Kategori
Uncategorized

Berisha: March 3 protest is against Edi Rama, eagles fly high but they always return to their nests

”The March 3 protest is against Rama. It is against the terrible robbery of Albanians, against his massive ousting of the citizens from the country, it is against the stabbing of the US-Albanian relations, and against his efforts to destroy the opposition”, said Berisha

The protest’s motto is” Let us be Albania’s champions. They failed in every shameful effort to defeat the opposition, to put it under Edi Rama’s control.
It is hard, but nothing will stop the revolution until its full victory. Eagles fly high, but they always return to their nests”

Kategori
Uncategorized

BIRN: Rama severely punishes the media that criticize his government

The government’s Media and Information Agency declined to respond to BIRN’s request for detailed comments about the reasons for the fines, but offered a general answer.

He said BIRN’s specific questions were “of a very technical nature” and suggested contacting the Tax Directorate. The IRS did not respond to an emailed request for comment and its press office did not return phone calls.

The Hysenbelliu Group, the group of companies that owns one of the television stations that were fined, told BIRN that the fine was one of several aimed at its companies, claiming the aim was to silence its media.

This latest fine is part of a multifaceted campaign against this group that tax inspectors, the customs administration, the National Inspectorate for Territory Protection and other government agencies have undertaken against the Hysenbelliu group of companies, who also own the News 24 channel, Balkanweb [page of news] and Panorama [newspaper],” the group’s press office told BIRN.

“For us, there is no doubt that this campaign, which amounts to around 17 million euros in fines, is led by Prime Minister Edi Rama as a sign of revenge against the editorial line of this media group”, said the press office of the media group.

Ora News director Brahim Shima said the fine was another attempt to shut down the station, which has been under state administration since 2020, which includes the period during which tax inspectors believe it failed to declare full tax obligations.

In the Focus News inspection report, seen by BIRN, it was said that tax inspectors found that illegal wages are paid “below the average market rate” for the specific profession and therefore recalculated the company’s tax liabilities by assuming that the staff were employed with salary that is considered average.

Based on this reasoning, the inspectors came to the conclusion that the company should have paid about 7.3 million lek (over 63 thousand euros) more for social and health insurance contributions.

The inspectors also calculated that the company had underpaid personal income tax in the amount of about 3.5 million lek (about 30 thousand euros).

Tax informality is perceived as widespread in Albania with companies keeping separate accounting books, one for tax purposes and the other for management purposes with the aim of not declaring profits, wages and tax liabilities. In such cases, companies are believed to pay salaries partly through bank transfers and partly in cash to carry out evasion.

In December 2021, a file containing salary data for around 630,00 Albanians, the entire workforce in the country, was leaked online – the first time such data was made public and could be analyzed in detail. independent.

It was noted that many companies reported extremely low wages for professional jobs, such as lawyers, employed for a declared salary of around 30,000 lek (260 euros) per month, the country’s minimum wage.

The government announced that it will start dealing with the problem, and on this initiative, the Tax Administration decided to send inspectors to media companies.

However, the Focus Media Group report said it found no trace of the company employing unregistered employers and no trace of double accounting. But he concluded that some of the employees had salaries “below the market average for the specific profession”. /BalkanInsight

Kategori
Uncategorized

Berisha: Amerika nuk korruptohet, por amerikanët korruptohen. Amerikanët kanë heronj,por kanë edhe McGonigalë.

Berisha: Çfarë e shtyn Yuri Kim të shkojë e të mbulojë aferën korruptive të Belinda Ballukut.

“Fantazmat në gjirin e Vlorës i kontrakton dhe i firmos pa tender, Edi Rama dhe Belinda Balluku. Shkon dhe i bekon edhe guvernatorja, Kim që hesht tani si fija e barit. 90 mijë euro çdo ditë qeraja, 90 mijë euro. Në dy vite llogariteni vetë sa do paguajmë.Dhe kjo zonja që nuk linte ditë pa dalë,pa dizinfomuar, pa gënjyer në media,nuk thotë asnjë fjalë.Po pse? Është absolutisht aferë korruptive dhe është edhe vetë e implikuar vetë aty direkt.

Amerikanët kanë pasur ambasadorë të shkëlqyer në këtë vend, duke filluar nga ambasadori i parë, e me radhë. 

Por kanë pasur edhe një lloj si kjo e cila është e zhytur fund e krye në korrupsion.

Çfarë e shtyn atë të shkojë e të mbulojë aferën korruptive të Belinda Ballukut tek ato anijet fantazmë, që na gjobisin çdo ditë 90 mijë euro?
Berisha: What prompts Yuri Kim to go and cover the corruption affair of Belinda Balluku

The President of the DP, Sali Berisha, accused the US ambassador in Tirana, Yuri Kim, of covering up the corruption affair of Belinda Balluku.

Berisha commented on the visit of the American ambassador to the mobile power plants in Vlora, in the company of the deputy prime minister.

The head of the PD said that those ghost ships were taken without a tender and without transparency, while it costs 90,000 euros per day just for the rental.

Do you know those ghosts in the bay of Vlora? Contracted and signed without tender, Edi Rama and Belinda Balluku. The governor, Yuri Kim, who is now as silent as a blade of grass,goes and blesses them. One of the most corrupt affairs. How much is paid, you say, 90 thousand euros per day rent, 90 thousand euros. In two years, calculate for yourself how much we will pay.

And this lady who did not leave a day without going out, without disinformation, without lying to the media, does not say a word.But why? It is absolutely a corrupt affair and it is itself directly implicated.

I said, if we had extraordinary help from the US authorities in the fight against corruption, these 4-5 years have been shameful years, where high-level officials became generations of high corruption in Albania. Edi Rama shouts, America is not corrupt and uses this as a shield. America doesn't get corrupted, but Americans do. Americans have heroes, but they also have McGonigals.

The Americans have had excellent ambassadors in this country, starting with the first ambassador and continuing. But they also had a type like this which is totally immersed in corruption. What prompts him to go and cover the corrupt affair of Belinda Balluk to those ghost ships, which fine us 90 thousand euros every day? But in the country, if it was for transparency, he would tell them to go there," Berisha said during the meeting at the blue headquarters with activists of branches 1, 3 and 4.
Kategori
Uncategorized

Berisha i ka parametrat e një 30-vjeçari

Kategori
Uncategorized

‘Ndryshimi do të ndodhë me çdo çmim’/ Meta: Mund të kemi zhvillime para 14 majit. Për Ramën ka filluar …

Ke skandalin McGonigal. Ai (Edi Rama) kishte blerë liderin e opozitës, ai dogji mandatet, fali të gjitha bashkitë, fali reformën në drejtësi përmes bojkoteve. Tani ai e di që nuk e blen dot as Ilir Metën, as Sali Berishën.

Revolucioni do të bëhet si t’ia dojë dëshira popullit shqiptar, -ndryshimi do të ndodhë me çdo çmim, -çmimin ia kemi lënë Edi Ramës ta zgjedhë.

Edhe 80 ditë janë. Çdo gjë në kohën e duhur. Tani fillon ‘final the countdown”, mund të kemi zhvillime të tjera përpara 14 majit sepse njerëzit janë shumë të irrituar edhe brenda administratës për atë që po ndodh atje nga sekti i rilindjes sepse vetë socialistët ndjehen shumë të menjanuar nga Rilindja.

Çdo ditë të jeni të sigurt që opozita vetëm fuqizohet, çdo ditë kjo qeveri do të zhytet në skandale më të rënda dhe nuk shpëton sepse i ka krijuar vetë. Dhe pa asnjë diskutim vullneti mbarëpopullor do të demonstrohet në 14 maj.

Ai duhet ta kuptojë, ndryshimi do të ndodhë, me çdo çmim sepse është ndryshim i vonuar, është vënë në pikëpyetje ekzistenca e shtetit dhe kombit, për shkak të pengmarrjes së Edi Ramës nga faktorë që i dimë dhe pengmarrjes që u ka bërë Edi Rama këtyre këtu“, tha Meta.

Kategori
Uncategorized

Sa më i fuqishëm ishte një top gjerman Fat Berta i Luftës së Parë Botërore në krahasim me topat gjigantë të përdorur nga turqit gjatë rrethimit të Kostandinopojës në 1453?

Kategori
Uncategorized

Zhvendosja kataklizmike e poleve nuk është hipotezë, por FAKT.

Agjencia ECIPS paralajmëron se zhvendosja kataklizmike e poleve nuk është hipotezë, por FAKT. ECIPS paralajmëron më tej se rreth 2/3 e popullsisë është në rrezik.

