Kategori
Uncategorized

“2021-shi ka gjysmën e vdekjeve krahasur me 2020”, Berisha: Rama kalon mbi kufoma për të mohuar të vërtetën

Ish kryeministri Sali Berisha, është shprehur se në dy muajt e parë të vitit ka pasur 50% të gjithë vdekjeve të vitit 2020 me Covid.

Në një intervistë për Ora News, Berisha u shpreh se Rama i merre vetë të gjitha vendimet në funksion të karriges së tij dhe se ai mund të kalojë mbi kufoma dhe të mos e pranojë të vërtetën.nullnull

Berisha: Në vitin 2020 statistikat tregojnë se vendi ynë kishte 6300 vdekje më shumë. Me këtë numër vdekjes ne renditeshim pas Meksikës dhe Perusë. Vendi ynë për vdekshmëri të tepërt kalon me 2 herë Kosovë, 2.8 herë Serbinë. 6-7 herë Greqinë.

Sot situata është më dramatike. Në dy muajt e parë të vitit, sipas statistikës së manipuluar të xhahilit të Surrelit, ne kemi 600 vdekje. Pra në dy muaj kemi 50% të të gjitha vdekjeve që ata kanë informuar për vitin 2020, kur kanë thënë se janë 1100 vdekje. Por të shumëzuara me 5.2 ato dolën 6300 vdekje. Nëse këto 600 i shumëzojmë me 5.2 kemi rreth 3000 vdekje në këto 2 muaj.

Rama i merre vetë të gjitha vendimet në funksion të karriges së tij. Ai vetë tha se jemi më mirë se të gjithë vendet e zhvilluara dhe tani del më keq se gjithë të tjerët. Ai do të fshehë. Ai mund të kalojë mbi kufoma dhe të mos e pranojë të vërtetën.

Kategori
Uncategorized

“Duroni dhe pak”!/ Eksperti i lartë gjerman flet për pandeminë në Shqipëri: Për 8-10 javë situata do të jetë krejtësisht e ndryshe

Eksperti i çështjeve ekonomike dhe sociale pranë CDU-së gjermane, Martin Henze, në një intervistë për gazetën “Shekulli”, analizon situatën në të cilën ndodhet Shqipëria. Ai prek problemet me vaksinat, dështimin e lidershipit të Edi Ramës dhe kërcënimin e reformës së drejtsisë nga disa elementë të caktuar.

Erjon Dervishi 

Z.Henze, ju jeni evropian dhe një nga ekspertët e paktë të situatës politike dhe ekonomike në Ballkan dhe veçanërisht në Shqipëri në Gjermani dhe BE, si e shihni situatën e COVID-19 në Shqipëri?

Epidemia është e pakontrolluar. Nuk ka kontroll profesional pandemik, as nga ana mjekësore dhe as nga ana ekonomike. Nuk ka kujdes efektiv ambulator dhe spitalor në të gjitha rajonet. Infermierët dhe mjekët nuk janë të mbrojtur mjaftueshëm, nuk ka pajisje të mjaftueshme mjekësore, kushtet në klinika janë katastrofike, shumë më tepër shqiptarë do të vdesin për shkak të këtyre kushteve, qeveria Rama dhe parlamenti jofunksional janë përgjegjësit politik.

Çfarë do të ndodhë tani?

Epo, ju e shihni, pavarësisht nëse janë tanket në rrugë në Durrës apo ndalimi i orarit, efektet e këtyre masave janë zero. Më shumë njerëz po vdesin sesa para këtyre bllokimeve. Cila është qëllimi i këtyre masave? Pra, çfarë përfituan këto masa?

Cili është problemi themelor?

Problemi themelor është se qeveria Rama nuk është në gjendje të menaxhojë katastrofën, të mbrojë familjet shqiptarë dhe të sigurojë një të ardhme për kombin shqiptar. Vështirë se ka ndonjë provë në Shqipëri, që nga marsi i vitit 2020. Pafuqia absolute, budallallëku dhe injoranca na tregohet ne Evropianëve kur vëzhgojmë veprimet dhe rezultatet e qeverisë Rama. E shihni, me mungesën e testimit falas, mungesën e maskave falas, është sikur po lundrojnë me një anije në det, në mjegull, pa radar ose GPS, përplasem me shkëmbinj ose me anije të tjera. I vetmi ndryshim është se në Shqipëri nuk janë shkëmbinj, por një numër masiv i njerëzve po vdesin. Kjo nuk është për shkak se nuk ka pothuajse asnjë vaksinë të disponueshme për momentin, kjo është për shkak se qeveria nuk ka zotëruar rregullat themelore të menaxhimit të pandemisë. Ne vetëm mund të rekomandojmë që kjo administratë të zëvendësohet shumë shpejt në mënyrë që të mos ketë më njerëz të vdesin. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, infrastruktura mjekësore është në një gjendje katastrofike, pavarësisht nga fakti se komuniteti ndërkombëtar i ka dhënë qindra miliona euro vendit gjatë 8 viteve të fundit të qeverisë Rama. Po ku kanë shkuar paratë? Nëse shikon infrastrukturën, ajo nuk ka arritur atje. Problemi me ekzekutivin Rama është se ai është shumë i korruptuar. Çdo agjenci anti-korrupsion në Shqipëri varet drejtpërdrejt nga qeveria dhe nuk mund të veprojë në mënyrë të pavarur. Pse duhet të bëjë vetëvrasje qeveria Rama?

Kur një krizë ka mbaruar, zakonisht fillon zvogëlimi i borxhit, thotë eksperti ekonomik Henze. Pastaj shpenzimet shpesh shkurtohen – ose taksat rriten. Ashtu siç ka bërë administrata Rama vitet e fundit. Cilat janë shkaqet e rritjes së borxheve të shtetit shqiptar?

Ka disa arsye. Nga njëra anë, ka arsye strukturore. Ekziston korrupsioni masiv nga qeveria Rama, ai është rritur ndjeshëm në 8 vitet e fundit. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm vetëm se qeveria Rama ka zënë të gjitha funksionet e shtetit në 8 vitet e fundit edhe në 2019 përmes zgjedhjeve të paligjshme lokale. Pra, kur flasim për korrupsionin në Shqipëri, ne po flasim për strukturën: shtet – privat, kështu që ne po flasim vetëm për partinë në pushtet dhe strukturën Rama që i bën presion ekonomisë, ekzekutivi Rama është politikisht përgjegjës për korrupsionin në Shqipëri. Korrupsioni ka shumë fytyra në Shqipëri: ministri, anëtarët e familjes ose kryetari i bashkisë që për 10-30% të vëllimit të projektit sigurohen që kontraktori të marrë kontratën e tij, lejen e tij të ndërtimit, mjekun që kujdeset vetëm për pacientët familjet e të cilëve të paguajë një tarifë shtesë; gjykatësi që merr një ryshfet nga një organizatë qeveritare ose person dhe jep një vendim të butë, politikani qeveritar që u jep poste të mira miqve dhe të afërmve të tij, sipërmarrësi që merr kontratat e tij përmes ryshfetit, lista mund të vazhdojë e vazhdojë. Korrupsioni është një katastrofë në Shqipëri, shoqërohet me trafik droge dhe pastrim parash dhe ka pasoja të tmerrshme – ekonomikisht, politikisht dhe shoqërisht. Korrupsioni i organizatës Rama harxhon paratë e taksapaguesve shqiptarë dhe ndihmën ndërkombëtare në vend që t’i përdorë ato për të financuar zhvillimin e qëndrueshëm në Shqipëri. Interesat privatë të organizatës Rama po nxiten – në dëm të popullit shqiptar dhe të ardhmes së kombit shqiptar. Kjo ka vazhduar për 8 vjet. Përmes korrupsionit, trafikimi i narkotikëve zhvillohet intensivisht dhe po kështu pastrimi i parave. Terrorizmi ndërkombëtar financohet nga pastrimi i parave. Si rezultat, ka një mungesë parash dhe shteti duhet të marrë hua shtesë, d.m.th. duhet të hyjë në borxhe shtesë në mënyrë që shteti shqiptar të sigurojë shërbime. Korrupsioni në këtë mënyrë pengon zhvillimin e qëndrueshëm në Shqipëri. Korrupsioni do të thotë që paratë publike nuk mbërrijnë kurrë dhe burimet publike harxhohen. Në fund të fundit, korrupsioni pengon zhvillimin politik, ekonomik dhe shoqëror të vendit. Ky është kryesisht dështimi sistematik i Republikës Shqiptare; për shkak të mosfunksionimit të shtetit ligjor dhe parlamentit për më shumë se 3 vjet, ekzekutivi nuk mund të kontrollohet më.

A i duhen Shqipërisë rritje taksash për të paguar më vonë borxhet e krijuara për shkak të korrupsionit të organizatës Rama?

Teorikisht, dikush mund të shkurtojë shpenzimet e qeverisë shqiptare për pensione dhe paga, por një gjë e tillë do të dëmtonte vetëm popullin shqiptar. Shqipëria nuk ka pasur ndonjë suficit primar në buxhetin e saj shtetëror për vite me rradhë, pothuajse pa ndërprerje. Nëse merrni ndihmë nga bashkësia ndërkombëtare dhe paratë e zeza, Shqipëria tashmë është e falimentuar sot.

Cila do të ishte alternativa?

Pas Luftës së Dytë Botërore, SHBA dhe Britania e Madhe, për shembull, nuk i shlyen borxhet e tyre por i eikuperuan ato përmes shtypjes financiare. Norma e interesit ishte nën nivelin e inflacionit. Kjo sigurisht do të ishte një mënyrë. Por nga mendohet të vijë inflacioni në këtë moment, kur jo vetëm prodhimi, por edhe kërkesa agregate në Shqipëri është në fund të fundit? Ju patjetër që keni nevojë për rritje nominale në ekonomi nëse duam të heqim qafe borxhin. Qeveria aktuale Rama ka dështuar që nga viti 2013, nuk ka koncepte, ide, strategji. Ajo që mund të bëjë është të aplikojë për grante nga organizatat ndërkombëtare. Por ju nuk krijoni një të ardhme me një qeveri të tillë, është lypje patetike, një model shumë poshtërues i sjelljes. Shqipëria mund të jetë më e mirë. Opozita e bashkuar ka cilësinë për ta bërë këtë, ne vetë kemi punuar në programin ekonomik dhe shoqëror.

A i duhet Shqipërisë një riorganizim i ekzekutivit pas zgjedhjeve, a do të vazhdojë si më parë?

Jo, nuk do të vazhdojë siç ka ndodhur për 30 vitet e fundit. Koha për eksperimente dhe propozime ka mbaruar.

Pse jo?

Epo ju keni rininë e Shqipërisë duke ikur. Shqipëria është në prag të falimentimit kombëtar dhe njerëzit po vdesin nga uria, po vdesin, pa nevojë, vështirë se ekziston një klasë e mesme në Shqipëri dhe kryeministri po fyen dhe po shpif ndaj BE-së, sundimi i ligjit dhe demokracia nuk ekzistojnë, Rama do të preferonte negociatat me Beogradin dhe Ankaranë sesa me Evropën. Kjo duhet të jetë e mjaftueshme, apo jo?

Po opozita shqiptare?

Opozita e Bashkuar do të sigurojë edhe një herë një të ardhme për Shqipërinë. Ai dëshiron të sjellë ndryshime thelbësore dhe ne në Evropë e mbështesim atë. Koha për eksperimente ka mbaruar në Shqipëri. Opozita ka hartuar disa module së bashku me ne, gjithashtu për riorganizimin e administratës shtetërore, të cilat i përshtaten sistemit të BE-së. Kjo relativisht shpejt mund të krijojë një situatë në Shqipëri të krahasueshme me vendet e BE-së. Në kohën e duhur, lideri i opozitës demokratike, të bashkuar me siguri do ta komentojë këtë. Në 100 ditët e para të qeverisjes, ju do të shihni se Shqipëria po ecën përsëri përpara. Unë jam i sigurt, do të ketë një marrëveshje të re dhe do të jetë, nëse zbatohet siç duhet, një sukses i madh për shoqërinë shqiptare. Evropa do t’i japë mbështetje masive Shqipërisë. Qëllimi i opozitës së bashkuar është të hapë bisedime me BE në shtator 2021 dhe që Shqipëria të bëhet anëtare e BE në 2025, e cila do të kërkojë reforma të gjera ekonomike, ligjore dhe sociale dhe një luftë të suksesshme dhe të shpejtë kundër pandemisë. Sigurisht, BE do t’i sigurojë gjithashtu Shqipërisë vaksina të mjaftueshme, të cilat janë garantuar. Por për momentin nuk kemi vaksina të mjaftueshme, për shembull në Gjermani, prandaj jini të durueshëm, për 8-10 javë situata do të jetë krejtësisht e ndryshme.

Çfarë instrumentesh përdorni në Perëndim për të siguruar që zhvillimi i shoqërive tuaja të ecë përpara në mënyrë eksponenciale?

Nëse nuk jeni kurioz, nëse nuk bëni pyetje, ju qëndroni budallenj dhe nuk mund të zhvilloheni. Për shembull, ne kemi pasur përvoja shumë të mira ndërkombëtarisht me të ashtuquajturit Këshillat e Ekonomisë dhe Shëndetësisë. Ato janë zbatuar me shumë sukses në organizatat qeveritare në SHBA dhe Gjermani. Në SHBA ka ekzistuar Këshilli i Këshilltarëve Ekonomikë, një organ ekspert qeveritar, që nga viti 1946, dhe në Gjermani ekziston Këshilli i Ekspertëve Ekonomikë. Lidhja me biznesin e përditshëm politik në Gjermani dhe SHBA siguron që ekspertët qeveritarë dhe ekonomikë, shëndetësorë dhe ekologjikë nuk e shohin njëri-tjetrin si kundërshtarë por si një komunitet. Si në Gjermani, detyra kryesore e trupit është të prodhojë një raport vjetor mbi gjendjen e ekonomisë, për shembull, dhe në të ardhmen gjithashtu mbi gjendjen e mjedisit. Dhe ashtu si me Këshillin Gjerman të Këshilltarëve Ekonomikë, Këshilli i Këshilltarëve të Ekonomisë duhet të mbledhë dhe analizojë të dhëna, të zbulojë trendet, të vlerësojë vendimet politike dhe të propozojë masa alternative ose të gjera për qeverinë e SHBA-së ose qeverinë gjermane. Jo pa arsye që SHBA dhe Gjermania janë zhvilluar kaq mirë në 70 vitet e fundit, kjo është edhe për shkak të formateve të tilla. Në Shqipëri, gjithashtu, është sigurisht një çështje e rëndësishme për të zbatuar organe të tilla për qeverinë e ardhshme.

A po përballet Shqipëria me një krizë të re borxhi?

Nëse kursimi nuk është politikisht i dobishëm dhe inflacioni nuk është ekonomikisht i mundur në Shqipëri për momentin, atëherë Shqipëria kërcënohet me falimentim kombëtar. Një zgjidhje japoneze, dhe borxhi është analizuar në bilancin e bankës qendrore, në Japoni borxhi kombëtar është mbi 200%. Japonia e ka bërë këtë për dekada, por Shqipëria fatkeqësisht nuk mund ta kuptojë, nuk ka fuqinë ekonomike të Japonisë. Ne kemi nevojë për një strategji të kombinuar veprimi në Shqipëri. Pas 30 vjetësh, duhet të ketë një ndryshim thelbësor në politikën ekonomike dhe shoqërore për të mirën e kombit shqiptar.

Z.Henze, prandaj duhet të flasim me ju. Si i merr paratë një shteti nëse dëshiron të ndërtojë një urë, për shembull?

Thjesht mund të ndërtojë urën. Pastaj paguan për të në mënyrën e zakonshme – ashtu si paguan për të gjitha shpenzimet e tjera. Shumica e politikanëve do të thoshin: që të shpenzohen para, së pari duhet të mblidhen ose të merren si hua. E di që disa politikanë e thonë këtë. Por nuk është mjaft e drejtë në atë mënyrë.

Pra, çfarë duhet të bëhet?

Ndër të tjera, duhet të zbatohen dy gjëra: duhet të zbatohen instrumente që zvogëlojnë nivelin aktual të korrupsionit hap pas hapi. Së pari, korrupsioni në Shqipëri është pjesërisht i lidhur me varfërinë. Në rastin e korrupsionit të lidhur me varfërinë, është e nevojshme të rritet niveli i pagave të sektorit shtetëror dhe privat, thjesht për të paguar personelin shtetëror një pagë më të lartë dhe ndoshta gjithashtu për t’u dhënë punonjësve të shtetit garanci të punësimit në mënyrë që motivimi për ta paga në mënyrë që familja të mbijetojë është e neutralizuar. Koncepte të përshtatshme janë zhvilluar nga opozita. Nga ana tjetër, përsa i përket politikës rregullatore, niveli i dënimit për korrupsionin në lidhje me qeverinë në veçanti duhet të rritet në një nivel shumë më të lartë sesa ka ekzistuar në Shqipëri deri më tani; një dyfishim i gjobave është i pranueshëm. Frenimi duhet të jetë masivisht dhe fuqimisht më i madh, jo vetëm presioni nga policia dhe gjykatat, veçanërisht për bizneset dhe pronarët e tyre, si dhe politikanët dhe administratorët. Duhet të jetë e qartë për të gjitha ndërmarrjet e biznesit: Po. Ne mund të bëjmë biznes, nuk kemi pse të paguajmë asgjë ekstra dhe pala shtetërore duhet ta dijë që nuk na lejohet të kërkojmë para të zeza, ne marrim një pagë të duhur nga shteti shqiptar. Nuk është aq e komplikuar. Sipërmarrësit gjermanë bëjnë shitje fantastike dhe janë bërë ekonomia e tretë më e madhe në botë në 70 vitet e fundit, pa shumë korrupsion. Pra, kjo funksionon edhe në Shqipëri.

Shumë interesante, por si do të zhvillohet ekonomia e Shqipërisë tani?

Rama dhe qeveria e tij gjithmonë kanë thënë në 8 vitet e fundit: së pari vijnë taksat, pastaj shpenzimet. Por në fund të fundit kishte taksa më të larta dhe shpenzimet u zvogëluan nga sasia e korrupsionit, dhe huatë u morën, kështu që pak ose asgjë nuk arriti te njerëzit. Sidoqoftë, Shqipëria ka nevojë për punë, kështu që ne nuk mund të parandalojmë punë me taksa. Me taksat, ne duhet të frenojmë atë që në të vërtetë nuk duam. Në këtë aspekt, për shembull, një taksë e CO2 nuk është e gabuar. Ne themi: urdhri nuk është i duhur. Së pari paratë lëshohen nga shteti ose banka qendrore, pastaj taksat mund të paguhen me to ose mund të emetohen bono qeveritare. Sepse paratë për të paguar taksa ose për të blerë bono qeveritare mund të vijnë vetëm nga shteti ose përfaqësuesit e tij.

A ka aktualisht një mënyrë demokratike, falas për të bërë fushatë në Shqipëri?

Jo, organizata Rama gjithnjë e më shumë po përpiqet të parandalojë çdo veprim demokratik nga opozita përmes masave ekzekutive, të pabazuara, të tilla si ulja e shtetrrethimit nga 22 në 8 e tani ndoshta në 6 pasdite. Dhuna po përdoret kundër opozitës. Nuk ka asnjë justifikim, asnjë arsyetim për këto masa të qeverisë, është antikushtetuese dhe tregon se Rama dhe shokët e tij nuk janë persona kontakti për ne në Shqipëri.

Si duhet kuptuar kjo?

Rama shfuqizoi shtetin e së drejtës në 2018, për shkak të mosfunksionimit të gjykatave supreme, të cilat nuk funksionojnë edhe sot e kësaj dite, nuk ka siguri ligjore, ndërpritet edhe ndarja e pushteteve, në këtë aspekt, parlamenti është gjithashtu jofunksionale dhe gjyqësori nuk është më një organ kontrolli i qeverisë, është plotësisht i politizuar, për shkak të mungesës së ndarjes së pushteteve. Në këtë aspekt, është gjithashtu kurioze që një komunist i vjetër si Dvorani ose presidenti parlamentar socialist Ruçi, anëtar i partisë në pushtet Rama, i cili ishte ende Ministër komunist i Brendshëm në 1991, duhet të mbrojë shtetin e së drejtës dhe demokracinë, si a duhet të ndodhë, këta njerëz janë të pabesueshëm dhe bashkërisht përgjegjës për katastrofën kushtetuese në Shqipëri. Në Gjermani ne gjithashtu integruam RDG komunist në 1991. Ishte një çështje sigurisht që ish-ministrave të qeverisë komuniste nuk iu dha më një funksion politik në Gjermani, ata u gjykuan dhe u dënuan. Ishte e paimagjinueshme që një ish-ministër komunist i Brendshëm, si Ruçi, të ishte president i parlamentit në vendin tonë. Është e paimagjinueshme që një komunist si Dvorani të ndihmonte në organizimin e një reforme ligjore në Gjermani.

Dhe si duhet të vazhdojë kjo tani?

Demokracia është një projekt i kërkuar institucionalisht: një sistem demokratik presupozon procedura në të cilat vetëvendosja e njerëzve bëhet praktikisht, liria e shtypit, e drejta për të mbrojtur të drejtat e njeriut përmes një gjykate kushtetuese. Qëllimet, motivet dhe vendimet e qytetarëve politikë autonome të Shqipërisë duhet të shndërrohen përmes procedurave të tilla në rregulla detyruese dhe vendime individuale, dhe kjo si një biznes i përditshëm i menaxhuar me besueshmëri – nga përcaktimi i kufijve të zonave zgjedhore deri te dekreti që zbaton ligjet. Në mënyrë që të garantohet besueshmëria, parashikueshmëria dhe kontrollueshmëria, këto procedura duhet të përcaktohen ligjërisht dhe pajtueshmëria e tyre gjithashtu duhet të sigurohet me anë të ligjit, demokracia duhet të mbrohet nëse dëshiron të mbetet gjallë dhe të mos marrë fund në një pikëllim të rregullt arbitrar, si është tani rasti në Shqipëri. Demokracia nuk konsiston në vendime individuale të izoluara nga një shumicë në ndryshim. Demokraci do të thotë sundim i barabartë nga të gjithë përtej ditës. Identiteti i autorëve dhe adresuesve të ligjeve dhe vendimeve politike duhet të bëhet i mundur jo vetëm një herë, në një të vetme politike tani, por edhe në të ardhmen. Bëhet fjalë për vetëvendosje të qëndrueshme të lirë, mundësisht gjatë disa brezave. Për të arritur këtë qëllim në Shqipëri, shumë gjëra janë të nevojshme. Opozita e bashkuar ka konceptet e duhura dhe ne Evropianët do të vazhdojmë t’i mbështesim me forcë.

Dhe pastaj?

Së pari, gjykatat funksionale janë të nevojshme, dhe një administratë demokratike e bazuar në shtetin e së drejtës duhet të rikthehet. Liritë themelore duhen përsëri për të formuar synimet dhe motivet, domethënë një shtyp i lirë në Shqipëri, shtypi po vihet nën presion masiv nga administrata Rama. Kjo duhet të ndryshojë. Unë kujtoj vetëm komentet e Komisionit të Venecias për ligjet aventureske të shtypit të administratës Rama. Liria e shprehjes është një themel i dukshëm i demokracisë. Demokracia përfshin gjithashtu një proces politik në të cilin grupe të ndryshme mund të shprehin opinionet e tyre publikisht dhe të përpiqen të fitojnë të tjerët për kauzën e tyre. Kjo kërkon mundësinë për të ngritur opinionet publike dhe për të bashkuar forcat me të tjerët për këtë qëllim. Kjo është ajo që ne e quajmë liri të asociimit në BE, dhe kjo gjithashtu u ndalua në mënyrë të paligjshme nga regjimi autokratik Rama dhe përfaqësuesit e jo-legjitimuar në parlamentin shqiptar në vitin 2020 përmes një ndryshimi kushtetues. Kjo është një shkelje e qartë e parimit demokratik të kushtetutës shqiptare. Ky ndryshim kushtetues gjithashtu duhet të kthehet mbrapsht. Formimi i koalicioneve, edhe para zgjedhjeve, është një e drejtë themelore demokratike. Fushata aktuale zgjedhore duhet të lejohet të jetë subjekt i raportimit dhe takimeve falas. Liria e mbledhjes dhe e asociimit, si liria e shtypit, nuk janë më pak se liria e shprehjes midis elementeve themelore të çdo sistemi demokratik të sundimit, përfshirë kushtetutën shqiptare. Prandaj, një shtet kushtetues i bazuar në të drejtat themelore nuk është në kundërshtim me demokracinë; përkundrazi, është parakusht që demokracia të fitojë rëndësi politike dhe të mbijetojë në konfliktet shoqërore dhe interesat konfliktuale. Nuk mund të ketë vetëvendosje të qëndrueshme politike pa garanci të sundimit të ligjit. Ata që qëndrojnë për të drejtat dhe shtetin e ligjit forcojnë dhe mbrojnë demokracinë. Ata që sulmojnë sundimin e ligjit, e minojnë atë, e braktisin atë për përbuzje, njëkohësisht dhe në mënyrë të pashmangshme sulmojnë demokracinë, ata e shkatërrojnë atë. Kjo është ajo që ndodhi në Shqipëri në 2018 dhe ky është gabimi elementar i të ashtuquajturës reformë ligjore. De facto, ka pasur një grusht shteti kushtetues në 2018, i cili vazhdon të shkallëzohet deri më sot. Nuk është rastësi që shkatërrimi i strukturave politike të vetëvendosjes demokratike në Shqipëri që nga viti 2018 është kryer me mjetet e shkatërrimit të shtetit të së drejtës. Nuk është vota e qytetarëve që po pengohet, jo e drejta e tyre për të votuar që po eliminohet, por liritë demokratike po kufizohen, procedurat e sundimit të ligjit, gjykatat supreme dhe parlamenti po mosfunksionohen, minohen dhe nganjëherë integriteti fizik i njerëzit cënohen, vriten, siç po ndodh tani në Shqipëri dhe jeta e tyre po kërcënohet për të siguruar sundimin autoritar të administratës Rama dhe shokëve të saj. Kjo duhet të ndryshojë nga 26 prill 2021.

Sundimi i ligjit dhe demokracia është e rëndësishme për të ardhmen e Shqipërisë?

Sigurisht, kombi shqiptar ka të drejtë të jetë i lumtur. Funksioni politik i ligjit qëndron në shtetin e së drejtës. Është pikërisht përmes saj që ligji gjithashtu merr funksionin e mbrojtjes së të dobëtve dhe të pakicave nga pushteti, abuzimi dhe vullneti politik i shumicës më të fortë, të legjitimuar në mënyrë demokratike – pavarësisht nëse kjo bëhet e rëndësishme në sferën shtetërore apo shoqërore. Nga ana tjetër, kjo do të thotë që çdo grup shoqëror dhe kështu çdo pakicë shoqërore në Shqipëri duhet t’i përmbahet kornizës së ligjit, shtetit të së drejtës, i cili gjithashtu zbatohet për ta në kuptimin e parimit të barazisë së kushtetutës shqiptare dhe e cila thirret posaçërisht për t’i mbrojtur ato. Çdo grup shoqëror dhe çdo pakicë ka të drejtën e opozitës legjitime demokratike dhe kritikës legjitime liberale. Por nuk ka “mbrojtje të dyfishtë të pakicave” në kuptimin që grupe individuale ose pakica mund të thirren në sundimin e ligjit dhe të drejtat themelore – domethënë të drejtat e lirisë së shprehjes dhe demonstrimit – dhe në të njëjtën kohë të shpërfillin rendin ligjor pozitiv sipas dëshirës, ose që ata madje mund të pretendojnë një vakum ligjor për veten e tyre. Përkundrazi: shteti kushtetues liberal mbron pakicën dhe në të njëjtën kohë kërkon që të gjithë, shumicat dhe pakicat, të mbështesin ligjin dhe paqen ligjore që është e detyrueshme për të gjithë, dhe kjo duhet të rikthehet në Shqipëri. Kjo është e thjeshtë dhe mund të rikthehet relativisht shpejt, një nga detyrat e qeverisë së re të opozitës së bashkuar në 100 ditët e para.

Cila është marrëdhënia midis demokracisë dhe ekonomisë?

Pas rënies së bllokut lindor në 1989, formula e Francis Fukuyama e “fundit të historisë” formoi pikëpamjen tonë për botën: Lufta e Ftohtë kishte mbaruar dhe socializmi u mund, gjithashtu në Shqipëri, demokracia ishte në rritje dhe ekonomia liberale e tregut qëndronte i pakrahasueshëm. E gjitha që duhej tani, me sa dukej, ishte pak kohë dhe një qeverisje e zgjuar – së shpejti të gjitha vendet e botës do të përvetësoheshin nga përfitimet e procedurave demokratike dhe urdhrave të tregut. Më së voni që nga kriza financiare globale e vitit 2008, ky tregim nuk është më bindës. Demokracitë liberale të perëndimit kanë një problem legjitimiteti pasi ekonomia e tregut nuk prodhon më “prosperitet për të gjithë” dhe pabarazia po rritet, meqenëse përqendrimi i pasurisë po bëhet më i mprehtë, paratë e freskëta të kredisë nuk janë më në gjendje të sjellin në mendje një pjesë të e ardhmja në botën e sotme – dhe kapitali preferon të migrojë atje ku gjen kushtet më të favorshme për rritjen e tij. Në këtë aspekt, ne kemi nevojë për një marrëveshje të re në Shqipëri që gjithashtu përqendrohet në klasën e mesme dhe vendet e punës për të gjithë. Programet e opozitës së bashkuar janë të fuqishme dhe të përshtatshme për të krijuar përsëri një të ardhme në Shqipëri.

Kategori
Uncategorized

U fut në sistemin sekret/Ish-kreu i OFL ‘i shiti’ gjermanët tek dy shqiptarët nën hetim

U fut në sistemin sekret/ Ja si ish-kreu i OFL 'i shiti' gjermanët tek dy shqiptarët nën hetim

U fut në sistemin sekret/ Ja si ish-kreu i OFL ‘i shiti’ gjermanët tek dy shqiptarët nën hetim

Gjykata e Lartë ka zbardhur arsyetimin e vendimit përmes të cilit refuzoi kërkesën e ish-zv.drejtorit të Operacionit Forca e Ligjit, Artan Shkëmbi, për tu kthyer në detyrë.

Zyrtari i lartë i Policisë që po hetohet nga SPAK për ‘korrupsion’ dhe ‘zbulim i akteve ose i të dhënave sekrete’, kërkoi në Gjykatën e Lartë heqjen e masës së ‘pezullimit nga detyra’ caktuar për të nga Shkalla e Parë dhe Apeli i Gjykatës së Posaçme.

Kolegji Penal i Gjykatës së Lartë vlerësonte se nuk kishte asnjë shkelje procedurale nga gjykata e Apelit dhe për këtë shkak vendoste të mospranonte ankimin e bërë nga Shkëmbi.

Nga ana tjetër, vendimi hedh dritë mbi dyshimet e ngritura nga SPAK kundër një prej drejtuesve të OFL, operacion që do të godiste pasuritë e pajustifikuara të botës së krimit.

Referuar vendimit të siguruar nga A2CNN, Shkëmbi është futur në rreth pasi Prokurorisë së Hamburgut në Gjermani i është dekonspiruar hetimi kundër dy shqiptarëve të dyshuar për trafik të kokainës.

Hetuesit gjermanë kanë kuptuar se shqiptarët me iniciale K. V. dhe A. P. ishin informuar për hetimin nga një zyrtar policie në Shqipëri. Sipas palës gjermane ky zyrtar policie iu kishte dhënë rregullisht informacione anëtarëve të grupeve kriminale në mënyrë direkte apo indirekte, përmes një personi tjetër.

Nën këto dyshime, më 19 mars 2020 pala gjermane i kërkoi homologëve në Shqipëri të verifikonin pasuritë e dy shqiptarëve, por me një kusht: ‘nëse mund të garantohet që këto informacione nuk do të arrijnë te personat nën hetim në Gjermani, nëse jo, ju lutemi që kërkesa të mos përpunohet deri sa hetimet në Gjermani të kalojnë ne fazën e hapur’.

Referuar dokumenteve, kërkesa në fjalë mbërriti në Policinë e Shtetit në 3 prill të vitit të kaluar, e cila ka kthyer përgjigje gati tre javë më vonë në 22 prill. Por, ajo që i druheshin gjermanët ka ndodhur.

Në 10 prill, një javë pasi kishte ardhur shkresa gjermane, prokurorët e Hamburgut kanë konstatuar se kërkesa e tyre i ishte dërguar në telefon një prej dy shqiptarëve nën hetim, si edhe fotot e tij dhe të dyshuarit tjetër të nxjerra nga sistemi Deep See i Policisë në Shqipëri.Nga verifikimet ka rezultuar se i vetmi person që ka loguar në këtë sistem në 10 prill ishte i dyshuari Shkëmbi. Në vijimësi, në seancat gjyqësor për masën e sigurimit, Shkëmbi ka mbajtur qëndrim mohues ndaj akuzave dhe ka kërkuar pushim të çështjes. /A2

Kategori
Uncategorized

Pafuqia e Ramës për të ndalur kandididimin e krimit në zgjedhje

Arsyeja kryesore është fakti që ai është pafuqishëm që ta ndalë kandidimin e tyre. Ata sot janë hallka kryesore që mban në këmbë PS. Ai nuk mund t’i shkelë pazaret që ka mbyllur me grupet kriminale, sepse kjo do të sillte një disfatë totale të PS, ngaqë sot janë ata që e kontrollojnë PS dhe janë padronë të strukturave të saj.

Nga Red Varaku

Gati në çdo dalje publike ambasadorja e SHBA dhe ambasadori i BE po i kërkojnë kryeministrit që të mos kandidojë njerëz të botës së krimit ose individë të lidhur me botën e krimit. 

Kjo jo vetëm për t’i kujtuar atij angazhimin e tyre për zgjidhjen e krizës shqiptare, përmes aplikimit të reformës zgjedhore si kusht për integrimin, por njëkohësisht për të garantuar opozitën, që zgjidhja e krizës përmes zgjedhjeve të lira është detyrim i tyre si negociatorë te krizës. Për të dhënë llogari për këtë e kanë thirrur dhe në Bruksel këtë të hënë. 

Por, kryetari i PS ka vendosur të hyjë në këto zgjedhje, jo vetëm me të njëjtën strategji, por edhe me të njëjtën bandë me të cilat vodhi zgjedhjet e 2017 duke shkelur angazhimin e tij. 

Kështu ai ka nisur të riaktivizojë po të njëjtin mekanizëm për manipulimin e zgjedhjeve, për të cilin opozita ndërmori aksionin më të madh opozitar të këtyre 30 viteve, duke djegur mandatet dhe bojkotuar zgjedhjet. 

Përmes kësaj strategjie ai ka vendosur të injorojë kushtet e vendosura nga Bashkimi Europian dhe të refuzojë këshillat e miqve të Shqipërisë, duke marrë kështu mbi shpatulla izolimin nderkombetar dhe koston e bllokimit të integrimit.

Vetëm se kjo qasje që ai po e servir plot arrogancë dhe prepotencë, në të vërtetë është një përpjekje për të kamufluar dobësinë e tij më të madhe, pafuqinë për të ndryshuar ‘aleatët’ e tij të krimit, sepse të gjithë e dimë që pavarësisht propagandës, është pikërisht dështimi me integrimin dhe izolimi i Shqipërisë që do t’i prodhojë një humbje spektakolare të pushtetit. 

Po pse është i detyruar të kandidojë kriminelë dhe kasnecë të krimit , pavarësisht paralajmërimeve, kur ai vetë e ka të qartë se kjo do t’i prodhojë humbje dhe dështim? 

Arsyeja kryesore është fakti që ai është pafuqishëm që ta ndalë kandidimin e tyre. Ata sot janë hallka kryesore që mban në këmbë PS. Ai nuk mund t’i shkelë pazaret që ka mbyllur me grupet kriminale, sepse kjo do të sillte një disfatë totale të PS, ngaqë sot janë ata që e kontrollojnë PS dhe janë padronë të strukturave të saj.

Pra, edhe pse e ka të qartë fundin e atyre që kanë tentuar ndërprerjen e ëndrrës së shqiptarëve për tu bashkuar me Perëndimin, edhe pse e ka të qartë fundin e atyre që kanë tentuar izolimin e Shqipërisë ,edhe pse e ka të qartë fundin e tradhtarëve të këtij kombi që tentojnë vëllazëri me serbët në kurriz të Kosovës , ai është pafuqishëm që t’i shmanget marrëveshjeve që ka me krimin, të cilin e ka shëndoshur ne poste, tendera dhe para publike, sepse kështu do të ndëshkohej në mënyrë të pashmangshme nga vetë krimi. 

Pra, nëse vendos të largojë ata me të cilët vodhi dhe ndau pushtetin, PS do shkërmoqej përfundimisht, sepse lidhja me këtë kategori e ka asgjësuar tërësisht fuqinë politike të strukturave të partisë, sepse janë këta individë që i kanë zëvendësuar këto struktura ,janë këta që kanë emëruar drejtorë apo kanë urdhëruar punësimin e shumë socialistëve dhe për pasojë largimi i tyre do të sillte dhe asgjësimin e strukturës bazë të partisë.

