Kategori
Uncategorized

Për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore, ne kemi një luftë të madhe në zonën tonë të afërt me gjithçka që ajo përfshin për sa i përket vuajtjeve dhe humbjeve njerëzore.

Detyrat kryesore për qeverinë dhe për mua janë të vazhdojmë të ofrojmë mbështetje – politike, humanitare, ekonomike dhe ushtarake – për Ukrainën për t’i ndihmuar ata të fitojnë luftën.

Më së voni në fund të janarit, qeveria mori një vendim për furnizimin me sisteme të armëve të rënda për ushtrinë ukrainase.

Ne kemi një politikë largpamese për Ukrainën.

Unë vetë pata mundësinë të vizitoja Kievin vjeshtën e kaluar së bashku me ministrat e tjerë të jashtëm brenda rrethit Nordiko-Baltik, atë që shpesh quhet NB8.

Ne patëm diskutime me Presidentin Zelensky dhe Ministrin e Jashtëm Kuleba dhe u dëshmuam vetë për pasojat e luftës brutale terroriste të Rusisë kundër qyteteve të Ukrainës.

Nuk ishte rastësi që ky udhëtim u bë brenda formatit NB8.

Pikërisht në lagjen tonë të afërt kemi miqtë tanë më të ngushtë.

Së bashku ne ndajmë jo vetëm interesat e politikave të sigurisë, por edhe vlerat, historinë dhe kontaktet sociale.

Është ambicia ime si ministër i Jashtëm të thelloj bashkëpunimin Nordiko-Baltik në politikën e jashtme dhe të sigurisë.

Diçka që do të lehtësojë bashkëpunimin Nordiko-Baltik në të ardhmen është anëtarësimi i Suedisë dhe Finlandës në aleancën e mbrojtjes NATO. 

Ai do të krijojë mundësi të reja për shkëmbimin e thelluar dhe të zgjeruar të politikave të sigurisë.

Ende nuk e dimë se kur do të bëhemi një anëtar i plotë i NATO-s, por 28 nga 30 aleatë deri më tani e kanë ratifikuar kërkesën tonë.
Kategori
Uncategorized

Liria e vendeve, përfshirë Suedinë, është në rrezik.

Kristersson në fakt ka të drejtë

Kryeministri Kristersson thotë ne takimin e sigurisë kombëtare, se kjo situatë që po kalojmë tani është më e keqja që nga Lufta e Dytë Botërore.

Liria jonë është në rrezik nëse Rusia fiton luftën kundër Ukrainës, ndaj të gjithë në suedi duhet të kuptojnë seriozitetin e situatës.

Veç shqetesimit per kete situatë serioze kemi dhe procesin e ngadaltë të NATO-s dhe provokimet suedeze kundër Islamit

Rusia donte të kthehej në rendin që mbizotëronte gjatë Luftës së Ftohtë dhe të kishte një zonë tampon midis saj dhe NATO-s.

Do të ishte e ndaluar që në keto vende të vendoseshin trupat e një fuqie të huaj,

Rusia do të vendoste edhe për këtë.

Rregullat do të përfshijnë Suedinë dhe Finlandën, por edhe Ukrainën.

Kërkesat kapriçioze nuk erdhën si rrufe në qiell. Rusia kishte zhvendosur tashmë 100,000 burra në kufirin me Ukrainën.

Çfarë do të thotë që Rusia nuk duhet të fitojë luftën e saj në shkallë të gjerë të agresionit kundër Ukrainës, me agresion që filloi në vitin 2014 kur ata pushtuan gadishullin e Krimesë.

Pushtimi i Ukrainës do ishte vetëm kafshimi i parë për Rusinë.

Vendet e tjera që ata konsiderojnë se janë në sferën e tyre të interesit do të binin një nga një në pushtimin rus, kjo sepse nuk eshte e mundur të dihet se deri ku qëndron kufiri i ambicieve territoriale të Vladimir Putinit.

Në këtë sfond duhet parë hapur bujaria ndaj Ukrainës. Ata kanë marrë tashmë armë me vlerë miliarda si dhuratë.
Kane per te marre edhe me teper, duke përfshirë tanket më të fundit. Disa vende, mes tyre Suedia, kanë hequr rregullat e vjetra për të mos kontribuar kurrë me armë për vendet ndërluftuese.

Prandaj, Ulf Kristersson ka të drejtë.

Kjo është gjëja më e keqe që kemi kaluar, në aspektin e politikës së sigurisë, që nga Lufta e Dytë Botërore.

Liria e vendeve, përfshirë Suedinë, është në rrezik.

Gjithsesi , situata për ne, në Suedi, është disi më e mirë sot se sa ishte në 24 shkurt të vitit të kaluar kur Ukraina u pushtua nga Rusia.

Sot Suedia perveç ftesës për t’u bërë anëtare e NATO-s, ka garanci dypalëshe për mbrojtjen nga disa vende, përfshirë SHBA-në dhe Britaninë e Madhe dy nga fuqitë më të mëdha të NATO-s.

Këtë deshiron të thotë kur kryeministri Kristersson kur flet për situatën më të keqe që nga Lufta e Dytë Botërore.

▪️Është shqetësuese që një universitet mysliman sunit po bën thirrje për bojkot të mallrave suedeze për kukullën e varur Erdogan.

▪️Është gjithashtu shqetësuese që presidenti turk sugjeron se anëtarësimi suedez në NATO ka përfunduar dhe se flamujt suedezë po digjen në Stamboll dhe Ankara.

▪️Por keto nuk jane asgjë, krahasuar me faktin që Rusia dëshiron të diktojë politikën e jashtme dhe të sigurisë suedeze, të marrë përsipër të drejtat e vendimmarrjes mbi lirinë tonë kombëtare .

Kategori
Uncategorized

Sali Berisha, i vetmi që ka hyrë në Shtëpinë Bardhë nga portat e mëdha!

Dinastia Bush dhe Berisha /

Shkruan Pr, Enver Bytyçi

Afera Rama-McGonigal është më e rënda në historinë e shtetit shqiptar!

Një kryeministër i Shqipërisë paguan një eksponent të FBI-së me qëllim eleminimin e kundërshtarëve politikë,

eleminimin e opozitës shqiptare dhe vendosjen e sistemit politik njëpartiak me një opozitë të emruar!

Ndërkohë dikush nga Amerika, shqiptar natyrisht, tha në një ekran televizioni se këtë gjë e bëjnë dhe do ta kishte bërë edhe opozita.

Me imagjinatën e ndodhive në të shkuarën e në të ardhmen ndihmësit e Edi Ramës, që u gjendkan edhe në Amerikë, përpiqen të thonë se “të njëjtën gjë ka bërë dhe bën edhe Sali Berisha”!

Aq shumë është dogmatizuar ose paguar mendja e disave në adresë të Sali Berishës, sa nuk njohin kufi imagjinate për ta relativizuar krimin dhe kriminelin Edi Rama!

Sali Berisha ka qenë gjashtë vite president dhe tetë vite kryeministër i Shqipërisë. Por ai kurrë nuk ka lobuar që të hyjë në Shtëpinë e Bardhë nga dritarja!

Sali Berisha mund të ketë njëqind gabime, por është i vetmi politikan shqiptar me emër që kurrë nuk ka paguar asnjë qindarkë për të bërë një fotografi me ndonjërin prej presidentëve amerikanë.

Nëse dikush gjen një fakt ndryshe nga kjo që po them unë, atëherë kërkoj ndjesë dhe hesht për gjithmonë!

Ndërkohë e dimë se si politikanët e tjerë, përfshirë Edi Ramën, Lulzim Bashën etj, kanë paguar me dhjetëra e qindramijë dollarë amerikanë për një foto me Obamën ose Trump-in! 

Në përgjithësi politiikanët e tjerë, përveç Berishës, kanë qenë në garë se kush të bëjë me kë ndonjë foto me autoritetet amerikane, madje duke shkelur ligjet e shtetit amerikan!

Sali Berisha nuk është karakter i tillë që të shijojë fotografinë e bleme me presidentët amerikanë.

Nuk e ka patur gjithashtu as të nevojshme një gjë të tillë për dy arsye:

▪️Së pari, sepse ata që rendin pas fotove me presidentët amerikanë synojnë të fshehin diçka serioze në veprimtarinë e tyre anti-amerikane!

▪️Së dyti, sepse Berisha i kishte të hapura portat e Shtëpisë së Bardhë nga miqtë e tij të familjes së dy presidentëve Bush. Madje edhe në familjen e tyre!

Prandaj dhe reagimi i kryetarit të Partisë Demokratike dhe vetë kësaj partie si dhe opozitës ndaj aferës Rama-MvGonigal ëhstë legjitim, i pastër dhe i moralshëm nga pikëpamja civile e politike!

Çdokush që përpiqet të vendosë shenjën e barazimit midis Edi Ramës dhe Sali Berishës ose është i marrë, ose është i paguar! Mundësi të tretë nuk ka!

Unë besoj fort se publikimi i kësaj afere, duke e përmendur vetëm emrin e Edi Ramës, është një parapërgatitje për t’i kërkuar ndjesë Beishës sa i përket vendimit të marrë kundër tij!

Ndryshe nuk kishte pse të përmendeshin në akt-akuzë vetëm takimet e McGonigal me Edi Ramën, kur ai ka takuar jo pak politikanë të lartë në Ballkan dhe vende të tjera që konsiderohen si Republika të bananeve!

Sali Berisha, the only one who entered the White House through the big gates!

Sali Berisha, the only one who entered the White House through the big gates!

Enver Bytyçi

The Rama-McGonigal affair is the most serious in the history of the Albanian state! A prime minister of Albania pays an exponent of the FBI in order to eliminate political opponents, eliminate the Albanian opposition and establish a one-party political system with a named opposition! Meanwhile, someone from America, Albanian of course, said on a television screen that they do this and the opposition would have done it too. With the imagination of events in the past and in the future, the assistants of Edi Rama, who were also in America, try to say that "Sali Berisha has done and is doing the same thing"!

So much has the mind of some people been dogmatized or paid to the address of Sali Berisha, that they know no limit of imagination to relativize the crime and the criminal Edi Rama! Sali Berisha was president of Albania for six years and prime minister for eight years. But he never lobbied to enter the White House through the window! Sali Berisha may have a hundred mistakes, but he is the only Albanian politician with a name who has never paid a penny to take a picture with any of the American presidents. If someone finds a fact different from what I am saying, then I apologize and shut up forever!

Meanwhile, we know how other politicians, including Edi Rama, Lulzim Basha, etc., have paid tens and hundreds of thousands of US dollars for a photo with Obama or Trump! In general, other politicians, except for Berisha, have been competing with whom to take a picture with the American authorities, even violating the laws of the American state!

Sali Berisha is not the type of character to enjoy taking pictures with American presidents. There was also no need for such a thing for two reasons: First, because those who post photos with American presidents intend to hide something serious in their anti-American activity! Secondly, because Berisha had the gates of the White House open to him by his family friends of the two Bush presidents. Even in their family!

Therefore, the reaction of the chairman of the Democratic Party and this party itself as well as the opposition to the Rama-MvGonigal affair is legitimate, clean and moral from a civil and political point of view! Anyone who tries to put the tie between Edi Rama and Sali Berisha is either fooled or paid! There is no third chance!

This affair has finally overturned the de facto declaration of Berisha's non-grata by Antony Blinken! I strongly believe that the publication of this affair, mentioning only the name of Edi Rama, is a preparation to apologize to Beisha regarding the decision taken against him! Otherwise, there was no need to mention in the indictment only McGonigal's meetings with Edi Rama, when he has met quite a few high-ranking politicians in the Balkans and other countries that are considered the Banana Republic!
Kategori
Uncategorized

Hebrenjtë në burgjet e komunizmit në shqipëri, vdekja e Emil Bastit

Emil Blast

Sikur pjesa më e madhe e hebrenjve të mos ishin larguar nga Shqipëria me ndërmjetësinë e UNRRA-s, ata do të bënin pjesë në një komunitet të konsiderueshëm të përndjekurish nga regjimi komunist. Ata që ngelën këtu e provuan këtë gjë.

Më 14 nëntor 1944 një togë partizane i lidhi duart me pranga të vjetra një qytetari të huaj i cili kishte ardhur në Shqipëri në kohën e Zogut për t’i shpëtuar represionit që nisi Hitleri kundër gjithë hebrenjve. Emili gjeti strehim në Shqipërinë bujare të kohës së mbretërisë, pasi nuk kishte shtetësi. Gjermania e Hitlerit ia pat hequr atë.

Organet e institucionit gjakatar me emër humanitar Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, e kishin zakon që po të ishe i huaj, aq më tepër hebre, të plasnin brenda si “agjent”, pavarësisht se as kishin ndonjë provë në dorë.

Dosja e hebreut në fjalë është ndër më të trashat që kemi trashëguar nga komunizmi. Pjesa penale e saj është shumë e vogël, diku te 10 faqet dhe pjesa tjetër përbëhet nga lloj – lloj dokumentesh që nuk kanë lidhje me akuzat e bëra në drejtim të Emil Bastit. Ishte karakteristikë e kohës që mjaftonte të bëhej arrestimi pasi për akuzat do mendohej gjatë rrugës. Kësisoj një dosje e tillë e trashë, nuk ka asgjë për sa i përket faktit se cili ishte shkaku që Emili ishte “armik i popullit”.

Emil Bast ishte listuar midis 27 personave të ndjekur për arsye politike.

Organet hetimore komuniste e kishin përfshirë atë krahas karakteristikave për Hekuran Osmanin, Behar Polovinën, Bilbil Hajnin, Bajram Xheladin Koltrakën, Bajram Pustinën, Besim Shimën, Bedri Pejanin, Beqir Sinën, Beqir Malokun, Banush Goskovën, Bajram Sulejmanin, Bajram Çermën, Baftjar Sulejmanin, Bajram Muzhaqin, Bajram Koldashin, Giovanini Bufalon, Besim Pazarin, Bahri Omarin, Bajram Merkoçin, Beqir Valterin, Bahri Skënderin, Bilal Nivicën, Luighi Brunellin, Bajram Daliun dhe Bexhet Qafën.

Të gjithë këta ishin kategorizuar si kontingjent progjerman dhe si të tillë duheshin gjykuar, sigurisht ata që gjendeshin në Shqipëri dhe ata që nuk do i dorëzoheshin jugosllavëve si rasti i Bedri Pejanit.

Hetuesia

Komisioni hetimor i formuar prej Mynir Tiranës, Andrea Jakubinit (të dy përfaqësues të Këshillit Nacionalçlirimtar të Qarkut Tiranë) dhe Jahja Hatibit (përfaqësues i Rinisë Antifashiste), hartonte procesverbalin e marrjes në pyetje të qytetarit Emil Bast.

Në procesverbalin e rastit thuhej:

“Sot më datë 27.1.1945 ditën e shtunë pasdite, komisioni hetimor i formuar si më sipër, erdhi në Spitalin Civil të Tiranës për të marrë në pyetje të pandehurin e burgosur politik të quajturin Emil Bast, mbasi i pandehuri nuk dinte shqip por përpos gjermanishtes dhe italishtes, u mor si përkthyes i quajturi Ettele Zaccaria shtetas italian i burgosur dhe i shtruar në spitalin civil si i sëmurë, që di mirë dhe gjuhën gjermanisht me anë të këtij u pyet i pandehuri.

Përkthyesi u betua se përkthimin do ta bënte me të drejtë dhe pa të shtuar. Nga gjermanishtja përkthyesi Ettele Zaccaria i shpjegonte në gjuhën italiane dhe përkthimi në shqip u bë prej shokut Mynir Tirana që e di mirë italishten.

I pandehuri kur u pyet tha se quhet: Emil Bast, i biri i Valentinos dhe i Anna Kvajc, lindur në Berlin më 27.12.1885, i martuar, ka një vajzë, i padënuar ndonjëherë, me shkollë gjimnaz, tregtar, i arrestuar me datë 14 nëntor 1944, si u pyet deklaroi si vijon:

.

Kam ardhur në Shqipëri në vitin 1937, si i persekutuar prej regjimit nazist.

Gjatë kohës së Italisë fashiste kam qenë i arrestuar si antifashist, por mbasi ruaja në zemër dhe mbaja lidhje fizikisht shumë i dobët për shkak të pleqërisë sime, u lirova.

Në Shqipëri nuk jam marrë me ndonjë punë dhe kam jetuar me ato pak para që kam mundur të kursej.

Jam arrestuar ditën që kanë mbërritur partizanët në Tiranë, mbasi gruaja ime kishte marrë pranë vendit një shoqe të saj Emma Plansgummel.

Për këtë arsye ajo parë shpeshherë duke shëtitur me italianë e gjermanë dhe të tjerë që mund të kenë dyshuar.

Unë nga ana ime nuk kam njoftuar e as që kam pasur relacion me gjermanin, kam qenë gjithmonë në shtrat për dy vjet rresht”

Letra e Emil Bastit nga pavijoni i të burgosurve në spital

Nga trajtimi i keq, Emili shkoi një letër, përmbajtja e së cilës është si më poshtë:

“I nënshkruari Emil Bast, i lindur në Berlin, me 17.9.1886, i biri i Valentinit dhe Annës, ndodhem i burgosur në burgun e armiqve të popullit, që prej 14.11.1944, pa u marrë deri sot (gati 2 vjet) asnjëherë në pyetje dhe pa m’u komunikuar asnjë akuzë, prandaj marr lejen të paraqis këtë lutje:

Unë i lutem asaj, P.T. Prokurorie që të shqyrtojë sa më shpejt çështjen time, mbasi unë jam në një gjendje shëndetësore shumë të rëndë dhe ndodhem pothuajse vazhdimisht në spitalin e këtushëm.

Sa për një sqarim po ju rreshtoj momentet kryesore të jetës sime, për t’ua lehtësuar kuptimin se unë ndodhem ndoshta gabimisht në burg.

Mbasi t’i kemi marrë parasysh arsyetimet e mia, që po i rreshtoj më poshtë, ju lutem të merrni një vendim sa më shpejt:

Qysh prej rinie unë kam qenë një socialist i organikës së Partisë së Karl Libenecht, me të cilin kam qenë mik personalisht dhe me familjen e të cilit jam akoma në lidhje miqësore (këtë mund ta vërtetoj nga një pako letrash të marra në shtëpinë time nga Organet e Mbrojtjes së Popullit, ku ishte një letër e Karl Librenechtit – e vjetër prej 1919 – dhe shumë letra të tjera të Dr. Wilchelin Librenecht. Letra e Karlit e vitit 1919 më është kërkuar mjaft herë nga qeveria sovjetike si dokument me rëndësi për muze!

Nga terrori i vëzhgimit hitlerian, sidomos kundra bashkëpunëtorëve të Librenechtit, u detyrova të largohesha nga Gjermania shumë herë nga disa muaj deri sa në 1936 u largova njëherë e përgjithmonë.

Më 1938 u vendosa në Paris ku mbeta deri në tetor të 1938, kur duke paraparë një luftë, në mes Francës dhe Gjermanisë, u largova për atje.

Në tetor 1938 erdha këtu në Shqipëri, ku kam jetuar krejt i virtytshëm si emigrant. Të gjithë më njihnin këtu në Tiranë si një i ikur nga Hitleri dhe armik i tij.

Më 20.7.1940 Hitleri me dekretet e shtetit nazist, më kanë hequr kombësinë gjermane dhe më kanë përjashtuar nga nënshtetësia.

Këtë, si dhe më kanë shikuar gjithnjë keq nga konsullata gjermane këtu dhe për çdo gjë tjetër përmbi personin tim mund ta vërtetojë përkthyesi i Legatës Gjermane Nuredin (mbiemrin nuk ia di) i cili banon në Tiranë.

Në vijim të kësaj, me insistimin e konsullatës gjermane, në muajin shkurt të vitit 1942 u arrestova bashkë me gruan time si antifashist dhe mbeta në burg deri në prishjen e fashizmit (fundi i korrikut 1942).

Kur erdhi ushtria gjermane në Shqipëri, unë u fsheha në shtëpinë time dhe nuk dola pothuajse fare nga shtëpia, mbasi isha i sëmurë në burg dhe pasojat e asaj sëmundjeje nuk më kanë lënë deri më sot.

Edhe nga të thënat më sipër, kuptohet lehtë se për ndonjë bashkëpunimin tim me nazizmin dhe nazistët nuk mund të bëhej as fjalë.

Është për t’u theksuar se në ditën e arrestimit tim, organet e Mbrojtjes së Popullit kërkonin një person tjetër, mandej pyetën se e kujt është shtëpia dhe mbasi morën vesh se atje banon një gjerman, pyetën: 

Ku është?
Më pas erdhën në spital ku unë isha sëmurë dhe më çuan në burg.

Theksoj edhe njëherë, pra, se organet e Mbrojtjes atë ditë kishin ardhur në shtëpinë time për të kërkuar dikë tjetër dhe jo mua, ndërsa dyshimi eventual për mua u lind vetëm ngaqë unë jam gjerman (një gjerman pa nacionalitet).

Mbasi e kisha kuptuar kështu dhe vetëm kështu arrestimin tim, prisja që çështja të zgjidhet ashtu siç meritonte, por mbasi shoh se kam mbetur në harresë, po marr lejen për të dërguar këtë lutje se çështja ime do të merret në shqyrtim me mirëkuptim dhe me besimin e plotë në drejtësinë e popullit shqiptar”.

Vdekja

Kategori
Uncategorized

Democratic leader Berisha: Ambassador Kim has lied to her government in the USA.

Yuri Kim made this up with Rama, I don’t know, but of course I believe in the version of DASH, which says that the sources are the newspapers controlled by Rama and Soros, the secret reports of Edi Rama and NGOs, of Delina Fico , the name came from American researchers.

This was stated by the DASH spokesperson. But later, much later, Mrs. Kim added the FBI. Characters from the investigation group have also spoken about this, in fact, publicly, but again I remain with the DASH version,” said Berisha.

Asked about the absence of US embassy officials in McGonigal’s meetings with Rama, Berisha said: “His meetings were in total violation of the official FBI operational code of ethics. He behaved as if he were Edi Rama’s personal asset.

No embassy employee could accept such a thing.

What makes it very difficult is how this man, who has been to Albania six times, has met with the head of justice, the head of the police, the head of the service, he has come with blank cards to Edi Rama, who a short time ago called him a friend , now tells him that I had English.

If the embassy had been informed, his office would have been informed, the FBI would have been informed

Kategori
Uncategorized

Një revolucion që duhet ose të përfundojë me shkatërrimin e Ramës, ose më shkatërrimin e opozitës, opozitë fiktive nuk duhet të ketë”.

Të thuash që po bën gjithçka në Parlament për të shtypur opozitën, ju e dini se aktet e tij në Parlament janë antikushtetuese.

por kjo e fundit që Rama angazhon njeriun ndër më kryesorët të sigurisë në SHBA kundër opozitës, rrjetet ruse siç del tani, opozita këtu me këtë person të ardhme nuk ka, dhe opozita bën gabimin më të madh nëse nuk bën provën përfundimtare.

Kategori
Uncategorized

Unprecedented FBI corruption scandal points to Edi Rama’s role.

SPECIAL EDITION :

1. FBI agent’s corruption scandal points to Albanian PM Edi Rama role.

2. An international political scheme : an FBI agent, a former ‘Sigurimi’ spy, a Russian oligarch, a Director at a Chinese energy corporation, and an Albanian Prime Minister, all in one.

3. Russian oligarch close to Putin & sanctioned by U.S., endowed with large profits & ‘strategic investor’ status by Edi Rama’s government.

4. International media coverage of corruption scandal involving Rama and FBI agent.

>>> To read previous editions, click here <<<
>>> To subscribe, click here <<<
— Läs på mailchi.mp/72da9e56c7b6/unprecedented-fbi-corruption-scandal-points-to-edi-ramas-role

Kategori
Uncategorized

Berisha urges PM Rama to be present in the parliament or resign and testify in the US over the McGonigal scandal

“In the recent days, Albania has been in the eye of a storm that would humiliate any country. The Prime Minister of Albania, his minister, advisers, have been directly implicated in the affair of corrupting one of the persons in the United States with the most extraordinary, sensitive information for the US nation al security as well as for the security of other countries”, Berisha said in the parliament today, referring to the former FBI Special Agent Charles McGonigal who has received at least $225,000 from a former officer of the Albanian intelligence and has met Prime Minister Rama in his unofficial visits to Albania.

For months, a Grand Jury has ordered the investigation of every message, every meeting, every travel, every gift, every email, and everything else among McGonigal, Dorian Duçka, Agron Neza, and Edi Rama”.

This faceless, characterless person (McGonigal) is accused of betraying his country’s interests, has been hired in exchange of money from the Albanian Prime Minister’s office to investigate the (Albanian) opposition’s lobbying”.

“This Prime Minister has committed an ugly act by exploiting a man with no character, no moral. Instead of reporting him to his own country, he used him for his gain, misused him against the opposition, used him for manipulations against the opposition. This happens only in the North Korea and Maduro’s Venezuela”.