“Ne dyshojmë për një zhvendosje të madhe gjeologjikisht të shpejtë në boshtin e rrotullimit të Tokës, duke shkaktuar fatkeqësi të tilla si cunami dhe ngjarje të mëdha tektonike.

Tërmetet e fundit të Turqisë dhe zhvendosja e pllakave kontinentale të Afrikës janë një tregues i fortë se diçka do të ndodhë.”

Pothuajse me siguri do të rezultojë në ndryshime të shpejta klimatike dhe mund të ndodhë që në fund të vitit 2025, sipas përcaktimeve të bëra gjatë 25 viteve të fundit.

ECIPS Agency warns that the cataclysmic pole shift is not hypothesis but FACT. ECIPS further warns that as much as 2/3 rds of population is at risk. 

”We suspect a huge geologically rapid shift in the axis of rotation of Earth, causing calamities such as tsunamis and huge tectonic events.

The recent Turkey earthquakes and the shifting of the Africa continental plates are a strong indicator something is about to happen." It will almost certainly result in rapid climate changes and could happen as early as late 2025 according to celcultions made over the last 25 years.

ECIPS are fully aware that many other agencies are aware and avoiding the potential treat to public and instead promoting climate change to be blamed seeking the opportunity out of chaos by creating the current climate for war and chaos.

www.ecips.eu
Kategori
Uncategorized

Zhvendosja kataklizmike e poleve nuk është hipotezë, por FAKT.

Agjencia ECIPS paralajmëron se zhvendosja kataklizmike e poleve nuk është hipotezë, por FAKT. ECIPS paralajmëron më tej se rreth 2/3 e popullsisë është në rrezik.

“Ne dyshojmë për një zhvendosje të madhe gjeologjikisht të shpejtë në boshtin e rrotullimit të Tokës, duke shkaktuar fatkeqësi të tilla si cunami dhe ngjarje të mëdha tektonike.

Tërmetet e fundit të Turqisë dhe zhvendosja e pllakave kontinentale të Afrikës janë një tregues i fortë se diçka do të ndodhë.”

Pothuajse me siguri do të rezultojë në ndryshime të shpejta klimatike dhe mund të ndodhë që në fund të vitit 2025, sipas përcaktimeve të bëra gjatë 25 viteve të fundit.

ECIPS Agency warns that the cataclysmic pole shift is not hypothesis but FACT. ECIPS further warns that as much as 2/3 rds of population is at risk. 

”We suspect a huge geologically rapid shift in the axis of rotation of Earth, causing calamities such as tsunamis and huge tectonic events.

The recent Turkey earthquakes and the shifting of the Africa continental plates are a strong indicator something is about to happen." It will almost certainly result in rapid climate changes and could happen as early as late 2025 according to celcultions made over the last 25 years.

ECIPS are fully aware that many other agencies are aware and avoiding the potential treat to public and instead promoting climate change to be blamed seeking the opportunity out of chaos by creating the current climate for war and chaos.

www.ecips.eu
Kategori
Uncategorized

Historia e plotë e vajzës nga Kenia: Si u fsheh e vërteta e vrasjes barbare

“Më thoshte, ‘mami do të punoj për ty deri sa të bëhem 25 vjeçe dhe pastaj do të filloj të punoj për vete’. Edhe sot e vuaj shumë duke mos ditur se çfarë i ka ndodhur asaj”, e nis rrëfimin e saj nëna e Joy-t.

Më 14 shkurt 2022, Joy niset nga Kenia për në Shqipëri. Ajo niset nga aeroporti i Nairobit e shoqëruar nga nëna e saj, e cila e përcjell vajzën me bekimin se në vendin që po shkonte për të punuar, do të siguronte një të ardhme më të mirë se sa ajo që i ofronte Kenia. Joy kishte aplikuar dhe fituar të drejtën për të punuar në një kazino në Shqipëri.

“Asaj iu dha një mundësi që të vinte në Shqipëri dhe ajo më tha, mami është një mundësi për të ndjekur një trajnim në një kazino në Shqipëri dhe po më ofrojnë edhe një pagë për këtë. Çdo prind gëzohet kur shikon fëmijën që po gjen një punë që i pëlqen dhe unë nuk hezitova aspak. Pse jo, nga informacioni që kam Shqipëria është vend i rregullt dhe vajza ime do të shkonte në Shqipëri për të mësuar mbi lojërat e kazinosë e më pas do të punësohej. I dhashë miratimin tim, Xhoi erdhi në Shqipëri në muajin shkurt, ishte vetëm 21 vjeçe. Të gjitha hapat e punësimit dhe procedurat u kryen nga kompania”, tregon nëna.

Më 15 shkurt 2022, Joy mbërrin në Shqipëri për të punuar në një kazino në Tiranë si “krupiere” ose “dealer”. Joy përshtatet shumë shpejt me jetesën dhe punën në Shqipëri dhe ishte e kënaqur me punën e saj dhe me të ardhurat që fitonte ajo ndihmonte familjen e saj të varfër në Kenia.

“Kur Xhoi arriti në Shqipëri, e pritën punëdhënësit dhe ajo u mirëprit në kompani. Ajo ishte më e vogla në kompani. Më thoshte “mami, unë jam më e vogla në kompani dhe të gjithë më pyesin se si ndihem që kam ardhur këtu. Ajo më thoshte se jam mirë, ndihem e sigurt. Nuk e kisha menduar kurrë… Ndoshta ne si prindër nuk e përgatisim veten për më të keqen, por e dija që vajza ime ishte në rregull. Unë kisha besim se në Shqipëri ajo do të ishte mirë dhe do të kthehej shëndoshë në Kenia. Në punë gjithçka po shkonte mirë, duke qenë se Xhoi ishte një vajzë e çiltër, natyrë e qeshur. Joy ishte një vajzë që i donte të tjerët dhe gjithashtu gëzonte dashurinë e tyre. Ajo nuk kishte asnjë ankesë për vendin e saj të punës. Unë mendoj se ajo e donte me gjithë shpirt këtë punë”, rrëfen nëna e 22-vjeçares.

Joy, një vajzë e qeshur, plot jetë me dëshirën e madhe për të punuar dhe ndihmuar familjen në Kenia, në rrjetet e saj sociale gjatë kohës që punonte në Shqipëri ka publikuar video dhe foto nga momentet më të lumtura të saj. Në disa prej videove ajo tregon se sa shumë i pëlqen Shqipëria dhe se e dashuron këtë vend, duke lënë mbishkrime se në Shqipëri po jetonte jetën e saj më të mirë. Postimi mban datën 8 gusht 2022, vetëm 4 ditë para se jeta e Joy-t në Shqipëri të merrte rrjedhë krejt tjetër, 13 gusht 2022.

PO SI U PËRMBYS JETA E 22-VJEÇARES KENIANE?

“Unë flisja shumë me Joy-in dhe të shtunën më datë 13 gusht rreth orës 03:00, Xhoi më mori në telefon dhe më pas folëm në ‘WhatsApp’. Ajo më dërgoi mesazh në 03:25, ishte mesazhi i fundit prej saj. Joy kishte qenë në punë të premten në mbrëmje dhe ishte kthyer në shtëpi rreth orës 03:00 të mëngjesit. Ajo më shkroi, më tha se ishte e lodhur dhe më pyeti se çfarë po bëja. Më tha që do të bënte një dush dhe do të shtrihej për të fjetur. Më tha që do ngrohte ushqimin për të ngrënë. Unë vazhdova t’i shkruaj dhe ajo nuk më ktheu përgjigje. Unë nuk u shqetësova të shtunën. I urova natën e mirë me mendimin se do të ishte shtrirë për të fjetur. Gjatë ditës kur u zgjova rreth orës 11:00 të paradites, ajo nuk më kishte kthyer përgjigje. Sakaq, fillova të shqetësohem. I dërgova sërish mesazh për ta pyetur nëse ishte zgjuar, por nuk më ktheu përgjigje. Erdhi e diela, por ende asnjë komunikim. Instinkti i nënës. Ndjeva se diçka e keqe kishte ndodhur”, tregon nëna e 22- vjeçares.

Më datë 14 gusht rreth orës 12 të drekës, Joy u gjet në gjendje të rëndë në oborrin e një banese ngjitur me banesën, në të cilën ajo jetonte me bashkëkombësen e saj, Emily Mutua, dhe punonjës të tjerë të kazinosë.

“Di që mesazhi i saj i fundit ishte në 03:25 minuta. Nëse përllogaris që nga ora 03:25 e mëngjesit deri të dielën, sepse gjatë së shtunës ajo nuk u gjet, deri të dielën në orën 12:30 i bie më shumë se 30 orë që Joy kishte humbur gjurmët”.