Një arsye tjetër është dhe bjerrja e PS-së. PS është në një krizë të rëndë të burimeve njerëzore dhe po përballet me një braktisje të madhe nga qytetarët shqiptarë, pikërisht për shkak të raporteve të saj me krimin dhe kriminelët.

Të gjithë e dimë që kjo parti sot kontrollohet nga individë që janë aty si përfaqësues të interesave të botës së krimit dhe nuk janë aty si përfaqësues të interesave të qytetarëve. Riciklimi i të njëjtëve individë është drejtpërdrejtë nevoje dhe pasojë e lidhjes biologjike që ka sot kjo parti me krimin e organizuar, ndaj shkëputja nga keta individe shkakton automatikisht vdekje klinike për të . 

Në fakt ky është poshtërimi më i madh i PS prej Edi Ramës. Pasi e ka shkatërruar identitetin e saj me lidhjet e tij me krimin, pasi ka fyer dhe larguar të gjithë socialistët e vërtetë , tani ka mbetur vetëm me ata që e shkatërruan atë dhe nuk ka asnjë shans që t’i largojë. 

Ndaj, për shkak të pafuqisë për të ndryshuar këtë realitet të rëndë, edhe pse e ka të qartë se me këta individë humbjen e ka të sigurtë, ai do te refuzoje vazhdimisht kinse me arrogancë që të përmbushë detyrimin e moskandidimit të krimit , por jo se nuk do, por nuk mundet, sepse nëse i largon sot, fatura i shkon atij personalisht në të gjitha format.

Kategori
Uncategorized

Në Shqipëri nuk kishte Ambasadë Amerikane më 1990,

Çuditet njeriu i sinqertë me këto dekoratat e fundit nga DASH. Por po ti shikojmë më me vëmëndje gjërat mund të kthjellohemi pak më shumë:

Hajro Çini /

 • Në Shqipëri nuk kishte Ambasadë Amerikane më 1990, Ambasada më e rëndësishme perëndimore ishte ajo e Gjermanisë. Shqiptarët u ngritën rrëzuan komunizmin dhe nxorrën disa personalitete të shquara;
 • Më 1997, kur kishim ambasadë amerikane, Simbol i luftës për rrëzimin e “diktaturës” u bë Zani Çaushi (dhe ca kriminelë të tjerë);
 • Më 2013, pasi e ndihmuan të bëhej gruaja e Bilalit, për të bërë një foto me Obamën, e mbështetën të uzurpojë pushtetet;
 • Më 2015, Don Lu, mori pjesë aktive nëpër protesta kundër Opozitës Demokratike, këshilloi që të blihen (trafikohen) deputetë dhe ndihmoi Krimin e Organizuar të shpartallojë Sistemin e Drejtësisë;
 • Më 2017, Ambasada e Republikës Soros çertifikoi zgjedhjet më të vjedhura në historinë e Shqipërisë;
 • Edhe në Kosovë, vetëm pasi u hap ambasada amerikane arritën disa kriminelë si Hashim Thaçi, Veseli, apo Krasniqi të uzurpojnë Kryeministrinë, Kryesinë e Kuvendit dhe Presidencën.
  Duhet thënë, ndërkohë, se niveli etik dhe profesional i diplomatëve amerikanë në Prishtinë është shumë më i lartë se ai në Tiranë.

Por në rrethana të ndezura ndërkombëtare, USA na çliroi Kosovën, futi Shqipërinë, me të drejta të plota, në NATO, si dhe ndezi dritën jeshile që Kosova të shpallte Pavarësinë, si dhe e njohu e para si shtet të Pavarur.

Më duket mua, apo diçka nuk shkon mirë?!

Kategori
Uncategorized

Faleminderit Ambasador, Duncan Norman.

Z.Ambasador:
Ju keni të drejtë në shqetësimin tuaj kur thoni …

Stop, kandidimit të elementit të inkriminuar në listat për kandidat në zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit.

Vërtet:

Shqetësimi juaj ështe i drejte, sepse Edi Rama nje si dikur, fshehur apo hapur do kandidojë për deputet në zgjedhjet parlamentare, elementë të inkriminuar, dhe të lidhur me botën e krimit të organizuar.

Ai ka detyrime dhe ështe i varur pazgjidhshmerisht prej tyre…

Zoti Ambasador, shqetesimi i juaj i drejtë nuk eshte i vetem

Eshte edhe Instituti nderkombetar per studime ne lindjen e mesme dhe ballkanin ( IFIMES) ai qe ka akuzuar Edi Ramen se po e con shqiperine jo drejt BE-se, por drejt Amerikës Latine.

Eshte po ky institut nderkombetar po vlereson me shqetesim, se regjimi i Edi Rames ka rreth 2 miliardë Euro, këto te fituara nga trafikikimi i droges dhe bashkpunimi me bandat dhe krimin e organizuar.

Miliarda ne dispozicion per dhunimin, shtypjen, dhe vrasje te kundershtarit politik, vjedhjen dhe blerjen e votave me dhunë, ne zgjedhjet parlamentare qe do zhvillohen me 25 Prill.

Z.Ambasador.

A e mendoni se c’do të thote qe ne duart e krimit te organizuar, dhe mafies ne pushtet sot ndodhen plot 2 miliard Euro qe ata do i perdorin per vjedhjen dhe blerjen e votave me 25 Prill.

Që liria, demokracia, dinjiteti, dhe vota e popullit do jete e pa fuqishme perballe krimit te organizuar ne pushtet.

Z.Ambasador:

Keto miliona e miliarda euro te droges, kane blere dhe tjetersuar jo vetëm voten e nje thes mielli te fukarenjve,jo vetem mediat e blera, pseudo analistet e paguar, dhe lavire politikanet shqiptare, por dhe ate te qytetarit te ndershem.

Por ato miliona dhe miliarda euro te droges, kane kompromentuar, dhe tjetërsuar edhe koleget dhe ish koleget e tu në shqipëri.

Ata nuk flasin më.

Kujtojme z.Vlahudin, te cilen Rama dhe klani i tij i krimit e ktheu nga nje ambasadore e BE-se ne nje lepirese, perfituese, mbrojtese, dhe fshesaxhie të puneve te pista te trafikut te droges dhe bashkpunimit me të të kesaj narkoqeverie.

Dhe jo vetem atë .

Ambasadori Lu, vec bërtitjes per kapien e peshqeve te mbedhenj, iku diku larg, pa kapur dot asnje cironkë.

Sot ish ministri i brendeshem, mik dhe bashkpuntor i trafikanteve te droges, Saimir Tahiri, tallet me ambasadorin e Kirgistanit…

Z.Ambasador:

Shume nga koleget e tu heshtin.

Nëse Rama nuk ka arritur ti korruptoje ai ka arritur ti frikesoje ata (me debimin) , ndaj ata pandershmerisht mbi ligjin, detyrën, dhe mbi kurrizin e nje populli qe beson dhe kerkon demokraci, luajne si ”Xhixhileja” vallen e Napolonit në tepsine e Rames.

Ata luajne vallen e ”xhixhilese” sepse i vdekuri ne shtepine e tjetrit duket sikur fle…

Sepse ne vendet e tyre vendos jo politika…

Por ligji, qytetari, dhe demokracia.

Ata qeshin sepse se kane provuan mbi kurriz shkopin e gomes apo gazin lotsjelles.

Ata qeshin sepse…

Si kane provuar grushtat apo gelbazen e policise partiake ne fytyre…

Si kane pare femijet tyre te terhiqen zvarre ne trotuare…

Se ata se kane provuar qe vajzat e tyre te dhunohen, perdhunohen dhe shiten ne treg, si prost, nga te pa prekshim, nga ata qe blene dhe shesin vota, nga kriminelet…

Dikush nga ata llum analistet që shpirtin ja kane shitur dreqit, na thote neper TV, se nuk duhet ti shani ambasadoret…

Vertet ?

Mos duhet tju lemojme dhe masazhojme lekuren e tyre te bute, kur ata paturpesisht tallen me ne ?

Mos duhet tju heqim kapelen ???

Tju perulemi, dhe ti falenderojme, edhe kur ata me apo pa deshire po behen cader dhe bunker mbrojtes i kesaj narko-qeverie në pushtet !?

Mos vallë duhet të heshtim sic beme te detyruar dhe masakruar per 45 vjet nga diktatoret edhe mbas viteve 1945 ?

Mos vallë ju prisni qe me ne të ribeni exsperiment, si ato qe i bete dikur me ne ”KAVIET” e diktaturës ?

Ju kërkoni që ne në emer te kesaj pseudo demokracie te servirur nga ju dhe narkoqeveria, me e keqe ne europë, që ne te heshtim dhe te pranojme koke ulur nje neodiktature te re, alla kolumbiane me mafien ballkanase dhe kelyshet e bllokut perseri ne pushtet?

Atehere me 1945 ca nga ju iket turrvrap, pa marre me vete as breket e grave me vete, dhe ca të tjerë i perzuri me daulle, Dulla në pushtet.

Ne mbetem këtu.

Na late të mashtruar dhe gjysëm të vdekur,

Këtu na gjetet perseri, ne meshiren e fatit, diktatures dhe endrres per demokracine dhe riardhjen tuaj.

Ju perseri do ikni.

Por tani, ikni mbas perfundim mandatit jo te perzene më nga dulla…

Tani ju e njihni lojën dhe sju perze kush, sepse jo vetem kohet, por dhe ju keni ndryshuar,

Ju tani vini beni kariere, na jepni ide (a thua ne indianet e europes s’dimë) dhe ju…lëpini qeveritë.

Ato kanë c’tju japin…

Na mesoni si mbillet orizi në kinë, misri në Kongo.

Si te mjelim dhitë, të gatuajme fasule, si te pastrojme shtepite, si te marrim ajer, apo si te fleme me grate…

Dhe mbasandaj kur tejngopeni na tregoni edhe gishtin e mesit….

E ndersa krimi i organizuar dhe narko-kryeministri i nominuar per ”nobel” nga ju rivjedh dhe rible votat perseri, juve sja u ndjen, fare, por beni ”apel”per qetesi,mbaroni mandatin dhe….

Ikni,

Ikni si ai koqekeci, sic iku dhe ambasadori i OSBE Bernard Borchard trup vrap, te majmur ne shtetet tuaja, dhe te lumtur ne pritje te pensionit.

E ne fund te fundit kush ishit ju që të inpononit një narko -kryeministri të zbatonte ligjin dhe kushtetutën e vëndit, para se te beheshit guvernatore ne nje shtet zekakesh sic jemi ne, në zemër te Ballkanit?

Ku kishit sherbyer dhe kush ju njihte…

Rrangu i tretë…

E kush do ju trajtonte si pashallarë vec shqiperise, politikes dhe qeveritareve te saj te korruptuar, milionave te krimit, mafies ne pushtet dhe nje grupi batakcinjsh, apo fakire barkthate qe mezi presin zgjedhjet te marrin falas 5 mije leke apo nje thes miell.

Zoti Ambasador….Kjo eshte shqiperia sot.

Shqiperia e vogel, qe enderron demokraci.

Shqiperia e marre peng nga nje grup oligarkesh, vrasesish dhe hajdutesh ne pushtet.

Shqiptaret kane nevojë per ambasadore me ide-projekt per demokracise, jo per (agranome apo veterinere) që të na mesojne si mbrohet demokracia… Dhe jo si mbillet misri, apo si mbarset dhia.

Shqiptaret nga te gjitha krahet dhe bindjet politike…

Të majtë e të djathtë, më ne fund ata jane ndergjegjesuar se janë vellezer, dhe se kanë nevoje jo më per qindra ide dhe parti.

Por për drejtesi…

Ligj, rend, punë, mirqënie, dhe demokraci…

Dhe këtë do e fitojne edhe pa ju, por me votën e tyre legjitime me 25 Prill…

Urim Gjata.

Thank you Ambassador, Duncan Norman.

No Comments Thank you Ambassador, Duncan Norman.
Ambassador:
You are right in your concern when you say…

You say Stop, the candidacy of the incriminated element in the lists for candidate in the April 25 parliamentary elections.

Really:

Your concern is right, because Edi Rama, as once, hidden or openly, will run for MP in the parliamentary elections, incriminating elements, and related to the world of organized crime.

He has obligations and is dependent on them…

Mr. Ambassador, your just concern is not alone

It is also the International Institute for Studies in the Middle East and the Balkans (IFIMES) that has accused Edi Ramen of leading Albania not to the EU, but to Latin America.

It is the same international institute that is estimating with concern that the regime of Edi Rames has about 2 billion Euros, these gained from drug trafficking and cooperation with gangs and organized crime.

Billions available for rape, repression, and murder of political opponent, theft and vote-buying by force in the April 25 parliamentary elections.

Mr. Ambassador.

Do you think that means that in the hands of organized crime, and the ruling mafia today are full of 2 billion Euros that they will use to steal and buy votes on April 25.

That freedom, democracy, dignity, and the vote of the people will be powerless in the face of organized crime in power.

Ambassador:

These millions and billions of euros of drugs, have bought and alienated not only the vote of a sack of flour of the poor, not only the media bought, pseudo paid analysts, and whores Albanian politicians, but also that of the honest citizen.

But those millions and billions of euros of drugs, have alienated and compromised, even your colleagues and former comrades.

They do not speak anymore.

We remember Mr. Vlahudin, whom Rama and his crime clan turned from an EU ambassador into a licker, profiteer, protector, and sweeper of the dirty work of this narco-government.

And not just that.

Ambassador Lu yelled and yelled about catching large fish, but fled away, unable to catch any zebras.

Today, the former Minister of Interior, friend and collaborator of drug traffickers, Saimir Tahiri, mocks the ambassador of Kyrgyzstan…

Ambassador:

Many of your colleagues are silent.

If Rama has not managed to corrupt, he has managed to intimidate them (with the expulsion), so they dishonestly on the law, duty, and on the backs of a people who believe and seek democracy, play like “Gigi” Napoleon dance in Rama’s pan .

They play the “giggle” dance because the dead man in the other house seems to be sleeping…

Because law and democracy decide in their countries.

They laugh because they tried the rubber stick or tear gas on their backs.

How did the police police punch or slap in the face try…

How they saw their children crawling on the sidewalks…

That they have proven that their daughters are raped, raped and sold in the market by criminals as prostitutes…

One of those scum analysts who have sold their souls to the devil, tells us on TV, that you should not insult the ambassadors…

Really?

Shouldn’t we smooth and massage their soft skin when they shamelessly make fun of us?

Shouldn’t we take your hat off ???

We bow to you, and thank you, even when they are willingly or unwillingly becoming cadres and protective bunkers of this ruling narco-government !?

Should we remain silent as we were forced and massacred for 45 years by dictators even after 1945?

Do you expect to re-experiment with us, like the ones you once did with us “CAVIET” of dictatorship?

Are you asking us, in the name of this pseudo-democracy served by you and the narco-government, for us to remain silent and accept with our heads bowed a new neo-dictatorship, the Colombian goddess with the Balkan mafia and the puppies of the bloc back in power?

Then in 1945 some of you ran away, without even taking your panties with you, and some of them were driven by the drum, Dulla in power.

We stay here.

You left us deceived.

Here we are again, at the mercy of fate, dictatorship and the dream of democracy and your return.

You will run away again.

But now, leave after the end of the non-expelled mandate.

Who cares, because not only the times, but you have changed,

You now come and make a career out of it, give us ideas (as we say) and lick governments.

They have what they give you…

Teach us how rice is grown in China, corn in Congo.

How to milk goats, cook beans, how to clean houses, how to get air, or how to sleep with women…

And then run away, run away fat body in your states, happy waiting for retirement.

After all, who were you before you became governor of a Zakat state in the heart of the Balkans?

Who knew you, and who treated you like pashas except Albania, its corrupt politics, millions of crime, the ruling mafia and a group of thugs, or barbaric fakirs who can hardly wait for the elections to receive 5 thousand lek or a bag of flour for free.

Mr. Ambassador… .This is Albania today.

Small Albania, which dreams of democracy. Albania was taken hostage by a group of oligarchs, murderers and thieves in power.

Albanians need ambassadors with the memory of democracy, not (agranomers) to teach us how to gain and protect democracy, not how to plant corn or goat millet.

Albanians from all political wings and persuasions finally need no more ideas and parties.

But for Freedom…

Law, order, jobs, welfare, and democracy, and will win it on April 25…

Long congratulations.

Kategori
Uncategorized

“Larje hesapesh në zemër të Tiranës”- Berisha tregon kush mund të jenë ekzekutuesit e biznesmenit: Bosin kryesor të mafies turke e vrau…

Mëngjesin e ditës së sotme (25 shkurt 2021), në zonën pranë Piramidës, u vra me armë zjarri 66-vjeçari Behar Sofia. Viktima Sofia konsiderohej si “1-shi” i trafikimit të heroinës dhe besohet se ka lidhje të forta me turkun Abduselam Turgut, të arrestuar disa vite më parë në Shqipëri.

Në lidhje me këtë vrasje ka reaguar edhe ish-kryeministri Sali Berisha, i cili thotë se kjo ngjarje është një larje hesapesh midis Ndragetës Italo shqiptare dhe mafies turke për të dominuar trafikun e heroinës për në Europë.

Postimi i plotë:

Nje ekzekutim mafioz me domethenie te madhe nderkombetare!

Larje hesapesh ne zemer te Tiranes midis Ndragetes Italo shqiptare dhe mafies turke per te dominuar trafikun e heroines per ne Europe.

Miq, nje ekzekutim mafioz ka ndodhur sot ne zonen me te mbrojtur me te hapur, te rrethuar nga te gjitha anet nga narkopolic. Bosi kryesor i mafies turke Behar Sofia ne Tirane u ekzekutuar me silenciator para syve te narkopolicisr, e cila dukej sikur te ishte bashkpuntore ne kete vrasje.

Kjo vrasje thuhet se eshte bere nga Ndrageta Italo shqiptare, e cila e lidhur me nivelet me te larta te pushtetit ne Shqiperi, Ramen dhe Veliajn ka vendosur te spastroje Tiranen nga mafia shqiptaro turke dhe te vendosi ne kontroll te plote trafikun dhe rrugen e Tiranes te heroines per ne Europe. sb

Kategori
Uncategorized

Ish-drejtori i VOA: DASH dekoroi një prokuror të regjimit komunist

The US State Department decorated a communist regime prosecutor.

Nga Frank Shkreli, ish-Drejtor i VOA-s për Euro-Azinë; ish-Drejtor Ekzekutiv i Këshillit Kombëtar Shqiptaro-Amerikan në Washington DC

Jo, jo nuk është “fake news”, është lajm i vërtetë! Lajmi më erdhi në postën time elektronike drejtëpërdrejtë nga Departmaneti i Shtetit pasi jam i abonuar për të marrë rregullisht të gjitha njoftimet e këtij departamenti në lidhje me Evropën. Lajmi u përhap edhe nga agjenci lajmesh të tjera shqiptare, përfshirë edhe Zërin e Amerikës, i cili njofton se Departamenti i Shtetit nderoi të martën individë të vendeve të ndryshme për luftën kundër korrupsionit, mes së cilëve edhe gjykatësin shqiptar Ardian Dvorani.

Çmimi i ri “Kampionët Ndërkombëtarë të Anti-Korrupsionit”, siç u shpreh Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, “vlerëson individë që kanë punuar pa u lodhur, shpesh në kushte të vështira, për të mbrojtur transparencën, luftuar korrupsionin dhe për të siguruar mbajtjen e përgjegjësisë në vendet e tyre”. Unë nuk dua as nuk dëshiroj që t’u bashkohem diskutimeve në median shqiptare, këto ditë, në lidhje me marrëdhëniet e Z. Dvorani me politikanë të ndryshëm shqiptarë të këtyre 30 viteve tranzicion të pafund dhe siç duket të pambarimtë, ku kanë pasur gisht dhe vazhdojnë të ushtrojnë influence në këtë përzgjatje të pafund edhe Z. Dvorani me shokë të tij gjykatës, prokurorë e të tjerë, të cilët në vend që të dekorohen duhet të mbahen përgjegjës për gjendjen e mjerueshme dhe të pakrahasueshme me asnjë vend ish-komunist të Evropës, në të cilin gjendet sot sistemi i (mos)drejtësisë shqiptare.

Për këtë gjendje të krijuar në Shqipëri duhet të jenë të turpëruar të gjithë, përfaqësues të drejtësisë dhe të politikës shqiptare, por edhe ndërkombëtarët që vazhdojnë t’i mbeshtesin këta humbës dhe deshtakë për tre dekada tani. Të kenë turp, pikësëpari para shqiptarëve por edhe para botës, sepse sado që të krenoheni me punën tuaj deri tani, shqiptarët që prisnin shumë më shumë prej jush kanë vendosur tanimë se kjo që keni krijuar nuk është Shqipëria post-komuniste që ata dëshironin. 30-vjet më parë rinia shqiptare rrëzoi monumentin e diktatorit Enver Hoxha duke deklaruar se e donin Shqipërinë si e gjithë Evropa.

Të zhgënjyer nga mos-drejtësia dhe nga politika korruptive e këtyre 30-viteve, shqiptarët më në fund po votojnë me kembët e tyre duke u larguar masivisht nga trojet stërgjyshore për në vendet perëndimore pasi nuk dëshirojnë të jetojnë më në një atmosferë dhe frymë mos-drejtësie dhe politike enveriste, e ushtruar gjithnjë nga shumë përfaqsues të atij regjimi, 30-vite pas shembjes së monumentit të diktatorit Hoxha. Fatkeqësisht, monumenti i Hoxhës në sheshin Skenderbej mund të jetë rrëzuar 30-vite më parë, por monumente paturpësie të asaj periudhe terroriste dhe kriminale ke sot në zyrat më të larta vendimmarrëse të politikës dhe të drejtësisë në Tiranë, si në asnjë vend tjetër ish-komunist. Kjo është në situatë e patolerueshme për një vend anëtar të NATO-s dhe duhet të ishte e patolerueshme edhe për ndërkombëtarët në Tiranë.

Por, të pakën në minimum nuk do duhej që përfaqësues të politikës dhe të dretësisë ish-staliniste/enveriste të rekomandoheshin nga ndërkombëtarët për dekorata nga ente ndërkombëtare prestigjoze siç është Departamenti Amerikan të Shtetit. Para se të çoni dolli për këtë dekoratë, mendoni pak se çfarë simboli i dërgohet popullit shqiptar me një rekomandim të tillë për një ish-prokuror, të ish-regjimit. Çfarë simboli u dërgohet të përndjekurve, ish-të burgorurve të torturuarve nga komunizmi, familjeve të atyre që vdiqen nën tortura në burgjet komuniste, varret e të cilëve as sot nuk gjenden nga familjet e tyre që të kenë mundësi që të pakën të vendosin një tufë me lule tek varri i të dashurve të tyre? Çfarë simboli çon ky vendim për mbrojtjen historike të të drejtave të njeriut nga ana e Shteteve të Bashkuara. “Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara për një botë në të cilën mbrohen të drejtat e njeriut, mbështeten mbrojtësit e tyre dhe ata që kryejnë abuzime të të drejtave të njeriut mbahen përgjegjës. Promovimi i respektit për të drejtat e njeriut nuk është diçka që ne mund ta bëjmë vetëm, por është arritur më së miri duke punuar me aleatët dhe partnerët tanë në të gjithë globin.

“Presidenti Biden është i përkushtuar në një politikë të jashtme që bashkon vlerat tona demokratike me udhëheqjen tonë diplomatike, dhe një që ka në qendër mbrojtjen e demokracisë dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut”, ka deklaruar dje Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony J. Blinken, duke thënë se të drejtat e njeriut dhe demokracia janë në qëndër të politikës së jashtme të Shteteve të Bashkuara. Unë nuk e njoh dhe nuk kam asgjë kundër Z. Dvorani, president, kryeministër u bëftë! Në të vërtetë i uroj punë të mbarë, por shërbimi i tij si prokuror në Shkodër gjatë viteve të regjimit komunist 1988-1991, nuk besoj se është një punë me të cilën ai dhe shokët e tij të asaj periudhe mund të thonë se ishin krenarë. Apo jo?! Pyesni shkodranët se çfarë ndodhte në qytetin e tyre verior gjatë asaj kohe dhe si trajtoheshin ata nga “drejtësia” e regjimit komunist të Ramiz Alisë, drejtësi që ushtrohej dhe që zbatohej nga Z. Dvorani me shokët e tij të shkolluar në frymën e drejtësisë marksiste-leniniste-staliniste. Pyesni për krimet çnjerëzore të atij regjimi dhe për njerëzit që i zbatuan ligjet e asaj kohe, madje edhe në ditët e fundit të regjimit komunist 1990-1991, krime për të cilat ende askush nuk ka marrë përgjegjësi as nuk i kujton askush.

“Krimi” për rrëzimin e monumentit të Stalinit e të tjera simbole komuniste në Shkodër, jo më shumë se dy muaj para pluralizmit në Shqipëri. Çdo gjë kishte marrë fund, por mbrojtësit e zellshëm të drejtësisë komuniste donin të jepnin mesazhin se jemi ende këtu. Abuzuesit e të drejtave më themelore të njeriut në regjimin komunist, sot na qenkan mbrojtësit më të zellshëm dhe luftëtarë të korrupsionit, meritues të dekoratave nga Departamentit Amerikan të Shtetit?! Po kush do e çojë deri fund drejtësinë për ato krime të kohës së komunizmit? Kush më mirë se ata që i urdhëruan dhe zbatuan ato krime e që edhe sot ushtrojnë detyrën e gjykatësit, prokurorit, avokatit e tjera. Për mua ka shumë rëndësi zbulimi dhe përgjegjësia për këto krime të komunizmit. Kjo duhej të ishte prioritet edhe për ndërkombëtarët, në qoftë se vërtetë dëshirojnë ta shërojnë dhe ta çlirojnë atë shoqëri njëherë e mirë nga e kaluara e saj komuniste.

Para dy tre ditësh ishte 30-vjetori i rrëzimit të përmendores së Enver Hoxhës, a patë ndonjë ndërkombëtarë të bënte ndonjë deklaratë me këtë rast, po entet zyrtare të Shqipërisë demokratike “antikomuniste”, anëtare e NATO-s, e shënuan, zyrtarisht, këtë datë? A po ti harrojmë ato krime, “se ashtu ishte koha” atëherë, thonë për veten e tyre sot të gjithë ata që ishin pjesëmarrës në krimet monstruoze të kryera nga ish-regjimi ndaj të pafajshmëve shqiptarë, kundërshtarë të regjimit, të cilëve u kishte ardhur shpirti në fyt nga diktatura komuniste që mbrohej dhe mbahej në këmbë nga shumë mbështetës të atij regjimi, shumë prej të cilëve edhe sot mbajnë pozita kyçe në qeveri dhe në drejtësi, e të cilët madje kanë siguruar edhe legjitimetin dhe mbështetjen e pa kursyer të ndërkombëtarëve. Hannah Arendt është shprehur se, “Ekziston një ndërvarësi e çuditshme midis pamendësisë dhe së keqes”.

Mua më vjen shumë keq për këtë pamendësi dhe ndërvartësi të ndërkombëtarëve me përfaqësues të së keqes së komunizmit, që fatkeqësisht, ende diktohet qartë në nivelet më të larta vendimarrëse të Shqipërisë. “Kur e keqja lejohet të konkurrojë me të mirën, e keqja ka një tërheqje emocionale populliste që fiton nëse njerëzit e mirë nuk qëndrojnë si pararojë kundër abuzimit”, ka paralajmëruar Hannah Arendt, një prej mendimtarëve më të rëndësishëm politikë të shekullit të kaluar. Uroj që banaliteti i së keqës të mos arrijë nivele edhe më të larta në trojet tona!

Former director of VOA: DASH decorated a communist regime prosecutor

By Frank Shkreli, former VOA Director for Eurasia; former Executive Director of the Albanian-American National Council in Washington DC

No, no it’s not fake news, it’s real news! The news came to me in my email directly from the State Department as I am a subscriber to regularly receive all the notifications of this department regarding Europe. The news was also spread by other Albanian news agencies, including VOA, which reports that the State Department on Tuesday honored individuals from various countries for the fight against corruption, including Albanian Judge Ardian Dvorani.

The new International Anti-Corruption Champions Award, according to US Secretary of State Antony Blinken, recognizes individuals who have worked tirelessly, often in difficult conditions, to protect transparency, fight corruption and ensure holding accountability in their countries ”. I do not want or want to join the discussions in the Albanian media, these days, regarding Mr. Dvorani’s relations with various Albanian politicians of these 30 years of endless and seemingly endless transition, where they had a finger and Mr. Dvorani and his fellow judges, prosecutors and others continue to exert influence in this endless extension, who instead of being decorated should be held responsible for the miserable and incomparable situation with any former communist country in Europe. , in which the Albanian (un) justice system is today.

For this situation created in Albania, everyone should be ashamed, representatives of Albanian justice and politics, but also the internationals who continue to support these losers and losers for three decades now. To be ashamed, first of all in front of the Albanians but also in front of the world, because no matter how proud you are of your work so far, the Albanians who expected much more from you have already decided that what you have created is not the post-communist Albania they wanted. 30 years ago, the Albanian youth tore down the monument of dictator Enver Hoxha, declaring that they loved Albania like the whole of Europe.

Disappointed by the injustice and the corrupt policies of these 30 years, Albanians are finally voting with their feet, moving en masse from their ancestral lands to the western countries as they no longer want to live in an atmosphere and spirit of non- Enverist justice and politics, always exercised by many representatives of that regime, 30 years after the demolition of the monument of dictator Hoxha. Unfortunately, the monument to Hoxha in Skenderbej Square may have collapsed 30 years ago, but you have shameless monuments of that terrorist and criminal period today in the highest decision-making offices of politics and justice in Tirana, as in no other place communist. This is an intolerable situation for a NATO member country and it should be intolerable for the internationals in Tirana as well.

But, at the very least, representatives of former Stalinist / Enverist politics and justice should not be recommended by internationals for decorations by prestigious international entities such as the US Department of State. Before toasting this decoration, think a little about what symbol is sent to the Albanian people with such a recommendation for a former prosecutor, of the former regime. What symbol is sent to the persecuted, ex-prisoners tortured by communism, the families of those who died under torture in communist prisons, whose graves are still not found by their families to have the opportunity to at least place a herd with flowers at the grave of their loved ones? What symbolism does this decision lead to the historic protection of human rights by the United States. “The United States is committed to a world in which human rights are protected, their advocates are supported, and those who commit human rights abuses are held accountable. Promoting respect for human rights is not something we can do alone, but it is best achieved by working with our allies and partners across the globe.

“President Biden is committed to a foreign policy that unites our democratic values ​​with our diplomatic leadership, and one that focuses on the protection of democracy and the protection of human rights,” said US Secretary of State Antony J. Blinken, saying that human rights and democracy are at the heart of US foreign policy. I do not know and I have nothing against Mr. Dvorani, president, prime minister! I really wish him a good job, but his service as a prosecutor in Shkodra during the years of the communist regime 1988-1991, I do not believe is a job that he and his friends of that period can say they were proud of. Or not?! Ask the people of Shkodra what was happening in their northern city during that time and how they were treated by the “justice” of the communist regime of Ramiz Alia, justice that was exercised and applied by Mr. Dvorani with his friends educated in the spirit of Marxist justice- Leninist-Stalinist. Ask about the inhuman crimes of that regime and about the people who enforced the laws of that time, even in the last days of the communist regime 1990-1991, crimes for which no one has yet taken responsibility or remembered anyone.

“Crime” for the demolition of the Stalin monument and other communist symbols in Shkodra, no more than two months before pluralism in Albania. Everything was over, but the zealous defenders of communist justice wanted to send the message that we are still here. The abusers of the most basic human rights in the communist regime, today are our most diligent defenders and fighters of corruption, deserving of decorations from the American State Department ?! But who will bring justice to those crimes of the communist era? Who better than those who ordered and carried out those crimes and who still exercise the duty of judge, prosecutor, lawyer and others. For me, the discovery and responsibility for these crimes of communism is very important. This should be a priority for the internationals as well, if they really want to heal and liberate that society once and for all from its communist past.

Two or three days ago was the 30th anniversary of the fall of the monument to Enver Hoxha, did you see any international make a statement on this occasion, but the official entities of the democratic “anti-communist” Albania, a member of NATO, officially marked this date? Are we forgetting those crimes, “because that was the time” then, say for themselves today all those who were participants in the monstrous crimes committed by the former regime against the innocent Albanians, opponents of the regime, who had come the throat of the communist dictatorship that was defended and maintained by many supporters of that regime, many of whom still hold key positions in government and justice, who have even secured the legitimacy and unstinting support of the internationals. “There is a strange interdependence between foolishness and evil,” said Hannah Arendt.

I am very sorry for this recklessness and interdependence of the international community with representatives of the evil of communism, which, unfortunately, is still clearly dictated in the highest decision-making levels of Albania. “When evil is allowed to compete with good, evil has an emotional populist pull that gains if good people do not stand at the forefront of abuse,” warned Hannah Arendt, one of the most important political thinkers of the last century. I wish that the banality of evil does not reach even higher levels in our lands!

Kategori
Uncategorized

Superkoalicioni i opozitës si provë e bashkimit dhe besimit tek PD

Nga Red Varaku

Kryetari i opozitës, Lulzim Basha firmosi sot në selinë blu marrëveshjen më aleatët e koalicionit. Ky është padyshim koalicioni dhe bashkimi më i madh i shqiptarëve kundër një regjimi, pjesë e të cilit janë të gjitha ngjyrat dhe nuancat e spektrit politik shqiptar. 

https://www.faktor.al/html5/one.html

Madhësia dhe larmishmëria e këtij koalicioni , përveç se është një meritë e padiskutueshme e Lulzim Bashës si kryetar, dëshmon që PD mbetet një parti e hapur, që interes primar ka interesin e qytetarëve dhe jo interesin për pushtet dhe se ajo nuk ia ka mbyllur derën askujt që dëshiron të kontribuojë për rrëzimin e Ramës. 

Sigurisht, elementi më simbolik, që dëshmon bashkimin e opozitës dhe besimin se PD është gati për të marrë përgjegjësinë e qeverisjes së vendit, është fakti që në listë do të jetë edhe Fryma e Re Demokratike e themeluar nga ish-nënkryetari i PD z.Bamir Topi, që në zgjedhjet e shkuara ka qenë në koalicion me PS. 

Ky bashkim i madh i të gjitha ngjyrave dhe nuancave politike në të vërtetë është një shpullë e fortë mbi të gjithë ata që deri dje hidhnin baltë mbi opozitën dhe e akuzonin atë si të përçarë. Ai rrëzon të gjitha pretendimet e partiçkave të krijuara vetëm gjashtë muaj para zgjedhjeve, të cilat e’ shitën’ PD për interesa të vogla dhe meskine pikërisht në momentet e saj më të vështira. 

Kjo jo vetëm sepse vetë ngjyrat dhe madhësia e këtij koalicioni janë një provë e pakontestueshme politikisht, që Opozita e Bashkuar sot frymëzon vërtet ndryshim, por edhe sepse i demaskon bashkëpunëtorët e këtij regjimi si mercenarë politikë, si ‘gomerë’ dhe ‘mushka’ që po shalohen nga kryeministri me qëllim që të çojnë ujë në mullirin e pushtetit.

Kategori
Uncategorized

Superkoalicioni i opozitës si provë e bashkimit dhe besimit tek PD

Red Varaku/

Kryetari i opozitës, Lulzim Basha firmosi sot në selinë blu marrëveshjen më aleatët e koalicionit. Ky është padyshim koalicioni dhe bashkimi më i madh i shqiptarëve kundër një regjimi, pjesë e të cilit janë të gjitha ngjyrat dhe nuancat e spektrit politik shqiptar.

Madhësia dhe larmishmëria e këtij koalicioni , përveç se është një meritë e padiskutueshme e Lulzim Bashës si kryetar, dëshmon që PD mbetet një parti e hapur, që interes primar ka interesin e qytetarëve dhe jo interesin për pushtet dhe se ajo nuk ia ka mbyllur derën askujt që dëshiron të kontribuojë për rrëzimin e Ramës.

Sigurisht, elementi më simbolik, që dëshmon bashkimin e opozitës dhe besimin se PD është gati për të marrë përgjegjësinë e qeverisjes së vendit, është fakti që në listë do të jetë edhe Fryma e Re Demokratike e themeluar nga ish-nënkryetari i PD z.Bamir Topi, që në zgjedhjet e shkuara ka qenë në koalicion me PS.

Ky bashkim i madh i të gjitha ngjyrave dhe nuancave politike në të vërtetë është një shpullë e fortë mbi të gjithë ata që deri dje hidhnin baltë mbi opozitën dhe e akuzonin atë si të përçarë. Ai rrëzon të gjitha pretendimet e partiçkave të krijuara vetëm gjashtë muaj para zgjedhjeve, të cilat e’ shitën’ PD për interesa të vogla dhe meskine pikërisht në momentet e saj më të vështira.

