Kategori
Uncategorized
Kategori
Uncategorized

Grenell, viktima ose i vetëofruari i manipulimit serb të historisë – Nga Lisen Bashkurti

Grenell, the victim or self-sacrificer of Serbian history manipulation –

Dje pamë në Twiter, ish-diplomatin amerikan Richard Grenell t’u uronte Serbëve ‘festën e Vidovdanit’ dhe të ‘vrasjes së heronjve të shenjtë si Car Lazari në Betejën e Fushë Kosovës’. Grenell duket qartazi që shpreh simpatinë për historinë, tejet të shtrëmbëruar dhe të manipuluar politikisht nga Serbia lidhur me Kosovën. Dhe imagjinoni që ky Grenell përfaqësonte Presidentin e SHBA në bisedimet Kosovë-Serbi një vit më parë. Ky ish-diplomat amerikan, si edhe mjaft diplomatë të huaj nëpër botë, është viktimë e mirëfilltë e manipulimit serb të historisë së Kosovës. Them i manipuluar se mund të jetë edhe i vetëofruar ndaj qasjes Serbe të politizimit të historisë. Por, gjithsesi, pa kurrëfarë paragjykimi po i themi disa fjalë për të vërtetën historike mbi Vidovdanin.

1. Historia

Beteja e Fushë Kosovës e vitit 1389 ishte një përballje e të krishterëve të kësaj pjesë të Ballkanit me osmanët. Në këtë betejë, dhe kjo është e vërtetë e provuar tashmë nga historianët dhe gjërësisht e njohur për ato që e lexojnë historinë nga studimet dhe jo nga tekstet historike Serbe, u vra Sulltani Osman nga Millosh Kopiliçi, një djalosh shqiptar i Kosovës. Në trojet e Kosovës, shqiptarët jetonin qindra vjet përpara se serbët, dhe përgjithësisht sllavët e Jugut të zbrisnin në Ballkan, në periudhën midis shekujve 6-9 të Mesjestës së Mesme.

Millosh Kopiliçi, një djalosh shqiptar i Kosovës.

U desh shumë mund e përpjekje, konflikte dhe luftra, kërbaç dhe karrota që dyndjet serbe dhe ato sllavo-jugore të akomodoheshin tek popujt autoktonë të Ballkanit, midis të cilëve ishin edhe shqiptarët dhe grekët, si dhe të pranonin liturgjinë e Kishës Ortodokse Bizantine.

Me pak përpjekje po të zhytesh përtej historisë së shkruar në shekullin e 19-të nga historianët dhe shkrimtarët serbë, rezulton qartësisht dhe në mënyrë të pakundërshtueshme nga burime të shumta që serbët ishin ndër të krishterët e fundit që pranuan liturgjinë Ortodokse, falë fuqisë dhe mençurisë së Kishës Ortodokse Bizantine. Por, çfarë ndodhi me historiografinë Serbe në shekullin 19-të?

2. “Miti i Kosovës”, manipulim i historisë

Fillimi i lëvizjes nacionaliste serbe në shekullin e 19-të shënon fillimin e manipulimit politik të historiografisë serbe lidhur me Kosovën. Në valën e parë të ngritjes së nacionalizmit serb, bazuar në doktrinën e Ilia Garashaninit deri në 1878, vëmëndja kryesore e historianëve dhe shkrimtarëve Serbë ishte kryesisht drejt Bosnie-Hercegovinës. Mirëpo, mbas Kongresit të Berlinit, të vitit 1878, Bosnie-Hercegovina iu dha Monarkisë dualiste Austro-Hungareze. Endrra serbe u shua përkohësisht dhe filloi spostimi i vëmendjes ndaj territoreve të Kosovës. Kështu që, mbas 1878 filloi parapërgatitja e strategjisë ofensive serbe kundër Kosovës. Kjo strategji nisi me mjetet e politizimit nacionalist të historisë së Kosovës.

Lisen Bashkurti – Tiranë

Nga vitet 1844 deri në 1906 doktrina e Naçertanjes, (Serbisë së Madhe) ishte dokument sekret dhe zotërohej vetëm nga disa politikanë të lartë serbë. Është kjo arsyeja që askush nuk e atakoi atë doktrinë. Ndërsa praktikisht, për herë të parë u festuan publikisht beteja e Fushë Kosovës (Vidovdanit) në 1889, dhjetë vjet mbas Kongresit të Berlinit, kur serbët tanimë e kishin humbur Bosnie-Hercegovinën dhe po spostoheshin strategjikisht drejt Kosovës.

3.“Dita e Kosovës”, doktrinë nacionaliste

Një vit më pas, në 1890, Vidovdani u shpall ‘Dita e Kosovës’, pra festë nacionaliste Serbe. Në të gjithë tekstet historike dhe gjeografike të Serbisë u miratuan curricula të manipuluara shtetërore monopol që vazhduan dhe vazhdojnë të jenë edhe sot valide në shkollat, kishat dhe Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Serbisë.

Filloi tjetërsimi i historisë së Kosovës. U shpallën kisha, varreza, monumente historike e kulturore të shenjta Serbe mbi territorin e saj. U bënë edhe shpërfytyrime mbi mjaft objekte historike, të shenjta e kulturore të shqiptarëve. Toponime të shumta filluan të zëvëndësojnë masivisht toponimet autoktonë shqiptare në Kosovë. Fjalës së vjetër ‘Kosovë’ iu u shtua edhe ‘Metohi’ dhe togfjalëshi ‘Kosovë e Metohi’ hyri gjërësisht në fjalorin dhe retorikën politike e propogandistike serbe për identifikimin e Kosovës.

Grenell – Vuçiç

Mbi të gjitha filloi një fushatë intensive dhe shumë agresive për etiketimin e shqiptarëve të Kosovës si ’ardhacakë të vonë’, ‘barbarë’ si ‘të dhunshëm’, ‘muslimanë otomanë’, ‘ekstremistë’ e ‘mbrojtës të turqve në Ballkan’. Për kundër këtij etiketimi, Serbët u identifikuan si ‘viktima të dhunës shqiptare”. Këto ‘viktima serbe’ kishin ‘nevojë për mbrojtjen e shtetit serb’. Për këtë u lançua në vitet 30-të të shekullit 20-të doktrina e Vasa Çubriloviçit “Përzënia e Shqiptarëve’, që në mënyrë të detajuar u parashtronte shtetit serb rrugët dhe mënyrat për çfarosjen e shqiptarëve të Kosovës dhe zëvëndësimin e tyre me kolonë serbë.

4. Vidovdani, imazh i manipuluar ndërkombëtar

Nga Serbia Vidovdani rrëshqiti si festë në Malin e Zi, që mund të konsiderohet viktima e parë e propogandës manipulative serbe jashtë kufijve të saj politikë. Malazezët e besuan dhe e festuan të parët Vidovdanin verbërisht. Më pas në Kroaci dhe Slloveni, në fillimet e shekullit 20-të, mbas krijimit të Mbretërisë treshe Serbo-Kroato-Slovene, Vidovdani u përhap si festë serbe.

Ndërkohë, midis Luftës së Parë Botërore, si pasojë e konjukturës së aleancave ndërkombëtare, Serbia e lançoi Vidovdanin në Britaninë e Madhe, në Francë dhe më pas edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Britania e Madhe mbështeste serbët për ‘solidaritet’ dhe si aleatë, po kështu edhe Franca mbështeste serbët si modeli i ‘hakmarrjes’. Në SHBA festimet nisën më vonë, por edhe atje pati përkujtime, retorikë dhe botime të ndryshme për Vidovdanin.

Në Britani, Francë e SHBA, nga komitete, universitete e shoqata të ndryshme u bënë festime përkujtimore të Vidovdanit, pra ‘Ditës së Kosovës’, që do të konsiderohej si festë nacionale e Serbisë. Etiketimi ‘Dita e Kosovës” u shoqërua me retorikën politizuese të historisë që e quante Kosovës ‘zemra e Serbisë’, ‘shpirti i tokës së shenjtë’ dhe deri “Jeruzalemi i Serbisë’. Car Lazari u shpall shenjt serb. Identiteti i Kosovës u shpërfytyrua. Imazhi i saj u manipulua gjërësisht. E vërteta u shtrëmbërua. Gjithçka bëhej për qëllime politike. Nacionalizmi Serb po ngrinte një makineri propogande shtetërore vetëm për Vidovdanin.

5.Vidovdani si “shkëlqimi’ dhe rënia” e Millosheviçit

Sllobodan Millosheviçi ndoqi të njëjtën qasje politizuese të historisë serbe për të arsyetuar qëllimet e tij politike mbi Kosovën. Në vitin 1989, me rastin e 600-vjetorit të Vidovdanit, Millosheviçi shkoi në Fushë-Kosovë ku shpalli publikisht qëndrimin e tij ndaj Kosovës, lançoi nacionalizmin serb mbi Kosovën dhe gjithë Jugosllavinë, bëri ndryshimet kushtetuese për suprimimin e autonomisë së Kosovës dhe Vojvodinës dhe shpalli doktrinën ‘një Jugosllavi e fortë me një Serbi të fortë’. Kjo ishte e kundërta e doktrinës së Titos që thoshte ‘një Jugosllavi e fortë me një Serbi të dobët’.

Gjatë luftrave të përgjakshme në shpërbërjen e Jugosllavisë, Vidovdani, krahas Serbisë u festua kryesisht në Bosnie-Hercegovinë nga serbët dhe armata serbe e drejtuar nga Karaxhiçi dhe Mlladiçi. Madje krimineli Mlladiç, që më pas do dënohej me burgim të përjetshëm në Hagë për krime luftë dhe krime kundër njerëzimit, do të konsiderohej nga Serbët e Bosnie-Hercegovinës dhe armata Serbe si ‘Heroi Lazar’ i Bosnie-Hercegovinës.