Vajzat nga Georgia që punojnë me Joyin në kazino, shtëpia e së cilave është pranë me të Joy-t, kishin dëgjuar një zhurmë frymëmarrjeje të vështirë dhe rënkim. Njëra prej vajzave nga Georgia ishte në dritare dhe ajo i tha shoqes së saj “eja dhe dëgjoje këtë zhurmë”. Ajo i kishte thënë se atje mund të jetë vajza afrikane që ka humbur ditën e djeshme, të cilën po e kërkojnë. Ato panë me kujdes nga dritarja dhe dalluan Joy-in, sakaq telefonuan menjëherë ambulancën. Gjithashtu, telefonuan menaxherin.

Se çfarë ka ndodhur mesnatën e 13 gushtit me 21- vjeçaren keniane Joy Aoko, është ende e pasqaruar, madje policia nuk e raportoi ngjarjen. Ajo u bë publike pas 3 muajsh.

Por, çfarë kishte ndodhur me Joy-n përpara se të ndodhte ngjarja, ku kishte qenë Joy dhe a kishte pasur ajo probleme, të cilat ia kishte treguar nënës së saj? Nëna e saj, Ruth Abongo tregon se çfarë kishte ndodhur me Joy-n gjithë javën deri në 13 gusht.

“Kur nuk ishte në punë, Joy dilte. Edhe gjatë asaj jave më kujtohet se ditën e hënë ajo kishte qenë në Durrës, ndërsa incidenti ka ndodhur të premten e po asaj jave. Ajo kishte shkuar në Durrës me një mik që ishte shoferi i tyre në kazino. Me shoferin e kazinosë kishte shkuar në Durrës”, tha Ruth Abongo.

Udhëtimin në Durrës 4 ditë para ngjarjes me shoferin shtetasin me iniciale R.B., Joy e ka publikuar edhe në rrjetet sociale, ku në video 22-vjeçarja shfaqet në makinë dhe në postim shkruan “Si përputhet ky tingull me situatën në video”, të cilën e shoqëron edhe me një këngë.

Por çfarë ndodhi me Joyn atë ditë në Durrës, nëna e saj rrëfen të vërtetën siç ajo e di.

“Atje shoferi nuk ishte treguar i mirë me të, sepse shoferi kishte qëndruar shumë afër. Ishte shumë ekspresiv njësoj sikur të ishin në një marrëdhënie. Ajo e kishte pyetur ‘përse po sillesh kështu, sepse unë nuk jam e dashura jote’. Ai kishte thënë se ‘unë po të mbroj’ dhe Xhoi i kishte thënë se ‘kjo nuk është e drejtë, unë jam e rritur’ dhe e di që më parë ky shoferi i kishte kërkuar Xhoit të kishin marrëdhënie, por Xhoi kishte refuzuar dhe i kishte thënë jo. Ky shoferi nisi ta ndiqte nga pas për dy javë. Kur Xhoi e vuri re këtë u përball me të dhe i tha ‘përse po më ndjek mua? E kam vënë re që po më ndjek. Do të të raportoj në kompani’. Më pas shoferi i tha ‘jo, mos u shqetëso. Mos më raporto. Thjesht po mendoja se përse po më refuzon ftesën për të dalë me mua. Po të ndiqja për të kuptuar se cilin po takon që të pengon të takohesh me mua’. Ata ranë dakord që të mos hyjnë në një lidhje, por të mbeten miq. Në bazën e miqësisë, Xhoi pranoi ftesën për të shkuar në Durrës të hënën. Ata shkuan në Durrës dhe shoferi vazhdonte të shprehte ndjenjat e tij dhe Xhoi nuk e pëlqeu këtë. Xhoi u zemërua në Durrës dhe i kërkoi që të ktheheshin. Kur u kthyen ata u zunë dhe Xhoi e bllokoi atë. Ajo i tha mjaft dhe nuk dua më miqësi me ty, sepse kjo është e tepërt. Kësaj here, Xhoi po komunikonte me një shoqe në Kenia ku po i tregonte për mënyrën se si kishte vepruar shoferi dhe se ajo nuk po ndihej e sigurt. Që të jem e sinqertë, kur ata u kthyen në shtëpi nga Durrësi shoferi i saj u fut menjëherë në dhomën e saj të gjumit dhe hoqi rrobat. Xhoi i tha ‘çfarë po bën? Ti vazhdon akoma me këtë sjellje, mjaft’ dhe shoferi i thotë ‘me kë po flet në telefon që mendon se është i rëndësishëm’. Kjo bëri që Xhoi të zemërohej dhe ta bllokonte numrin e telefonit të shoferit”, rrëfeu detajet nëna e Joy-t.

Sipas nënës së vajzës, shoferi kishte këmbëngulur që të kontaktonte sërish me Joy-n dhe kishte folur me shoqen e 22-vjeçares, Joy Brenda, një ditë pasi ata kishin qenë në Durrës.

“Të martën, Xhoi Brenda (shoqja e Xhoit), po shkonte për të punuar më duket dhe është me këtë shoferin në makinë. Ai i thotë Xhoi Brendas që shoqja jote më ka bllokuar në çdo aplikacion. Si mund ta kontaktoj atë? Dhe Xhoi Brenda i thotë ‘është mënyra jote ofensive. Në Kenia ne nuk i ndjekim vajzat në këtë mënyrë. Mënyra se si e ke trajtuar Xhoin nuk është e drejtë’. Ky është një konfirmim që shoferi u bllokua të hënën. Kështu, të mërkurën, të enjten, ndërsa të premten ky shofer nuk ishte në punë, ishte pushim. Instinkti më thotë se… nuk e di… Ndoshta po flas shumë, por mendoj se ka më shumë pikëpyetje për shoferin. Ai është personi që kishte zemërim. Xhoi ishte shprehur se nuk ndihej e sigurt me këtë person”, rrëfeu nëna.

Por, çfarë ndodhi pas së martës, nëna e Joy-t jashtë kamerës shprehet se vajza tjetër e saj e madhe i ka dërguar një mesazh Emilisë (kur Joy ishte në spital), duke i thënë përse ma vrave motrën sepse ajo të donte ty, ndërsa Emily i përgjigjet se nuk e ka vrarë ajo dhe i ka treguar se shoferi shtetasi me iniciale R.B. e ka nxjerrë atë për një xhiro në Durrës dhe i ka kërkuar çelësat e apartamentit të vajzave për t’i bërë Joy-t një surprizë dhe shprehet se shoferin dhe Joy-n i dinte si të lidhur.

Kur ia kërkuam këtë mesazh si provë nëna e Joy-t nuk e dha për arsye që ajo nuk i tregon, por vetëm hesht. Se sa i vërtetë është ky mesazh, autoritetet mund ta konfirmojnë, duke sekuestruar telefonin e Emily-t, pasi ka deklarata kontradiktore, sepse sipas mamasë së Joyt, Emily ndryshe nga vajza tjetër asaj i ka thënë se shoferi e ka marrë çelësin e apartamentit nga Joy, duke e fotokopjuar dhe mohon t’ia ketë dhënë ajo çelësin. 

Kur e pyesim nënën se pse Emily nuk e tregon të vërtetën e gjithë historisë në polici ajo shprehet se e kanë udhëzuar të mos flasë.

“Nga ato që më ka thënë, mendoj se ka të bëjë më shumë me udhëzimin. Kushdo që e ka udhëzuar për të mos folur ose për të treguar historinë. Ajo më tha se është udhëzuar nga një prej menaxherëve të kompanisë për të mos folur. Ajo më tha se arsyeja pse menaxheri e udhëzoi për të mos folur, dhe jo vetëm Emilinë, por çdokënd më të cilën Xhoi punonte, ishte që të mos flisnin për Xhoin, sepse po shndërrohej në shumë histori. Kolegët po flisnin gjëra të ndryshme”.

BISEDA MES EMILISË DHE MENAXHERIT

Për këtë arsye, ajo u udhëzua që të mos fliste për këtë me të tjerët. Nëna e Joy-t flet me rezerva për Emilinë dhe për mënyrën se si ajo veproi për të treguar ngjarjen dhe se ka hapur edhe dy telefonat e Joy-t. Kujtojmë faktin se shoqja e dhomës së Joy-t ishte ajo që bëri denoncimin në polici për Joy-n dhe përkthyes i saj ishte shoferi shtetasi me iniciale R.B.