Kjo jo vetëm sepse vetë ngjyrat dhe madhësia e këtij koalicioni janë një provë e pakontestueshme politikisht, që Opozita e Bashkuar sot frymëzon vërtet ndryshim, por edhe sepse i demaskon bashkëpunëtorët e këtij regjimi si mercenarë politikë, si ‘gomerë’ dhe ‘mushka’ që po shalohen nga kryeministri me qëllim që të çojnë ujë në mullirin e pushtetit.

Kategori
Uncategorized

“Brenda disa minutave, vriten të gjithë, Isa Boletini, dy djemtë, Halili dhe Zahidi, që ishte student në Vjenë, dy nipërit…” A u përfshinë francezët në vrasjen e njeriut të fortë të Ismail Qemalit?

Ai njihej si “gjenerali me qeleshe të bardhë”.

Nuk e hiqte kurrë kostumin popullor dhe thuhet se mbante një kobure të fshehur kudo që shkonte.

Ishte njeriu i fortë i Ismail Qemalit dhe organizoi forcat e armatosura për mbrojtjen e Qeverisë së Përkohshme të Vlorës.

Tregohet se kur Ismail Qemali i ofroi një post ministri, ai ìa ktheu “Jo Ismail, se duhen njerëz të shkolluar” dhe i rekomandoi  M.Derallën.

Isa Boletini (1864–1916)pati një nam të madh për guximin dhe arritjet.

Kthesa fatale e jetës së tij duket se nisi një vit pas shpalljes së pavarësisë në Vlorë, me përfshirjen e Kosovës nën Jugosllavinë, sipas vendimeve të Fuqive të Mëdha në takimin e Londrës më 1913.

Legjendat për vrasjen e tij janë të shumta, por një botim i 1971 jep me detaje një skenë krimi ku duket se janë implikuar autoritetet malazeze dhe diplomatët francezë të kohës.

Botimi i 1971 ka për autor Skender Luarasin dhe jep një dëshmi të nipit të mbijetuar nga ngjarja, Tafil Boletinit.

Në vitin 1915, malazezët pushtojnë Shkodrën. Isa Boletini kërkoi ndihmën e ndërkombëtarëve.

Francezët ofrohen dhe konsulli i tyre në Shkodër, i thotë Isa Boletinit dhe njerëzve të tij që të shkojnë në Ambasadën Franceze në Cetinë, asokohe kryeqytet i Malit të Zi, nga ku do të merrnin vizë për të shkuar në një vend neutral.

Anglezët, më bujarë, e ftojnë Boletinin ta marrin nën mbrojtje, por nisur nga ligjet e maleve, ai preferon “mikun që i hapi derën i pari”

Boletini dhe njerëzit e tij mbërrijnë në Cetinë dhe më tej bëjnë një vizitë në ambasadën franceze, ku u tregohet një telegram i paraqitur si urdhër i ministrit të Jashtëm francez për t’i nxjerrë në një vend neutral.

Pak orë më pas, në mëngjes, Isa Boletini sheh se shtëpia ku rrinte ishte rrethuar me xhandarë malazezë.

Ai dhe familjarët që e shoqëronin merren dhe dërgohen në Nikshiq, duke u mbajtur gjatë gjithë kohës nën survejim.

Thyerja e frontit malazez nga austriakët në të njëjtën periudhë kohe dënon me vdekje përfundimisht Isa Boletinin.

Ushtarët malazezë e shoqërojnë atë bashkë me njerëzit më të afërt në Danilograd dhe më pas në Podgoricë.

Më 23 janar 1916, në ditën kur malazezët po u dorëzonin kryeqytetin pa luftë austriakëve, duket urdhri për vrasjen e Boletinit dhe njerëzve të tij nuk mund të shtyhej më tej.

Ekzekutimi i besohet një njësie ushtarake që kishte për qëllim mbajtjen e rregullit në qytet, deri në dorëzimin e tij trupave austriake.

Ja rrëfimi i Tafilit, nipit të Isa Boletinit, që i mbijetoi ngjarjes, sipas librit të Skënder Luarasit, cituar sot nga DITA:

“Rreth 80 xhandarë ishin në të dyja anët e urës së Ribnicës, karshi prefekturës, afër kishës katolike. Unë me dy vëllezërit, sipas lajmërimit po ktheheshim për në shtëpi, te axha (Isa). 

Patrulla në krye të urës na ndali. Xhandarët pyesin: Kush asht Isa Boletini?! Por oficeri ndërhyn duke u thënë: Mos shtini, nuk është asnjë nga këta!”. 

Në këtë kohë Isa Boletini, vetë i tetë, kishte hedhur hapat e parë në dërrasat e urës së Ribnicës. Një oficer u kërkon të dorëzojnë armët, por Isa Boletini kundërshton. 

I pari që shtie ishte njëfarë Pero Buriqi nga Vasoviçi. Menjëherë flakë për flakë përgjigjet edhe Isa Boletini dhe të tijtë me nga dy revolverë në duar.

Brenda disa minutave, vriten të gjithë, Isa Boletini dhe dy të bijtë, Halili dhe Zahidi, që ishte student në Vjenë, dy nipërit, Jonuzi dhe Halili, Hajdar Selim Radisheva, kunati i Isait, djali i vëllait të Hajdarit, Idriz Bilimi dhe Misin Bala nga Isniqi”.

Kategori
Uncategorized

“Si t’i japësh ISIS-it çmimin Nobel për Paqen” – Ambasadorja Kim masakrohet në komente pas çmimit për Dvoranin

Një deklaratë e Departamentit Amerikan të Shtetit, për dhënien e çmimit ‘Kampion i Antikorrupsionit’ ish-kreut të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, Ardian Dvorani, praktikisht plasi dje “barutin” në Tiranë.

Dvorani ishte akuzuar vazhdimisht nga presidenti Ilir Meta se kishte tentuar të kapte drejtësinë përmes veprimeve dhe mosveprimeve të tij në krye të KED-së, e madje dhe Komisioni i Venecias arriti në përfundimin se ai kishte krijuar një situatë antikushtetuese me dërgimin e listave për anëtarët e Gjykatës Kushtetuese. E ky çmim u mor si një sinjal shumë i fortë i DASH-it për presidentin Meta.

Ndërsa kryeministri Edi Rama u krenua në “Twitter” për arritjen e Dvoranit për çmimin e ri, të gjitha këto nuk mund të liheshin në harresë nga ndjekësit e tij, të cilët shkruajnë se këtë çmim më mirë ta merrte vetë Rama, se për “Dvoranin nuk dimë të ketë goditur ndonjë korrupsion”, ndërsa ironizohet masivisht marrja e këtij çmimi.

Në postimin e Ambasadës Amerikane në Facebook, apo të llogarisë personale të ambasadores Kim në “Twitter” ka patur gjithashtu një fluks komentesh, ku shumë njerëz i kanë shkruar asaj se të shpallësh Dvoranin si kampion të Antikorrupsionit është njëlloj sikur t’i japësh ISIS-it çmim Nobel për Paqen, apo të cilësosh Ndranghetën si OJQ Bamirëse.

Madje kishte nga ata që thonin që përderisa mori Dvorani një çmim të tillë, pritet që SHBA-ja të dekorojë dhe ish-diktatorin Enver Hoxha gjithashtu.

Një tjetër koment i përsëritur disa herë ishte mbi dyshimet që ngrinin disa se kush është administratori i faqes së Ambasadës Amerikane, me një pjesë që sugjeronte drejtorin e Komunikimit të Kryeministrisë Endri Fugën, e të tjerë botuesin Carlo Bollino./Hashtag.al

Të tjera komente:


“Kampion i anti-korrupsionit”/ SHBA “dekoroi” hetuesin që kërkoi burg për shkodranët që rrëzuan bustin e Stalinit!

Nderimi i Ardian Dvoranit si Kampion i Antikorrupsionit nga Departamenti Amerikan i Shtetit e gjen fituesin e çmimit të përjashtuar nga strukturat kyçe të drejtësisë së re. Sipas zëdhënësit të DASH, Ned Price, 12 fituesit kishin mirënjohjen e SHBA sepse kanë mbrojtur transparencën, luftuan korrupsionin dhe siguruan llogaridhënien në vendet e tyre.

Presidenti Meta, që e ka sulmuar Ardian Dvoranin me të gjithë arsenalin e mundshëm të akuzave, reagoi me një foto në rrjetet sociale të shoqëruar me mesazhin: 25 prill – Shqipëria e shqiptarëve dhe KURRË e oligarkëve dhe mafies ndërkombëtare.

Në të kundërt, Edi Rama nxitoi ta heroizojë. Sipas tij, Dvorani ishte goditur harbutërisht sepse “nuk iu dorëzua presionit të së Keqes”. Për Ramën, çmimi e shfajëson gjykatësin nga akuzat, duke qenë se “ky vlerësim e shkrinte krejt atë baltën e imoralitetit politik e mediatik, që u hodh pa kursim mbi të”.

Nga Partia Demokratike nuk pati asnjë reagim, megjithëse gjatë konfliktit Presidencë- KED, Basha e ka quajtur Dvoranin simbol të korrupsionit.

Çmimi risjell edhe një herë diskutimet mbi figurën dhe rolin e Ardian Dvoranit në reformën në drejtësi dhe disa momente kontroverse në karrierën e tij.

Hetuesi i protestuesve që hodhën bustin e Stalinit në Shkodër

Adrian Dvorani shërbeu gjatë viteve të fundit të komunzimit si prokuror në Shkodër (1988- 1991). Me 13 dhjetor 1990, disa ditë pas shpalljes së pluralizmit, Dvorani kërkoi dënimin me burg të disa qytetarëve shkodranë me akuzën e rrëzimit të bustit të Stalinit dhe për këtë është akuzuar shpesh nga Partia Demokratike. Në bazë të Ligjit të Pastërtisë së Figurës apo ligji i lustracionit, Dvorani nuk duhet të ishte pjesë e sistemit gjyqësor. Pavarësisht ligjit, në shkurt 2005, shumica socialiste e zgjodhi anëtar të Gjykatës së lartë.

Qëndrimi në vendimin për videon Meta- Prifti

Ardian Dvorani ishte një nga 5 anëtarët e trupit gjykues që shpalli të pafajshëm Ilir Metën në çështjen e video- përgjimit Meta- Prifti. Pavarësisht se e kontestoi procesin, ai votoi kundër bindjes së tij dhe iu bashkua qëndrimit të 4 gjykatësve të tjerë. Qëndrimin e shprehu përmes një mendimi paralel.

“Qëndrimi im për zgjidhjen e çështjes është ai i përbashkët me gjyqtarët e tjerë për deklarimin e pafajshëm të të pandehurit Ilir Meta, sepse nuk vërtetohet që fakti ekziston në zbatim të shkronjës ‘a’ të pikës 1 të nenit 388 të Kodit të Procedurës Penale. Ky qëndrim, sipas gjykimit dhe bindjes sime të brendshme, është e vetmja zgjidhje përfundimtare për çështjen, nisur nga ato prova, të cilat Kolegji Penal, me vendimet e ndërmjetme të marra në seancë dhe në dhomën e këshillimit, vlerësoi që t’i pranojë dhe administrojë për t’ia nënshtruar debatit gjyqësor dhe, për rrjedhojë, si provat e vetme për t’i pasur në mbështetje të vendimit përfundimtar”, pohonte gjyqtari Dvorani në mendimin e tij paralel.

Problemet me pasurinë gjatë vetingut

Në deklarimin e pasurisë para KPK, Ardian Dvorani u shfaq me dy probleme. I pari kishte të bënte me një apartament 120 metra të përfituar nga kompania shtetërore Albetelkom sha, ku ai shërbente si anëtar i Bordit Mbikqyrës të kompanisë. Midis Albtelekomit dhe Dvoranit nuk është firmosur asnjë kontratë shitje dhe asnjë kontratë kalimi pronësie. Madje sipas informacionit të hipotekës së Tiranës, Dvorani nuk është pronari formal i apartamentit, pasi nuk e ka regjistruar atë në emër të tij. Në vitin 2013, Albtelekom, tashmë i privatizuar, kishte vendosur t’ia falte Dvoranit shumën ende të papaguar me vlerë rreth 17 mijë dollarë, nga 34 mijë dollarë vlera totale e apartamentit.
Dvorani nuk dha ndonjë arsye pse Albetelom vendosi t’ja falë apartamentin.

Problemi i dytë ishte mosdeklarimi nga Dvorani dhe familjarët e tij- bashkëshortja, djali dhe prindërit- i një shume prej 9,9 milionë lekë (afërsisht 80 mijë euro) në llogaritë e tyre bankare.

Këtë mosdeklarim, Dvorani e justifikoi para komisionit të vetingut se kishte harruar të dorëzonte fletët e deklaratave. Por, edhe pasi ai i dorëzoi fletët e munguara, informacioni i përfshirë në to përmbante vetëm gjendjen e fundit të llogarive dhe jo gjithë ecurinë e tyre nga momenti i krijimit, sikurse kërkohet ligjërisht, pra deklarimin e shtesave ose pakësimeve të gjendjes së llogarive në çdo vit përkatës të periudhës së mbuluar.

Për rastin e mosdeklarimit të parave, KPK e fali dhe u shpreh se “subjekti nuk ka pasur asnjë lloj motivi dhe qëllimi për fshehje pasurie, duke reflektuar një qëndrim kritik ndaj vetes për këtë pakujdesi, si dhe duke argumentuar ndërkohë mungesën totale të fshehjes së pasurisë (likuiditetet e padeklaruara)”.

Skema e kapjes së Kushtetueses

Në krye të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, Ardian Dvorani mori përsipër të vërë në zbatim një skemë që i hiqte presidentit të drejtën për të zgjedhur mes emrave për gjykatën Kushtetuese, përmes lojës me afatet kohore.

Përmes koordinimit të afateve kohore me Parlamentin e drejtuar nga Gramoz Ruçi, u bë e mundur që kandidatja Arta Vorpsi të zgjidhej automatikisht dhe të shmangej e drejta e Ilir Metës për të bërë zgjedhjen e tij në proces.

Si pasojë e këtyre manovrave, dolën dy anëtare të Gjykatës Kushtetuese të emëruara për një karrige dhe njëra prej tyre shkoi të betohet përpara një notereje, ndërkohë që Kushtetuta kërkonte betimin në Presidencë. U desh “ngrirja” e procesit nga Meta, që e gjithë skema të zhbëhej.

Skema për kapjen e Gjykatës Kushtetuese u rrëzua edhe nga opinioni i Komisionit të Venecias. Edhe sikur Dvorani të kishte qenë i vlerësuar njëzëri nga palët politike, do të mjaftonte opinioni i Komisionit të Venecias për emërimet në Kushtetuese, për të ngritur pikëpyetje mbi meritën e tij për të marrë një çmim nga Departamenti Amerikan i Shtetit./Lapsi.al

Kategori
Uncategorized

Qeverisje halabakësh, apo…?

Ne 25 prill duhet rrezuar Haxhi Qamili i shekullit 21.

Duhet bere zgjidhja nese Shqiperine e duam nen nje qeverri halabakesh si kjo e sotmja, apo duhet nje qeverri e se ardhmes sic Shqiptaret e meritojne.

Duhet bere zgjidhja nese si komb do te prosperojme dhe te behemi zot te vetes, apo te vazhdojme te mbetemi shegerte te mafies dhe horrave te politikave dhe financave ne bote.

Kurdo qe te harruarit jane qytetaret, sistemi politik mbeshtetet ne pakicen e perbere nga mashtrues, hajdute, xhepiste apo cdo kriminel ordiner. Qytetaret gjithnje qendrojne larg ketyre grupeve shoqerore, nderkohe qe qeverrisja i permbledh per te kercenuar dhe intimiduar njerezit e ndershem dhe te drejtet. Fenomeni i lidhjes se qeverrise me krimin lokal sjell shkeputjen me qytetaret dhe abandonimin e tyre nga qeverrisja. Ne te njejten kohe pushteti ne marredhenie reciproke me krimin ordiner lokal krijon bazat e forta per zgjedhjet e ardheshme permes grupeve te krimit te organizuar dhe intimidimit te votuesve te rregullt dhe rritjes se pakenaqesise ne grupin gri te votuesve ne Shqiperi qe ne cdo zgjedhje po rritet. Shembulli me ekstrem ishin zgjedhjet lokale ne 2019 ku perqindja e votuesve ishte aq e ulet sa ne cdo vend demokratik ne bote zgjedhjet do te perseriteshin per mospjesemarrje.

Kjo eshte Shqiperia sot ne vitin 2021, tete vjet pas qeverrisjes se nje grupi qe uzurpoi kryesine e PS ne nje moment kur kjo parti po akuzohej per korrupsion dhe lidhje me krimin e organizuar. U fol per rilindje, por nga veprim kjo fjale u shnderrua ne emrin e nje organizate kriminale ne pushtet ku parate e qytetareve thjesht levizin mekanizmin e pastrimit te parave te cdo organizate mafioze ne bote. Kjo eshte arsyeja se edhe ne korrupsion dhe lidhje me organizatat kriminale qeverrisja Shqiptare shihet si ciraket e parave te pista. Ka qene qeverrisja e Edi Rames, qe e shnderroi Shqiperine, nga nje vend anetar i NATO-s dhe aspirant per anetaresim ne BE, ne nje vend te botes se katert.

Vetem ne vende te tilla qeverritaret lumturohen kur ndodhin fatkeqesi natyrore dhe bandite si Rama, Ahmetaj e Veliaj nisin mashtrimet per gjoja ndihma apo kredi qe do te sjellin rindertimin apo edhe zhvillimin. Ne fakt ato pak para qe thithen nga institucionet nderkombetare, permes raporteve te organizatave te mbeshtetura nga Soros, perdoren per te pastruar parate e droges qe vijne nga grupe te ndryshme mafioze. Keto grupe kane gjunjezuar tashme politikanet Shqiptare qe qeverrisin dhe kjo eshte arsyeja se kjo qeverrisje eshte kthyer ne nje grup te ndyre halabakesh qe mashtrojne e vjedhin cdo dite, qe kane harruar nene e babe, pasi po te kujtonin te tyret do te shihnin edhe te te tjereve se ne cfare mjerimi jetojne.

Qeverri halabakesh pasi jane kthyer ne mashtrues ordiner edhe pse sot dalin neper media sociale apo tekevizione qe jane blere prej tyre. Ata nuk kane asnje ndryshim nga mashtruesit qe gjen kudo neper kafenete e qyteteve te medha te Shqiperise. Po te degjosh ata neper tavolina bejne muhabete 100 miliona euroshe, por qe synojne dicka tek nje milion nese jane me fat the viktima bie. Kjo eshte edhe qeverria e halabakeve te Tiranes, qe flet per qindra miliona euro neper televizione apo media sociale dhe keto ndodhin neper letra. Nderkohe qe ne Shqiperi mbeten pak miliona per xhepat e Rames, Ahmetajt, Balles dhe patjeter Veliaj, si halabaku me i ri dhe asnje qindarke per qytetaret.

Nje qeverri e ndershme tregon se edhe nese kemi pak ne buxhetin e shtetit do t’i bejme me shume ne rrugen me te thjeshte per qytetaret dhe biznesin e mesem e te vogel. Nje qeverri e ndershme duhet te kerkoje me forcen e ligjit parate e vjedhura nga oligarket qe duhet te mbeten si nje term i se djeshmes.

Keto para duhet t’i kthehen Shqiptareve. Vetem ne kete menyre qytetaret do te binden, jo per te votuar kunder nje qeverrisje halabakesh qe humbi ne vitin 2019, por per te votuar masivisht pro nje qeverrisje te re pro qytetarit, pra biznesit te vogel dhe te mesem, pro nxitjes se biznesit si veprim i forte perballe papunesise, pro ligjit dhe rregullit si praktikat me te mira ne mbrojtje te konkurrences se ndershme ne biznes apo edhe sigurise se familjes dhe qytetarit. Vetem keto n’a bejne te forte si qytetare dhe si te tille mund te shpresojme tek familja e forte. Qytetar i forte, familje e forte dhe patjeter komb i forte. Vetem nje komb i tille voton per qeverri te forte dhe rrezon halabaket qe kane qeverrisur ne Shqiperi tete vitet e fundit. Ne 25 prill Shqiptaret duhet te rrezojne Haxhi Qamilin e shekullit 21 dhe vetem keshtu do te hyje ne histori Edi Rama perballe kombit Shqiptar.

Kategori
Uncategorized

Piktori, sheik i Surrelit/ Si e 16 fishoi Edi Rama pasurinë në një vit!

Kryeministri Edi Rama rezulton me diferencë negative në një vit të karrierës, për shkak se burimi financiar i shtëpisë së tij në Dajt mbetet i paqartë. Në fund të vitit 2018, Rama deklaroi një pasuri familjare prej 100 milionë lekësh, por në një vit kjo pasuri u 16 fishua.

Edi Rama është prej tetë vitesh kryeministër i Shqipërisë dhe kërkon një mandat të tretë qeverisës në zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.

Rama ka pasur një karrierë të larmishme përpara përfshirjes në politikë. Ai ka qenë pedagog i pikturës në Akademinë e Arteve, lojtar i ekipit kombëtar të basketbollit, publicist si dhe autor i dy librave; “Refleksione” së bashku me Ardian Klosin dhe “Kurbani”.

Përfshirja e Edi Ramës në jetën publike dhe politike zë fill me lëvizjen e viteve ‘90 që rrëzoi regjimin komunist në Shqipëri, ku ai ishte një ndër zërat e spikatur publikë. Pas një largimi disavjeçar jashtë Shqipërisë, Rama hyri në politikë si ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve në qeverinë e kryeministrit Fatos Nano në vitin 1998.

Rama u zgjodh kryetar i Bashkisë së Tiranës në vitin 2000 dhe e drejtoi kryeqytetin për 11 vite radhazi. Ai u zgjodh kryetar i Partisë Socialiste në vitin 2005 dhe e drejton atë prej 16 vitesh.

Ky raport u prodhua nga BIRN pas administrimit të deklaratave të pasurisë së kryeministrit Edi Rama nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit, ILDKPKI. Ai ka për qëllim bërjen e transparencës mbi pasuritë e anëtarëve të Këshillit të Ministrave gjatë viteve 2013-2020.

Skeda grafike e mëposhtme paraqet pasurinë e deklaruar nga kryeministri Edi Rama nga viti 2003 deri në fund të vitit 2018.

Në deklaratën e parë të dorëzuar në ILDKPKI në vitin 2003, Rama deklaron pasuri me vlerë 6 milionë lekë dhe deri në fund të vitit 2018, pasuria familjare ka shënuar rritje me 16 herë, duke kapur vlerën e 100 milionë lekëve.

Në fund të vitit 2018, pasuria familjare e Z. Rama përbëhet nga 73 milionë lekë pasuri të patundshme, 17.2 milionë lekë likujditete bankare, huadhënie prej 9.7 milionë lekësh, automjet me vlerë 400 mijë lekë si gjendje cash prej 182 mijë lekësh.

Të ardhurat familjare për periudhën deklaruese janë 94.3 milionë lekë, nga të cilat paga e Z.Rama është në masën 27% dhe të ardhurat nga puna e bashkëshortes 38%. Rreth 16% e të ardhurave kanë si burim qiratë, 9.5% punën artistike të Z.Rama dhe shitjen e librit “Kurban” si dhe 8% kanë si burim të ardhurat e krijuara nga i biri nga shitja e veprave të artit.

Përveç analizës për rritjen/uljen e pasurisë, strukturën e aseteve dhe të ardhurave, ky raport paraqet dhe kontrollin aritmetik/logjik të deklarimeve të subjektit si dhe “flamujt e kuq’ që identifikohen gjatë kontrollit. Nga kontrolli aritmetik/logjik për 14 vite të deklarimit, njëra prej deklaratave rezultoi me probleme.

Në periudhën 2003-2018, Edi Rama ka shkëputje nga funksioni publik dhe detyrimi ligjor për të deklaruar pasurinë nga korriku 2011 deri në shtator 2013. Pas zgjedhjes si kryeministër, Rama dhe bashkëshortja e tij rideklarojnë pasurinë e plotë në tetor 2013, e cila është shtuar me 44,736,099 lekë krahasuar me vitin 2011. Ndërkohë, burimet e deklaruara në rubrikat përkatëse janë të pamjaftueshme për të mbuluar shtesën e aseteve në shumën 29,641,593 lekë.

Shtëpia e banimit në komunën Dajt në bashkëpronësi me bashkëshorten është deklaruar për herë të parë në vitin 2013 me vlerë 39,607,741 lekë dhe përbën zërin kryesor në shtesën e aseteve. Rama deklaron se ka dorëzuar në ILDKPKI dokumente shtesë si leje ndërtimi dhe dokumente mbështetëse për burimin e krijimit, të cilat BIRN nuk i disponon, por në rubrikat përkatëse të formularit nuk rezulton burimi i krijimit të kësaj pasurie.

Në tetor 2013, subjekti deklaron se ka një detyrim të pashlyer për shtëpinë ndaj shoqërisë së ndërtimit në shumën 12,056,241 lekë “në pritje të miratimit të një kredie bankare”. Kredia bankare me vlerë 80,000 euro është lëvruar më 22 tetor 2013, me afat shlyerje 10 vjet.

Në analizën statistikore të pasurisë janë përfshirë edhe dy huadhënie të deklaruara nga Linda Rama në vitin 2010, në vlerat 30 mijë euro dhe 40 mijë euro. Këto hua nuk deklarohet të jenë kthyer deri në fund të vitit 2018.

Në vitin 2012, Z.Rama ka bërë rivlerësimin e një apartamenti banimi ‘parafabrikat 1 + 1, me sip 59 m2’, i përfituar nga privatizimi, sipas çmimit fiskal në vlerën 5,422,000 lekë. Apartamenti është shitur në vitin 2017 në shumën 5,000,000 lekë.

1 92
2 79
3 48
Kategori
Uncategorized

Një letër bakalli nga Amerika

Të thuash se Dvorani është kampion antikorrupsioni është jo vetëm fyerje, por një akt publik kundërprodhues në raport me një vend, të cilit në statistika i kualifikohen edhe ëndrrat:

Ëndrra e shqiptarëve për Europën, ëndrra jonë për SHBA e kështu me radhë.

Ndaj le ta marrim këtë dëftesë për atë që është: një letër bakalli nga Amerika.

Që sot mund të duket si kambial me shumë vlerë, por që koha, e afërta madje, do ta vendosë aty ku e ka vendin. Sepse as Amerika nuk është më ajo e para dhe mesa duket është e vendosur të mbështesë verbërisht një klasë të diskredituarish ndërkohë që predikon avenirin demokratik të një shteti të dështuar.

Ardian Dvorani është bërë sot sërsih lajm në mediat e pushtetit me njoftimin se ai ka marrë një vlerësim në SHBA si një ndër “kampionët ndërkombëtarë të anti-korrupsionit”. Fjalë këto të sekretarit amerikan të Shtetit, Antony Blinken.

Motivacioni:

Gjykatësi Dvorani zhvilloi mekanizma për të reduktuar ndikimin politik dhe kriminal në sistemin e drejtësisë, hapa që kontribuan në vendimin e BE-së në mars për të hapur negociatat për pranimin e Shqipërisë

Pra sot nga administrata e re amerikane na vjen një dëftesë pjekurie me nota lavdërimi brenda për një gjyqtar I cili sipas vlerësimeve edhe ndërkombëtare u bë shkak për krizën në Gjykatën Kushtetuese. Jetojmë në një kohë që është karakterizuar si modernitet fluid, ku pasiguria është siguria e vetme. Ndaj këto dëftesa amerikane duhen parë në këtë konteskt të pasigurisë së përgjithshme, të krijuar kryesisht nga narrativat e mbyllura dhe inerte që i bëjnë karshillëk realitetit.

Ne jetojmë në një vend, por janë të tjerë që na thonë se kush bën e kush nuk bën, kush është i korruptuar e kush jo, sesa mirë ecën ekonomia dhe se ku po lëvizim. Ne votojmë, por votën tonë e certifikon Amerika.

Mund të vazhdojë gjatë kjo listë veprimtarish për të cilat shkruhet se jemi protagonistë, por që në fakt na vendosin në pozitën e dëshmitarit dhe firmëtarit pa vlerë. Sepse dëftesa të tilla janë akte sovranizimi të politikave të caktuara në një vend qesharak dhe mjeran, që refuzon të kuptojë dhe pranojë lirinë.

Të thuash se Dvorani është kampion antikorrupsioni është jo vetëm fyerje, por një akt publik kundërprodhues në raport me një vend, të cilit në statistika i kualifikohen edhe ëndrrat: Ëndrra e shqiptarëve për Europën, ëndrra jonë për SHBA e kështu me radhë. Ndaj le ta marrim këtë dëftesë për atë që është: një letër bakalli nga Amerika. Që sot mund të duket si kambial me shumë vlerë, por që koha, e afërta madje, do ta vendosë aty ku e ka vendin. Sepse as Amerika nuk është më ajo e para dhe mesa duket është e vendosur të mbështesë verbërisht një klasë të diskredituarish ndërkohë që predikon avenirin demokratik të një shteti të dështuar.

S.Zaimi

Kategori
Uncategorized

Kico Mustaqi:Në vitin 1991 , unë urdhërova fundosjes e anijes që transportonte emigrantë të në Itali.

http://borioipirotis.blogspot.se/2012/04/1991.html#more

Zoti Mustaqi. Doja të dija në lidhje me një urdhër që ju keni dhënë në kohën e ndërrimit të sistemeve kur donit të mbysnit në det një anije me njerëz të cilët emigronin në Itali. Çfarë të vërtete ka këtu brenda kur një gjë e tillë është trumbetuar shumë nga e djathta që erdhi më mbrapa në pushtet?

Është e vërtet se unë kam dhënë një urdhër që një anije të mbytej në det. E vërtet është edhe se anija ishte me njerëz. Po ashtu sipas urdhrit tim anija duhej të mbytej kur të kalonte në ngushticën e Sazanit. Por nuk është e vërtetë ajo që është folur se ai urdhër ishte i padrejtë. Sepse kemi të bëjmë me një anije të Flotës Luftarake Detare, e cila ishte blerë me gjakun e këtij populli dhe oficerët që ky popull i kishte paguar dhe i kishte ushqyer për të mirëmbajtur këto anije, jo që i grabitën, por i dërguan në shtetin fqinj që ai ti rreshtonte në krah të anijeve të veta. Kupton se çfarë do të thotë të grabisësh pronën më të shenjtë të popullit tënd për të cilën ti ke mbaruar shkollën dhe ke një jetë që paguhesh. E pra, prandaj edhe unë po ju them me gojën plot. Po unë Kiço Mustaqi kam dhënë një urdhër që të mbytet një anije në det edhe kur ajo ishte me njerëz. Këtë urdhër nuk ma zbatuan oficerët, të cilët më vonë e trumbetuan se e kishin hallin te populli që ishte në anije. S’është e vërtetë se nuk e kishin hallin te populli tjetër, por te familjet e tyre që i kishin në anije. Dhe më vonë për këtë gjë kërkonin dekorata nga e djathta që erdhi në pushtet se i kishin shërbyer demokracisë. Epo ti shërbesh demokracisë se i grabit vendit tënd anijet këtë unë atëherë e dëgjova. Dhe për këtë ata u shpërblyen.

Kur ka ndodhur?

Ajo ka ndodhur aty nga viti 1991. Ishte koha e kataklizmosë shqiptare. Situata kishte dalë nga kontrolli. Konkretisht fundi i vitit 1990 dhe fillimi i vitit 1991 ishte koha që filloi hemorragjia e madhe e emigrimit, e cila qysh atëherë vuri në lëvizje industrinë e paligjshme të trafikimit klandestin të njerëzve. Nga toka dhe deti filloi një lëvizje masive e njerëzve. Ishin situata që të rrëqethnin.

Doja të dija zoti Mustaqi arsyen se përse ju rrëqethnin?
Jo më shumë për faktin që ata njerëz iknin, sesa arsyeja që ne arrinim të kuptonim varfërinë e madhe që kishte përfshirë në ato momente familjet shqiptare, aq sa nuk donin të dinin për rreziqet që ju kanoseshin në kufi, jo vetëm nga ushtarët e të dy palëve të shtetit fqinj dhe tonit pse jo, por edhe më shumë nga bandat hajdute dhe terroriste që filluan të vepronin për here e më me shumicë në kufi. Pra siç po të sqaroj jemi në situatat që shteti ishte inekzistent. Partia nuk komandonte më. Degët e punëve të brendshme në rrethe ishin paralizuar nga ofensiva masive, madje nuk do të gabohesha të thosha ato nuk funksiononin nga gjallërimi i menjëhershëm i elementit anarkist dhe destruktiv. Po kështu edhe strukturat e tjera të shtetit, duke filluar që nga komitetet ekzekutive dhe deri te drejtoritë e nivelit të dytë në rrethe.
Ju e pranoni apo deklaroni faktin se në atë moment kishte papunësi?

Është një statistikë e vërtetë që në vitin 1990 Vlora ka pasur deri 7000 të papunë, ndërsa Tirana mbi 20 mijë.

Meqenëse dolët te kjo pikë zoti Mustaqi, si e mendoni mënyrën e veprimit të shtetit, në kufi të drejtë apo të padrejtë?

Dëgjo si qëndron puna. Ramiz Alia është deklaruar se ka përdor natyrën e dorës së fortë në kufi, pra duke përdorur të gjitha mënyrat për të ndalur eksodin e paligjshëm gjë që s’është e vërtetë, sepse po të ishte përdorur do të kishim absolutisht një situatë krejt ndryshe. Por ndryshe nga këto deklarata në atë moment ishte hequr neni për kalimin e paligjshëm të kufirit. Pra kishim një parapërgatitje. Por po do të dish mendimin tim, është se ajo forcë nuk duhej përdorur dhe se nuk mund të ndalej ai eksod masiv me forcë.

Në këtë situatë ndodhi grabitja e anijes luftarake?
Pikërisht në këtë gjendje depresive të të gjithë shoqërisë shqiptare pjesë e të cilës ishte edhe ajo ushtarake. Në ushtri të cilën e drejtoja unë si ministër i Mbrojtjes kishin mbërritur situata të paparashikuara. Çdo gjë mund të të dilte nga dora në çast, atëherë kur ti se mendoje fare. Shthurja e ushtrisë erdhi se ajo ishte mbështetur tek rezervistët popull dhe se fuqia nga ata iku pasi ata filluan eksodin dhe nuk i përgjigjeshin më asaj. Iku fuqia e partisë që ishte në drejtim dhe gjithçka tjetër që ishte në drejtim me konceptin e kohës që flasim. Gjithsesi ajo që unë dua të theksoj për opinionin e gjerë shqiptar, duke filluar që nga ju si gazetar se megjithëse erdhën situata të tilla të pakonceptueshme në ushtri me efektivat aktivë përfshirë këtu ushtarë dhe oficerë ne arritëm të ruanim karakterin e organizuar të saj. Me gjithë ngjarjet e jashtëzakonshme që ndodhën brenda saj, ne arritëm të kryenim detyra imediate duke ruajtur repartet, armatimin, objektet, mjetet etj, tej. Me këtë dua të them se ndjehem shumë krenar që unë kam qenë ministër i Mbrojtjes me një ushtri shumë të madhe në numër nga sa është sot, të cilën unë atëherë këtë sasi numerike e konsideroja të papërfillshme dhe kam arritur ta kem situatën në kontroll të rreptë dhe s’ndodhi ajo që i ndodhi shtetit në ’97-ën. Kemi parasysh se ishte një ushtri e armatosur deri në dhëmbë dhe se bindjet politike po bënin punën e vet në revoltën, e cila mund të përfshinte në çdo çast të dy kahet e ushtarakëve dhe një shpërbërje e një shpërthim i brendshëm i saj mund të ndodhte më shumë atëherë, pasi kishe të bëje me përmbysje sistemesh se sa në ;97-ën. Pra, atëherë që kishim përmbysje nuk ndodhi ajo që ndodhi në ’97-ën ku mund të mbahej shumë mirë situata po të mos ishin futur interesa të mëdha brenda forcave të armatosura, pasi nuk kishim përmbysje, por vetëm ndryshim force politike.

Le të kalojmë te ngjarja në fjalë, e cila më shqetëson në këtë subjekt, pasi dua ta trajtoj imtësisht.

Si ka ndodhur në të vërtetë ajo skenë kur ju keni dhënë urdhër për mbytjen e anijes me njerëz?

Situata ka qenë ekstreme. Flitet për bazën detare të Pasha Limanit në Vlorë. Aty pati ngjarje shokuese. Një pjesë e efektivit të saj rrëmbeu një anije luftarake dhe u nisën drejt Italisë. Ishte një nga situatat më të tmerrshme që mund ti ndodhte ushtrisë. Më keq nuk ka ku të shkojë. Edhe si koncept është krejt e papranueshme që ata që ti i mbaje për të siguruar mbrojtjen e vendit nga jashtë të merrnin vetë anijen dhe jua dorëzonin atyre që të paktën në konceptin tonë ishin armiqtë e mundshëm. Kjo ishte një ngjarje që për kohën konsiderohej mëse alarmante. Informacioni i dërguar në ministri nga baza ka kaluar në situatë të jashtëzakonshme të gjithë ministrinë. Të gjithë ishin të hutuar. Nuk mund ta pranonte logjikisht askush. Pra fakti që në atë moment që erdhi informacioni anija sa kishte dalë nga reparti dhe kishte marrë drejtimin e ngushticës së Sazanit e bënte më impresionues momentin. Mbaj mend se komisar i saj në atë kohë ka qenë Halil Leli, që ndërkohë ishte anëtar i Komitetit Qendror të Partisë, dhe Komandant ka qenë një Kuçana. Më duket se Muharrem Kuçana nga Tropoja.