Profili i Millosheviçit nisi ngritjen nga komunist në nacionalist pikërisht në festimet e Vidovdanit në Kosovë në vitin 1989. Por, do ishin pikërisht politikat shfarosëse, pastrimet etnike, genocidet dhe krimet kundër njerëzimit të aplikuara nga Millosheviçi mbi ‘Vidovdan’ që do shënonin njëkohësisht rënien e tij. ‘Vidovdani’ do bëhej varri i doktrinës politike nacionaliste Serbe të Sllobodan Millosheviçit.

Viti 1999 shënoi me ndërhyrjen ajrore të NATO-s mbi objektet strategjike serbe fundin e nacionalizmit Serb mbi ‘Vidovdan’. E drejta humanitare ndërkombëtare i dha të drejtë popullit të Kosovës. Miti i Kosovës nisi të bjerë. E vërteta filloi të ndriçohej. Pavarësia e Kosovës i dha fund manipulimeve politizuese të historisë së Kosovës nga Serbia.

Por përpjekjet e Serbisë për vazhdimin e manipulimit të Vidovdanit, ose ‘Mitit të Kosovës’ vazhdojnë, sikundër vazhdojnë edhe viktimat politike e diplomatike të këtij manipulimi ose edhe të vetëofruarit e saj. Ish-diplomati Richard Grenell duket të jetë njëri prej tyre përtej Atlantikut…

©Lisen Bashkurti

Grenell, the victim or self-sacrificer of Serbian history manipulation – By Lisen Bashkurti

Lisen Bashkurti – Tirana

Yesterday we saw on Twitter, the former American diplomat Richard Grenell wishing the Serbs ‘the feast of Vidovdan’ and the ‘murder of holy heroes like Tsar Lazar in the Battle of Fushë Kosovë’. Grenell clearly seems to express sympathy for history, highly distorted and politically manipulated by Serbia regarding Kosovo. And imagine that this Grenell represented the US President in the Kosovo-Serbia talks a year ago. This former American diplomat, as well as many foreign diplomats around the world, is a real victim of the Serbian manipulation of Kosovo’s history. I say manipulated that he may even be self-sacrificing towards the Serbian approach to the politicization of history. But, anyway, without any prejudice we are saying a few words about the historical truth about Vidovdan.

 1. History The battle of Fushë Kosovë in 1389 was a confrontation of the Christians of this part of the Balkans with the Ottomans. In this battle, and this is a fact already proven by historians and widely known to those who read history from studies and not from Serbian historical texts, Sultan Osman was killed by Milo K Kopiliçi, a Kosovo Albanian boy. In the lands of Kosovo, Albanians lived hundreds of years before the Serbs, and generally the South Slavs, descended to the Balkans, between the 6th and 9th centuries of the Middle Ages. It took a lot of effort, conflicts and wars, carts and carrots for the Serbian and South Slavic invasions to be accommodated among the autochthonous peoples of the Balkans, including Albanians and Greeks, as well as to accept the liturgy of the Byzantine Orthodox Church. With a little effort if you dive into the history written in the 19th century by Serbian historians and writers, it results clearly and unequivocally from the many sources that Serbs were among the last Christians to accept the Orthodox liturgy, thanks to their power and wisdom. of the Byzantine Orthodox Church. But what happened to Serbian historiography in the 19th century?
 2. “The myth of Kosovo”, manipulation of history The beginning of the Serbian nationalist movement in the 19th century marks the beginning of the political manipulation of Serbian historiography regarding Kosovo. In the first wave of the rise of Serbian nationalism, based on the doctrine of Ilia Garashanini until 1878, the main focus of Serbian historians and writers was mainly on Bosnia and Herzegovina. However, after the Berlin Congress of 1878, Bosnia-Herzegovina was ceded to the dual Austro-Hungarian Monarchy. The Serbian dream was temporarily extinguished and the shift of attention to the territories of Kosovo began. Thus, after 1878, the preparation of the Serbian offensive strategy against Kosovo began. This strategy started with the means of nationalist politicization of Kosovo’s history. From 1844 to 1906 the doctrine of Nachertanja (Greater Serbia) was a secret document and was possessed only by a few senior Serbian politicians. This is why no one attacked that doctrine. While practically, for the first time the battle of Fushë Kosovë (Vidovdan) was publicly celebrated in 1889, ten years after the Berlin Congress, when the Serbs had already lost Bosnia-Herzegovina and were moving strategically towards Kosovo.
 3. “Kosovo Day”, nationalist doctrine A year later, in 1890, Vidovdan was declared ‘Kosovo Day’, a Serbian nationalist holiday. Manipulated state monopoly curricula were adopted in all historical and geographical texts of Serbia, which continued and continue to be valid even today in the schools, churches and the Academy of Sciences and Arts of Serbia. The alienation of Kosovo’s history began. Churches, cemeteries, sacred Serbian historical and cultural monuments were declared on its territory. Transfigurations were also made on many historical, sacred and cultural objects of Albanians. Numerous toponyms began to massively replace the autochthonous Albanian toponyms in Kosovo. The old word ‘Kosovo’ was added to ‘Metohi’ and the phrase ‘Kosovo and Metohija’ was widely used in the Serbian political and propaganda vocabulary and rhetoric for the identification of Kosovo. Above all, an intense and very aggressive campaign was launched to label Kosovo Albanians as ‘latecomers’, ‘barbarians’ as ‘violent’, ‘Ottoman Muslims’, ‘extremists’ and ‘defenders of the Turks in the Balkans’. Against this labeling, Serbs were identified as “victims of Albanian violence”. These ‘Serb victims’ needed ‘protection of the Serbian state’. For this reason, in the 1930s, Vasa ububrilovi dok’s doctrine “The expulsion of Albanians” was launched, which detailed the ways and means for the extermination of Kosovo Albanians and their replacement with Serb settlers.
 4. Vidovdani, internationally manipulated image From Serbia, Vidovdani slipped into a holiday in Montenegro, which could be considered the first victim of Serbian manipulative propaganda outside its political borders. The Montenegrins were the first to believe and celebrate Vidovdan blindly. Later in Croatia and Slovenia, in the early 20th century, after the creation of the trio Serbo-Croatian-Slovenian Kingdom, Vidovdan spread as a Serbian holiday. Meanwhile, between the First World War, as a result of the conjuncture of international alliances, Serbia launched Vidovdan in Great Britain, France and later in the United States. Great Britain supported the Serbs for ‘solidarity’ and as allies, so did France support the Serbs as a model of ‘revenge’. In the US the celebrations started later, but even there there were various commemorations, rhetoric and publications about Vidovdan. In Britain, France and the USA, various committees, universities and associations commemorated Vidovdan, ie ‘Kosovo Day’, which would be considered as a national holiday of Serbia. The labeling ‘Kosovo Day’ was accompanied by the politicized rhetoric of history calling Kosovo the ‘heart of Serbia’, the ‘spirit of the holy land’ and even the ‘Jerusalem of Serbia’. Tsar Lazar was proclaimed a Serbian saint. Kosovo’s identity was disfigured. Her image was widely manipulated. The truth was distorted. Everything was done for political purposes. Serbian nationalism was setting up a state propaganda machine just for Vidovdan.
 5. Vidovdan as Milosevic’s “rise and fall” Slobodan Milosevic followed the same politicizing approach of Serbian history to justify his political goals on Kosovo. In 1989, on the occasion of the 600th anniversary of Vidovdan, Milosevic went to Fushë Kosovë / Kosovo Polje where he publicly announced his position on Kosovo, launched Serbian nationalism on Kosovo and all of Yugoslavia, made constitutional changes to abolish the autonomy of Kosovo and Vojvodina, and declared the doctrine of ‘a strong Yugoslavia with a strong Serbia’. This was the opposite of Tito’s doctrine that ‘a strong Yugoslavia with a weak Serbia’. During the bloody wars in the break-up of Yugoslavia, Vidovdan, along with Serbia, was celebrated mainly in Bosnia-Herzegovina by Serbs and the Serbian army led by Karadzic and Mladic. Even the criminal Mladic, who would later be sentenced to life in prison in The Hague for war crimes and crimes against humanity, would be considered by Bosnia and Herzegovina Serbs and the Serbian army as the ‘Lazar Hero’ of Bosnia and Herzegovina. Milosevic’s profile began to rise from communist to nationalist during the Vidovdan celebrations in Kosovo in 1989. But it would be Milosevic’s policies of extermination, ethnic cleansing, genocide and crimes against humanity that marked the fall of Vidovdan. his. ‘Vidovdan’ would become the grave of Slobodan Milosevic’s Serbian nationalist political doctrine. The year 1999 marked the end of Serbian nationalism on ‘Vidovdan’ with NATO air intervention on Serbian strategic facilities. International humanitarian law gave rights to the people of Kosovo. The myth of Kosovo began to fall. The truth began to shine. Kosovo’s independence put an end to the politicization of Kosovo’s history by Serbia. But Serbia’s efforts to continue manipulating Vidovdan, or the ‘Kosovo Myth’, continue, as do the political and diplomatic victims of this manipulation or its self-promotion. Former diplomat Richard Grenell appears to be one of them across the Atlantic… © Lisen Bashkurti
Kategori
Uncategorized

Kur shet votën për 50 euro …

Eurodeputeti Castaldo.
Kategori
Uncategorized

Henze, Schütz . Katastrofë, disa ambasadorë ngatërruan situatën aktuale me dëshirat e tyre.