“That’s why no other debate can take place in the parliament today. Edi Rama must come here or step down from his post and testify in the United States”, urged Berisha.

“Do you know who McGonigal was, do you know what his functions were when you sent him the Russian oligarch’s money? Do

you know that (Russian billionaire Oleg) Deripaska has his tentacles all over the Albanian economy sectors?

Do you know that your Damian (Gjiknuri, former Albanian Minister of Energy) is the main spokesman of the Russian economic interests in Albania?”

Berisha addressed to the Socialist majority in the parliament room.

Kategori
Uncategorized

Berisha thirrje Ramës: Edhe tanket e Putinit po të vijnë në Tiranë nuk të shpëtojnë

“Demokratët duhet të ngrihen dhe do ngrihen në një betejë vendimtare për shpëtimin e Shqipërisë nga armiku më i egër pas Enver Hoxhës në historinë e vendit.

Sot afera Rama-Gonigal është kryeafera e planetit, një dramë e tmerrshme në fushën e sigurisë që zhvillohet sa në SHBA po kaq dhe në Tiranë, që ka për autor Charles Mcgonigal, njeriun kryesor të kundërzbulimit në SHBA, njeriu që njihte e kishte njohuri të jashtëzakonshme për sigurinë dhe ky njeri i ofrohet Edi Ramës për të shkatërruar opozitën shqiptare.

Këtë njeri Edi Rama pasi grabiti zgjedhjet e 2017-ës e kontrakton për t’i dhënë opozitës goditjen e mëshirës.

Janë momentet më solemne dhe më kritike, më të rëndësishme të jetës sonë politike, e ardhmja e PD-së, demokracisë shqiptare do përcaktohet nga suksesi i betejës kundër kësaj kalbësire të pashoq që angazhoi kundër çdo interesi agjenturën, mafian ruse për shkatërrimin e pluralizmit në vend.

Ne hyjmë tani në finale, çdo luftë ka betejën finale dhe kjo që do nisim është beteja finale në të cilën ju siguroj se do fitojmë. 

Dhe njëherë i kërkoj Ramës të largohet menjëherë nga pushteti, se alternativë tjetër nuk ka për ty!

Edhe tanket e Putinit po të vijnë në Tiranë nuk të mbajnë në pushtet, largohu menjëherë!

Edhe njëherë, ora është e jona, ora është e një beteje të cilën do ta bëjmë me guxim e përkushtim si asnjëherë më parë.

Beteja finale ndalet vetëm pas largimit të kalbësirës nga pushteti, me të gjitha mjetet e e mosbindjes civile kjo kalbësirë do shporret nga pushteti, ky ka kryer aktet më makabre, unë jam i bindur se këto mesazhe burojnë nga zemra e çdo demokrati.
Kategori
Uncategorized

The Rama Scandal in the USA/ Meta: The most serious act in the history of pluralism

Statement from Ilir Meta, Chairman of Freedom Party, Albania.

Through manipulation and corruption, Edi Rama has tried to use relationships and communication with high officials of the United States of America to attack the Albanian opposition, undo the rule of law and secure corrupt profits for himself and his associates.

Edi Rama has financed the traffic of influence with corruption money and used his position to hold power in an illegal and mafia-like manner. This is now universally proven.

His activity to manipulate and use a high-ranking US official has had the sole purpose of, in addition to maintaining power, guaranteeing investments through dirty Russian money, by introducing them as atavisms into the Albanian economy and placing Albania, not in the front of the fight against corruption and trafficking, but in function of their support and use for Rama’s gains.

The concealment of the meetings with Edi Rama from McGonigal, as well as the public involvement of his collaborator and partner Rosini in the media against the opposition, and Mr. Sali Berisha, at the time of the burning of mandates are overwhelming proof that Edi Rama represents nothing but a mobsters sitting in the Albanian Prime Minister’s office.

It is clear that for Edi Rama, relations with the United States of America have never been and are not those of values, but relations of affairs.

Edi Rama is the man who purposely and with a well-defined strategy has compromised these relations, has tried to undermine them, has tried to reduce the respect and love that Albanians have for the United States of America in function of his now proven pro-Russian agendas.

The resignation of Edi Rama is a compulsory action since the level of incrimination, compromising and corruption of the Albanian prime minister’s office is scandalous and unimaginable.

The Albanian justice system should have stood up in time in the face of such shocking facts that directly implicate the Prime Minister.

The Albanian justice institutions must communicate intensively and closely with the American justice in order to clarify to the end this whole state affair that already crosses the borders of Albania, to fully investigate and bring the Prime Minister to Justice.

Kategori
Uncategorized

Berisha: Mafia qeveritare shqiptare, më e rrezikshmja në planet! McGonigal u përdor për qëllime politike

Në vend që të informonin menjëherë vendin partner, këta e shfrytëzuan dobësitë e tij dhe e angazhuan në një luftë politike të paimagjinueshme.

E paguan atë për veprimtari antikushtetuese në SHBA.

E paguan atë për përdorimin e institucionit themelor të sigurisë së SHBA, të brendshëm, për qëllime politike.

E paguan që të përdorë FBI si një agjenci private.

Edi Rama është bashkautor në këtë krim të shëmtuar.

Thuhet se të gjitha i ka bërë me pagesë, me faturë. Që të gjitha udhëtime të fshehta.

Që të gjitha pa deklaruar oficerin e sigurimit që e shoqëronte edhe deri në tualet, Agron Nezën. Askund nuk e tregonte

Rama me Nezën dhe Duçkën bënë gjithçka që t’i japin mundësi këtij njeriu, që të shkelmojë rregullat dhe kodin e institucionit të tij, institucion me rëndësi themelore jo vetëm për SHBA, por edhe për mbarë vendet e NATO-s dhe vendet e lira.

Ajo që të bën përshtypje, ndonëse flet e mbarë bota, mendon se do e kalojë me një Tëitter, ku thotë se aty nuk flitet për mua.

Nxjerr mjeranë dhe pseudoanalistë dhe betohet që në 16 faqe, ku flitet vetëm për të dhe bashkëpunëtorët e tij, se akuzën tjetër, për paratë e Deripaskës nuk e kanë publikuar.

Pra 16 faqe janë vetëm afera shqiptare.

Kategori
Uncategorized

Anna Ahmatova (1889-1966)

Perketheu Ligor Prifti /

 1. Muza
  Kur natën pres të vijë, si vjen hija,
  Më duket jeta varur në një fije!
  Ç’më duhen nderet, mosha dhe liria,
  Para asaj që flautit i bie!

Po vjen. Mbulesën heq, më le zbuluar
E më vështron në sy me plot vemendje.
-Mos Ferrin Dantes ti ia ke diktuar?
Më thotë Po! Shkujdesur, gjithë ëndje.

2 Si gur i bardhë në të pusit fund
Në qënien time prehet një kujtim.
Me të të ndeshem s’kam dëshirë, s’mund:
Se e kam vojtje, brengë dhe gëzim.

Kushdo, nga afër të vështrojë nga unë,
Në syt’ e mij, sakaq do e dallojë,
Do hidhërohet, do mendohet shumë
Të hidhurin rrëfim kur ta dëgjojë.

E di se zotat i kanë shndëruar
Në sende njerzit, ndërgjegja pa i vrarë,
Përjetësisht me brenga për t’jetuar,
Ti mu shndërove në kujtim e mall.
5 qershor1916
. I përktheu Ligor S. Prifti

Kategori
Uncategorized

Berisha: Ja pse Rama është agjent influent i Putinit, i bëj thirrje të bëhet i penduar i drejtësisë

Agjenci influent është person që ka një status, në përkufizimin e fjalorëve politikë, dhe e përdor pozicionin e tij për të influencuar publikun në qëndrime, drejtime dhe politika të caktuar siç i intereson një fuqie tjetër.

Agjentët influentë janë tre kategori.

Agjenti që ka një status dhe ka firmosur dhe atij i vijnë udhëzimet përmes agjentit tjetër. Nuk e di, megjithëse ka shumë gjëra të errëta, qoftë në trashëgimi familjare, qoftë në drurin familjar, nuk e di.

Kategoria e dytë e agjentit influent janë ata që veprojnë me ndërgjegje, pa firmë dhe janë njëlloj me të parët. U them atyre që reaguan se do gjeni prej tyre që kanë shkuar edhe në gijotinë për veprimin e tyre pa firmë, por kanë mbrojtur edhe njëlloj sikur të ishin nazistë apo stalinistë, kauzat e gabuara. Këta quhen agjentë influentë.

Kategoria e tretë e agjentëve influentë janë idiotët e dobishëm. Idioti i dobishëm është spontan, është sporadik. Bën deklarata dhe shfrytëzohet deklarata e tij dhe pastaj është një copë asgjë.

Të më thotë kush se a ka deklaratë më të dobishme për Putinin se deklarata e Edi Ramës: mos i bini në qafë Serbisë, për të respektuar sanksionet? Me fjalë të tjera, lëreni të mbetet prapavijë e Rusisë. Është e qartë si drita e diellit se kujt i intereson kjo deklaratë. Asnjë lider evropian, përveç tij nuk e bën.

Këtu Deripaska është strategjik.
Së dyti, kujt i intereson deklarata e Edi Rama në Davos se e ndaluat mallin e pistë rus, dhe morën nga të tjerët, më keq se rusët. Po kush është sot më keq se rusët, që agreson dhe bën kasaphanë në një popull?

Kujt i intereson kjo? Pse, nuk e di Europa? Në vend të duartrokitet Gjermania, që e zeroi importin rus, Edi Rama u thotë se e latë mallin e pistë, për të marrë mall më të pistë.

A nuk është kjo një shprehje me kuptim politik totalisht në mbrojtje të Putinit,” tha Berisha.

“Unë shpresoj që të gjitha këto do të hetohen, qoftë nga komisioni parlamentar, qoftë nga drejtësia në SHBA, por e mbyll fjalën time duke i bërë thirrje, shko, dorëzohu si i penduar se ke bërë një dëm të pallogaritshëm me aktet më të dënueshme.

Kryeministër i një vendi anëtar të NATO-s, përdor si aset tëndin, njeriun kryesor të kundërinteligjencës së FBI. E paguan, e përdor kundër opozitës.

Unë kam bindjen se qytetarët do flasin. Kështu nuk vazhdohet. Ky është i pakallur.

Departamenti i Drejtësisë u përgjigj sot një rrjeti televiziv kur e pyeti për kryeministrin, i keni të gjitha publike, u tha.

16 faqe ja ku janë, fillojnë dhe mbarojnë me Personin A, Agron Nezën, me Personin B, Dorian Duçkën dhe vetë kryeministrin që nga zyra e tij u ngarkon detyra të zeza McGonigal ndaj opozitës shqiptare.

Kjo është vetëm maja e ajsbergut,” theksoi kreu i PD

Kategori
Uncategorized

Dosja e plotë/ Lidhjet e Edi Ramës me ish-zyrtarin të FBI-së, çfarë kërkoi dhe pagesat në dollarë

Më poshtë keni dosjen e përkthyer në shqip nga origjinali

Gjykata Federale e SHBA për Distriktin e Kolumbias

Proces penal

Juria e Madhe bëri betimin më 15 shtator 2022

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kundër CHARLES F. MCGONIGAL, i pandehur për shkelje të

Nenit 18 të Kodit Penal të SHBA (USC) § 1001(a)(1) (Fshehje e fakteve materiale)

Nenit 18 të USC. § 1001(a)(2) (Deklarata të rreme)

Nenit 18 të U.S.C. § 1519 (Falsifikim i një regjistrimi apo dokumenti)

Akuza

Juria e Madhe përcakton se duke nisur nga data e ora tanishme:

Akuza të përgjithshme

Në të gjitha rastet në lidhje me këtë akuzë, përveçse kur deklarohet ndryshe:

1. Departamenti i Drejtësisë i SHBA është një departament i Degës Ekzekutive të qeverisë së Shteteve të Bashkuara. Zyra Federale e Hetimit (FBI) është krahu kryesor hetimor i Departamentit të Drejtësisë të SHBA dhe një organizatë e sigurisë kombëtare me përgjegjësi inteligjence dhe detyrim të zbatimit të ligjit.

2. I pandehuri CHARLES F. MCGONIGAL ishte një Agjent Special në Detyrë (SAC) i Zyrës në Terren i FBI në New York nga tetori 2016 deri në tërheqjen nga FBI më 14 shtator 2018, dhe gjatë kësaj kohe ka qenë anëtar i Senior Executive Service (SES). I pandehuri McGonigal ka qenë përgjegjës për mbikëqyrjen e çështjeve të kundërzbulimit dhe të sigurisë kombëtare si SAC, përfshirë ato që përfshinin vende evropiane si Shqipëria dhe Bosnjë Hercegovina.

3. Si SAC i Zyrës në Terren të FBI në New York dhe anëtar i SES, i pandehuri McGonigal kishte detyrë ligjore të paraqiste një deklarim publik financiar vjetor në përputhje me Aktin e Etikës në Qeveri të vitit 1978. Deklarimet financiare u bënë në një Formular të Zyrës së Etikës Qeveritare (OGE), qëllimi i të cilit ishte: (a) të forconte transparencën, besimin dhe konfidencën në integritetin dhe vendimmarrjen e Degs Ekzekutive; dhe (b) të ndihmonte punonjësit publikë dhe agjencitë e tyre në shmangien e konflikteve të interesit të vërteta apo në dukje midis detyrave zyrtare dhe interesave vetjake financiare. Dorëzuesve të formularit iu kërkohej të zbulonin me saktësi para publikut, ndër të tjera, pasuri më të mëdha se 1,000 dollarë, detyrime financiare mbi 10,000 dollarë, dhurata dhe rimbursime udhëtimesh, dhe transaksione të tjera financiare. Informacioni i dhënë në formularin OGE-278 mund të çojë në veprim nga punëdhënësi kundër dorëzuesit të formularit. Formularët OGE-278 u paraqitën në formë elektronike dhe iu dërguan Selisë së FBI në Washington, D.C.

4. I pandehuri McGonigal kishte për detyrë dhe iu kërkua nga Direktivat e Politikës së FBI-së dhe politika e FBI-së në përgjithësi, të raportonte me saktësi në FBI çdo udhëtim jozyrtar jashtë vendit dhe çdo kontakt të vazhdueshëm profesional ose zyrtar me shtetas të huaj, si dhe të raportonte me saktësi udhëtime zyrtare jashtë. Raportimi i udhëtimeve zyrtare dhe jozyrtare u kërkuan të bëheshin në Raportin e FBI-së për Formularët e Udhëtimit Jashtë (FD-772) dhe Formularët e FBI-së për raportimin e udhëtimeve jashtë (FD-772b), të cilat u dorëzuan në mënyrë elektronike dhe u dërguan në selinë e FBI-së në Washington, D.C.

5. Si person me akses në sigurinë kombëtare, të pandehuri McGonigal i kërkohej të jepte në FBI informacion të saktë e të plotë në lidhje me kontaktet me zyrtarë të huaj dhe asetet e detyrimet financiare.

6. Personi A ishte një qytetar i natyralizuar i Shteteve të Bashkuara i lindur në Shqipëri, me rezidencë në New Jersey. Personi A ka qenë punonjës i një agjencie inteligjence shqiptare disa dekada më parë.

7. Kompani A ishte një organizatë biznesi në Delaware e regjistruar nga Personi A në janar 2018.

8. Personi B ishte shtetas shqiptar i punësuar nga një konglomerat energjie kinez. Personi B operonte si këshilltar informal pranë Kryeministrit të Shqipërisë dhe ka qenë ish-zyrtar i lartë në qeverinë shqiptare. Personi A dhe Personi B ishin miq dhe ortakë biznesi me njëri-tjetrin.

9. Personi C ishte shtetas i Bosnjë Hercegovinës dhe këshilltar i një anëtari boshnjak të Presidencës. Personi C ishte një ish-ministër i mbrojtjes i Bosnjës.

10. Personi D ishte shtetas i Bosnjë Hercegovinës dhe ishte themelues dhe Drejtor i Përgjithshëm i një kompanie farmaceutike me bazë në Bosnje dhe Hercegovinë.

Akuza 1

11. Paragrafët 1 deri në 10 janë përfshirë këtu.

12. Duke filluar jo më vonë se gushti 2017 dhe duke vazhduar më pas deri më 6 maj 2019, në Distriktin e Kolumbias dhe gjetkë, për një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, i pandehuri Charles McGonigal falsifikoi, fshehu dhe mbuloi me vetëdije dhe qëllimisht me mashtrim, skemë dhe pajisje fakte materiale-më konkretisht, McGonigal fshehu vazhdimisht aspekte të marrëdhënies së tij me Personin A për të cilin kishte detyrim ta raportonte dhe që krijoi një konflikt real e të dukshëm interesi midis detyrave të tij zyrtare në FBI dhe interesave të tij private, duke përfshirë faktin që McGonigal pranoi më shumë se 225,000 dollarë nga Personi A; udhëtoi me Personin A në Evropë; dhe vendosi marrëdhënie të vazhdueshme me shtetas të huaj të prezantuar me të nga personi A dhe bashkëpunëtorët e personit A.

Qëllimi i skemës

13. Qëllimi i skemës ishte që i pandehuri McGonigal të fshihte nga FBI dhe nga publiku informacione materiale, që përmbajnë natyrën e marrëdhënies së tij me Personin A, për të përfshirë marrjen e të paktën 225,000 dollarëve nga Personi A, udhëtimi me Personin A në Evropë dhe marrëdhëniet e vazhdueshme me shtetas të huaj të prezantuar nga Personi A dhe bashkëpunëtorët e Personit A, të cilët i pandehuri McGonigal duhej t’i raportonte dhe që krijuan një konflikt real e të dukshëm interesi midis detyrave zyrtare të të pandehurit McGonigal dhe interesave të tij private financiare.

Mënyra dhe Mjetet e Skemës

Skema u realizua në këtë mënyrë dhe mjete, ndër të tjera:

14. Ndërmjet qershorit 2018 dhe majit 2019, i pandehuri McGonigal, në baza vjetore, dorëzoi dhe bëri që të dorëzoheshin formularët OGE-278 që deklaronin në mënyrë të rreme dhe vërtetonin se i pandehuri McGonigal nuk kishte detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë dhe që nuk arriti të identifikonte asnjë pasuri më të madhe se 1,000 dollarë të marra nga Personi A, kur, siç e dinte i pandehuri McGonigal, ai kishte kërkuar dhe marrë jo më pak se 225,000 dollarë nga Personi A, gjë që duhej ta raportonte në formularët OGE-278.

15. Ndërmjet shtatorit 2017 dhe qershorit 2018, i pandehuri McGonigal dorëzoi formularët FD-772 dhe FD-772b që falsifikonin, fshihnin dhe mbulonin marrëdhënien dhe udhëtimin e tij me Personin A. Pra, në të njëjtën kohë me periudhën kohore kur u kërkuan dhe u morën pará, i pandehuri McGonigal udhëtoi me Personin A në Shqipëri dhe vende të tjera të Evropës në disa raste dhe raportoi në mënyrë të rreme natyrën dhe qëllimin e udhëtimit në FBI në formularët FD-772 dhe FD-772b, duke përfshirë: dështimin në identifikimin e Personit A si shoqërues udhëtimi, dështimi në identifikimin e vendeve të vizituara, karakterizimi i rremë i qëllimit të udhëtimit dhe raportimi i rremë se nuk do të kishte kontakte të huaja të raportueshme gjatë udhëtimit, pavarësisht se i pandehuri McGonigal synonte dhe takohej me shtetas të huaj, midis tyre Personin B, me të cilin i pandehuri McGonigal kishte një marrëdhënie të vazhdueshme.

16. Midis jo më vonë se gushti 2017 dhe shtatorit 2018, i pandehuri McGonigal gjithashtu nuk raportoi kontaktet e vazhdueshme me shtetas të huaj, siç kërkohet nga formulari FD-981.

17. I pandehuri McGonigal u angazhua në një marrëdhënie financiare private me Personin A që në fakt ose në dukje binte ndesh me detyrat e tij zyrtare në FBI. Për shembull, ndër të tjera, i pandehuri McGonigal bëri që FBI New York të hapte një hetim penal ndaj një shtetasi amerikan, në të cilin Personi A do të shërbente si një burim njerëzor konfidencial, dhe i pandehuri McGonigal u përpoq të organizonte një takim midis personave C dhe D dhe autoritetet qeveritare amerikane, nga i cili do të përfitonin financiarisht Personi A, e gjitha kjo ndërkohë që u mbajt e fshehur nga i pandehuri McGonigal marrja e të paktën 225,000 dollarëve nga Personi A.

Ekzekutimi i Skemës

Në vazhdim të skemës për të fshehur natyrën e marrëdhënies së tij me Personin A që i pandehuri McGonigal kishte për detyrë të zbulonte, i pandehuri McGonigal kreu dhe shkaktoi kryerjen e veprimeve të mëposhtme, ndër të tjera:

18. Jo më vonë se gushti 2017, i pandehuri McGonigal u takua me Personin A dhe e pyeti nëse Personi A mund t’i siguronte pará.

19. Më 5 shtator 2017, i pandehuri McGonigal dorëzoi një formular FD-772 në FBI

për udhëtimet e ardhshme “jozyrtare” në Shqipëri. Paraqitja në mënyrë të gabuar nuk arriti: (a) të identifikonte se Personi A do të ishte një shoqërues udhëtimi, (b) të deklaronte se akomodimi dhe akomodimi do të siguroheshin pa pagesë dhe kush do të paguante për to, (c) të deklaronte se i pandehuri McGonigal do të shkonte edhe në Kosovë përveç Shqipërisë, dhe (d) të identifikojë çdo kontakt të huaj të pritshëm të raportueshëm, përfshirë Personin B, ose ndonjë shtetas tjetër të huaj me të cilin i pandehuri McGonigal kishte një marrëdhënie të vazhdueshme.

20. Më 7 shtator 2017, i pandehuri McGonigal u takua me Personin A që i tha se Personi A po punonte për paratë dhe se Personi A mund t’ia siguronte McGonigalit pjesë pjesë.

21. Më 7 shtator 2017, i pandehuri McGonigal udhëtoi me avion me Personin A nga Shtetet e Bashkuara për në Shqipëri, ku gjatë disa ditëve në vijim janë takuar me Personin B dhe shtetas të tjerë të huaj. As McGonigal dhe as FBI nuk kanë paguar për akomodimin e McGonigal gjatë kohës që ishte në Shqipëri.

22. Më 9 shtator 2017, në Shqipëri, i pandehuri McGonigal është takuar me Personin B dhe Kryeministrin e Shqipërisë. Me kërkesë të personit A, i pandehuri McGonigal i kërkoi Kryeministrit të Shqipërisë që të ishte i kujdesshëm për dhënien e licencave për shpimin e vendburimeve të naftës në Shqipëri për kompanitë ruse. Personi A dhe Personi B kishin të dy interes financiar në vendimet e Qeverisë së Shqipërisë për dhënien e licencave të shpimit në fusha naftëmbajtëse. I pandehuri McGonigal i ka ofruar Kryeministrit të Shqipërisë pajisje të FBI-së në prani të Personit B.

23. Në shtator 2017, në Shqipëri, i pandehuri McGonigal u prezantua nga Personi A me një biznesmen dhe politikan shqiptar, i cili i tha të pandehurit McGonigal se donte që dikush të hetonte një komplot të dyshuar për të vrarë biznesmenin dhe politikanin shqiptar.

24. Më datë 10 shtator 2017, i pandehuri McGonigal ka udhëtuar me makinë nga Shqipëria për në Kosovë, bashkë me Personin A dhe të tjerë, ku i pandehuri McGonigal u takua me dhe i dha mjetet e FBI-së një politikani kosovar. Menjëherë pas këtij udhëtimi në Kosovë, i pandehuri McGonigal dhe personi A, duke udhëtuar së bashku, janë kthyer në Shtetet e Bashkuara.

25. Pas udhëtimit të tij në Shqipëri në shtator, i pandehuri McGonigal vendosi marrëdhënie të vazhdueshme me Kryeministrin e Shqipërisë.

26. Më 5 tetor 2017, jashtë një restoranti, në një makinë të parkuar në New York City, i pandehuri McGonigal mori afërsisht 80,000 dollarë nga Personi A.

27. Në vjeshtën e vitit 2017, në rezidencën e Personit A në New Jersey, i pandehuri McGonigal mori edhe dy herë të tjera para nga Personi A, në shumat prej përafërsisht 80,000 dollarë dhe 65,000 dollarë. I pandehuri McGonigal i kishte thënë Personit A se do t’ia kthente paratë.

28. Më 16 tetor 2017, i pandehuri McGonigal dorëzoi një FD-772b në lidhje me udhëtimin e tij në shtator në Shqipëri dhe Kosovë. Parashtresa në mënyrë të gabuar nuk zbuloi se i pandehuri McGonigal ishte takuar me Kryeministrin e Shqipërisë në Shqipëri dhe me një politikan kosovar në Kosovë dhe mohoi që i pandehuri McGonigal t’i kishte zbuluar punësimin e tij një shtetasi të huaj jashtë aktivitetit zyrtar të FBI-së.