U vutë në dijeni juve?

Ngjarja ishte e tillë që unë u vura në dijeni menjëherë. Tronditja ime i kapërceu kufijtë njerëzorë. Nuk ishim mësuar me fakte të tilla që vetë efektivi të na rrëmbente anijen luftarake dhe të ikte drejt shtetit fqinj. Kishim kaluar jetën dhe gjithë aftësitë tona mendore dhe fizike ua kishim kushtuar përgatitjeve dhe stërvitjeve dhe ja tani të vinte informacioni se oficerët e tu të kishin marrë anijen dhe po arratiseshin. O zot!. Edhe sot kur e mendoj nuk e besoj dot pavarësisht se të thashë gjithë ato që të thashë për gjendjen e rëndë ekonomike dhe për gjendjen e shtetit, por gjithsesi duhej të ngelej një sens patriotik qoftë edhe minimal te këta njerëz.

Çfarë bëtë ju?

Menjëherë kërkova të më lidhnin me komandën e Flotës. U lidha me komandantin e saj dhe e pyeta se ku ndodhej saktësisht ajo anije e rrëmbyer. Komandanti më tha se nuk kishte hyrë akoma në ngushticën e Sazanit. E pyeta se çfarë mund të bënim. Ishim para mundësisë ekstreme. Anija nuk duhet të mbërrinte në Itali. Nga informacioni i Komandës së Flotës dhe nga konkluzioni që arritën njerëzit e stafit tim më të afërt konkluduam se dy ishin rrugëzgjidhjet e situatës. Ose anija të asgjësohej, ose të përmbytej. Vendimi im i menjëhershëm ishte përmbytja e saj.

Nuk mund të kthehej?

Nuk bëhej fjalë, pasi të gjithë mendonim se ata që arritën të marrin brenda në flotë një anije luftarake pra t’ia rrëmbenin ushtrisë dhe të niseshin si emigrantë në shtetin fqinj bashkë me anijen nuk do ti bindeshin asnjë urdhri për tu ndalur. Kuptohej që ishte marrë çdo masë dhe e kishin ndarë mendjen. Kështu që e vetmja rrugë mbetej përmbytja e saj. Dhe kjo mund të bëhej kur të hynte në Gjirin e Korfuzit.

Kishte njerëz brenda saj?

Kishte.

Po si do ta godisje?

Dëgjo. Sot mund të të duket disi paradoks, por duhet të mendosh për ato momente kur ndodh një hata e tillë dhe të marrin oficerët anijen dhe ikin me të në Itali. Atëherë edhe nëse ka të vdekur situata nuk të premton të kundërtën. Ja sot që mund të të duken gjasme demokratë mund të të lënë të grabitësh anijen dhe të ikësh diku në një shtet fqinj? Pra unë nuk zgjodha si alternativë atë të goditjes apo shpërthimit si të thuash, por atë të përmbytjes së anijes me qëllim që tu jepja mundësi njerëzve që edhe mund të shpëtonin.

Dhe ku menduat ta realizonit këtë përmbysje të anijes sipas planit tuaj?

Kur të hynte në Kanalin e Sazanit. Aty do të ndërprisnim lëvizjen e mëtejshme të saj dhe do ta përmbysnim.

Pra, edhe mund të kishte njerëz që nuk do të shpëtonin?

Ore, por unë të flas për situatë të jashtëzakonshme kur marrin mjetet e shtetit ti më thua se mund të ketë jetë të humbura. Një ministër nga natyra personale mund të jetë shumë sentimental, por kur flet në emër të të gjithë popullit gjen rrugën që është sa më e leverdishme për interesat e atdheut. Pavarësisht se tani dënojnë çdo veprim që mund të kemi bërë ne atëherë se e konsiderojnë të tepërt, ndërkohë që kemi zbatuar ligjet dhe madje ata që nuk kanë zbatuar urdhrat tona i kanë shpërblyer më mbrapa.

Pse e thoni këtë?
Sepse neve kritikohemi kur s’kemi vrarë në atë kohë pavarësisht se shkelej ligji përditë, ndërkohë që tashmë një protestë bëhet para Kryeministrisë dhe vriten njerëz. Si mund të mos jepja një urdhër të tillë, pavarësisht se ai nuk u zbatua.
Pse?
Komanda e Flotës kërkoi që urdhrin ta lëshoja me shkrim.
Po ju e dërguat edhe me shkrim një urdhër të tillë?

Patjetër. Madje i deklaroj publikisht ato urdhra që kam dhënë. Unë nuk ruaja bazën dhe anijen time, por djersën dhe gjakun e popullit. Pavarësisht se ata e graduan më mbrapa komandantin që nuk zbatoi urdhrin tim. Kur nuk zbatohet urdhri aq më shumë kur flitet se ka të bëjë me interesa madhore të popullit ai duhet ndëshkuar nga kushdo qeveri qoftë.

Kush ishte komandant thatë?

Komisar të thashë se ishte një Halil Leli. Komandant ishte një Kuçana nga Tropoja. Më duket se quhej Muharrem. Pra, Muharrem Kuçana. Halil Leli ishte edhe anëtar i Komitetit Qendror të Partisë gjë që ta përmenda edhe më lart. Më mbrapa unë mësova se në atë anije ishte familja e komisarit Halil Leli. Por duhet të kenë qenë edhe familjarët e oficerëve të tjerë se nuk kishte si shpjegohej ajo dalje e vrullshme e anijes në atë formë.

Por ata nuk ta zbatuan urdhrin dhe ju si vepruat?

Ta thashë një herë që më kërkuan urdhrin me shkrim. Atëherë urdhërova të më përgatisnin urdhrin dhe e firmosa menjëherë. Këtë urdhër e dërguan në çast me radiogram. Por urdhri nuk u zbatua dhe anija eci e qetë, duke u ankoruar pranë flotës detare të Italisë.

Çfarë bëtë?

Të nesërmen e kësaj ngjarje firmosa urdhrin për çmobilizimin e dy ushtarakëve të Flotës Halil Leli dhe Muharrem Kuçana. Por kjo gjë shkaktoi zemëratë të thellë në të gjithë qytetin e Vlorës, pasi ata ishin të njohur dhe me taraf të madh aty, ndërkohë që njerëzve u interesante liberalizimi i flotës detare se u duheshin anijet. Gjithsesi, duke parë ngarkesat negative që shkaktoi urdhri i çmobilizimit të tyre vendosa ta revokoj atë dhe të bëj një tjetër gjë që ata të shkarkoheshin nga detyra e komandantit dhe komisarit, por të mbeteshin në ushtri gjë që solli përplasjen tjetër me shtabin e përgjithshëm që nuk ishte dakord me tërheqjen time të dytë, duke arsyetuar se ata ishin ushtarakë dhe nuk kishin zbatuar një detyrë gjë që s’mund të rrinin në ushtri. Dhe kishin të drejtë.

I thërritët?

I thërritëm, por shtabi i përgjithshëm nuk ishte dakord me urdhrin e dytë. Ata donin të çmobilizoheshin dhe e merrnin këtë si liberalizëm timin kështu që të ma hidhnin fajin mua. Por edhe me urdhrin e dytë nuk ishte dakord Halil Leli, i cili donte të rrinte komisar siç ishte dmth pa i hyrë gjemb në këmbë. Ndërsa Kuçana u tregua më i ashpër dhe nuk mbahej fare. Kuptova se ishte lidhur mirë me ata të PD-së se s’kishte si shpjegohej që i vinte gjithë ai frymëzim. Megjithatë kjo u vërtetua pak kohë më mbrapa në ’92-shin kur PD-ja erdhi në pushtet kur ai i u emërua komandant flote. Kjo gjë më çuditi shumë se pavarësisht se kishin kontribute politike duhej parë edhe mënyra e zbatimit të detyrave kushtetuese të tyre dhe jo të mburren se s’kanë zbatuar urdhrin tim.

Çfarë bëtë me anijen që shkoi në Itali?
Atëherë nëpërmjet ministrisë së Jashtme i kërkuam Qeverisë italiane që të rikthente në Shqipëri edhe njerëzit edhe anijen. Pas shumë peripecish dhe kërkesash mundëm që shumë më vonë që mund të jetë rreth një vit më mbrapa mundëm të kthenim vetëm anijen.

Kategori
Uncategorized

Që mos marrësh më rrugët e azilit.

25 Prill nuk është thjesht një ditë votimesh, por një dit-drit edhe për emigrantët shqiptarë.

25 Marsi është një ditë -dritë për të shpëtuar atë pak liri, atë pak dritë, atë pak ajër që na ka mbetur akoma.

Ti , unë, ne…

Plot 500 mijë shqiptarë, morën dhe po marrin rrugët e emigracionit…

Azileve..

Dhe mbetëm, nëpër çadra, poshtë urave, rrugëve të botës, për të zezën tonë.

Ne ikëm nga e keqia.

▪️Ne ikëm sepse atje ska punë, ska siguri, ska barazi.

▪️Ska, sepse atje funksionon jo merita dhe shkolla, jo ligji dhe shteti ligjor, por partia, paraja, dhe mafia në pushtet.

▪️Ne ikëm sepse atje nuk ekziston dhe jo më të funksionojë drejtësia.

▪️Ne ikëm dhe ikim çdo ditë, sepse atje shteti është në dorën e trafikantit, hajdutit, mashtruesit, kriminelit .

▪️Ne ikëm sepse veç premtimeve, barkun kurrë se mbushëm dot me bukë thatë.

Asistentët e emigracionit ku ti dorzohesh dhe ankohesh, të tundin para syve të tu, një palo marveshie me qeverinë e mafies,

Palo marveshie, fatkeqesisht të firmosur nga nje ish minister i brendeshem i lidhur kokë e këmbë me trafikun e drogës dhe bandat.

Të tundin para suve Kushtetutën, lirinë dhe të drejtat të sanksionuara me ligj, (kjo veç ne letër) , dhe shtetin ligjor.

▪️Atë kushtetutë që veç kapakëve të saj të zverdhur dhe shqyer nga delenxhinjtë, asgjë tjetër si ka mbetur.
▪️Atë palo-shtet trafikantësh, vrasësish, hajdutësh dhe mashtruesish, që kanë marrë peng vëndin dhe jetët tona.

Atë palo shtet që jo nuk të mbron por të dhunon, të përndjek, dhe të përzë rrugëve të botës si një qen të rrahur, jo si qytetar i lirë dikur dhe autokton i atij vëndi.

▪️Njerzit po ikin.

▪️Azilet po mbushen çdo ditë.

▪️Të gjithë ankohen, qajnë, luten, përgjërohen në zyrat e huaja të emigracionit, për të marrë një ndimë, apo një copë kartë.

▪️Të tjerë fatkeqë e mbushin barkun nëpër qëndra sociale apo ndima kishtare.

Për të mos u këthyer mè kurrë atje.

Bëhemi shërbëtorë…

Martohemi me arabë, duke na vënë edhe shaminë..

Martohemi me afrikanë,

plaka, pleq, sakatë, e për dreq.

Martohemi duke lënë gjithshka kishim, vetëm e vetëm për të mos u këthyer kurrë më atje.

Atje ku shteti të vret.

Ne ikim, ikim, dhe vetëm ikim pa kthim.

Ikim por harrojmë se pas po lemë ëndrrat, varret, kockat e të parëve tanë, dhe një tokë të djegur në dorën e disa maskarenjve dhe horrave, me kostum parlamentari dhe pushtetari.

Ne ikim dhe nuk mendojmë se nuk jemi ne ata që duhet të ikin, por ata…

Ata dhe banda e tyre kriminale…

Ata që kanë marrë dhe po mbajnë peng një popull dhe një komb të tërë.

Ne ikim por harrojmë.

▪️Ne emigrantët të mashtruar me një biletë autobuzi falas, për të zezën tonë dhe të familjeve, vajtëm dhe votuam masivisht, këtë kastë hajdutësh, trafikantësh, narkoqeveritarësh.

Koha për tu këthyer.

Ne duhet dhe do rikëthehemi…

▪️Do rikëthehemi dhe bashkohemi revoltës dhe votës popullore, kundër mashtrimit, varfërisë dhe krimit.

▪️Ne emigrantët i jemi borçli popullit tonë…

Vota e jonë si emigrantëve duke vajtur të mashruar, një si tufat e karkalecave pushtues, me autobuzat ”rilindas” me votën tonë nuk ndërtuam, por shkatërruam apo shfarosëm atë pak demokraci të ndërtuar me gjak.

Vota e jonë solli në pushtet, të zezën e popullit të vet.

Pak nga pak po vjen dita e shpagimit edhe për ne.

Vajtja dhe vota e jonë nuk do jetë më e drejtuar nga sekseret mashtrues ”rilindas”. Vota e jonë këtë radhë do të jetë ndryshe…

Vota e jonë do i bashkohet popullit.

Ajo do jetë…

Në mbrojtje të liri-demokracisë, kushtetutës dhe shtetit ligjor…

Vota e jonë e bashkuar do të jetë për të larguar nga pushteti njëherë e mirë këtë narko qeveri.

Ti emigrant, nuk meriton të nëpërkëmbesh më.
Ndaj...
Injoroi, bështyi, dhe përzeini sekserët, mashtruesit, dhe gjithë ata që ju baltosën fytyrën,ju vodhë votën dhe dinjitetin tuaj !

Gjithë ata që ”rilindja” i ble, i mbledh dhe i përdor si....me njè pjatë çorbë të prishur...

🔹25 Prilli është ditë-dritë popullore në mbrojtje të lirisë tonë.

🔹25 Prilli është një dit-dritë e bashkimit qytetar, për të shpëtuar Kushtetutën.

🔹25 Prilli është dit-drita e bashkimit të shqiptarve për rikthimin e demokracisë.

Ndaj…Bashkou edhe ti…Shqipëria kërkon ndryshim.

Sepse:

Më 25 Prill Fiton Shqipëria.

Kategori
Uncategorized

Rusia zotëron segmente të hapësirës së informacionit online të Shqipërisë dhe një duzinë uebfaqesh shumëgjuhëshe, përfshirë Albania-news.ru, promovojnë agjendën politike dhe kulturore ruse.

https://www.polygraph.info/a/fact-check-russia-nato-balkans-albania/29324087.html

Pretendimi i Ambasadorit Rus në Shqipëri: Asnjë “Plan Agresiv” – Politika sipas veprimeve ndërtimi i bashkëpunimit ekonomik me përfitime reciproke dhe mbajtja e lidhjeve të qëndrueshme kulturore dhe humanitare me popujt e Ballkanit.

E gjithë kjo sigurisht që vlen për Shqipërinë. Çdo spekulim tjetër në lidhje me planet agresive të Rusisë ‘ose’ orekset ekspansioniste ‘nuk është asgjë më shumë sesa pjesë e një strategjie kryesore perëndimore për të portretizuar Rusinë si një armik imagjinar të NATO-s dhe BE-së. “
Burimi: Ora News.tv, 19 qershor 2018
SHUM E GABUAR


Deklarata e Ambasadorit Karpushin është e rreme, e përzier me gjysmë të vërteta. Politikanët rusë dhe media shtetërore në mënyrë të efektshme hedhin poshtë pretendimet e tij.

“[M] mirëmbajtja e lidhjeve të qëndrueshme kulturore dhe humanitare me popujt e Ballkanit. E gjithë kjo sigurisht që vlen për Shqipërinë “.
Analizat e retorikës zyrtare dhe rrëfimi i mediave ruse zbulojnë se nuk ka pasur shenja të dukshme se Rusia është përpjekur të përmirësojë marrëdhëniet me Shqipërinë.

Për shembull, agjencia shtetërore e lajmeve RIA Novosti e Rusisë raportoi në janar 2017 se treni i parë për të udhëtuar nga Serbia në Kosovë në 17 vjet ishte bërë në Rusi dhe kishte shkruar “Kosova është Serbi” në të në 21 gjuhë, përfshirë shqipen.

Rusia zotëron segmente të hapësirës së informacionit online të Shqipërisë dhe një duzinë uebfaqesh shumëgjuhëshe, përfshirë Albania-news.ru, promovojnë agjendën politike dhe kulturore ruse. Disa nga këto e identifikojnë veten e tyre si burime lokale, duke fshehur çdo lidhje me Rusinë.

Një uebfaqe e tillë, Senica.ru e portretizon veten si “portali informativ i diasporës Ruse në Serbi”.

Ai raportoi më 15 janar 2017, se Shqipëria nuk kishte lejuar kalimin e trenit të lartpërmendur, sepse “shërbimet speciale shqiptare nën urdhrat e Prishtinës u përpoqën të vendosnin një bombë nën hekurudhë”. Raporti ishte i rremë, por gjuha nuk ishte atipike.

Portretizimi i mediave dhe figurave politike ruse për Shqipërinë dhe shqiptarët si “radikalë” dhe termi “militantë islamikë” shfaqen shpesh në rrëfimin e Kremlinit.


“Mbështetja dhe inkurajimi i drejtpërdrejtë ushtarak nga Shtetet e Bashkuara, NATO dhe Bashkimi Evropian për planet jashtëzakonisht agresive të shqiptarëve vetëm rrit tensionet në Ballkan dhe është i mbushur me shpërthimin e një konflikti të ri,” Sergej Zheleznyak, një anëtar i komitetit të marrëdhënieve të jashtme të Duma e Shtetit, dhoma e ulët e parlamentit rus, u citua të thoshte muajin e kaluar.

Komentet e Zheleznyak u botuan në një diatrib të postuar në faqen e internetit të Rusisë së Bashkuar, partisë qeverisëse të vendit, me titullin: “Zheleznyak: Duke kënaqur planet e ‘Shqipërisë së Madhe’, Shtetet e Bashkuara po ndezin një konflikt të ri në Ballkan”.

Rrëfimi “Shqipëria e Madhe” është gjithashtu një pjesë kryesore e ciklit rus të lajmeve dhe retorikës politike.

Më 26 qershor, kompania kryesore e prodhimit të filmit në Rusi njoftoi një film të ri që tregon historinë se si forcat speciale ruse kapën aeroportin e Sllatinës në Kosovë në 1999.

Një nga yjet më të mirë të filmit rus do të luajë gjeneralin Yunus-Bek Yevkurov, tani guvernator i Republikës së Ingushetisë, i cili udhëhoqi 200 trupat ruse të dërguara për të kapur aeroportin në Prishtinë dhe në këtë mënyrë të ndihmojë Kremlinin të sigurojë që Rusia të ketë një rol në paqe – procesi i mbajtjes.

Masa ruse u dënua ndërkombëtarisht, por shihet në Rusi si një triumf në një lojë të pushtetit me Perëndimin.

Pretendimi i ambasadorit Karpushin se Rusia nuk ka plane agresive ndaj kombeve të tjerë sovranë, përfshirë shtetet e Ballkanit, është politikë nga veprimet ruse.

Rusia ka aneksuar Krimesë në 2014 dhe ka krijuar një konflikt të armatosur në Ukrainën lindore.


“Ukraina është kriza më e madhe e zhvendosjes në Evropë që nga luftërat Ballkanike. Tani në vitin e tij të pestë, me mijëra të vdekur dhe 1.5 milion të zhvendosur, është skandaloze që ky konflikt mbetet kryesisht i harruar, ”tha Argjentina Szabados, drejtori rajonal i Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin, më 11 qershor.

Rusia thuhet se ishte pas një përpjekje të dështuar grushti shteti në Malin e Zi në fund të vitit 2016. Prokurori special i Malit të Zi tha se operativët e shërbimit sekret rus ishin prapa një përpjekje për grusht shteti të Ditës së Zgjedhjeve në vendin ballkanik në tetor 2016 që synonte ish-kryeministrin.

Një ekip i operativëve rusë, duke përfshirë ideologë, sponsorë financiarë, politikë dhe ligjvënës, trainerë, të cilët ishin të përfshirë në aneksimin e Krimesë dhe destabilizimin e Ukrainës, kanë qenë aktivisht të pranishëm në Maqedoni, duke ndezur ndarjet shoqërore dhe politike dhe duke propaganduar anti-BE, anti -Sentimentin NATO.


“… Asgjë më shumë sesa pjesë e një strategjie kryesore perëndimore për të portretizuar Rusinë si një armik imagjinar të NATO-s”
Pretendimi se Rusia nuk e sheh Organizatën e Traktatit të Atlantikut të Veriut si një armik dhe se kjo nuk është asgjë më shumë sesa një propagandë perëndimore anti-ruse, është e rreme.

Media ruse rregullisht e portretizon NATO-n si të keqe dhe shpesh paraqet trupat e NATO-s si “njerëz të këqij”.

Kur bëhet fjalë për NATO-n, media ruse dhe udhëheqësi i kombit nuk kanë mosmarrëveshje.

“Unë do ta krijoj imazhin fjalë për fjalë me gishtat e mi: këtu është një unazë, dhe vendi ynë është brenda asaj unaze. Unë personalisht ndihem i mbytur nga dikush. Ndihem sikur dikush është NATO, sepse blloku i NATO-s po rritet si një tumor kancerogjen. ” Ky koment iu drejtua Presidentit Vladimir Putin nga Dmitry Kiselev, drejtori i konglomeratit mediatik shtetëror Rossiya Segodnya, gjatë një konference shtypi në 2014.

Putini u përgjigj: “Ne nuk kemi frikë nga NATO, por ajo që ju e keni përshkruar me kaq ngjyra – është realiteti.” Ai më pas shtoi: “Vendimi ynë mbi Krimesë [aneksimi i saj nga Ukraina] u motivua gjithashtu nga mendimi se nëse nuk bëjmë diçka … ata do ta tërheqin Ukrainën në NATO”.

Putini ripohoi perceptimin e tij se NATO është një kërcënim për interesat kombëtare të Rusisë në fjalimin e tij në St. Samiti Ekonomik i Petersburgut muajin e kaluar.

Javën e kaluar, regjisori rus i njohur ndërkombëtarisht Nikita Mikhalkov bëri një paralele midis NATO-s dhe Gjermanisë naziste në programin e tij bisedues në TV.

Russian Ambassador’s Claim to Albania: No “Aggressive Plans” – Belied by Actions

June 27, 2018

Montenegro - Cossacks and bikers in leather jackets in front of the church of St. Nicholas in Kotor from Russia, pro-Russian part of Ukraine, Serbia and Montenegro, where they devoutly listened to the liturgy of Kotor Serbian Orthodox Church
Montenegro – Cossacks and bikers in leather jackets in front of the church of St. Nicholas in Kotor from Russia, pro-Russian part of Ukraine, Serbia and Montenegro, where they devoutly listened to the liturgy of Kotor Serbian Orthodox Church
Alexander Karpushin

Alexander Karpushin

Russian Ambassador to Albania

“[T]he main objectives of Russia here are the building of economic cooperation with mutual benefits and the maintenance of sustainable cultural and humanitarian ties with the Balkan peoples. All this certainly applies to Albania. Any other speculation about Russia’s ‘aggressive plans’ or ‘expansionist appetites’ is nothing more than part of a major Western strategy to portray Russia as an imaginary enemy of NATO and the EU.”Source: Ora News.tv,June 19, 2018MOSTLY FALSE

Ambassador Karpushin’s statement is false, mixed with half-truths. Russian politicians and state-owned media effectively debunk his claims.

 • “[M]aintenance of sustainable cultural and humanitarian ties with the Balkan peoples. All this certainly applies to Albania.”

Analyses of official rhetoric and the Russian media’s narrative reveal there have been no notable signs that Russia has tried to improve relations with Albania.

By way of example, Russia’s RIA Novosti state news agency reported in January 2017 that the first train to travel from Serbia to Kosovo in 17 years was made in Russia and had “Kosovo is Serbia” written on it in 21 languages, including Albanian.https://www.youtube.com/embed/_Kh72av41Tk?&&&fs=1&enablejsapi=1&playsinline=1&rel=0

Russia owns segments of Albania’s online information space, and a dozen multilingual websites, including Albania-news.ru, promote the Russian political and cultural agenda. Some of these identify themselves as local sources, hiding any connection with Russia.

One such website, Senica.ru portrays itself as the “information portal of the Russian diaspora in Serbia.” It reported on January 15, 2017, that Albania had not allowed the passage of the above-mentioned train, because the “Albanian special services under orders from Pristina attempted to lay a bomb under the railway.” The report was fake, but the language was not atypical.

Russian media and political figures’ portrayal of Albania and Albanians as “radicals,” and the term “Islamist militants” features frequently in the Kremlin’s narrative.

Screen grab of the RIA-Novosti webpage with search results for "Albanian militants"
Screen grab of the RIA-Novosti webpage with search results for “Albanian militants”

“Direct military support and encouragement from the United States, NATO and European Union for the extremely aggressive plans of the Albanians only increases tensions in the Balkans and is fraught with unleashing a new conflict,” Sergey Zheleznyak, a member of the foreign relations committee of the State Duma, the lower house of Russia’s parliament, was quoted as saying last month.

Zheleznyak’s comments were published in a diatribe posted on the website of United Russia, the country’s ruling party, under the headline: “Zheleznyak: Indulging the plans of ‘Greater Albania’, the United States is kindling a new conflict in the Balkans.”

The “Greater Albania” narrative is also a key part of the Russian news cycle and political rhetoric.

Typical Russian propaganda leaflet profiling "Greater Albania"
Typical Russian propaganda leaflet profiling “Greater Albania”

Russia is revisiting its history of involvement in the Balkan conflicts with distinct pride.

On June 26, Russia’s leading movie production company announced a new film telling the story of how Russian special forces seized Slatina airport in Kosovo in 1999.

One of Russia’s top movie stars will play General Yunus-Bek Yevkurov, now the governor of the Republic of Ingushetia, who led the 200 Russian troops sent to seize the airport in Pristina and thereby help the Kremlin ensure that Russia had a role in the peace-keeping process.https://www.youtube.com/embed/FgR4eRN7Sik?&&&fs=1&enablejsapi=1&playsinline=1&rel=0

The Russian move was condemned internationally but is seen in Russia as a triumph in a power play with the West.

 • “[S]peculation about Russia’s “aggressive plans” or “expansionist appetites”

Ambassador Karpushin’s claim that Russia has no aggressive plans towards other sovereign nations, including Balkan states, is belied by Russian actions.

Russia has annexed Crimea in 2014 and created an armed conflict in eastern Ukraine.

Putin on Crimea

Putin on Crimea

The code has been copied to your clipboard. 


width  px height  px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available0:001:180:00

“Ukraine is the largest displacement crisis in Europe since the Balkan wars. Now in its fifth year, with thousands dead and 1.5 million displaced, it is scandalous that this conflict remains largely forgotten,” said Argentina Szabados, regional director of the International Organization for Migration, on June 11.

Russia reportedly was behind a failed coup attempt in Montenegro in late in 2016. Montenegro’s special prosecutor said Russian secret service operatives were behind an attempted Election Day coup in the Balkan nation in October 2016 that targeted the former prime minister.

A team of Russian operatives, including ideologists, financial sponsors, policy and lawmakers, trainers, who were involved in the annexation of Crimea and destabilization of Ukraine, have been actively present in Macedonia, igniting social and political divisions and propagating anti-EU, anti-NATO sentiment.

Polygraph.info: Testimony by Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs A. Wess Mitchell.

Polygraph.info: Testimony by Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs A. Wess Mitchell.

The code has been copied to your clipboard. 


width  px height  px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available0:000:220:00

 • “…nothing more than part of a major Western strategy to portray Russia as an imaginary enemy of NATO”

The claim that Russia does not see the North Atlantic Treaty Organization as an enemy, and that this is nothing more than a Western anti-Russian propaganda, is false.

The Russian media regularly portray NATO as evil, and frequently present NATO troops as the “bad guys.”

When it comes to NATO, the Russian media and the nation’s leader have no disagreement.

“I will literally create the image with my fingers: here is a ring, and our country is inside that ring. I personally feel suffocated by somebody. I feel like that somebody is NATO, because the NATO bloc is growing like a cancerous tumor.” That comment was addressed to President Vladimir Putin by Dmitry Kiselev, director of the state-owned media conglomerate Rossiya Segodnya, during a 2014 press conference.

Putin responded: “We are not afraid of NATO, but what you have so colorfully described – is the reality.” He then added: “Our decision on Crimea [its annexation from Ukraine] was also motivated by the thought that if we don’t do something… they will drag Ukraine into NATO.”https://www.youtube.com/embed/UwEmkF2-RFM?&&&fs=1&enablejsapi=1&playsinline=1&rel=0

Putin reaffirmed his perception that NATO is a threat to Russia’s national interests in his speech at the St. Petersburg Economic Summit last month.

Last week, internationally-renowned Russian filmmaker Nikita Mikhalkov drew a parallel between NATO and Nazi Germany on his TV talk show.

https://www.polygraph.info/a/fact-check-russia-nato-balkans-albania/29324087.html

Kategori
Uncategorized

Dilni se erdhi vaksina!(me një mësim nga Baba Çeni)

Këtë psikologji dominuese duket se e ka kapur mirë z. Rama, që 300 sot, e 400 nesër, i mjaftojnë për të mbajtur me lajme një milet 3 milionë.

Me siguri qëherën tjetër në aeroport do vijë edhe trupi diplomatik, ndërkohë që një vend mik, por sekret ka premtuar 300 mijë vaksina. 

Edhe lajmet vaksinë janë.

Mbërrijnë 7020 doza të vaksinës Pfizer. Punë jo gjumë

Kështu thotë kryeministri Edi Rama që ka nisur të presë në aeroport çdo dërgesë vaksinash. Në një botë që po vaksinon miliona, përfshi fqinjët tanë më të afërt, z. Rama quan punë vaksinimin e 5000 njerëzve në 2 muaj. Punë është edhe kjo sipas një pikëpamjeje, sepse dikush mund të dalë e të thotë: më mirë 5000 apo hiç? Në veprim këtu është psikologjia e zakonshme e jona që na mëson se dështimin nuk e kemi humbje, por barazim që na rri në xhep. Fundi i fundit, ne të fundit kemi qenë. Pse të pretendosh më tej dhe t’i biesh në qafë qeverisë?

Mirëpo kjo qeveri në fillim të pandemisë nuk lejonte testet private, më tej i lejoi ato. Tani nuk i afrohet vaksinës ruse dhe kineze, por më pas duket sikur e ka me dy mendje. Çka na mëson se njësoj si për sëmundjen që po paguajnë thuajse të gjithë me infermierë e doktorë, skanera e ilaçe, edhe për vaksinën këtu do përfundojmë.

Puna është se nëse gjatë pandemisë pati protesta kudo, në Shqipëri nuk pipëtin miza. Po fare. Bëhet fjalë për shëndetin dhe populli është vënë në udut pa më të voglin mundim. Dhe të mendosh që z. Rama nuk e do këtë lloj populli: ai do miletin e ahengut, zhurmës, gallatës. Ky lloj mileti që të vjen nga pas kokëulur nuk para i rri mirë një natyre kreative të një artisti. Si ta shpjegosh këtë tredhjen tonë sociale? Që duket se qenka e thellë, shumë e thellë.

Nuk ka studime për këtë, por një anekdodë e treguar dhe përcjellë nga njerëz që e njohin këtë vend para nesh, mund të bëjë sevap për pyetjen tonë.

Thonë se gjatë LIIB, pasi italianët dogjën Pezën, fshatarët e zonës, që mbetën pa shtëpi e ushqim u drejtuan te shtëpia e Babë Myslymit. Tek i cili shpresonin të gjenin sado pak shpëtim, meqë dera e tij i çoi në luftë. Baba i hapi dyert dhe nis të shpërndante sa miell, e sa grurë, pa e menduar gjatë. Rastis aty shoku Enver që me të parë këtë gjë, i kthehet:

-Babë Myslymi e ke gabim. Nuk u do dhënë grurë e misër këtyre.

-More haram, si more të lëmë njerëzit tanë rrugëve? – hakërrye Baba.

Shoku Enver nuk e zgjati. Pas dy ditësh, radha para shtëpisë nuk mbaronte dhe Babë Myslimi nuk po dinte si t’i hiqte qafësh njerëzit.

-More Enver, po si t’i largojmë se nuk kemi për të gjithë?

-Eeee, po të thashë unë or Babë. Po nuk më dëgjove. Ma ka mësuar Baba Çeni mua këtë punë.

-Pa hë ma thuaj!

-Kur isha i vogël, më jep Baba Çeni lopën ta çoj poshtë nga Viroi ta kullos në një arë që e kishim tonën. E çoj unë lopën gjithë gëzim dhe aty me të hyrë nisa të këpus barin, ja jepja lopës. Ajo e hante, unë shkul prapë e jep. Kaluan nja 2 orë. Lopa u nginj, piu edhe ujë viroi e u urgus. Ra e nuk ngrihej më. Po errrej. Lopa nuk lëvizte. U nis Baba Çeni  me njerëz nga Gjirokastra të më kërkonte dhe erdhi e më gjeti duke tërhequ lopën që nuk lëvizte.

-Çfarë ke bërë?- më tha

Kështu e ashtu ia shpjegova unë.

-Hajvan, – tha. E më këputi një dackë.

-Po pse kështu bëhet? Lopës i jepet një grusht bar dhe e shëtit dy orë. Pastaj prapë një grusht. Dhe e sjell lart në shtëpi.

-Qysh atëherë or Babë unë këtë gjë e kam parasysh.

Kjo mund të jetë krejt shpikje, por kjo metodë ilustron deri diku politikën e dietës që ndoqi regjimi i Hoxhës, me sukses të paprecedentë. Aq sa përbën një shembull flagrant sesi një shoqëri mjafton të ketë sigurinë e mbijetesës për të mos lëvizur fare nga vendi.

Këtë psikologji dominuese duket se e ka kapur mirë z. Rama, që 300 sot, e 400 nesër, i mjaftojnë për të mbajtur me lajme një milet 3 milionë.

Me siguri qëherën tjetër në aeroport do vijë edhe trupi diplomatik, ndërkohë që një vend mik, por sekret ka premtuar 300 mijë vaksina.

Edhe lajmet vaksinë janë.

Madje ku e ku e më efeketive se vaksinat reale. Kështu që ta kuptojmë se z. Rama nuk është se po na gënjen i ziu! Ai thjesht është i interesuar që ne të kullosim lajmet e tij, të cilat duhet thënë se nuk gënjejnë.

Ato thjesht kanë atë problemin e kontrastit në transmetim që e kishte kaq të dukshëm Tv Iliria dikur. E mbani mend, që vinte në terezi me të qëlluar?

Republica.al Shaptilografisti

Kategori
Uncategorized

Vaso Çubrilloviçi shqipfolës justifikon spastrimin etnik të 430 mijë shqiptarëve

https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://rd.al/2021/02/21/vaso-cubrillovici-shqipfoles-justifikon-spastrimin-etnik-te-430-mije-shqiptareve/&layout=button_count&show_faces=false&width=105&action=like&colorscheme=light&height=21#amp=1

Nga Sali BERISHA

Pas disa rekordeve te zeza europiane dhe boterore ne spastrimin e etnik te vendit te tij, Zografi bis deklaron se “Vajtja jashtë është eksperiencë, shkëmbim kulturash, nuk është fundi i botës”.

Te dashur miq, Edvin Kristaq Rama ne zbatim te platformes se Vaso Çubrilloviçit ka arritur te shenoje disa rekorde boterore ne spastrimin etnik te vendit te tij.

Keshtu nje vit me pare ai u shpall kampion i zi boteror per spastrimin etnik te shqiptareve nga Shqiperia per vitin 2019.

Kurse per vitin 2020 ai serish shpallet kampion boteror per lejet e qendrimit ne BE te shtetasve shqiptar.

Sipas Eurostat per largimin e qytetareve te tij nga vendi Zografi bis le mbrapa Asadin e Sirise se luftes civile dhe te gjithe diktatoret dhe narkodiktatoret e botes.

Nga viti qe erdhi ne pushtet me zbatimin e politikave te Çubrilloviçit, Edvin Kristq Zografi bis sipas Eurostat ka larguar nga Shqiperia 420000 shqiptar, prej te cileve 220000 mije kane kerkuar azil politik ne Gjermani dhe vendet e tjera anetare te BE.

Keshtu Shqiperia del perpara cdo vendi tjeter ne bote dhe renditet edhe vet para Sirise.

Vetem ne vitin 2018 sipas zyres federale te statistikave te Gjermanise nga Shqiperia shkuan ne kete vend 1130 mjek pra aq sa jane diplomuar ne kater vite mjek tek ne.

Edhe dje ne viziten e saj ne Shqiperi, Komisionerja Johansson ngriti si çeshtje themelore eksoden e shqiptareve dhe kandidatet kriminel per te cilet PS dhe Edvin Hajduti zene vendin e pare ne bote.

