisht. Qindra qytete dhe fshatra në Ukrainën lindore kanë pasur të njëjtin fat

Më të urryer ndaj Rusisë

Ukraina vlerëson se kostoja e rindërtimit të vendit do të jetë të paktën 7,500 miliardë SEK të paimagjinueshme.

Është e vështirë të pranohet që një person në botën tonë moderne mund të jetë pas kaq shumë shkatërrimesh dhe vuajtjesh krejtësisht të panevojshme.

Përveç shkatërrimit të Ukrainës, është e vështirë të shihet se çfarë ka arritur Putini.

Ndryshe nga kërkesat që ai bëri para luftës, NATO do të zgjerohet me Suedinë dhe Finlandën.

Ukraina ka marrë statusin e vendit kandidat në BE dhe ndoshta është më afër anëtarësimit në NATO sot sesa para luftës.

Diçka që ka qenë qëllimi i deklaruar i Putinit për ta parandaluar.

Shumica dërrmuese e ukrainasve janë më të urryer ndaj Rusisë sot sesa para luftës.

Rusia është bërë një komb ndërkombëtar ndërkombëtar.

Tani për tani, një propozim po diskutohet në BE për të tërhequr të gjitha mundësitë që rusët të udhëtojnë në Evropë.

Rusia është e ngrirë nga pothuajse të gjitha sportet dhe kultura ndërkombëtare.

Rusia është subjekt i sanksioneve të ashpra nga Evropa dhe Shtetet e Bashkuara.

Ekonomia ruse po tkurret.

A është vërtet e gjithë kjo diçka e llogaritur nga Putini?

Presidenti Putin bën sikur po bie shi.

Nëse e dëgjoni, operacioni special ushtarak në Ukrainë po shkon plotësisht sipas planit.

Përkundrazi, e vërteta është se pjesa më e madhe e saj shkoi mirë, por se ai nuk mund ta përfundojë luftën pa treguar disa përfitime të qarta nga ndërmarrja e tij ekstreme e rrezikut.

Ndoshta ai mund të kënaqet me marrjen e të gjithë rajonit Donbass të Ukrainës lindore me një lidhje tokësore me Krimenë.

Por a do të pranojë Ukraina të heqë territorin?

Tani për tani, nuk ka shenja se negociatat e paqes mund të fillojnë në të ardhmen e parashikueshme.

Përkundrazi, shumica e gjërave tregojnë për një luftë të gjatë rrënimi.

Vetëm për shkak se ka qenë e ngadaltë për Rusinë deri më tani, një humbje për Putinin nuk është e dhënë.
Deri më tani, aktet e drejtpërdrejta të luftës janë të kufizuara në Ukrainë dhe në kufirin me Rusinë.

Deri më tani, Putin nuk i ka bërë serioze kërcënimet e tij për të përdorur armë bërthamore.

Por nuk ka asnjë garanci se do të qëndrojë kështu. Sa më gjatë të zgjasë lufta, aq më i madh është rreziku i një zgjerimi dhe i vendimeve të gabuara fatale.

Nga: Wolfgang Hansson

Kategori
Uncategorized

Ambasadori Nesho: Lufta jonë nuk është për pushtet, është për ndryshim!

Zv/kryetari i Partisë së Lirisë, Agim Nesho, deklaroi nga kampi i të rinjve në Jalë se Shqipëria ka nevojë për ndryshim.

“Ju do të jeni misionarët e rinisë.

Keni kuptuar që Shqipëria ka nevojë për ndryshim.

Ndaj dhe lufta e jonë nuk është për për pushtet, është për ndryshim.”-tha Nesho.

Kategori
Uncategorized

Meta urges Rama to ban Russian, Belarus nationals from entering Albania

We must reflect from the incident in the military plant and I appeal to the Prime Minister to react and ban the entrance of Russian and Belarus citizens at least as long as we have a solution”, said Meta.

Kategori
Uncategorized

Berisha: Rama is acting like an agent of Kremlin with the Open Balkans project

”Rama is acting like a Kremlin’s agent in Tirana with the Open Balkans project. His categorical refusal for visas annulment (for Russian citizens) is also a problem”, Berisha told a press conference today.

”I have raised this topic several times in the parliament. Also, it was the only request of President Zelensky addressed to the Albanian parliament. Howerver, Edi Rama refused stubbornly and without any explanation to block visas for the Russians citizens”.

Kategori
Uncategorized

Mirë Rama, po ambasadorja Yuri Kim pse duej të gënjente për fluturimin e avionëve të NATO-s?

Njoftimi i Bazës Ajrore Amerikane në Europë, për paradën e ‘gjigantëve’ të qiellit.

Dy avionë të Forcave Ajrore të SHBA B-52 të caktuar në Skuadrën e 23-të të Bombave që aktualisht operojnë jashtë RAF Fairford, Mbretëria e Bashkuar, do të kryejnë fluturime mbi Evropën Juglindore të planifikuar më 22 gusht.

Qëllimi i çdo mbikalimi është të demonstrojë përkushtimin dhe sigurinë e SHBA ndaj aleatëve dhe partnerëve të NATO-s në Europën Juglindore. Për më tepër, kjo do t’u ofrojë qytetarëve mundësinë për të bërë foto, video dhe për të shijuar aeroplanin që fluturon sipër.

Të hënën, më 22 gusht, avioni do të fluturojë mbi ndërtesën e Qeverisë së Maqedonisë në Shkup, Maqedonia e Veriut; Sheshi Skënderbej Tiranë, Shqipëri; bregdetin e Malit të Zi; dhe Lovrijenac në Dubrovnik, Kroaci.

Avionët do të fluturojnë në këto orare:

Shkup, Maqedonia e Veriut 2:35-14:45.

Tiranë, Shqipëri 2:50- 15:00.

Bregdeti i Malit të Zi 3:05-15:15.

Dubrovnik, Kroaci 15:10-15:20.

Njoftim mashtrimi i ambasadorit Kinez, Yuri Kim, për delet që e besojnë akoma në mashtrim-marrinë e saj …
Kategori
Uncategorized

Mitologjia Ilire, Thana dhe Vidasi .

ILLYRIAN MYTHOLOGY -THANA AND VIDASI

An Illyrian godly couple, which is depicted on several monuments made by the ILLYRIANS. Four votive altars with inscriptions dedicated to this couple were found in todays Croatia and Bosnia and Herzegovina. The names of these gods are Illyrian names. Thana is a goddess with attributes of Diana.

Vidasi has the attributes of the god of forests, pastures and springs, of the Roman Silvanus. The reliefs of these deities of this cultic binomial are true works of Illyrian art; they have Illyrian clothing and a characteristic local style.

At the Tršćenica site in the Split plain, two fragmentary stone reliefs were discovered; one with a depiction of Vidas (Silvanus), and the other with the image of his female godess Thana (Diana). Both monuments are preserved in the Archaeological Museum in Split.

If we add to these monuments an inscription dedicated to nymphs from Pojišan of Split, then a fragment of a relief from Duplančić’s court in Lučac, showing half-naked nymphs with shells and a shepherd’s crook (pedum) belonging to Vidas (Silvanus), as well as a relief depicting Thana (Diana), also from Lučac, it can be concluded that Thana and Vidasi (Diana and Silvanus) along with nymphs were very popular in the Split area, certainly long before construction of Diocletian’s Palace in Split.

In the photo a votive relief of Thana and Vidasi (Diana and Silvanus) found in Opačići near Glamoč in Bosnia and Herzegovina.