29. Më 15 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal dorëzoi një FD-772 për udhëtimin e ardhshëm “zyrtar” në Austri. Paraqitja në mënyrë të gabuar nuk arriti: (a) të identifikonte që Personi A do të ishte shoqërues udhëtimi, (b) të identifikonte se çdo akomodim do të sigurohej pa pagesë ose kush do të paguante për to, (c) të deklaronte se i pandehuri McGonigal do të shkonte edhe në Shqipëri përveç Austrisë dhe (d) të identifikonte çdo kontakt të jashtëm të parashikuar të raportueshëm.

30. Më 17 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal udhëtoi me avion për në Austri.

31. Më 18 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal dhe një prokuror i Departamentit të Drejtësisë intervistuan të njëjtin biznesmen dhe politikan shqiptar që i pandehur McGonigal kishte takuar gjatë udhëtimit të tij në shtator 2017. Personi A mori pjesë në intervistë si përkthyes. Asnjë dokument që autorizonte ose financonte shërbimet e interpretimit nuk iu dorëzua FBI-së nga i pandehuri McGonigal. FBI nuk ka të dhëna zyrtare të intervistës.

32. Më 18 nëntor 2017, pas intervistimit, i pandehuri McGonigal dhe personi A kanë udhëtuar me avion nga Austria në Shqipëri, ku janë takuar sërish me të njëjtin biznesmen dhe politikan shqiptar, këtë herë pa praninë e prokurorit të Departamentit të Drejtësisë. Biznesmeni dhe politikani shqiptar diskutuan mundësitë e biznesit me të pandehurin McGonigal dhe Personin A.

33. Më 19 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal u takua me personin B në Shqipëri për darkë dhe pije.

34. Më 20 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal u takua me Kryeministrin e Shqipërisë në Shqipëri.

35. Më 21 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal ka udhëtuar me avion nga Shqipëria në Austri dhe më pas është kthyer në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. As McGonigal, as FBI, nuk e paguan akomodimin e McGonigal gjatë kohës që ai ishte në Shqipëri.

36. Më 25 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal informoi prokurorin e Departamentit të Drejtësisë të përmendur më lart për një hetim të ri penal të mundshëm që përfshin një shtetas amerikan i cili ishte regjistruar për të kryer punë lobimi në Shtetet e Bashkuara në emër të një partie politike shqiptare të ndryshme nga ajo e Kryeministrit. Një ditë më parë, ai kishte marrë informacion nga Personi B për lobuesin qytetar amerikan.

37. Në dhjetor 2017, McGonigal darkoi në Washington, DC me Personin A dhe zyrtarë të qeverisë shqiptare, dhe darkoi në New York City me Personin A dhe Kryeministrin e Shqipërisë.

38. Më 4 janar 2018, i pandehuri McGonigal mori informacion në lidhje me lobuesin qytetar amerikan nga Personi A dhe ai ia përcolli informacionin një agjenti tjetër special të FBI-NY të nesërmen.

39. Më 22 janar 2018, i pandehuri McGonigal paraqiti një FD-772b në lidhje me udhëtimin e tij në nëntor në Austri të përmendur më lart. Parashtresa në mënyrë të gabuar nuk zbuloi se i pandehuri McGonigal kishte shkuar edhe në Shqipëri përveç Austrisë, ose që ishte takuar ose me Personin B ose me Kryeministrin e Shqipërisë, ose se ai kishte zbuluar punësimin e tij në FBI një shtetasi të huaj jashtë aktivitetit zyrtar .

40. Më 22 janar 2018, i pandehuri McGonigal mori informacion nga Personi A në lidhje me lobuesin shtetas amerikan dhe ia përcolli informacionin një zyrtari tjetër të FBI-NY, i cili ishte vartës i tij. Personi A e kishte marrë informacionin nga Zyra e Kryeministrit Shqiptar.

41. Nga 21 shkurt 2018, deri më 24 shkurt 2018, i pandehuri McGonigal udhëtoi me Personin A në Shqipëri, por ai nuk e raportoi udhëtimin në FBI siç kërkohej në formularët FD-772 e FD-772b.

42. Më 26 shkurt 2018, FBI-NY hapi zyrtarisht një hetim penal të fokusuar mbi lobuesin qytetar amerikan me kërkesë të të pandehurit McGonigal dhe me udhëzimin e tij. Personi A u identifikua më vonë nga FBI-NY si një burim njerëzor konfidencial që mbështet hetimin dhe Personi A i dha informacion FBI-NY gjatë hetimit. Personi B më vonë ndihmoi në lehtësimin e një takimi midis FBI-NY dhe dëshmitarëve të vendosur në Evropë, ndër të tjera, duke paguar shpenzimet e udhëtimit të dëshmitarit. I pandehuri McGonigal nuk i kishte zbuluar në asnjë moment FBI-së marrëdhënien e tij financiare me Personin A dhe as kontaktet e tij të vazhdueshme me Personin B, siç kërkohej nga formulari FD-981.

43. Më 4 mars 2018, i pandehuri McGonigal darkoi në Washington, D.C., ndër të tjerë, me Personin A, Kryeministrin e Shqipërisë dhe një ish-agjent special të FBI-së, i cili punonte në një firmë ndërkombëtare shërbimesh profesionale.

44. Nga 26 prilli 2018, deri më 2 maj 2018, i pandehuri McGonigal udhëtoi me Personin A në Evropë, përfshirë Shqipërinë, por nuk e raportoi udhëtimin në FBI.

45. Më 27 prill 2018, i pandehuri McGonigal u takua me personin C dhe personin D në Gjermani. Në takim, personi C dhe personi D kërkuan një mundësi për t’u takuar me ambasadorin e SHBA-së në Kombet e Bashkuara ose me një zyrtar tjetër të nivelit të lartë të qeverisë amerikane për të kërkuar mbështetjen e Shteteve të Bashkuara për një qëllim politik që do të ndikonte në rajonin e Bosnjë Hercegovinës.

46. Më 8 maj 2018, i pandehuri McGonigal komunikoi me ndërlidhësin e FBI-së në Kombet e Bashkuara dhe kërkoi ndihmë në organizimin e takimit të kërkuar nga personi C dhe personi D.

47. Më 10 qershor 2018, i pandehuri McGonigal dorëzoi një formular OGE-278 që nuk përfshinte asnjë informacion në lidhje me rreth 225,000 dollarë që ai kishte marrë nga Personi A.

48. Më 25 qershor 2018, i pandehuri McGonigal i propozoi personit A që personi A dhe kompania A të hynin në një marrëdhënie kontraktuale me Personin D dhe kompaninë farmaceutike të Personit D. Propozimi i të pandehurit McGonigal përfshinte që Kompania A të paguhej 500,000 dollarë nga Personi D dhe kompania farmaceutike e Personit D në këmbim të caktimit të një takimi midis kompanisë farmaceutike të personit D dhe një përfaqësuesi nga delegacioni i SHBA në Kombet e Bashkuara.

49. Më 1 korrik 2018, i pandehuri McGonigal i konfirmoi personit A nëpërmjet komunikimit elektronik se ai kishte ridërguar të njëjtën gjuhë të propozuar kontraktuale të përshkruar më sipër, dhe i pandehuri McGonigal i kërkoi personit A të “mbronte emrin [e të pandehurit McGonigal]”.

50. Më 18 korrik 2018, siç u propozua nga i pandehuri McGonigal, Personi A i propozoi personit D marrëveshjen kontraktuale në të cilën Kompania A do të merrte 500,000 dollarë në këmbim të rregullimit të një takimi midis kompanisë farmaceutike të personit D dhe një përfaqësuesi nga delegacioni i SHBA-së në Kombet e Bashkuara.

51. Më 26 korrik 2018, i pandehuri McGonigal i dha ndërlidhësit të FBI-së në Kombet e Bashkuara datat e propozuara për takimin që kishin kërkuar personi C dhe personi D.

52. Më 13 gusht 2018, i pandehuri McGonigal mori pjesë në një takim ku i dha informacion një zyrtari të lartë nga delegacioni i SHBA-së në Kombet e Bashkuara në lidhje me kërkesën e bërë nga personi C dhe personi D për një takim. I pandehuri McGonigal nuk ndau në asnjë moment informacion në lidhje me interesin financiar të personit A në takim, ose për marrëdhëniet financiare të të pandehurit McGonigal me Personin A.

53. Midis gushtit 2017 dhe daljes në pension të të pandehurit McGonigal nga FBI në ose rreth shtatorit 2018, i pandehuri McGonigal nuk raportoi asnjë kontakt të vazhdueshëm profesional ose zyrtar me shtetas të huaj në FBI.

54. Më 6 maj 2019, rreth nëntë muaj pas daljes në pension të tij nga FBI, i pandehuri McGonigal dorëzoi një formular OGE-278 që në mënyrë të gabuar nuk përfshinte asnjë informacion për rreth 225,000 dollarë që ai kishte marrë nga Personi A. (Fshehje e fakteve materiale, në kundërshtim me Nenin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1001(a)(1))

Akuza 2

55. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu.

56. Më 5 shtator 2017, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, konkretisht FBI, në atë të pandehur McGonigal deklaroi dhe përfaqësoi në mënyrë të rreme në një formular FD-772 se, për udhëtimin e ardhshëm në Evropë, ai nuk kishte shoqërues udhëtimi, nuk do t’i sigurohej strehim dhe akomodim pa pagesë, do të udhëtonte vetëm për në Shqipëri dhe nuk kishte parashikuar ndonjë kontakt të huaj të raportueshëm, kur, në të vërtetë dhe në fakt, siç e dinte mirë dhe besonte atëherë i pandehuri McGonigal, i pandehuri McGonigal do të shoqërohej nga personi A, do të merrte strehim dhe akomodim falas, do të udhëtonte. në Kosovë, përveç Shqipërisë, dhe do të kishte kontakte të huaja të raportueshme me personin B dhe të tjerët.

(Deklarata të rreme, në kundërshtim me Titullin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1001(a)(2))

Akuza 3

57. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri 54 janë përfshirë nga këtu. 

58. Më 16 tetor 2017, në Distriktin e Kolumbias e gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, konkretisht FBI-së, për shkak se i pandehuri McGonigal në mënyrë të rreme deklaroi se, në udhëtimin në Evropë muajin e mëparshëm, ai nuk kishte kontaktuar me një përfaqësues të një qeverie të huaj jashtë aktivitetit zyrtar të FBI-së dhe nuk ia kishte zbuluar punësimin e tij asnjë shtetasi të huaj jashtë aktivitetit zyrtar të FBI-së, kur në të vërtetë i pandehuri McGonigal ishte takuar me Kryeministrin e Shqipërisë dhe me një politikan kosovar dhe me personin B, dhe u bëri të ditur punësimin e tij.

(Deklarata të rreme, në kundërshtim me Titullin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1001(a)(2))

Akuza 4

59. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu.

60. Më 15 nëntor 2017, në Distriktin e Kolumbias dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, konkretisht FBI, për shkak se i pandehuri McGonigal deklaroi se, për udhëtimin e ardhshëm në Evropë, ai nuk kishte shoqërues udhëtimi, nuk do t’i sigurohej strehim dhe akomodim pa pagesë, do të udhëtonte vetëm për në Austri dhe nuk kishte parashikuar ndonjë kontakt të huaj të raportueshëm, kur në të vërtetë i pandehuri McGonigal do të shoqërohej nga personi A, do të merrte strehim dhe akomodim falas, do të udhëtonte për në Shqipëri, përveç Austrisë, dhe do të kishte kontakte të huaja të raportueshme me personin B dhe të tjerë.

(Deklarata të rreme, në kundërshtim me Titullin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1001(a)(2))

Akuza 5

61. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu.

62. Më 22 janar 2018, në Distriktin e Kolumbia dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, konkretisht FBI, për shkak se i pandehuri McGonigal deklaroi në mënyrë të rreme në një formular FD-772b se, për të udhëtuar në Evropë dy muaj më parë, ai kishte udhëtuar vetëm në Austri, nuk kishte kontakte me një përfaqësues të një qeveria e huaj jashtë biznesit zyrtar të FBI-së dhe nuk ia bëri të ditur punësimin e tij asnjë shtetasi të huaj jashtë biznesit zyrtar të FBI-së, kur në të vërtetë i pandehuri McGonigal kishte udhëtuar në Shqipëri përveç Austrisë , ishte takuar me Kryeministrin e Shqipërisë dhe me personin B, dhe u kishte bërë të ditur punësimin e tij, jashtë biznesit zyrtar të FBI-së.

(Deklarata të rreme, në kundërshtim me Titullin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1001(a)(2))

Akuza 6

63. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu.

64. Më 10 qershor 2018, në Distriktin e Kolumbias dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, konkretisht FBI dhe OGE, pasi i pandehuri McGonigal deklaroi në mënyrë të rreme në një formular OGE-278 se ai nuk kishte detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë dhe nuk zbuloi asetet dhe detyrimet e marra nga Personi A, kur i pandehuri McGonigal kishte marrë afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A. (Deklarata të rreme, në kundërshtim me Titullin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1001(a)(2))

Akuza 7

65. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu.

66. Më 6 maj 2019, në Distriktin e Kolumbias dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, konkretisht FBI dhe OGE, pasi i pandehuri McGonigal deklaroi në mënyrë të rreme në një formular OGE-278 se ai nuk kishte detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë dhe nuk zbuloi asetet dhe detyrimet e marra nga Personi A, kur i pandehuri McGonigal kishte marrë afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A. (Deklarata të rreme, në kundërshtim me Titullin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1001(a)(2))

Akuza 8

67. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu.

68. Më 10 qershor 2018, në Distriktin e Kolumbias dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Degës Ekzekutive të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, konkretisht FBI dhe OGE, pasi i pandehuri McGonigal deklaroi në mënyrë të rreme në një formular OGE-278 se ai nuk kishte detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë dhe nuk zbuloi asetet dhe detyrimet e marra nga Personi A, kur i pandehuri McGonigal kishte marrë afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A. (Falsifikim i një regjistrimi ose dokumenti, në kundërshtim me Titullin 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1519)

Akuza 9

69. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu.

70. Më 6 maj 2019, në Distriktin e Kolumbias e gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal, me qëllimin për të penguar, penguar dhe ndikuar, dhe në lidhje dhe meditimin e hetimit dhe administrimit të duhur të një çështjeje brenda juridiksionit i një departamenti ose agjencie të Shteteve të Bashkuara, me vetëdije të fshehtë, të mbuluar, të falsifikuar dhe të bërë shënime të rreme në një procesverbal, dokument dhe objekt të prekshëm, për të kuptuar, i pandehuri McGonigal dorëzoi dhe bëri që t’i dorëzohej një formular OGE-278 me FBI dhe OGE, të cilat në mënyrë të rreme nuk raportuan asete më të mëdha se 1,000 dollarë dhe detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë, kur i pandehuri McGonigal kishte marrë afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A. (Falsifikimi i një regjistrimi ose dokumenti, në shkelje e Titullit 18, Kodi i Shteteve të Bashkuara, Seksioni 1519)

Matthew M. Graves

Prokuror i Shteteve të Bashkuara në dhe për Distriktin e Kolumbias

Kategori
Uncategorized

Berisha: PD will set up an investigative commission, Rama’s mafia and agent connections will be revealed

You understand, the highest official in the history of the FBI that Edi Rama was proud of, has been arrested.

And one of the charges is directly related to Edi Rama with the payments he made to him, with the tasks he gave him.

He was on duty when he received Edi Rama’s money.

Imagine what he has done and what he is doing.

What scum does this use for the interests of its power.

Kategori
Uncategorized

13 public questions for the ambassadors of the USA and England: Why is Soros afraid of Berisha?

By Myslim Murrizi, former member of the Albanian parliament.

I wouldn’t write a single line about declaring Berisha non-grata because I don’t defend Berisha or anyone else, and in a formally democratic state like ours, every citizen defends himself from any accusation or appoints a legal defender (lawyer). to be represented and defended before justice against any accusation.

I never believe that Berisha sought protection from all those who, trying to protect him, make him dirty, just as I never believe that Berisha is harmed by the category of scum who rushed to spit out the pus of the dirty spirit that characterizes them.

Since I was personally part of the DP government, led by Berisha only in the years 1992-1997 and I was not part of the DP government 2005-2013, and as a person who never made a career out of licking, but I bumped into with Berisha quite a few times, I have the courage and curiosity to ask some questions publicly to the ambassadors of the two biggest world powers in Albania, USA and ENGLAND:

1- Can you tell the democrats and the Albanians in which period of the DP government Berisha undermined democracy, abused power, committed corruption on a galloping scale, collaborated with criminals to buy votes?

2- Can you tell the democrats and the Albanians at what time Berisha posed a danger to the security of the USA and England, when since 2013, that is, for 9 years, he has had nothing in his hand and has not stepped on vacations or illnesses in these two places?

3- If Berisha endangers the national security of America and England, then why does the justice of these two countries not demand the extradition of Berisha and his trial and punishment as a terrorist in the USA or in England???

4- What prevents the judicial bodies of the USA and England to declare Berisha wanted internationally and fortunately we have an extradition agreement with England, while with the USA we have voted in 2021 since it has not existed since 1939?

5- If Berisha has committed criminal offenses and violated the security of the world’s two biggest powers during the years 1992-1997, why did these two countries wait 25 years to declare Berisha a danger to their security today when according to almost every criminal code every work after 25 years is prescribed?

6- If Berisha violated the national security of the USA and England, undermined democracy in Albania, practiced corruption and cooperated with criminals, during the years 2005-2013, then why did they introduce Albania into NATO in 2008, why did they approve the stabilization agreement -association and why did they liberalize visas for Albanians in 2010, when the government was led by Berisha as a high-risk person?

7- How is it possible that US President Bush comes to Tirana and meets a man who undermines democracy and poses a danger to US national security? I don’t know if any US President has ever met a terrorist like Saddam Hussein or Bin Laden before meeting the “terrorist” Berisha!

8- If Berisha has undermined democracy, collaborated with criminals living and operating in England, committed corruption and undermined England’s national security during the years 2013-2022, how can he do this without Rama’s support, support and cooperation and his government, that since 2013 Berisha himself has only had the keys to the straw?

9- How is it possible that a person so “dangerous” for the USA and England is not hiding in the mountains of Afghanistan, nor in Saddam’s cellars or the steppes of Siberia, but is in the middle of the capital of a NATO member country and the country that a week ago the EU membership negotiations were opened and he threatens the security of the two most powerful NATO countries, undermines democracy and collaborates with criminals and they do not declare him an international wanted man or ask for his extradition to be tried as a “terrorist” “?

10- The two biggest military powers of NATO and why not the world have so much “fear” by Sali Berisha?

11- These two countries that are not afraid of Putin and Russia, from China from Iran, Afghanistan (although they fled from here without glory) that have declared war on terrorism and any individual that has been seen as a danger to their national security since 2001 when the twin towers in New York were attacked, are they “scared” or “tolerated” Sali Berisha so much that they are satisfied with a non grata political decision?

12- Can Sali Berisha be so powerful and so dangerous that he endangers the national security of the USA and England, and these two super states do not “dare” to show him the country, but they tell him that he will not come to us for visit?

13- What “secret” for the USA, England or the world are the “crimes” of Sali Berisha that the USA and England do not make public with facts and details so that the democrats and all Albanians can learn and maybe after that there will be no need for spent millions of euros lobbying, but the democrats and the Albanians themselves can declare Sali Berisha non grata and not bring hundreds of thousands of Albanians to the square on July 7?

I think that the justice of America and England are not under the orders of politics and under the influence of the next power, and that justice does not fart for political statements or “papers” ordered with millions of euros paid by any country that seeks to eliminate political opponents through non-grata announcements with dirty tricks.

The justice system of America and England really works independently, not like our SPAK that investigates Bektash who harvests wheat, and there is no evidence and facts, I don’t care what statements the governments or their governors make.

Therefore, if they had facts about all those super serious “accusations” against Berisha, like America and England, and sent them as evidence to their courts, I guarantee you that Sali Berisha would have been declared a wanted person and would have been extradited to trial and sentence in both the USA and England.

However, the courts and justice of these countries do not initiate proceedings, do not investigate and do not punish anyone without evidence and facts and do not give a damn about Soros or his hounds who think they can hit anyone they see as not being a licker of their mind.
Now China, India, the Netherlands, Bulgaria, Africa, Pakistan, Russia can declare Berisha a non-woman with such nonsense and they can describe her as an international “terrorist” who could start the Third World War, but I don’t believe that Berisha is so strong that everyone is afraid of him and no one dares to publicly tell him of his “crimes” and not punish Berisha as he “deserves” with life imprisonment in Guantenamo or Alcatraz.

For 30 years, I have not heard of any individual or politician in the world who has violated the national security of the USA and England and has not been arrested.

According to LLULLA and other pipes, the USA and England do not have a problem and are not at “war” with Putin and Russia, but with Berisha, Shkëlzen and Liria.
I would not write a single line about this, but I cannot believe that America and England are afraid of Sali Berisha.

I neither defend nor do I intend to defend anyone for any mistake, fault or crime he may have done or may do, for I am not part of the herd who rush to offer themselves for protection to a man whom they think has their interests in hand their dirt.
Sali Berisha does not need me to protect him, just as he does not need the licking of anyone who thinks they are protecting him, but in fact their very “protection” makes him dirty.

Sali Berisha does not shrink and does not become dirty even by the writings, allusions, fictions and fantasies of a handful of people without character, without morals, without dignity and without honor, since when he was prime minister they licked every corner of their body, and now they spit because they lick Rama, and tomorrow they will spit on Rama and lick the one who will be in charge because they are a breed of dogs that lick bones.

Albania is a formally democratic and independent state, with prosecutors and courts that I don’t believe stop anyone from investigating, judging and punishing any Albanian who commits criminal offenses and is convicted of them, as well as any ‘terrorist’ who is proven to be a threat to national security of Albania, England, America and Russia, even though his name may be Sali Berisha, if you have facts, publish them.
Sell the pallavras and media dokrras to those who think you are a god!
For 32 years, Albanians have been free to choose who they trust, who they want as a leader or party leader!

Time has shown that a few embassy rats who have no weight in the people cannot become leaders.

Kategori
Uncategorized

Walker: Recak massacre, Vucic was in Milosevic’s chain of command

From the beginning, Serbia has said that this event is not true. They had many justifications, that I am a CIA agent with international cover from the OSCE, that I was sent here by the CIA or by the State Department or by the White House to somehow destroy Serbia and that I was willing to say every lie to destroy it’, emphasizes the former OSCE ambassador.

When I know that the Minister of Propaganda at the time of Milosevic was a gentleman named Aleksandar Vucic and that he was spreading all these ridiculous things about me and what I came to Kosovo for, I understand why he still uses the topic of the Recak massacre and what was the Serbian version of what happened,’ adds Walker.

Walker: Masakra e Reçakut, Vuçiçi ishte në zinxhirin komandues të Millosheviçit 

Ish-ambasadori i Misionit Verifikues të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), William Walker thotë se Serbia ka investuar shumë në propagandën për ta mohuar masakrën e Reçakut, e cila ishte kryer nga forcat policore dhe ushtarake serbe.

Walker në një intervistë për The Geopost thekson se presidenti aktual serb Aleksandar Vuçiç ishte në zinxhirin komandues të Sllobodan Millosheviqit, të cilët kishin dhënë urdhër për kryerjen e kësaj masakre më 15 janar 1999.

‘Që nga fillimi Serbia ka thënë se kjo ngjarje nuk është e vërtetë. Ata kishin shumë arsyetime, se unë jam agjent i CIA-së me mbulesë ndërkombëtare nga OSBE-ja, se jam dërguar këtu nga CIA apo nga Departamenti i Shtetit ose nga Shtëpia e Bardhë për të shkatërruar disi Serbinë dhe se unë isha i gatshëm të them çdo gënjeshtër për të shkatërruar atë’, thekson ish-ambasadori OSBE-së.

 ‘Kur e di që ministri i Propagandës në kohën e Millosheviçit ishte një zotëri i quajtur Aleksandar Vuçiç dhe se ai po përhapte të gjitha këto gjëra qesharake për mua dhe për çfarë kam ardhur në Kosovë, e kuptoj pse ai ende e përdor temën e masakrës së Reçakut dhe çfarë ishte versioni serb i asaj që ndodhi’, shton Walker.

Po ashtu, ai pohon se histori të tilla të mohimit vazhdimisht dilnin nga Beogradi kur Vuçiçi ishte ministër i Propagandë, duke përmendur rastin Panda që kishte ndodhur në Pejë.

‘Nëse flasim për vrasjet në lokalin Panda në Pejë, ka një lidhje mes historive që dilnin nga Beogradi kur Vuçiç ishte ministër i Informacionit, nëse doni, janë shumë konsistente, deri më sot, flasin për Reçakun sikurse nuk ndodhi ose Walker e shtrembëroi atë ose Walker po e përdorte atë për të shkatërruar disi Serbinë’, pohon ai.