Ne zbatim te politikes se spastrimit etnik te Shqiperise Zografi Bis:

1-vret çdo minute, çdo ore, çdo dite shpresen shqiptareve

2-ne 8 vite ky shpresvrases jo vetem qe nuk rriti por per shkak te inflacionit uli me 30% rrogat e shqiptareve.

Para 8 viteve rroga mesatare ne Shqiperi ishte me e larte se sa ne Bullgari, Rumani, Serbi, Maqedonia e Veriut, Bosnja, Mali i Zi dhe Kosova kurse sot Shqiperia ka rrogen mesatare me te ulet ne rajon.

Sot mjeku, imfermierja, polici, ushtaraku ne Kosove marrin rroga dy here me te larta se ne Shqiperi.

3- ne 8 vite ky shpresevrases ka investuar ne te gjitha rrethet e Veriut te marra se bashku, pra ne 4 qarqe dhe 12 rrethe, me pak se sa ka investuar ne rrethin e Tepelenes dhe si kurre ndonjehere me pare ne historine e vendit sot ne narkoshtetin e Edvinit nuk ekziston asnje minister, zevendes minister, drejtues institucioni qendror, gjykates apo prokuror i larte me origjine ne Kamza e siper.

Sot 800000 shqiptar te Maqedonise se Veriut jane 15 here me shume te perfaqesuar ne shtetin e tyre se sa 800000 shqiptar ne Veriun e Shqiperise.

Ndaj dhe shperngulja masive e shqiptareve eshte nga zonat veriore dhe verilindore te vendit.

4- Ne 8 vite ky shpresevrases ka investuar ne rruge, shkolla, qendra,shendetesore, sherbime, ferma, ujesjellesa te Shqiperise rurale 30 perqind me pak se sa ne qytetin e Durresit per te ndare parate me Gjushin.

Ai rrenoi me shpejtesi sistemin e kujdesit shendetesor, arsimor dhe te sherbimeve ne teresi.

5-Vetem ne nje vit sipas statistikes zyrtare ky shpresevrases arrestoi 38 mije qytetar shqiptar si asnje vend tjeter ne bote. Vetem per faturat e energjise pra per çeshtje civile si ne asnje vend tjeter ne planet u arrestuan 22 mije shqiptar dhe miijra e mijra te tjere per faturat e uijt dhe shkaqe te tjera civile.

6- Ne keto 8 vite ai shkaterroi shtetin ligjor, sigurine juridike, sistemin e drejtesise, i zevendesoi me narkoshtetin e pare dhe te vetem ne historine e Europes.

Shqiperine e shnderroi ne vendin e karteleve te droges, qendren operacionale te krimit te organizuar nderkombetar, vendin me te korruptuar ne Europe dhe njerin prej me te korruptuarve ne bote!

Per te gjitha keto dhe shkaqe te tjera Edvin Kristaq Zografi ka spastruar nga Shqiperia me shume qytetare se sa luftrat civile ne Siri apo Afganistan dhe Irak.

Por pavaresisht nga keto, ai per te justifikuar politiken e tij antishqiptare te spastrimit etnik deklaroi se fundmi se ‘Vajtja jashtë është eksperiencë, shkëmbim kulturash, Nuk është fundi i botës’.

Me kete deklarate ai mori haptas autoresine e spastrimit etnik te vendit ndaj dhe çdo shqiptar qe e ndjen veten te detyruar ndaj ketij vendi duhet te ngrihet me te gjithe guximin per te shporrur nje minute e me pare monstren kombetare, Edvin Kristaq Tradhetari. sb

Kategori
Uncategorized

Barra e rëndë e arbitrazhit, 450 milionë euro dëmi potencial

Arbitrazhet kërcënojnë buxhetin e shtetit me fatura të majme. Aktualisht, shteti shqiptar 6 ka gjashtë çështje arbitrazhi ende të hapura. Dy prej tyre i takojnë vitit 2020. “Monitor” ka bërë një përllogaritje të kostos që mund të kenë ato në xhepat e taksapaguesve shqiptarë. 

Në total, dëmshpërblimi potencial llogaritet rreth 450 milionë euro.

Për disa prej çështjeve, shqyrtimi është ende në fazat e hershme dhe gjykatat nuk kanë ende një vendim në favor të njërës apo tjetrës palë. 

Avokatura e Shtetit është vënë në kërkim të studiove të huaja ligjore, të cilat do ta përfaqësojnë në këto përballje që ende nuk kanë nisur. 

Dy çështjet që pritet të rëndojnë të parat në buxhetin e shtetit shqiptar janë ajo me Becchetti-n dhe me “Valeria Italia SRL”. 

Të futura në kategorinë e detyrimeve kontigjente për buxhetin, për këto dy çështje nuk ka ende vendim të formës së prerë. Sidoqoftë, “Hydro dhe të tjerët kundër Shqipërisë” (Becchetti) mund t’u kushtojë shqiptarëve 108 milionë euro (Avokatura e Shteti ka kërkuar anulimin) dhe ndërsa “Valeria Italia S.RL.” përballë Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural mund të kushtojë 550 000 euro.
Edhe përballja e “Aktor” dhe “Copri” me shtetin shqiptar duket se ka marrë formë të prerë. Dy kompanitë e angazhuara në ndërtimin e autostradës Tiranë-Elbasan, në bazë të vendimit të gjykatës ndërkombëtare të arbitrazhit duhet të kompensohen me 45 milionë dollarë. 

“Dondi & Kubota” kundër Shqipërisë, përballë Agjencisë Kombëtare të Ujësjellës-Kanalizimeve dhe Infrastrukturës së Mbetjeve, MIE, është një tjetër çështje e hapur.  Projekti në zonën e Kasharit për pajisjen me një impiant të përpunimit dhe pastrimit të ujërave të zeza të Tiranës u ndërpre nga ana e Agjencisë Kombëtare të Ujësjellës-Kanalizimeve. Bashkimi i kompanive “Dondi & Kubota”  e çuan çështjen në arbitrazh, humbja e të cilit ka një kosto prej 90 milionë eurosh.

Arka Energy B.V. i kërkon shtetit shqiptar 110 milionë euro për parkun fotovoltaik të Akërnisë. Tërheqja e qeverisë shqiptare nga kontrata për parkun fotovoltaik nuk ka një shifër zyrtare, megjithatë sipas burimeve të “Monitor”, humbja në arbitrazh mund të na kushtojë 110 milionë euro.

Edhe koncesioni i portit të Durrësit mund të kthehet në faturë për t’u paguar. Përplasja me “Durrës Kurum Shipping” në arbitrazh mund të kushtojë 100 milionë euro. 
“Durrës Kurum Shipping” së bashku me kompaninë “Global Liman Isletmeleri” nënshkruan në 2011 me shtetin shqiptar një kontratë me afat 35-vjeçar, që parashikonte një vlerë investimi 32.5 milionë dollarë. Por në vitin 2017, Ministria e Transporteve kërkoi prishjen e kontratës. Kjo tërheqje e njëanshme mund t’i kushtojë buxhetit të plot 100  milionë euro.

Totali prej 450 milionë eurosh nuk është një faturë e vogël për shtetin shqiptar.

Për më tepër, opozita ka propozuar anulimin e koncesioneve, nëse vjen në pushtet. Një skenar i tillë do t’i rëndonte akoma më shumë detyrimet financiare të shtetit shqiptar ndaj kompanive, të cilat, si në rastet e përmendura, do ta kërkojnë të drejtën e tyre në gjykatën ndërkombëtare të arbitrazhit.

Kategori
Uncategorized

Emigrantet nga cdo cep i botës kerkojne ndryshim.

Ata nuk mund te perfaqsohen nga nje qeveri droge, trafiku dhe krimi te organizuar.

Ata nuk mund te njesohen apo etiketohen si trafikante sepse qeveria e Rames bashkpunon me grupet kriminale nëper europe, dhe botë…

Emigrantet kerkojne ndalimin njehere e pergjithmone jo vetem te kultivimit por dhe te trafikumit te droges ne europe.

Emigrantet kerkojne zbulimin dhe venien para drejtesise se oligarkeve.

Emigrantet kerkojne zbulumin e lidhjeve te qeveritareve dhe politikaneve me krimin e organizuar.

Emigrantet kerkojne te drejtat e tyre te mohuara.

Emigrantet kerkojne te drejten e votes, votuesit, zgjedhesit dhe te zgjedhurit.

Emigrantet kerkojne qe qeveria dhe policia shqiptare te bashkpunoje me homologet e tyre neper europe dhe me gjerë per zbulimin, kapjen dhe dorzin e krimineleve ne kerkim qe fshihen apo mbrohen mga narko shteti shqiptar.

Emigrantet kerkojne nje qeveri demokratike ku gjithkush te jete i barabarte perpara ligjit.

Emigrantet shqiptare ju bashkuan protestave popullore vitin e kaluar, ata perseri jane te gatshem tju bashkohen protestave popullore qe do sjellin perfundimisht largimin e narkoshtetit “rilindas” dhe rikthimin e demokracisë.

Nga Norvegjia në protestën popullore.

Aktivisti Perparim Mata mbas mijra km udhëtim i bashkohet protestës popullore.

Kategori
Uncategorized

Henze : Qeveria Rama, qeveria e terrorit:

Këshilltari i CDU, Gjermane Martin Henze i drejtohet në Twitter Ambasadores Yuri Kim .

Qeveria Rama, qeveria e terrorit:

Në keto 8 vjet të keq-qeverisjes se saj ajo ka treguar se nuk eshte qeveri e popullit, por qeveri e oligarkeve, e trafikanteve, e krimineleve, ajo bashkpunon dhe vret bashke me ta.

▪️Ruçi, kryetar aktual i parlamentit Shqiptar.
▪️Ai ishte Ministër komunist i Brendshëm kur populli Shqiptar u rebelua kundër komunistëve1992.

Letra e tij qarkore drejtuar Sigurimit për të ndjekur arrestuar dhe eleminuar demokratët është një dëshmi se në shqipëri qeverisin kriminelet e komunizmit.
Ambasador, kjo qeveri është e papranueshme

Ruci ishte ministri i fundit i brendeshem i diktatures. Mbi te qendron akuza e urdherit per vrasjet e 2 Prillit ne Shkoder në demostraten antikomuniste te rinise atje.

Jo vetem kaq por mbi te qendron akuza per urdherin ne arrestimet dhe dhunimet e studenteve dhe qytetareve ne rrezimin e busteve te diktatorit ne Tirane Korçë Shkodër dhe qytetet e tjera.

Narkoqeveria Rama, eshte e lidhur pashmangerisht jo vetem me hijet e diktatures (sigurimin e shtetit) dhe pinjollet e bllokut, por sjo eshte e lidhur ngushte dhe bashkpunon me oligarket dhe krimin e organizuar ne Shqiperi.

Oligarket bashkpunojne dhe kane mbrojtjen e narkoqeverise Rama.

Trafikantet me bekimin, bashkpunimin dhe mbrojtjen e kesaj narkoqeverie mbushen vendin dhe europen me droge dhe krim.

Me leket e trafikut te droges qeveria nepermjet trafikanteve ble dhe vjedh votat ne shqiperi.

Kriminelet e kerkuar nga Europoli jo vetem u strehuan ne shqiperi por ata me bekimin e Rames,u antaresuan ne partine socialiste, blene votat dhe zune karriget e parlamentit.

E njejta gje ndodhi dhe me nje numur te madh te kryetareve te bashkive, edhe keta vinin nga krimi i organizuar dhe trafiku i droges ne europe, bashkpunuan me Ramen blene dhe vodhe votat dhe moren karriget e kryebashkiakeve ne shume qytete te cenfit.

Dy ministra te brendeshem te akuzuar per lidhje te forta jo vetem me ish diktaturen por dhe me krimin e organizuar dhe trafikun e droges.

Mediat jane blere nga qeveria, kush guxon dhe thote te verteten mbyllet ose shantazhoet.

Qytetaret arrestohen dhe dhunohen nga policia, jo vetem ne rruge por dhe ne ambientet e policive kur ata protestojne kunder varferise, keq qeverisjes, monopoleve dhe krimit te organizuar.

Vjedhja e votes eshte nje problem serios në shqiperi, qeveria Rama eshte kapur ne flagrance disa here duke blere dhe vjedhur vota.

Drejtesia eshte e kapur, ajo nuk mund te veproje lirshem sepse ka lidhje dhe detyrime me partine shtet.

Ndaj Zonja Ambasadore kjo qeveri eshte e pa pranueshme ajo duhet te largohet sa me pare.

Bashkimi Europian, nuk mund te pranoje ne gjirin e tij nje vend qe qeveriset nga nje narko-qeveri e lidhur me ish nomeklaturen komuniste, sigurimin e shtetit dhe krimin e organizuar..

Statsi i plote i Z.Henze.

Këshilltari i CDU, Gjermane i drejtohet Ambasadores Yuri Kim .

Qeveria Rama, qeveria e terrorit:

▪️Ruçi, kryetar aktual i parlamentit Shqiptar.
▪️Ai ishte Ministër komunist i Brendshëm kur populli Shqiptar u rebelua kundër komunistëve1992.
Letra e tij qarkore drejtuar Sigurimit për të ndjekur arrestuar dhe eleminuar demokratët është një dëshmi se në shqipëri qeverisin kriminelet e komunizmit.
▪️Ambasador, kjo qeveri është e papranueshme

@USAmbAlbania Rama government, government of terror:

Ruçi,the current PRESIDENT of AL,was communist Minister of the Interior when the AL people revolted against the communists1992.

His circular letter to the Sigurimis to put the democrats.

Ambassador,this Government is unacceptable

Henze: Rama government, government of terror:

CDU Adviser Martin Henze addresses Ambassador Yuri Kim on Twitter.

Rama government, government of terror:

In these 8 years of her mis-government she has shown that it is not the government of the people, but the government of oligarchs, traffickers, criminals, she cooperates and kills with them.

Ruci current Speaker of the Albanian Parliament.
IshteHe was a communist Minister of Interior when the Albanian people rebelled against the communists1992.

His circular letter to the Security to pursue the arrest and elimination of Democrats is a proof that the criminals of communism rule in Albania.
Ambassador, this government is unacceptable

Ruci was the last interior minister of the dictatorship. Above him is the indictment for the April 2 killings in Shkodra during the anti-communist youth demonstration there.

Not only that, but he is accused of ordering the arrests and rapes of students and citizens in overthrowing the busts of the dictator in Tirana, Korça, Shkodra, Shkodra and other cities.

The Rama narco-government is inextricably linked not only with the shadows of the dictatorship (state security) and the suckers of the bloc, but it is not closely connected and cooperates with the oligarchs and organized crime in Albania.

The oligarchs cooperate and have the protection of the Rama narco-government.

The extremists with the becomin, cooperation and protection of this narco-government fill the country and Europe with drugs and crime.

The criminals wanted by Europol not only took refuge in Albania but with Rama’s blessing, they joined the socialist party, bought votes and occupied parliamentary seats.

The same thing happened with a large number of mayors, who also came from organized crime and drug trafficking in Europe, collaborated with Ramen to buy and steal votes and took the seats of mayors in many cities.

Two interior ministers accused of strong ties not only with the former dictatorship but also with organized crime and drug trafficking.

The media have been bought by the government, who dares to tell the truth is shut down or blackmailed.

Citizens are arrested and raped by the police, not only on the streets but also in police premises when they protest against poverty, bad governance, monopolies and organized crime.

Vote theft is a serious problem in Albania, the Rama government has been caught red-handed several times for buying and stealing votes.

Justice is seized, it can not act freely because it has ties and obligations to the state party.

Therefore, Madam Ambassador, this government is unacceptable and it must leave as soon as possible.

The European Union cannot accept in its bosom a country governed by a narco-government linked to the former communist nomenclature, state security and organized crime.

Full stats of Mr. Henze.

The German CDU Adviser addresses Ambassador Yuri Kim.

Rama government, government of terror:

URuçi, current Speaker of the Albanian Parliament.
IshteHe was a communist Minister of Interior when the Albanian people rebelled against the communists1992.
His circular letter to the Security to pursue the arrest and elimination of Democrats is a proof that the criminals of communism rule in Albania.
Ambassador, this government is unacceptable

Kategori
Uncategorized

Komunizmin e ka shpikur nje politikan apo nje shkencetar?

Ronald Reagan.

Një grua e vjetër ish partizane me plagë nga plumbat e luftës në trup, kishte disa orë që qëndronte në dyert e Kremlinit, ajo ju lutej rojeve dhe ju thoshte se dëshironte të takonte Gorbaçovin.

Kur e pyesin për arsyen ajo thotë se ka vetëm një pyetje për të dhe do largohej.

 • Futeni brenda – ju thote Gorbacovi.
  E fusin brenda ne zyre dhe ai e pyet:
 • Per çfare keni ardhur gjyshe?
 • Kam nje pyetje – i thote ajo – Komunizmin e ka shpikur nje politikan apo nje shkencetar?
 • Nje politikan – i pergjigjet Gorbacov.
 • E dija une – i thote ajo – sepse po te kishte qene nje shkencetar, do ta kishte provuar me pare tek minjte.

Ronald Reagan.

Aides inform Gorbachev that she is a woman at the Kremlin door and will not leave without meeting you.

Get inside – says Gorbachev.

They put him inside the office and he asks: What did you come for, grandma?

I have a question – she says –

Communism was invented by a politician or a scientist?

A politician – Gorbachev answers.

I knew – she says – because if he had been a scientist, he would have tried it on mice before.

Kategori
Uncategorized

Sëmundja jonë është harresa. A vdiq (apo ra) me të vërtetë Enveri?


Xhulia Mema

Për shumë shqiptarë, kjo nuk ishte një faqe e re në histori që premtonte liri, drejtësi apo mësime nga zgjedhjet e gabuara të së shkuarës.

Disa e morën rënien e diktaturës si shenjë se, çdo krim që u krye nga shteti mbi popullin e tij për gjysmë shekulli, në mënyrë magjike u zhduk bashkë me të. U lanë duart e gjakosura me një pikë ujë.

U zhbënë internimet, pushkatimet për agjitacion dhe propagandë, për krime mendimi dhe lidhje të supozuara me “armiqtë” e Partisë. U zhbë varfëria, izolimi, terrori i përditshëm që servirej bollshëm, si për të zëvendësuar ushqimin e paqenë.
U zbeh historia. Librat shkollorë të fëmijëve flasin për industrializim, diga, moçale të thara.

Një lavdi patetike, me supe që i përkulen nën barrën e fajit, që tenton të ecë mbi vuajtje dhe kufoma njerëzish, por çalon, çalon, çalon.
Arritje… Apo, një grusht me hí syve më mirë, që s’na lejon të shohim qartë, madje as t’i hapim fare sytë.

U harruan gojët që gënjenin e komandonin, duart që vrisnin dhe torturonin, dhe gishtat tregues që spiunonin fqinjin, apo familjarin. Një faqe e re, bosh, për të injoruar dhe lënë në harresë të shkuarën

Nuk shërohesh dot nga një sëmundje të cilën refuzon ta pranosh edhe që e ke në trup.
Nuk e largojmë dot Diktatorin nga ndërgjegjja e shqiptarit, për sa kohë që zgjedhim të harrojmë krimet e tij.

Zgjedhim të injorojmë viktimat, por ndërkohë ata jetojnë me kujtimet e botës së ligë e të përmbysur që Partia krijoi për ta.
Për ata që e kërkojnë me mall e nostalgji Enverin e ikur: mos kini frikë. Enverin e kemi ende pranë – e shohim sa herë që i bindemi pa kushte autoritetit, ia dorëzojmë atij liritë tona, heshtim në prani të së padrejtës dhe pajtohemi me shtypjen.

Kategori
Uncategorized

DY OFICERËT E SIGURIMIT TË SHTETIT QË NA GARANTOJNË VETINGUN

Agron Tufa /

DSIK (Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikur) është një agjensi tepër e rëndësishme në varësi të Kryeministrit (kryeministrisë).
Iu drejtova zyrtarisht, në bazë të ligjit, si të gjitha institucioneve të tjera në dhjetor 2018 për të marrë informacion, nëse kanë në strukturën e tyre ish oficerë operativë të Sigurimit të shtetit.

Ndër dy-tre drejtorët e institucioneve që iu përgjigjën pozitivisht kërkesës së ISKK, ka qenë dhe drejtori i kësaj agjensie, z. Dorian Tola, një shembull i rrallë korrektese e transparence.

Ai në shkresën e mëposhtme pohon se ka dy persona në DSIK që kanë qenë pjesë e Sigurimit dhe ata janë: Agron Cani dhe Mark Ndreca.
I pari ka qenë operativ sigurimi në rrethinat e Tiranës, ndërsa i dyti ka qenë operativ sigurimi në disa zona të Dibrës, kohë të cilën e kujton me nostalgji në rrëfime me shokët për bëmat dhe plotfuqishmërinë.

Edhe sot, brenda agjensisë ku punojnë, nuk e harrojnë gjuhën e shantazhit dhe mesazheve kërcënuese… Ka dhe diçka vendimtare në praninë e tyre brenda kësaj strukture:

Ata janë përgjegjës të procedurës së Vetingut.

A doni veting ju për figurat e larta të politikës, drejtësisë, pushtetit?

Urdhëroni, jua shërbejnë mendjet dhe duart e pastra të dy ish oficerëve të Sigurimit!

Kategori
Uncategorized

Today is the 30th anniversary of the Albanian triumph over barbaria!Our National Remembrance Day!!

Sot 30 vjetori i triumfit te shqiptareve mbi barbarine!
Dita e kujteses tone kombetare!!

Sali Berisha /

Today is the 30th anniversary of the Albanian triumph over barbaria!
Our National Remembrance Day!!

Dear friends, as today 30 years ago 14:05 pm on February 20, 1991 would mark the slowdown of freedom and dignity of Albanians, formerly the most oppressed people of time on barbarism and humiliating cult to Enver Hoxha, the head of their history.

On February 20, 1991, hundreds of thousands of citizens of Tirana and Albania joined the Student City in the most massive, powerful revolt in our entire history organized by DP, independent unions, student movement in support of strike Hunger of over 720 citizens, this is organized by the Albanian Democratic Party and Student Association.

On February 20, 1991, the freedom hurricane of citizens, youth, students, persecuted, the greatest Albania has known throughout its existence, would verify from the city Student towards Skenderbej Square and with one energy ′′ nukes “, courage at the borders of the legend would face Europe’s wildest dictatorship, its means of violence and defeating it would flood at 14:05 pm the most cruel dictator Albanians have known in history Enver Hoxha, the Albanian Hitler of the Second World War as he would announce, in the spring of 1991 at his Paris Summit, the European Democratic Union, an organization that grouped all parties of the center-right of Europe and the World!

February 20, 1991 is therefore the day of the slowdown, liberation of Albanian citizens from cult, worshiping the monster of their national history, Enver Hoxha, the dictator who in 47 years of his equal rule persecuted, imprisoned, interned , executed in the ploja of class war or eliminated with chronic hunger, diseases in his hypercollectivist site, hundreds and thousands of Albanians, twice as much in proportion than all the other dictators of former communist countries of Europe taken together except the Union Soviet.

That day the heroes of Tirana who overturned the dictator’s seventy, on its empty pedestal put our free national flag without a star. The flag of Skanderbeg.

Dear friends, on February 20, 1991 Albanians liberated their lives from the chains of the wildest occupation of minds, souls of dignity and their freedoms. Those with the procrastination, cutting off the head of the dictator’s seventh century made the trial public to the antichrist of their history that had cut them off from all over the world and stopped you by constitution Christ, Muhammad and even God himself.

But February 20 is also the day of the demolition of living busts, the Imam blockmen, their cruel regime.

February 20, 1991 Tsunam Revolta forced Ramiz Aline to capitulate and sign the removal of Enver Hoxha University name and meet all the requirements of over 720 students and pedagogues of the University of Tirana and other senior schools of the place stuck in the hunger strike.

Dear friends, February 20 is also the second birthday of the Democratic Party, which not only organized and led successfully, courageously and determination the student movement and the people of the Democratic Revolution in February 1991, but it stayed powerfully invincible to the coup within the state, traps and terrorist acts against Ramiz Alia and his ruling clique aimed at primitive revenge of a civil conflict, declaring the state of emergency and destroying the democratic party’s consent Albania.

In the wave of violence and wild red terror against the Democratic Party that Ramiz Alia and PPSH organized nationwide with their terrorist fallangs ′′ Enver volunteers “, those days were executed without trial by the fallangs of the ruling crime in the streets of Tirana and other cities in the country, well-known athlete Artan Lenja and 12 other citizens were injured with dozens of others.

Eternal honor to the February 1991 martyrs, students and pedagogues of hunger and to all those men and women, boys and girls who writes with their blood, sacrifices, bravery the brightest chapter in the book of freedom and dignity of Albanians !!!!

Dear friends, February 20, 1991 as the day of the most oppressed, most violated, most isolated and hungry citizens of the world over the wildest inhuman dictatorship of the times is also the day of our National Memory. This is the day of honoring sacrifice, pain, suffering of hundreds of thousands of men and women, young men, young men, children and elderly, central martyrs, victims of the horror calvary of the Albanian chief Enver Hoxha regime.

So today let’s humble ourselves with our deepest honor and gratitude in front of all those who left youth, dream, future, life before firing teams or in dictatorship camps and prisons as victims of class war, opponent of regime or who suffered from hunger and died from its illnesses in the slave system of Imam dictatorship!!

Dear friends, we honor and commemorate February 20, 1991 in the conditions when the bastard of the jelly blocks of Albanians Edvin Kristaq Rama has taken hostage Albania and its democracy.

In 8 years of his governance he has made a monstrous effort to rehabilitate the dead and living jelly of Albanians during dictatorship.

He has set up a museum in Tirana and Gjirokaster for cruel dictator Enver Hoxha, named a street with the name of his biological father Jelly Kristaq Rama and denied his crimes.

He has placed at the head of the parliament of the country Gramoz Ruçi the last minister of state security, the persecutor and the jelly of the martyrs of February 1991.

Edi Rama just like his cruel ether has destroyed the voting mechanism for Albanians. He has closed the doors of the European Union to Albania with his strong links to crime, theft, theft, drugs, corruption and closed the European Union’s doors to Albania and implementing Vaso Cubrillovic’s platform is doing ethnic cleansing.

This 30th anniversary is a powerful appeal to the minds and hearts of Albanians who do not want the past to become their bruised future, to vote on April 25 for liberation of Albania from Edvin Kristaq’s regime of kakistocracy Rama and the victory of the Democratic Party and the Albanian opposition. sb

Sot 30 vjetori i triumfit te shqiptareve mbi barbarine!
Dita e kujteses tone kombetare!!

Te dashur miq, si sot 30 vite me pare ora 14:05 e dates 20 shkurt te vitit 1991 do te shenonte ngadhenjimin e Lirise dhe Dinjitetit te shqiptareve, ish njerezve me te shtypur te kohes mbi barbarine dhe kultin poshterues te Enver Hoxhes, kryexhelatit te historise se tyre.

Me 20 shkurt te vitit 1991 qindra mijra qytetare te Tiranes dhe mbare Shqiperise u bashkuan ne Qytetin Studenti ne revolten me masive, me te fuqishme ne tere historine tone te organizuar nga PD, sindikata te pavarura, levizja studentore ne mbeshtetje te greves se urise te mbi 720 qytetareve, greve kjo e organizuar nga Partia Demokratike dhe Shoqata Studentore Shqiptare.

Me 20 shkurt te vitit 1991 uragani i lirise i qytetareve, te rinjve, studenteve, te persekutuarve, me i madhi qe Shqiperia ka njohur ne tere ekzistencen e saj, do vershonte nga qyteti Studenti drejt sheshit Skenderbej dhe me nje energji “nukleare”, guxim ne kufinjte e legjendes do te perballej me diktaturen me te eger te Europes, mjetet e saj te dhunes dhe duke e mposhtur ate do te permbyste ne ora 14:05 shtatoren e diktatorit me mizor qe shqiptaret kane njohur ne historine e tyre Enver Hoxhes, Hitlerit shqiptar te Pasluftes se Dyte Boterore siç do ta shpallte, ne pranveren e vitit 1991 ne Samitin e tij te Parisit, Bashkimi Demokratik Europian, organizate qe gruponte te gjitha partite e qendres se djathte te Europes dhe Botes!

20 shkurti 1991 eshte pra dita e ngadhenjimit, e çlirimit te qytetareve shqiptar nga kulti, adhurimi i perbindeshit te historise se tyre kombetare, Enver Hoxhes, diktatorit qe ne 47 vite te sundimit te tij barabar persekutoi, burgosi, internoi, ekzekutoi ne plojen e luftes se klasave apo eleminoi me uri kronike, semundje ne sitemin e tij hiperkolektivist, qindra e mijra shqiptare, dy here me shume ne proporcion se sa te gjithe diktatoret e tjere te vendeve ishkomuniste te Europes te marre se bashku pervec Bashkimit Sovjetik.

Ate dite qytetaret heronj te Tiranes qe permbysen shtatoren e diktatorit, ne piedestalin e zbrazur te saj vendosen Flamurin tone te lire kombetar pa yll. Flamurin e Skenderbeut.

Te dashur miq, me 20 shkurt te vitit 1991 shqiptaret çliruan vehten e tyre nga zinxhiret e pushtimit me te eger te mendjeve, shpirtrave dinjitetit dhe lirive te tyre. Ata me zvarritjen, prerjen e kokes se shtatores se diktatorit i bene gjyqin publik antikrishtit te historise se tyre qe i kishte shkeputur nga e gjithe bota dhe ju kishte ndaluar me kushtetute Krishtin, Muhamedin e madje edhe vet Zotin.

Por 20 shkurti eshte dhe dita e shembjes se busteve te gjalla, bllokmeneve hoxhist, rregjimit te tyre mizor.

Revolta cunam e 20 shkurtit te vitit 1991 detyroi Ramiz Aline te kapitulloje dhe te firmos heqjen e emrit Enver Hoxha Universitetit dhe te plotesoje te gjitha kerkesat e mbi 720 studenteve dhe pedagogeve te Universitetit te Tiranes dhe shkollave te tjera te larta te vendit te ngujuar ne greven e urise.

Te dashur miq, 20 shkurti eshte gjithashtu datelindja e dyte e Partise Demokratike, e cila jo vetem organizoi dhe drejtoi me sukses, guxim dhe vendosmeri levizjen studentore dhe ate mbare popullore te Revolucionit Demokratik ne shkurtin e vitit 1991, por ajo qendroi fuqishem e pamposhtur ndaj grushtit te shtetit brenda shtetit, kurtheve dhe akteve terroriste kunder saj te Ramiz Alise dhe klikes se tij ne pushtet qe kishin si qellim hakmarres primitiv nxitjen e nje konflikti civil, shpalljen e gjendjes se jashtezakonshme dhe shkaterrimin e asgjesimin e Partise Demokratike te Shqiperise.

Ne valen e dhunes dhe terrorit te eger te kuq kunder Partise Demokratike qe Ramiz Alia dhe PPSH organizuan ne mbare vendin me fallangat e tyre terroriste “vullnetaret e Enverit”, u ekzekutuan ato dite pa gjyqe nga fallangt e krimit ne pushtet ne rruget e Tiranes dhe qyteteve te tjera te vendit sportisti i njohur Artan Lenja dhe 12 qytetare te tjere dhe u plagosen me dhjetra te tjere.

Nderim perjete martireve te shkurtit te vitit 1991, studenteve dhe pedagogeve greviste te urise dhe te gjithe atyre burrave dhe grave, djemve dhe vajzave qe shkruan me gjakun, sakrificat, trimerine e tyre kapitullin me te ndritur ne librin e lirise dhe dinjitetit te shqiptareve!

Te dashur miq, 20 shkurti 1991 si dita e ngadhenjimit te qytetareve me te shtypur, me te dhunuar me te izoluar e me te uritur te botes mbi diktaturen me çnjerezore me te eger te kohrave eshte gjithashtu dita e Kujteses tone kombetetare. Kjo eshte dita e nderimit te sakrifices, dhimbjeve, vuajtjeve te qindra e mijra burrave dhe grave, te rejave, te rinjve, femijeve dhe te moshuarve, martire qendrestar, viktima te kalvarit horror te rregjimit te kryexhelatit te shqiptareve Enver Hoxha.

Prandaj sot le te perulemi me nderimin dhe mirenjohjen tone me te thelle para te gjithe atyre qe lane rinine, endrren, te ardhmen, jeten para skuadrave te pushkatimit apo ne kampet dhe burgjet e diktatures si viktima te luftes se klasave, kundershtar te regjimit apo qe vuajten nga uria dhe vdiqen nga semundjet e saj ne sistemin skllavopronar te diktatures hoxhiste!!

Te dashur miq, ne nderojme dhe kujtojme 20 shkurtin e vitit 1991 ne kushtet kur bastardi i bllokmeneve xhelat te shqiptareve Edvin Kristaq Rama ka marre peng Shqiperine dhe demokracine e saj.

Ne 8 vite te qeverisjes se tij ai ka bere perpjekje monstruoze per rehabilitimin e xhelateve te vdekur dhe te gjalle te shqiptareve gjate diktatures.

Ai ka ngritur muze ne Tirane dhe Gjirokaster per diktatorin mizor Enver Hoxha, ka emertuar rruge me emrin e babait tij biologjik xhelat Kristaq Rama dhe mohuar krimet e tij.

Ai ka vendosur ne krye te parlamentit te vendit Gramoz Ruçi ministrin e fundit te sigurimit te shtetit, persekutorin dhe xhelatin e martireve te lirise te shkurtit 1991.

Edi Rama njelloj si eterit e tij mizor ka shkaterruar mekanizmin e votes per shqiptaret. Ai me lidhjet e tij te fuqishme me krimin, vjedhjet, drogen, korrupsionin ka mbyllur dyert e Bashkimit Europian per Shqiperine dhe duke zbatuar platformen e Vaso Çubrilloviçit po ben spastrimin etnik te Shqiperise.

Ndaj dhe ky 30 vjetor eshte nje apel i fuqishem per mendjet dhe zemrat e shqiptareve qe nuk duan qe e shkuara tju behet e ardhmja e tyre e nxire, te votojne me 25 prill per çlirimin Shqiperise nga rregjimi i kakistokracise se Edvin Kristaq Rames dhe fitoren e Partise Demokratike dhe opozites shqiptare. sb

Kategori
Uncategorized

PASTRIMI I POLITIKËS NGA KOMUNISTËT, SIGURIMSAT DHE KRIMI OBJEKTIV JETËSOR I PD-së.

Ilir Fatkoja /

Dështimet e politikës shqiptare duke ju shmangur detyrimit për të bërë dekomunistizimin dhe dekriminalizimit e shoqërisë dhe veçanërisht klasën politike shqiptare, ka ardhur edhe për faj të një lufte të dobët të PD, mungesës së një plani të qartë, të hapur dhe gjithpërfshirës ku nuk duhej të mungonte as bashkëpunimi me aleatët tanë strategjikë..
Realizimi i këtij detyrimi duhej të ishte beteja më e fuqishme e forcës politike që përfaqëson ndryshimin demokratik. Por duket që PD nuk ka dashur ta udhëheqë këtë aksion në kohë dhe me sa shihet nuk është e gatshme ta bëjë as sot.
Partisë Demokratike duket se i ka humbur pusulla, kur këtë detyrim e ka pensionuar. Madje të krijohet mendësia se bashkëjetesa me politikën kriminale komuniste të së shkuarës tashmë ka krijuar një shtrat të ngrohtë pranimi. Kjo ka zënë të reflektohet edhe ndër bashkëbisedimet e rëndomta mes palëve deri poshtë në bazë.
Heshtja e demokratëve të pushtetëzuar në parti ndikon në demontimin e heshtur të kësaj çështje dhe degjenerimin përfundimtar të kauzës dhe kënetëzimin e saj.


Ndokush mund të mërzitet që inati im është me drejtimin e partisë demokratike dhe jo me partinë socialiste e cila është në pushtet dhe është bartësja reale e krimit komunist të përfshirë në strukturat e saja politike dhe të kapilarizuar në të gjitha llojet e pushteteve, gjë që jo vetëm e kompromenton demokracinë por e rrezikon realisht atë.
Përse duhet të kërkojmë ndarje përgjegjësie me këtë forcë politike që tregon se jo vetëm nuk është reformuar aspak në këto 3 dekada, por nën drejtimin e Edvin Ramës e ka rritur maksimalisht frymën enveriste, egërsinë dhe brutalitetin e etërve.
Figura të errëta enveriste shijojnë majat e pushteteve kur duhet të ishin prapa hekurave, pas një llogaridhënie publike.
Por belbëzimet e partise demokratike në këtë aspekt as që afrohen me zërat e intelektualëve që janë vendosur historikisht në krahun e djathtë.