MITOLOGJIA ILIRE

THANA DHE VIDASI

Një çift i perëndishëm ilir, i cili paraqitet në disa monumente të punuara nga ILIRËT. Në Kroacinë dhe Bosnje-Hercegovinën e sotme u gjetën katër altarë votive me mbishkrime kushtuar këtij çifti. Emrat e këtyre perëndive janë emra ilirë. Thana është një perëndeshë me atributet e Dianës.

Vidasi ka atributet e perëndisë së pyjeve, kullotave dhe burimeve, të Silvanit romak. Relievet e këtyre hyjnive të këtij binomi kulti janë vepra të vërteta të artit ilir; kanë veshje ilire dhe një stil karakteristik vendas.

Në vendin Tršćenica në fushën e Splitit, u zbuluan dy relieve guri fragmentar; njëra me një përshkrim të Vidas (Silvanus), dhe tjetra me imazhin e perëndeshës së tij femër Thana (Diana). Të dy monumentet ruhen në Muzeun Arkeologjik në Split.

Nëse u shtojmë këtyre monumenteve një mbishkrim kushtuar nimfave nga Pojišani i Splitit, atëherë një fragment relievi nga oborri i Duplançiqit në Luçac, ku shfaqen nimfa gjysmë të zhveshura me guaska dhe një kërrabë bariu (pedum) që i përkasin Vidas (Silvanus), si. si dhe një reliev që përshkruan Thana (Diana), gjithashtu nga Luçaci, mund të konkludohet se Thana dhe Vidasi (Diana dhe Silvanus) së bashku me nimfat ishin shumë të njohura në zonën e Splitit, sigurisht shumë kohë përpara ndërtimit të Pallatit të Dioklecianit në Split.

Në foto një reliev kushtimor i Thanës dhe Vidasit (Diana dhe Silvanus) i gjetur në Opaçiqi afër Glamocit në Bosnje dhe Hercegovinë.

Kategori
Uncategorized

Siç thotë populli ynë një fjalë, Dritanit në detyrë i peshoi bishti (viçi) më rëndë se koka.

Lideri i Partisë Demokratike e përmbyll reagimin e tij, duke thënë se Abazoviç është politikan i ri dhe duhet të nxjerrë mësime për të mos lejuar, më të tilla gabime, dhe si shqiptar nuk mundet kurrë të dëshmohet serb më shumë se vetë serbët.

Kategori
Uncategorized

Simbolet e komunizmit. Estonia largon monumentin e Bashkimit Sovjetik

Pushtimi i Ukrainës nga Moska “Rihapi plagë në shoqërinë tonë, plagë që na kujtojnë këto monumente të epokës komuniste”.

Një ligj i parlamentit në qershor kërkon që të gjitha “monumentet që lavdërojnë regjimin sovjetik” që nuk ndodhen në varreza të çmontohen deri më 15 nëntor që të transferohen në Muzeun e Pushtimit në Riga.

Nga viti 1944 deri në 199, shteti Baltik ishte një republikë sovjetike, ku gati një e katërta e popullsisë së tij prej 1.3 milionë banorësh janë rusë etnikë.

The Guardian / https://www.theguardian.com/world/2022/aug/16/estonia-removes-soviet-era-tank-monument-amid-russia-tensions-narva

Kategori
Uncategorized

Për çdo terrorist të ri që SHBA vret, shfaqen të rinj

Kur lideri i Al-Kaedës, Ayman al-Zawahiri doli në ballkonin e tij në Kabul disa javë më parë, ai nuk e kishte idenë se po ndezte cigaren e tij të fundit. Një raketë e drejtuar nga CIA e bëri copë-copë.

Çuditërisht, Presidenti Joe Biden e shpalli atë si një fitore të madhe.

Dëshmi se Shtetet e Bashkuara mund të garantojnë sigurinë e qytetarëve të tyre edhe pa pasur trupa të huaja të stacionuara në vendet ku kërcënimi i terrorizmit është veçanërisht i madh.

Por Shtetet e Bashkuara kanë vrarë një numër të madh liderësh terroristë brenda Shtetit Islamik dhe Al-Kaedës në vitet e fundit pa u zhdukur kërcënimi terrorist.
Modeli është i njohur nga Suedia e të shtënave me bandat. 

Çdo javë ose dy, ndonjë kriminel bande vritet në konfrontime të brendshme.

Në të njëjtën kohë, policia pretendon se vitet e fundit më shumë drejtues bandash janë mbyllur në burg se kurrë më parë.

Megjithatë, të shtënat vazhdojnë të pandërprera, ashtu si aktet e terrorizmit vazhdojnë të mundojnë botën.

Kur një koalicion i vendeve të NATO-s i udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara arriti të mposhtte Shtetin Islamik në 2017 dhe të detyronte rënien e kalifatit të tyre në Siri/Irak, u pa si goditje vdekjeprurëse për grupin ashtu si eliminimi i liderit të Al-Kaedës. Osama bin Laden u pa më shumë se dhjetë vjet më parë si fundi i grupit terrorist.

Në të dyja rastet, ka rezultuar të jetë më shumë dëshirë e mirë sesa realitet.

Natyrisht, rënia e IS dhe rënia e bin Ladenit ishin pengesa të rënda për terrorin islamik dhe i kanë dobësuar grupet, por të dyja kanë mbijetuar dhe kanë gjetur vende të reja për t'u rritur.

Tani për tani, Afrika duket të jetë kontinenti ku terrorizmi po rritet më shumë.

Arsyet janë disa.

Një numër i grushteve të shtetit kanë destabilizuar vendet në Saharanë Jugore.

Edhe në Mali, ku ka trupa të OKB-së dhe forca të tjera të huaja për të luftuar kërcënimin terrorist, krimi nuk është ulur. Ne te kunderten.

Regjimi i ri ushtarak ka kundërshtuar praninë e paqeruajtësve dhe trupave perëndimore.

Franca dhe Gjermania kanë vendosur të largohen dhe Suedia është një nga vendet që pritet të marrë të njëjtin vendim.

Numri i sulmeve terroriste po rritet dhe ndodh më shpesh pranë kryeqytetit, Bamako.

Kur IS u mund në Siri dhe Irak, disa nga luftëtarët e IS u zhvendosën në vende të tjera të paqëndrueshme si Libia, Çadi dhe Burkina Faso .

Në vende si Nigeria dhe Somalia ku terrori ishte tashmë i përhapur, ai është rritur edhe më shumë.

Popullsia e re dhe me rritje të shpejtë e bën Afrikën ende të varfër një bazë të përsosur rekrutimi. Kur është pothuajse e pamundur të gjesh një vend pune, mesazhi i grupeve terroriste për nder dhe për një shoqëri më të mirë na bën thirrje.

Eksperti i terrorizmit afrikano-jugor Martin Ewi shpjegoi kohët e fundit në Këshillin e Sigurimit të OKB-së se ISIS është aktiv në më shumë se 20 shtete afrikane, të cilat, sipas tij, përfaqësojnë "kalifatin e ardhshëm".

Aktualisht, aktivitetet e grupeve janë të përqendruara në Afrikë dhe nuk prekin drejtpërdrejt botën perëndimore. Në vendet afrikane kryhen kryesisht aktet terroriste.

Por kur terrori të destabilizojë gjithnjë e më shumë vende, do të krijohen zona ku IS, al-Kaeda dhe grupe të ngjashme kontrollojnë territore të mëdha ku ata, për shembull, mund të organizojnë kampe trajnimi për terroristët në të njëjtën mënyrë siç bëri Osama bin Laden në Afganistan.