Menaxheri merr në telefon Emilinë në orën 14:30 të drekës dhe e pyet “Si je Emili? Xhoi nuk ka ardhur në punë”, dhe ajo i kthehet “Me sa shikoj nga krevati i saj, është e frikshme. Duket sikur diçka ka ndodhur. Xhoi nuk është në krevat dhe krevati është njësoj siç e gjeta në mëngjes. Unë ndihem e frikësuar. Dhe menaxheri i thotë, nëse diçka nuk shkon çfarë mund të jetë? Atëherë më prit mua sa të vij në shtëp”i. Emilia i thotë, jo mos hajde në shtëpi, më lër të vij te zyra, sepse jam e frikësuar dhe më pas kthehemi të dy në shtëpi. Emili shkon në kompani duke e lënë shtëpinë ashtu siç ishte dhe më pas kthehet në shtëpi me tre menaxherë.

Menaxherin që e kishte marrë në telefon, menaxherin e turnit dhe një tjetër menaxher. Pra, vijnë tre menaxherë dhe Emili. Ajo që nuk kuptoj. Emili i telefonoi Xhoi Brendës dhe menjëherë ose Emili, ose Xhoi Brenda i telefonuan shoferit, sepse sipas Emilisë, në kohen që ajo po kthehej në shtëpi ajo takoi shoferin në zyrë. Mes shumë shoferëve që kompania ka, pse ata i telefonuan këtij shoferi atë ditë. Xhoi Brenda i telefonoi shoferit, sepse nëse Emilia i kishte telefonuar Xhoi Brendës për ta pyetur nëse Xhoi ishte me të, sepse të dy telefonat e saj janë këtu dhe krevati është rrëmujë. Duket sikur ka pasur një luftë dhe diçka e keqe mund të ketë ndodhur.

Duke qenë se Xhoi Brenda e dinte për këtë shoferin, Xhoi Brenda i telefon shoferit dhe e pyet a është me Xhoin. A ke ndonjë informacion, sepse ajo nuk është në shtëpi. Më pas, Xhoi Brenda i jep Emilisë “password”-in për telefonat e Xhoit, sepse të dy telefonat e saj janë në krevat. Emilia nuk e dinte “password”-in, por Xhoi Brenda duke qenë shoqe e ngushtë me vajzën time e dinte kodin. Nuk e di, sepse Emilia nuk më tha për arsyet se përse ajo hapi telefonat e Xhoit.

Por, ajo kontrolloi të gjithë komunikimet që ishin në telefon. Këto janë disa arsye më shumë se përse ajo duhet të merret në pyetje. Në fillim Emilia më tha se e kishte marrë ajo në telefon shoferin duke e pyetur nëse ishte me Xhoin. Kur e pyeta Emilinë se përse e kishte marrë në telefon shoferin por kësaj here më tha që nuk e kishte marrë ajo në telefon shoferin. Ajo më pas e gjeti shoferin në zyrë dhe eventualisht ai u pezullua. Dy javë pezullim.

Kategori
Uncategorized

Në kohë të rrezikshme, uniteti dhe bashkëpunimi midis demokracive është veçanërisht i rëndësishëm dhe marr konfirmim të qartë se ka një mbështetje të madhe nga vendet e NATO-s

Takim në shtepine e bardhe /

Gjatë gjithë fundjavës pati privilegjin të takonte kolegët ndërkombëtarë dhe aleatët e ardhshëm në konferencën e madhe të sigurisë në Mynih – duke përfshirë zëvendëspresidenten e SHBA Kamala Harris dhe kryeministrin britanik Rishi Sunak.

Në kohë të rrezikshme, uniteti dhe bashkëpunimi midis demokracive është veçanërisht i rëndësishëm dhe marr konfirmim të qartë se ka një mbështetje të madhe nga vendet e NATO-s për anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës në NATO – dhe që vendet tona të hyjnë së bashku në aleancën e mbrojtjes së botë e lirë.

Si Suedia ashtu edhe Finlanda janë më të sigurta tani se më parë se të aplikonim për anëtarësim në NATO – jo më pak për shkak të garancive të mbrojtjes që kemi marrë nga aleatët e ardhshëm. Por sigurisht mbrojtja më e fortë është anëtarësimi i plotë në NATO.

Ne zyren e presidentit te Finlandes..
Har hela helgen haft förmånen att träffa internationella kollegor och framtida allierade på den stora säkerhetskonferensen i München – bland andra USA:s vice president Kamala Harris och Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. 

I farliga tider är enighet och samarbete mellan demokratier extra viktigt och jag får tydlig bekräftelse på att det från Nato-länderna finns ett mycket stort stöd för Sveriges och Finlands Nato-anslutningar – och för att våra länder ska gå tillsammans in i den fria världens försvarsallians.

Både Sverige och Finland är säkrare nu än innan vi ansökte om medlemskap i Nato –inte minst på grund av de försvarsförsäkringar vi har fått från framtida allierade. Men naturligtvis är det starkaste skyddet ett fullvärdigt medlemskap i Nato.

Det är bara Turkiet som kan fatta det turkiska beslutet att ratificera Finlands och Sveriges båda ansökningar. Men med en bred majoritet i Sveriges riksdag, och tillsammans med Finland, så jobbar jag och regeringen och alla de som står bakom Nato-medlemskapet hårt för att det ska bli verklighet så snart som möjligt.
.
.
.
Foto 1: The White House
Foto 2: Number 10
Foto 3: Office of the President of the Republic of Finland
Kategori
Uncategorized

Berisha: Kosova ky Feniks që u ngrit nga hiri, sot demokraci funksionale që na bën krenar .

Nga Sali Berisha

Por ne shqiptarët sot kremtojmë 15 vitet e para në historinë tonë shekullore si një komb në liri, mbasi liria kombëtare është një dhe e pandarë.Kosova e lirë dhe e pavarur ka në themel shpirtin e pamposhtur të qytetarëve të saj ndaj barbarive dhe genocidit ciklik serb, ka luftrat, gjakun, qëndresën epike dhe sakrificën sublime të qindra e mijëra martirëve të saj që luftuan dhe ranë për tu bërë të pavdekshëm për liri dhe dinjitet kombëtar nga vitet 1870 në vitet 1999, ka luftën heroike të Ushtrisë Çlirimtare të saj, komandantëve dhe luftëtarëve të lirisë, si faqja më e ndritur në historinë e luftrave të kombit tonë pas atyre të prijësit të përjetshëm të shqiptarëve, Skenderbeut.

Pavarsia e Kosovës është vepër e arkitetktit te saj, politikanit mendjendritur të kombit shqiptar, Presideniti Ibrahim Rugova,Gandit Ballkanik dhe Europës që thuri tek shqiptarët e Kosovës ëndrrën e tyre më të bukur, më fisnike, njeriut të civilizuar lirinë dhe pavarësinë e vendit dhe që themeloi e ngriti në kushtet e pushtimit më të egër Republikën e Kosovës, pushtetin e shqiptarëve të shtypur paralel me pushtetin e pushtuesve barbar.

Presidenti Rugova paraqiti dhe mbrojti me vendosmëri dhe vizion në Shtëpinë e Bardhë dhe kancelaritë më të mëdha të botës çështjen e drejtë të popullit të Kosovës dhe zgjidhjen e saj. Ai arriti ta shndërrojë këtë kauz në çeshtje kryesore të axhendes të SHBA dhe vendeve të lira perëndimore!
Pas lufte, ai me urtësi dhe vizion hodhi themelet e shtetit të sotëm të pavarur, demokratik properendimor të Kosovës.

Pavarësia e Kosovës është vepër e komandantit legjendar Adem Jashari që i la kombit të tij kreshtën e trimërisë, heroizmit dhe sakrificës si dhe heronjve të tjerë të pavdekshëm dhe dhjetra mijëra luftëtarëve të lirisë që me guximin, heroizmin, sakrificën e tyre bënë luftën e fundit çlirimtare në Europë dhe çliruan Kosovën.

Pavarësia e Kosovës është vepër e shqiptarëve në rajon dhe kudo në botë që moton ‘Një komb një qendrim’ u bashkuan si një trup i vetëm, dhe Shqipëria pas çlirimit të saj nga diktatura hoxhiste luajti rolin e saj të pazëvendesueshëm!

Por Kosova u bë e lirë dhe e pavarur vetëm falë mbështetjes së fuqishme dhe rolin përrcaktues të SHBA, të Kongresit të këtij vendi dhe Presidentit Bill Klinton dhe Presidentit George W Bush, vendeve të mëdha të perëndimit dhe vendeve anëtare të NATOS në Çlirimin dhe Pavarësinë e Kosovës!

Sot në këtë 15 vjetor me arritjet e saj mahnitëse për një kohë të shkurtër si vend i pavarur, Kosova bënë krenar çdo shqiptar. Ajo sot është një demokraci funksionale që ka konsoliduar institucionet demokratike, shtetin ligjor dhe ka arritur standartet më të larta të garantimit të të drejtave dhe lirive të njeriut dhe të pakicave në rajon.