Sipas Walkerit, propaganda e Vuçiçit duhet të kuptohet në të gjithë kryeqendrat evropiane, kur bëhet fjalë për masakrën e Reçakut.

‘Unë mendoj se të gjithë në kryeqytetet e Evropës që kanë njohuri për Vuçiçin dhe propagandën serbe e kuptojnë, shumë nga njerëzit që janë tani në ministritë e Jashtme të pjesës tjetër të Evropës ishin shumë të rinj për të ditur për Reçakun në atë kohë, por Vuçiç dhe çfarë ai bën me informacione, dezinformata mendoj se kuptohet në të gjitha kryeqytetet e Evropës’, thotë Walker.

Për ish-ambasadorin e OSBE-së në Kosovë, presidenti serb Vuçiç ishte në zinxhirin komandues të Qeverisë së Millosheviçit, në kohën kur kishte ndodhur masakra e Reçakut.

‘Shumica dërrmuese e krimeve të luftës që janë kryer këtu janë kryer nga trupat serbe, policia serbe, ushtria serbe dhe njësitë speciale serbe. Vuçiç ishte në zinxhirin komandues të Qeverisë së Millosheviçit, kur do të kenë një Gjykatë Speciale për ta, ky ishte një zinxhir i vërtetë komandues. Shikoni se çfarë bëri ushtria serbe, policia serbe, njerëzit që ishin nën komandën e Millosheviçit dhe Vuçiçit’, shprehet ai.

Në këtë intervistë, ai ka folur edhe për gjykimit e padrejtë të ish-drejtuesve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) në Hagë.

Intervista e plotë:

Serbia ka investuar shumë në propagandë, veçmas për masakrën e Reçakut, ku ndër viktimat jeni edhe ju? Sa është i rëndësishëm prezantimi i asaj që ka ndodhur, dhe i të kundërtës – asaj që thotë Serbia?

Epo, po përpiqem të shkruaj një libër për ngjarjen e Reçakut dhe atë që ndodhi menjëherë pas, fushata e bombardimeve të NATO-s, çlirimi i Kosovës, kthimi i refugjatëve dhe besoj se shumë nga ajo që ndodhi më pas, duke përfshirë krijimin e një kombi të ri këtu, të quajtur Kosovë, në një farë mënyre filloi me masakrën e Reçakut.

Sigurisht që nga fillimi Serbia ka thënë se kjo ngjarje nuk është e vërtetë. Ata kishin shumë arsyetime, se unë jam agjent i CIA-së me mbulesë ndërkombëtare nga OSBE-ja, se jam dërguar këtu nga CIA apo nga Departamenti i Shtetit ose nga Shtëpia e Bardhë për të shkatërruar disi Serbinë dhe se unë isha i gatshëm të them çdo gënjeshtër për të shkatërruar atë.

Gjëja e parë që duhet thënë është se unë vërtetë nuk kam qenë në të CIA, nuk jam dërguar për të shkatërruar Serbinë, kam pasur më parë marrëdhënie mjaft të mira me këtë vend, kur isha në Kroaci për Kombet e Bashkuara, duke drejtuar misionin atje.

Mendoj se arsyeja pse presidenti Sllobodan Millosheviç pranoi ardhjen time në Kosovë, ishte sepse ai mendonte se isha mik i serbëve, se unë kam bërë gjëra për serbët në Sllavoninë Lindore për t’i mbrojtur ata nga kroatët. Në Kroaci u përpoqa t’i ndihmoja të dyja palët, doja që të pajtoheshin pas një lufte shumë të egër.

Këtu erdha krejtësisht neutral dhe siç u zhvilluan gjërat, jo vetëm unë, por pothuajse çdo pjesëtar i misionit e pamë që popullsia shqiptare po trajtohej shumë keq nga një qeveri që i pretendonte si qytetarë të tyre, por i trajtonte jo sikurse qytetarët tjerë.

Kur e di që ministri i Propagandës në kohën e Millosheviçit ishte një zotëri i quajtur Aleksandar Vuçiç dhe se ai po përhapte të gjitha këto gjëra qesharake për mua dhe për çfarë kam ardhur në Kosovë, e kuptoj pse ai ende e përdor temën e masakrës së Reçakut dhe çfarë ishte versioni serb i asaj që ndodhi.

Ai vazhdon ta mbrojë atë, ai vazhdon të më sulmojë, kjo nuk më shqetëson, mendoj se shumica e njerëzve racionalë e kuptojnë se provat ishin dërrmuese se 45 fshatarë, burra, djem, përfshirë një burrë 99-vjeç, përfshirë një të ri, adoleshentët u nxorën jashtë, u morën nën armë dhe u ekzekutuan në mes të natës. Kjo është ajo që pashë të nesërmen në mëngjes, kjo është ajo që mendova se isha këtu për t’i treguar botës se çfarë po ndodhte këtu, pashë se çfarë ndodhi në Reçak dhe thjesht i tregova botës.

Por thashë edhe diçka që Vuçiç e harron që thashë, shikoni nëse dikush nuk pajtohet me mua, sillni hetues ndërkombëtarë. Bëjini autopsitë e kufomave, përcaktoni se çfarë i vrau, çfarë lloj armësh u përdorën për t’i vrarë ata dhe natyrisht qeveria në Beograd, gjykatësja Danica Marinkoviç nga Nishi, ata morën kontrollin e trupave, ata bënë autopsi në disa prej tyre shumë përpara ndërkombëtarëve. U fut ekipi mjeko-ligjor me mjeken Helena Renta.

Dhe siç thashë, ata vazhduan të ndryshonin interpretimin e tyre, historinë e tyre se çfarë kishte ndodhur, nëse nuk do isha me CIA-në, shkova atje në mes të natës, ua ndërrova të gjitha rrobat, i qëllova vetë kufomat. Dhe sot e kësaj dite ata po i qëndrojnë asaj historie talljeje dhe kam frikë se Vuçiç nuk dëshiron të korrigjojë veten.

Nëse flasim për vrasjet në lokalin Panda në Pejë, ka një lidhje mes historive që dilnin nga Beogradi kur Vuçiç ishte ministër i Informacionit, nëse doni, janë shumë konsistente, deri më sot, flasin për Reçakun sikurse nuk ndodhi ose Walker e shtrembëroi atë ose Walker po e përdorte atë për të shkatërruar disi Serbinë.

Unë jam një i moshuar, e kam njohur Serbinë gjatë gjithë jetës sime, e di se çfarë kanë bërë në Luftën e Dytë Botërore, e di se çfarë kanë bërë si pjesë e Jugosllavisë. Nuk kam asgjë kundër Serbisë apo popullit serb, por qeveria në Beograd, e trajtoi popullatën shqiptare këtu, shumicën dërrmuese jo si qytetarë të vendit të udhëhequr nga Beogradi, ata i trajtuan sikurse donin që ata të largoheshin nga këtu dhe siç them edhe sot e kësaj dite, ata ende duket se mendojnë se Kosova është e tyre dhe duhet t’i thonë Kosovës se çfarë duhet të ndodhë këtu.

A mendoni se perëndimi e kupton këtë propagandë serbe, veçanërisht propagandën e Vuçiçit?

Perëndimi, jo. Unë mendoj se të gjithë në kryeqytetet e Evropës që kanë njohuri për Vuçiçin dhe propagandën serbe e kuptojnë, shumë nga njerëzit që janë tani në ministritë e Jashtme të pjesës tjetër të Evropës ishin shumë të rinj për të ditur për Reçakun në atë kohë, por Vuçiç dhe çfarë ai bën me informacione, dezinformata mendoj se kuptohet në të gjitha kryeqytetet e Evropës.

Çka duhet te ndodh sipas jush për t’u qetësuar Ballkani? Të shtohet presioni ndaj Serbisë apo Perëndimi të vetëdijesohet edhe më shumë? Apo ndoshta të humbas Rusia?

Nëse Ballkani do të qetësohet ndonjëherë, do të kërkojë që ndikimi rus në zonë të zvogëlohet. Rusia është ende mbështetëse e fortë e Serbisë, pavarësisht nga pozicioni i Serbisë. Unë e kuptoj se në negociata Serbia mund të jetë shumë e ashpër për disa çështje, mendoj se kjo buron me Moskën, mendoj se pjesa tjetër e komunitetit ndërkombëtar duhet të ulet pak më ashpër ndaj Serbisë nëse duan të jenë pjesë e botës moderne. Nëse duan që Evropa të jetoj në paqe, Moska duhet të zmbrapset. Nuk e shoh që po ndodh tani me procesin e negociatave këtu, çfarë po ndodh në Ukrainë, është e qartë se Rusia, veçanërisht nën Vladimir Putinin, por e kuptoj nëse ai bie, njerëzit që mund të vijnë më pas mund të jenë nacionalistë edhe më të keq.

Unë mendoj se pjesa ndërkombëtare perëndimore e Evropës duhet t’i vërë më shumë theks Serbisë, ju ose shkoni me modelin rus ose përpiquni të shkoni me modelin evropian dhe derisa Serbia të vendosë se në cilën rrugë duan të shkojnë, nuk mendoj se mund ta kenë në të dyja mënyrat, ata do të duhet të vendosin se në cilin drejtim duan të shkojnë, tani ata po përpiqen ta bëjnë këtë në të dyja mënyrat.

Tani për tani keni ish-udhëheqjen e këtij vendi, ish-presidentin, ish-kryetarin e Parlamentit, ish-zyrtar shumë i lartë brenda partive zyrtare në Hagë, të akuzuar për krime lufte, nëse krimet e kryera pas kthimit të refugjatëve dhe gjetja e fshatrave të djegur, gjetja e miqve dhe prindërve të tyre të vdekur. A u bënë gjëra të këqija? Sigurisht, do të ketë gjëra të këqija në Ukrainë kur popullsia ukrainase të kthehet në lindje dhe të shohë se çfarë ka bërë ushtria ruse atje, krime të tmerrshme lufte.

Jam shumë i mllefosur nga këmbëngulja e bashkësisë ndërkombëtare që të ketë një prokuror special në Hagë për të shqyrtuar krimet e luftës të kryera nga UÇK-ja dhe duke pretenduar se Hashim Thaçi ishte komandant suprem i UÇK-së.

Shumica dërrmuese e krimeve të luftës që janë kryer këtu janë kryer nga trupat serbe, policia serbe, ushtria serbe dhe njësitë speciale serbe.

Vuçiç ishte në zinxhirin komandues të Qeverisë së Millosheviçit, kur do të kenë një Gjykatë Speciale për ta, ky ishte një zinxhir i vërtetë komandues. UÇK-ja realisht nuk e kishte, ishin të çorganizuar, njëri komandant ishte në Pejë, tjetri në Podujevë, nuk ishin zot lufte, por e kishin nën kontroll zonën e tyre, nuk merrnin urdhra. Pra, gjërat e këqija që ndodhën më pas, mendoj se i bënë civilët që u kthyen këtu, ata panë se çfarë kishte ndodhur me fshatin e tyre, nuk u pëlqente dikush që ishte bashkëpunëtor ose që kishte marrë pjesë në një krim, ja ku u kryen krime, por nuk ishin krime lufte nga lart.

Shikoni se çfarë bëri ushtria serbe, policia serbe, njerëzit që ishin nën komandën e Millosheviqit dhe Vuçiçit. Unë jam shumë kritik ndaj asaj që po ndodh në Hagë tani.

Cili është mesazhi juaj për popullin e Kosovës?

Unë po bisedoja me dikë për atë se çka mendoni se është statusi i Kosovës tani. Gjatë 20 viteve të fundit, por sidomos pas pavarësisë kur formuat qeverinë, formuat parlamentin, unë kam qenë shumë kritik ndaj Hashim Thaçit, kam qenë kritik ndaj politikanëve të tjerë, jam i sigurt se do të jem kritik ndaj Albin Kurtit me disa nga gjërat që bëjnë.

Por, këtu ka pasur një vendosje dramatike, dramatike të demokracisë së vërtetë. Po, ka parti që debatojnë politikisht, kjo është shumë mirë, por keni edhe zgjedhje pas zgjedhjesh, humbësit nuk kanë bërë atë që bënë në Washington më 6 janar, tranzicion paqësor nga njëra parti në tjetrën në parlament.

Liria e shtypit këtu, nëse unë do të vazhdoja dhe do të lavdëroja Serbinë ose do të lavdëroja ndonjë gjë, jam i sigurt se do ta publikonit. Siç e përshkruaj unë, kam qenë këtu kur lindi kjo foshnjë, e pashë të dilte nga djepi, e pashë të rritej disa vjet, u bënë gabime, udhëheqësit tuaj nga UÇK-ja apo nga ana civile nuk kishin përvojë për të udhëhequr një vend, sepse nuk u lejuan të drejtonin asgjë nën serbët. Pra, u bënë gabime, e pashë të kalonte nëpër vitet e adoleshencës dhe nuk je ende i rritur plotësisht, por po shkon shumë në drejtimin e duhur.

Unë mendoj se Evropa, pjesa tjetër e Evropës, Evropa Perëndimore, vendet demokratike të Evropës duhet të jenë shumë krenare për atë që ka ndodhur këtu, disa prej tyre duhet të kenë zili sepse nuk janë aq demokratike sa ju.

Mendoj se ky vend është vërtet në rrugën e duhur dhe kjo duhet njohur. Pse një vend si Spanja, mirë e kuptoj pse nuk ju kanë njohur akoma, por ky vend është më demokratik, më shumë që u jep të drejta pakicave dhe mbron njerëzit se disa nga vendet që nuk do ta njohin këtë për atë që është, dhe unë jam i tmerruar nga mënyra se si po trajtoheni ndërkombëtarisht

Kategori
Uncategorized

Kristersson: Djegia e librave që janë të shenjtë për shumë njerëz është një akt thellësisht mosrespektues.

Ulf Kristersson !

Liria e shprehjes është pjesë themelore e demokracisë.

Por ajo që është e ligjshme nuk është domosdoshmërisht e përshtatshme.

Djegia e librave që janë të shenjtë për shumë njerëz është një akt thellësisht mosrespektues.

Dua të shpreh simpatinë time për të gjithë muslimanët që janë të ofenduar nga ajo që ka ndodhur sot në Stokholm

Po çfarë realisht ndodhi këto ditë, dhe veçanarisht të shtunë në demostratat e Grupeve ekstreme të majta dhe komunistëve kurdë ?

Flamujt e PKK-së dhe danezët që djegin Kuranët.

Kjo përkundër faktit se Turqia javën e kaluar kërkoi që Suedia t’i jepte fund kësaj pasi Komitetet e Rojava, të cilët morën pjesë në organizimin e demonstratës së sotme,
varën një kukull që përfaqësonte presidentin turk
Rexhep Tajip Erdogan dhe se
Avmaskerat zbuloi se grupi i majtë suedez financon Organizata motër siriane e PKK-së YPG.

Të shtunën, Rasmus Paludan i vuri zjarrin një Kurani gjatë një demonstrate jashtë ambasadës turke në Stokholm.

Menjëherë më pas, një marshim demonstrues shkoi kundër NATO-s dhe qeverisë turke – dhe në foto, njerëzit mund të shihen duke shkelur një foto të Presidentit Erdogan.

Ministri i Jashtëm Tobias Billström komenton ngjarjet në Twitter, ku edhe një herë thekson se qeveria distancohet nga pikëpamjet e shprehura.

KJO KA NDODHUR:

• Të shtunën, ekstremisti i krahut të djathtë Rasmus Paludan mbajti një demonstratë jashtë ambasadës turke në Stokholm, ku iu dha leja për të djegur Kuranin.

• Pak orë para djegies së Kuranit, Ministri i Mbrojtjes i Turqisë deklaron se shpresohet se Suedia do të veprojë për të ndaluar demonstratën.

• Ministria e Jashtme turke më vonë shprehet se ata e dënojnë veprimin dhe e quajnë atë “një krim i pastër urrejtjeje”.

• Gjatë pasdites u mbajt demonstrata e kunder NATO-s në Stokholm. Imazhet tregojnë protestuesit duke shkelur dhe hedhur mbi një foto të presidentit turk Erdogan.

• Në mbrëmje, kreu i Drejtorisë së Komunikimeve të Turqisë, Fahretti Altun, komunikon pikëpamjen e Turqisë për ngjarjet e sotme. Ai shkruan ndër të tjera se protesta e Paludan ishte një “shembull i dukshëm i propagandës së organizuar të PKK” dhe se Suedia “duhet të veprojë menjëherë për të parandaluar provokimet kundër Turqisë”.

Djegia e flamurit suedez në shenjë proteste

Të shtunën pasdite, disa persona u mblodhën në Turqi për të demonstruar kundër Suedisë, raporton TV4. Në Stamboll, njerëzit u mblodhën jashtë konsullatës së përgjithshme suedeze ku u dogj flamuri suedez në shenjë proteste kundër lejimit të djegies së Kuranit. Në kryeqytetin Ankara, një aksion i ngjashëm u krye edhe jashtë ambasadës suedeze.

– Që autoritetet suedeze të lejojnë veprime të tilla provokuese, por edhe jashtë një ambasade, është krejtësisht e papranueshme. Këto veprime do të zemërojnë të gjithë myslimanët në mbarë botën, thotë Mesut Emre Balci për kanalin.

Kategori
Uncategorized

Berisha: Don’t believe anything from Yuri Kim, she does everything for her file and personal interests

I do not judge Yuri Kim in relation to Berisha, but to my country. It has violated the Constitution of my country, the US Constitution, it has violated the Vienna Convention on the Statute of the Diplomat.

We’re leaving her calls for grass to the Democrats, but I’m taking her latest stance on the party’s SKAP. It was the most absurd attitude. It was the most destructive attitude.

The intervention of Edi Rama and Yuri Kim in an unimaginable race to elect the three-year chairman of that body gave that body a coup de grace.

Every person who works, who leads, is very clear that his success depends on the team. He leads, but without a team he does not succeed.

These two, Edi Rama and Yuri Kim, in the most unconstitutional, most unscrupulous way, intervened and tore that body to pieces. For what? To destroy any spirit of cooperation, to create a pro-American, pro-mafia, pro-so, pro-so reality

So they gave a mercy shot to the SKAP of the party. She could never interfere. I tell the Albanians that this is the way of the Banana Republic. But America has given up on Banana Republics. It is the Soros mafia. It is not the America of values.

So I invite you not to trust her. She, the great misfortune that befell the ambassador on the 100th anniversary of our relations and worked to damage the reputation of the great country of freedom. And he succeeded. She did everything for her file and her personal interests.

Let’s continue our path based on values and principles,” said Berisha.

Berisha: Mos besoni asgjë nga Yuri Kim, gjithçka e bën për dosjen e saj dhe interesat personale 

Kreu i opozitës, Sali Berisha, komentoi gjatë bashkëbisedimin me qytetarët, edhe qëndrimet e fundit të ambasadores amerikane në Tiranë, Yuri Kim.

“Unë mendoj se guvernatorja Yuri Kim ka shënuar në qëndrimet e saj, rekorde të zeza të papajtueshme me statusin e një diplomati. Ajo ka trajtuar Shqipërinë jo si një vend aleat i SHBA, por si një vend vasal.

Nuk e gjykoj Yuri Kim në raport me Berishën, por me vendin tim. Ajo ka shkelur Kushtetutën e vendit tim, Kushtetutën e SHBA, ka shkelur Konventën e Vjenës mbi statutin e diplomatit.

Po i lëmë thirrjet e saj për barin për demokratët, por po marr qëndrimin e saj të fundit ndaj SKAP-it të partisë. Ishte qëndrimi më absurd. Ishte qëndrimi më shkatërrues. Ndërhyrja e Edi Ramës dhe Yuri Kim në një garë të paimagjinueshme për të zgjedhur kryetarin trevjeçar të atij organi, i dha atij organi një goditje mëshire.

Çdo njeri që punon, që drejton, e ka shumë të qartë se suksesi i tij varet nga ekipi. Ai udhëheq, por pa ekip nuk ka sukses. Këta të dy, Edi Rama dhe Yuri Kim, në mënyrën më antikushtetuese, më të paskrupullt, ndërhynë dhe e bënë copë-copë atë organ. Për çfarë? Për të prishur çdo frymë bashkëpunimi, për të krijuar një realitet pro-amerikan, pro-mafioz, pro-kështu, pro-ashtu.

Pra, i dhanë një goditje mëshire SKAP-it të partisë. Ajo nuk mund të ndërhynte kurrë. Unë u them shqiptarëve se kjo është rruga e Republikës së Bananeve. Por Amerika ka hequr dorë nga Republikat e Bananeve. Është mafia e Sorosit. Nuk është Amerika e vlerave.

Ndaj ju ftoj që të mos i besoni asgjë asaj. Ajo, fatkeqësi e madhe që rastisi ambasadore në 100-vjetorin e marrëdhënieve tonë dhe punoi për të dëmtuar reputacionin e vendit të madh të lirisë. Dhe ia arriti. Gjithçka e bëri për dosjen e saj dhe interesat e saj personale.

Ajo mashtroi qeverinë e vet. Mblodhi gënjeshtrat e Edi Ramës, Bashës, Ballës, Veliajt dhe i transferoi. Të gjitha të fabrikuara nga mediat e Sorosit. Të gjitha i dolën gënjeshtra.

Ajo bëri gjithçka që PD të mos ishte kjo që është. Ajo bëri gjithçka që të caktonte kryetarin e PD. Pasi i doli bomba e parave sovjetike me Bashën, u kthye te Alibasha.

Të vazhdojmë rrugën tonë bazuar te vlerat dhe parimet,” tha Berisha.

Kategori
Uncategorized

Berisha-Ramës: Do kesh fatin që meriton nëse prek logon dhe vulën e PD. Ne do fitojmë!

Nuk kemi menduar kurrë as të blejmë kryetarë opozite as të përpiqemi me makinacione të ulëta t’u marrim flamur logo e vulë,

Por i them Edvin Ramës këtu :
Do të kesh fatin që meriton nëse guxon t’i prekësh.

Gjykata ia ka njohur PD-së.

Ti ndalon regjistrimin e tyre se ke tmerr nga Partia Demokratike dhe populli opozitar.

Bëhu gati të përballesh.

Ne do fitojmë. Do marrim pjesë në zgjedhje” .

Kategori
Uncategorized

Berisha welcomes the Turkish opposition mayor: On May 14, let’s vote against Erdogan and Rama, they are like a sultan with a vassal

During the meeting, the leader of the DP Sali Berisha called for the May 14 elections to be held in both countries, to vote against Erdogan and Rama, who are like the sultan and the vassal.

Meeting with the mayor of Maltepe in Istanbul.

Kilic: ‘Cooperation is needed between the democratic oppositions of the two countries against their autocratic regimes’.

The chairman of the DP, Sali Berisha, met today with Ali Kilic, mayor of Maltepe in Istanbul, with whom he had a warm and friendly meeting.

Kilic, whose strength the Republican People’s Party is part of the opposition coalition, has expressed his appreciation for Mr. Berisha and his leadership in difficult conditions.

The chairman of the DP has expressed his solidarity with the leader of the opposition, the mayor of Istanbul, Mr. Ekrem Imamoglu, condemning the political decision of the court to sentence him to prison. Berisha added that the Turkish opposition embodies the pro-Western democratic ideals of the founder of Turkey, Kemal Ataturk, principles of freedom and separation of powers, principles for which the DP also fights.

Kilic said that Berisha has the same principles as the opposition leader in Turkey and fights for them, despite the country’s disadvantage in authoritarianism. Even in Albania, as in Turkey, the situation is the same, with violations of laws, drug trafficking and the mafia. Elections are bought and re-bought with black money, crime and drugs,’ said the mayor of Maltepe.

Coincidentally, as in Albania, elections will be held in Turkey on May 14, and Berisha told his Turkish friend that he will call on Albanians in Turkey to vote for the democratic opposition there.

He added that the Rama-Erdogan cooperation resembles vassals with the Sultan and serves their power, but you two countries and our nations.

“A day of unity between us and a day of victory to end the 20-year rule of Turkey,” said the head of Maltepe.

Berisha, removing parallels between the two countries, said that Albania is also in difficult political and economic conditions, add here the international corruption pushed by George Soros.

“Let’s work hard and turn May 14 into a day of victory for Turkey and Albania,” Berisha said at the end of the meeting.

Ali Kilic, a journalist by profession, has lived in Germany for many years, where he was a journalist for the major Turkish newspaper Milliyet, and covered the conflicts in Romania, Yugoslavia and Afghanistan. He has been the president of the European Federation of Alevi Trade Unions for many years. He is currently the external coordinator of the Republican People’s Party.

Kategori
Uncategorized

Kryeministri Kristersson: Do të bëjmë gjithshka për të mbështetur mbrojtjen e Ukrainës.

Suedia dhe disa vende të tjera tani po bëjnë kauzë të përbashkët dhe po rrisin përpjekjet tona me mbështetje të fuqishme ushtarake për Ukrainën.

Që Ukraina tani merr armë më të avancuara është me rëndësi të madhe për të qenë në gjendje të fitojë luftën.