Aty u bë planifikimi për sulmin e 11 shtatorit 2001. Qendrat e reja terroriste herët a vonë gjithashtu çojnë në akte terroriste të drejtuara drejt Perëndimit në Afrikë, Evropë ose SHBA

Armët efektive

Vitet e fundit, është bërë më e vështirë kryerja e akteve terroriste të mëdha dhe spektakolare në Perëndim, por IS-i ka treguar kreativitet të madh në zhvillimin e metodave të reja terroriste. Sa shumë shërbime sigurie e kuptuan dhjetë vjet më parë se kamionët mund të shndërrohen në armë efektive terroriste.

Nuk po them se është e gabuar që SHBA dhe pjesa tjetër e Perëndimit të përpiqen të eliminojnë liderët e grupeve terroriste si IS dhe Al-Kaeda. Por, për fat të keq, nuk është aq e thjeshtë që vetëm për shkak se vritet një lider, grupi terrorist zhduket ose dobësohet.

Përvojat e krimit të bandave dhe terrorizmit tregojnë se sa e vështirë është për t’u çrrënjosur pasi të kenë zënë vend. Edhe burimet e mëdha nuk janë garanci për sukses.

Nga: Wolfgang Hansson

Kategori
Uncategorized

Ilir Meta’s promise: Rama will be held accountable before justice

“You have seen we have started a process based on facts not only for the waste incinerators but also for many other terrible, serious affairs, where he has been personally involved and we’ll go to the end of every one of them”.

It is of utmost importance for us to take forward the revolution against corruption, to guarantee as soon as possible the referendum the will restore the power to the people of Albania and enable it take under control all this totally irresponsible political cast. This is an irrevocable commitment”, promised Meta.

Kategori
Uncategorized

Berisha condemns the golden passport scheme: Rama’s invitation to world traffickers and crime to unite in Albania

“I am here today to declare on behalf of the Democratic Party that Edi Rama’s golden passport is simply an invitation: ‘Narko-traffickers and criminals of all the region, Europe, and world, unite in Albania!’

The Democratic Party declares that after the initiative for the cannabis legalization, the law on the tax amnesty – meaning the legalization of dirty money of criminality from abroad – the golden passport is the third and last mechanism of transforming Albania into an earthly paradise of drugs, traffics, and regional, European and world crime”, Berisha told media reporters.

Kategori
Uncategorized

I iku dënimit me burg në SUEDI, përballet me dënimin me vdekje në Donetsk .

Kategori
Uncategorized

THOT-i, fliste shqip !

Profesor Xhuzepe Katapano #GiuseppeCatapano ishte dhe mbetet i vetmi albanolog që studioj në themel prejardhjen e racës ilire, duke bërë të drithërohen nëpër dekada shumë shkencëtar që janë marrë apo merren me studimin e antikitetit.

Katapano u nis vet drejt Egjyptit për të parë dhe prekur piramidat, një nga mrekullitë e botës së lashtë, dhe u befasua kur ndeshi në shenja apo hieroglifë të çuditshme që linin hije dyshimi mbi prejardhjen e tyre. 

Jo pak por mbi 40 vjet iu deshën profesorit të nderuar për të bërë këtë zbulim të jashtëzakonshëm, i cili vjen i përkthyer në gjuhën shqipe me mjeshtëri nga Qemal Velija.

Për të bërë këtë zbulim të jashtëzakonshëm dhe për të vërtetuar se hieroglifët e piramidave të Egjyptit e kishin bazën tek gjuha ilirishte.

Prof. Katapano hedh poshtë apo përmbys traditën shkencore, që e paraqet qytetërimin nilotik si një fryt kryqëzimesh mes 4 racave. Duke u ndalur tek etimologjia e emrit të Thot-it Prof.

Katapano shpjegon, se emri përkon me kuptimin e vet burimor: thot, veta e tretë e të tashmes dëftore të foljes shqipe thom, thua, thot’.

Profesor Xhuzepe Katapano /

Thot-i, sipas Prof. Katapano është krijuesi i hieroglifëve.

Ai e ka ndërtuar alfabetin hieroglifik fonetik duke pasur si çelës gjuhën shqipe.

Në këtë aspekt zanafilla e ilirishtes zbret në kohë mjaft më të hershme se ato që Historia ka përcaktuar; të dhëna që duhet të rikthehen në neolitik dhe ndoshta edhe në kohë të mëparshme, të afërta me origjinën e qytetërimit të Nilit, i cili, sipas rezultateve më të kujdesshme të hulumtimeve të fundit dhe studimeve të kryera, fillon me zhdukjen e Atlantidës (rreth 12.000 vjet më parë); epokë në të cilën duhet të vendoset pashmangshmërisht shfaqja e parë e vërtetuar e Thotit në Egjypt.

Pikërisht, kjo e bënë të pashmangshme korrigjimin e të dhënave historike, korologjike, etnologjike, filologjike, me shumë rëndësi…

Kategori
Uncategorized

Të gjithë shqiptarët, kudo që të jenë, do t’ju mbeten përjetësisht mirënjohës Ambasador Williams.

Micky Haxhiislami -Japan /

George Fred Williams (10 korrik 1852 - 11 korrik 1932) ~ Përfaqësuesi i SHBA nga Masaçusets i cili në vitin 1914 u emërua Ministër në Greqi 🇬🇷 dhe Mal të Zi 🇲🇪 nga Presidenti Woodrow Wilson.

Dha dorëheqjen nga kjo detyrë pas një vizite në Shqipëri.

Civilë shqiptarë që vriten tragjikisht dhe lihen të vdesin nga uria, si dhe nga qëndrimi moral diplomatik për të vënë në dukje ato që ai i quajti veprat e këqija të autoriteteve lokale #greke dhe fuqive të mëdha të kohës - duke u dorëzuar, në shenjë proteste, një karrierë diplomatike premtuese.

Me dorëheqjen e tij ai shpëtoi fjalë për fjalë #Shqipërinë

Të gjithë shqiptarët, kudo që të jenë, do t’ju mbeten përjetësisht mirënjohës Ambasador Williams. U preftë shpirti në paqe. 🙏🏻

Kategori
Uncategorized

Lufta bërthamore mes SHBA-së dhe Rusisë do të linte 5 miliardë të vdekur nga uria, thotë studimi

Shpërthimi i një arme bërthamore do të shkaktonte zjarre masive dhe do të injektonte blozë në atmosferë, duke bllokuar rrezet e diellit që të arrijnë në sipërfaqe dhe duke kufizuar prodhimin e ushqimit, duke çuar në vdekje, tha studimi.

“Një përqindje e madhe e njerëzve do të vdesin nga uria,” tha për Nature.com Lili Xia, një shkencëtare klimatike në Universitetin Rutgers, e cila drejtoi hulumtimin. “Është vërtet keq.”

Duke u bazuar në kërkimet e kaluara, shkencëtarët punuan për të llogaritur se sa blozë që bllokon diellin do të hynte në atmosferë nga stuhitë e zjarrit që do të ndizeshin nga shpërthimi i armëve bërthamore.

Reduktimi i dritës, ftohja globale dhe kufizimet e mundshme tregtare pas luftërave bërthamore do të ishin një katastrofë globale për sigurinë ushqimore”, thuhet në studim.

🔻Në fillim të majit, televizioni shtetëror rus transmetoi simulime të sulmeve bërthamore në Mbretërinë e Bashkuar që dukej se tregonin se sa lehtë Rusia mund ta asgjësonte atë…

’Ne duhet të parandalojmë një luftë bërthamore’

"Të dhënat na tregojnë një gjë: 

🔻Ne duhet të parandalojmë që një luftë bërthamore të mos ndodhë ndonjëherë," tha Alan Robock, një profesor i shkencës klimatike në Universitetin Rutgers dhe bashkëautor i studimit.