Kosova këto vite është përballur me shantazhe, provokime të serbomëdhnjve të Beogradit dhe vasalëve të tyre, por ka qendruar gjithnjë një faktor i rëndësishëm paqe dhe stabiliteti në rajon.

Kategori
Uncategorized

‘Ballkani, Turqia, Shpopullimi i Shqipërisë’/ Sali Berisha rrëfehet për gazetën italiane ‘Libero

Nga Daniele Prori

“E mirëprita dëshirën e Italisë për të angazhuar një të dërguar special në Ballkan për të ndërmjetësuar ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Mendoj se Italia ka të drejtë të interesohet nga afër për ngjarjet e Ballkanit, edhe sepse kur lindin probleme në këtë anë të Adriatikut, Italia është e para që paguan pasojat përsa i përket emigrantëve ashtu siç ndodh me Libinë. Fatkeqësisht, megjithatë, në Tiranë ka një qeveri që shikon më shumë nga Serbia dhe Turqia sesa nga Bashkimi Europian. Kryeministri Edi Rama po bën gjithçka për të krijuar gjithnjë e më shumë lidhje me Ankaranë. Madje një muaj më parë ai deklaroi se roli i Turqisë në Ballkan është jo vetëm i rëndësishëm, por edhe vendimtar. Duke e vendosur veten efektivisht në një popullsi vasale”

Flet me hidhërim të përzier me bindje të fortë, nga Tirana, Sali Berisha 78 vjeç, ish-President i Republikës së Shqipërisë nga viti 1992 deri në 1997, më pas kryeministër deri në vitin 2013, tashmë i kthyer në krye të Partisë Demokratike, e cila në “Tokën e Shqiponjave” është paryi e qendrës së djathtë, kundërshtarja kryesore e Partisë Socialiste, e cila tashmë ka një dekadë në qeveri, të drejtuar nga kryeministri Edi Rama.

Ish-kryeministri Berisha, i përfshirë prej kohësh në përplasje të shumta të brendshme në vend dhe në partinë e tij, tregon për ‘Libero’ me shumë detaje implikimet kryesore të një historie në të cilën ai është i bindur për nevojën e përshpejtimit të hyrjes së Shqipërisë në BE.

Pavarësisht se që nga viti 2021 ai vetë konsiderohet “persona non grata” nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, një dispozitë e huazuar edhe nga Britania e Madhe vitin e kaluar. Arsyet e këtij vendimi, sipas dy vendeve perëndimore, janë identifikuar në sistemin e korrupsionit që përfshijnë ish-kreun e shtetit. 

“Diçka për të cilën askush nuk ka paraqitur ndonjëherë prova“, përgjigjet ai.

“Ato bazohen në disa gazeta që janë kundër qëndrimeve të mia. Unë e kam bërë të ditur në disa raste se jam në dispozicion për t’iu dorëzuar gjykatave më të larta ndërkombëtare, i gatshëm të tërhiqem kur të paraqiten prova të cilat, megjithatë, nuk ekzistojnë”.

MIDIS FBI-SË DHE RUSISË
Sipas Berishës, fshihet një plan, i brendshëm dhe jashtë Shqipërisë, në të cilin janë të përfshirë: Kryeministri socialist, Edi Rama, ish-kreu i PD-së, Lulzim Basha (i rrëzuar vitin e kaluar nga kongresi i partisë, pasi fitoi Berisha me 86% të mbështetjes) dhe madje për një agjent të korruptuar të FBI-së për të cilin po flitet shumë në media këto javë. “Basha më tha se ky agjent merrte para nga qytetarë shqiptarë që jetojnë në SHBA“, shprehet Berisha, “por unë besoj se paratë vijnë nga Rusia“. Për këtë ka hetime të vazhdueshme nga prokurorët shqiptarë “ka një dosje për Bashën që kryeministri Rama e ka penguar që të përfundojë në duart e Gjykatës së Lartë për të siguruar një mbajtje edhe më të sigurtë të pushtetit“, thotë lideri demokrat. Në këtë mes ka pasur tentativa të kryera nga ish-kreu i PD-së, Basha për të përjashtuar Berishën nga grupet parlamentare (dhe ndoshta nga vetë parlamenti). Gjithashtu Sali Berisha, verën e kaluar, nuk e rikuperoi tërësisht partinë për të cilën ka patur përplasje jo të vogla të cilat ende nuk janë sheshuar. Theksojmë se e gjithë kjo, pavarësisht angazhimit të ‘vendeve mike’ si Italia, sigurisht që nuk e ndihmon përparimin e Shqipërisë në integrimin europian.

MIQËSIA
Berisha shpreh të gjithë vlerësimin e tij për kryeministren italiane, Giorgia Meloni, koalicionin e saj politik dhe veprimin e saj qeveritar. “Përshëndeta fitoren e qendrës së djathtë në Itali si një ngjarje të madhe për kombin tuaj dhe për Europën. Në fund të fundit, edhe nëse situata që sapo ju thashë ekziston në partinë time, ne jemi pjesë e Partisë Popullore Europiane. Ne e konsiderojmë qendrën e djathtë italiane si një aleat shumë të ngushtë dhe marrëdhënia me ‘Forza Italia’, ‘Fratelli d’Italia’ dhe ‘Lega’ ka qenë gjithmonë e përzemërt. Ajo që ne duhet të bëjmë është ti kthejmë popullit votën e lirë. Ne duhet të mposhtim krimin e organizuar të bazuar në trafikun e drogës. Mendoni vetëm se importi i drogës nga Kolumbia është rritur 60 herë vitet e fundit. Porti i Durrësit është kthyer në një port të lirë të kokainës mbi të cilin bazohet i gjithë sistemi shqiptar. Pra, ajo që nevojitet sot më shumë se çdo gjë tjetër është forcimi i shtetit ligjor. Mundja e korrupsionit është me rëndësi jetike për të ardhmen europiane të vendit tim. Nëse vazhdojmë kështu, Shqipëria do të shkatërrohet gjithnjë e më shumë. Mbi 31% e popullsisë emigroi në vendet e BE-së në 8 vitet e fundit. Midis tyre, mbi gjysmë milioni emigrantë janë nën moshën 22 vjeç. Nuk ka pasur luftë që na ka shkatërruar më shumë se Edi Rama. Shqipëria po humbet kështu të ardhmen e saj. Ajo që po ndodh është një pastrim i heshtur etnik në vendin tim“, përfundon lideri në moshë, i cili megjithatë nuk tregon asnjë shenjë se ka ndërmend të heq dorë nga beteja, e cila, sipas tij, ‘tashmë po bëhet një çështje që sovranitetin e popullit shqiptar në qendër

Kategori
Uncategorized

Afera McGonigal/ Media amerikane Breitbart: Në lojë djali i Biden, agjenti i FBI-së hetoi 12 kundërshtarë të Ramës

Në vjeshtën e vitit 2017, McGonigal, ish-shefi i kundërzbulimit të FBI-së në Nju Jork, mori një pagesë prej 225 mijë dollarësh nga një ish-oficer i inteligjencës shqiptare, i njohur si Agron Neza, sipas prokurorëve amerikanë.
McGonigal që atëherë është akuzuar për marrjen e pagesave në para, kryerjen e takimeve me kryeministrin shqiptar, Edi Rama dhe përpjekjen për të ndihmuar një oligark rus që të shmangte sanksionet e SHBA.

Në këmbim, Agron Neza e prezantoi McGonigal me ish-këshilltarin e kryeministrit shqiptar, Dorian Duçka dhe një ish-anëtar të kompanisë kineze të energjisë, të quajtur CEFC, raportoi Miranda Devine e ‘New York Post’.

Lidhjet e Duçkës me CEFC janë publikuar në një media shqiptare nga një foto e Duçkës me presidentin e kompanisë CEFC, Ye Jianming, i njëjti person që i dha Hunter një diamant me vlerë rreth 80 mijë dollarë në vitin 2017.

Në një email të zbuluar në laptopin e Hunter, ai dhe partnerët e tij të biznesit zhvillojnë një bisedë për një person të quajtur ‘Dorian’. Miranda Devine raporton:

“Dikush me të njëjtin emër të pazakontë si Duçka shfaqet në laptopin e braktisur të Hunter në një diskutim rreth CEFC mes Hunter dhe bashkëpunëtorëve James Gilliar dhe Rob Walker.

“Dorian ishte një ndihmë e vërtetë që herët, kështu që ne duhet  të shqyrtojmë se si ta përfshijmë atë,” shkroi Gilliar në emailin e datës 13 maj 2017.