Kjo është në të njëjtën kohë kur terrori sistematik rus kundër popullsisë civile ukrainase po bëhet gjithnjë e më i ashpër dhe po rritet në intensitet.

Nëpërmjet kësaj dhune, Rusia beson se mund të fitojë një luftë shkatërrimi – kundër vullnetit të mbrojtjes dhe aftësisë mbrojtëse të Ukrainës.

Rusia beson se mund të fitojë edhe kundër unitetit dhe vendosmërisë së demokracive perëndimore në mbështetje të sigurisë, lirisë dhe sovranitetit të Ukrainës.

Por Rusia do të humbasë.

Nga ana jonë në Suedi, ne do të bëjmë çfarë mundemi për të mbështetur mbrojtjen e Ukrainës. Që kur qeveria e re mori detyrën, ne kemi rritur shumë mbështetjen ushtarake. Dhe tani kemi paraqitur një paketë tjetër me shumë pjesë:

1-Forcat e Armatosura kanë për detyrë të bëjnë përgatitjet për dërgimin e sistemit të artilerisë Archer në Ukrainë. Një nga sistemet më të avancuara të artilerisë në botë.

2-Suedia do të dorëzojë automjete luftarake CV90 dhe robotë antitank. Me një kontribut deri në 50 mjete luftarake të avancuara, mund të pajisen dy batalione.

3-Është krijuar një bashkëpunim midis Suedisë dhe Ukrainës në lidhje me prokurimin e pajisjeve të mbrojtjes.

4-Ne bëjmë të mundur që Finlanda të trefishojë mbështetjen për Ukrainën përmes një marrëveshjeje synimi midis Suedisë dhe Finlandës.

Marrëveshja do të thotë që ne të përshtatim planifikimin tonë të përbashkët të mbrojtjes në mënyrë që të mos shfaqen mangësi në aftësinë mbrojtëse finlandeze.

Kështu kontribuojmë për një Evropë më të sigurt dhe më të lirë. Fakti që Ukraina fiton luftën është një interes qendror suedez. Foto: Daniel Klintholm/Forcat e Armatosura Suedeze

Sverige och flera andra länder gör nu gemensam sak och ökar våra ansträngningar med kraftfulla militära stöd till Ukraina.
Att Ukraina nu får fler avancerade vapen är av stor betydelse för att kunna vinna kriget.

Detta samtidigt som den systematiska ryska terrorn mot den ukrainska civilbefolkningen blir allt grövre och ökar i intensitet.

Häromdagen såg vi de förfärliga konsekvenserna av Rysslands våld, med över 100 dödade och skadade civila när ett bostadshus bombades i ukrainska staden Dnipro.

Genom detta våld tror sig Ryssland kunna vinna ett utnötningskrig – mot den ukrainska försvarsvilian och försvarsförmågan. Och mot de västliga demokratiernas enighet och beslutsamhet i stödet för Ukrainas säkerhet, frihet och suveränitet.
Men Ryssland kommer att förlora.
Från vår sida i Sverige ska vi göra vad vi kan för att stödja Ukrainas försvar.
Sedan den nya regeringen tillträdde har vi kraftigt ökat det militära stödet. Och vi har nu presenterat ytterligare ett paket flera delar:
Försvarsmakten får uppdraget att göra förberedelser för att leverera artillerisystemet Archer till Ukraina. Ett av världens mest avancerade artillerisystem.

Sverige kommer leverera stridsfordon CV90 och pansarvärnstobotar. Med ett bidrag med upp till 50 avancerade stridsfordon kan två bataljoner utrustas.

Ett samarbete skapas mellan Sverige och Ukraina om upphandlingar av försvarsmateriel.

Vi gör det möjligt för Finland att tredubbla stödet till Ukraina genom ett avsiktsavtal mellan Sverige och Finland. Avtalet innebär att vi anpassar vår gemensamma försvarsplanering för att brister inte ska uppstå i den finländska försvarsförmågan.

Så bidrar vi till ett säkrare och friare Europa. Att Ukraina vinner kriget är ett centralt svenskt intresse. Foto: Daniel Klintholm/Försvarsmakten

Kategori
Uncategorized

JAM HEROI I VAJZËS TIME ENISË

Niko Poet Gjiriti /

Ashtu, pas çdo thyerje zemre, vinte mësimi
kuptova vlerën, duke marrë mosmirënjohje
mësova akademi, pabesisë erdhi zhgënjimi
kuptova vlerën time në kotësi të kësaj bote

e pësova, më shumë, veçanërisht në dashuri
dita ditës, hap pas hapi, u rrita në farkëtimet
vazhdova të ndërtoja, guximin tim prej burri
mendjet idiote abuzuan, me hamendësimet

s’ishte e lehtë, sa herë qëm rrëzuan, u ngrita
vendosa, mos qëndroja kurrë poshtë përdhe
të pranoja humbjen me hipokritët, nuk prita
njerëzit të admirojn’ udhëtimit, për atë që je

sa herë isha pa qef sëmurë thjesht buzëqesha
falënderoj, që m’dashuruan sinqerisht, si poet
dhe pse kurrë s’do ta dinë, si rashë nga pesha
çfarë kam kaluar, sfidave, historia ime e vërtet

jam heroi i vajzës time Enisë, më i fortë, se dje
më i mençur i lumtur se kam qenë ndonjëherë
do përmirësohem si gjysh, duke me nipin kafe
di që jam aty, ku duhet sjell pikërisht pranverë

thjesht do të vazhdoj të ngjitem në majë prind
sepse kjo është pikërisht ai që jam, si gërmëtar
s’jam më thjesht një i mbijetuar, mbase ju bind
jam shum’ më tepër se kaq se si poet, luftëtar

Kategori
Uncategorized

Dylgjeri : Lulezim Basha, ti je nje klloun qe tallesh me partinë

Ti je e vazhdon te mbetesh nje fantazem qe shitesh si Kryetar i nje partie pa antar e pa ardhmetar!

Pas jush vjen Bajram Begaj, qe po zevendeson ne estrade, me humor, te ndjerin humorist Met Begaj…

Nga Ylli Dylgjeri /

Kategori
Uncategorized

Vili Minarolli: Fatkeqësisht, PD nxorri jo një drejtues politik, por një monstër .

Ambasador Vili Minarolli / Ish deputet dhe drejtues i lartë i Partisë Demokratike …

Te dashur miq, ju kerkoj ndjese, por me duhet te dal nga vetja.

Sot u binda se c’monster krijohet kur ne te bashkejetojne ligesia dhe idiotesia njerezore, imoraliteti politik, injoranti, mashtruesi, genjeshtari dhe sherbetori i te keqes.

Ambasador Minarolli:

I kerkoj ndjese ne Parajse te ndjerit Sokol Olldashi kur ne 2009 drejtonte fushaten e PD ne Fier , kur me tha:

Fatkeqesi per PD-në, qe nuk e ka njohur se c’drejtues po krijon.


Nuk mund te shprehem se me vjen keq per ata deputete te zgjedhur nga antaresia e PD apo te vene ne listen privilegjuese nga ish kryetari( qe dikur deklaroi i dorehequr dhe tani nuk rresht ne sherbim te shkaterrimit te forces politike qe i dha nje emer te pamerituar), si dhe te atyre antare te thjeshte qe i shkojne pas ketij sherbetori pa shtylle kurrizore te kundershtarit politik.

Ata jane njelloj si “drejtuesi “ i tyre e vetemeruar, qe ashtu si ai udhehiqen nga interesi i tyre i ngushte, nga deshira per nje kariere politike te dhuruar apo pse jo edhe nga nje mllef dhe inat personal.

Te behesh sot kurriz perkulur per te legjitimuar kete sistem anti kombetar dhe thellesish te korruptuar eshte thjesht imorale dhe poshtersi.

Antaresia e PD dhe lidershipi i saj duhet t’i injoroje si leva mbeshtetese te regjimit dhe te angazhohet ne realizimin e programit te vet politik ne interes te shumices te shqiptareve.
Ju flm per mirekuptimin.

Dear friends, I apologize, but I have to get out of my head.

Today I was convinced that what monster is created when wickedness and human idiocy coexist, political immorality, the ignorant, the deceiver, the liar and the servant of evil.

I apologize in Heaven to the late Sokol Olldashi, when in 2009 he was leading the PD campaign in Fier, when he told me: It’s unfortunate for the PD that it didn’t recognize what leader it was creating.

I cannot express that I am sorry for those MPs elected by the PD membership or put on the privileged list by the former president (who once declared resigned and now does not line up in the service of the destruction of the political force that gave it an undeserved name ), as well as those simple members who go after this spineless servant of the political opponent.

They are the same as their self-appointed “leader”, who, like him, are guided by their narrow interest, by the desire for a gifted political career or why not by a personal grudge and grudge.

Bending your back today to legitimize this anti-national and corrupt system is simply immoral and humiliating.

The DP membership and its leadership should ignore them as the supporting levers of the regime and engage in the realization of its own political program in the interest of the majority of Albanians.
Thank you for your understanding.

Kategori
Uncategorized

Soreca, merimanga e zezë, Alstair,-Fiksimi i sorosisteve, hyrja e dalja nga prapa…

Nga Avokate,-Adriana Kalaja /

Kjo për shkak të denoncimit dhe diskretitimit që i bënë kësaj çështje, Qendrestarët e Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit deri me kallëzim në SPAK.

😉-Ruani ambasadorin britanik nesër….. 😉


🤣-Mos harroni, ruani edhe Merimangën e Zezë, alias Yuri Kim, se vdes për Resortet në jug.


💗-Kjo e tundit i frekuenton resortet me moderatoret bukuroshe…… 😉

P.S: Pse e kanë fiksim të gjithë këta sorosistët të hyjnë e dalin nga prapa………?

Avokate Adriana Kalaja

On 16.6.2021, Ambassador Soreca entered and exited the back door of the Constitutional Court, intervening for Veliaj on the issue of the National Theatre, a fact which terminated his mandate in Albania.

This is due to the denunciation and discretization of this issue by the Centers of the Alliance for the Protection of the Theater up to the report to SPAK.

Save the British Ambassador tomorrow….. 😉
Even the Black Spider, alias Yuri Kim, is dying for Resorts in the South.
He attends with the beautiful moderators…… 😉

We must not deny it.

Among other things, the ambassadors also have erotic corruption as a gift.

P.S: Why do these Sorosists have an obsession with entering and exiting from the back………?

Kategori
Uncategorized

On January 17, 1468, in Lezha district passed away the Albanian National Hero, the greatest of all time, Gjergj Kastrioti Skanderbeg,


Who personifies an entire era of Albanian national history, for the protection of their land, wealth and freedom. Under his leadership, the struggle of Albanian nation rose to a high and organized level, marked a decisive turning point in the political development of the country and in the strengthening of Albanian national consciousness.

1) The portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg from 1466 located in Palazzo Scanderbeg in Rome, considered to be the most realistic and lifelike depiction of him, made while he was alive. Unknown author.


2) The potrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg by Cristofano dell’Altissimo (1525-1605), 1552.
3) The portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg by Flemish artist, printer and copperplate engraver, Dominicus Custos (1560-1612).
4) Portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg by Antonio Maria Crespi (1580-1630).
5) The sketch portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg by Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1625-1647).
6) A rare portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg, published in a book in Pécs, Hungary, in 1828.
7) The portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg by the Bulgarian painter Dimitar Dobrovich Pehlivanoglu (1816-1905).
8) The portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg by Kol Idromeno, 1890.
9) The portrait of Gjergj Kastrioti Skanderbeg by Spiro Xega, 1931.

Kategori
Uncategorized

The Albanian government encourages people with criminal records to immigrate to Britain

Ilda Zhulali /

Ilda Zhulali, international relations expert,
Kategori
Uncategorized

The charter scandal/ Berisha: Rama will be investigated, he was transporting money and…

I’m not talking about the transport that his plane makes of money and other materials, I’m not stopping there.
I am not dwelling here on his flights which are before Ismail, which are under absolute international investigation, not in one, but in two countries. That he had his Dučka director there.

We can stop here too, but we are stopping at 136 flights, 22 million euros. And we have to stop. In any country in the world, this constitutes a superscandal.

What is the answer? The answer is, we topple it in the leadership, where they have no power to topple it. It is an inalienable right of deputies.

The Constitutional Court has given a final answer, even in person to Edi Rama.

This will not allow us to investigate. We will investigate it in every cell. We will investigate everything, we will investigate everything that is suspected to have been stolen from Albanian taxpayers,” said Berisha.

“I stopped at these to emphasize the important tasks we have as a parliamentary group to protect the Constitution, to justify the trust of the 620 thousand voters who voted against Edi Rama, which he requests with exceptions, to annihilate the representation of these 620 thousand voters .

That’s why we have to do our job, multiply our efforts in the parliament. Let’s turn the parliament into the most powerful tribune for the protection of citizens’ interests. Of greater efforts for the elections of May 14, surely towards victory.

I stopped at this analysis to emphasize the vital analysis of our activity this year, not only for the PD, for the Albanian society, for the Albanian nation”.

Kategori
Uncategorized

Shkodra nuk futet ne kafaz, se nuk ka kafaz ta mbaje!

Shkodra nuk e nderron bicikleten me limuzine, sepse bicikleta eshte kulture, limuzina eshte para dhe kultura eshte me e forte se paraja!

Shkodra nuk futet në kafaz, sepse asnjë ushtri, asnjë luftë, asnjë diktator, nuk ka mundur të mbajë Shkodrën në qeli.

Shkodra është bilbil që jeton vetëm në liri, dhe nuk e shkëmbën lirinë, as me kafazët me pesë yje të ustallarëve!

Shkodra nuk futet ne kafaz, se nuk ka kafaz ta mbaje!

Nga Kreshnik Osmani /

Kategori
Uncategorized

Demokratë lerini sofrat me mish dhe udhetimet ekzotike …

Çudi…Gjithë këto skandale…
Nga 700 e ca të zgjedhur në forumet drejtuese të PD-së (anëtarë të Këshillit Kombëtar, drejtues të 72 degëve, drejtues departamentesh etj), vetëm gjysma shkruajnë kundër qeverisë.

🔻Të tjerët postojnë sofra me mish dhe udhëtime ekzotike

Apo janë si unë, këta ? ASNJANËS ose Neutrale.al

Ja dhe mendimtari…

Marre nga Neutrale.al

Kategori
Uncategorized

Drejt portës polare të Evropës për në hapësirë.

Për 50 vitet e fundit, SSC – Qendra Suedeze e Korporatës Hapësinore në Esrange i ka ofruar Evropës aftësi hapësinore – raketa, satelitë ose balona – dhe kërkime të fundit.

Hapësira luan një rol kyç në të ardhmen e Evropës
⭐ Konkurrueshmëria
⭐ Siguria
⭐ Tranzicioni i gjelbër
⭐ Lidhshmëria

Një hap gjigant për evropianët dhe Bashkimin Evropian.

Towards Europe’s polar gateway to space.
Today, President von der Leyen has inaugurated the first spaceport for the launch of satellites on the EU’s mainland during her visit to Kiruna, Sweden.
For the past 50 years, the SSC – Swedish Space Corporation center in Esrange has provided Europe with space capabilities – rockets, satellites or balloons – and cutting-edge research.
Space plays a key role in the future of Europe’s
⭐ Competitiveness
⭐ Security
⭐ Green transition
⭐ Connectivity
By having the ability to launch rocket satellites from European soil, we will achieve more prosperity and independent for the EU.
A giant leap for Europeans and the European Union.

Kategori
Uncategorized

Berisha writes to Mark Zuckerberg and Elon Musk: Stop Rama’s digital terror on the administration

The leader of the opposition, Sali Berisha, published his open letter for the owners of the two largest social platforms, Facebook and Twitter.

In his letter to Mark Zuckerberg and Elon Musk, Berisha calls on them to stop Prime Minister Edi Rama’s digital terror against the public administration.

I urge @markzuckerberg and #ElonMusk to

Stop Rama’s government digital terror

towards the albanian administration employees!

I call on @MarkZuckerberg, #ElonMusk, and other media platforms to take away access to Edi Rama’s government because of the practice of abusing their global platforms.

The recent example of using an app to control and terrorize ordinary employees calls for an intervention. The right to use such media should be canceled until this infamous citizen’s control application, called Akt1vist, is removed.

In defense of Albanian citizens, the Democratic Party will consider an international process against Edi Rama for this matter.

This is terror, this is a shame, this is depersonalization.

The Albanian government employees are monitored and lose their job if they don’t like Rama’s and his minister’s post on social media.

I give you this app you have to subscribe to, and if you don’t like me, you are out of a job!

Kategori
Uncategorized

Shatervani i Durrsit dhe historia e hidhur e gjyshit të Ramës .

Shkrim nga Kastriot Myftaraj.

Interesi i vetëm i Edi Ramës sa i përket origjinës durrsake të tij ishte që të zhdukte gjurmët e turpit familjar të tij, që kishte lidhje pikërisht me shatërvanin.

Pas martesës së bujshme për kohën në Durrës të gjyshit të Edi Ramës nga babai, Vlash Rama, që ishte shoferi personal i Presidentit dhe më pas i Mbretit Zog, me kamerieren e Pallatit të Zogut, Veronika Maria Kolombi, e njohur si dashnorja e Ahmet Zogut, gjyshit të Edi Ramës i ndodhi një incident që ka të bëjë pikërisht me këtë shatërvan.

Një mbrëmje vere, disa të rinj durrsakë, e kapën Vlashin dhe e hodhën në shatërvan duke i thënë që të lante atje turpin që kishte pranuar të martohej me dashnoren e Ahmet Zogut, madje të pranonte si të vetët edhe dy fëmijët e lindur nga kjo martesë.

I pari që u përpoq ta hiqte shatërvanin ishte babai i Edi Ramës, Kristaqi, i cili kishte arsye të forta për ta bërë këtë gjë.

Kristaqi i cili ishte skulptori i oborrit Enverian, u përpoq që ta largonte shatërvanin me djallëzi, duke bërë projektin e një monumenti për Kryengritjen e Haxhi Qamilit, që do të vendosej në qendrën historike të Durrësit.

Kulmi i suksesit të këtij rebelimi islamik, të cilin Enver Hoxha e shikonte si një lëvizje shoqërore progresive, kishte qenë pushtimi i Durrësit, kryeqytetit të Shqipërisë së kohës. Prandaj, arsyetonte Kristaqi, Enver Hoxha do të pranonte me kënaqësi idenë e tij.
Kështu zhdukej shatërvani i urryer.


Por as Enver Hoxha nuk shkoi kaq larg, kështu që shatërvani shpëtoi paq.
Atë e hoqi djali i Kristaqit, Edi, kur u bë Kryeministër.

Kategori
Uncategorized

Kur këndon mbi pleh “kokoshi” .

Te shpetojme Alibejan! Nga Tritan Shehu /


Ai eshte renduar shume, ne menyre galopante!
Ndoshta i ka bere keq edhe Viti i Ri, gjeli, a dicka tjeter…
Deliret e tij mendore, perceptimet e tij te deformuara per realitetin, po e cojne shume larg ne “semundjen” e tij.
Ndoshta i duket vetja si Kim Jong-Un a dikush tjeter i ngjashem.
Apo si gjeli mbi kotec, qe tremb pulat pereth….
Kjo e fundit me duket me reale, me e vertete!
Por pavaresisht nga “figura” qe imagjinon per vehten e tij, ai ka perceptime te deformuara, iluzione, delire.
Qe e cojne pastaj ne kete shkalle keqesimi te “shendetit mendor”!


Eshte renduar fort i shkreti kohet e fundit, duke tejkaluar ne thellesi e ritem shume edhe nga parashikimet qe kisha per ecurine e tij shendetesore!
Deri sa arrin te firmose te tilla pacavurre….si simptom e “semundjes” se rende te tij!
Dhe kete e ben atehere kur te gjithe po punojne, perpiqen per tejkalimin e ndarjeve.

Ndarje te cilat ai vete i ka “zyrtarizuar” me ate cope leter, qe firmosi per here te pare si “kryetar” i grupit, i caktuar nga….
Sidoqofte nje keshille per koleget e tjere opozitare:


Kategori
Uncategorized

Kosovari dhe hetuesi i Dullës

Regjizor -Ilir Fatkoja , SHBA /

(Rrëfejnë – nga koha e qoftë largut)
Një kosovar, si plot të tjerë kapërceu Drinin dhe…hopa doli në dheun mëmë.
Me që ishte dhe i ri në moshë nuk e lanë të shlodhej nëper “kampe”.
Ne fakt e pyetën që në fillim, të mis ja hamë hakun.

 • Përse erdhe ? Çfarë të shtyu… Çfarë
  Pyetja ju duk mjaft e sinqertë, por dhe e thënë vëllazërisht. Qëllimi i ardhjes nuk përbënte asnje te fshehte prandaj kosovari nuk hezitoi dhe ju pergjÿjegj.
 • erdha në tokën amë… dashuri per ju vëllazën..
  Pyetja zgjati më ditë më javë. Me dashuri dhe mirkuptim shoku hetues i sigurimit ja theu ca shkopa te trashe ne shpinë.
 • mos me keqkupto vëlla kosovar, këto që po ngjeshur për shpinë në favor tendin janë… për të freskuar kujtesën, – i qe ngerdheshur xhelati.
 • o vlla, nuk po të baj me faj, po njimen po m’doket se e kom harru e nuk po e qeshur në mend ..- belbezonte kosovari në zërin e të cilit kishte diçka si lutje, si pergjerim , si dashuri vëllazërore.

Mbas disa javësh e çuan në spital. Mjekët konstatuan një mori frakturash por hetuesi ngulmoi ta nxirrte para kohe duke sugjeruar se viktima ishte dajak durues klasi.

Të nesërmen e nxjerrjes nga spitali, xhelati urdhëroi sjelljen e kosovarit në dhomën e “hetimit” pa u pirë çaji i mëngjesit.

Kosovari, që tashmë i kishte humbur shumë kilogram nga pesha dhe me fraktura të pa mbyllura, sapo e pa hetuesin ngriti duart lart:

mos me gjuaj, – ju pergjerua tjetrit.

Aaaa, ti po e don acik ? Po ta thom: i kish pa humb gopi, gooopiiii. Per ket shkak e shkaperceva Drinin dhe erdha ketu. Me kerkue gopin e nanës. Ama, e gjeta.

Hajt pra vëlla, me trego si erdhe, përse…mi trego ngadalë fije e për pe. Asgjë mos e nënvleftëso. Partia i don m’i dijtë të gjitha.

Hetuesi ndezi magnetofonin dhe shiriti nisi rrugëtimin drejt së…vërtetës.

Na o lum vllavi e kem shpin’ bregit t’ Drinit.
Q’ aty i lan lveret nana jeme. Nji dit ki pa qillue me i ra diça nanës e kje ba si e dalin menç.

Shka ki e pata pvetetë nanën kur e kom pa qashtu tuj vikat.

M’ka ra qaj sendi m’ Dri e nuk po mundem me e gjetë.
Nji kshtu pra o vllavi jem un’ e mora vendimia, se s’mund te rrisha si hut e mos e kerkojsha atë sendin qi nana e pati hup tuj la leveret n’ Dri.

Nuk po e kuptoj ç’ lidhje ka arratisja jote me lëveret e nanës tande.

Po i kishte tret ai sendi o njeri…

Çfarë dreqi i kishte tretur, qe erdhe kendej, or ti – thirri i zemëruar hetuesi i ri.

Aaaa, ti po e don acik ? Po ta thom:

I kish pa humb gopi, gooopiiii.

Per ket shkak e shkaperceva Drinin dhe erdha ketu.

Me kerkue gopin e nanës. Ama, e gjeta.

Kategori
Uncategorized

Kryeministri Kristersson: Ne nuk ekstradojmë shtetas suedezë në asnjë vend.

Flet kryeministri Suedes, Ulf Kristersson për rolin e Suedisë si antare e NATO-s

STOCKHOLM. Suedia do të beje patrullime ajrore me avionë Gripen në Detin e Zi dhe njësitë luftarake suedeze tokësore do të luftojnë për NATO-n.

Sulmi ndaj një anëtari është sulm ndaj të gjithë anëtarëve, tha Kristerssonsson në fjalën e tij.

Konferenca vjetore e Popullit dhe Mbrojtjes filloi sot në Sälen. Një nga çështjet më të nxehta që po diskutohet është aplikimi i Suedisë për anëtarësim në NATO .

Kryeministri Ulf Kristersson prezantoi se cili do të jetë roli i Suedisë si një anëtare e plotë – diçka për të cilën ai është i sigurt se vendet e tjera anëtare janë dakord.

E para është se Suedia do t’i bashkohet nismës së 15 vendeve, një nismë e re që u lançua në takimin e NATO-s në tetor.

🇪🇺Quhet “Iniciativa Evropiane e Mburojës së Qiellit”.

 • Suedia do të kontribuojë me aftësi të reja me forcën tonë ajrore, mbrojtjen tonë ajrore dhe sensorët tanë, thotë Kristersson.

Gripenplan suedez do të kontribuojë gjithashtu në patrullimin ajror të NATO-s dhe gatishmërinë për incidente në Estoni, Letoni dhe Lituani.