🔻Çdo shpërthim i armëve bërthamore që prodhon më shumë se 5 teragramë (5 trilion gram) blozë parashikohet të shkaktojë mungesë masive ushqimore në pothuajse të gjitha vendet, tha studimi.

🔻”Në skenarin ekstrem, numri i të vdekurve do të jetë popullsia e kombinuar e Shteteve të Bashkuara, Evropës, Federatës Ruse dhe aleatëve dhe shumë më tepër," tha Deepak K. Ray për revistën Newsweek.

Hulumtimi i parë në llojin e tij .


Hulumtimi është i pari i këtij lloji, sipas autorëve të studimit.

"Askush nuk e ka bërë këtë llogaritje më parë," i tha Robock Health Day News. "Askush nuk është përpjekur të llogarisë numrin e njerëzve që do të vdisnin."

Autorët e studimit vlerësojnë se ..
🔻vdekjet e shkaktuara nga uria që lindin nga një luftë bërthamore midis Indisë dhe Pakistanit mund të jenë rreth 2.5 miliardë në dy vitet pas shpërthimit të luftës;

🔻Për një konflikt bërthamor midis SHBA-së dhe Rusisë, vdekjet nga uria mund të arrijnë në 5 miliardë.

Lufta bërthamore mund të duket më pak kërcënim sesa gjatë Luftës së Ftohtë, sipas Nature.com,
🔻Por ka ende nëntë vende me më shumë se 12,000 koka bërthamore mes tyre.

”Nëse ekzistojnë armë bërthamore, ato mund të përdoren dhe bota i është afruar disa herë luftës bërthamore," tha Robock. “Ndalimi i armëve bërthamore është zgjidhja e vetme afatgjatë”.
Here’s who owns the most nukes in the world

Nuclear war between US, Russia would leave 5 billion dead from hunger, study says

“We must prevent a nuclear war from ever happening.”About 75% of the world’s population would die from hunger following a nuclear war.”No one has done this calculation before.”

As many as 5 billion people worldwide – 75% of the global population – would die from famine and hunger after a nuclear war between the U.S. and Russia, a new study says. 

The detonation of a nuclear weapon would cause massive fires and inject soot into the atmosphere, blocking sunlight from reaching the surface and limiting food production, leading to the deaths, the study said.

“A large percent of the people will be starving,” Lili Xia, a climate scientist at Rutgers University, who led the research, told Nature.com. “It’s really bad.”

Building on past research, scientists worked to calculate how much sun-blocking soot would enter the atmosphere from firestorms that would be ignited by the detonation of nuclear weapons.

“The reduced light, global cooling and likely trade restrictions after nuclear wars would be a global catastrophe for food security,” the study said.

In early May, Russian state TV broadcast simulations of nuclear attacks on the United Kingdom that seemed to demonstrate how easily Russia could annihilate that nation. As the world follows the Russian invasion into Ukraine and the horrors of war, menacing rhetoric from President Vladimir Putin continues to escalate - most recently as Sweden and […]

In early May, Russian state TV broadcast simulations of nuclear attacks on the United Kingdom that seemed to demonstrate how easily Russia could annihilate that …Show more   

DZIKA_MROWKA / GETTY IMAGES

‘We must prevent a nuclear war’

“The data tells us one thing: We must prevent a nuclear war from ever happening,” said Alan Robock, a professor of climate science at Rutgers University and co-author of the study.

Any nuclear weapon detonation that produces more than 5 teragrams (5 trillion grams) of soot is predicted to likely cause mass food shortages in almost all countries, the study said.

“In the extreme scenario the death toll will be the combined population of the United States, Europe, Russian Federation and allies and much more,” Deepak K. Ray told Newsweek magazine.

First-of-its-kind research

The research is the first of its kind, according to the study authors.

“No one has done this calculation before,” Robock told Health Day News. “No one has tried to calculate the numbers of people who would die.”

The study authors estimate that famine-induced deaths arising from a nuclear war between India and Pakistan could be in the region of 2.5 billion in the two years following the outbreak of war; for a nuclear conflict between the U.S. and Russia, famine-related deaths could reach 5 billion.

Nuclear war might seem less of a threat than it did during the Cold War, according to Nature.com, but there are still nine countries with more than 12,000 nuclear warheads among them.

“If nuclear weapons exist, they can be used, and the world has come close to nuclear war several times,” Robock said. “Banning nuclear weapons is the only long-term solution.”

Nuclear tensions between the U.S. and Russia have only escalated in recent months because of the ongoing Russian-Ukraine war. The threat of nuclear war seems especially relevant today as Russia’s war against Ukraine has disrupted global food supplies, according to the journal Nature, underscoring the far-reaching impacts of a regional conflict.

The study was published in the peer-reviewed British journal Nature Food

https://www.usatoday.com/story/news/nation/2022/08/15/billions-dead-nuclear-war-us-russia/10328429002/

Kategori
Uncategorized

Një vit më parë, talebanët marshuan në Kabul. Tani gratë po marshojnë kundër islamistëve me mjekër.

Pas marrjes së pushtetit vitin e kaluar, mbajtja e hixhabit u bë e detyrueshme.

Por ata që ishin në pushtet donin që gratë të mbanin burkën dhe në maj erdhi urdhri përfundimtar i burkës.

Që në fillim, gratë duhej të kishin një shoqërues mashkull për të udhëtuar në udhëtime më të gjata, tani distanca që një grua mund të ecë vetëm po bëhet gjithnjë e më e shkurtër.

Njëzet vitet nga rënia e talebanëve në 2001 deri në ringjalljen përfundimtare në 2021 u dhanë shumë grave arsimim, vetëbesim dhe një dozë pavarësie si në aspektin social ashtu edhe në atë ekonomik.

Këto dhe të tjera me ta tani funksionojnë në mediat sociale dhe mbajnë njëri-tjetrin në këmbë.

Një grup shkrimtarësh nga mosha 22 deri në 60 vjeç kanë krijuar një ditar online, me një aplikacion të tillë, të quajtur “Çfarë nuk tregohet”.

Menaxhohet nga Britania e Madhe dhe deri më tani ka 1500 postime.

Këtu gratë informojnë njëra-tjetrën për atë që ka ndryshuar, çfarë nuk ka ndryshuar – dhe për atë që po ndodh në krahina të ndryshme.

Mesazhet nga këto natyrisht arrijnë më shumë njerëz – pa pasur talebanët ndonjë mundësi të veçantë për të ndaluar biznesin.

Kjo është një nga linjat e frontit kulturor femëror të opozitës afgane.

Dhe ka vija të tjera të tilla të frontit.

Disa gra në fakt guxojnë të ecin pa burka në rrugët e Kabulit, disa drejtojnë shkolla sekrete dhe “aktivitete të tjera subversive”.

Ka shumë që i kalojnë kufijtë.

Kategori
Uncategorized

Emigrantëve ju bëftë mirë kokrra e ullirit.

Nga Eduart Tafaj, mesues i shkolles shqipe, dhe kryetar i shoqatës shqiptare Iliria Volos -Magnesia Greqi

Nga Eduart Tafaj, mesues i shkolles shqipe, dhe kryetar i shoqatës shqiptare Iliria Volos -Magnesia Greqi

Një vjeshtë e nxehtë për emigrantët!

Partia në pushtet, po bën përgatitjet për një riorganizim të emigrantëve në Greqi.
Nëpërmjet kordinatorëve, si dhe patronazhistëve, do bëhen përpjekjet që këto takime si edhe organozimet, të kenë plotësisht sukses.