Veçse këto dëshira të këtyre ambasadorëve në Shqiperi nuk ishin as me shumë dhe as më pak një zgjatim i politikës mashtruese të qeverisë Rama, per ti fshehur Brukselit dhe Bashkimit Europian, të verteten e hidhur per shqiperine. Duke filluar me krimin, korrupsionin qeveritar, drogen, lidhjet e saj me pushtetaret, dhunimin e opozites dhe mediave jo qeveritare, vjedhjen e votes, dhe mafien në pushtet…. . Kjo “pako gjë” 😉 ju fshe ne raportimet e tyre BE-së .

Susanne Schütz dhe Martin Henze /

Në statusin e saj sot në twitter z. Schütz shkruante se Integrimi në BE i gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor është një përparësi për politikën tonë të jashtme – Lexoni artikullin e përbashkët nga Ministrat e Jashtëm të Gjermanisë, Portugalisë dhe Sllovenisë – Presidenca e fundit, aktuale dhe e ardhshme e Këshillit të BE – mbi integrimin në BE të # Ballkanit Perëndimor ketu:

Këtij statusi ju përgjigj keshilltari i CDU, z.Henze, ku citon se ….

The EU integration of the six Western Balkan countries is a priority for our foreign policy – Read the joint article by the Foreign Ministers of Germany, Portugal and Slovenia – the last, current and next EU Council Presidency – on the EU integration of the #WesternBalkans here:

1/1:The problem is that certain ambassadors confused the actual situation with their wishes and reported accordingly in Brussels and Berlin. A disaster, Mrs Schütz….

Kategori
Uncategorized

TE TRETIN TE SHIKOJME Ç’KA DO BEJE.

 • 🆘 E mori Shqipërinë me 2.9 milionë banorë, e çoi 2.4 milionë banorë.
 • 🆘 E mori Shqipërinë me 6 miliardë Euro borxh, e çoi me 13 miliardë Euro borxh.
 • 🆘 E mori Shqipërinë me 200 milionë Euro konçesione, e çoi me 2 miliardë Euro konçesione.
 • 🆘 E mori Shqipërinë me 450 milionë Euro detyrime të prapambetura, e çoi në 550 milionë Euro detyrime të prapambetura.
 • 🆘 E mori Shqipërinë me të gjitha rrugët falas, ka vënë 1 autostrade me pagesë dhe po mendon të bëjë edhe 4 të tjera.
 • 🆘 E mori Shqipërinë me 670 km superstradë/rrugë e gjerë, e çoi në 670 km superstradë/rrugë e gjerë.
 • 🆘 E mori Shqipërinë kur shpenzohej për arsimin 2.8% e PBB-së, (premtoi ta çonte në 5%), e çoi 2.4%.
  Etj.,etj..

Më të mirë se ai s’kemi ku gjejmë.

🔺Askush s’mund ta kishte rrënuar këtë vend më shpejt se ai..
A.Rexhmati /

Kategori
Uncategorized

Po për çfarë ta dua Shqipërinë ?

Nga Albert Avduli /

Për çfarë ta dua Shqipërinë…

– Këtu të vret tjetri se ndodhesh në të njëjtën rrugë ku ndodhet dhe ai, këtu të vret tjetri sepse ke prekur detin ku po noton dhe ai, këtu të vret tjetri po nuk ju deshe si lustraxhi.

– Këtu bursat e ekselencës i përftojnë mediokrit, bijë deputetësh, zyrtarësh të lartë, botues gazetash, pronar televizionesh apo edhe bijë miliarderësh.

– Ne e dimë që ka vajza dhe djem të shkëlqyer në mësime, por janë bijë punëtorësh, bujqish, muratorësh, mësuesish, inxhinierësh, nëpunësish, që veç për kaq nuk përfshihen në programet e mbështetjes financiare nga fondet publike.

– Vend parkimi mund të gjejë 20 km larg shtëpisë sepse atë hapësirë që kishte lagja e rrëmbeu bashkia.Unë e doja Shqipërinë, por ajo tashmë nuk është e imja në asnjë centimetër truall, në asnjë fije mendimi.
Veç flamuri më lidh me të… dhe ai valëvitet se qiellin ende s’e kanë gllabëruar tërësisht.
Si e tillë: e dua, por s’më duhet.
Një dashuri platonike mbetet gjithësesi dhe i detyruar që të banojë në këtë vend të thatë, pa ndjenja, pa shpirt, pa dëshirë.


Këtu, ka humbur shprehja “Ju ndihmoftë Zoti !”, këtu përdoret vetëm “Ju ruajt Zoti !”
Kaq…


post scriptum: të mendosh që para pak orësh ndihesha patriot dhe përsëritja hymnin kombëtar

Kategori
Uncategorized

Henze: Berisha gjithmonë i mirpritur në Evropë dhe veçanarisht në Gjermani.

Ish-Kryeministri i Shqipërisë-Sali Berisha :

Lideri demokrat që e çoj Shqipërinë në rrethet e shoqërinë civile.

Lideri demokrat që e futi shqipërinë në NATO .

Sali Berisha, është gjithmonë i mirpritur në Evropë dhe veçanarisht në Gjermani .

Këshilltari Gjerman CDU/ Martin Henze ,debaton në twitter me – Lotte Leicht – Yuri Kim – Antony Blinken – US Departament of state – US Mision to OSCE – Miroslav Lajćak – Luigi Soreca dhe Hajro Cini …

Në asnjë vend të botës nuk ka njerës të pa gabueshëm, sidomos në ato vende ish diktatoriale që kanë thyer diktaturen komuniste dhe ku ish sigurimi i shtetit me bashkpuntoret e tij, apo pinjollet e bllokut, sot në pushtet, te vene shkopinj dhe shkëmbinj, ne rrugën e pakthyeshme të demokracisë.

Edhe lideri demokrat, ish kryeministri Shqiptar, Sali Berisha si gjitha qëniet njerëzore bën gabime

Shkruan Martin Henze /

Nuk ka lider të pa gabueshëm.

– Por mos harroni :

-Hakmarrja ndaj tij, vjen jo rastësisht .

-Jo vetem nga kelyshet e bllokut te kamufluar si veprimtarë të OJQ, opinioniste, gazetare, historianë, e pseudopatriotë kendej dhe andej kufirit shqiptaro-shqiptar.

– Hakmarrja e tyre ka lidhje jo vetem me rrezimin nga pushteti, çvlerësimin, dhe dënimin e krimeve të komunizmit nga etrit e tyre, dhe te denoncimit çdo ditë të aferave të ndyra të hajduteve, dhe matrapazë, pinjollë, bashkpuntorë, klonim i bllokut sot në pushtet në vjedhjen dhe shitjen e pasurive të popullit.

– Hakmarrja e tyre ka lidhje me denoncimin e tij ndaj tyre për tradhëtinë kombëtare me tjetërsimin dhe shitjen e trojeve të kombit shqiptar armiqve dhe pushtuesve shekullorë .

– Hakmarrja e tyre ka lidhje me denoncimin e tij, per lidhjet e tyre me krimin e organizuar, trafikun e drogës, vjedhjet .

– Hakmarrja e tyre ka lidhje me denoncimet e tij ndaj masakres zgjedhore, vjedhja, blerja dhe tjetersimi i votës popullire.

– Hakmarrja e tyre ka lidhje me veprimtarinë e tij politike.

-Hakmarrja e tyre me Sali Berishën, ka lidhje me liderin që rrëzoj diktaturën komuniste në Shqipëri, si një nga diktaturat më të egra në Evropë.

Lideri demokrat Sali Berisha është gjithmonë i mirpritur në Evropë, dhe veçanarisht në Gjermani .

Statusi i Këshilltarit Henze

Ish-Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, i cili, si të gjitha qeniet njerëzore, gjithashtu bën gabime, por që e çoi Shqipërinë në rrethin e shoqërive civile, në NATO, është gjithmonë i mirëpritur në Evropë dhe veçanërisht në Gjermani.

Kategori
Uncategorized

Aleksandër Vuçiç: Për çdo serb te vrare do te vriten 100 muslimane!

Shkrim nga ish kryeministri shqiptar Sali Berisha .
Kliko mbi video për të parë deklaratën e Aleksandër Vuçiç /

Miq, Presidenti i Sebise Aleksander Vuçiç deklaroi tre dite me pare ne parlamentin e vendit te tij si i habitur se: “ka tentativa që të më shpallin kriminel në mënyrë që të dobësohet pozicioni i Serbisë”. Kjo deklarate e presidentit te serbomadhise vjen pasi politikane te rinj ne Europe mbi bazen e dokumentave te pakundershtuesme kane marre nismen e dregimit te tij ne Gjykaten e Hages per genocid dhe krime kunder njerezimit.

Duke pershendetur kete nisme sado qe te vonuar por te domosdoshme, ju ftoj miq te ti shtrojme disa pyetje presidentit te serbomadhise Aleksander Vuçiç.

Kategori
Uncategorized

Rruga e Elbasanit mund të jetë gjithshka, por jo Amerika .

Liria funksionon !

30 vjet më parë, i ftuar nga kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha. Sekretari Baker do të deklaronte në Tiranë…

Se …

Ne, amerikanët, kemi nje mbeshtetje te hapur per forcat antikomuniste .

Sekretari Jomes Baker në Tiranë ! Video …

Po çfarë po ndodh mbas 30 vitesh, kur kinezëria e rrugës së Elbasanit po na gënjen hapur, çfarë pret nga një kryeministër i droguar !?

Sot ishte 30 vjetori i vizites historike te Sekretarit Baker ne Shqiperi.

Ne kete vizite Baker do sillte mesazhin epik per shqiptaret:

Liria funksionon.

Ne, amerikanët, kemi nje mbeshtetje te hapur per forcat antikomuniste.

Sekretari Baker do deklaronte ne parlament se erdhi ne Shqiperi me ftese te Sali Berishes, kryetari i Partise Demokratike te Shqiperise!