“Në asnjë mënyrë nuk e bëjmë atë,” përgjigjet Hunter. “Dhe nëse shumica thotë jo, do e heq nga paga ime”.

Ndërkohë sërish në Shqipëri, McGonigal nisi hetimet për rreth 12 kundërshtarë politikë të kryeministrit shqiptar.
Hetimet mesa duket u përdorën për të bllokuar kundërshtarët e kryeministrit që të bëjnë biznes me SHBA, duke përfshirë edhe debankimin e tyre nga sistemi bankar i SHBA.

John Schindler i ‘Washington Examiner’ i quajti marrëdhëniet e supozuara të dyshimta të biznesit të McGonigal në Shqipëri ‘një operacion tronditës ndaj shqiptarëve të pasur për përfitime personale’.

Korrupsioni i dyshuar i McGonigal në Shqipëri është bërë kohët e fundit kryelajm në vend. Javën e shkuar, protestuesit kërkuan dorëheqjen e kryeministrit shqiptar për takimet e tij me McGonigal.

‘New York Times’ raportoi se ‘gatishmëria e McGonigal për t’u takuar me kreun e shtetit në Shqipëri, një vend që ka një prani diplomatike amerikane, sugjeron se ai nuk po e mbante të fshehtë nga kolegët përfshirjen e tij atje’.

Aktakuza e fundit e McGonigal nga prokurorët amerikanë për përfshirjen e tij të supozuar në Shqipëri në një ‘operacion zhvatjeje’ ka ngritur pikëpyetje të reja rreth asaj se pse shqiptarët dyshohet se po e paguanin McGonigal në vitin 2017- në të njëjtin vit kur emailet e Hunter duket se përmendin pagesat për këshilltarin e kryeministrit shqiptar.

Viti 2017 duket të jetë një vit fitimprurës për biznesin e familjes Biden. Në vitin 2017, Hunter mori 1 milion dollarë nga presidenti i CEFC, Ye.

Një tjetër email në laptopin e Hunter në vitin 2017, tregon gjithashtu një shpërndarje të supozuar të përqindjes së kapitalit në një kompani të krijuar për një sipërmarrje të përbashkët me CEFC, ish-partnerin e biznesit të Hunter, Tony Bobulinski, familjen Biden dhe anëtarë të rangut të lartë të Partisë Komuniste Kineze.

Kategori
Uncategorized

Yuri Kim, duke shkelur çdo parim, çdo ligj dhe Kushtetutë, ajo luajti rolin e McGonigal për shkatërrimin e opozitës shqiptare .

Etapa e parë, u zhvillua në zyrat e McGonigal kundër Nick Muzin, që u kurorëzoi në ndjekjen penale të Lulzim Bashës, mbylljes së dosjes dhe marrjes peng të Bashës

Etapa e dytë ishte sanksionimi i Sali Berishës, pasi ai nuk do pranonte kurrë që PD të bashkëqeveriste me Edi Ramën.

Etapa e dytë e skenarit, pavarësisht se kishte apo jo, përfshihej apo jo në këtë aferë McGonigal …

▪️Duhet të them se Yuri Kim, luajti rolin, duke shkelur çdo parim, çdo ligj dhe Kushtetutë, luajti rolin e McGonigal për shkatërrimin e opozitës shqiptare dhe këtë e panë të gjithë shqiptarët.

Etapa e tretë, Edi Rama në mënyrën më kriminale nuk ndalon në veprën e tij makabër për të qeverisur pa opozitë, për të konsoliduar monizmin e tij, don të përjashtojë nga zgjedhjet e 14 majit, PD-në.

Por kjo dëshirë e tij merr fund, kjo ëndërr e tij bëhet pluhur,” tha Berisha

Ndaj jam këtu sot përsëri për të ftuar qytetarët shqiptarë të flasin me gjuhën e tyre më datën 11 shkurt në ora 12.

Ndaj ftesa ime për shqiptarët është: të gjithë në protestë, për të ngritur zërin tonë kundër një regjimi të kalbur, për të larguar nga pushteti, një njeri që mund t’i vësh çdo epitet sot.

Por unë po ndalem për të thënë, një të pabesë, i cili për karrigen e tij është i aftë të bëjë çdo gjë,” theksoi kryetari demokrat.

Berisha: The blackest page of the McGonigal file, the scenario of the destruction of the opposition! Yuri Kim joined

I don't know if McGonigal was an agent recruited by the Russians or not, and I really wish he was a corrupt man and not a leaker, because that would cost many, many lives, hundreds and hundreds of years.  prisons of real heroes, who in the most difficult conditions work for the safety of the free world.

The scenario, which developed in three stages: the first, in the offices of McGonigal against Nick Muzin, which culminated in the prosecution of Lulzim Basha and the closing of the file and taking Basha hostage.

The second stage was the sanctioning of Sali Berisha, since he would never accept that the PD co-govern with Edi Rama. The second stage of the scenario, regardless of whether or not McGonigal was involved in this affair, I must say that Yuri Kim played the role, violating every principle, every law and the Constitution, played the role of McGonigal for the destruction of the Albanian opposition and all Albanians saw this.

The third stage, Edi Rama in the most criminal way does not stop in his macabre work to govern without opposition, to consolidate his monism, he wants to exclude the DP from the May 14 elections.

But this desire of his ends, this dream of his turns to dust," said Berisha.

This is where McGonigal ended, and Edi Rama will also end up as an accomplice in an ugly crime against his country.  But also as a man who put a knife in the heart of the relations between Albania and the USA and committed an exemplary disloyalty to the great country of freedom, by bribing the head of the counter-intelligence of the FBI.

That is why I am here today again to invite Albanian citizens to speak in their language on February 11 at 12 o'clock. Albanians wherever they are, are invited to flock to Tirana. Albania is boiling every day like never before. February 11 will be the day of the most powerful protest that Tirana has seen and the biggest that has ever been held.

Therefore, my invitation to Albanians is: everyone in protest, to raise our voice against a rotten regime, to remove from power, a man who can be labeled with any epithet today. But I'm stopping to say, a traitor, who for his chair is capable of doing anything," emphasized the democratic president.
Kategori
Uncategorized

Albin Kurti nuk është as monstrum e as terrorist.Ai është Kryeministër i zgjedhur në mënyrë legjitime i Qeverisë së Kosovës.

Fjala e Shuaip Kamberit në Parlamentin e Serbisë. (I vetmit deputet shqiptar)

“HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM”!

Deputete dhe deputet,
Z. President i Republikës,

Që në fillim theksoj se nuk do të votoj për Raportin e paraqitur rreth Kosovës, por për hirë të perspektivës evropiane të Kosovës dhe Serbisë, përkrahi çdo iniciativë për marrëveshje me Kosovën sa më parë.

Megjithatë, Ju do të duhej të bindni përkrahësit dhe simpatizuesit tuaj, partnerët e koalicionit dhe opinion e gjerë në këtë shtet, që e keni me të drejtë kur thoni se Serbia do duhej të pranonte propozimin e marrëveshjes për Kosovën.

Natyrisht se nuk do të jetë e lehtë, sidomos përshkak të disponimit antishqiptar dhe narrativës negative rreth Kosovës e cila është pasojë e retorikës armiqësore të ndërtuar ndër vite.

Ajo që ka ndodhur dje dhe sot në parlament, më së miri përshkruhet me fjalin e famshme të astronautëve amerikanë: “Houston, we have a problem”.

Po kemi problem me mungesën e skajshme të ndjenjës për realitet.

Në raportin të cilin e kemi marrë, gjithë fajësia për të gjitha tensionet e ngritura kohëve të fundit, bartet mbi Kosovën.

E gjithë kriza po personifikohet me figurën e Albin Kurtit.

Albin Kurti nuk është as monstrum e as terrorist.

Ai është Kryeministër i zgjedhur në mënyrë legjitime i Qeverisë së Kosovës. Si të tillë do duhej ta pranonit dhe me të të arrinit marrëveshje.

Më vjen keq, z. President që dje disa herë keni shprehur keqardhjen që Albin Kurti nuk është ende nëpër burgjet serbe.

A nuk do duhej rasti i tij dhe rasti i dhjetra mijëra të rinjëve shqiptarë të arrestuar atëkohë të ju shërbejë si dëshmi më e mirë për politikën e gabuar e represive të Serbisë në Kosovë?

Keni arrestuar një të ri, keni fituar një Kryeministër me të cilin duhet patjetër të bisedoni e të arrini marrëveshje.

Secili që është objektiv e di që kriza në Kosovë nuk daton nga viti i kaluar.

Ajo është pasojë e politikës represive dhe të gabuar të cilën e keni udhëhequr me dekada.