Përditesimi i figurave të kompromentuara të të shkuarës gjakatare në shkallët e pushteteve janë tregues realë të dobësive që ka shfaqur dhe vazhdon të shfaqë forca e vetme e krahut të djathtë Partia Demokratike.
Mos trajtimi i problemit të pastrimit të mjedisit politik do vazhdojë të rëndojë jetën e shqiptarëve duke ua vrarë shpresën e duke i treguar rrugën e kurbetit.
Aq është shtresëzuar e korracuar krimi në partinë socialiste sa nuk të bën përshtypje qenia e Gramozit të 2 Prillit në krye të Kuvendit të tradhëtisë !
Aq është bastarduar përfaqësimi i së majtës sa drejtimi 8 vjecar i qeverisë prej Edit të çmendur të paraqitet si sukses. Aq ka marshuar ndyrësia në të vetëquajturën Rilindje (e komunistëve) sa duket normale që Lejfeni injorant e i pa shkollë të drejtojë bashkinë e 1 milion shqiptarëve..


Aq është kriminalizuar përfaqësimi sa në Parlamentin e tradhëtisë zor të gjesh të pa lidhur me krimin në të gjitha pamjet..
Aq është vetëpastruar haleja e komunistëve sa sot ish sigurimsat i ke jo vetëm në pushtet por ehe në ambasadën e rrugës së Elbasanit.
Qytetarët shqiptarë të të gjithë spektrit politik duhet të tregohen aktivë në këtë aksion gjigand të distancimit me të shkuarën enveristo-sigurimse duke demaskuar çdo shfaqje të politikës folkloriste dhe tu tregojë derën e karantinës mbeturinave enveriste që për fat të keq janë shtuar si grami në fushë.
Parti demokratike duhet ta planifikojë këtë aksion në kohën më të afërt dhe tua paraqesë platformën aleatëve perëndimorë. PD duhet të kërkojë deri shpërndarjen e partisë aktuale socialiste, si vazhduese e rrugës kriminale enveriste dhe të kërkojë reformimi e vërtetë të saj..
Atëhere mund të themi se vendi po hyn në rrugën e krijimit të një shteti demokratik. Vetëm kështu do ndalojmë afrimin e klaneve kriminale në politikë dhe pastrimin tërësor deri në kapilar të shoqërisë e shtetit duke ringjallur shpresën se edhe në Shqipërinë tonë jetohet.


Dalja nga ky këntëzim politiko-shoqëror duhet bërë nga PD si forcë politike e shpresës, e së ardhmes.
Në të kundërt do vazhdoje te ndodhe keshtu dhe drejtuesit e PD do të luajnë lojën e shëmtuar duke e hedhur në fushën e kuqalashëve të pa reformuar “topin e fajit “.
Natyrisht kjo sjellje aventureske që i shërben mosberjes së dekomunistizimit dhe dekriminalizimit do ngarkojë PD me përgjegjësi para historisë dhe brezave.
Ne se nuk do kemi proces të thellë dhe të plotë por loje me fjalime folklorike e fjalëshpejta të recituara nxitimthi nga majmunë kokëboshë dhe llapaqenë nuk do na mbetet gjë tjetër për të bërë përveç se të ulim kokën dhe të pranojmë këtë gjendje të pështirë.
Të kërkosh mirëkuptim me Rilindësit e kuq për bërjen dhe implementimin e Ligjit të lustracionit etj do të thotë t’i varësh mëlçitë në qafën e ujkut.

Kategori
Uncategorized

Ne duaj Shqipërinë-e Ata duaje veten:No more ‘I Love You’s’.

Se edhe Milionerja zhelane,Elisa Spiropali po shqetësohet sa herë po e përmendin bashkimin

Ec e mbushja mendjen Pandeli Majkos, i cili kujton se Leonardo da Vinci për shembull është i kohës së vjetër, i lashtë, kurse Edi Rama është ‘risi’ në pikturë, modern.

Rrush prej mendve, Pandeli Majkos prej se i kanë shkuar shokët në hapsane, ka harruar që është shqiptar.

Nga Kimete Berisha /Kosovë 🇦🇱🇽🇰🇦🇱

Nga Kimete Berisha

Dy gracka për Albin Kurtin.

 1. Bashkimi kombëtar.
  Pandeli Majko mendon se ideja e ‘bashkimit kombëtar’ është ide e vjetëruar, e shekullit të kaluar, prandaj sipas tij, Albin Kurti nuk duhet të merret më me të.

Rrush prej mendve, Pandeli Majkos prej se i kanë shkuar shokët në hapsane, ka harruar që është shqiptar.

Ideja e Zotit për krijimin e njeriut është edhe më e vjetër se ideja e ‘bashkimi kombëtar’, prandaj jeta sipas Pandeli Majkos është ‘veprimtari’ primitive.

Teoria e Einseinit për relativitetin po ashtu është e shekullit të kaluar, prandaj nuk bën ta marrim seriozisht.
Është ide ‘primitive’ të pretendosh të ‘shkosh’ në Mars.

Ec e mbushja mendjen Pandeli Majkos, i cili kujton se Leonardo da Vinci për shembull është i kohës së vjetër, i lashtë, kurse Edi Rama është ‘risi’ në pikturë, modern.

Arti, Dija, Ideja, Shkenca, nuk kanë afat të përdorimit, Majko.

Albin Kurti do të jetë Kryeministër i Kosovës.
Nëse e ka ‘shkruar’ Zoti të ndodh bashkimi kombëtar, shqiptarët nuk mund ta ndalin.

Sot, Shqipëria zyrtare është kundër bashkimit me Kosovën më shumë se sa Serbia.

Ne kësaj radhe, do të bëhemi atraktiv. Kush na do, kush do të bashkohet me Ne, e di ku mund të na gjej.

Ne duaj Shqipërinë-e Ata duaje veten:
No more ‘I Love You’s’.

Njëherë duhet të bashkohemi (tinëz), si me pahir, e pastaj të tregojmë ‘valla s’di, ndodhi, krejt rastësisht, si papritur, mos shihni kusur’.

Se edhe Elisa Spiropali po shqetësohet sa herë po e përmendin bashkimin.
Milionerja zhelane, i tha Albinit ‘s’ka cicmic’.

(Luaj cicmic do të thotë: e sjell rrotull diçka a dikë pa i dhënë rrugë; bëj një punë sa për të kaluar kohën).

Po ka moj cicmic, qysh s’ka, kush po të pyet ty, Idiote, anti-bashkim.

Kësaj radhe, Albin Kurti ka punë tjera.
Bashkimin po ua lëmë Juve.
Neve na mjafton Dashuria.

 1. Dialogu.
  Dialogut dhe komunikimif nuk i thuhet ‘JO’.
  Kurrë.
  Gjithmonë PO dialogut, edhe me armikun.
  Me gojë PO, me vepra JO.

Nuk ka nevojë ta dijë askush se çfarë ndjen Ti për askend, ndjenjat mbaji për vete, bile nëse mundesh, mos ndjej hiç, edhe më mirë në do të jesh i suksesshëm.

Sinqeriteti është luks i madh, plus që s’ta lyp kush, lëre që është i padobishëm, por të prish punë.
As që e njeh kush sinqeritetin ‘qysh duket’.

Albin Kurti nuk do të bie as në njërën e as në tjetrën grackë.

S’ka nevojë ta thuash atë që e bën (se shihet me sy), por bëje atë që e thua.

P.S. Sa më i palumtur Je, dashuria jote është më e madhe (Orhan Pamuk).
Prandaj, e kemi dashur kaq fort Shqipërinë.

Kategori
Uncategorized

TURQIA E POETËVE ËSHTË TURQIA E VERTETË *

REXHEP SHAHU

Të nderuar të pranishëm!
Më lejoni t’ju falenderoj përzemërsisht për praninë tuaj. Është shumë emocionuese kjo sallë plot me personalitete dhe për mua ka shumë vlerë prania juaj këtu sot, dyfish vlerë, shumëfish vlerë, njëmijëfish vlerë.
Një shpjegim i vogël i domosdoshëm: Shumëkujt prej jush i ka ardhë ftesa, që ky promovim i një libri të rrallë, të veçantë, të famshëm, “Puthje mbi Bosfor”, do të bëhej nga shtëpia botuese “Klubi i Poezisë”, që jam unë, do të bëhej nga Ambasada Turke dhe nga fondacioni turk “Yonuz Emre”.
Deri dje në orën 11 ka qenë kjo marrëveshje : Ambasada dhe Fondacioni do të paguanin këtë sallë dhe do të paguanin edhe një kokteil këtu. Në orën 12 vjen një irade nga Ambasadori dhe thotë: Anullohet promovimi i librit “Puthje mbi Bosfor”.
Atëherë unë erdha dhe pagova sallën falë mbështetjes së fuqishme, fisnike të z. Flamur Hoxha, i cili është sponsori i Revistës “Illz” dhe botimeve më cilsore të shtëpisë botuese “Klubi i Poezisë”.
Ky sqarim i domosdoshëm vjen për këtë arsye: Me 31 dhjetor të vitit të kaluar 2017, ne patëm shpallë njoftimin për promovimin e këtij libri tek Muzeu Kombëtar, tek biblioteka e Muzeut kombëtar. Më thërret atë ditë drejtori i fondacionit turk dhe më thotë: Të lutem anulloje promovimin sepse duam të të mbështesim ne për promovimin dhe duam ta bëjmë tek 15 katëshi, të bujshëm. Unë pranova. Kaloi një vit, kaluan 13muaj e gjysmë dhe erdhëm për ta bërë sot, pa praninë e Ambasadës, pa praninë e fondacionit.
Ata shkëlqejnë me mungesën e tyre. Unë i falenderoj shumë.
Ky libër “Puthje mbi Bosfor” është përkthyer nga përkthyesja e talentuar Rozana Belli. Ka 101 poetë. Të hysh në lëkurën e 101 poetëve është shumë e vështirë. Unë nuk jam përkthyes, unë nuk di të flas gjuhë të huaj, përveç lumjançe dhe shqip. E falenderoj shumë për këtë kontribut, për ktë punë. 101 poetë është punë shumë e madhe.
Dhe mbrëmë bëra një njoftim tjetër për miqtë: Turqia e poetëve është shumë më e madhe se Turqia e çdokujt tjetër.
Pothuajse në të gjitha numrat e revistës “Illz”, kemi botuar 9 numra, janë në proces shtypi edhe dy numra të tjerë. Në çdo numër të revistës Illz që e financon Flamur Hoxha, ne kemi botuar autorë turq, poetë turq.
Unë jam i bindur, Turqia nuk konkuron me telenovela, nuk konkuron me asgjë, por Turqia në këtë botën tonë mund të konkurojë me poetë dhe kjo është e padiskutueshme.


Një ditë të vonë vjeshte, sivjet, përmes e-mailit më erdhën disa nga këto poezi, dhe një pyetje e brishtë: “A ia vlejnë këto poezi që i kam përkthyer. Ju shkrova ju duke menduar se jeni shtëpi botuese për poezinë.
U përkëdhela nga ky mendim. Humba në këto poezi, më rrëmbeu pafundësia, më theri dhimbja që mbartinin, më ngritën në qiell, ma bënë të madhe botën, të pafundme ëndrrën, më hyjnore, qiellore e toksore njëherësh dashurinë. Më godiste në kokë gjithë kohën një pyetje e brendëshme: si ka mundësi të jenë kaq të bukura poezitë turke, si ka mundësi që të mos dija për to. Lexoja e mrekullohesha sa më shumë që lexoja. Poezitë goditën në mua si rrallë herë. Dija diçka për poezinë e mrekullueshme greke, serbe, kroate, boshnjake, bullgare, por shumë pak dija për poezinë e madhe turke, për këto poetë turq që ishin shumë të njohur në botën turke e shumë më gjërë në Europë e botë. Ishim edukuar gjithë jetën me poezi ruse dhe më vonë poezi në gjuhën angleze. Por rrotull nesh nuk jemi ndalë fort. Urat në Ballkan nuk i kemi ngritë, dashurinë e kemi kërkuar larg, urrejten e kemi mbjellë dhe kërkuar afër.
Një ndjenjë e thellë pendese më skuqi fytyrën, një ndjesi turpi. Përveç dy – tre emrave të mëdhej të poezisë turke si Nazim Hikmet, Aziz Nesin, nuk dija të flisja për kënd tjetër. Nuk dija asgjë për malet e larta të poezisë turke, asgjë. Nuk e njihja atë planet, nuk dija asgjë për të pasi ai ishte në mua i mbuluar me dogmë e fe islame, me çallma, me mijëra e qindramijëra ushtarë turq që vinin të ma pushtonin vendin dhe në filma ne bënim male me eshtra të tyre e tonat.
Shkolla dhe propaganda kishin hisen e asaj që ishte ngulitur dhe edukuar se Perandoria Osmane e pati mbytë vendin me prapambetje, injorancë, s’ka lejuar shkollat shqipe në hapsirat shqiptare, na ka mbushur me xhamia, shamia, çallma e telenovela bajate që zënë kohën më të madhe televizive të televizioneve shqiptare. Mendova, sa eksport bajat bëjnë prej Turqie. Çudi, shumë çudi! Pse nuk eskportohet e nuk është eksportuar në botë e në hapsirën shqiptare ky shpirt i madh turk, ky shpirt i jashtëzakonshëm i poetëve turq, por tallavahane?! Pse nuk eksportohet ky shpirt i popullit turk europian, kjo kulturë që e nderon Europa dhe bota? Jam mburrë e krenuar shpesh që shumë shqiptarë, për sa popull kemi qenë, kanë shkëlqyer në kohën e Perandorisë Osmane, në detyra nga më të lartat atje edhe pse duke harruar rrënjët. Kanë mbetë maja krenarie në mua rektori i parë i universitetit shtetëror turk Hasan Tahsini; babai i gjuhës turke, autori i fjalorit turk dhe enciklopedise turke, Sami Frashëri; Mehmet Akif Ersoj shqiptari që ka shkruar himnin turk; arkitekti i shquar Sinani, që veç tjerave ka ndërtuar pallatin Osman që njihet si Ministria e Urbanizimit atje, përsonalitete këto me të cilët krenohet Turqia e sotme.
Nuk kam ditë më shumë për poetë e shkrimtarë të mëdhej turq, që mund të jetë ndonjë edhe shqiptar i zhvendosur nga hapsirat shqiptare në Turqi, që autoritetet perandorake në shekujt e shkuar ia kanë ndërruar mbiemrin me kohë. E ndërtova me mendje në çast një antologji me poetë turq të vjetër e të rij. Dhe mu fiksua numri 100. E ndjeva detyrim që këto poezi, këto copa të shpirtit turk t’ia sjell lexuesit shqiptar. Në shenjë miqësie ndaj popullit turk. Në shenjë nderimi, sepse mu kujtuan mjaft ngjarje në histori, por si dritë e kuqe më qëndroi ndezur fjala e kryeministres turke Tansu Çiller në 1997 për mbrojtjen e tërësisë teritoriale të Shqipërisë, moment kur unë i jam trembë si kurrë herë tjetër pushtimit të huaj. Më duket se edhe kështu i përcjell asaj dhe popullit turk mirënjohje e falenderim për atë përkrahje e për miqësinë. Iu përgjigja menjeherë përkthyeses së talentuar Rozana Belli se poezitë janë të shkëlqyeshme, se unë marr përsipër t’i botoj në një antologji, por janë pak, duhen më shumë.
Dhe duke fluturuar ngadalë, ajo përktheu nga pak poezi prej 101 poetëve turq. Më rrëmbeu poezia turke, mu ngjit, këndonte hallet e mia, hallet tona, brengat e dhimbjet tona dhe mu bë shumë e dashur kjo poezi, ky libër, kjo antologji e poezisë turke. Gjerësi e thellësi, thjeshtësi, natyrshmëri, frymëmarrje pa fund, shqetësim e ankth, brenga e dhimbje të mëdha që kanë pjellë poezi të madhe turke.
Kjo botë ka shumë verem, kudo ka shumë verem, ka pak dashuri e shumë vdekje ndaj poetët vdesin të rij, se nuk i përballojnë dot kupat e pelinit të jetës. Një e treta e këtyre poetëve që ka kjo antologji kanë vdekë të rij nga 20 deri në 60 vjeç.
Nuk na mbetet vetëm ta lexojmë shpirtin e popullit turk e të mrekullohemi.
*(Fjala e mbajtur në promovimin e Antologjisë turke “Puthje mbi Bosfor”, me 15 shkurt 2018, organizuar nga Klubi i Poezisë)

Kategori
Uncategorized

KËNGA E LAMTUMIRËS. Lefter Çipa.

U largua Lefter Çipa, princi i polifonisë shqiptare, Nder i Kombit.

KËNGA E LAMTUMIRËS
Lefter Çipa


SHPIRTI IM NË AMANET
Ikinën zogjtë, ika unë,
Lamtumirë o miq e shokë!
Do shkoj atje ku kam punë,
Do shkoj në një tjetër botë.
Ndaj mos pyesni për mua,
Se kështu kanë ardhur kohët,
Do largohem dua s’du,
Dhe lundër do të bëj lptët.
Andej do të jem për vite,
S’dihet sa vite do largohem?!
Veç mos më thoni që vdiqe,
Se një ditë, prapë do kujtohem
Do kujtohem të vi prapë,
Tu takoj me ju të çmallem,
Dhe në mbetsha m’atë anë
Do ngjallem, për ju do ngjallem.
Dhe një mal të kem mbi vete ,
Do të kem një mal me gurë,
Shpirti im me amanete,
Do vi shpejt të puth flamurë.
Të shikoj shtizën e lartë,
Që kanë merak kurbetëllinjtë,
Prandaj shokë do të vi prapë,
Do vi prapë, … ndonjë ditë.

Kategori
Uncategorized

”Cigarja” e sigurimit. Plani hakmarrès i atyre që rrëzuan shtatoret e diktatorit.

Cigarette ”insurance. The revenge plan of those who overthrew the dictator’s statues.

Agron Tufa/ ▪️Dokumenti tepër sekret: të gjenden organizatorët.

▪️”Pushteti fitohet me grykën e pushkës dhe mbrohet me grykën e pushkës”.

▪️Pushteti pra, jo liria.

Ky dokument, i shënuar «tepër sekret» publikohet për herë të parë. Dokumenti bën me dije se ministri i sapozgjedhur i Diktaturës, i fundmi në krejt kampin komunist të Europës Lindore, shoku Gramoz Ruçi (ose, siç e kemi dëshmuar me dokumenta, «Cigarja» e Sigurimit), u bën thirrje shokëve të vet të Degëve të Punëve të Brendshme për të nisur një valë arrestimesh pas rrëzimit të shtatoreve të diktatorit Enver Hoxha.

Nuk është vetëm shtatorja e diktatorit që u përmbys në Sheshin Skënderbej e mandej u hoq zvarrë drejt Kinoklubit Studenti – trofe për studentët në Grevën e Urisë. Jo, është fjala për përmbysjen e shtatoreve, statujave dhe statuetave të kësaj perëndiçke komuniste në të gjitha qytetet e Shqipërisë. Shtetit komunist në grahma të fundit i duhet një dorë e fortë, një stalinist i përbetuar, një kriminel, që mund të vrasë pa iu dridhur dora dhe Ramiz Alia e solli nga Tepelena «Cigaren», shokun Gramoz.

Fill pas rrëzimit dhe dhunimit të shtatoreve e statujave të diktatorit nëpër tempujt e qyteteve komuniste, në skenë hyn nofullakatrori, spiuni e sekretari i Partisë, për të bërë zap rrokullimën. Ky portret egërshan e tregoi veten menjëherë, sapo mori detyrën, gjykuar nga shkresa e mëposhtme:

DESHIFRIM (TEPËR SEKRET)

 1. 3. 91

D.P. BRENDSHME TIRANË DHE D.P. BRENDSHME

Ju kujtoj se populli pret që organet e punëve të brendshme ta informojnë kush i rrëzoi e dhunoi monumentet dhe bustet e Enver Hoxhës. Porositë e dhëna nuk po zbatohen, puna për këtë problem të rëndësishëm u kufizua tek disa ekzekutues dhe në ditët e para kur kërkohej të zbatohej duke u thelluar për të dalë tek organizatorët. Këmbëngulni të kryeni detyrat. Në një datë të afërt të thirren kryetarët e degëve për të raportuar.

Gramoz Ruçaj

 1. Përbetimi i Gramoz Ruçit dhe përgjakja e demokracisë në Shkodër

Nuk do të kalojë një muaj dhe egërshani fanatik «Cigarja», do të formulojë një urdhër tjetër, që do të sjellë përgjakjen e Shkodrës me 2 prill 1991, duke vrarë katër djem të rinj, heronj të demokracisë: Besnik Ceka, Bujar Bishanaku, Nazmi Kryeziu dhe Arben Broci (ky i fundit një figurë e njohur e lëvizjes studentore që solli pluralizimin). Është interesante se vrasjet e bëra nga snajperët e pozicionuar nëpër tarracat e pallateve, kanë qenë të planifikuara sipas urdhërit të ministrit të brendshëm Gramoz Ruçit. Këto vrasje nuk janë bërë menjëherë, por sipas planifikimit nga ora 8.10 deri në orën 11.00 të datës 2 prill 1991. Ata kanë zbatuar skemën e urdhërit të shtjelluar të dhënë nga Gramoz Ruçi në tekstin e mëposhtëm, të një dite më parë:

“Për të vepruar me forcën e shkopit nuk ka askush arsye të pyes përgjegjësin. Goditni ashpër qysh në fillimet e grumbullimeve. Për të paralizuar ata që nga turmat mund të godasin me armë forcat tona, zini lartësitë dominuese me qitës të përgatitur, forcat tona që përleshen me protestues mos shkojnë të armatosura.”

 1. Një Heinrich Himler në krye të Parlamentit shqiptar pluralist

Për përmasat e Shqipërisë staliniste, brenda shkallës së zvogëlimit dhe kohës së pafavorshme për diktaturën komuniste në grahmat e fundit, roli i Gramoz Ruçit ishte ai i një Henirich Himler-i në qeverinë naziste. Vrulli me të cilën e filloi punën, egërsia dhe etja për masakër ishte e njëllojtë me vendosmërinë e pikut të diktaturës, veçse e tradhëtuar në kohë.

Që nga dita kur lëshon urdhërin e paraqitur në këtë dokument e deri në përfundimin e palavdishëm të detyrës së ministrit të brendshëm pas disa muajsh, tregon kontradiktën midis egërsisë së tij dhe rrokullimës që kishte marrë diktatura. Megjithatë, pavarësisht kohës tepër të shkurtër, “Cigarja” që u bë ministër i brendshëm, karakterizohet nga etja për arrestime, spastrime, survejime, derisa pas një muaji nga marrja e detyrës e përgjaku demokracinë shqiptare me 2 prill 1991 duke marrë jetën e 4 të rinjve protestues. Nuk është fjala për dalje të situatës nga kontrolli, por për vrasje të planifikuar me snajperë, siç e dëshmon dokumenti i mësipërm. Pavarësisht se i shpëtoi gjyqit të parë, kur çështja u rihap, më 1996, thonë se Gramoz Ruçi kaptoi kufirin shqiptaro-grek i veshur si grua. Pastaj historia e kthimit në vitin 1997 dihet.
E pabesueshmja është se ky himleruc shqiptar mbërriti të bëjë karrierë politike të lartë, aq sa sot e kemi Kryetar të Kuvendit. Një himler shqiptar kryeson Kuvendin ende tash në vitin 2021!
Si është e mundur?
Në një shkrim të 13 shtatorit 2018 në «Panorama» Jan Jansen (ish-vëzhguesi i Amnesty International përgjatë 14 vitesh (1990-2004) shtron pyetjet e tij thelbësore dhe shpreh habinë për karrierën marramendëse të Gramoz Ruçit.

Habia e Jan Jansenit ka të bëjë me lidhjet midis Diktaturës I (komuniste) dhe Diktaturës II (diktatura e dollarit). Pse vallë dhe si është e mundur, që në krye të shtetit janë po ato figura të diktaturës komuniste? Si shpjegohet? Po e sjellim të cituar habinë e këtij eksperti me përvojë të «Amnesty International»: «Duhet të pyesim zotëri Gramoz Ruçin. Ka qenë ministër i Punëve të Brendshme, d.m.th. përgjegjës për Sigurimin, për Policinë, për sistemin gjyqësor dhe sistemin e burgjeve. Në praktikë, përgjegjës për vrasje, tortura, maltretime, burgosje, internime, ridënime, shkurt, për krejt sistemin shtypës të diktaturës.

Tani është në majën e demokracisë, kryetari i Parlamentit shqiptar. Në thelbin teorik, ai duhet të mbrojë demokracinë në Shqipëri, sistemin demokratik. Pyetjet e mia do të kishin të bënin me ndryshimet midis sistemeve dhe për tiparet që ata i kanë të njëjta”.
Sigurisht në këtë kohë gazetari me përvojë i “Amnesty Internatonal”, Jan Jansen-i, nuk kishte si ta dinte që Gramoz Ruçi kishte kaluar sprovën e Sigurimit të shtetit me pseudonimin “Cigarja”.

Po habia e tij është krejt e ligjshme për të gjithë ata njerëz që e kanë trurin në vendin e duhur dhe e fusin sadopak në punën e tij, siç e ka jeratisur perëndia.
Ajo që e habit më së shumti ekspertin europian, është Rrugëtimi i këtyre njerëzve. Në vend të Gjykatave shqiptare apo Tribunalit të Hagës si i akuzuar për krime politike të çdo lloj shkalle, “Cigarja” vetëm se ka ngjitur shkallët e karrierës, madje më fort se gjatë diktaturës I (komuniste).

▪️Po si është e mundur?

▪️Çfarë udhe mistike i ka prirë kësaj race?

▪️Kush kanë qenë prijësit e tij, dyert sekrete që i janë hapur si me magji?

▪️Cili medium, cili sekt i fuqishëm satanik e ka bartur lart e më lart përmes mjegullave të rënda të tymtajës shqiptare?

Sigurisht do të na duhet t’i zbardhim këto kthesa, këto zgëqe e llagëme të nëndheshme, këto lakadredha kacavjerrëse, të cilat pas 30 vitesh nga rënia e Komunizmit na e ngjiti antropoidin tonë në majë të piramidës shtetërore. Dhe ne rrimë e dëgjojmë, udhëhiqemi, i bindemi, sikur kjo të ishte diçka më se normale.
Habia e ekspertit hollandez të Amnesty International shprehet e troçët, e tillë e thjeshtë, siç nuk kanë pasur kurrë guximin ta shtrojnë parvenytë e shtypit tonë me mëditje:


“Si holandez, banor i vendeve të ulëta, nuk e kuptoj. Ne nuk kemi male, d.m.th., nuk kemi maja malesh. Një udhëtim nga maja në majë nuk mund ta kuptoj. Ai mund të ma mësojë se si ka udhëtuar nga maja në majë. Supozoj se në mes të maleve ekziston diçka që e quajmë “luginë”? A ka udhëtuar zotëri Ruçi nëpër luginë? A ka marrë përgjegjësi për çfarë ka bërë? Ka kërkuar ai ndjesë? Sipas sistemit të Afrikës së Jugut (pajtimi); apo sipas ndonjë sistemi tjetër? A ka folur për çfarë ka përgjegjësi? Apo unë jam i gabuar, sepse nuk ka “luginë” në mes të maleve? Unë si person jam shumë kureshtar, prandaj pyes: si është e mundur të shkojë nga një majë mali në një majë tjetër pa probleme psikike, a nuk ka ai ndonjë brengë të madhe? Ju lutem, zotëri Ruçi, ma shpjegoni!”.
Sigurisht Jan Jansen nuk ka fort parasysh, që këta antropoidë të Diktaturës I (komuniste) që janë në krye të piramidës së pushtetit të Diktaturës II (të dollarit), kanë rreth vetes avatarët e bandave të krimit, korrupsionit dhe trafiqeve. Avatarët e Gramoz Ruçit kanë bëma të mëdha që nga viti 1997 dhe tashmë janë klan familjar me tentakula të forta: ata vrasin, shtypin, dhunojnë, drejtojnë hartat e trafikut dhe janë të gatshëm të veprojnë ngjashëm sikur e ka pohuar vetë Ruçi në një video: “Pushteti fitohet me grykën e pushkës dhe mbrohet me grykën e pushkës”. Pushteti pra, jo liria.

Pushteti i mafies i përbërë nga avatarët e tij të bandës familjare.

Cigarette ”insurance. The revenge plan of those who overthrew the dictator’s statues.
Post author
By @ gjata.com

No Comments on “Cigarette” insurance. The revenge plan of those who overthrew the dictator’s statues.


Agron Tufa / tepër Top secret document: find the organizers.

▪️ “Power is gained with the muzzle of a rifle and is protected with the muzzle of a rifle”.

PraPower then, not freedom.

This document, marked “top secret” is published for the first time. The document suggests that the newly elected Minister of Dictatorship, the last in the entire communist camp of Eastern Europe, Comrade Gramoz Ruçi (or, as we have proved with documents, the “Cigarette” of Security), appeals to his comrades of the Branches of Internal Affairs to launch a wave of arrests after the fall of the statues of dictator Enver Hoxha.

It is not just the statue of the dictator that was overthrown in Skanderbeg Square and then dragged to the Student Cinema Club – trophy for students on the Hunger Strike. No, it is about the overthrow of the statues, statues and statues of this communist goddess in all the cities of Albania. The communist state in the last throes needs a strong hand, a conspiring Stalinist, a criminal, who can kill without shaking his hand, and Ramiz Alia brought from Tepelena “Cigarette”, comrade Gramoz.

Immediately after the fall and rape of the statues and statues of the dictator in the temples of communist cities, the square jaw, the spy and the secretary of the Party enter the scene, to zap the roll. This savage portrait showed itself immediately, as soon as he took office, judging by the following writing:

DECORATION (VERY SECRET)

 1. 91
  D.P. INTERIOR TIRANA AND D.P. underwear I remind you that the people are waiting for the bodies of internal affairs to inform them who tore down and violated the monuments and busts of Enver Hoxha. The orders given are not being implemented, work on this important issue was limited to a few executors and in the early days when it was required to be implemented it was deepening to come out to the organizers. Insist on completing tasks. Call branch heads to report at a forthcoming date. Gramoz Ruçaj Gramoz Ruçi’s plot and the bloodshed of democracy in Shkodra
  Less than a month will pass and the fanatical savage “Cigarette” will formulate another order, which will bring the bloodshed of Shkodra on April 2, 1991, killing four young boys, heroes of democracy: Besnik Ceka, Bujar Bishanaku, Nazmi Kryeziu and Arben Broci (the latter a well-known figure of the student movement that brought about pluralism). It is interesting that the killings committed by snipers positioned on the terraces of palaces, were planned by order of Interior Minister Gramoz Ruçi. These killings did not take place immediately, but as planned from 8.10 am to 11.00 am on April 2, 1991. They carried out the scheme of the elaborated order given by Gramoz Ruçi in the following text, the day before: “There is no reason for anyone to ask the person in charge to act with the force of a stick. Hit hard from the beginning of the collection. “To paralyze those who from the crowds can strike our forces with weapons, occupy the dominant heights with trained shooters, our forces that clash with protesters do not go armed.” A Heinrich Himler at the head of the pluralist Albanian Parliament
  For the size of Stalinist Albania, within the scale of the decline and the unfavorable time for the communist dictatorship in the last throes, Gramoz Ruçi’s role was that of a Henirich Himler in the Nazi government. The momentum with which he began the work, the savagery and the thirst for massacre was the same as the determination of the peak of the dictatorship, but betrayed in time. From the day he issues the order presented in this document until the infamous termination of the post of interior minister after a few months, it shows the contradiction between his savagery and the upheaval that the dictatorship had taken. However, despite the very short time, “Cigarja” who became Minister of Interior, is characterized by a thirst for arrests, purges, surveillance, until a month after taking office he bled Albanian democracy on April 2, 1991 taking the life of 4 protesting youth. It is not about getting the situation out of control, but about planned sniper killings, as evidenced by the document above. Despite escaping the first trial, when the case was reopened in 1996, Gramoz Ruçi is said to have captured the Albanian-Greek border dressed as a woman. Then the story of the return in 1997 is known.
  The incredible thing is that this Albanian himleruc managed to make a high political career, so much so that today we have a Speaker of the Assembly. An Albanian Himmler presides over the Assembly still in 2021!
  How is it possible?
  In an article of September 13, 2018 in “Panorama” Jan Jansen (former observer of Amnesty International for 14 years (1990-2004) asks his essential questions and expresses surprise at the dizzying career of Gramoz Ruçi. Jan Jansen’s surprise has to do with the links between Dictatorship I (communist) and Dictatorship II (dollar dictatorship). Why and how is it possible that the same figures of the communist dictatorship are at the head of the state? How is it explained? We quote the surprise of this experienced expert of “Amnesty International”: “We have to ask Mr. Gramoz Ruçi. He was Minister of Internal Affairs, i.e. responsible for the Security, the Police, the judicial system and the prison system. In practice, responsible for murder, torture, ill-treatment, imprisonment, internment, retribution, in short, for the entire repressive system of the dictatorship. Now the speaker of the Albanian Parliament is at the top of democracy. In theoretical essence, he must defend democracy in Albania, the democratic system. “My questions would be about the differences between the systems and the features they have in common.”
  Certainly at this time the experienced journalist of “Amnesty International”, Jan Jansen, had no way of knowing that Gramoz Ruçi had passed the State Security test with the nickname “Cigarette”. But his astonishment is perfectly legitimate for all those people who have their brains in the right place and put it to some extent in his work, as God has made it.
  What surprises the European expert the most is the journey of these people. Instead of the Albanian Courts or the Hague Tribunal as accused of political crimes of any kind, “Cigarette” has only climbed the career ladder, even stronger than during the dictatorship I (communist). SiHow is it possible? ▪️What mystical path has led this race? ▪️Who were his leaders, the secret doors that were magically opened to him? MediumWhich medium, which powerful satanic sect has carried it higher and higher through the heavy fogs of the Albanian smoke? Of course, we will have to whitewash these curves, these underground ravines, these creepy curves, which, 30 years after the fall of Communism, climbed our anthropoid to the top of the state pyramid. And we sit and listen, we are guided, we obey, as if that were something more than normal.
  The astonishment of the Dutch expert of Amnesty International is blunt, so simple, as they have never had the courage to lay out the parvins of our daily press: “As a Dutchman, a resident of the lowlands, I do not understand. We have no mountains, i.e., we have no mountain peaks. A journey from top to bottom I can not understand. He can teach me how to travel from top to bottom. I suppose there is something between the mountains that we call the “valley”? Did Mr. Ruçi travel through the valley? Has he taken responsibility for what he has done? Did he apologize? According to the South African system (reconciliation); or according to any other system? Did he talk about what he’s responsible for? Or am I wrong, because there is no “valley” between the mountains? I as a person am very curious, so I ask: how is it possible to go from one mountain peak to another without mental problems, does he not have any major worries? Please, Mr. Ruçi, explain to me! ”.
  Of course, Jan Jansen does not strongly believe that these (communist) Dictatorship I (communists) at the top of the Dictatorship II (dollar) power pyramid have around themselves the avatars of crime, corruption and trafficking gangs. Gramoz Ruçi’s avatars have been doing great things since 1997 and are now a family clan with strong tentacles: they kill, print, rape, run traffic maps and are willing to act similarly as Ruçi himself claimed in a video: “Power is gained with the muzzle of a rifle and defended with the muzzle of a rifle.” Power then, not freedom.
Kategori
Uncategorized

Per vdekjen e tij Kroacia mbajti tre dite zi kombetare , ndersa ne Tiranen aleate te Serbise askush nuk do te kujtohej per te !

Lavdi ketij heroi legjendar !

Me pseudonimin ABE-ja, ai njihet si krijuesi i shkollës së parë ushtarake në Kosovë. U lind në Shkozet-Grabovc të Pejës, më 15 qershor 1967. Shkollën e mesme e kreu në Pejë, ndërsa studimet e larta për inxhinieri mekanike në Kroaci. Është aktivizuar me policinë ndërkombëtare në luftën kundër krimit në Nikaragua, Panama dhe Kolumbi.

U angazhua në ushtrinë amerikane në Luftën e Gjirit Persik, në përbërje të trupave komando në prapavijat e ushtrisë irakene. Gjatë Luftës Serbo-Kroate arriti në detyrën e komandantit të regjimentit të këmbësorisë.

Me këtë njësi zhvilloi një sërë luftimesh të suksesshme kundër ushtrisë serbe. Falë aftësive të shkëlqyera drejtuese, e nxjerr regjimentin e tij nga rrethimi i një divizioni serb pa asnjë ushtar të vrarë, qoftë dhe të plagosur.

Ky është një rast i rrallë në historinë e ushtrisë kroate. Për këto merita ai u gradua gjeneral. Mori pjesë në fillesat e para të Lidhjes Popullore të Kosovës. Me të filluar Lufta Çlirimtare në Kosovë, në mars 1998 hyn në territorin e saj.

Mbante pseudonimin ABEJA. Krahas veprimtarive të shumta luftarake, në këtë vit ngre shkollën e parë ushtarake shqiptare në Kosovë (Likoshan të Drenicës). Gjatë luftimeve në Rekën e Keqe (mbrojtjen e Junikut), duke u kthyer nga Shqipëria me armatime të shumta për në Drenicë, u vra më 16 gusht 1998 nga ushtria serbe.

Me rënien e tij, Parlamenti kroat shpalli tri ditë zie kombëtare, ndërsa ish-sekretari i Mbrojtjes së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Dik Çenei, ato ditë i propozoi Kongresit Amerikan për një minutë heshtje në nderim të gjeneral Bekim Berishës.