Por sot kinezëria pa pikë cipe dhe dinjiteti, që jo vetem me qëndrimet, por edhe veprimet e saj, po kërkon të na instalojë diktaturen e re Sorosjane, me pinjollët e ish diktatures së sigurimit të shtetit, para 30 viteve në pushtet.

Jo denoncimi, por …
Bashkpunimi i hapur i saj me mafien në pushtet, flet më qartë se kurrë se ku po shkojmë .

Jo vetëm .
Por në kaq pak kohë, (vetem 30 vjet) po kerkon të na ndryshojë edhe historinë, duke na i retushuar dhe ndryshuar paturpësisht atë .

Rruga e Elbasanit.
Dikur një endërr e shqiptarëve për liri .

E nisur me familjen Popa më 12 Dhjetor 1985 kur ajo familje u fut ne ambasadën Italjane.

Rruga e Elbasanit.
Rihapja e ambasadës amerikane më 1 Tetor 1991 .
Bëri realitet ëndrrën e gënjeshtër të shqiptarëve se më në fund e shëmbëm komunizmin.

Rruga e Elbasanit.
Sot një kinezëri që kërkon dhe po realizon një revolucion kulturor …

Koha për reagim.
Koha për tu përballur me të keqen .

Koha për tu përballur me krimin, drogën, vjedhjen e votës, dhe varfërinë .

Koha për tu përballur me mafien neokomuniste në pushtet.

Koha për të mbrojtur jo Sali Berishën, por vetveten, kombin, dhe atë pak demokraci të fituar dhe mbetur, qysh me gjakun e heronjve të 2 Prillit …

Kinezëria nesër ikën.
Ne dhe krimi, ne dhe droga, ne dhe maskarallëku, ne dhe varfëria, ne dhe mafia në pushtet, ne dhe ”burrëria për lëpirje”, pse jo dhe pa burrëria për të reaguar, ngelemi këtu .

E nëse këta të dërguar sillen dhe veprojnë jo si përfaqsues të shtetit të demokracisë, jo si përfaqsues dhe mbrojtës të lirisë së kombeve të vuajtur nën diktaturë .. Por si guvernatorë, e kane gabim.

Amerika nuk eshtë dhe as ka lidhje me perandoritë e dikurshme, siç mundohet ta etiketojë dikush …

Amerika është kombi i lirisë, kombi i shpresës, kombi i paqes, kombi i demokracisë .

Shqipërisë vërtet i duhen reforma të thella jo vetem në drejtësi, por në të gjithë institucionet e shtetit.

Reforma qè pamvarsisht se ata që po i inicjonë (diplomatet) e dinë se janë harxhuar me dhjetra e dhjetra miliona euro te taksa paguesve amerikanë dhe europianë…

Ata e dine mirë se kanë dështuar, por heshtin dhe ”qeshin” …

Heshtin.
Heshtin sepse kanë gënjyer dhe gënjejnë institucionet nderkombëtare, qeveritë e tyre, USA-n apo BE-në, se shqiperia ka arritur çdo standart për tju afruar BE-së (vertet nuk ka shtet ne europe te kete arritur ne 100 vjet standartin e krimit te organizuar, droges, vjedhjes, mashtrimit, dhe mafies në pushtet) aq sa kemi arritur ne në keto tetë vite…

Qeshin.
Qeshin me gënjeshtrat qe na mbushin çdo dite, naivitetin dhe friken tone.

Një popull dele i trembur dhe i varur nga nje kothere buke , dhe frika mos ja presin edhe atë, hesht, nuk reagon, as dhe kur e shtypim me tank …

Ju që e dini rikujtoheni, ju që nuk e dini, mësoheni …
Rruga e Elbasanit mund të jetë gjithshka, por jo Amerika që ne duam dhe respektojmë ! 🇦🇱🇺🇸🇦🇱

Tiranë 1991 /Sekretari Beker dhe Sali Berisha 🇦🇱🇺🇸🇦🇱

Elbasan Street is not America.

Freedom works!

30 years ago, invited by the chairman of the Democratic Party, Sali Berisha. Secretary Baker would declare in Tirana…

See…

We Americans have open support for anti-communist forces.

But what is happening after 30 years, when the Chinese on the street of Elbasan are openly lying to us, what do you expect from a drugged prime minister !?

Today was the 30th anniversary of Secretary Baker’s historic visit to Albania.

In this visit Baker would bring the epic message for Albanians:

Freedom works.

We Americans have open support for anti-communist forces.

Secretary Baker would declare in parliament that he came to Albania at the invitation of Sali Berisha, the chairman of the Democratic Party of Albania!

But today, the Chinese without chip points and dignity, which not only with its attitudes, but also its actions, is seeking to install the new Soros dictatorship, with the suckers of the former state security dictatorship, 30 years ago in power.

No denunciation, but…
Her open collaboration with the ruling mafia speaks more clearly than ever about where we are going.

Not only .
But in such a short time, (only 30 years) it is seeking to change our history as well, retouching and shamelessly changing it.

Elbasan Street.
Once a dream of Albanians for freedom.

Started with the Popa family on December 12, 1985 when that family entered the Italian embassy.

Elbasan Street.
Reopening of the US Embassy on October 1, 1991.
He made the false dream of the Albanians come true that we finally overthrew communism.

Elbasan Street.
Today a Chinese who seeks and is realizing a cultural revolution…

Reaction time.
Time to face evil.

Time to tackle crime, drugs, vote theft, and poverty.

Time to face the neo-communist mafia in power.

Time to defend not Sali Berisha, but himself, the nation, and that little democracy gained and left, since the blood of the heroes of April 2…

The Chinese left tomorrow.
We and crime, we and drugs, us and masquerade, us and poverty, us and the ruling mafia, us and “manhood for licking”, why not and without manhood to react, we stay here.

And if these envoys behave and act not as representatives of the state of democracy, not as representatives and defenders of the freedom of the nations suffering under dictatorship .. But as governors, they are wrong.

America is not and has nothing to do with the former empires, as one tries to label…

America is the nation of freedom, the nation of hope, the nation of peace, the nation of democracy.

Albania really needs deep reforms not only in the judiciary, but in all state institutions.

The reform, despite the fact that those who are initiating them (diplomats) know that tens and tens of millions of euros have been spent on American and European taxpayers…

They know full well that they have failed, but they are silent and “laugh”…

Shut up.
They are silent because the international institutions, their governments, the USA or the EU have lied and are lying, that Albania has reached every standard to get closer to the EU (really no country in Europe has reached the standard of crime in 100 years organized, drugs, theft, fraud, and the ruling mafia) as much as we have achieved in these eight years…

They laugh.
They laugh at the lies that fill us every day, our naivety and our fears.

A sheep people scared and hung by a loaf of bread, and afraid not to wait for it, is silent, does not react, even when we press it with the tank…

You who know are remembered, you who do not know are taught…
Elbasan Street can be everything, but not America that we love and respect! 🇦🇱🇺🇸🇦🇱

Kategori
Uncategorized

Bejker para shqiptarëve: Doktor Berisha më ftoi të vizitoja Shqipërinë dhe unë erdha sa më shpejt kisha mundësi .

Prandaj në fillim të këtij muaji në këtë parlament doktor Sali Berisha më ftoi të vizitoj Shqipërinë dhe unë erdha sa më herët që pata mundësi.

Bejker para shqiptarëve: Doktor Berisha më ftoi të vizitoja Shqipërinë dhe unë erdha sa më shpejt kisha mundësi

“Unë i them popullit të Shqipërisë: Amerika po kthehet te ju”

Më 22 qershor të vitit 1991, Sekretari i Shtetit Xhejms Bejker (James Baker) zhvilloi një vizitë historike në Tiranë. Në sheshin “Skënderbej”, atij iu bë një pritje madhështore. Këtu mbajti një fjalim tejet interesant. Mesazhi kryesor që ai dha ishte se SHBA po kthehej te shqiptarët dhe se rruga e demokracisë do ishte e pandalshme.

Përveç takimeve me autoritetet e kohës dhe opozitën, ai mbajti edhe një fjalë në Kuvendin Popullor, të cilin po e sjellim të plotë dhe pa censurë si më poshtë:

Faleminderit zoti kryetar dhe anëtarë të Kuvendit Popullor!

Dëshiroj të them fillimisht se sa i prekur jam personalisht dhe anëtarët e delegacionit tim për mikpritjen tuaj, një pritje e jashtëzakonshme këtu ne Tiranë. Unë e di se kjo pritje nuk drejtohet personalisht ndaj meje, por drejtohet ndaj shtetit të cilin unë përfaqësoj. Unë e shikoj këtë edhe si një shprehje të kërkesave e aspiratave të popullit shqiptar për liri e demokraci, që i ishte mohuar për një kohë shumë të gjatë.

Dëshiroj t’u them të gjithëve se për në amerikanët ishte një gjë jashtëzakonisht emocionale pritja sot në sheshin “Skënderbej” në qendër të Tiranës.

Miq të dashur! Për gjenerata të tëra bashkatdhetarët dhe të afërmit tuaj janë strehuar në Amerikë dhe kanë dhënë e vazhdojnë të japin një ndihmesë të jashtëzakonshme në jetën e kombit amerikan. Por rruga midis nesh duhet të jetë e dyanshme.

Prandaj në fillim të këtij muaji në këtë parlament doktor Sali Berisha më ftoi të vizitoj Shqipërinë dhe unë erdha sa më herët që pata mundësi. Kam nderin dhe privilegjin që të përshëndes këtë Parlament. Me rivendosjen kohët e fundit të marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve tona dhe me vizitën time sot këtu unë i them popullit të Shqipërisë: Amerika po kthehet te ju. Shtetet e Bashkuara kanë ndjekur me kujdes dhe kanë përshëndetur përparimin që keni arritur në rrugën e lirisë. Ju keni ndërmarrë hapat e parë të rëndësishëm për t’u bashkuar me komunitetin e vendeve të tjera pas shumë dekadash të vetëizolimit. Të gjithë amerikanët përshëndesin hapat tuaj të parë në këtë rrugë demokratike, të cilën e kanë marrë së bashku me ju shumë kombe anembanë botës.