-Quhet “policia ajrore baltike” e NATO-s.
Avionët Gripen do të patrullojnë gjithashtu Detin e Zi dhe Islandën.

E fundit që Kristersson zgjodhi të nënvizojë është se Suedia do të kontribuojë me njësi luftarake tokësore në mbrojtjen e NATO-s, mbi të gjitha në lidhje me shtetet baltike.

Ai tha gjithashtu se nuk është e rëndësishme përdorimi i armëve bërthamore në tokën suedeze gjatë kohës së paqes.

Kristersson për kërkesat e Turqisë

Kristersson thotë se Suedia as nuk është në gjendje dhe as nuk dëshiron të përmbushë disa kërkesa për t’u anëtarësuar në NATO.

Ata duan gjëra që ne nuk mund dhe nuk duam t’u japim. Tani vendimi i takon Turqisë, thotë ai në konferencën e Popullit dhe Mbrojtjes.

Kryeministri suedes Kristersson sqaroi se si i shikon kërkesat nga Turqia.

Ne kemi një proces shumë të mirë së bashku me Finlandën dhe Turqinë dhe po bëjmë pikërisht atë që thamë, të cilën Turqia tani po e konfirmon.

Legjislacioni që ndalon pjesëmarrjen në organizatat terroriste është duke u zbatuar dhe Turqia dihet se emëron individë që dëshiron të ekstradohen.

Dihet gjithashtu se Suedia ka legjislacion që është i qartë dhe do të thotë se është në dorë të gjykatave.

▪️Ne gjithashtu nuk ekstradojmë shtetas suedezë në asnjë vend.

Pyetjes se sa larg jush eshte memorandiumi i i nënshkruar me Turqinë, ? Kryeministri Kristersson ju përgjigj .

Marrëveshja që kemi mbulon një zonë mjaft të madhe.

Bëhet fjalë për Suedinë që lufton terrorizmi. në një mënyrë më të fuqishme dhe është më afatgjatë në këtë punë.

Puna është në vazhdim, por mund të mos përfundojë kurrë. Mund të ndodhin gjëra të reja.

Pyetjes se a ka rrezik që Suedia të përfundojë jashtë NATO-s nëse nuk janë të kënaqur turqit ?

Por jam i bindur se Turqia e sheh vlerën në anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës në NATO.

Kategori
Uncategorized

Silueta e Ambasadores që nuk i rri asnjë kostum, por të gjitha hijet i shkojnë

Silueta e Ambasadores

Obeze është silueta e saj,
një buffalo i stërmadh,
pllakator i hiperfuqisë.
Hartë e Amerikës me Grand Canyion si hepim frojdian.

E atij vendi që zbret nga qielli si gyp ujrash shiu
për të bërë luftën, paqen, shiun, diellin
dhe një sundae të paparë për të dielat protestante.

Silueta e saj.
Me shkopin dhe karrotën
dhe një chip on her shoulder.
Zbret ajo në Shqipëri,
vendin që nuk ka shpatulla, por vetëm zemërata.


Në vendin e Ponc Pilafit,
konsullit romak që e vret Krishtin me paçe koke në gojë,
vendin e Princit Wied që nuk e zhbën dot Kavajën dhe as Shijakun
e haxhiut Qamil.
Zbret ajo si stalaktite në shpellë,
një emoticon metalurgjik i melting pot-it amerikan.

Një siluetë si e saj nuk vjen më, thonë admiruesit.
Është një çukë e re: me Lenkë dhe mëndafsh në vend të teritalit.
Pa Myzeqenë hambar- por me ishullin Guam,
pa tytat e Traktatit të Varshavës –por me Artikullin 5 të NATO-s.

Është ëndrra amerikane përmbi Lindjen e largët,
Actekët mbi Ande,
Paqësorin e trazuar dhe Alpet dinarike.
Një siluetë pra,
që nuk i rri asnjë kostum, por të gjitha hijet i shkojnë.

Silueta e Ambasadores.
Një ‘qe palla’ me të padrejtët,
Një gisht mbi të drejtët.
Një gong që bie në minutën e parë
për të lajmëruar raundin e ri të bisedimeve,
që do të përmbyllet duke kërcyer rreth çështjes
(by dancing around the issues).


Duke bërë filibusterin demokracisë.
Sepse ajo, si një himen,
nuk e mban peshën fallike të ngjarjeve,
dhe thërret në skenë një shtatzani të ndërprerë,
jo me çezarian, por me cancel culture.

Shqipërisë i vjen anash ajo siluetë.
Dhe i pëshpërit për 100 vjetorin e marrdhënieve,
një coitus interrupted.
Por… Fuck Hodja!
If we see culture we cancel it.

Alfred Lela /

Kategori
Uncategorized

Kristersson : Suedia dhe BE-ja mbështesin më së miri jo vetëm ndimën ushtarake por dhe qasjen e Ukrainës ndaj BE-së

Sot fola edhe një herë me presidentin ukrainas Zelensky. Këtë herë në një kapacitet të dyfishtë: si Kryeministër i Suedisë, i cili vazhdon të ofrojë mbështetje të gjerë ushtarake, ekonomike dhe politike për Ukrainën.

Por edhe si vendi që mban presidencën e BE-së, me një mision të veçantë për të mbajtur vendet e BE-së së bashku në mbështetje të vazhdueshme. Ne folëm për të dyja këto gjëra.

Ne diskutuam gjithashtu se si Suedia dhe BE-ja mbështesin më së miri qasjen e Ukrainës ndaj BE-së dhe se si duhet të monitorohet përparimi i tyre. BE do të luajë gjithashtu një rol thelbësor në rindërtimin e Ukrainës.

I nënvizova Presidentit Zelenskyj se mbështetja ushtarake e Suedisë do të vazhdojë.

Sepse ne duam, por edhe sepse mbështetja e Ukrainës është absolutisht thelbësore edhe për sigurinë tonë.

Së bashku me vendet e tjera, ne tani jemi duke përgatitur hapat e ardhshëm në detaje.

Në bisedë u trajtuan edhe përpjekjet humanitare të Suedisë dhe pritja e refugjatëve ukrainas.

Do të thotë shumë që ka një mbështetje kaq të fortë dhe të gjerë në shoqërinë suedeze për solidaritet me Ukrainën.

Idag talade jag än en gång med Ukrainas president Zelenskyj. Denna gång i dubbla kapaciteter: både som statsminister i Sverige, som fortsätter ge omfattande militärt, ekonomiskt och politiskt stöd till Ukraina. Men också som ordförandeland i EU, med ett särskilt uppdrag att hålla ihop EU-länderna i fortsatt stöd. Vi talade om båda dessa saker. 

Jag underströk för president Zelenskyj att Sveriges militära stöd kommer att fortsätta. För att vi vill, men också för att stödja Ukraina är helt avgörande även för vår egen säkerhet. Tillsammans med andra länder förbereder vi nu kommande steg i detalj.

Vi diskuterade också hur Sverige och EU bäst stöttar Ukrainas närmande till EU och hur uppföljningen av deras framsteg bör gå till. EU kommer också spela en väsentlig roll i Ukrainas återuppbyggnad.

Även Sveriges humanitära insatser och mottagande av ukrainska flyktingar berördes i samtalet. Det betyder mycket att det finns ett så starkt och brett stöd i det svenska samhället för solidariteten med Ukraina.
Kategori
Uncategorized

Cilat ishin fiset legjendare ilire, mbretërit dhe disa kuriozitete historike?

Cilat ishin fiset legjendare ilire, mbretërit dhe disa kuriozitete historike?

Ilirët, si trashëgimtarë të pellazgëve, janë ndër banorët më të lashtë të Gadishullit Ballkanik.

Ata janë autoktonë.

Kulturën, gjuhën dhe tiparet antropogjike ilirët i formuan në vendin e tyre, në pjesën perëndimore të Gadishullit të Ballkanit, aty ku shkrimtarët antikë i përmendin në veprat e tyre.

Trevat e shtrirjes së popullsisë ilire janë mjaftë të gjera; ato përfshijnë të gjithë pjesën perëndimore të Gadishullit, në veri, e deri te gjiri i Ambrakisë (Prevezë), në jug, kurse në lindje deri te tokat përreth liqenit Lyhind (liqeni i Ohrit). Grupe të veçanta ilirësh u vendosën edhe në Italinë e Jugut.

Shtrirja e fiseve ilire

Emri ILIR shfaqet në veprat antike që në shek. V.p.K., kurse emrat e disa fiseve ilire fillojnë e përmendën që në shek. XII p.K. nga Homeri.

Por koha e formimit të etnosit ilir është shumë e lashtë. Fillimet e origjinës ilire janë që në mesin e mijëvjeçarit të dytë p.K., që nga periudha e bronzit të mesëm, kur fillojnë të formohen tiparet etnike ilire.

Në epokën e hekurit (mijëvjeçari i fundit p.K.) ilirët u formuan plotësisht, duke trashëguar nga epokat më të hershme eneolitike dhe të bronzit tipare kulturore gjuhësore e antropologjike etnike.

Voxnews.al sjell shkurtimisht historitë e fiseve kryesore ilire.

Albanët

Albanët, ishin një fis ilir, nga i cili morën emrin e hershëm shqiptarët.

Ata përmenden për të parën herë si “Albanoi” në shek. II-të erës sonë nga Ptolemeu, në hapësirën pas Dyrrahut brenda trevës së banuar më parë nga fisi i parthinëve.

Mendohet të jenë i njëjti fis, me emërtimin e ri të përkthyer parthinoi=bardhinoi=albanoi.

Qyteti kryesor i tyre ishe Albanopoli, që mendohet te jetë Zgërdheshi i Krujës. Në krahinën qendrore të banuar prej albanëve ruhen ende toponime që lidhen me emrin e këtij fisi si: Arbana, fashat në rrethin e Tiranës, kroi Alban në afërsi të fshatit Zgërdhesh të rrethit të Krujës.

Në burimet historike të shek. XI Albanët përmenden nga Mihael Ataliati, historian dhe shkrimtar Bizantin, gjatë një kryengritje të tyre ndaj Kostandinopojës.

Ne mesjetë, autorët bizantinë kanë përdorur për të identifikuar shqiptarët, si termin “Albanoi” ashtu edhe atë “Arbanitai”.

Këta qenë emrat etnikë të shqiptarëve në mesjetë siç dëshmon fakti që u morën me vete nga shqiptarët e mërguar në Greqi (shek. XIII-XV) në formën arvanite, ndërsa në Itali (shek. XV-XVI) dhe në Dalmaci (shek. XVII) në formën arbëresh.

Arbët

Arbët, ishin fis ilir në Shqipërinë e Mesme.

Përmenden vetëm në shek. VI para erës sonë, nga gjeografi Hekateu i Miletit ndërmjet Taulantëve në Jug dhe helidonëve në Veri.

Ka mundësi që emri i tyre të lidhet e lumin Hebrus që përmendet në Veri të Dyrrahut dhe me rrënjën e emrit alb- arb- që del më pas në emërtimin e banorëve të kësaj treve, ajo njihej ndryshe si fisi i Kastriotëve.

Atintanët

Atintanët, një ndër fiset e mëdha të Ilirisë së Jugut, banorë të Atintanisë.

Shtriheshin në krahinat e sotme të Mallakastrës e të Skraparit. Në Perëndim kishin Apoloninë dhe parthinët, në Veri desaretët, në Jug lumin Aous (Vjosa) i ndante nga amanët e epirotët.

Përmenden për herë të parë në burimet historike në shek. V p.e.r. si aleatë të molosëve.

Pjesa Perëndimore e Atiantisë (Mallakastra e Skrapari) ishte më e zhvilluar nga ana ekonomike-shoqërore. Kishte një varg qytetesh, ndër të cilat më të rëndësishme ishin Bylisi e Nikaia.

Dardanët

Dardanët ishin fisi më i madh ilir që u vu në krye të Mbretërisë Dardane, në Ballkanin Qendror, kryesisht në Kosovë.

Qyteti më i rëndësishëm i dardanëve ka qenë Damastioni, i njohur si kryeqendër e nxjerrjes së metaleve.

Në shek.IV p.K. u krijua Mbretëria Dardane, e cila shtrihej në territorin e Kosovës së sotme e të krahinave të tjera përreth.

Kufijtë e saj shkonin në veri deri te qyteti i Nishit, kurse në jug deri në Kukës dhe në rrjedhën e sipërme të Vardarit.

Mbreti i parë dardan që njohim, është Longari. Pas tij erdhën mbretërit Bato dhe Monun. Rolin kryesor në mbretëri e luajti fisi dardanëve.

Taulantët

Taulantët banonin në zonën e Adriatikut, që nga lumi Vjosa, deri në prapatokën e Dyrrahut.

Ky fis luajti një rol shumë të rëndësishëm në historinë ilire të shek. IV-III p.K., duke u vënë në krye të shtetit ilir, të cilin e kishin krijuar më parë enkelejtë.

Pas shuarjes së kryengritjes që bënë enkelejtë me në krye djalin e Bardhylit, Klitin, për t’u shkëputur nga Maqedoni, qendra e shtetit ilir kaloi te taulantët, ku Glaukia krijoi dinastinë e tij mbretërore.

Politika e mbretërve të dinastisë së Glaukisë, në ndryshim nga ajo e enkelejve, qe shumë më aktive dhe më e gjerë.

Ndaj maqedonasve u zhvillua një politikë e papajtueshme. Pas vitit 323 p.K., Glaukia arriti të çlironte të gjitha tokat që maqedonasit ua kishin marrë enkelejve.

Në vitin 309 p.K. Glaukia me një ushtri të madhe zbriti në Epir dhe vendosi në fron mbretin Pirro.

Kjo ndikoi në dobësimin e grupit promaqedonas ne Epir. E gjithë periudha e sundimit të dinastisë së Glaukisë shënon faqe të rëndësishme për historinë ilire.

Kaonët

Ky fis epirot kishte shtrirje të gjerë, që nga lumi Thyamis (sot lumi Kallama), deri në luginë e Drinosit, në Gjirokastër. Kryeqendra e kaonëve, Foinike (Finiqi i Sarandës), në shek.III p.K. u bë kryeqendra e gjithë shtetit të Epirit.

Qytet tjetër i madh i kaonëve ishte Antigonea (Saraqinishti i Gjirokastrës).

Antigonea ishte një qytet jetëshkurtër që jetoi veç rreth 150 vjet. Themelimi i qytetit lidhet me një nga emrat më të famshëm të antikitetit, mbretin Pirro të Epirit.

Enkelejtë

Enkelejtë, banonin në krahinat përreth liqenit të Ohrit.

Ata krijuan dinastinë e parë të Mbretërisë Ilire, në fund të shek. V p.K. Një nga qytetet e tyre kryesore ishte Enkelana.

Mbreti i parë që njohim është Sirra. Qendra e kësaj mbretërie ndërroi vend që nga juglindja, ku u formua Mbretëria e Enkelejve, në jugperëndim, në Mbretërinë e Taulantëve dhe më vonë tek ardianët, në krahinat veriore.

Në shek.IV p.K., Bardhyli e rrëzoi mbretin Sirra nga froni dhe mori drejtimin e shtetit ilir, duke themeluar dinastinë e tij, që e kishte qendrën rreth liqenit te Ohrit, te fisi i enkelejve.

Politika e shtetit ilir gjatë gjithë kohës së dinastisë së Bardhylit pati si qëllim përfshirjen nën sundimin e vet edhe të atyre tokave të banuara nga ilirët që ishin të pushtuara nga maqedonasit.

Për t’i çliruar këto toka, Bardhyli mundi tre mbretër maqedonas dhe i detyroi t’u paguanin ilirëve tribut vjetor. Vetëm kur Maqedonia, me në krye Filipin II, arriti të shuante grindjet politike në end, pozita e ilirëve ndaj fqinjëve lindorë u dobësua.

Në vitin 359 p.K., Bardhyli, edhe pse në moshë 90-vjeçare, u vu në krye të ushtrive ilire dhe përballoi sulmet maqedonase, të cilat më në fund e detyruan të lëshonte të gjitha qytetet që më parë i kishte pasur Maqedonia në varësi.

Japigët

Japigët janë fis ilir, i shpërngulur rreth fillimit të mijëvjeçarit të fundit të p.e.r. në Italinë e jugut.

U vendosën në fillim në Gadishullin e Garganos, pastaj në Pulia (Kalabria antike) dhe u ngulën përfundimisht në jug të saj, në hyrjen e ngushticës së Otrantos.

Autorët antik emrin e japigëve e kanë përdorur si emërtim përmbledhës për një varg popullsish: mesapët, salentinët, kalabrët, pericezët dhe daunët, që banonin në Pulia. Shpesh emri i japigëve është ngatërruar me mesapët që u vendosën në këtë krahinë më vonë se japigët, por shpejt morën epërsi mbi ta.

Mesapët

Mesapët ishin fis ilir i shpërngulur rreth fillimit të mijëvjeçarit të fundit p.e.s. në Italinë e Jugut dhe i vendosur në Apulia dhe Kalabrinë antike.

Njoftimet e para historike për ta lidhen me lu.ftërat e zhvilluara prej tyre kundër tarentasve nga fillimi i shek.V deri më 335 p.e.s.

Në lu.ftën kundër Romës ata, së bashku me lukanët, samnitët dhe tarentasit, iu drejtuan për ndihmë Pirros dhe qenë të parët që pritën dhe ndihmuan forcat e tij kur ata zbarkuan në brigjet e Italisë më 280 p.e.s.

Edhe pse të mundur më vonë nga Roma, mesapët kundërshtuan me forcë procesin e romanizimit. Ata kanë lënë një numër mbishkrimesh, studimi i të cilave ka rëndësi për njohjen e ilirishtes.

Japodët

Japodët, ishin fise ilire që banonin në krahinat veriore të Ilirisë, në shpinë të liburnëve. Në shek. IV p.e.r. u përzien me keltët, Straboni i quan fis ilir kelt.

Për një kohë të gjatë në shek. II-I p.e.r. japodët kundërshtuan me ar.më në dorë pushtuesit romak.

Në sulmin e romakëve kundër japodëve dhe ilirëve të tjerë të Veriut më 35 të e.r. ka mbetur si shembull i madh lu.fta për mbrojtjen e Metulit, qytetit kryesorë të tyre. Romakët mundën ta pushtonin qytetin vetëm kur u shkatërrua i tëri dhe vr.anë në lu.ftë të gjithë mbrojtësit e tij. Gratë metulase me fëmijët e tyre, për të mos rënë në duart e pushtuesve, u hodhën në zjarrin që digjte qytetin.

Molosët

Molosët ishin një nga tri fiset kryesore (krahas kaonëve e tesprotëve) që banonin në qendër të Epirit antik dhe që luajtën një rol shumë të rëndësishëm drejtues në historinë e lindjes dhe të formimit të shtetit të Epirit.

Në fund të shek.V p.e.s. molosët krijuan një mbretëri të fuqishme mbi baza federative të njohur me emrin Koinoni i Molosëve.

Sipas historianëve, nëna e Aleksandrit të Madh ishte princeshë e Molosit.

Ky fakt është konfirmuar edhe nga ish-ministri i Jashtëm grek Teodor Pangallos-it.

“Ajo ishte princeshë e Molosit. Molosët ishin një prej fiseve ilire, vëllai i saj gjithashtu quhej Aleksandër dhe ajo përdori… të paktën legjenda thotë kështu, nuk e di a është e vërtetë, por kur ajo mësoi se Filipi i Maqedonisë kishte një grua tjetër më të re dhe priste një djalë që do të zëvendësonte djalin e saj Aleksandrin, ajo e helmoi atë. Princesha e Molosit, kishte një lidhje të ngushtë me …helmin (qesh)”, ka deklaruar Pangallos.

Labeatët

Labeatët ishin fise ilire, që banonin rreth Liqenit të Shkodrës.

Ata ia vendosen emri liqenit Palus Labeatia dhe epiqendra e tyre ishte Kështjella Antike e Shkodres. Qytetet të tyre ishin Shkodra, që ishte edhe kryeqendra e mbretërisë Ilire, dhe Meteoni (Meduni i sotëm në Mal të Zi).

Fisi ilir i Labeatëve ishin lundërtarë e tregtarë të zotë. Në periudhën e ndërtimit të kështjellës së Rozafës, treva banohej nga fisi ilir i Labeatëve.

Pirustët

Pirustët, ishin fise ilire, banorë të krahinës së sotme të Matit e të Mirditës.

Deri më 168 p.e.r. bënin pjesë në Mbretërinë Ilire dhe përmenden nga Livi ndër fiset që mbetën të pavarura pas shkatërrimit të saj nga romakët.

Në vitet 6-9 morën pjesë në kryengritjen e madhe ilire kundër pushtimit romak nën udhëheqjen e Batos së Desidistëve dhe ishin ndër të fundit që u nënshtruan. Për herë të fundit përmenden në shek. II të e.r. nga Ptolemeu.

Thesprotët

Thesprotët ishin fis ilir në rajonin e Epirit që sundonte nga jugu i lumit Kallama, deri në gjirin e Ambrakisë.

Bashkë me Molosët në veri dhe Kaonët në verilindje, ata përbënin Lidhjen e Epirit derisa u pushtuan nga Perandoria Romake.

Përmenden nga Tukididi nga fundi i shek.V p.e.s. si fis që nuk sundoheshin nga mbretër, por nga dy kryetarë të zgjedhur për çdo vit nga gjiri i parisë.

Morën pjesë në lu.ftën e Peloponezit (431-404 p.e.s.) nga ana e spartanëve.

Thesprotët ishin të shtrirë mes Gjirit të Ambrakisë në jug dhe lumit Thiamis (në ditët e sotme Kallama), në veri, dhe në lindje me malet Pindit dhe në perëndim me detin Jon.

Sipas Strabonit dhe Plutarkut, Thesprotët (së bashku me Kaonët dhe Molosët) ishin më të njohurit në mesin e katërmbëdhjetë fiseve të Epirit, ku ata sundonin të gjithë rajonin.

Dasaretët

Dasaretët ishin një fis ilir, banorë të krahinës Dasaretia, që përfshinte pjesën perëndimore të liqenit të Ohrit, Qarkun e Korçës, dhe të Beratit.

Në shek. IV p.e.r. emri dasarët del në këtë truall në vend të enkelejve. Bëjnë pjesë në mbretërinë ilire.

Vendi i tyre Dasaretia dhe qyteti më i fortë i kësaj krahine, Pelioni, përmenden në kohën e kryengritjes së mbretit ilir, Klitit kundër Aleksandrit të Madh të Maqedonisë.

Ardianët

Ardianët, fillimisht shtriheshin rreth gjirit të Rizonit dhe të lumit Neretva.

Ardianët e shtrinë pushtetin e vet në të gjitha krahinat e tjera që më parë ishin nën sundimin e taulantëve.

Ardianët luajtën një rol shumë të madh në lu.ftërat kundër pushtuesve romakë, gjatë shek.III-II p.K., në kohën kur sundoi dinastia ardiane e Mbretërisë Ilire.

Kryeqendra e ardianëve ishte Shkodra.

Mbretëria e Ardianëve

Kjo mbretëri u formua në shek.III p.K., pas dobësimit të pushtetit të taulantëve. Mbretëria Ardiane përben bashkimin më të rëndësishëm politik që u formua nga ilirët. Themelues i saj ishte Agroni.

Dinastia e tij mbretëroi gjatë viteve 231-168 p.K.

Mbretëria Ardiane bashkoi nën pushtetin e vet gjithë tokat ilire të Veriut me ato që u përkisnin më parë enkelejeve dhe taulantëve, duke shtrirë kufijtë shtetërorë që nga lumi Vjosa, në jug, deri në Dalmacinë e mesme, në veri, dhe në lindje që nga trevat rreth liqenit të Ohrit deri në bashkimin e dy Drinave, në Kukës. Kryeqytet i Mbretërisë Ardiane u bë Shkodra.

Në këtë kohë shteti ilir arriti organizimin më të lartë social-politik. Lindën edhe një sërë qytetesh të reja ilire.

Regjimi politik i shtetit ishte mbretëri trashëgueshme. Drejtimi i mbretërisë bëhej edhe me bashkësundues ose me miqtë e mbretit. Fronin mbretëror kishin të drejtë ta zinin edhe gratë, siç ishte Teuta.

Në kohën e mbretit Gent pushteti i mbretit ishte i pakufizuar.

Dalmatët

Dalmatët ishin një ndër fiset e mëdha e të njohura ilire, banorë të pjesës Verilindore të Ilirisë.

Që nga periudha më e lashtë e deri në shek. II p.e.r. trevat e tyre shtriheshin në brendësi, prapa vargmalit Dinarik në pllajat e Duvnos, Livnos e Gllamoçit, në Bosnjën e sotme Perëndimore. Pasi krijuan federatën e tyre, u zgjeruan drejt brigjeve të Adriatikut.

Por nuk arritën të bëheshin fuqi detare dhe nuk i vunë nën zotërim ishujt e bregdetit të Dalmacisë. Qytezat e tyre të fortifikuara përkasin periudhës së parë të hekurit.