Motoja e takimeve, do jetë eleminimi I rradhëve në dogana, si dhe njohjen e viteve të punës.
Kjo ndodh, pas suksesit të njohjes së patentave.

Po cilat ishin mashtrim premtimet e Rames me emigrantet ne 2013 ? Premtime që nuk u realizuan kurrë …

Premtimet në Selanik, më 1.11.2014

🔻Së pari.
Duhet të marrë fund diskriminimi i votës së emigrantëve, të cilët nuk duhet të lëvizin më nga shtetet ku ata jetojnë për të shprehur vullnetin e tyre për qeverinë që drejton vendin amë. Emigrantët do të votojnë në zgjedhjet e ardhshme, në shtetet ku ata jetojnë” (premtim i harruar)

🔻Së dyti.
Qeveria socialiste do të zgjidhë problematikën e pensioneve te emigranteve. Gjithë këto vite punë në emigracion nuk mund të shumëzohen me zero, kur emigrantet do rikthehen në atdhe, ne do ta bëjmë realitet njohjen e kontributeve tuaja shoqërore në Greqi përmes një marrëveshjeje, e cila tashmë ka “përfunduar”. (Akoma as nuk kanë filluar negociatat me palën greke).

🔻Së treti.
“Shërbimi diplomatik”. Ne do t’ia heqim nga duart miqve dhe familjarëve të kryeministrit, ministrave apo deputetëve. “Shërbimi diplomatik” do të vihet në funksion të emigrantëve” dhe kush mund ta bëjë këtë më mirë se ju, që e njihni emigracionin, askush”. ( Asnjë lëvizje Stafi i shërbimit diplomatik është mbushur me drejtuesit e degeve te PS në greqi )!?

🔻Së katërti.
Ulja e tarifave konsullore, mashtrimi tjetër i Ramës me emigrantët, emigrantet paguajne dyfish keto tariva në perfaqsite diplomatike.

🔻Së pesti.
Ne do të zgjidhim problematikën e toponimeve dhe sinjalet janë shumë pozitive nga diskutimet me qeverinë greke. …….(çështja akoma jo e plotë, madje edhe e pafilluar) !?

🔻Së gjashti,.
“TVSH 2” do të kthehet nga një mjet mediatik që propagandon vetëm Saliun dhe Jozefinën në ekranin edukues për fëmijët e emigrantëve, duke ndërtuar një program që promovon kulturën, traditën dhe historinë e Shqipërisë, në mënyrë që fëmijët tuaj të ruajnë identitetin kombëtar”. (Asnjë sinjal, madje tani TVSH-ja është kanali më i pa frekuentuar nga emigrantët)!?

🔻Së shtati.
Premtuan per te kontribuar në mësimin e gjuhes shqipe për femijët shqiptare ne greqi, duke biseduar me qeverine greke qe ne shkollat greke mbas diteve te beheshin kurset e gjuhes shqipe, por nuk çoj as edhe një libër atje.

🔻Së teti.
Hapja e nje qendre kulturore per emigrantet shqiptare në greqi, gje qe veç premtim-mashtrimit, nuk u realizua kurrë.

Kategori
Uncategorized

Kështu po pajiset ushtria për të përballuar kërcënimin rus

Kategori
Uncategorized

Regjimi përpara se ti provokojë me përjashtim liderët e opozitës, ti këthejë paratë e vjedhura popullit …

Ambasador Agim Nesho ///

Një nga karakteristika e shteteve që shkasin drejt diktaturës është përpjekja për të goditur liderët e opozitës me përjashtim nga jeta politike e vendit.

Ky fenomen është tepër i rrallë në demokracitë perëndimore, por është fenomen i zakonshëm në vende si Etiopia, Sudani, Republika e Kongos, Haiti, Maldive ku liderët e opozitës kanë akuzuar për prishje të rendit kushtetues e deri për terrorizëm.

Venezuela është rasti klasik për vendin tonë, ku udhëheqësit e saj Hugo Chavez dhe Maduro ngjajnë shumë me mënyrën e veprimit me autokratin e Shqipërisë, Edi Rama.

Chavez kërkoi reformën në drejtësi, por e shpërndau Gjykatën e Lartë kur ajo i doli kundër; bashkëbisedonte direkt me popullin dhe ishte personifikim i institucioneve të shtetit; e kthente politikën e jashtme të vendit në funksion të interesit të pushtetit të tij.

Kur Parlamenti kërcënoi regjimin, pasardhësi i tij dënoi për terrorizëm 11 liderët e opozitës për ti larguar nga politika.


Shembuj të tillë tregojnë qartë degradimin e pushtetit, kthimin e vendit drejt një diktature të re dhe nevojën që ndjen regjimi për të shtyrë kohën e llogaridhënies përpara popullit.

Rasti i kryetarit të PD-së, Dr Berisha, për ‘non-grata’ është një rast sa qesharak aq edhe i turpshëm.

Regjimi vetë paraqiti faktet, vetë shtyn drejt vendimit dhe tani kërkon këtë veprim për monstruozitetin që kanë krijuar vetë.

Rasti i kryetarit të Partisë së Lirisë, zoti Meta, është akoma më skandaloz, duke falsifikuar dokumentet, duke përdorur institucionet e pavarura për të krijuar presion ndaj një lideri që ka përkrahje të madhe popullore.

Në thelb veprime të tilla tregojnë se sa në dëshpërim është klika që qeveris vendin, një klikë që vjedhjen e ka kthyer në art, shtetin ligjor në pronë të autokratit. 

Ky reagim in extremis vjen në kohën kur populli Shqiptar po njihet me hollësi për aferat korruptive të shekullit, aferën e incineratorëve dhe aferën e Portit të Durrësit, afera që kanë ‘qelbur’ gjithë Shqipërinë dhe kanë ndezur zemëratën popullore.
Kategori
Uncategorized

The Democratic Party exposes the incinerators affair roots: Shell companies were created to extort €430 million

”Yesterday, from this platform, like every day for two weeks now, we asked five questions concerning the waste incinerators. They were the next questions in a line, but, considering the intensity of the government’s stealing, they were not just to fill up the line of questions. These are essential questions that must be answered. SPAK (the Special Structure against Corruption) kept its mouth shut”, said Malltezi.

Kategori
Uncategorized

”Të vizitosh Evropën është një privilegj, jo një e drejtë njerëzore”, shkroi të martën në Twitter Kaja Kallas, kryeministre e Estonisë.

“Të vizitosh Evropën është një privilegj, jo një e drejtë njerëzore”, shkroi të martën në Twitter Kaja Kallas, kryeministre e Estonisë.

Mbështetni Finlandën – ndaloni udhëtimet e kënaqësisë ruse në BE .

🔻Është fyese që turistët rusë mund të bëjnë banja dielli në plazhet evropiane, ndërsa trupat ruse bombardojnë qytetet e Ukrainës deri në rrënoja dhe hi.

Çdo ditë, disa autobusë me turistë rusë futen në Helsinki – por shumica e tyre qëndrojnë në autobus kur ai ndalon në qendër.

Ata po shkojnë në aeroport, për të udhëtuar më tej në Evropë.

Meqenëse ndalimi i fluturimeve mbylli rrugët e zakonshme për në kontinent, është rruga tokësore përmes Finlandës ose Balltikut që zbatohet për shumë rusë të etur për pushime.

Letonia, Estonia dhe Finlanda, nuk u jep më viza qytetarëve rusë.

Këto vënde i kanë bërë thirrje BE-së të ndalojë lëshimin e vizave turistike për rusët.