Kategori
Uncategorized

Kosovo 2021. Dyshimet e mia nëse bisedimet e besueshme me ish-ministrin e propagandës së kriminelit të luftës Milosoviç duken të mundshme.

Kosovo 2021

Martin HenzeDemocracy: the government of the people by the people for the people.

Mr Henze, you are a European, a German and one of the few experts on the political and economic situation in the Balkans and especially in Albania in Germany and the EU, has the time come for dialogue with Serbia at the moment?

Well, the drama of Serbia’s wars of aggression began in 1991/1995 against Slovenia Croatia, Bosnia and Herzegovina. 

On 24 March 1999, almost 21 years ago, NATO intervened in the Kosovo war. The conflict between Serbs and Albanians had been smouldering there for a long time, just as ethnic conflicts grew after the end of Yugoslavia, exacerbated by the fact that most of the countries were in a bad economic situation. There were national borders, but the ethnic groups overlapped them. This was also the case in Kosovo, where in January 1999 there was a Serbian police action near Pristina that claimed the lives of 45 Albanians – the decisive moment for the West to intervene in the conflict. There was a threat of genocide against the Albanian people and massacres.

With aerial bombardments, NATO had then pushed Serbia back from Kosovo, and on 9 June 1999 Serbia’s President Milosevic , who was later indicted as a war criminal, his propaganda minister Vucic unfortunately not yet, finally gave in.  Serbia was divided and irrevocably lost the province of Kosovo. Some 200,000 Serbs, Roma and others who fled or were displaced have not returned. An unresolved problem.

Are two large “Albanian” states , are Albanians risk factors for region?

No, they are not risk factors. It was not the Albanians who started the war, nor did they intend to commit genocide against the Serbian people. The Albanian nation has never waged a war of aggression in its history. A peaceful nation, but ready to defend itself. Serbia has been the perpetrator and has tried to destabilise the Balkans militarily between 1991 to 1999 and continues to try today, but by other means. It calls itself “mini-Schengen” today. The Albanian autocrat Rama tried to support the Serbs in this context. A course of action that was in principle absolutely counterproductive.

Membership of Kosovo and Albania in the EU, will that solve the problems?

Certainly, the EU consists of independent nation states, but on the other hand, the borders within the EU are open and every EU citizen has the right to settle wherever he or she wants in the EU. 

National borders have lost their importance within this confederation of states. This has led to peace and economic growth in the EU. 

If on 25 April 2021 Albania turns away from its autocratic, anti-democratic Rama government, which has a special focus on the East, and elects the pro-European democrats, it is conceivable that, with a dose of courage and deliberate action, Kosovo, together with Albania, could become a member of the EU in 2025. For Kosovo’s accession, it should also be irrelevant whether Serbia recognises Kosovo or not. Serbia’s refusal to recognise Kosovo should not lead to a blockade of the EU. Kosovo’s accession to the EU. Serbia itself is interested in becoming a member of the EU and the Serbian economy is dependent on the European single market. In this respect, this state should now discipline itself and stop its attempts to destabilise the Balkans. This includes Serbia’s unacceptable military manoeuvres with Russia on Croatia’s borders.

An election has now been held in Kosovo, will anything change?

I hope, for one thing, the new government will certainly work hard to meet the criteria for EU membership. Macedonia and Greece are good examples of how nationalistic problems could be solved. Whereas in Kosovo , due to the attempt of Serbia to realise a genocide against the Albanian people, the situation is of course different. It is necessary that anyone negotiating the fate of Kosovo on behalf of Kosovo should take a common stance of the whole political spectrum of Kosovo, rather than just that of the particular coalition he or she represents. This should certainly now be one of the primary tasks of the new government.

Also, the state of Kosovo faces the big problem of making concessions to Serbia in the hope that Serbia will supposedly then recognise Kosovo if it ends up behaving as it did in 2007, 2008. The statements made in the last few days by Serbian Prime Minister Vucic are not pleasant either. So far, there has been no legally binding statement whatsoever on the recognition of Kosovo, on the contrary.  I also have my doubts whether trustworthy negotiations with the former propaganda minister of the war criminal Milosovic seem possible. 

How can this person be trusted? Basically, Vucic would also have to face the tribunal in The Hague and face an investigation because of his involvement as Milosovic’s propaganda minister.  This should be a clear signal to the Kosovars, a confidence-building measure for further negotiations across the borders. 

What do you expect from the new US administration?

Well John Bolton, Trump’s former national security adviser, and Trump’s special envoy, Richard Grenell, had supported the idea of border changes and a swap of territory between Serbia and Kosovo. 

This was one of the most historically dangerous ideas for the Balkans. And it was certainly also due to the anti-European and pro-Russia stance of the Trump administration, which is now over. No piece of paper fits between the USA and Germany. 

Joe Biden knows the past of the state of Kosovo and the regional context very well. Biden knows very well that Serbia committed the most horrific crimes against humanity in Kosovo, Croatia and Bosnia, including genocide. He knows that Russia is in the background. And he was one of the people who stood by Kosovo when few diplomats or politicians cast their vote for Kosovo. 

And Germany?

Well, Germany certainly has to take an even stronger role in this process. Trump’s ouster has eliminated the international conflicts between the US and the EU. Biden has also positioned himself very clearly vis-à-vis Russia and China. These are very clear and positive signals. We have been waiting for this for four years. So, these are good preconditions for the further integration process of the state of Kosovo and Albania into the EU and later also of Serbia. Part of this accession process will also be an agreement with Serbia. Serbia must now decide what it wants. Territorial exchange is not a topic of discussion for us. there are good reasons for refusing. 

If it is not at all clear yet whether Serbia will really make concessions, is it a good idea at all to call for a speedy accession of the Balkan countries already now? 

For one thing, this deal is unrealistic. The majority of Kosovo Serbs live in the south of the country. In this respect, the situation of the Serb minority would possibly even worsen because it would become smaller if the northern provinces were ceded. 

On the other hand, the signal sent by such an exchange of territory, or a border correction, as it is euphemistically called, is a fatal one. For behind it is a nationalist logic: “You cannot feel safe as a citizen in a country unless you belong to the majority ethnic group.” A European solution cannot look like this

In the long term, a European solution can only consist in the dissolution of borders, in the sense of European borders. Because this is of course more of a medium- to long-term perspective, the establishment and strengthening of minority rights is particularly important in order to improve the situation of minorities in the countries and their coexistence here. It must probably also be clear that Serbia can only join the European Union if it recognises the independence of Kosovo. The question of recognising Kosovo is a very difficult one in the Serbian context.

Does the Balkans need further support?

Certainly, Albania, Kosovo, Northern Macedonia, Bosnia, Montenegro and the other countries need a “mini Marshall Plan” from the EU, otherwise it won’t work. The entire Balkans belong in the EU and this should now be coordinated, for which we need several additional billions of euros. As Europeans, together with the Balkans, we must tackle the problems and not spill the beans, but make do. We must no longer proceed sectorally, as we have done in the past, promoting infrastructure here, building a school there, that is unconceptual and achieves little in the end. Instead, a uniform strategy must be implemented, and the rule of law and democracy are also important components.

Clear signals must be sent to the countries that do not want to participate, which they will then lose, which they will lose. 

The time of island solutions, games and tactics should be over in the Balkans. With such a “marshal plan”, the citizens are also shown very clear perspectives of what will happen if they now move in the direction of Europe and what will happen, if they don’t do that. The people and the government will understand that in no uncertain terms.

Mr Henze, thank you very much for the interview.

Kosovë 2021

Martin Henze
Demokracia: qeverisja e njerëzve nga njerëzit për njerëzit.


Z. Henze, ju jeni një evropian, një gjerman dhe një nga ekspertët e paktë të situatës politike dhe ekonomike në Ballkan dhe veçanërisht në Shqipëri në Gjermani dhe BE, ka ardhur koha për dialog me Serbinë në këtë moment?

drama e luftërave të agresionit të Serbisë filloi në 1991/1995 kundër Sllovenisë Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina.

Më 24 Mars 1999, gati 21 vjet më parë, NATO ndërhyri në luftën e Kosovës. Konflikti midis serbëve dhe shqiptarëve ishte ndezur atje për një kohë të gjatë, ashtu si konfliktet etnike u rritën pas përfundimit të Jugosllavisë, duke u përkeqësuar nga fakti që shumica e vendeve ishin në një gjendje të keqe ekonomike. Kishte kufij kombëtar, por grupet etnike i mbivendosnin ato. Ky ishte rasti edhe në Kosovë, ku në janar 1999 kishte një veprim policor serb afër Prishtinës që mori jetën e 45 shqiptarëve – momenti vendimtar që Perëndimi të ndërhynte në konflikt. Kishte një kërcënim për gjenocid ndaj popullit shqiptar dhe masakra.

Me bombardime ajrore, NATO atëherë e kishte shtyrë Serbinë nga Kosova dhe më 9 qershor 1999 Presidenti i Serbisë Millosheviç, i cili u akuzua më vonë si një kriminel lufte, ministri i tij i propagandës Vuçiç fatkeqësisht jo akoma, më në fund u dorëzua. Serbia u nda dhe humbi në mënyrë të pakthyeshme provinca e Kosovës. Rreth 200,000 serbë, romë dhe të tjerë që u larguan ose u zhvendosën nuk janë kthyer. Një problem i pazgjidhur.

A janë dy shtete të mëdha “shqiptare”, a janë shqiptarët faktorë rreziku për rajonin?

Jo, ata nuk janë faktorë rreziku. Nuk ishin shqiptarët ata që filluan luftën dhe as nuk kishin ndërmend të kryenin gjenocid ndaj popullit serb. Kombi shqiptar nuk ka bërë kurrë një luftë agresioni në historinë e tij. Një komb paqësor, por i gatshëm për të mbrojtur veten. Serbia ka qenë autori dhe është përpjekur të destabilizojë Ballkanin ushtarakisht midis 1991 dhe 1999 dhe vazhdon të përpiqet edhe sot, por me mjete të tjera. Sot e quan veten “mini-Shengen”. Autokrati shqiptar Rama u përpoq të mbështeste serbët në këtë kontekst. Një kurs veprimi që në parim ishte absolutisht joproduktiv.

Anëtarësimi i Kosovës dhe Shqipërisë në BE, a do t’i zgjidhë problemet?

Sigurisht, BE-ja përbëhet nga shtete të pavarura kombëtare, por nga ana tjetër, kufijtë brenda BE-së janë të hapur dhe çdo qytetar i BE-së ka të drejtë të vendoset kudo që dëshiron në BE.

Kufijtë kombëtarë kanë humbur rëndësinë e tyre brenda kësaj konfederate shtetesh. Kjo ka çuar në paqe dhe rritje ekonomike në BE.

Nëse më 25 Prill 2021 Shqipëria largohet nga qeveria e saj autokratike, anti-demokratike Rama, e cila ka një fokus të veçantë në Lindje dhe zgjedh demokratët pro-Evropian, është e mundshme që, me një dozë guximi dhe veprimi të qëllimshëm, Kosova , së bashku me Shqipërinë, mund të bëhen anëtare të BE në 2025. Për pranimin e Kosovës, duhet të jetë e parëndësishme nëse Serbia e njeh Kosovën apo jo. Refuzimi i Serbisë për të njohur Kosovën nuk duhet të çojë në një bllokadë të BE-së. Anëtarësimi i Kosovës në BE. Vetë Serbia është e interesuar të bëhet anëtare e BE dhe ekonomia serbe varet nga tregu i vetëm evropian. Në këtë aspekt, ky shtet duhet të disiplinojë vetveten dhe të ndalojë përpjekjet e tij për të destabilizuar Ballkanin. Kjo përfshin manovrat ushtarake të papranueshme të Serbisë me Rusinë në kufijtë e Kroacisë.

Tani janë mbajtur zgjedhje në Kosovë, a do të ndryshojë diçka?

Shpresoj, për një gjë, qeveria e re sigurisht që do të punojë shumë për të përmbushur kriteret për anëtarësimin në BE. Maqedonia dhe Greqia janë shembuj të mirë sesi mund të zgjidhen problemet nacionaliste. Ndërsa në Kosovë, për shkak të përpjekjes së Serbisë për të realizuar një gjenocid kundër popullit shqiptar, natyrisht situata është e ndryshme. Necessaryshtë e nevojshme që kushdo që negocion fatin e Kosovës në emër të Kosovës duhet të marrë një qëndrim të përbashkët për të gjithë spektrin politik të Kosovës, në vend se vetëm atë të koalicionit të veçantë që ai ose ajo përfaqëson. Kjo sigurisht që tani duhet të jetë një nga detyrat kryesore të qeverisë së re.

Gjithashtu, shteti i Kosovës përballet me problemin e madh të bërjes së lëshimeve ndaj Serbisë me shpresën se Serbia gjoja do ta njohë Kosovën nëse përfundon duke u sjellë si më 2007, 2008.

Deklaratat e bëra ditët e fundit nga Kryeministri Serb As Vuçiq nuk janë të këndshëm. Deri më tani, nuk ka pasur asnjë deklaratë ligjore detyruese për njohjen e Kosovës, përkundrazi. Unë gjithashtu kam dyshimet e mia nëse bisedimet e besueshme me ish-ministrin e propagandës së kriminelit të luftës Milosoviç duken të mundshme.

Si mund t’i besohet këtij personi? Në thelb, Vuçiç do të duhej gjithashtu të përballej me gjykatën në Hagë dhe të përballej me një hetim për shkak të përfshirjes së tij si ministër i propagandës së Millosoviç. Ky duhet të jetë një sinjal i qartë për kosovarët, një masë e ndërtimit të besimit për negociata të mëtejshme përtej kufijve.

Çfarë prisni nga administrata e re e SHBA?

John Bolton, ish këshilltari i sigurimit kombëtar të Trump dhe i dërguari special i Trump, Richard Grenell, kishin mbështetur idenë e ndryshimeve të kufijve dhe një shkëmbim territori midis Serbisë dhe Kosovës.

Kjo ishte një nga idetë më të rrezikshme historikisht për Ballkanin. Dhe sigurisht që ishte për shkak të qëndrimit anti-evropian dhe pro-Rusisë të administratës Trump, e cila tani ka mbaruar. Asnjë copë letër nuk përshtatet midis SHBA dhe Gjermanisë.

Joe Biden e di shumë mirë të kaluarën e shtetit të Kosovës dhe kontekstin rajonal. Biden e di shumë mirë që Serbia bëri krimet më të tmerrshme kundër njerëzimit në Kosovë, Kroaci dhe Bosnjë, përfshirë gjenocidin. Ai e di që Rusia është në prapavijë. Dhe ai ishte një nga njerëzit që qëndroi pranë Kosovës kur disa diplomatë ose politikanë votuan për Kosovën.

Dhe Gjermania?

Epo, Gjermania sigurisht që duhet të marrë një rol edhe më të fortë në këtë proces. Përmbysja e Trump ka eleminuar konfliktet ndërkombëtare midis SHBA dhe BE. Biden gjithashtu është pozicionuar shumë qartë përkundrejt Rusisë dhe Kinës. Këto janë sinjale shumë të qarta dhe pozitive. Ne kemi qenë duke pritur për këtë për katër vjet. Pra, këto janë parakushte të mira për procesin e mëtejshëm të integrimit të shtetit të Kosovës dhe Shqipërisë në BE dhe më vonë edhe të Serbisë. Pjesë e këtij procesi të pranimit do të jetë gjithashtu një marrëveshje me Serbinë. Serbia tani duhet të vendosë se çfarë dëshiron. Shkëmbimi territorial nuk është temë diskutimi për ne. ka arsye të mira për të refuzuar.

Nëse nuk është aspak e qartë nëse Serbia do të bëjë me të vërtetë lëshime, a është aspak ide e mirë të kërkohet një pranim i shpejtë i vendeve të Ballkanit tashmë tani?

Për një gjë, kjo marrëveshje është joreale. Shumica e serbëve të Kosovës jetojnë në jug të vendit. Në këtë aspekt, situata e pakicës serbe ndoshta do të përkeqësohej sepse do të bëhej më e vogël nëse krahinat veriore do të jepeshin.

Nga ana tjetër, sinjali i dërguar nga një shkëmbim i tillë territori, ose një korrigjim kufiri, siç quhet në mënyrë eufemiste, është një sinjal fatal. Pasi prapa saj qëndron një logjikë nacionaliste: “Ju nuk mund të ndiheni të sigurt si qytetar në një vend nëse nuk i përkisni grupit etnik shumicë”. Një zgjidhje evropiane nuk mund të duket kështu

Në planin afatgjatë, një zgjidhje evropiane mund të konsistojë vetëm në shpërbërjen e kufijve, në kuptimin e kufijve evropianë. Meqenëse kjo është sigurisht më shumë një perspektivë afatmesme dhe afatgjatë, vendosja dhe forcimi i të drejtave të pakicave është veçanërisht i rëndësishëm për të përmirësuar situatën e pakicave në vendet dhe bashkëjetesën e tyre këtu. Duhet të jetë gjithashtu e qartë se Serbia mund të anëtarësohet në Bashkimin Evropian vetëm nëse njeh pavarësinë e Kosovës. Çështja e njohjes së Kosovës është një çështje shumë e vështirë në kontekstin serb.

A ka nevojë Ballkani për mbështetje të mëtejshme?

Sigurisht, Shqipëria, Kosova, Maqedonia Veriore, Bosnja, Mali i Zi dhe vendet e tjera kanë nevojë për një “plan mini Marshall” nga BE, përndryshe nuk do të funksionojë. I gjithë Ballkani i përket BE-së dhe kjo tani duhet të koordinohet, për të cilën na duhen disa miliarda euro shtesë. Si evropianë, së bashku me Ballkanin, ne duhet të trajtojmë problemet dhe të mos derdhim fasulet, por të bëjmë sukses. Ne nuk duhet të vazhdojmë më sektorialisht, siç kemi bërë në të kaluarën, duke promovuar infrastrukturën këtu, duke ndërtuar një shkollë atje, që është jokonceptuale dhe në fund të fundit arrin shumë pak. Në vend të kësaj, duhet të zbatohet një strategji uniforme, dhe sundimi i ligjit dhe demokracia janë gjithashtu përbërës të rëndësishëm.

Sinjale të qarta duhet të dërgohen në vendet që nuk duan të marrin pjesë, të cilat ata më pas do të humbin, të cilat do të humbin.

Koha e zgjidhjeve, lojrave dhe taktikave ishullore duhet të ketë mbaruar në Ballkan. Me një “plan marshal” të tillë, qytetarëve u tregohen gjithashtu perspektiva shumë të qarta se çfarë do të ndodhë nëse tani lëvizin në drejtim të Evropës dhe çfarë do të ndodhë, nëse nuk e bëjnë atë. Populli dhe qeveria do ta kuptojnë këtë në asnjë mënyrë të pasigurt.

Z. Henze, shumë faleminderit për intervistën.

Kategori
Uncategorized

Presidenti Meta: Kryeministri në detyrë Rama, nuk ka autorizim për të negociuar me Greqinë për zonat detare!

▪️”Kryeministri në detyrë, Edi Rama, nuk është konsultuar, nuk ka kërkuar dhe as nuk është pajisur me ndonjë autorizim nga Presidenti i Republikës, sipas detyrimit të vendimit të Gjykatës Kushtetuese të vitit 2010, për të negociuar apo për të diskutuar me Republikën e Greqisë në emër të Republikës së Shqipërisë në lidhje me çështjen e kufizimit të zonave detare, e aq më pak për të vendosur apo dakordësuar nëse kjo çështje do të shkojë për alternativë në ndonjë nga Gjykatat Ndërkombëtare.”

▪️Presidenti Meta, i cili e ka cilësuar sot kreun e Qeverisë Edi Ramën si “Kryeministrin në detyrë”.

▪️Presidenti ka deklaruar sot se nuk e ka autorizuar atë për të negociuar me Greqinë për kufijtë detarë dhe as për ta përfaqësuar Shqipërinë në gjykatat ndërkombëtare për zgjidhjen e çështjeve të lidhura me detin.

Statusi i Presidentit Meta.

Prita në një takim me kërkesë të tyre, aktivistë të shoqërisë civile dhe anëtarë të botës akademike, të angazhuar pranë Akademisë “Rrënjët tona”, të cilët më shprehën shqetësimet lidhur me çështjen e negociatave me Greqinë, për delimitimin e zonave detare midis dy vendeve tona.


▪️I informova se Kryeministri në detyrë, Edi Rama, nuk është konsultuar, nuk ka kërkuar dhe as nuk është pajisur me ndonjë autorizim nga Presidenti i Republikës, sipas detyrimit të vendimit të Gjykatës Kushtetuese të vitit 2010, për të negociuar apo për të diskutuar me Republikën e Greqisë në emër të Republikës së Shqipërisë, në lidhje me çështjen e kufizimit të zonave detare, e aq më pak për të vendosur apo dakordësuar nëse kjo çështje do të shkojë për alternativë në ndonjë nga Gjykatat Ndërkombëtare.
▪️I siguroj të gjithë qytetarët shqiptarë, se do të vijoj të ushtroj detyrat e mia me përgjegjësinë maksimale shtetërore e kushtetuese dhe se….

▪️ nuk do të pranoj për asnjë çast të cenohen interesat shtetërore dhe kombëtare të Republikës së Shqipërisë nga cilido individ, që keqpërdor autoritetin e deleguar nga populli shqiptar. 🇦🇱

Image
Kategori
Uncategorized

URIME PËR PAVARËSINË E KOSOVËS 2021!!!

Gëzuar i te gjithë Shqiptareve, anë e kënd botës, pa marre parasysh qendrimin apo perkatesine fetare, partiake apo gjinore!!! Gezuar të gjithëve ju Motrat e Vellezerit Shqiptarë të Kosovës te nje Gjaku Kuq e Zi, Kosova është pjesë e Kombit tim dhe Kosovarët janë Vëllezërit e mij: Shumë Urime e për Shumë Mote, qofshit gjithmon më Zot e shpirt Shqipëtari, Gëzuar 13º Vjetorin e Pavarsis së Dardanis/ Kosovés (17 Shkurti 2008 – 2021), për Jetë e Mot ëndrrën 100 vjeçare të çdo Shqiptari Atdhetar, Lirinë aq shumë të ëndërruar prej secilit prej nesh dhe të atyre që nuk patën fatin ta gëzojnë këtë ditë, sot, pas 20º Vjetori i Lirisë – më 16 Shkurt 2001 filloi Lufta Mbarëkombëtare, u themelua Ushtria Çlirimtare Kombëtare: Vjetori i Betejës së parë të UÇK-së, në Tanushë të Karadakut të Shkupit -, dhe 13º Vjetori i Republika e Kosovës, një realitet i pamohueshëm në hartën gjeopolitike të botës: Urime në ditën e Pavarësisë së lavdishme!!! Lavdi për të gjithë Patriotët që sakrifikuan për Lirinë e Kosovës, dhe për Bashkim Kombëtar!!! Lavdi të nderuar Familjarë të Dëshmorëve, Invalidë dhe Veteranë të UÇK-së, Popolli im i dashur, duke u përkulur gjithëmonë para varreve të Deshmorëve Lavdishme: Lavdi për bijtë dhe bijat e Kombit, të cilët dhanë Gjakun ne Altarin e Lirisë për të mos vdekur kurr!!! Paqa mbreterofte mbi tere Kombin tone te dashur dhe tere Njerezimin!!! Lavdi Dardania – Kosova!!! Rroft Shqipëria Etnike!!! !!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! Autoctonus!!! Zoti i Bekoftë gjithë Shqiptarët që ja duan të mirën Atëdheut!!! Të gjitha të anijeve një përqafim!!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë, Shkelqësia e Juaj Imzot

Kryepeshkop Aleksander I Shqiptarve – Bir i Shqiponjësr
Rrofte Shqipëria e Bashkuar!!!
Instagram @alejandrogreco.oficial #kosova #kosovo #kosovo🇽🇰 #kosove #kosovo🇽🇰 #kosovare #kosovë #kosovar #kosovonationalteam #kosovaisalbania #kosova🇽🇰 #kosoves #arrollokosovo #albania #albania🇦🇱 #arzobispo #alejandrogreco #albanes #albanian #albanese #albane #tierradelfuego #patagonia #patagoniaargentina #patagoniaargentina🇦🇷 #viajes #viajes #viajar #viajem #viajero

Kategori
Uncategorized

Thirrja e dy vajzave qe u kish vdekur i jati dhe asnje nuk e kish prekur me dore eshte nje thirrje per te gjithe ne. Kjo sot, neser… mund t’i ndodhe kujtdo.

Profesor Vili Minarolli/

Te dashur miq, une jam xhaxhai i atyre dy vajzave qe u shprehen ne media ne oborrin e spitalit infektiv , per fatkeqesine qe u kish ndodhur me vdekjen e babait te tyre dhe vellait tim, inxh. Rifat Lalo ( Minarolli).

Ne e perjetuam rende situaten e te semurit qe e braktisen me ore te tera tek dera pa i dhene asnje ndihme dhe ju lutem duhet te mirekuptoni gjendjen e rende te vajzave, kur i jati u kerkonte ta largonin nga ai ferr i vertete.

Po ashtu duhet t’i mirekuptoni per thirrjen per te mos i prure njerezit e tyre ne spitalet publike.

Deshira dhe perkushtimi i personelit mjeksor te ketyre spitaleve dhe pamundesia per te kryet detyren jane dy anecte kunderta.

Une e them me bindje te palekundur se ne kemi mjeke dhe personel mjeksor te pergatitur dhe te perkushtuar. Por kjo nuk mjafton per te shpetuar jeten e njerezve ne nevoje.

Nuk ka mjek por edhe njeri i zakonshem qe te mos kete deshire te ndihmoje nje tjeter ne bevoje kur ka dicka per ta bere kete. Por kur s’ka, sic nfodhi ne rastin tone?

Thirrja e dy vajzave qe u kish vdekur i jati dhe asnje nuk e kish prekur me dore eshte nje thirrje per te gjithe ne. Kjo sot, neser… mund t’i ndodhe kujtdo.

Ajo thirrje nuk eshte kundra nje mjeku qe per shkak te pamundesise detyrohet te genjeje,

kundra nje ministre idiote ( me falni se nuk gjeta fjale tjeter) qe mashtron dhe shplan trute e njerezve me propagande te genjeshtert 24 ore , nje sherbetore e bindur e shefit te saj qe ne cdo fjale qe nxjerr nga gojabvetëm genjen dhe mashtron.

Keto qe ndodhin sot ne vendin tone nje vit pas shpalljes te pandemise nuk mund te krahasohen me ato qe ndodhen para nje viti kur bota u gjend e papergatitur.

Te dashur miq, gjithesecili nga ne e sheh ku kemi arritur.

Ajo qe na ndodhi ne si familje me njeriun tone te dashur cdo dite mund t’i ndodhe kujtdo.

Thirrja e dy vajzave qe qanin per vdekjen e te jayit eshte per ju te tjeret, qe sot, neser… te mos e perjetoni ate qe perjetuan ato dhe mijra familje te tjera.

Me mashtrime me genjeshtra dhe propagande per shplarje truri nuk shpetohen jetet tone.
Kosova na e dha shembullin , qe u ndihmuan duke u hequr boset e krimit, te korrupsionit dhe papergjegjshmerise qe u kishin zene gryken dhe nuk merrnin dot fryme.
Ju falenderoj!

Te Gjitha

Vdiq në Infektiv pasi e lanë në karrige dhe pa skaner, detaje të reja nga denoncimi rrëqethës në Fax News. Viktima vëllai i ish-deputetit dhe ambasadorit të njohur shqiptar

 8 hours më parë 0

Fax News mëson detaje të reja nga denoncimi i bërë pak minuta më parë nga dy vajza që babai i tyre Rifat Lalo iu kishte vdekur në spitalin Infektiv në Tiranë, për shkak sipas tyre të mungesës së kujdesit mjekësor.

Burime bëjnë me dije se viktima është vëllai i figurës së njohur të partisë demokratike dhe njëherësh ish-ambasador i Shqipërisë Vili Minarolli. Lalo mbante mbiemër të ndryshëm pasi ai ishte rritur nga halla e tij, ndërkohë që ishte një intelektual aktiv në jetën publike të Tiranës.

Dy vajzat e Rifat Lalos bënë një deklaratë tronditëse për gazetaren e Fax News Fjona Çela, ku thanë se të atit të tyre i ka munguar shërbimi bazë mjekësor. Vajzat u shprehën me zë dhe me figurë, se u janë kërkuar para që babanë ta nxirrnin nga Infektivi në mënyrë që ta çonin në një spital jashtë vendit.

Vajzat e Rifat Lalos shprehen se kanë prova që vërtetojnë se babait të tyre nuk i janë bërë as skaner dhe asnjë trajtim mjekësor.

Vajzat tregojnë se babai i tyre është lënë të presë për tre orë në një ambulancë, derisa më pas e kanë futur brenda spitalit, ku është lënë pranë derës, dhe dëshmonte vetë se kishte ftohtë.

Gjendja e tij është përkeqësuar brenda orësh, dhe mbrëmjen e djeshme atyre u është dhënë lajmi se ai kishte ndërruar jetë. Dy vajzat në gjendje të rënduar emocionale bëjnë thirrje që askush të mos shkojë dhe të trajtohet në spitalet publike Covid, pasi sipas tyre nuk ekziston asnjë lloj shërbimi.

Deklarata e vajzave të Rifat Lalos:

Na thanë që vetëm këtu kishte oksigjen, na thanë që nuk kishte vende të lira në spitale, vendosëm që ta sillnim këtu. Babai na merrte çdo çerek ore dhe na thoshte se nuk i bënin asgjë, e kishin lënë afër derës dhe kishte ftohtë. 

Doktoresha Migena Qato nuk kishte një etikë mjekësore, ajo thoshte që po i bëjmë skaner, dhe babai thoshte nuk i bënin asgjë. Babai thoshte që të dilnin, ne komunikuam dhe me mjekë në Bruksel dhe tghoshin që nuk është gjendja aq e rëndë sa e thonë ata aty.

Ishim me mëdyshje nëse duhet ta nxirnim apo jo nga spitali, kërkuam që ta çonim në një spital tjetër. Babai thoshte jepni pare dhe më nxirrni nga këtu. Nuk kam për tia falur kurrë vetes këtë, që e shtruam babanë këtu. Kurrë më asnjë të afërm në publik, e vërtetuam këtë mbrëmë, me ikjen e babait tonë. 

Na tha se e kishin lënë në një karrige, nuk e prekte njeri me dorë, babai ynë ishte intelektual. Kemi shumë pikëpyetje, babai ynë ka ikur me brengë në zemër, na iku tak fak.

Ne kemi burim nga brenda që nuk i është bërë skaner, ju lutem mos sillni prindërit këtu, të afërmit, e kemi të provuar që nuk i është bërë asgjë.

Kategori
Uncategorized

Shtypua kokën “kokëpalarëve”,

Ti je Xhogler o vlla, sapo ndodh një skandal ti e gjen nje zgjidhje.

Pr/Erjon Kristo.

Dhjetra e dhjetra milionë euro te dhena dhe të vjedhura nga ju, miq e shokë tuajt, për koncensione e rrugeve, dhe Shqipëria sot është jo vetëm në pikë të hallit, por dhe ne ditën më të zezë të saj.

Por ty jo vetëm nuk të ndërgjegjeson, por as të bën përshtypje më asgjë.

Ti je në delir.

Dhe deliri të bën që si Xhongleri qe je, të gjesh shpejt zgjidhjen, duke terhequr vemendjen nga katastrofa për tu hallakatur në reklamimin e 5 vaksinave ne Shkoder…

Heren e parè u mundove të mbuloje bythen jashte te qeverise me Nusretin, po me 50 vaksinat kondrabandë…. Pa mbaruar Nusreti të doli perlyerja me Ndragetën, u mundove dhe me të…tani po mundohesh perseri si Xhongler të mbulosh katastrofen, me abuzimet dhe vjedhjet tuaja me PPP dhe KÇK-të.

Se le me kaq, por

Nashi na fillove dhe gjobat për gomat dimërore.

O skëndërbe, i spiropalit…

Ne skemi të hamë bukë, ti na kërkon salltanete

Po mire ja u ben, Gjej shesh e bëj përshesh…

Tiret në një krah dhe ti në krahun tjeter, as lëkura sdo ju mbetet fakireve në kete fund dimri.

Ndaj shtypjau kokën dhe shtrengojau rripin sa të mundesh, se ju mban kurrizi shqiptareve ju mban…me shume se Gomari i Qazos.

Ore je që je, futi dhe nje gjobe per mustaqet e Çelos….

Postimi i Pr Erjon Kristos/

Nuk e kuptoj këtë gjobitjen për gomat e dimrit. Po ne që kemi vetëm nga një palë goma, duhet të urrejmë veten që skemi mundësi të blejmë e të mbajmë gomat me lekë? Domethënë koncesionet mund të vjedhin dhjetëra milion euro nëpër rrugë, po fajtorë prapë jemi ne?

Po mirë ua bën, se u mban kurrizi shqiptarëve! E kam sinqerisht, shtypua kokën “kokëpalarëve”, se këta të dhurojnë ditë nga ditët e tyre.

Ti je xhongler o vlla. Sa ndodh një skandal, t’i gjen një zgjidhje. Ta gëzoç mandatin e gjashtë! Apo të shtatë? Mezi po pres të fillosh gjobat për mustaqet…

”Fshati digjet, Kurva krihet, ndaj shtypua koken kokë palarëve.

Shtypua dhe ti gëzoç mandatet…

Kategori
Uncategorized

Major Nazif Ramabaja tregon pse dhe nga kush ishte në shënjestër të zullumit presidenti Rugova dhe kolonel Tahir Zemaj. Permend emrin e Isa Mustafës, Bukoshit dhe të tjerë…

“E them me keqardhje se ish-kryeministri Bujar Bukoshi dhe ish-ministri i financave Isa Mustafa ja bene taan te zezat te cilet e urrjetne dhe e luftuan vazhdimisht preidnetin hiostroik dhe akritektin e pamvaresise Ibrahim Rugovën me qellim që ta defaktorizojne në rrafshin kombëtar dhe ate ndërkombëtar..” ka deklaruar ish-komandanti i UCK-së Major Nazif Ramabaja në një interviste ekskluzive dhene sot për gazetën zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Para bisedes me bashkebiseduesin tonë Major Nazif Ramabaja ju kojtojme se z.Rambaja ka qene komandant i UCK, nje ushtarak profesional i cili ka vepruar ne kuader te institucioneve te Republikes se Kosoves.

“Veshja e uniformes ushatarke neve shqiptareve ne Kosovë na u imponua perballe dhunës dhe agresionin qe ushtronte ne emynre sitematike aparati shteteror i Serbise se Millosheviqit ndaj popullates shqiptare te pambrojtur të Kosoves, qe arriti kulminacionin me spastrimet entike, gjenocid deri tek masakra e Recakut, ate te Prekazit ndaj familjes se Adem e Hamz Jasharit ne mars te vitit 1998. Dhe perballe kesaj dhune ne oficeret dhe ushtaraket bashke me ushtaret e arkitektit te pamvaresisë së Kosovës dr. Ibrahim Rugova ju kemi pergjigjur presidentitone historik si komandantit suprem i Forcave te Armatosura te Republikes se Kosoves.” ka në fillim të bisedës Major Nazif Ramabaja.

Bildergebnis für major nazif ramabaja

Ne ishim te detyruar te mbrohemi sepse skishim ku te shkojme jashte pragut te shtepise dhe trojeve etnike stergjyshore, ndersa aparati shteteror i Millosheviqit punonte sipas planeve dhe elaborateve te Garashanin-Qubrilloviq-Dobrica Qosiqit dhe vet Millosheviqit per pastrimin etnik te shqiptareve nga trojet e veta shekullore, ndryshimin e struktures demografike nepermes dhunes, terorit dhe gjenocidit te pa pare ne Evropen Jug-Lindore pas luftes se dyte boterore dhe masakres se Srebrenices ne Gusht te vitit 1995.

Lidhur me zgjedhjet e 14 shkurtit Major Nazif Rambaja i cili sot drejton Grupin e Intelektualeve ne Mergim ka phura se “me 14 shkurt pres ndryshimin. ​Tanimë ka ardhur koha që Timonin e Kosovës ta marrin të rinjët, Forcat e Reja Politike ne drejtimin e Albin Kurtit nga VV dhe Vjosa Osmanit nga LDK e Rugovës. sespe popilli eshte lodhur nga partite te cilat jane drejtuar nga mafia politike ne krye te shtetit qe plot 20 vite..”

Partizanet e Isa Mustafes kot e bajnë fotografine e Rugovës në fushata. Ai dhe Bukoshi do të jepin llogari për bllokimin e mjeteve për presidentin Rugova dhe komandantin Tahir Zemaj

* Zotëri Ramabaja, meqë gjendemi ne prag te zgjedhjeve, si e vlerësoni situatën aktuale në Kosovë, a është koha për ndryshime ?