Unë kam një mesazh të thjeshtë për anëtarët e këtij Kuvendi sot dhe për çdo qytetar të këtij vendi, që tani po ballafaqohet me sfidën e vështirë të rindërtimit kombëtar. Ky mesazh është se në rrugën e lirisë ne gjithmonë duhet të shkojmë përpara. Në këtë Parlament, në këtë kryeqytet dhe anembanë këtij vendi mund të shkohet përpara vetëm drejt vendosjes së demokracisë së vërtetë, të një ekonomie tregu të lirë dhe të shtetit juridik. Pas kaq shumë vitesh Shqipëria nuk mund të vonohet më. Një pjesë e rëndësishme e punës së domosdoshme për të rindërtuar demokracinë duhet të zhvillohet në këtë parlament, në përgatitjen e ligjeve të domosdoshme për krijimin e një ekonomie të tregut, për një sistem kushtetues qeverisjeje dhe për sigurimin e demokracisë e të lirisë ekonomike. Këtu në Parlament ju do të ballafaqoheni me atë që Presidenti Bush e ka cilësuar si puna e vështirë e lirisë.

Qeveria juaj e koalicionit ka përgatitur një program ambicioz ekonomik, i çili është i domosdoshëm për ringjalljen kombëtarë të vendit tuaj. Privatizimi i bujqësisë dhe industrisë, hapja vendimtare e vendit tuaj për investime nga jashtë dhe politika e vonuar e shkëmbimit të lirë të monedhës, liberalizimi i çmimeve dhe një buxhet kombëtar i balancuar janë të domosdoshëm për të përgatitur terrenin për ringjalljen ekonomike të Shqipërisë. Por unë dua të theksoj atë që kanë përjetuar vendet e tjera të Europës Lindore. Rruga e përparimit është e dhimbshme e vështirë. Puna juaj nuk do të jetë e lehtë. Ajo do të kërkojë nga ju dhe nga populli juaj durim dhe vendosmëri, gjëra që shqiptarët i kanë treguar në luftën e tyre të gjatë për liri. Por nuk ka tjetër rrugë drejt së ardhmes, të cilën e dëshirojnë dhe e meritojnë shqiptarët, për ju e për fëmijët tuaj. Në këtë parlament e në këtë kryeqytet ju do të përpiloni një Kushtetutë të re, që do të jetë një pjesë shumë me rëndësi për ringjalljen, për krijimin e një Shqipërie të re. Në qoftë se kjo do të jetë një Shqipëri ku qytetarët individualë do të vendosin të ardhmen e tyre, ku të drejtat e çdo qytetari, pa marrë parasysh prejardhjen e tyre etnike ose fetare, do të mbrohen plotësisht, atëherë procesi i përpilimit të Kushtetutës së re do të jetë i hapur dhe demokratik. Jam shumë i kënaqur që ju keni ftuar ekspertë kushtetues nga vendi im dhe nga vendet e tjera të Euopës, që të këshillohen me ju në këtë proces. Dhe, duke folur si avokat, unë mund t’ju them se është me rëndësi jo vetëm përmbajtja e ligjit, por edhe fryma e një ligji të tillë, si dhe zbatimi, që do ta bëjnë shumë të rëndësishëm suksesin e një demokracie të vërtetë, e cila duhet t’u përmbahet ligjeve të drejta dhe të bazohet në drejtues të drejtë.

Gjithashtu jam shumë i kënaqur që Qeveria ime dhe shumë organizata private amerikane do t’i ndihmojnë shqiptarët që të ndërtojnë demokracinë, ekonominë e tregut dhe një rend të ri kushtetues.

Dëshiroj të jem shumë i qartë në lidhje me diçka tjetër. Ashtu si nuk ka kthim prapa në rrugën e krijimit të një Shqipërie të re, gjithashtu gjatë kësaj rruge nuk mund të ketë vend për dhunë, nuk mund të këtë vend për kërcënime dhe nuk mund të ketë vend për përdorimin e forcës.

Konceptet kryesore të Europës së re, së cilës Shqipëria iu bashkua duke u bërë anëtare e KSBE-së, janë respektimi i të drejtave të njeriut, si dhe zgjidhja në mënyrë paqësore e mosmarrëveshjeve. Unë e di se flas për çdo amerikan, kur i drejtohem çdo anëtari të këtij Parlamenti, si dhe çdo qytetari të Shqipërisë: të zhduket njëherë e përgjithmonë frika në Shqipëri. Kjo është Shqipëria e re dhe ju jeni anëtarë të një Europe të re. Ju jeni bashkuar me vendet anëtare të KSBE-së, të cilat janë zotuar që të zbatojnë standardet e larta të KSBE-së, standardet që përcaktojnë sjelljen e shteteve ndaj njëri-tjetrit, si dhe ndaj popujve të tyre. Ju keni arritur një marrëveshje solemne me Europën, si dhe me vetveten. Mos e shkelni këtë marrëveshje! Ju tani jeni anëtare e plotë e KSBE-së. Shpresoj se privilegjin e anëtarësisë në të do ta përdorni në mënyrë të drejtë. Me veprimet tuaja Shqipëria mund të ndihmojë në përcaktimin e procesit të Helsinkit, institutet e saj të reja, vendimet e saj dhe drejtimin që do të marrë për të mirën e Europës. Po nuk ka asnjë dyshim që procesi i Helsinkit do të ndikojë edhe te ju, ashtu siç ka ndikuar edhe në vendet e tjera, anëtare të kësaj organizate. Ju tani jeni bashkuar në një proces, i cili që nga fillimi i tij kishte si qëllim ndërtimin e një Europe të bashkuar dhe të lirë. Dhe, si hap i parë i Shqipërisë si anëtare e plotë e KSBE-së, unë i bëj thirrje parlamentit shqiptar, Qeverisë Shqiptare dhe të gjitha forcave demokratike në këtë vend që të bashkëpunojnë plotësisht me misionin e ardhshëm të reporterëve të KSBE-së. Organizata e KSBE-së mund të ndihmojë ato vende të cilat kanë qenë objekt represioni, armiqësish dhe të izoluara, drejt respektimit të të drejtave të njeriut, krijimit dhe zbatimit të proceseve demokratike, krijimit të ekonomisë së tregut të lirë, si dhe në fushën e bashkëpunimit ndërkombëtar. Shpresoj që KSBE- ja të japë një ndihmesë në këtë drejtim edhe në Shqipëri për të mirën e popullit shqiptar dhe për të mirën e Europës së re.

Dhe në qoftë se më lejoni, dëshiroj të theksoj, se ç’kanë mësuar demokracitë e reja të Europës lidhur me dhënien fund të frikës dhe të rindërtimit të një të ardhmeje më të mirë. Ato e dinë se është e nevojshme të lirohen të gjithë të burgosurit politikë njëherë e përgjithmonë. Ato e dinë se kjo do të thotë respektim i plotë i të drejtave fetare, si dhe i të drejtave për pakicat kombëtare dhe hapjen e mjeteve të informimit. Ato e dinë se kjo do të thotë që t’u jepet fund organeve represive të sigurimit dhe që funksionet e policisë të vihen nën kontrollin demokratik. Ato e dinë që kjo do të thotë që të bëhet depolitizimi dhe kontrolli civil i forcave ushtarake. Ato e dinë që kjo do të thotë çlirimi i fabrikave, i kooperativave etj, nga kontrolli politik dhe nga keqdrejtimi. Ato e dinë qe kjo do të thotë krijimi i një procesi të drejtë dhe të hapët gjyqësor, i bazuar në traditat më të mira të drejtësisë dhe të ligjit. Ato e dinë se kjo do të thotë demokratizim në të gjitha nivelet e Qeverisë dhe të shoqërisë. Kjo do të thotë zhvillimi i zgjedhjeve të lira dhe të drejta si në nivelin kombëtar, ashtu edhe në nivelin lokal, zgjedhje ku përfshihet një fushatë e drejtë, shpërndarja e barabartë e burimeve shtetërore dhe e drejta e barabartë për të përdorur mjetet e informacionit nga të gjitha partitë. Këto janë sfidat e lirisë, por edhe elementet e ligjshmërisë së vazhdueshme.

Ju dhe fqinjët tuaj keni një rast të jashtëzakonshëm që të krijoni një histori të re, duke tejkaluar politikat që kanë çuar në qorrsokakë dhe konflikte. Siç e theksoi edhe kryetari i parlamentit tuaj, ndërsa ju do të punoni në mënyrë paqësore për respektimin e të drejtave të shqiptarëve etnikë në këtë rajon, nuk duhet të merreni shumë me konfliktet e vjetra dhe me mosmarrëveshjet e lashta.

Miq të dashur! Këtu, si në Amerikë, demokracia nuk mund të jetë vetëm një ideal. Ajo duhet të jetë realitet. Dhe në këtë drejtim, përderisa ju do të vazhdoni të angazhoheni, ne do t’ju mbështesim ashtu siç ju kemi mbështetur në fillim të këtij shekulli, kur Presidenti Uillson mbështeti çështjen tuaj. Jam shumë krenar që Presidenti im dhe vendi im janë me ju në këtë dekadë të fundit të shekullit të 20-të dhe mbështesin një Shqipëri të lirë e të pavarur. Çdo pjesë e këtij kontinenti, ashtu si çdo qytetar i këtij vendi, duhet të jenë pjesë e asaj që Presidenti Bush e ka cilësuar si një Europë e bashkuar dhe e lirë.