Çështja do të ngrihet në një takim jozyrtar të ministrave të jashtëm në fund të muajit, shkruan EU Observer .

“Të vizitosh Evropën është një privilegj, jo një e drejtë njerëzore”, shkroi të martën në Twitter Kaja Kallas, kryeministre e Estonisë.

Izolimi i Rusisë përmes sanksioneve ekonomike dhe ngrirjes së vizave – duke e bërë të pamundur për oligarkët dhe klasën e mesme ruse të jetojnë normalisht gjatë kohëzgjatjes së luftës – është i rëndësishëm për disa arsye.

🔻Pjesërisht sepse kushdo që sulmon një vend fqinj do të përballet me pasoja të prekshme, pjesërisht sepse e bën të vështirë për Rusinë vazhdimin e luftës.

🔻Dihet mirë se shërbimet e inteligjencës ruse kanë përdorur shpesh viza turistike për të kontrabanduar agjentë në vendet evropiane pa ngjallur dyshime.

🔻Kujtoni “turistët” që thjesht donin të shikonin majën e kishës në Salisbury – dhe në proces helmuan një grua me Novitjok.

🔻Që nga fillimi i luftës, oficerët e inteligjencës ruse që punonin nën flamuj diplomatikë janë dëbuar masivisht nga Evropa.

🔻Ndalimi i vizave turistike e bën më të vështirë për Kremlinin të rindërtojë rrjetet e tij të agjentëve.

Qeveria suedeze duhet t’i japë mbështetjen e saj Finlandës dhe Estonisë.

🔻Është fyese që turistët rusë mund të jetojnë mirë në Evropë, ndërsa ukrainasit janë duke u bombarduar dhe gjakosur.

Kategori
Uncategorized

Pse shqetesohet autori i Krimit Erjon Veliaj /

Nga avokate Adriana KALAJA /

Të gjithē jeni informuar për krimin e rëndë të ndodhur më datë 12 gusht në Tiranë, ku shtetasi Qani Muça qëlloi punonjësin e IMT-së.

Në fakt z. Muça thjesht shkrepi këmbëzën.

Punonjësin e IMT-së e qëlloi Erion Veliaj për qëllime korruptive të ndërtimit të një kulle në atë pronë.

Ndërkohë që qytetarin e ndershëm Qani Muça e kthen në “vrasës”, vrasësi i vërtetë Kryebashkiaku pastron paratë e krimit dhe pastaj i ndan me miqtë e tij kriminelë.

Pse e them këtë? Pas ngjarjes vrasësi i vërtetë Veliaj është kapur në panik të madh për të manipuluar provat dhe ngjarjen e rëndë.

Madje në disa prej tyre është kërkuar ndryshimi i kronikës.

Pse banditin Veliaj e shqetësonte ky fakt?

Sepse dispozita ligjore parashikon se nuk mund tē dilet me një vendim prishje të një prone pa një vendim përfundimtar të ASHK-së ose Kadastrës.
Po kështu, mafiozin Kryebashkiak e shqetëson fakti se kjo pronë është shembur për të ndërtuar një pallat nga një privat, mik i tij (dhe për këtë provat do i keni shumë shpejt), dhe jo për interes publik siç pretendon ai.

Dhe në këtë presion mediatik, dikush tërhiqet por dikush ruan dinjitetin dhe lartësinë e detyrës.

Nuk e di pse mu kuktua ajo shprehja popullore se: ”Kur nuk shkon Muhamed te Mali, shkon Mali te Muhamedi”.

Mbase mund të më procedojnë sërish penalisht për këtë shprehje popullore si në rastin e parë, por le të shohim provat më mire.

Dokumenti i mëposhtēm është vetëdeklarimi që ka bërë viktima Qani Muça që në vitin 2005.

Në këtë kuadër pyetjet që unë kam për Kryebashkiakun mafioz Veliaj jane:

  1. 🔻Pse ushtron presion nëpër media që të mos dalë si fakt se prona ka qënë në proces legalizimi?
  2. 🔻Pse i është ofruar hyrje viktimës Qani Muça nga ndërtuesi nëse ai nuk do ishte pronar i ligjshëm?
  3. 🔻Përse i është ofruar hyrje viktimës Qani Muça, nëse aty nuk do ndërtohej pallat por rrethrrotullim?

Derisa të kujtohet SPAK, e derisa unë të nxjerr provat e tjera lidhur me këtë ngjarje, ka kohë plot Autori i Krimit Veliaj të përgjigjet.

Ajo që më shqetëson mua është fakti se a do ketë vite jete që do t’i duhet të kalojë në burg këtij banditi për aq shume krime e korrupsion që ka bërë?

Të presim e të shohim.

Shtatori do të jetë më i nxehtë se piku i verës.

Ups se harrova.

Mbase dhe pasoja e Covid.

Kishte shumë të pavërteta kronika për ngjarjen.

Nëse do i japim edhe ndonjë provë.

Prova për të tërë.

Kategori
Uncategorized

Pse shqetesohet autori i Krimit Erjon Veliaj /

Nga Adriana KALAJA

Të gjithē jeni informuar për krimin e rëndë të ndodhur më datë 12 gusht në Tiranë, ku shtetasi Qani Muça qëlloi punonjësin e IMT-së.

Në fakt z. Muça thjesht shkrepi këmbëzën.

Punonjësin e IMT-së e qëlloi Erion Veliaj për qëllime korruptive të ndërtimit të një kulle në atë pronë.

Ndërkohë që qytetarin e ndershëm Qani Muça e kthen në “vrasës”, vrasësi i vërtetë Kryebashkiaku pastron paratë e krimit dhe pastaj i ndan me miqtë e tij kriminelë.

Pse e them këtë?

Pas ngjarjes vrasësi i vërtetë Veliaj është kapur në panik të madh për të manipuluar provat dhe ngjarjen e rëndë.

Madje në disa prej tyre është kërkuar ndryshimi i kronikës.

Pse banditin Veliaj e shqetësonte ky fakt?

Sepse dispozita ligjore parashikon se nuk mund tē dilet me një vendim prishje të një prone pa një vendim përfundimtar të ASHK-së ose Kadastrës.
Po kështu, mafiozin Kryebashkiak e shqetëson fakti se kjo pronë është shembur për të ndërtuar një pallat nga një privat, mik i tij (dhe për këtë provat do i keni shumë shpejt), dhe jo për interes publik siç pretendon ai.

Dhe në këtë presion mediatik, dikush tërhiqet por dikush ruan dinjitetin dhe lartësinë e detyrës.

Nuk e di pse mu kuktua ajo shprehja popullore se: ”Kur nuk shkon Muhamed te Mali, shkon Mali te Muhamedi”.

Mbase mund të më procedojnë sërish penalisht për këtë shprehje popullore si në rastin e parë, por le të shohim provat më mire.

Dokumenti i mëposhtēm është vetëdeklarimi që ka bërë viktima Qani Muça që në vitin 2005.

Në këtë kuadër pyetjet që unë kam për Kryebashkiakun mafioz Veliaj jane:

  1. 🔻Pse ushtron presion nëpër media që të mos dalë si fakt se prona ka qënë në proces legalizimi?
  2. 🔻Pse i është ofruar hyrje viktimës Qani Muça nga ndërtuesi nëse ai nuk do ishte pronar i ligjshëm?
  3. 🔻Përse i është ofruar hyrje viktimës Qani Muça, nëse aty nuk do ndërtohej pallat por rrethrrotullim?

Derisa të kujtohet SPAK, e derisa unë të nxjerr provat e tjera lidhur me këtë ngjarje, ka kohë plot Autori i Krimit Veliaj të përgjigjet.