Kryeqendra e tyre u bë Delmini.

Dalmatët ishin njëri ndër fiset ilire që i bënin qëndresë pushtimit romak dhe kanë zhvilluar një varg lu.ftërash të përgja.kshme e kryengritjesh kundër romakëve në vitet 156-155, 119-117, 51-46, 39-37 p.e.r. Lu.fta e tyre më e madhe kundër pushtuesve romak lidhet me Kryengritjen ilire të viteve 6-9 e.r.

Paionët

Paionët ishin grup fisesh ilire që banonin në luginën e sipërme të Aksiosit (Vardari) dhe degëve të tij, duke u shtrirë në lindje deri te lugina e Strymonit (Struma) në kufi me fise trake, në perëndim deri tek dardanët, penestët dhe dasaretët e Ilirisë.

Përmenden për herë të parë nga Homeri si aleatë të trojanëve kundër akejve.

Në fillim të shek.V p.e.s. u pushtuan nga persët dhe dy fise të tyre me urdhër të Darit u shpërngulën në Azi.

Demosteni thoshte për ta se “nuk janë mësuar të binden

Kategori
Uncategorized

Gjeneral Demiraj : Urime lidershipit 3%

PS: Per te gjithe ata qe mendojne se bej avokatine e ndonje personaliteti ne Shqiperi kam nje pyetje dhe ne sqarim:

A nuk ishte Alibaba keshilltar i kryeministrit Dr. Berisha per shume vite ne kryeministri dhe per servilizmin e skajshem a nuk u be ky Minister Drejtesie? Perse pranoi ai te punonte tete vjet me te, kur sipas deklarateve (mashtrimeve) qe ju ben ju eshte kunder komunisteve?

Sa me perket mua! Une perpara partive politike kam Shqiperine te ciles jam shume krenar se per 35 vjet i kam sherbyer ne menyren me te ndershme, profesionale dhe jam vleresuar aq sa nuk mund te vleresohesha me shume edhe sikur te kisha edhe tri jete te tjera.

Edhe une jam hequr nga lidershipi i ri i PD te vertete nga Keshilli Kombetar kur zgjodhen drejtuesit e rinj. Sigurisht qe kjo nuk me ka merzitur aspak, sepse ne rast se nuk ju duhen disa mijera vota le ti humbin.

Partite ne Shqiperi jane private, nuk i duan profesionistet, njerezit e shkolluar dhe patriotet por duan servilet si Alibaba dhe shoket e tij, prandaj situata politike, sociale, shoqerore, ekonomike dhe e sigurise eshte e tille ne Shqiperi.

Kategori
Uncategorized

Berisha: Governor Kim falsified Albanian-American relations in the most unscrupulous way

The democratic president, Sali Berisha, accused the American ambassador in Tirana, Yuri Kim, not only for her anti-opposition positions, but also because she has falsified the history of Albanian-American relations.

”This was a busy year. Likewise, this was the year of the 100th anniversary of Albanian-American diplomatic relations. There was no celebration more indecent than the one Governor Kim organized for the 100th anniversary.

She held the banner of ‘cancel culture’ for a year in a row. He falsified in the most unscrupulous way the 100th anniversary of Albanians’ relations with the country they adore the most. It got to the point where she equated herself with Lindita Nikolla in her view of history.

They brought out incriminated figures like Taulant Balla as a celebrant. He tried to manipulate the visits of former personalities in every way, but he failed.

Berisha: Guvernatorja Kim falsifikoi në mënyrën më të paskrupullt marrëdhëniet shqiptaro-amerikane


Kryetari demokrat, Sali Berisha, e akuzoi ambasadoren amerikane në Tiranë, Yuri Kim, jo vetëm për qëndrimet e saj antiopozitare, por edhe sepse ka falsifikuar historinë e marrëdhënieve shqiptaro-amerikane.

“Ky ishte një vit i ngarkuar. Po kështu ky ishte viti i 100-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane. Nuk kishte kremtim më të padenjë se ai që organizoi guvernatorja Kim për 100-vjetorin.Ajo për një vit me radhë mbajti flamurin e 'cancel culture'. Falsifikoi në mënyrën më të paskrupullt 100-vjetorin e marrëdhënieve të shqiptarëve me vendin që ata adhurojnë më shumë. Arriti deri aty sa barazoi veten me Lindita Nikollën në vështrimin e saj të historisë.


Nxorën figura të inkriminuara këmbë e krye si Taulant Balla si kremtues. U përpoq të manipulonte me çdo mënyrë vizitat e ish-personaliteteve, por që dështoi.


Së fundmi, porositi një dokumentar të tipit socialist, të realizimit socialist, ku marrëdhëniet mes dy vendeve ndërpriteshin në vitin 1991. E kuptoni vetë.

Ata që bëjnë betejë me historinë, e kanë një vend në histori,” tha Berisha, duke theksuar se manipulatorët dhe falsifikatorët e kanë vendin e tyre në histori.
Kategori
Uncategorized

Berisha: I have the file on how the most corrupt government has bribed the British ambassador

This proves how aggressive this government is and how corrupt this government is. It manages to create an umbrella with international corruption, fighting anti-corruption. The truth is that in nine years I have done nothing but the fight against corruption.

With tricks on every page he wrote. The same is how the corruption of this government, with the corruption of the multi-billionaire George Soros, corrupted an ambassador, and not just to make a decision without any facts, without any evidence, without any basis.
With the sole purpose of harming the opposition and helping the most corrupt government.

Berisha: Disponoj dosjen se si qeveria më e korruptuar ka korruptuar ambasadorin britanik 

Gjatë takimit me të rinjtë e PD, kryetari demokrat, Sali Berisha foli sërish për çështjen e shpalljes së tij ‘non-grata’ nga Britania e Madhe.

“Kjo është një betejë, një zonjë shtroi me të drejtë se si ajo e priti shpalljen non-grata nga qeveria britanike. Nuk doja të ndalesha te kjo, por do them vetëm dy fjalë. Kjo është një dëshmi më flagrante e bashkëpunimit të korrupsionit shqiptar dhe ndërkombëtar.

Kjo është dëshmia më flagrante se si një qeveri e korruptuar në çdo qelizë, korrupton një ambasador.

Këto që i them këtu, do ua faktoj shumë mirë, se tani unë disponoj dosjen e problemit. Se si një qeveri, korrupton një ambasador të një vendi të mrekullueshëm, të një vendi të mahnitshëm, të një vendi që ka kontribute të mëdha në lirinë e botës siç është Britania.

Me mashtrime në çdo faqe që ka shkruar. E njëjta gjë është se si korrupsioni i kësaj qeverie, me korrupsionin e multi-miliarderit George Soros, korruptoi një ambasadore, dhe jo vetëm për të marrë një vendim pa asnjë fakt, pa asnjë provë, pa asnjë bazë. Me qëllimin e vetëm për të dëmtuar opozitën dhe ndihmuar qeverinë më të të korruptuar.

Kjo dëshmon se sa agresive është kjo qeveri dhe sa korruptive është kjo qeveri. Arrin të krijojë ombrellë me korrupsion ndërkombëtar, duke luftuar antikorrupsionin. E vërteta është se në nëntë vite nuk kam bërë asgjë përveç luftës ndaj korrupsionit.

Kjo dëshmon se në çfarë situate kastrofale është ky vend. Sa jetike është ndërhyrja e çdo shqiptari për të shpëtuar këtë vend. Kjo do ndodhë. Unë jam i bindur se do ndodhë,” tha Berisha

Kategori
Uncategorized

Mos harroni krimet e sërbëve në Kosovë .

Pesë ditë e dhunuar nga ushtarët “I pari më dhunoi gjeneral Vujiçi në sy të milicëve, pastaj thirri ushtarët që mu sulën me tërbim.

Vajzat e tjera i dhunuan oficerët e tjerë, të cilët pasi mbaronin punë me to, ua jepnin ushtarëve”.

Kështu e nisi rrëfimin e saj për mjeken në Tiranë vajza nga Dukagjini, e cila ishte dhunuar dhjetë ditë me radhë nga ushtarët në një kazermë ushtarake.

Më në fund arriti të bindej dhe filloi të rrëfejë me lot në sy tërë atë skenë makabre. “E çfarë duhet t’u tregoj? Çka do të mund të rregulloni në plagën e madhe që shkaktuan serbët?

Pse po më mundoni?
A nuk ju mjafton ajo që në të njëjtën tavolinë ku u dhunova unë, vdiqën edhe tri vajza të tjera që u dhunuan si unë? ”. Unë e kam humbur shpresën se ndoshta ka diku shkëndija jete për mua!

“Dua të më thuash, se si ndodhi që ratë në duart e kriminelëve, kur ndodhi saktësisht dhe sa veta ishin me ty atje”, e ngacmonte mjekja, e cila më parë kishte aktivizuar aparatin për incizim

Vogëlushja prapë hodhi vështrimin mbi horizont, sikur atje të shihte atë që ndodhi, dhe shtoi ngashëryeshëm: “Shikoni, po flas, por më premtoni se do të më ktheni shpejt atje”, dhe vazhdoi.

Pas disa çasteve, kur reshtën klithmat, u dëgjua një breshëri automatiku. Aty kishte përfunduar jeta e saj.

Këtë do ta kuptoja vetëm pas tri ditësh, kur do të më vinte radha edhe mua për të hyrë në bodrumin ku ishin dhunuar shoqet e mija

Ditën e pestë arrita t’i zgjidh duart dhe u përpoqa të hakmerresha, duke e goditur me çfarë mu gjend atë farë “gjenerali” të fëlliqur, që luftonte me gra.

Si dënim, më dërguan të lidhur jashtë dhe më lanë në shi, derisa erdhën një dyzinë ushtarësh, të cilët më dhunuan barbarisht dhe pa mëshirë.

Ditën e parë më dhunuan mbi tavolinën e bukës, ndërkohë që përballë meje çnderonin edhe tri vajza të tjera.
Madje, atyre ua prenë edhe organet gjenitale, duke i lënë të vdekura në vend. Assesi nuk më kujtohet kur më lanë, por e di se e kam shumë të vështirë të jetoj.

Ndoshta, më lehtë e kam të vdes dhe të zhdukem nga faqja e dheut. Më thuaj, si ta ngushëlloj veten, si t’i dal përpara familjes, miqve.

Ata e dinë çka ka ndodhur me mua.

Unë e di se do ta kem përkrahjen e tyre, por tani trupi im është i ndotur, i fëlliqur.
Dhe jeta ime në këtë mënyrë më duket më e vështirë se çdo vdekje”, përmbylli vajza nga Dukagjinit me lot në sy. (Shkëputur nga Dosja e dhunimit” të përgatitur nga Luljeta Selimi)

Besa: “Tentonin të na dhunonin edhe para fëmijëve!”

Për herë të parë në Kosovë një grua e përdhunuar nga paramilitarët serbë në vitin 1999, flet publikisht për tmerret që ka përjetuar ditëve kur është zënë rob me fëmijët e saj, dhe për tre ditë e tre netë është përdhunuar dhjetëra herë. 

Gruaja që foli publikisht për RTK, me emër të sajuar Besa, dhe fytyrë të mjegulluar tregon traumat e asaj periudhe, se si ka ngel shtatzënë, dhe se si ka abortuar fëmijën nga paramilitarët serbë.
"Për tre ditë e tre netë kemi qenë të ngujuara. Kemi qenë gra prej shumë fshatrave, na kanë mbledhur dhe na kanë dërguar me një fshat tjetër. 

Aty kanë qenë gjithë mjetet luftarake, polici, paramilitarë, militarë por edhe policia e rregullt, të gjithë flisnin shqip, vetëm se ishin të maskuar sepse nuk donin tu a shihnim fytyrat.

Aty kemi qenë 3 ditë e 3 netë, gjithë burrat 70 burra i kanë vrarë, sot e atë ditë nuk dihet fati i tyre’, - nis rrëfimin tronditës Besa.

Burrin e kam pasur ushtarë të UÇK-së, shtatë muaj unë nuk jam parë me të, kunati në Gjermani komunikonte me të, ne me kunatin, na tregonte se është mirë, kaq.

“Ishim në shtëpitë e atij fshatit ku qëndronim, fshat në fushën e Dukagjinit, aty ishim nëpër shtëpi të fshatit, ishte një fshat i boshatisur, na ndanë në grupe të ndryshme në shtëpi të ndryshme.

Vini nga dy nga tre, nga katër burra, i ngujonin burrat me një dhomë, fëmijët me një dhomë, edhe fëmijët i kisha me vete, i kisha nga mosha 6 vjeçare deri 10 vjeçare, më thoni ‘nëse dëshiron këtu para fëmijëve e bëjmë mua nuk më vjen turp’, pra tentonin të na dhunonin edhe para fëmijëve”.

Tre ditë e tre netër resht, burrat i morën, neve na liruan, na thanë shkoni kah të doni, i morëm fëmijët, të rrahur, të frikësuar, nga rrahja se dinim cili fëmijë është i yni, i njoha prej rrobave, unë për vete veç e shihja murrin si bëhej kuq prej gjakut, edhe tash më dhemb koka nga goditjet për muri.

Besa thotë se edhe pse burri i saj dhe fëmijët i dinë gjithë përjetimet e saj, asnjëherë nuk kanë hapur temën e përdhunimeve.

NJË FOTO’KRIM QË FLET SA 1000 FJALË!

DON'T FORGET THE CRIMES OF THE SERBS IN KOSOVO.

VOGELUSHA'S STORY FROM DUKAGJINI: "I was first raped by General Vujiči in front of the militia..."


Violated by soldiers for five days "First General Vujiçi raped me in front of the militiamen, then he called the soldiers who attacked me with rage.
The other girls raped the other officers, who, after finishing work with them, gave them to the soldiers."

The girl from Dukagjini, who was raped ten days in a row by soldiers in a military barracks, begins her story about the doctor in Tirana.
With tears in her eyes, she describes that macabre scene. "What should I tell them? What will you be able to fix in the great wound caused by the Serbs? Why are you torturing me?
At the same table where I was raped, three other girls were raped and died like me? ".

The only spark is to do something for those who died at the dirty hand of the scout." When he said the word "shka", she became alienated, her jaws went numb, she clenched her small, weak fists. The tears that flowed like rain made the little girl from Dukagjini, as everyone called the beautiful girl from Dukagjini, even more miserable.

”I want you to tell me how it happened that you fell into the hands of criminals, when exactly it happened and how many people were there with you", teased the doctor, who had previously activated the camera for recording.
The little girl again looked at the horizon, as if there she saw what happened, and added tearfully: "Look, I'm talking, but promise me that you'll get me back there soon," and continued.

”When they burned our village, those cold January days, the entire population started to flee. We women decided to leave for Albania. In the vicinity of Smolica, we were stopped by Serbian soldiers and paramilitaries. They robbed us, nine women, and separated us from the convoy. Three were younger than me, and three were older, among them a pregnant bride. When they took us away, they told us that they will ask us about the KLA.

A few minutes later, after they put us in the dark basement, they took one of the brides and after a few moments from the room where they put her, her screams started to be heard. After a few moments, when the screams stopped, a volley of machine gun fire was heard. Her life had ended there. I would understand this only after three days, when it would be my turn to enter the basement where my friends were raped.

After they put me in there, they tore my clothes, laid me down, tied me to that cursed table and just like that, with my hands and feet tied, a certain General Vujic dishonored me, as I could read on his uniform.

On the first day, they raped me on the bread table, while in front of me three other girls were dishonoring me. They even cut off their genitals, leaving them dead on the spot. I don't remember when they left me, but I know that it is very difficult for me to live. Perhaps, it is easier for me to die and disappear from the face of the earth.
Kategori
Uncategorized

MË SHUMË SE 18,000 KRIME LUFTE TË MBLEDHURA NË BAZËN E TË DHËNAVE “TRIBUNAL PËR PUTININ”.

Nga Oleksandra Matviichuk

Ajo ka punuar për më shumë se 20 vjet në forcimin e institucioneve demokratike në Ukrainë. Por pas zhvillimeve të fundit, fokusi i saj është në vend të dokumentimit të krimeve të luftës në vend. Së bashku me rrjetin e saj, Oleksandra Matviichuk ka mbledhur mbi 18,000 krime lufte në bazën e të dhënave “Tribunal for Putin”. Në nëntor, ajo do të vijë në Stokholm për të marrë çmimin Right Livelihood.

Kur Qendra për Liritë Civile (CCL), e kryesuar nga Oleksandra Matviichuk, u themelua në vitin 2007, qëllimi ishte të ndërtonte institucione të qëndrueshme demokratike dhe të punonte për një sistem drejtësie që përputhet më mirë me standardet ndërkombëtare. Për shembull, ata donin që Ukraina të bëhej anëtare e Gjykatës Penale Ndërkombëtare (ICC, një gjykatë e përhershme për krimet e luftës) dhe të ratifikonte Statutin e Romës (Statuti ICC), i cili bën të mundur hetimin dhe ndjekjen penale të individëve që shkelin ligjin ndërkombëtar.

Kështu u zhvillua edhe drejtimi i punës së tyre – për disa vite. Në lidhje me atë që zakonisht quhet Euromaidan, protestat e Ukrainës kundër vendimit të Presidentit të atëhershëm Yanukovych për të krijuar lidhje më të ngushta me Rusinë në vitin 2013, situata ndryshoi.

Si përgjigje ndaj reagimeve të dhunshme të autoriteteve ndaj protestave, KKL organizoi nismën “Euromaidan SOS”. Nëpërmjet rrjetit, CCL ishte në gjendje të dokumentonte shkeljet e të drejtave të njeriut, të organizonte mbrojtje për të pambrojturit dhe të koordinonte mbështetjen ndërkombëtare që morën ukrainasit.

– Puna jonë me Euromaidan SOS, ndër të tjera, tregon se çfarë mund të bëjnë njerëzit së bashku. Kur autoritetet dhe policia u përpoqën të shuanin protestat paqësore të njerëzve, avokatët dhe vullnetarët tanë ishin në gjendje të tregonin një forcë që ndryshoi situatën, thotë Oleksandra Matviichuk.

OLEKSANDRA MATVIICHUK/QENDRA PËR LIRITË CIVILE (CCL)

Çmuar për: “Punën e tyre në ndërtimin e institucioneve të qëndrueshme demokratike në Ukrainë dhe krijimin e një rruge për llogaridhënien ndërkombëtare për krimet e luftës”.

Qendra për Liritë Civile (CCL)

Oleksandra Matviichuk dhe rrjeti i saj kanë mbledhur mbi 18,000 krime lufte në bazën e të dhënave “Tribunal për Putinin”. Foto: CCL

Dokumentimi i krimeve të luftës

Kur Rusia aneksoi Krimenë disa muaj më vonë, CCL ishte organizata e parë e të drejtave të njeriut që dërgoi vëzhgues në rajon. Ai zhvilloi mjetin e parë online, një lloj hartash ndërvepruese, për të qenë në gjendje të hartojë dhe gjurmojë zhdukjet dhe rrëmbimet e aktivistëve, gazetarëve dhe politikanëve vendas.

– Për mbi 20 vjet kam luftuar për të drejtat e njeriut në Ukrainë dhe Euroazi. Por për tetë vitet e fundit kam punuar në dokumentimin e krimeve të luftës. Qëllimi ynë është të mbajmë përgjegjësit përgjegjës dhe të sjellim drejtësi për secilën prej viktimave të luftës, thotë Oleksandra Matviichuk.

“Puna jonë me, ndër të tjera, Euromaidan SOS tregon se çfarë mund të bëjnë njerëzit së bashku.

CCL dhe Oleksandra Matviichuk kanë krijuar gjithashtu Grupin OZON, i cili monitoron punën e agjencive të zbatimit të ligjit, gjykatave dhe autoriteteve. Në të njëjtën kohë, ata duan të forcojnë ndërgjegjësimin e qytetarëve për të drejtat e njeriut dhe t’i përfshijnë ata në punën për forcimin e tyre. Në vitin 2017, për shembull, u krijua Shkolla e Kievit për të Drejtat e Njeriut dhe Demokracinë, një platformë për trajnime për të drejtat e njeriut. Deri më tani, mbi 20,000 njerëz nga mbi 20 vende kanë marrë pjesë në kurset e trajnimit atje.

LIDHJA E JASHTME: Lexoni më shumë rreth Right Livelihood

– Protestat e njerëzve mund të nënkuptojnë shumë më tepër sesa mund të mendoni. Mobilizimi masiv mund të ndryshojë shoqërinë. Ata që protestojnë e dinë se nuk ka garanci, se mund të torturohen, rrahen dhe madje të vriten për atë që bëjnë. Por të dish se ka njerëz rreth teje që bëjnë gjithçka që munden për t’ju mbrojtur dhe për të vazhduar luftën nëse është e nevojshme, krijon guximin që duhet të keni për të vazhduar luftën, thotë Oleksandra Matviichuk.

CEREMONIA E ÇMIMEVE TË RIGHT LIVELIHOOD

Më 30 nëntor 2022, katër fituesit e çmimeve do të marrin çmimet e tyre në një ceremoni çmimesh në Cirkus në Stokholm. 
Ceremonia e ndarjes së çmimeve drejtohet nga gazetarja dhe prezantuesja Parisa Amiri, ndërsa argëtimin e bëjnë Tingsek dhe kori i shpirtit GET UP.

Biletat për ceremoninë e ndarjes së çmimeve mund t’i blini deri më 30 nëntor në Ticketmaster . 
Ceremonia e ndarjes së çmimeve mund të shihet drejtpërdrejt të mërkurën më 30 nëntor në orën 19.30 në expressen.se dhe këtë faqe të fushatës, si dhe në faqen e internetit të Right Livelihood .

Ndër të tjera, CCL ka arritur sukses me ligjet që kanë të bëjnë me krimet e luftës.

Mbështetja ndërkombëtare e nevojshme

Që nga 24 shkurti i këtij viti, për fat të keq, aftësia e CCL për të organizuar dhe dokumentuar shkeljet e të drejtave të njeriut ka ardhur sërish në ndihmë. Në të njëjtën ditë kur Rusia pushtoi Ukrainën, realiteti ndryshoi për organizatën – dhe sigurisht për të gjithë banorët e vendit.

– Këto janë kohë të vështira për popullin ukrainas tani. Ne luftojmë për të ruajtur lirinë tonë, në të gjitha nivelet. Liria për të qenë një vend i pavarur, për të qenë një popull i lirë me të drejtën e gjuhës dhe kulturës sonë dhe lirinë për të zgjedhur demokracinë, thotë Oleksandra Matviichuk.

Organizata që CCL krijoi në SOS Euromaidan rifilloi shpejt punën e saj. Për gati një vit, CCL, së bashku me organizatat e saj simotra, ka dokumentuar krimet e luftës dhe shkeljet e të drejtave të njeriut, ka mbledhur dëshmi dhe ka siguruar prova të rëndësishme. Puna ka rezultuar në bazën e të dhënave “Tribunal për Putin”, e cila deri më tani ka mbledhur dokumentacionin e mbi 18,000 krimeve nga të gjitha palët në konflikt.

– Kjo nuk është një situatë që mund të zgjidhet në nivel kombëtar. Kjo nuk është një luftë mes dy shteteve, por mes dy sistemeve, një demokratik dhe një totalitar. Pra, për të zgjidhur situatën, është e nevojshme mbështetja ndërkombëtare, thotë Oleksandra Matviichuk.

ÇMIMIN E DUHUR TË JETESËS

Right Livelihood u themelua në vitin 1980 për të mbështetur punën për paqen, drejtësinë dhe qëndrueshmërinë globalisht. Çmimi Right Livelihood jepet çdo vit për të vlerësuar njerëzit e guximshëm dhe përpjekjet e tyre vizionare për një botë më të mirë. Me ndihmën e fituesve të çmimeve, rrjete të forta dhe vepruese ndërtohen në mbarë botën. Right Livelihood u ofron të gjithë të shpërblyerve mbështetje afatgjatë. Bëhen përpjekje të veçanta për mbrojtjen e fituesve të çmimeve, jeta dhe liria e të cilëve kërcënohet. Organizata gjithashtu bashkon laureatët me institucionet akademike dhe siguron që puna e tyre dhe të gjitha idetë e rëndësishme të njihen në mbarë botën. Deri më sot, 190 njerëz dhe organizata nga 74 vende janë vlerësuar me Çmimin e Drejtësisë së Jetesës.

Ju mund të bashkoheni dhe të mbështesni punën e Right Livelihood për një botë të drejtë, paqësore dhe të qëndrueshme për të gjithë.

Këtu ka më shumë informacion!

Oleksandra Matviichuk ka punuar në forcimin e institucioneve demokratike në Ukrainë për më shumë se 20 vjet.