Është fakt që Kosova ka qenë vendi ndaj të cilit është ushtruar represioni më i gjatë shtetëror në historinë e re të Ballkanit.

Jemi në një situatë ku ka ardhur fundi i ekuilibrimit në dy karrige dhe kemi sinkronizim të plotë të qëndrimeve të BE-së dhe SHBA-së rreth domosdoshmërisë së arritjes të marrëveshjes me Kosovën.

Shtetet perëndimore po e bëjnë të qartë që janë të inkuadruara dhe që kërkojnë nënshkrimin e marrëveshjes.

Vizitat e fundit të zyrtarëve të caktuar të SHBA-ve, BE-së tregojnë që është duke ndodhur një aksion diplomatik i cili ka për qëllim të sjellë Serbinë deri në atë pikë sa që do të duhej definitivisht të vendosë rreth orientimit të sajë.

Tani jemi në udhëkryq dhe po përballemi me pyetjen: si të përcaktohet e ardhmja?

Taktizimet me prolongime nuk kanë më vend.

Në këto momente kyçe bjen mbi Ju, si president i zgjedhur, përgjegjësia i këtij shteti që nëpërmjet dialogut të vini deri te marrëveshja.

Receta për një katastrofë të sigurt është iluzioni që NATO dhe Amerika, një ditë do të shkatrrohen prandaj edhe duhet të pritet dita e cila do të ishte në favor të Serbisë.

Idhtarët e “konfliktit të ngrirë” dhe teorive iluzionare, si edhe ata të tjerët që po paralajmrojnë “Shetitjen e re triumfuese në Kosovë” jetojnë në ëndrralla.

“Bastet e tyre patriotike” më ngjajnë me atë thënien e Mesha Selimoviq “Sikur të kishim kajmak, ashtu që nuk kemi miell, kaçamak të mirë do të bënim”.

Edhe Serbisë edhe Kosovës marrëveshja ia hap perspektivën evropiane, e në të njejtën kohë, marrëveshja, për të gjithë Ballkanin Perëndimor, do të shënonte hap para në krahasim me trendet aktuale regresive.

Deklaruat se kemi nevojë për pajtim me Shqiptarët. Ky është një lajm i mirë dhe shpresojë të jetë i sinqertë.

Është problematike kur flitni për Kosovën. Sepse po flitni për territore e jo për njerëz.

Shqiptarët e Luginës së Preshevës shpresojnë që arritja e Marrëveshjes Bazë në mes të Serbisë dhe Kosovës do të ketë ndikim të drejtpërdrejtë dhe pozitiv në avancimin e të drejtave ligjore e politike të shqiptarëve.

Jemi të sigurtë që arritjen e Marrëveshjes Bazë Beogradi do duhej ta shfrytëzojë si hapje të një kapitulli të ri në komunikim me shqiptarët e Luginës së Preshevës.

As sot, gati 22 vite më vonë nga nënshkrimi i marrëveshjes së 2001, as pas marrëveshjes në vitin 2009 dhe marrëveshjes së vitit 2013, pozita e shqiptarëve nuk ka ndryshuar sepse Beogradi nuk ka rrespektuar marrëveshjet e arritura dhe obligimet e marra.

Neni 3 i propozimit Evropian të “Marrevshjes bazë” thotë: “Në kuadër të Kartës së Kombeve të Bashkuara, palët, në mes vete, të gjitha çështjet do t’i zgjidhin me marrëveshje reciproke, në mënyrë paqësore dhe do të përmbahen nga të gjitha format e kërcënimeve ose përdorimit të dhunës”.

Jam i bindur që pozita diskriminuese e shqiptarëve të Luginës, edhe në të ardhmen, do të paraqet një prej çështjeve të diskutueshme në mes të Kosovës dhe Serbisë.

Duke e patur parasysh që diskriminimi politik e institucional i shqiptarëve të Luginës vie shpesh si pasojë e tensioneve në mes të Serbisë dhe Kosovës, besojmë që gjetja e aranzhmaneve simetrike dhe të balansuara për mbrojtjen dhe avancimin e të drejtave të pakicave në përputhje me standardet evropiane dhe të drejtën ndërkombëtare, do të ishte rrugëtim i sigurt drejt krijimit të mardhënieve të mira në mes të Kosovës dhe Serbisë, por edhe një hap i madhë drejt paqes afatgjate në Ballkanin Perëndimor.

Faleminderit.

Kategori
Uncategorized
Kategori
Uncategorized

Berisha : Yuri Kim,-Një McGonigal me fustan!

Guvernatorja Yuri Kim, shkelmoi Konventën e Vjenës dhe kurrë s’mund të ketë qenë dhe s’mund të jetë përfaqësim i vlerave, të Amerikës së ligjeve, të shteteve të bashkuara që udhëheqin me moralin, frymën e tyre.

Unë e di që ajo do ta transmetojë këtë gjë si qëndrim antiamerikan, por ka një besim të palëkundur tek ai vend, që vërtet ka një McGonigal, por e arreston atë McGonigal.

Vend të dytë si ai nuk ka.

Sulmet ndaj Opozitës, të McGonigalit me futan, krahasuar me McGonigalin me kollare. Si mekanizëm. njëri u mor me manipulim, por s’është marrë me më pak manipulime zonja Kim.

Kim ka thirrur njëri pas tjetrit për t’i manipuluar të gjithë deputetët e Partisë Demokratike, duke drejtuar mesazhe kërcënuese në drejtim të Berishës, duke përdorur citate të Enver Hoxhës.

I know she will pass this off as an anti-American attitude.  

There is absolutely nothing anti-American about this attitude, on the contrary, there is an unshakable faith in that country, which McGonigal does have, but arrests him.

In that country that protects freedoms and values, there are defects and flaws, but there is no second one.

She kicked the Constitution of her country, she kicked the Vienna Convention. These can never be orientations of America of values, of America of laws. The USA, who lead with their morals and spirit.

The attacks on the opposition, McGonigal in a dress, compared to McGonigal in a collar, as a mechanism one dealt with manipulation, but no less manipulation against the opposition was dealt with by Mrs. Kim. Calling the deputies to process and manipulate them.

He has dealt with no less manipulations by sending Sali Berisha threatening and obscene messages. It has dealt with no less manipulations using Enver Hoxha's quotes against the opposition people.

It could never defend the presidential instructions, showing the grass to those who overthrew communism and were, and are, the most pro-Western political force in Albania.

You can't really label her other than McGonigal in a dress. Remember the unconditional support he gave to the corrupt ministers of Edi Rama. McGonigal's friends.

Remember her relationships with Edi Rama and Erion Veliaj, relationships based only on mutual files. I have denounced it and I will stand by it until the end," said Berisha.
Kategori
Uncategorized

Alabaku i Shqipërisë dhe Alabari i Emirateve të Bashkuara Arabe…

Shkruan Adriana Kalaja, Avokate .

Kur dëgjova se Edvin Kristaq Rama, Alabaku Kryeministër (fatkeqësisht) I Shqipërisë, pas 5 ditësh i fshehur nga publiku dhe i ngujuar në bunkerin e Surrelit ngritur mbi tokën e grabitur nga Lindita Rama (Xhillari), shkoi në Portin e Durrësit për të firmosur një “marëveshje” me Alabarin, mu kujtua ajo shprehja se: “Vrasësi kthehet gjithmonë në vendin e ktimit”.

Pse e them këtë?

Sipas meje, shkatërrimi i Portit të Durrësit, është afera më e madhe jo vetëm korruptive, por mega afera në drejtim të shkatërrimit të historisë shqiptare dhe identitetit kombëtar.

Atë që prej qindra shekujsh nuk e bënë pushtuesit dhe shovinistët serb, e bëri Alabaku i Shqipërisë, nën interesat e lobeve serbe e ruse dhe financuar nga antishqiptari George Soros.

Nisur nga fakti se jam njohëse shumë e mirë si e marëveshjes së parë me Emiratet e Bashkuara Arabe ose e Ligjit Nr.145/2020, ligj të cilin mbi 28 deputetë të opozitës (pjesë e punës për përgatitjen e kërkesës isha edhe unë ndër të parat duke ja propozuar z. Berisha që më 16 shkurt 2022 për ta dërguar në Kushtetuese), si dhe e marëveshjes së dytë, ose Ligjit Nr.79/2022, Alabaku i Shqipërisë, në fakt ashtu si dhe e ka në natyrën e tij, paguan mjaftueshëm me ish sigurimsa dhe jo vetëm, Alabarin e Emirateve të Bashkuara me qëllimin:

1-Për të tërhequr vëmëndjen e publikut nga skandali Mc Gonigal;

2-Për ta futur opozitën dhe publikun në debatin shterpë për këtë marëveshje përsa kohë që marëveshje nuk ka.