Bildergebnis für major nazif ramabaja


Major Nazif Rambaja:
 Unë mendoj se situata aktuale në Kosovë nuk ështënë nivelin e duhur! Pasi siq dihet qytetarët e Kosovës, që jetojnë e punojnë në atdhe por edhe ata që patën fatin, që për shkaqe të ndryshme, aktualisht ndodhe n nëbotën e jashtme me familjet e tyre, nuk janë të kënaqur me arritjet e gjertanishme, sidomos në lëminë e Punësimit. Ka shifra alarmante të të rinjëve të papunë, e që shumica kanë kryer shkollimin e lartë e fakultativ. Dihet se edhe korrupsioni e nepotizmi janë në shkallën më të lartë.

​Kanë kaluar 22 vite nga Çlirimi i Kosovës ! Gjatëtërë asaj kohe, Kosovën e udhëhoqën LDK, PDK, AAK, AKR, Nisma bashk me ndonjë Partizë Minoritare, por kuptohet ato të parat duke ndrruar poziten herë pas here, por vazhdimisht duke bashkëpunuar sa i përket korrupsionit dhe krimit ekonomik. Tanimë ka ardhur koha që Timonin e Kosovës ta marrin të rinjët, Forcat e Reja Politike. Kosova ka mjaft Intelektualë, që kanë dalur nga Universitetet e vendit por edhe ato të Evropës dhe Amerikës. Ata kanë njohuri dhe përvojë nga Bota e Jashtme që vendin ta nxjerrin nga Varfëria aktuale. Grupi i Intelektualve ne Mergim (GIM), mbështetë Listën Qytetare GUXO, të cilës i prinë, Dr. Vjosa Osmani. Edhe zotëri Albin Kurti është një Intelektual i denjë dhe i pa njollosur. Ndaj, aktualisht at kanë mbështetjen e Intelektualëve , jo vetëm në Kosovë, por edhe në Mërgim.

* Meqë jemi në vlugun e fushatës së votimeve nga diaspora, ju si drejtues i ​Grupi i Intelektualve ne Mergim (GIM), sa jeni të mobilizuar në këte drejtim, sepse pati paknaqësi dhe kritika të mëdha në adresë të KQZ-së, sidomos ndaj zonjës Valdete Daka për manipulime?!

Bildergebnis für major nazif ramabaja

Major Nazif Rambaja: ​Grupi i Intelektualve ne Mergim , (GIM), Ithemeluar për shkak të paknaqësive të politikëbërjes së udhëheqësve institucional, rezultateve denigruese për qytetarët e vendit për njëzet vite udhëheqje të keqe ,korrupcioni dhe krimi I organizuar në rritje, gjyqësori Ikapur, ekonomia në stagnim tani që jemi vendi më Ivarfur në botë na detyroi të marrin këtë hap dhe iniciativë të qëlluar. GIM-I I formuar më 06.01.2021 po të njejten ditë kur edhe u shpallën zgjedhjet e jashtëzakonshme nacionale, për të zgjedhur përfaqësiesit e popullit në kuvendin e Kosovës I cili ka shtrirje jo vetëm në Europë, por edhe në Amerikë, ka përcjellur vazhdimisht , që nga themelimidhe shpalljen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme nga ana e U.D. së Presidentit zonja Vjosa Osmani, fushatën elektorale, si dhe punën e e KQZ-së, dhe kemi vërejtur lëshime dhe gamime në punën e tij. Sipas ndjekjes sëpunës së KQZ-së, kemi arritur të vlerësojmë se zonja V. Daka, kryetare e KQZ-së, vazhdimisht ka bërë shkelje tëprocedurës së Këshillit. Madje puna e saj është kritikuar edhe nga anëtarët e Këshillit Qendror Zgjedhor. Vërehet se zonja Daka gjatë punës së saj dhe marrjes së vendimeve , dirixhohet nga një Grup Interesi, ose e lidhë ndonjë Interes me Grupin. ​Sipas të Drejtës Administrative, afatet dhe terminet ecin nga koha kur një Dërgesë ka Vulën e Postës. Kurse zonja Daka afatet dhe terminet i ka anashkaluar! ​Ne konsiderojmë, se KQZ, do të duhej tëkryejë punën e tij sipas Ligjit dhe Kushtetutës së Kosovës, përndryshe, dikush duhet të japë përgjegjësi në të ardhmen, sepse është e drjetë e patjetërsueshme,e pa mohushme dhe kushtetuese të zgjidhesh dhe të zgjedhësh, andaj kush kujt mund tia ndaloj të drejtën për ta përmbushur obligimin kushtetues për të votuar, kur dimë se edhe të burgosurit pa marë parsysh se kann bë një krim kann të drejtë të votojnë e mërgatës kjo i mohohet duke e shkelur kushtetutën dhe ligjet në fuqi. Më se 29 700 aplikuesve u mohohet e drejta për të votuar vetëm se sekretariati i komisionit zgjedhor për fajin e tyre dhe mos arritjeve të kapaciteteve të plota, ju ka bë të pa mundur ti telefonoj të gjithë aplikuesit dhe për këte e humbin të drejtën për të votuar, ky është një diskriminim ndaj mërgatës dhe GIM-i, ftonë OSBE-në, Zyrat e shteteve mike në Kosovë të shteteve të Kuintit për ti monitoruar numrimin e votave të arritura nga mërgata në mënyrë që edhe numrimi të mos jetë peng e një Kryetarjeje të komisionit Qendror Valdete Dakës e cila bjen vendime si ti teket asaj dhe në këtë mënyrë diskrediton proqesin zgjedhor duke diskriminuarmërgatën mirë të organizuar dhe të vullnetshme për ndryshime. Vendimi i KQZ-së për ti telefonuar aplikuesit bjen në ndesh me msheftësinë mbi të dhëneve personale, kjopraktikë është tejet e quditshme dhe e pa parë ndonjëher në vendet të cilat synojnë të bëhen pjesë e bashkësisë ndërkombëtare, kombeve të lira me subjektivitet të plotë ndërkombëtar, andaj kërkojmë që për shkak të mbarëvajtjes se zgjedhjeve në këto momente të mos mirren masa disciplinore dhe shkarkuese, mirpo menjëher pas publikimit të rezultateve përfundimtare dhe qertifikimit të tyre nga KQZ-ja, zonja valdete Daka të shkarkohet nga posti i kryetares së komisionit qëndror zgjedhor, shkarkimi të bëhet nga U.D së presidentit zonja Vjosa Osmani.

*  Pra, ne mediat shqiptare kemi lexuar se anetare te LDK-së siq thirren sot si “bashkepuntor” te afert të Rugovës i kane bere shantazhe duke bllokuar pagesa qofte ne qendrene LDK-së apo udhitmet per lobim për pavrersine e dhe ne sensibilzimin e Kosovës ne arenen nderkombëtare. Meqe ju ishit pjese e faktorit ushtarak si major dhe bashkëluftëtar e zëvendës i Tahir Zemes dhe Rugoves, cfare mund te na thoni lidhur me keto te cilet sot po bëjne fushatë me flamuj dhe foton e Rugoves?

Bildergebnis für major nazif ramabaja


Major Nazif Rambaja:
 Destruktiviteti dhe sjellja e Bukoshit e Isa Mustafës karshi Presidentit Rugova është për qdo kritikë, në atë kohë skemi pas qasje në informata dhe ishim në vrullë të luftimeve në frontin e Dukagjinit, ne kem përkrah institucionet e Republikës së Kosovës: Presidentin, Parlamentin dhe Qeverinë, pa marë parasysh se kush i drejtonte ato, mirpo me kalimin e Kohës qdo gjë dul në shesh dhe publikua, kështu që eshtë për keqardhje se si qeveria në këtë rast kryeministri Bujar Bukoshi dhe Ministri i financave Isa Mustafa e luftuan Rugovën për ta defaktorizuar në rrafshin kombëtar dhe ate ndërkombëtar, këte ja arrijtëm pjesërisht, por smujtën ta gjunjëzojnë dhe nështrojnë kurr.

Në Kohën kur ishte marë peng Rugova dhe dërguar në takim te kasapi i Ballkanit Millosheviqi, skem asnjë deklaratë të zyrtarëve të LDK-së në mbështetje të Rugovës përveq Hafiz Gagicës, dërgimi i presidentit Rugova në Itali dhe pastaj kalimi në Gjermani për shkak se aty e kishim qeverinë tonë ishte pritur me entuziazëm , mirpo qndodhi këtu e anashkaluan presidentin Rugova si Bukoshi ashtu edhe Isa Mustafa s’j apaguan shpenzimet hoteljere gjatë qëndrimit dhe presidenti Rugova u detyrua të kthehej prap në Itali, shteti italian jo që e muar në mbikqyrje dhe financoi shpenzimet e qëndrimit, por edhe i dha avion privat për të vizituar qendrat e vendimmarrjes këta dy pra Bukoshi dhe Isa Mustafa pen puq dhe krim ndaj presidentit rugova e ne që kishim paguar mjetet e 3%, sja kishim dhënë ketyre dyve, por shtetit të Kosovës, keta duhet të përgjigjen për këtë krim.

Edhe kolonelit Tahir Zemaj s´ju kishte paguar faktura e telefonit satelitor të luftës, pra bën krim të dyfishtë, ndërsa pas lufte gjatë shkuarjes në amshim të presidentit Rugova formuan parti për ta dobësuar LDK-në me listen Rugova, me ardhjen e Isa Mustafës në krye të LDK-së nji antirugovisti të përbetuar, por që anëtarësia e thjesht e kupton por pilitikbërësit në kryesi dhe shumica e këshillit të përgjithshën janë servil duke e përkrah nji humbje të madhe që i shkaktoi këtij subjekti politik shtetformues, Rugova nuk diferencoi askend e Mustafa i përjashtoi nga LDK-ja në Kohën e pandemisë me post elektronike duke mos ja bë publike votën e këshillit të përgjithshën zonjës Vjosa Osmanit, vetëm se i qëndroi besnike premtimeve të dhëna në fushatën dhe zgjedhjet e 6 tetorit t’e vitit 2019.
Për këte antarësia e gjëre dhe strukturat në LDK duket të ngrisin zërin për reforma supstanciale duke kërkuar jo largimin e Isa Mustafës, por pas humbes së dadhës së dhjet zgjedhjeve duhet të shkarkohet ky ardhacak, antirugovist dhe gjuejtës në pärti i cili ka detyrë dhe qëllim ndarjen e sajë, stagnimin deri te shkatërrimi e jo përparimin dhe rritjen e këtij subjekti politik i cili ishte në të gjitha fazat e rrugëtimit dhe shtet ndërtimit të vendit.

* Zotëri Ramabaja, ju si Major dhe ish Komandant i UÇK-së, si e vlerësoni faktin që dy Parti (LDK dhe PDK) gjatë Fushatës elektorale, njëra po përdorë Figurën e Dr. Ibrahim Rugovës, kurse tjetra, po shfrytëzon emrin e UÇK-së

Major Nazif Rambaja: Kemi vërejtuar se gjatë fushatës elektorale LDK, vazhdimisht përdorë emrin e ish presidentit, Dr. IbrahimRugova, por ajo ka kohë që ka dalur nga Linja Rugoviste! E keni vërejtur që para do kohe Isa Mustafa largoi nga LDK-ja, Dr. Vjosa Osmanin, Dr. Haxhi Avdylin…etj. Kohë më parë ua ka pas ndaluar hyrjen në Kuvendin Zgjedhorë të LDK-së, Donika Gërvallës, Idriz Zeqirajt, Emrush Qekut, Shefqet Dibranit, etj, vetëm sepse nuk kishin përkrahur format e punës dhe vendimet e kreut täë LDK-së dhe vartësve të tij. Në anën tjetër edhe PDK, keqpërdorë emrin e UÇK-së ! UÇK-ja nuk ishte e PDK-së, ishte e popullit. Edhe heronjët dhe dëshmorë nuk duhet të keqpërdorën gjatë fushatës së zgjedhjeve, sepse ata kannë dhënë jetën për lirinë e Atdheut të tyre , Kosovës.

* Për fund z.Ramabaja shpesh e permendet Grupi i Intelektualeve ne Mergim, cfare mund te na thoni per GIM-in dhe aktivtet e juaja në perendmim?

Bildergebnis für major nazif ramabaja

Major Nazif Rambaja: GIMI, eshte formuar per shkak te paknaqesive te moneklatures udheqeqese 20 vjeqare te prijesve politik te Kosoves, krimit te organizuar, korrupcionit, nepotizmit, ekonomise se shkaterruar, papunesise, dhe bevoja per te ndryshuar diqka ne kete drejtim per se miri ne menyre qe rinia jone mosvta leshojne vendin, por te gjejne perspektiven e saje mbrenda permbrenda Kosoves, formuam GIM-in ku une jame udheheqes shpyrteror dhe praktik i ketij grupi intelektualesh, i vili perfshin shtetetce Evropes dhe SHBA-ne, me perfaqesuesit e tyre, per ta perkrahur ndryshimin i cili po vjen dhe konkretisht iniciativen e Vjosa Osmanit ”Guxo”.

Kategori
Uncategorized

25 PRILLI, BETEJE QE DUHET FITUAR, NDRYSHE HUMBET SHQIPERIA!

Dritan Kaba/

Balle per balle ne kete beteje jane dy kampe. Rilindja, Mafia dhe disa legena ish “opozitare” qe i kane shitur shpirtin se keqes dhe Opozita me qytetaret qe duan lirine, demokracine dhe progresin real te Shqiperise.

Vjedhin me nje dore PPP e rrugeve me trefishin e vleres Milot – Balldrem, Vlore – Orikum app rrugen e Arberit.

Vjedhin Unazen e Re po njesoj.

Vjedhin 156 milion euro per mirembajtjen e rrugeve dhe te shesin edhe moral.

Vjedhin me tendera sekrete! Vjedhin kujdesin ndaj te semureve me Covid duke blere me 3 fish deri ne 8 fish te vleres ilaçet e mjetet mbrojtese!

Vjedhin, varferojne, shkretojne jo vetem buxhetin, ppr edhe lirine ekonomike, zemren dhe shpirtin e shoqerise qe duam te ndertojme.

Keta plehra komuniste duan te na kthejne ne bujkrober te Mafias, Ndragheta-s apo pushtetit te tyre te ndyre!

Dhe i kujtojne shqiptaret debila dhe nxjerrin nje çingie siper nje borepastrueseje dhe na bejne propagande!

Kjo bande jo vetem duhet larguar nga qeverisja, por duhet te hyje ne burg per çdo abizim me parate e shqiptareve!

Nuk i kuptoj keta te verber dhe idiote qe vazhdojne t’i mbrojne!

Keta plehra me nxjerrin mallin atyre palaçove qe dilnin para 30 vitesh me bustet e Enverit. Bijte e tyre sot “dalin” me bustet e Rames.

Perballe kesaj maskarade dhe misheli komunisto-mafioz Opozita duhet te qendroje perballe tyre me parimet te cilat i ka mbrojtur ne çdo kohe. Para eterve te tyre para 30 vitesh, sot para bijve qe po shkaterrojne çdo blere morale dhe demokratike te shqiptareve.

Parimet do e bejne opoziten fituese, jo premtimet.

Parimet per nje Shqiperi te lire nga Mafia, Oligarket qe jane pjella te komunizmit dhe bijte e eterve gjakatare!

Duhet te mposhtim komunizmin, te çlirojme tregun, te sjellim demokracine reale, ndryshe do i kemi bijte e eterve gjate ne pushtet. Dhe shqiptaret do zevendesohen
me arabe, indiane, kineze!

Parimet do e shpetojne Shqiperine dhe rinine e mrekullueshme te ketij vendi!

Parimet do e shpetojne Shqiperine dhe familjen shqiptare.

Parimet do sjellin progresin dhe krenarine!

Balle per balle ne kete beteje jane dy kampe. Rilindja, Mafia dhe disa legena ish “opozitare” qe i kane shitur shpirtin se keqes dhe Opozita me qytetaret qe duan lirine, demokracine dhe progresin real te Shqiperise.

Kete betej duhet ta fitojme, jo per Opoziten apo per partite opozitare, por per Shqperine, per Rinine e saj.

Kategori
Uncategorized

Video/ Solis: Rama, një fatkeqësi kombëtare! Ç’e do mandatin e tretë, të na dhjesë fare?! Kapak i një pusete, që do të qelbet keq…

Një nga përcaktimet më të hapura dhe koncize për Edi Ramën dhe qeverisjen e tij tetë vjeçare, vjen nga Leonard Solis.

Ai e quan Ramën “një fatkeqësi kombëtare” dhe shprehet se kryeministri është kapaku i një pusete, që nesër do të qelbet shumë keq. Solis shtron pyetjen se përse i duhen një mandat i tretë kryeministrit, kur ka dështuar në tetë vite qeverisje?!

Unë e quaj Edi Ramën, fatkeqësi kombëtare. E them këtë, i parreshtuar në ndonjë forcë politike. Ka bërë gafa të rënda, ka bërë gabime afatgjata, është një njeri që do veç veten e tij dhe askënd përveç vetes. Edhe në ekonomi edhe në reforma, është një pusetë e madhe, që gëlon në ujra të zeza. Kur të ikë Edi Rama, që është kapaku i pusetës, keni për të parë se çfarë do të qelbet. 

Edhe në shëndetësi edhe me PPP-të, jashtë çdo lloj kriteri. Është gjynah ky popull, që nuk arriti asnjëherë t’u rritej rroga, t’u rritej punësimi dhe shikojeni pasojat se si dalin njerëzit jashtë. nullnull

E shoh me keqardhje. Përse kërkon të marrë një mandat të tretë? Me timonin, me kusiçkën me tepsiçkën, me budallëqe që  ka katër vjet nuk di ç’të bëjë. Zgjohet në mëngjes dhe nuk ka plan se çfarë do të bëjë. Zgjohet në mëngjes dhe thotë “shqiperiaqë duam.com”, platforma e bashkëqeverisje, se duhet dikush t’i thotë ndonjë ide se nuk di ç’të bëjë. 

Kur tetë vjet, nuk diti ç’bëri, do edhe katër vjet të tjera, që të na dhjesë fare edhe katër vjet të tjera. Është pa program pa gjë, nuk ka ç’i jep më këtij vendi”, tha ndë të tjera Solis në News24.

Kategori
Uncategorized

Henze thumbon Ambasadorët: Nxirrni dosjet për Ramën e Veliajn, kriminelët po lozin ping pong me ju

Martin Henze

Këshilltari gjerman, Martin Henze, i cili ka mbajtur shpeshherë një qëndrim kritik ndaj diplomatëve të BE dhe SHBA të akredituar në Tiranë, ka thumbuar përmes një postimi Ambasadoren Yuri Kim, lidhur me qëndrimin që ajo ka mbajtur sa i takon regjistrimit në KQZ të Tom Doshit, të cilin Departamenti Amerikan i Shtetit e ka shpallur “non grata”.

Reagimi i Martin Henze vjen në një kohë kur nga ambasadorja amerikane Yuri Kim iu drejtua apel disa herë drejtuesve të partive politike që në listat e kandidatëve për deputet të mos përfshijnë emra, që janë subjekt i ligjit të dekriminalizimit, apo të korruptuar. Më pas, Kim përmendi me emër deputetin Tom Doshi, emri i të cilit ndodhet në listën e zezë të Departamentit të Shtetit, dhe u shpreh se gjatë një takimi që kishte pasur me Kryeministrin Edi Rama, ai e kishte garantuar se Doshi, aktualisht kryetar i PSD, nuk do të kishte asnjë rol në qeverinë e tij, nëse PS merrte mandatin e 3-të për të qeverisur vendin në zgjedhjet e 25 prillit.

Boldnews

Kategori
Uncategorized

Për çfarë ke dijeni ti!!?

Ti nuk kishe dijeni për kanabizimin e vendit!

Ti nuk e dije që kishe kriminelët në parlament!

Ti nuk e dije që kryetaret e Bashkive i ke të dënuar!

Ti nuk e dije që edhe ministri yt më i suksesshëm ishte rreshtuar me kusherinjtë duke i lehtësuar transportin e drogës!

Ti nuk e dije që edhe ministri tjetër i brendshëm kishte vëllanë e dënuar për trafik droge!

Ti nuk e dije që taksa në Rrugën e Kombit u bë nga ministria jote!

Ti nuk e dije që shefat e policisë që janë në kërkim, punonin part-time në ngarkim-shkarkim të drogës!

Ti nuk e dije që drejtorët e burgjeve punonin për të dënuarit që kishin brenda!

Ti nuk e dije që për lirimin e kriminelëve nga burgu ndihmuan drejtorët tuaj të burgjeve e shërbimit të provës!

Ti nuk e dije se në zgjedhjet e 2013, 2015 e 2017 kriminelet mblidhnin vota për ty!

Ti nuk e dije që në Dibër kishte kaq shumë çam!

Ti nuk e dije që policët e tu trembeshin para bandave të Elbasanit që drejtoheshin nga dhëndri i kryetarit tend!

Ti nuk e di se restorantet ku ulesh e drekon janë të kriminelëve!

Ti nuk e dije që deputetet e tu transportojnë e fshehin kriminelë në makinë!

Ti nuk e dije se apartamentet e reja në Durrës e Tiranë jane ndertuar duke mos plotësuar asnjë kriter ndërtimi!

Ti nuk e dije se ekonomia të ka ikë për lesh se nuk merr vesh nga ajo!

Ti nuk e dije që politika nuk duhet të futë hundët në gjyqësor e vendimmarrjen e tyre!

Ti nuk e dije që nuk duhet t’i marrësh gjyqtarët në telefon e t’i kërcënoje për lirimin nga burgu të atyre që nuk kishin lekë të paguanin drita!

Ti nuk e dije se Shullazi etj bënin fushatë për Partine tënde, qoftë edhe duke i kërcënuar njerëzit!

Ti nuk e dije që kriminelët janë bërë përmbarues në Shqipëri!

Ti nuk e dije që nuk bëhet shteti me fushata!

Ti të paktën, e di se çfarë ha, pi me gojë e me noçkë????!!!

Famir Vezaj/

Kategori
Uncategorized

O ëmbëlsi e vitever rinore nga Genc Leka

O ëmbëlsi e viteve rinore…
o pika lot, o drithma mallëngjimi
Pse ma tronditni botën shpirtërore
me brenga, mall e zbrazëti dyshimi?…

Në cilën zemër hytë si pranverë
dhe nuk i sollët zemrës lumturi?
Por kur derdh vjeshta fletët nëpër erë
pranverë na do zemra përsëri!…

Dhe sa më shumë do shkojnë vjetët
Zëmrat s’do ndjejnë qetësi gjëkund`…
Lirika plot do lënë pas poetët…
Për mallin, helmin, gazin e pafund!

O ëmbëlsi e viteve rinore,
në cilën zemër hyre në fillim?
Si erdhe ti prej viseve qiellore
Si brengë, gaz apo si ngushëllim?. . .

Kategori
Uncategorized

PËRVJETORI KRISTO NEGOVANI – ARBEN XHELADINI E MON BALAJ – MUSINE KOKALARI

Kryepeshkop Aleksander I Shqiptarve – Bir i Shqiponjës

E ditë të mbarë, Miqësi e dashur, të nderuar bashkatdhetarë, të nderuar Atdhetarë, sot 12 Shkurt ora 21 mbahet ne Kishës Ortodokse Shqiptare e Buenos Aires – Argjentinë / Metropoline Ortodoks i Shqiptarëve të Diasporës, Liturgjia Hyjnore përkujtimore (Mesha), për Herojte dhe Martireve te Kombi, dhe për Papa (At) Kristo Harallamb Negovani, Nderi i Kombit, një Patriot i Madh, Kampion i Kulturës Shqiptare, një Martir i madh i Kombit të Shenjtë Shqiptar dhe Kishës së Shenjtë Ortodokse Shqiptare, me rastin e 116º Vjetorin (12 Shkurt 1905 – 2021) te vrasjes, masakrimit se tij nga duaret e terrorit greke:

Lavdi te Perjeteshme Papa (At) Kristo Negovani, Kleriku Atdhetari, Birin e Madhë të Popullit Shqiptar tonë, te dojn krejt patriotet Shqiptar pa dallim feje, apo ideje, apo parti!!! Emri i Papa Kristo Negovani do te ndricoje ne shekuj per Shqiptaret e vertete!!! Lavdi në Perjetësi Herojte dhe Martireve te Kombi nuk kanë vdekur e nuk do të vdesin kurrë, Atëdhetarëve që mposhten vdekjen me pavdeksi!!!

Të Paçim sa Malet!!! Lavdi te perjetshme Herojte dhe Martireve te Kombi!!!

Rrofshi sa Malet o Shqiptar!!!

Përkojtojmë Përvjetori i 14°, më 10 Shkurt 2007, prej kur ranë Arben Xheladini e Mon Balaj, që ata u bënë Dritë për Lirinë e Kosovës: Lavdi e Përjetshme të pavdekshëm këta Martirë të Kombit Shqiptar që meritojnë mirënjohje të përjetëshme prej shqiptarëve anë e mbanë botës!!! Edhe Përkojtojmë Përvjetori i 104°, më 10 Shkurt 1931, më 10 shkurt 1917 lindi në Adana të Turqisë, Lulja e Bukur e Shqipërisë, Musine Kokalari:

Kurrë mos u harrofshin ata që kurrë nuk u dorëzuan dhe luftuan pa rreshtur për ndërtuar Identitetin tonë të Shenjtë Shqiptar!!!

Rroft Shqipëria Etnike!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!! Autoctonus!!!

Zoti i Bekoftë gjithë Shqiptarët që ja duan të mirën Atëdheut!!! Të gjitha të anijeve një përqafim!!!

Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë, Shkelqësia e Juaj Imzot

Kryepeshkop Aleksander I Shqiptarve – Bir i Shqiponjësr
Rrofte Shqipëria e Bashkuar!!!
Instagram @alejandrogreco.oficial #albania #albania🇦🇱 #arzobispo #alejandrogreco

Kategori
Uncategorized

Raporti sekret: Çajup Rusmajli (babai i Ilir Rusmajlit) pjesë e atyre që survejonin dhe dënonin artistët .

Letra e Çajup Rusmalit për Pirro Lakon
Dokumenti sekret i përgatitur nga sektori i Arsim-Kulturës në Komitein Qëndror të PPSH-së, me emrat e artistëve dhe aktorëve me problem biografike u shikua fillimisht nga ana e Çajup Rusmalit dhe më pas iu dërgua për miratim edhe Komitetit të Partisë së Tiranës. Kjo gjë shihet qartë dhe nga letra e Çajup Rusmalit, ku shkruhet:
Shoku Pirro
Lidhur me këto çështje biseduam edhe me shokët e Komitetit të Partisë së Tiranës, të cilat janë dakord. Mendojmë se mund t’i kalohet edhe shokut Ramiz.
8.4.1976
Çajup Rusmali
artistet-raporti sekret

Raport-informacioni dërguar Ramiz Alisë për aktorët dhe artistët me biografi të keqe

 I n f o r m a c i o n

RRETH PERBERJES POLITIKE TE DISA KUADROVE QË PUNOJNË NE INSTITUCIONET ARTISTIKE QENDRORE

Pas pleniumit të 4-të të Komitetit Qëndror të Partisë janë marrë një sërë masash për përmirësimin e përbërjes politike të kuadrit që punon në institucionet artistike qëndrore si në Kinostudios, Teatrin e Operas e të Baletit, Teatrin Popullor etj.

Në fillim të vitit të kaluar, gjatë diskutimit për luftën kundra burokratizmit, ky problem u shikua dhe më gjërë. Organizatat bazë ngritën disa çështje që duheshin shikuar.

Gjatë kësaj periudhe u evidentua edhe njëherë i gjithë kuadri me përbërje të keqe politike.

Komiteti i Partisë së Rrethit vendosi që për përmirësimin e gjendjes të ndjekë këto kritere:

Në rradhë të parë të hiqen ata që kanë përbërje politike të keqe, janë më të kompromentuar dhe nuk mund të dalin në skenë.

Gjithashtu gradualisht, të hiqen ata që s’kanë përbërje të mirë dhe nga pikëpamja ideoprofesionale nuk kanë vlera të rëndësishme.

Për disa artistë që kanë njolla në përbërje politike, po që së shpejti mbushin moshën e pensionit, të largohen kur të dalin në pension.

Ndërsa disa artistë që s’kanë problem në biografi, të dalin në pension në bazë të punës bindëse me ta. Largimi i tërë këtyre do të pastrojë institucionet artistike dhe do t’i hapë vend elementit të ri e të përshtatëshëm në trupat tona qëndrore.

Për të larguar kuadrot me përbërje të keqe, u patën parasysh që të shikohej jo vetëm ana biografike, por dhe puna e veprimtaria e tyre në atë institucion.

Kriteret e vendosura ne na duken të drejta. Gjatë kësaj pune u larguan nga këto institucione disa nga këta njerëz.

Në Teatrin e Operas dhe Baletit, u larguan 6 veta: (Donika Miluka, Llazar Morçka, Lenka Zotëria, Diana Keqja, Adivije Alibali dhe Jeta Nase)

Në Teatrin Popullor u hoq Ferial Alibali, Lazër Vlashi.

Në Kinostudjo, u hoqën 3 veta; Genc Rruzhdiu, Xhemal Broja dhe Zhak Vituli.

Por shihet se në këto institucione kemi ende njerëz me përbërje të keqe politike. Kështu si të tillë në listën e hartuar vitin e kaluar, organizatat bazë kanë evidentuar në Teatrin Popullor 14 veta, në Teatrin e Estradës një vit më parë kemi pasur rreth 15 veta, por tani kemi vetëm 2, në Teatrin e Operas dhe Baletit 22. Nga Komiteti i Partisë janë duke u marrë masa për largimin edhe të disa të tjerëve.

Për t’i pastruar këto institucione duhen ndjekur disa rrugë. Ka që janë më të kompromentuar dhe pa talent dhe duhen hequr shpejt. Kështu p.sh., në Teatrin e Operas kemi hequr disa që kanë babën ose vëllanë të pushkatuar për qëndrim armiqësor gjatë Luftës ose pas çlirimit, si: Haki Bejleri, Thoma Nova. Megjithëse këta kanë nga 20 vjet në këto institucione, mendojmë se duhen larguar menjëherë nga ky institucion qëndror.

Disa aktorë të Teatrit Popullor, gjatë luftës nuk kanë mbajtur qëndrim të mirë politik. Kështu Prokop Mima gjatë luftës ka qenë me rininë e Ballit. Ndrek Shkjezi gjatë luftës ka qenë me Partinë Fashiste, (por gruaja e tij është anëtare partie, kryetare e orgaizatës së gruas së rajonit). Me që këta janë në prag të pensionit, do të mbahen një deri në dy vjet sa të dalin në pension.

Një grup më i gjerë kuadrosh kanë ndonjë pjestarë të familjes së tyre bashkëpunëtorë me armikun apo me organizatat tradhëtare. Të tillë mund të përmendim Ermelinda Pemën, (i ati i saj gjatë luftës ka qenë oficer, mbas çlirimit i burgosur, një vëlla dënuar për tentaivë arratisje).

Bujar Lako (baba i tij gjatë luftës ka qenë nënkomisar policie, dhe komisar i çetës balliste të Safet Butkës).

Roza Anagnosti, (i jati para çlirimit ka qenë oficer dhe në vitin 1950 është dënuar për veprimtari armiqësore). Me njerëz të familjes të dënuar për qëndrim të keq politik janë dhe Vilhelm Konjari, Brixhita Xhepa, Jorgji Kareco etj.

Për këtë është menduar që gradualisht të hiqen nga institucionet artistike qendrore dhe të venë në trupat artistike të rretheve, ose në ndonjë klub të Bashkimeve Profesionale, shtëpi ose vatër kulture ne Tiranë.

Disa të tjerë kanë pjestarë të familjes të arratisur, të dënuar për tentativë arratisje, ose të ikur jashtë shtetit gjatë luftës.

Kështu Robert Ndrenika (ka vëllanë të arratisur në vitin 1961 dhe dajën armik). Sheri Mita (i jati ka ikur jashtë shtetit për studime dhe s’është kthyer) Gëzim Kaceli, (vëllanë të arratisur, xhaxhanë të pushkatuar). Ndërsa Manushaqe Çekani, Kristaq Rada, kanë vëllezërit të dënuar për tentativë arratisje. Përbërje të tilla kanë dhe Zef Ndoci, Ilia Shyti, Miltiadh Papa.

Edhe për këtë mendohet të hiqen nga këta institucione qendrore dhe të çohen në institucione të tjera, ndërmarrje, kooperativa bujqësore ose në rrethe.

Një numër tjetër artistësh kanë të afërm të tyre të dënuar ose të implikuar në veprimtari armiqësore. Përmendim si shembull: Luiza Papa, (është gruaja Gaqo Çakos), e cila ka pasur të dënuar politikë tre dajat e saj, Valter Bablusha, (xhaxhai dhe daja me Ballin).

Me përbërje të tillë ka dhe të tjerë si Sami Bakalli, Luigj Gurakuqi, dajën të pushkatuar etj. Ne përmendëm vetëm aspektet negative, por në përbërjen familjare këta kanë dhe të dhëna pozitive. Mendohet që këta duhet të lëvizin, por pak më vonë, gradualisht dhe sipas rastit e duke pasur parasysh tërë përbërjen familjare e sjelljen e tyre.

Komiteti i partisë i Rrethit dhe i rajonit, po merr masa për largimin gradual të këtyre kuadrove, por mendoj se është nevojë pa e kthyer në një fushatë, të veprohet me një ritëm më të shpejtë, sidomos me Teatrin e Operas e Baletit.

Nga ana tjetër për largimin e disa prej tyre ka vështirësi, se përbërja familjare është komplekse, krahas anëtarëve të familjes, ose të afërmve me përbërje politike të keqe, kanë dhe një qëndrim shumë të mirë.

Nga organizatat ka edhe raste që nuk e shikojnë në kompleks problemin, duke përfshirë në këtë përbërje të keqe edhe njerëz që kanë ndonjë kushëri të arratisur, ose xhaxhanë armik, kur dihet se prindërit i kanë anëtarë partie.

Në të gjitha rastet do të veprohet duke pasur parasysh punën dhe sjelljen e secilit gjatë kohës që punojnë në këto institucione. Mendohet se atyre t’u sigurohet një punë më e përshtatëshme me profilin. Një pjesë e madhe e tyre do të sistemohen në institucionet artistike të rretheve.

   3.4.1976                         SEKTORI I ARSIM-KULTURËS

Letra e Çajup Rusmalit për Pirro Lakon

Dokumenti sekret i përgatitur nga sektori i Arsim-Kulturës në Komitein Qëndror të PPSH-së, me emrat e artistëve dhe aktorëve me problem biografike u shikua fillimisht nga ana e Çajup Rusmalit dhe më pas iu dërgua për miratim edhe Komitetit të Partisë së Tiranës. Kjo gjë shihet qartë dhe nga letra e Çajup Rusmalit, ku shkruhet:

Shoku Pirro

Lidhur me këto çështje biseduam edhe me shokët e Komitetit të Partisë së Tiranës, të cilat janë dakord. Mendojmë se mund t’i kalohet edhe shokut Ramiz.

    8.4.1976                               

 Çajup Rusmali

Letra e Ramiz Alisë me porositë për largimin e aktorëve dhe artistëve me biografi të keqe

Njëkohësisht me Komitetin e Partisë së Tiranës, dokumenti sekret i përgatitur nga sektori i Arsim-Kulturës në Komitein Qëndror të PPSH-së, me emrat e artistëve dhe aktorëve me problem biografike, është dërguar për miratim edhe Ramiz Alisë, i cili me shkrimin e tij ka shënuar: “Ky informacion është tepër eklektik edhe do të largohen, edhe duhen parë në kompleks problemi. Edhe do të kihet parasysh sjellja e secilit. Po çdo të behet konkretisht? Kush ikën dhe përse? E kush nuk do të iki? Kush tani dhe kush më vonë?

      Ramiz

Ramiz Alia: Jam dakord, bëni një program se si do të veproni

Siç shihet dhe nga shënimi që Ramiz Alia ka bërë mbi dokumentin në fjalë me emrat e artistëve dhe aktorëve me problem biografike të cilët duhet të hiqeshin nga pozicionet e tyre të punës, të transferoheshin, apo të dilnin në pension, fillimisht ka pasur një hezitim nga ana e tij, se çdo bëhej me këta njerëz dhe si do veprohej me ta?

Por ky hezitim i tij duket se nuk ka zgjatur shumë, pasi ai është detyruar ta pranojë atë dokument dhe të jetë plotësisht dakord me të. Këtë gjë e tregon mësëmiri edhe letra e nënshkruar nga Jakup Mato, funksionar i sektorit të Arsimit e Kulturës në Komitetin Qëndror të PPSH-së. Në shënimin e tij thuhet:

“Ky informacion u pa nga shoku Ramiz. U tha përsëri të bëhet një program si do të veprohet për përmirësimin e gjendjes: kush hiqet, ku venë, cilët hiqen menjëherë, cilët gradualisht.

Këto porosi ju thanë shokut Sotir Kamberi më datën 14. 4. 1976/Memorie.al

20. 4.1976

Jakup Mato

Kategori
Uncategorized

EMRAT/ Kush janë të burgosurit që Enkelejda Hoxha u hapi dyert e burgut