Valë solidariteti në të gjithë vendin

Pavarësisht kohëve të vështira, vitet e fundit KKL ka arritur të arrijë sukses në aspektin e legjislacionit kombëtar, jo më pak me ligjin e njohur si 2689. Ky ligj, i cili trajton veçanërisht krimet e luftës, do të bëjë të mundur vënien e drejtësisë ndaj atyre që u janë nënshtruar mizorive të luftës dhe kërkojnë përgjegjësi nga ata që kanë kryer krimet. Parlamenti ukrainas votoi po për ligjin në qershor 2021 dhe gjithçka që nevojitet që ai të hyjë në fuqi është nënshkrimi i Presidentit Zelenskyi – i cili në kohën e shkrimit ende mungon.

LIDHJA E JASHTME: Më shumë se thjesht një çmim – Right Livelihood mbështet fituesit e saj të çmimeve

“Protestat e njerëzve mund të nënkuptojnë shumë më tepër sesa mund të mendoni,” thotë Oleksandra Matviichuk. Foto: CCL.

Për Oleksandra Matviichuk dhe CCL, çmimi Right Livelihood është i një rëndësie të madhe, jo më pak për vëmendjen ndërkombëtare që çmimi mund të krijojë dhe se si Right Livelihood mund të ndihmojë në presionin për ndryshimet e nevojshme.

– Të fitosh çmimin Right Livelihood, të fitosh akses në një rrjet ku të gjithë ndajmë të njëjtën bazë vlerash, është me rëndësi më të madhe për ne. Çmimi hap mundësi për të marrë vëmendjen dhe mbështetjen ndërkombëtare që na nevojitet në luftën tonë, thotë Oleksandra Matviichuk.

– Por ajo që është gjithashtu e rëndësishme për të vazhduar punën është vala e solidaritetit që unë shoh se po rritet në të gjithë vendin. Se si këto kohë të vështira ende nxjerrin në pah anët tona më të mira, na japin mundësinë të bëhemi vetvetja jonë më e mirë. Çdo ditë shoh njerëz të zakonshëm që kryejnë gjëra të jashtëzakonshme. Si rrezikojnë jetën e tyre për të shpëtuar jetën e njerëzve që nuk i kanë takuar kurrë më parë. Më frymëzon, thotë Oleksandra Matviichuk

Kategori
Uncategorized

EXPRESSEN -Jo: Suedia nuk do ta legalizojë kanabisin .

Nga ANNA DAHLBERG

Kështu e përmbledh gazeta rishikimin e saj në një postim në Twitter: “Iniciativa e Kanabisit të Kalifornisë iu shit votuesve me premtimin se tregu legal do të gjymtonte atë të paligjshëm.

Në vend të kësaj, rishikimi i LA Times tregon se ligji shkaktoi një valë kanabisi të paligjshëm në një shkallë që Kalifornia nuk ka parë kurrë më parë.

Nisma e kanabisit në Kaliforni i shiti votuesit me premtimin se një treg ligjor do të gjymtonte tregtinë e jashtëligjshme të drogës.

Nisma e kanabisit në Kaliforni i shiti votuesit me premtimin se një treg ligjor do të gjymtonte tregtinë e jashtëligjshme të drogës. Në vend të kësaj, një hetim i Times zbulon se ligji shkaktoi një rritje të kanabisit të paligjshëm në një shkallë që Kalifornia nuk ka parë kurrë më parë. –https://www.latimes.com/california/story/2022-09-08/reality-of-legal-weed-in-california-illegal-grows-deaths

Edhe në Nju Jork, ata kanë humbur kontrollin e zhvillimit pasi legalizuan përdorimin e marijuanës nga të rriturit një vit më parë.

Tregu i zi po lulëzon dhe kanabisi ilegal tani shitet pak a shumë hapur në rrugë dhe në restorante dhe dyqane.

As në shtetet liberale të drogës si Oregon dhe Kolorado nuk kanë arritur të heqin qafe tregun e zi.

Një nga problemet duket se është ulur dënimi për trajtimin edhe të kanabisit të paligjshëm në lidhje me legalizimin.

Kështu, rreziqet në tregun e zi janë ulur.
Një shpjegim tjetër i mundshëm, të cilin avokatët e legalizimit duan ta vënë në dukje, është se shumica e shteteve amerikane ende e ndalojnë kanabisin.

Kjo tregonse sa e vështirë është të zhduket tregu i zi i kanabisit.

Kur dëgjon aktivistët e legalizimit në debatin suedez, ndonjëherë tingëllon sikur thjesht ata do të të këputnin gishtat e krimit.

Ua, kriminelëve të bandës do t’u hiqeshin të ardhurat pas legalizimit.

Por nuk është aq e thjeshtë.

Banda jo vetëm që do të ruante pushtetin mbi të gjithë tregun tjetër të drogës, por gjithashtu do të ruante një pjesë të konsiderueshme të tregut të kanabisit, i cili gjithashtu ka marrë një potencial të madh rritjeje.
▪️Ajo që ndodh pas legalizimit është se në vend të kësaj lindin dy tregje konkurruese.

Nëse shitja e miratuar nga shteti ka një çmim shumë të lartë, një përmbajtje shumë të ulët të substancës THC ose është shumë e vështirë për t’u marrë, tregu i zi mund të avancojë pozicionet e tij.


Rezultati është një lloj gare.

Industria e kanabisit ankohet për konkurrencë të pandershme kur ato janë nën presion nga rregulloret dhe taksat, ndërsa prodhuesit e paligjshëm kanë një dorë të lirë. Në Kanada, për shembull, industria lobon për një rritje të kufirit të THC, mundësi më të mëdha për marketing dhe taksa më të ulëta.

Argumentet për legalizimin pjesërisht ndryshojnë nga vendi në vend.

Në Gjermani, e cila po planifikon të prezantojë një lloj Konsum për kanabisin, flitet për nevojën e një “politike kanabisi moderne dhe të orientuar drejt shëndetit publik”.

Në Shtetet e Bashkuara, në vend të kësaj, çështja e drejtësisë sociale ka marrë një rol të spikatur.

Ndalimi i përdorimit të marijuanës është konsideruar se godet rëndë zezakët dhe pakicat e tjera në mënyrë disproporcionale.

Në Suedi thuhet se duhet ta lëmë mënjanë krimin e organizuar.

Pak flasin, për shembull, për mundësinë e të ardhurave të reja tatimore dhe mundësive të punësimit.

Por fakti që debati vazhdon edhe këtu është i natyrshëm dhe i mirëpritur.

Së fundmi, politikania e KD-së, Sara Skyttedal, shkoi në DN Debatt dhe mbrojti legalizimin e kanabisit në Suedi. Asnjë çështje nuk bën mirë të rrethohet nga ndalesat e mendimit dhe nëse argumentet për ruajtjen e kriminalizimit të sotëm të kanabisit janë të mira, ato sigurisht që mund të testohen në një debat të hapur.

Shifrat e reja nga Kanadaja tregojnë se të rinjtë nga mosha 16 deri në 19 vjeç mbeten në të njëjtin nivel të konsumit të kanabisit si para legalizimit në vitin 2018.

Pas një rritjeje në vitet e para, përdorimi ka rënë sërish. Përqindja që përdorin kanabis çdo ditë ose pothuajse çdo ditë është gjithashtu në një nivel të qëndrueshëm.

Kanadaja gjithashtu nuk ka parë ndonjë rritje të dukshme të numrit të psikozave dhe rasteve të skizofrenisë.

Nga ana tjetër, numri i personave që kërkojnë kujdes mjekësor urgjent është rritur, si dhe helmimet e fëmijëve të vegjël që hanë kanabis, për shembull, me “ëmbëlsirat”.


Në Shtetet e Bashkuara, një rritje prej 20 për qind e përdorimit të kanabisit është vërejtur në shtetet që e kanë legalizuar atë.

Në Kolorado, jo vetëm që janë më shumë njerëz që përdorin drogën, por gjithashtu po e bëjnë atë më shpesh se më parë.

Tani ka më shumë dyqane kanabisi sesa Starbucks dhe McDonald’s në shtet.

Përdorimi i kanabisit ndikon kryesisht në funksionet njohëse si kujtesa dhe të mësuarit.

Një studim i ri nga Instituti Karolinska sheh gjithashtu një lidhje me diagnozat psikiatrike.

Përdorimi i përditshëm i kanabisit me fuqi të lartë nënkupton një rritje të pesëfishtë të rrezikut të zhvillimit të psikozës.

Ka edhe studime që tregojnë një ulje të koeficientit të inteligjencës tek njerëzit që pinë kanabis çdo ditë për një kohë të gjatë, si dhe shfaqjen e dëmtimit të trurit të ngjashëm me demencën.

Është veçanërisht e rrezikshme për të rinjtë të pinë kanabis, sepse truri nuk ka pasur kohë të zhvillohet plotësisht.
Prandaj, e gjithë çështja zbret në peshimin e rreziqeve të ndryshme kundër njëri-tjetrit.

Suedia sot ka një përdorim të ulët të kanabisit në krahasim me shumicën e vendeve të tjera, megjithëse është rritur në grupmoshat më të reja. Sipas Autoritetit të Shëndetit Publik, përqindja e atyre që kanë përdorur kanabis në vitin e kaluar është rritur nga 1.6 për qind në 2.6 për qind midis 2006 dhe 2021.

Në Kanada, konsumi është afërsisht dhjetë herë më i lartë.
Edhe nëse përdorimi aktual i kanabisit ishte dy herë më i lartë se vlerësimi i Agjencisë së Shëndetit Publik, ne nuk jemi aspak afër situatës në Kanada apo Kolorado.

Zgjidhja për dekriminalizimin nuk do të ishte gjithashtu një opsion i mirë, pasi një reformë e tillë vetëm sa do të rriste kërkesën për mallrat e bandave. Atëherë është më e drejtë të shkosh deri në fund siç bën Gjermania dhe të legalizosh gjithçka, nga prodhimi te shitja dhe përdorimi.

Të ardhurat e zeza të bandës atëherë? Epo, mbeten një problem i madh, por qilimi vështirë se do të tërhiqej nga këto rrjete vetëm se u legalizua kanabisi.
Përveç kësaj, ka të ardhura të tjera që mund të merren plotësisht pa rrezik nga bandat, për shembull paratë nga mashtrimi i pleqve.

Suedia ka pasur mjaft eksperimente sociale në shkallë të gjerë dhe të nxituar. Ne nuk duhet të kalojmë mocionet për këtë reformë.

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nej-sverige-ska-inte-legalisera-cannabis/

Nej, Sverige ska inte legalisera cannabis

KALIFORNIENPublicerad 23 dec 2022 kl 18.00

KD:s Europaparlamentariker Sara Skyttedal har ändrat sig och förespråkar nu en legalisering av cannabis.

Legalisering av cannabis har blivit en internationell trend. Näst på tur står Tyskland.

Sverige har haft nog med ogenomtänkta samhällsexperiment. Det är inte läge att legalisera cannabis.Dela

ANNA DAHLBERG krönikor /

I höstas granskade Los Angeles Times effekterna av legaliseringen av cannabis i Kalifornien 2016. Resultatet var minst sagt uppseendeväckande.

Den svarta marknaden har fullständigt exploderat och är ”många gånger större” än den legala. Satellitbilder som LA Times studerade visade att det går tio olagliga anläggningar på en licensierad i de mest odlingstäta delarna av delstaten.

Krisens omfattning är enorm, konstaterar tidningen, och beskriver hur de kriminella har etablerat tungt beväpnade läger. Polisen står i det närmaste maktlös.

Så här summerar tidningen sin granskning i en tweet: ”Kaliforniens cannabis-inititativ såldes in till väljarna med löftet att den legala marknaden skulle lamslå den illegala. I stället visar LA Times granskning att lagen orsakade en våg av illegal cannabis av en storlek som Kalifornien aldrig tidigare har bevittnat”.

Även i New York har man tappat kontrollen över utvecklingen efter att man legaliserade vuxenbruk av marijuana för ett år sedan. Den svarta marknaden blomstrar och illegal cannabis säljs numera mer eller mindre öppet på gatan och i restauranger och butiker.

Inte heller i drogliberala delstater som Oregon och Colorado har man lyckats få bukt med den svarta marknaden. Ett av problemen tycks vara att straffen för att befatta sig även med illegal cannabis sänktes i samband med legaliseringen. Riskerna på den svarta marknaden har således minskat. En annan möjlig förklaring, som legaliseringsförespråkare gärna framhåller, är att majoriteten av USA:s delstater fortfarande har förbud mot cannabis. 

I Kanada har man lyckats klart bättre, men även där är den illegala försäljningen högst livskraftig. Fyra år efter legaliseringen har de licensierade försäljarna tagit över drygt två tredjedelar av marknaden. Men eftersom den totala marknaden samtidigt har vuxit har de kriminella kunnat behålla ungefär hälften av sina forna intäkter.

Det visar hur svårt det är att utrota den svarta cannabismarknaden. När man lyssnar på legaliseringsaktivister i den svenska debatten låter det ibland som att det bara skulle vara att knäppa med fingrarna. Vips, så skulle de gängkriminella berövas sina inkomster efter en legalisering.

Men så enkelt är det inte. Gängen skulle inte bara ha kvar makten över hela den övriga narkotikamarknaden, utan också behålla en betydande del av cannabis-marknaden som dessutom har fått en stor tillväxtpotential.

Det som händer efter en legalisering är i stället att det uppstår två konkurrerande marknader. Om den statligt godkända försäljningen har ett för högt pris, en för låg halt av substansen THC eller är för svårtillgänglig kan den svarta marknaden flytta fram sina positioner. 

Följden blir ett slags kapplöpning. Cannabisindustrin klagar på oschysst konkurrens när de pressas av regelverk och skatter samtidigt som de illegala producenterna har fria händer. I Kanada lobbar branschen exempelvis för en höjning av THC-gränsen, större möjligheter till marknadsföring samt sänkta skatter. 

Hela idén om att en legalisering av cannabis en gång för alla skulle lösa problemet med den svarta marknaden är alltså feltänkt.

Ingen fråga mår bra av att omgärdas av tankeförbud, och om argumenten för att behålla dagens kriminalisering av cannabis är goda klarar de förstås att prövas i en öppen debatt.

Argumenten för en legalisering skiljer sig delvis åt från land till land. I Tyskland, som planerar att införa ett slags Konsum för cannabis, talas om behovet av en ”modern och folkhälsoorienterad cannabispolitik”. I USA har i stället frågan om social rättvisa fått en framträdande roll. Förbudet mot att bruka marijuana har ansetts slå oproportionerligt hårt mot svarta och andra minoriteter. 

I Sverige heter det att vi måste slå undan benen för den organiserade brottsligheten. Få pratar exempelvis om möjligheten till nya skatteintäkter och jobbtillfällen.

Men att debatten är i gång även här är både naturligt och välkommet. Nyligen gick KD-politikern Sara Skyttedal ut på DN Debatt och förordade en legalisering av cannabis i Sverige. Ingen fråga mår bra av att omgärdas av tankeförbud, och om argumenten för att behålla dagens kriminalisering av cannabis är goda klarar de förstås att prövas i en öppen debatt.

Kärnfrågan skulle kunna formuleras så här: Är de potentiella fördelarna med en legalisering – minskad svart marknad och ökad personlig frihet – värt de potentiella nackdelarna i form av ökade skador?

Om anhängarna kan sägas ha blivit tagna på sängen av den svarta marknadens motståndskraft verkar kritikerna ha hamnat på defensiven när det gäller den befarade hälsokatastrofen. Den tycks på det stora hela taget ha uteblivit så här långt.

Nya siffror från Kanada visar att ungdomar mellan 16 och 19 år ligger kvar på samma nivå av cannabiskonsumtion som före legaliseringen 2018. Efter en ökning under de första åren har bruket åter minskat. Även andelen som använder cannabis dagligen eller nästan dagligen ligger på en stabil nivå.

Kanada har heller inte noterat någon märkbar ökning av antalet psykoser och fall av schizofreni. Däremot har antalet personer som söker akut sjukvård ökat liksom förgiftningar av små barn som får i sig cannabis via exempelvis ”godis”.

I USA har man konstaterat en 20-procentig ökning av cannabisbruket i de delstater som har legaliserat. I Colorado är det inte bara fler som använder drogen, utan de gör det även oftare än tidigare. Det finns numera fler cannabisbutiker än Starbucks och McDonald’s i delstaten.

Cannabisanvändning påverkar framför allt kognitiva funktioner som minne och inlärning. En ny studie från Karolinska institutet ser även en koppling till psykiatriska diagnoser. Daglig användning av högpotent cannabis innebär en femfaldig ökning av risken för psykosutveckling. Det finns även studier som visar på en sänkning av intelligenskvoten bland personer som röker cannabis dagligen under lång tid liksom uppkomsten av demensliknande skador på hjärnan.

Hälsoriskerna tycks dock i hög grad kopplade till frekvensen i cannabisanvändningen liksom brukarens ålder. Det är särskilt farligt för unga att röka cannabis, eftersom hjärnan inte har hunnit växa färdigt. 

Hela frågan kokar därför ner till att väga olika risker mot varandra. Sverige har i dag ett lågt cannabisbruk jämfört med de flesta andra länder, även om det har ökat i de yngre åldersgrupperna. Enligt Folkhälsomyndigheten har andelen som har använt cannabis under det senaste året ökat från 1,6 procent till 2,6 procent mellan 2006 och 2021. I Kanada ligger konsumtionen ungefär tio gånger högre. 

Även om den verkliga cannabis-användningen skulle vara dubbelt så hög som Folkhälsomyndighetens uppskattning är vi alltså inte i närheten av situationen i Kanada eller Colorado.

Att i det läget dra i gång ett storskaligt legaliseringsexperiment framstår som ansvarslöst. Det finns fortfarande alldeles för stora oklarheter när det gäller utvecklingen av den svarta marknaden liksom av hälsoriskerna för befolkningen.

Det enda rimliga är att sitta still i båten och studera hur det går i länder som Kanada, Tyskland och USA.

Att nöja sig med en avkriminalisering vore heller inget bra alternativ, eftersom en sådan reform bara skulle öka efterfrågan på gängens varor. Då är det rakare att gå hela vägen som Tyskland gör och legalisera allt från produktion till försäljning och bruk.

Gängens svarta inkomster då? Jo, de förblir ett stort problem, men mattan skulle knappast dras undan för dessa nätverk bara för att cannabis legaliserades. Dessutom finns det andra inkomster som helt riskfritt skulle kunna plockas från gängen, exempelvis pengar från äldrebedrägerier.

Sverige har haft tillräckligt med storskaliga och överilade samhällsexperiment. Denna reform behöver vi inte gå i bräschen för

Kategori
Uncategorized

Gati gjysma e atyre që janë përfshirë në dhunë fatale me armë janë të lidhur me mashtrim.

Kategori
Uncategorized

Berisha condemns violence in north Kosovo, accuses Vučić: The Little Putin is playing with peace

The Little Putin is playing with peace in the north of Kosovo. With violence and blockades they are instigating conflicts.

For two weeks now, Serbian armed groups along with Russian mercenaries of the infamous Wagner are keeping the roads in north Kosovo blocked”, wrote Berisha

The throw grenades at Kosovo police and made, at EULEX too, kidnap and terrorize passers-by and both Albanian and Serbia nationals.

Everything is orchestrated by Belgrade, namely by Vučić, of the Little Putin, behind which stands indubitably the Big PutinKryetari i Partisë Demokratike Sali Berisha ka akuzuar presidentin serb Aleksandar Vuçiq – të cilin ai e quan Putini i Vogël – po luan me paqen në veri të Kosovës.

Ish-kryeministri shqiptar shkroi se vendosja e postblloqeve në veri të vendit është e orkestruar nga Beogradi, pas të cilit qëndron Putini.

Putini i Vogël po luan me paqen në veri të Kosovës. Me dhunë dhe bllokada po nxisin konflikte.

Tash e dy javë grupet e armatosura serbe së bashku me mercenarët rusë të Wagnerit famëkeq po mbajnë të bllokuara rrugët në veri të Kosovës”, ka shkruar Berisha.

Hedhën granata ndaj policisë së Kosovës dhe bënë që edhe EULEX-i të rrëmbejë dhe terrorizojë kalimtarët dhe shtetasit shqiptarë dhe serbë.

Gjithçka është e orkestruar nga Beogradi, përkatësisht nga Vuçiq, i Putinit të Vogël, pas të cilit qëndron padyshim Putini i Madh.
Kategori
Uncategorized

Berisha: The Greek Prime Minister is welcome anywhere in Albania, but Himara is not a minority region

”In this context, the Greek Prime Minister may visit any region, but Himara with all its history and documents is Albanian, including the bilingual villages

Askush nuk ka derdhur më shumë gjak sesa himariotët për identitetin e tyre kombëtar shqiptar.

Në mënyrë të pamohueshme, një sërë fshatrash flasin gjuhën shqipe dhe greke. Qyteti, si çdo qytet tjetër port, ka popullsi mikse, kryesisht shqiptare, por edhe grekë, venecianë. As këto gjuhë dhe as përzierjet nuk e bëjnë Himarën gjë tjetër veçse bastion të shqiptarizmit”.

“Në këtë kontekst, kryeministri grek mund të vizitojë çdo rajon, por Himara me gjithë historinë dhe dokumentet e saj është shqiptare, përfshirë edhe fshatrat dygjuhëshe.

Askush nuk ka derdhur më shumë gjak sesa himariotët për identitetin e tyre kombëtar shqiptar.

Kategori
Uncategorized

Sot pa politikë !

Askush nuk ma bën dot dhuratën që dua.
Sinqerisht dua si dhuratë të takoj shokët e miqtë e fëmijërisë, të rinisë, të shkollës, të punës dhe të jetës, kushërinj e fis, kolegë, eprorë dhe vartës, por edhe miq të mrekullueshëm facebook-ku, të cilët më mungojnë, dhe që shumica e tyre janë jashtë atdheut.

Askush nuk ma bën dot dhuratën që dua.
Sinqerisht dua si dhuratë të takoj shokët e miqtë e fëmijërisë, të rinisë, të shkollës, të punës dhe të jetës, kushërinj e fis, kolegë, eprorë dhe vartës, por edhe miq të mrekullueshëm facebook-ku, të cilët më mungojnë, dhe që shumica e tyre janë jashtë atdheut.

Më mungojnë miqtë e fëmijërisë dhe të rinisë së herëshme Mirdash Shehu Agron Jatro, Hamditirana Tirana , Mehmet Haxhia, Ilir Barhani, Sokol e Aleksander Zhgjuni, Gëzim Toska, IIir Yzeiri, etj, më mungojnë mësuesit e mi të mrekullueshëm Islam Rruci, Shefqet Daliu, Shaqir Çela, Ali Zeneli, Bojko Themelko, Robert Konomi, ismet Lleku, Luan Hysa, Muhedin Çami, Zyber Xhetani, Ferit Hysa, Gani Ahmeti e Qazim Nura, Adham Prifti, Esat Ruka , Naim Gjoshi, e Xhevat Lishi, Ali Gjikola e Beshir Shira,
etj, etj.

Më mungojnë pedagogët që më edukuan profesionalisht e moralisht si Nazmi Hoxha, Rruzhdi Dardha, Qani Abazi, Abaz Çipi, dhe më vonë Spiro Gjomema, Xhemil Çela, Shahin Leka, Kostaq Karoli, Tigër Godo e Xhelal Martini, etj, etj, pa fund.

Eprorët e mi Shaban Cani, Luan Bedini, Avni Dino, kolegët Ramazan Hysa, Besnik Bozo e Hajrulla Tollja, me të cilët fillova karierën ushtarake në 1979 si kom i togës në batalionin e zbulimit të korpusit Burrel, më vonë Gani Elezi, Binak Kortoçi, Hysni Gegolli,Tomorr Hila e Gani Hoxha, Halim Abazi, Bajram Kurti Gani Cufe, kushon Nezir Gjoçuka, Gjergji Noçka, Asllan Muharremi, Petrit Rama, Rifat Malaj, Micol Haxhiaj, Eduart Bejleri, Kujtim Boriçi e Edmond Brahimi, Kujtim Koka, Gramos Rodomi e Hodo Mersini, Xhemal Gjunkshi, Nesim Ndreu, Jorgo Qirko e Zaim Kuçi, Agur Ormëni e Petrit Krakulli, dhe në veçanti Dilaver Laci, Xhelal Sinakoli, Ardian Mullai e Flamur Krosi, Rainis Tako, Hysen Arapi, Kostandin Koliqi , Ndue Mjekaj, Bashkim Punavia, Bilbil Çela e Avdi Lika, Avni Skura, Petrit Ahmeti e Halit Hysneli, Petrit Suci, Petrit Cara, Ylli Bulku e Pellumb Cani.etj etj.

Edmond Kacani

Xhevat Shehu

Viktor Hoxha

Gëzim Llorja

Ilir Duka, etj,
me të cilët ndajmë gëzimet dhe hidhërimet çdo ditë..

Nuk kam nevojë për asnjë dhuratë si Verë dhe Wiski pasi kam aq sa mund të lahet me të i gjithë pallati.

Ju uroj të gjithë miqve të mi, gëzuar, plot lumturi, gëzuar e për shum vite festat e fundvitit me fëmijët, nipërit dhe mbesat.

Homazh për miqtë që nuk jetojnë.
(Falje për ata që nuk i kam përmëndur).