Ajo që më shqetëson mua është fakti se a do ketë vite jete që do t’i duhet të kalojë në burg këtij banditi për aq shume krime e korrupsion që ka bërë?

Të presim e të shohim.

Shtatori do të jetë më i nxehtë se piku i verës.

Ups se harrova.

Mbase dhe pasoja e Covid.

T’i thotë dikush “gazetares” Klodiana Lala që kronikat rë mos i bëjë sipas sms-ve të Veliajt.

Kishte shumë të pavërteta kronika për ngjarjen.

Nëse do i japim edhe ndonjë provë.

Prova për të tërë.

Kategori
Uncategorized

Zelenskyj duhet të kuptojë se durimi i Perëndimit dhe fluksi i parave dhe armëve nuk do të zgjasë përgjithmonë.

🔻Mendoj se në orët e errëta e të qeta në dy të mëngjesit, kur zgjohet, e kupton se ka bërë një gabim, thotë Stavridis, por vazhdon:

🔻Nuk do ta pranojë kurrë publikisht. kurrë.

🔻Ai do të vazhdojë të përjetësojë historinë e sajuar se Ukraina drejtohet nga neo-nazistët. Qesharake, natyrisht, thotë ish-samiti i NATO-s.

Ai u pyet gjithashtu se si mendon se do të përfundojë lufta.

Përgjigja ishte se të dyja palët janë të paktën gjysmë viti larg gjetjes së një zgjidhjeje.

Por ai pohoi se “ajo që na shtyn drejt negociatave” janë “vështirësitë me të cilat përballet Putini kur konsumon forcat”, si dhe humbja e pajisjeve ushtarake ruse.

– Do të thosha se pas gjashtë muajsh ai do të jetë në një situatë shumë të presionit.

Unë besoj se të dy këta faktorë përfundimisht do t’i shtyjnë palët drejt një forme negocimi.

Kategori
Uncategorized

Gurë disa qindra vjeçarë paralajmërojnë zi buke

Evropa po përballet me thatësirën më të madhe në mbi 500 vjet .

Ndërsa lumenjtë në Evropë thahen , paralajmërimet shekullore janë shfaqur në shtretërit e lumenjve në Evropë.

Mesazhet paralajmëruese janë gdhendur në shkëmbinj që më parë ishin shumë nën sipërfaqen e ujit, por tani që nivelet e ujit kanë rënë, ato janë përsëri të dukshme,

raporton Miami Herald.

Këta gurë u përdorën për të shënuar nivele dëshpëruese të ulëta të lumenjve që do të parashikonin zi buke.

Ky, në lumin Elba, është i vitit 1616 dhe thotë: “Nëse më shihni, qani”

Është parë në thatësirat e mëparshme …

Gurët njihen si "gurët e urisë", shkroi në Twitter këtë javë reporteri gjerman Olaf Koens. 

Ai është një nga disa gazetarë që postuan në Twitter për gurët këtë javë.

Një nga këta gurë është zbuluar në lumin Elba, i cili rrjedh nga Republika Çeke dhe përmes Gjermanisë, përpara se të derdhet në Detin e Veriut.

Lumi është lumi i dytë më i madh i Gjermanisë dhe ndër lumenjtë më të mëdhenj në Evropë, raporton Dagbladet.

Guri i gjetur në Elbë mund të datohet që në vitin 1616. Mbishkrimi thotë: “Wenn du mich seehst, dann weine”, që do të thotë “Nëse më shihni, qani

Gurët e urisë janë përdorur më parë si pika referimi në të gjithë Evropën Qendrore dhe ishin të fundit mbi sipërfaqe gjatë thatësirës së 2018-ës.

Nivelet e ujit në lumenjtë anembanë Evropës po bien gjatë thatësirës historike, duke zbuluar “gurët e urisë” të gdhendura me paralajmërime shekullore të urisë dhe vështirësive. PETR DAVID JOSEK AP
https://www.miamiherald.com/news/nation-world/world/article264446131.html#storylink=cpy

Ata kanë për qëllim të shërbejnë si një paralajmërim për pasojat e thatësirës, shkruajnë studiuesit çekë në një raport të vitit 2013. “Gurët shprehën se thatësira çoi në korrje të dobëta, mungesë ushqimi, çmime të larta dhe uri,” shkruajnë ata.

Thatësira ka zbuluar gjithashtu një bombë të pashpërthyer nga Lufta e Dytë Botërore në lumin Po në Itali, sipas

BBC. Ishin peshkatarët ata që gjetën bombën 450 kilogramësh në shtratin e lumit javën e kaluar.

Kategori
Uncategorized

Rama decides to give to private companies the process of granting the Albanian citizenship .

The decision number 530 of the Council of Ministers, dated July 29, 2022, enters into effect immediately after its publication in the official gazette. The proposal for this unprecedented decision was made by Interior Minister Bledi Çuçi and was approved by Prime Minister Edi Rama.

In the Point 1, the decisions states that the government decided “the implementation of concession procedures / public private partnership in the sector of citizenship programs”” The Ministry of the Interior has been entrusted with the implementation of this decision.

Until now, the granting of Albanian citizenship was a long process, involving several institutions, including the security agencies, and it was concluded with a Decree of the President of the Republic.

The process includes a series of links and stipulates rigorous verification of these applications by the structures of the Ministry of the Interior and the President’s Office.

Now, with a decision signed by Premier Rama, the service will be given to be performed by private companies.

Kategori
Uncategorized

Kontrolli i FBI-së mund të ketë nxitur rizgjedhjen e Trump si president 2024.

Nga Dag Blanck, profesor i studimeve të Amerikës së Veriut në Universitetin e Uppsala.

Pasi mbështetja e tij u nda disi gjatë verës, republikanët në çdo rast tani kanë mbyllur radhët pas tij, vëren Dag Blanck, profesor i studimeve të Amerikës së Veriut në Universitetin e Uppsala.

Sipas Dag Blanck, profesor i studimeve të Amerikës së Veriut në Universitetin Uppsala, bastisja ka çuar në rritjen e polarizimit midis atyre që mbështesin Trump dhe atyre që e kundërshtojnë atë. 

Demokratët dhe republikanët kanë përshkrime krejtësisht të ndryshme për atë që ndodhi, thotë ai për TT.

– Për të (Trump Reds. Shënim), kjo është një tjetër shenjë se kundërshtarët e tij janë pas këtij alti !

FBI:s husrannsakan av Donald Trumps bostad kan indirekt ha banat väg för ett återval av honom som president i valet 2024.

Expert om razzian: Ökar polariseringen kring Trump

FBI:s razzia mot Donald Trumps lyxresidens Mar-a-Lago har fått Republikanerna att sluta samman – och även tidigare meningsmotståndare att ställa sig bakom den tidigare presidenten. Bland dem som antyder att razzian är politiskt motiverad finns Mike Pence och Ron DeSantis, som båda är tänkbara rivaler till Trump om presidentkandidaturen 2024.

Enligt Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet, har razzian lett till ökad polarisering mellan dem som stödjer Trump och är emot honom. Demoraterna och Republikanerna har helt olika beskrivningar av det som hänt, säger han till TT.

– För honom (Trump reds.anm) är det här ytterligare ett tecken på att hans motståndare är ute efter honom.

Däremot anser Blanck att man kan anta att beslutet om razzian var väl genomtänkt, och att det var väl övervägt, eftersom det rör en före detta president.

Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet.

Kategori
Uncategorized

Aktivisti spanjoll: Nuk ka më keq se ‘demokracia e maskuar’ nga Soros dhe Evropa

James P. Monfort .