Në përfundim, miq të dashur, me lejoni të theksoj se unë shpresoj që nga sot populli amerikan dhe populli shqiptar do të besojnë në të njëjtat ideale, në një qeveri të hapur, në mjetet e hapura të informacionit, në një ekonomi të hapur dhe në një shoqëri të hapur, për arsye se këto, miq të dashur, do të sigurojnë lirinë. Dhe liria jep rezultate.

Faleminderit dhe Zoti ju bekoftë!

Baker in front of Albanians: Doctor Berisha invited me to visit Albania and I came as soon as I could
Baker in front of Albanians: Doctor Berisha invited me to visit Albania and I came as soon as I could

“I say to the people of Albania: America is coming back to you”

On June 22, 1991, Secretary of State James Baker paid a historic visit to Tirana. In “Skënderbej” square, he was given a magnificent reception. Here he delivered a very interesting speech. The main message he gave was that the US was turning to Albanians and that the path to democracy would be unstoppable.

In addition to meetings with the authorities of the time and the opposition, he also delivered a speech in the People’s Assembly, which we are bringing in full and without censorship as follows:

Thank you, Mr. Speaker and members of the People’s Assembly!

I would like to say first of all how touched I am personally and the members of my delegation for your hospitality, an extraordinary reception here in Tirana. I know that this expectation is not directed at me personally, but at the state I represent. I see this as an expression of the demands and aspirations of the Albanian people for freedom and democracy, which had been denied for a very long time.

I want to tell everyone that for the Americans it was an extremely emotional thing to receive today in “Skënderbej” square in the center of Tirana.

Lovely friends! For generations your compatriots and relatives have taken refuge in America and have given and continue to provide tremendous assistance in the life of the American nation. But the path between us must be reciprocal.

Therefore, at the beginning of this month in this parliament, Dr. Sali Berisha invited me to visit Albania and I came as early as I could. I have the honor and privilege to greet this Parliament. With the recent re-establishment of diplomatic relations between our two countries and with my visit here today I say to the people of Albania: America is returning to you. The United States has followed closely and hailed the progress you have made on the path to freedom. You have taken the first important steps to join the community of other countries after many decades of self-isolation. All Americans welcome your first steps on this democratic path that many nations around the world have taken with you.

I have a simple message for the members of this Assembly today and for every citizen of this country, who is now facing the difficult challenge of national reconstruction. This message is that on the path to freedom we must always move forward. In this Parliament, in this capital and throughout this country, we can only move forward towards the establishment of true democracy, a free market economy and the rule of law. After so many years, Albania can no longer be delayed. An important part of the work necessary to rebuild democracy must take place in this parliament, in the preparation of the laws necessary for the establishment of a market economy, for a constitutional system of government, and for the provision of democracy and economic freedom. Here in Parliament you will be confronted with what President Bush has described as the hard work of freedom.

Your coalition government has prepared an ambitious economic program, which is necessary for the national revival of your country. Privatization of agriculture and industry, the decisive opening of your country for foreign investments and the delayed policy of free currency exchange, price liberalization and a balanced national budget are necessary to prepare the ground for the economic revival of Albania. But I want to highlight what other Eastern European countries have experienced. The road to progress is painfully difficult. Your job will not be easy. It will require from you and your people patience and determination, things that Albanians have shown in their long struggle for freedom. But there is no other way to the future that Albanians want and deserve, for you and your children. In this parliament and in this capital you will draft a new Constitution, which will be a very important part for the revival, for the creation of a new Albania. If this is to be an Albania where individual citizens will decide their future, where the rights of every citizen, regardless of their ethnic or religious background, will be fully protected, then the process of drafting a new Constitution will be open and democratic. I am very pleased that you have invited constitutional experts from my country and other European countries to consult with you in this process. And, speaking as a lawyer, I can tell you that it is important not only the content of the law, but also the spirit of such a law, as well as the implementation, that will make the success of a true democracy very important, which must abide by the right laws and be based on righteous rulers.

I am also very pleased that my Government and many American private organizations will help Albanians build democracy, a market economy and a new constitutional order.

I want to be very clear about something else. Just as there is no turning back on the path of creating a new Albania, so along this path there can be no place for violence, no place for threats and no place for the use of force.

The main concepts of the new Europe, which Albania joined by becoming a member of the CSCE, are respect for human rights, as well as the peaceful settlement of disputes. I know that I am talking about every American, when I address every member of this Parliament, as well as every citizen of Albania: let the fear disappear in Albania once and for all. This is the new Albania and you are a member of a new Europe. You have joined the CSCE member states, which have pledged to implement the high standards of the CSCE, the standards that determine the behavior of states towards each other, as well as towards their peoples. You have reached a solemn agreement with Europe as well as with yourself. Do not violate this agreement! You are now a full member of the CSCE. I hope you will use the privilege of membership in it fairly. Through your actions, Albania can help determine the Helsinki process, its new institutes, its decisions and the direction it will take for the good of Europe. But there is no doubt that the Helsinki process will affect you, as it has affected other countries, members of this organization. You are now united in a process which, from its inception, has aimed at building a united and free Europe. And, as Albania’s first step as a full member of the CSCE, I call on the Albanian Parliament, the Albanian Government and all democratic forces in this country to cooperate fully with the forthcoming mission of the CSCE reporters. The CSCE organization can help those countries that have been the object of repression, hostility and isolation, towards respect for human rights, the establishment and implementation of democratic processes, the creation of a free market economy, and in the field of international cooperation. I hope that the CSCE will provide assistance in this direction in Albania for the benefit of the Albanian people and for the benefit of the new Europe.

And if you will allow me, I want to emphasize what the new democracies of Europe have learned about ending fear and rebuilding a better future. They know that it is necessary to release all political prisoners once and for all. They know that this means full respect for religious rights, as well as the rights of national minorities and the opening of the media. They know that this means ending repressive security forces and bringing police functions under democratic control. They know that this means depoliticizing and civilian control of military forces. They know that this means liberating factories, cooperatives, etc., from political control and mismanagement. They know that this means creating a fair and open judicial process, based on the best traditions of justice and law. They know that this means democratization at all levels of government and society. This means holding free and fair elections at both the national and local levels, elections that include a fair campaign, equitable distribution of state resources and an equal right to use the media from it. all parties. These are the challenges of freedom, but also the elements of ongoing legitimacy.

You and your neighbors have a tremendous opportunity to create a new story, overcoming policies that have led to dead ends and conflicts. As the Speaker of your Parliament pointed out, while you will work peacefully to respect the rights of ethnic Albanians in the region, you should not deal too much with old conflicts and ancient disputes.

Lovely friends! Here, as in America, democracy cannot be just an ideal. It must be reality. And in that regard, as long as you continue to be committed, we will support you as we did at the beginning of this century when President Wilson supported your cause. I am very proud that my President and my country are with you in this last decade of the 20th century and support a free and independent Albania. Every part of this continent, like every citizen of this country, must be part of what President Bush has described as a united and free Europe.

In conclusion, dear friends, let me emphasize that I hope that from today the American people and the Albanian people will believe in the same ideals, in an open government, in the open media, in an open economy and in an open society, for the reason that these, dear friends, will secure freedom. And freedom yields results.

Thank you and God bless you!

Kategori
Uncategorized

President Bush !

Laura Bush Photos
George W Bush, Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images1 / 13In This Photo: George W BushLaura BushU.S. President George W. Bush is greeted by his wife Laura Bush as he enters the inaugural stage January 20, 2005 in Washington, D.C. U.S. President George W. Bush will be sworn in for a second term during the inaugural ceremony.(Jan. 20, 2005 – Source: Win McNamee/Getty Images News)null

George W Bush, Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images2 / 13In This Photo: George W BushLaura BushU.S. President George W. Bush embraces (L-R) his wife Laura and daughters Barbara and Jenna after taking the oath of office for his second term during inaugural ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, DC.(Jan. 20, 2005 – Source: Alex Wong/Getty Images News)

George W Bush, Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images3 / 13In This Photo: George W BushLaura BushU.S. President George W. Bush (Front-L) shakes hands with U.S. Vice President Dick Cheney after taking the oaths of office for their second terms during inaugural ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, DC. Pictured near President Bush are (L-R) his daughters Barbara, Jenna, wife first lady Laura Bush and mother Barbara Bush.(Jan. 20, 2005 – Source: Alex Wong/Getty Images News)null

George W Bush, Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images4 / 13In This Photo: George W BushLaura BushU.S. President George W. Bush stands with his wife Laura after taking the oath of office for his second term during ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, D.C. Bush outlined his plans to pursue freedom around the world and push a legacy-setting agenda at home championing ?freedom in all the world? as the surest path to peace.(Jan. 20, 2005 – Source: Shaun Heasley/Getty Images News)

George W Bush, Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images5 / 13In This Photo: George W BushLaura BushU.S. President George W. Bush stands with first lady Laura Bush, father and former President George H. W. Bush, daughters Jenna and Barbara, mother Barbara and brother Jeb Bush, the governor of Florida after taking the oath of office for his second term during ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, D.C. Bush’s address outlined his plans to pursue freedom around the world and push a legacy-setting agenda at home championing ‘freedom in all the world’ as the surest path to peace.(Jan. 20, 2005 – Source: Shaun Heasley/Getty Images News)null

Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images6 / 13In This Photo: Laura BushU.S. President George W. Bush (L) and his family, daughters Barbara (C), Jenna (3rd-R) and wife, first lady Laura Bush (2nd-R), hold their hands to their hearts during the playing of the national anthem before taking the oath of office for his second term during inaugural ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, DC. In his address, President Bush outlined his plans to pursue freedom around the world as well as push a legacy-setting agenda at home championing ‘freedom in all the world’ as the surest path to peace.(Jan. 20, 2005 – Source: Alex Wong/Getty Images News)

Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images7 / 13In This Photo: Laura BushU.S. President George W. Bush (L) and his family, daughters Barbara (C), Jenna (2nd-R) and wife, first lady Laura Bush (R), hold their hands to their hearts during the playing of the national anthem before taking the oath of office for his second term during inaugural ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, DC. In his address, President Bush outlined his plans to pursue freedom around the world as well as push a legacy-setting agenda at home championing ‘freedom in all the world’ as the surest path to peace.(Jan. 20, 2005 – Source: Alex Wong/Getty Images News)null

Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images8 / 13In This Photo: Laura BushU.S. President George W. Bush kisses his wife, first lady Laura Bush, after taking the oath of office for his second term during inaugural ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, DC. In his address, President Bush outlined his plans to pursue freedom around the world as well as push a legacy-setting agenda at home championing ‘freedom in all the world’ as the surest path to peace.(Jan. 20, 2005 – Source: Alex Wong/Getty Images News)

Laura Bush - Laura Bush Photos - President Bush Is Sworn In For A Second Term - Zimbio

Getty Images9 / 13In This Photo: Laura BushU.S. President George W. Bush kisses his wife, first lady Laura Bush, after taking the oath of office for his second term during inaugural ceremonies on the west front of the U.S. Capitol January 20, 2005 in Washington, DC. In his address, President Bush outlined his plans to pursue freedom around the world as well as push a legacy-setting agenda at home championing ‘freedom in all the world’ as the surest path to peace.(Jan. 20, 2005 – Source: Alex Wong/Getty Images News)null

Kategori
Uncategorized

Freedom of the Press – Albania is running out of Oxygen

Freedom of the Press - Albania is running out of Oxygen

Freedom of the press in danger in Albania

Martin Henze

Democracy: the government of the people by the people for the people.

“What do we actually want to talk about?” asks Martin Henze, an international expert on the Balkans, at the beginning of our conversation about the elections in Albania. In 1991, we celebrated the adoption of the Windhoek Declaration, which declared the creation of an independent, pluralistic and free press as the cornerstone of democracy and economic development. Where are we in Albania- 30 years later?

Freedom of the press is a great good of democracy; in Albania, free reporting is in danger and on the way to becoming impossible. After the end of the Cold War, the Windhoek Declaration marked an important milestone for the protection of press freedom worldwide. Buoyed by confidence and optimism, it led to the adoption of progressive and media freedom-protecting laws worldwide, especially in many countries of Eastern Europe, including, incidentally, Albania. 

The Windhoek Declaration also led to 3 May being celebrated annually as International Press Freedom Day.However, 30 years later, journalists in Albania are under more pressure than ever before. Information blackouts and state disinformation, arbitrary arrests and violence against media workers have massively restricted press freedom.

Insults, death threats and criminal proceedings with high compensation demands create a climate of intimidation and self-censorship in Albania, especially for investigative journalists. Politicians like Rama regularly denigrate journalists as “bins”. The German journalist Peter Tiede, from the renowned German newspaper Bild, is called bought just because he, together with decent Albanian journalists, exposed the criminal actions of the members of the Rama government to manipulate the 2017 parliamentary election. Rama wanted to sue him, but was unsuccessful; the newspaper Bild did not retract its reporting.

The main news media in Albania are concentrated in the hands of a few business families who are in an economic predicament due to autocracy and cannot help but pay homage to the autocrat Rama by the majority, there are some exceptions. The Corona pandemic unfortunately reinforced and solidified repressive , autocratic tendencies in Albania. 

Never since the introduction of the current methodology of the Reporters Without Borders press freedom ranking, Albania had such a bad list position, 82 out of 180 as under the Rama government, in the period before the Rama government, Albania occupied a good one, the 35th place. So, we cannot attest Albania any progress towards democracy and the rule of law since 2013, but rather massive regression. The Albanian government has completely failed, the problem is that Rama has no qualified personnel, but he knows that too.

If you look into the question of freedom of the press and media in Albania, you often read that freedom of expression and freedom of the media are enshrined in law, but that there are often reasons for self-censorship. Can you explain this in more detail?

One main factor is permanent job insecurity. A large proportion of Albanian journalists work without an employment contract and must expect to be dismissed at any time. Even with a contract, journalists are not sufficiently protected against this. There is no real job protection and trade unions fighting for labour rights are marginal. The Albanian journalists’ union has been campaigning for better rights for several years and has at least achieved that more journalists now receive employment contracts. Another reason for self-censorship is that management has the last word, especially on critical reports. This discourages many journalists from reporting in a truly critical way; they have families and have to provide for their safety and protection, which is understandable. Albania has de facto turned into a kleptocracy

You are currently writing a legal textbook: “Freedom of the Press in Danger”. What is the situation in Albania?

The free press landscape has been destroyed in Albania – but not yet the freedom of the press. The difference is important. We don’t have a Russian-Turkish situation. Rama does it differently. Journalists are only partially, directly prevented from working, those who are free can theoretically report freely, but the conditions for free journalism no longer exist. He lets the businessmen do the dirty work. Albania has de facto turned into a kleptocracy.

How does he go about it?

Rama has been trying to manipulate the parliamentary elections by his own security agencies since his party in 2017, in the meantime investigators have found asylum in Switzerland and Germany, using laws to bully the media. That went wrong, the outcry from Brussels and Europe was too great in 2019. Now they are trying it step by step, in the individual jurisdictions. Or they impose advertising boycotts so that the free media lose their sources of income. And they try political pressure at the same time, the government and friends of the oligarchy initiate lawsuits. This costs money, time and nerves.

The strategy of the Rama organisation in Albania summarised is:

1) Build and stabilise the kleptocracy’s own media empire. 

2) Stir up fears with fake news. 

3) Defame critics and free civil society/opposition. 

4) Use Facebook as an amplifier. 

5) Attack freedom of the press. 

6) Create “state broadcasting”. 

7) Financially destroy opponents. 

You mentioned that the free media in Albania can report what they want – it just has no effect. How is this to be understood?

It no longer has any effect on the Rama kleptocracy. There is no longer a scandal that has any consequences. Since the structural, massive manipulation of the parliamentary elections on 25 April, after the manipulation of the elections in 2017, although all the facts are known, there has only been criticism from the OSCE, the international press and some EU states, the US ambassador in Tirana , even the EU ambassador congratulated the autocard, the only question is what they congratulated for. Since then, all dams have broken for Rama in Albania. He does what he wants. He decides, repeatedly, to dismiss the last, free, democratic institution, the state president Ilir Meta, he repeatedly attacks the press through another media law.

On the other hand, many Albanians are dissatisfied with this government and interested in the truth and the future of the country. I can understand the journalists in Albania, there are days when they are inclined to become cynical because nothing can be done against this overwhelming power of the government’s propaganda. But there are also days when you think, when should you do journalism if not now? When have we been more relevant and more courageous than now? I think the freelance journalists should be much more courageous right now. You only need a server, a few laptops and a camera to build a newspaper. Albania is not China, you can’t turn off the internet The US ambassador just got behind the investigative journalists after all. A good idea, I’m thrilled. This surely means that the US embassy in Albania will offer these critical journalists protection from now on, and if necessary a job if they are dismissed. I hope that she does not just speak out, the West is to be judged by its deeds.

But isn’t there an EU progress report?

As you can see, there is no progress. In fact, I think these reports are wrong in substance and in form. A report that presents a state of affairs that does not exist. An embarrassment for the EU, for which the EU representatives in Tirana are responsible. The explosive aspect is that these reports conceal the real problems and lead the EU politicians in the wrong direction. If a doctor makes a diagnostic report and the report is faulty, but the patient is still operated on, there is a risk that he will die. Unfortunately, Albania is in a similar situation right now.

Journalists in Albania have reacted with concern to a decision by the country’s parliament to restrict access to meetings to public television and the state news agency, calling it the latest blow to media freedom under the ruling Socialist Party, what do you say?

Announcing the decision in early June 2021, the Parliament, the President of which is the former Minister of the Interior of the pre-1992 totalitarian regime, said that the new media regulation had been drafted in accordance with the European Union directives that Albania wishes to join. This is indeed wrong, this directive, presented by the former, communist Minister of the Interior, once a communist, always a communist, has nothing to do with a regulation based on the rule of law.  Even the EU delegation has recognised and rejected this. However, this development should be seen in the context of an incident in 2018.

What do you mean by that?

At the end of 2018, the government presented legislative plans that could give the state far-reaching possibilities to control online media. The authorities often refuse or delay information and favour media that are loyal to the government

There was a danger that the government would be given direct and arbitrary access to media content on the internet through the media authority. The Council of Europe also stated that the proposed stricter regulation of online media did not meet the standards it demanded.

The law had been drafted without prior consultation with journalists’ associations and was kept secret. The law gave the Albania Media Audio Visual Agency (Ama) the power to order the closure of internet portals in Albania without the necessary legal guarantees or to impose fines of the equivalent of up to 6,500 euros. This would significantly increase the risk of censorship and self-censorship. In addition, the government planned to impose a 20 per cent tax on online media and a six per cent tax on TV stations. According to official figures, traditional TV stations have the highest annual revenues, but they were to be taxed less than online media, which often have a higher critical potential.

The last remaining democratic institution, President Ilir Meta, a true constitutional patriot in the good conservative sense, had intervened against this, I remember the demonstration for the protection of the Albanian constitution and state of 3 March 2020, and had called in the Venice Commission. 

The Venice Commission examined the case and this package of laws was rejected as anti-democratic and incompatible with the international rules of freedom of the press. As a result, the autocratic government withdrew this package of laws. But did not abandon its plan.

What did the government do? 

It opened the package and is now trying to establish absolute control over the flow of information in individual regulations, step by step, whether in criminal law, by suing free press organs, by imprisoning journalists or as now.