Secili nga ne, me përpjekjen më të vogël, kupton se jo vetëm nuk ka patur marëveshje pëesa kohë ajo është miratuar nga Kuvendi i Shqipërisë dhe dekretuar nga Presidenti i Republikës me Dekretin Nr.13886 datë 21.12.2022, por edhe vetë marëveshja e dytë e 2022, ose Ligji Nr.79/2022 bie ndesh me Ligjin Nr.145/2020.

Për të qenë sa më e qartë dhe konçize paraqes vetëm emërtimet e dy marëveshjeve ose ligjeve:

LIGJ
Nr. 145/2020
PËR RATIFIKIMIN E MARRËVESHJES PËR BASHKËPUNIM EKONOMIK NDËRMJET KËSHILLIT TË MINISTRAVE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË DHE QEVERISË SË EMIRATEVE TË BASHKUARA ARABE

Neni 1
Ratifikohet marrëveshja për bashkëpunim ekonomik ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Emirateve të Bashkuara Arabe sipas tekstit që i bashkëlidhet këtij ligji dhe është pjesë përbërëse e tij.

LIGJ
Nr. 79/2022
PËR MIRATIMIN E MARRËVESHJES KUADËR NDËRMJET KËSHILLIT TË MINISTRAVE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË DHE EAGLE HILLS REAL ESTATE DEVELOPMENT, ALBANIAN SEAPORTS DEVELOPMENT OMPANY
SHA, DHE NSHMI DEVELOPMENT L.L.C., NË LIDHJE ME PROJEKTIN E INVESTIMIT STRATEGJIK “MARINA & JAHTET E DURRËSIT”.

Neni 1
Miratimi i marrëveshjes
Miratohet marrëveshja kuadër ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Eagle Hills Real Estate Development, Albanian Seaports Development Company sh.a., dhe NSHMI Development L.L.C. për projektin e investimit strategjik “Marina & Jahtet e Durrësit”, si dhe shtojcat e kësaj marrëveshjeje kuadër sipas tekstit që i bashkëlidhet këtij ligji.

Aq më tepër që në marëveshjen e parë, ose Ligji Nr.145/2020 dhe ashtu siç na u propagandua, investitore do të ishte kompania shtetërore Emmar.

Mjafotn të shikoni objektin e këtyre dy ligjeve, e kuptoni drejtimin e kundërt që kanë ndaj njëra tjetrës, por edhe me gjithë kuadrin ligjor shqiptar.

Neni 2
Regjimi i posaçëm në zbatim të marrëveshjes

  1. 🔻Shoqëria e përbashkët për realizimin e projektit “Marina & Jahtet e Durrësit” përjashtohet nga detyrimi për të paguar taksën e ndikimit në infrastrukturë për ndërtimet e reja dhe kontributin e strehimit social sipas legjislacionit në fuqi për sistemin e taksave vendore dhe legjislacionit në fuqi për strehimin social. Vlera e detyrimit të përjashtuar është pjesë e kontributit të shtetit shqiptar në investim, sipas marrëveshjes së përcaktuar në nenin 1 të këtij ligji.
  2. 🔻Dhënia e lejeve, licencave dhe akteve të tjera administrative të nevojshme për realizimin e projektit të investimit strategjik “Marina & Jahtet e Durrësit” bëhet sipas legjislacionit në fuqi, por, në çdo rast, brenda një afati prej jo më shumë se 150 ditësh.
  3. 🔻Pronat e paluajtshme shtetërore, të transferuara në Fondin e Pasurive të Paluajtshme për Mbështetjen e Investimeve Strategjike, për zhvillimin dhe realizimin e projektit investues strategjik “Marina & Jahtet e Durrësit” (Durrës Yachts & Marina), me vendim të Këshillit të Ministrave i kalojnë në pronësi shoqërisë “Albanian Seaports Development Company” sh.a.

Nga analiza që i kam bërë Ligjit Nr.79/2022, në asnjë nen të saj nga neni 1 deri te neni 29.11, nuk ka parashikime se mbi këtë marëveshje të votuar në Kuvend, do të ketë një marëveshje tjetër dhe, kjo pikërisht midis Alabakut të Shqipërisë dhe Alabarit të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Aq më shumë se, nëse shohim marëveshjen sipas Ligjit Nr.79/2022, Kunati i Lulzimit është me pjesë aty.

Sesa në % apo Cash, koha do na e tregojë por se kompania ku administratori i tij ishte rastësisht administrator, vazhdon të jetë në ligj, veçse me emër të ndryshuar.

Ishte Symphony Real Estate Development sh.p.k me NIPT M11726006H dhe u kthye ne Eagle Hills Real Estate Development sh.p.k me të njëjtin NIPT.
Për këtë qëllim, unë i kërkoj Alabakut të Shqipërisë që të nxjerr “marëveshjen” që ka firmosur dje me z. Alabar dhe, në këtë kuadër kam disa pyetje:

  1. Kush është objekti i marëveshjes së datës 30.01.2023?
  2. Me çfarë cilësie e ka firmosur marëveshjen Alabaku i Shqipërisë?
  3. Në çfarë neni të Ligjit Nr.79/2022 është parashikuar se do ketë një marëveshje tjetër Pasi ajo të jetë votuar në Kuvend?

Këtë rradhë në shitje ishte Alabari.

Jo me trastë në parkim po në vijim të pazareve të pista për Portin e Durrësit dhe jo vetëm.

Dikur e diku Don Lu, Vllahutin, Soreca e më gjërë.
Pra, ky është ai Alabaku Kryeministër i Shqiptarëve që i blen të gjithë.

Ky është ai Alabaku Kryeministër i Shqiptarëve që ata që nuk i blen dot me para, i blen me më shumë para.

Nga ambasadorët e deri te zyrtarët e FBI-së.

Dhe në rastin konkret, Alabarin nuk e ka blerë me para.

E ka blerë duke i ofruar atij dhe vetes pastrimin e miliardave eurove dhe dollarëve të fshehura në offshore, sponsorizuar të dy nga qarqet shoviniste serbe dhe ruse, kundër Shqipërisë dhe sovranitetit të saj.

Jashtë çdo imagjinate është se edhe një prej oligarkëve shqiptar më të fuqishë, ka ofruar miliona euro ndaj Mc Gonigal dhe Alabakut të Shqipërisë për t`ju shtyrë shpallja Non Grata, ka portin privat në Porto Romano dhe, se atje do ndërtohet edhe Porti i Ri…….

Me kismet do thoshte populli por këto janë faktet.

Se këtij oligarkut nuk i mjaftojnë vetëm aeroportet por i duhen edhe disa porte të cilat, falen me firmën e Alabakut të Shqipërisë, sikur t`i kishte prona të Kristaqit dhe Anetës.

Dhe ka të drejtë që bashkë me Alabakun, paguajnë me paret tona Mc Gonigal.

Madje dhe të dashurën e tij.

Ka ndonjëri ndonjë paqartësi?

Në fakt e kam unë një.

Se unë në fakt nuk e di më çfarë është paguar Merimangës së Zezë, alias Yuri Spiropali nga janari 2020 e vijim në Shqipëri, me Euro, USD, tendera, pasuri të paluajtshme apo korrupsion erotik, por di se ajo është pjesë e të gjithë akteve korruptive të qeverisë që udhëhiqet nga një Alabak.

Ndryshe?

Minimalisht do dilte kundër kësaj mega afere që bie ndesh me politikën gjeo strategjike të NATO-s.

Së shpejti do i merrni vesh edhe ato për të cilat vazhdoni të jeni skeptikë.

Koha më ka dhënë gjithmonë të drejtë.

NDAJ, referuar sa më sipër, unë e sfidoj Alabakun e Shqipërisë që të nxjerrë “marrëveshjen që ka firmosur me Alabarin e Emirateve të Bashkuara Arabe dhe për këtë mbaj përgjegjësi ligjore.

Upssss se desh harrova?

Këta Samitistët e BE-së kur erdhën në Tiranë, e dinin se do akomodoheshin te hoteli “Marriot”, në pronësi të një oligarku rus (Oleg Deripaska), mik i Alabakut dhe Alabarit? Edhe i Mc Gegonalit.


Jo pë gjë por, pronarë e këtij hoteli, bashkë me Olegun, po lobojnë dhe sponsorizojnë shumë fort amnistinë fiskale, që këta Samitistët e BE-së e “kundërshtojnë”, megjithëse Ursula e ka pikë të dobët Alabakun Shqipërisë?

Ja kshu kshu.