Paaftësia dhe neglizhenca e elitës qeverisëse në Shqipëri dhe ajo e palëve që e shoqërojnë atë, ambasadorë, OSBE, Këshilli i Evropës, Bashkimi Evropian, Fondacioni Soros, do të rezultojnë si një bumerang për Shqiperinë.

Diktatura më e keqe e paaftësisë në Evropë, një demokraci e maskuar, nuk është gjë tjetër veçse autokracia më e keqe e Evropës.

Më keq se kaq nuk ka.

Kategori
Uncategorized

Ja sa ujë duhet të pini në ditë

Sa ujë duhet të pini në ditë është një pyetje vazhdimisht e rëndësishme.

Fakti është se nuk jeni mirë as me shumë pak dhe as me shumë.

– Sa lëngje duhet të marrë një person në ditë në përgjithësi varet nga sa lëngje humbet personi.

Diçka që nga ana tjetër ndikohet, ndër të tjera, nga sa shumë djersitni, sa ose nëse ushtroni, sa nxehtë është, në çfarë klime jeni, nëse jeni në lartësi të madhe, sa e lartë është lagështia e ajrit etj. në.

Megjithatë, është krejt individuale se sa shumë djersin njerëz të ndryshëm kur lëvizin, thotë fiziologia ushqyese Kristina Andersson.

Nëse e dini që djersitni shumë, si në përgjithësi ashtu edhe kur ushtroheni, duhet të shtoni edhe kripë.

Ose me ndihmën e zëvendësimit të lëngjeve ose thjesht duke u siguruar që ushqimi të kriposet pak më shumë.

Kur jeni aktiv dhe djersiteni, që është mënyra e ftohjes së trupit, shpesh ju duhet të rimbushni lëngjet dhe kripën.

– Nëse doni të dini se sa shumë humbni në djersë gjatë një aktiviteti specifik, mund të provoni të peshoni veten para dhe pas një seance stërvitore.

Dallimi në peshë është lëngu, nuk ka sasi yndyre për të folur që do të zhdukeshin gjatë një seance të vetme, thotë Kristina.

Shpesh na thuhet se është e rëndësishme të pini ujë – aq shpesh sa mund të ekzagjerohet.

Madje flitet për një “epidemi të pijshëm të ujit” që supozohet se ka nisur rreth 30 vite më parë, kur mbi të gjitha, rëndësia e ujit të pijshëm filloi të shihej më shumë në media.

Në fillim të viteve 2000, një fiziolog i veshkave amerikane shkroi një artikull në lidhje me epideminë e pirjes së ujit dhe ai e gjurmoi fillimin e fenomenit në artikujt në një revistë shëndetësore.

Edhe sot, mediat shpesh fokusohen tek fakti se mund të keni lëkurë më të mirë, të përshpejtoni humbjen e peshës dhe të parandaloni ftohjet duke pirë ujë.

– Si zakonisht, mund të ketë shumë gjëra të mira.

Para se të vendosni të pini më shumë, mendoni nëse kjo vlen vërtet për ju?

Mbani një sy në urinën tuaj dhe nëse tashmë pini rregullisht, mund të mos keni nevojë të shqetësoheni, thotë ajo.

Kristina përmend se ka një pyetje që mund të diskutohet pafund.

Konkretisht ai për atë nëse duhet të ndjekim sinjalet tona të etjes apo nëse duhet të pimë edhe nëse nuk ndjejmë etje.

– Disa mund të kërkojnë sinjale etje, ndërsa të tjerët janë të keq në interpretimin e tyre.

Për shembull, është mjaft e zakonshme të keqinterpretohen sinjalet e etjes, në mënyrë që dikush të shkojë dhe të hajë në vend të kësaj.

Nëse mendoni për këtë, unë mendoj se ju e dini se si është për ju.

Nëse shpesh e gjeni veten vonë gjatë ditës që nuk keni pirë asgjë, mund t’ju duhet të përmirësoheni në pije në orare të caktuara, thotë Kristina.

Megjithatë, mund ta harroni idenë e të pini shumë paraprakisht, nëse, për shembull, do të bëni diçka vërtet kërkuese.

Trupi nuk mund të ruajë ujin e tepërt në atë mënyrë.

Megjithatë, karbohidratet ruhen në muskuj së bashku me ujin.

Pra, kur ngarkoheni me karbohidrate përpara, për shembull, një garë vrapimi, mund të thoni se po rihidratoheni gjithashtu.

Por nuk e mbulon të gjithë nevojën, që do të thotë se shpesh duhet të shtoni edhe lëng gjatë kohës që, për shembull, vraponi, stërviteni ose thjesht qëndroni jashtë në një ditë vërtet të nxehtë.

Sportistët elitë, të cilët janë aktivë fizikisht për disa orë, shpesh kanë orare të pirjes në mënyrë që të mos harrojnë të pinë.

Si ushtrues i rregullt, megjithatë, nuk ka rrezik për dehidrim nëse, për shembull, pini para dhe pas një seance stërvitore që zgjat rreth një orë.

Ka mendime të ndara në lidhje me rekomandimin e përgjithshëm se sa ujë ju nevojitet vërtet në ditë.

Duke qenë se nevoja është shumë individuale, është e vështirë të jepet një shifër e saktë.

Por zakonisht thuhet se një person i rritur ka nevojë për rreth 1,5 litra ujë dhe 0,5 litra të tjera me dietën në ditë.

– Është një këshillë e përgjithshme, nga e cila mund të jetë mirë të fillohet – që një i rritur ka nevojë për rreth 2 litra gjithsej në ditë.

Sa shumë merrni me dietën tuaj varet tërësisht nga ajo që hani.

Për shembull, nëse hani shumë fruta dhe perime, merrni shumë lëngje prej tyre, thotë Kristina.

1-Shikoni poshtë tualetit
Truku më i mirë absolut për të mbajtur shënim nëse jeni duke pirë mjaftueshëm është të kontrolloni ngjyrën e urinës tuaj. Në mëngjes urina është shpesh më e paholluar, por më vonë gjatë ditës duhet të jetë e verdhë e ndezur. Nëse e dini që urinoni disa herë në ditë, zakonisht mjafton.

2-Rregulloni marrjen e ujit
Nëse jeni shtatzënë ose ushqeni me gji, mund t’ju duhet ujë shtesë. Ose nëse keni arritur një moshë të shtyrë, sepse trupi përmban më pak lëngje sesa kur keni qenë më i ri. Pirja duhet thjesht t’i përshtatet fazës së jetës në të cilën jeni. Një person i shëndetshëm dhe i rritur zakonisht nuk është në rrezik të dehidrimit.

3-Jeni jashtëzakonisht të etur?
Nëse stërviteni fort, hani ushqim të kripur, jeni të sëmurë ose jeni në një klimë më të ngrohtë se zakonisht, është krejtësisht e natyrshme nëse ndjeni etje të shtuar. Por nëse shpesh ndjeni një etje më ekstreme, trupi juaj mund të përpiqet t’ju tregojë diçka. Atëherë duhet të kërkoni kujdes mjekësor.

4-Mos harroni kripën
Është e rëndësishme të mbani mend, jo më pak kur jashtë është shumë nxehtë dhe djersitni shumë, që të humbni edhe kripërat. Në një litër djersë, ka rreth 3 gram kripë. Nëse djersitni shumë, përveç lëngjeve duhet të shtoni edhe kripë.

Kategori
Uncategorized

Në 1.5 metër katror, ata kanë një shtrat dhe pasuritë e tyre në Hong Kong

Një burrë ulet në “byronë” e tij në Hong Kong.