To what extent will this restrict freedom of expression and freedom of the press?

The new regulation is associated with various risks for press freedom. There is no concrete classification, information can be channelled and manipulated. This offers a lot of room for interpretation, which is wanted by the Rama government. The autocracy is to be stabilised. From our point of view, the law aims solely at a fundamental control of the media. Step by step, members of the ruling party are taking control of the media and telecommunications. Journalists will, as in communist times, only be able to report according to protocol and will no longer be able to do investigative work. Albania’s democracy is thus in a process of neutralisation after the rigged parliamentary elections of 25 April 2021, but that was to be expected.

In the end, a large majority in parliament voted in favour of the law. How do you explain that?

There are currently 122 MPs in parliament: 74 from the ruling Socialist Party, 48 MPs represent the opposition. However, the current situation is complicated. At the beginning of last year, the MPs of the opposition Democratic Party (DP) and the Socialist Movement for Integration (LSI) resigned their mandates. They justified this radical step by saying that they no longer wanted to serve as a “shop window opposition” for an undemocratic regime, the reason given was the actual lack of the rule of law, the Constitutional Court, the Supreme Court was set dysfunctional by the Rama government in 2018. Candidates have moved up because Mr Rama liked it so much at the time, but they are not recognised by the DP and LSI as representatives of the opposition. They accuse the new mandate holders of having been bought by the Socialist Party. Thus, Albania is currently in a deep domestic political crisis. In addition, the parliamentary elections in 2021, which were again massively manipulated, and the fact that the parliament does not have the constitutional number of MPs, led to a dysfunctionality of the parliament. Basically, every law passed in the Albanian parliament has been null and void for years. An absolute chaos.

And what does Europe say about this?

The current parliamentary regulation on press freedom is a real provocation to the EU. But, we will not be provoked by autocrats like Rama and by a former communist interior minister. I had met this Minister of Interior at the end of 2018 at an international conference in Albania, he wanted to welcome me, refused. I knew his CV and knew about his unacceptable approach against democrats, in the early 90s, such a person is per se a persona non grata. You see, in Germany we impeached this inhuman , communist normative clatura in 1991/1992 and put them in prison, that was the right way, on such hands is the blood, of upright and tortured people. The decision of the dysfunctional parliament has no legal force, but it is a symbol, the nail in the coffin of Albania’s future. Unless something fundamental changes in Albania now, membership of the European Union will be a distant prospect. 

No democratic electoral law, no freedom of the press, manipulation of the parliamentary elections in 2021 and 2017 by members of the ruling party autocratically led by Rama, holding of an illegal local election in 2019, abolition of the rule of law in 2018, and now a political dementia is apparently setting in for Rama, he claims, publicly, that Albania does not have to fulfil any criteria, that is, rule of law, democracy, etc., for starting accession talks with the EU. The sole responsibility for this event and the results lies with Mr. Rama. 

It is now time for the political parties in Albania to come to their senses and put the choice and protection of the Albanian nation at the centre of their actions. In a democracy, this can only be done through compromise; it is no longer about being right, but about defining the possibilities of the nation. The implementation of a joint transitional government of national unity is essential for the further development of Albania, after the existing crises have been overcome, new elections should then be called. 

Mr Henze, thank you very much for taking the time to talk to us.

Interview in Albanian language:

Kategori
Uncategorized

Letër afshi, nga ”Meshkujt” e Ramës .

Të tredhurit kërcejnë në të gjitha dasmat.

Asgjë nuk ua ndalon.

(Nga Stanislaw Lec*)

I dashuri im Edo, po të shkruaj nga larg, me mall.

Të dua shumë Edo, të dua, por s’mundesha të ta shprehja më parë në letër të hapur, S’mundesha se do më etiketonin ashtu, si një nga ato lav… t e tua

Kaq kohë që e mbaj fshehur dhe ndrydhur dashurinë time për ty.

Kaq kohë që shpirti im zjen i dehur si kazan rakie. Dhe tani dua të shpërthej.

Të shpërthej Edo, të shpërthejjjj …

Dhe ja më në fund erdhi dita e pritur, dhe unë po mundem të nxjerr me përgjerim pika, pika, nga llullaja ime, një si rakia e pikes se parë, gjithë dashurinë time për ty Edo.

Kot nuk i thonë botë shkërdhatash…

Se kam problem vlla edhe kur me etiketojnë të tillë, si shkër….n tënde, mjafton që ne të mbajmë njëri tjetrin, dhe së bashku pushtetin …

Vetëm për ju ” zjarrmia ime e vjeter”.

Këtë leter që sot po e dedikoj per Lindën tënde ( se ne fakt kjo eshte e pesta grua ) eshte personalisht per ju zëmra ime.

Ndaj më lejo të të përgjërohem, dhe të nxjerr afshet e mia nga zemra, gjithshka cka nuk mund të ti thosha më parë me gojoren time të mrekullueshme.

Me dashuri dhe Zjarrmi…. Kuçka e jote …kuq e zi …

Letra !

Linda s’është Zonja e parë, por e para Zonjë….

Nga Kreshnik Spahiu

Pas çdo burri të suksesshëm, gjithmonë ndodhet një grua e fortë.

Dje kur gjithë burrat shqiptar po ndiqnin  kampionatin europian të futbollit, unë ndoqa një ndeshje tjetër nga më të fortat në Arenën politike shqiptare.

Linda Rama u përball dje mediatikisht, jo me të gjitha gratë shqiptare por me ato që kanë pretenduar të ishin Zonja të para të shtetit shqiptar.

Nuk ishte shfaqur prej shumë vitesh.

Nuk ishte protagoniste prej shumë kohësh.

Nuk kishte folur dhe nuk ishte shfaqur në media.

Prej 40 vitesh i ndjek me vëmendje profilin dhe performancēn e çdo Zonje të Parë:

– kam parë Nexhmije Hoxhën në dyert e burgut kur punoja gjyqtar.

– Kam parë Rexhina Nanon kur i qëndronte besnike Fatos Nanos në burgun e Tepelenës pasi u burgos nga Berisha.

– Kam parë Xhoana Nanon kur u rikthye si partnerja e re me Nanon në politik.

– Kam parë Monika Kryemadhin si Zonjë e parë e shtetit por edhe si grua e fundit e pallatit sepse e kisha komshije tek shallavaret ku u lindëm dhe u rritëm si komshinj të dy.

– Kam parë dhe kam njohur çdo grua presidenti, përfshi dhe Liri Berishën e cila me gjithë profilin e saj modest, nuk kishte as forcën për të ndalur arrogancën apo dhunën e bashkshortit, por as kapacitetin pokitik të artikulimit minimal që të dilte mbi nivelin e një Zonje të Parë.

– kam njohur edhe Aurela Bashën që refuzon të marr shtetësin shqiptare.

Ndryshe ka të gjitha gratë e tjera, Linda Ramën nuk e kam takuar kurrë në jetë dhe as nuk e kisha parë ndonjë herë në media.

Dje ishte një “ndeshje” e madhe që burrat shqiptar e kanë humbur…..

Dje Linda Rama u shfaq në ekran dhe brenda 60 minutash shkëlqeu me prezencën e saj.

Dje pashë armën më të fuqishme të Edi Ramës, që ndryshe nga çdo burrë shteti që ligjin ja bëjnë kalamajtë, gratë apo kunetërit, ai ka në krah një partnere dinjitoze dhe me shumë integritet.

Energjia pozitive e Linda Ramës ka ndryshuar, brutalitetin dhe arrogancën e Edi Ramës së viteve 2000.

Të gjithë mund të thonë që ajo ka përfituar se morri një burrë që, u bë kryeministër, por është e kundërta. Rama ka fituar, nga një Zonjë si Linda.

Ajo u shfaq dje në ekran dhe provoi se bën hije me fjalën, modestinë dhe inteligjencën e saj.

Për herë të parë pash një Zonjë të Parë që ndryshe nga Nexhmija, Xhoana, Liria apo Monika nuk i hedhin benzinë zjarrit dhe oxhakut të krye-bajrakut shqiptar.

Për herë të parë pash një grua që arrin të frenoj egon e sëmurë të burrit si krye-familjar i shtëpisë shqiptare.

Linda Rama dje demostroi, që ashtu siç ka ri-bashkuar familjen e Edi Ramës, ashtu dhe ka frenuar egon apo ka gjeneruar energjitë e një potenciali që ka nevoj çdo mashkull në karrierën pokitike.

Linda Rama, dje tregoi që: “Zonjë lind dhe nuk bëhesh nga karrigia e burrit”

Me zonjllëkun dhe fisnikërinë e lindur ajo madje plotëson edhe gjysmën e mangësive që ka Zotëria i saj, kryeministri i shqiptarve…..

Linda s’është Zonja e Parë, por e Para Zonjë….

Këto janë pesë gratë që i kishte pasur Edi Rama

Kreu i qeverisë shqiptare ka patur disa martesa, me letra, ku pa letra, të hapura, e të fshehta që jo rrallëherë ishin tema kryesore.

Ndërsa para Lindës ishte me Dalina Fico.

Më pas është artistja Matilda Makoçi me të cilën u divorcua.

E treta gjermania Eva që nuk qëndroi dot gjatë me të në Shqipëri.

Më pas Rama krijoi një lidhje me prezantuesen Rudina Magjistari, me të cilën bashkëjetoi për pesë vite.

Dhe tashmë jeton me bashkëshorten Linda Basha, Zahon dhe dy fëmijet e tjerë nga martesa të ndryshme …

Kategori
Uncategorized

UDB-a dhe Osama Bin Ladeni .

Bin Laden në moshën e re …

Shkruan: ish oficeri i UDB_ë, Nafi Çegrani

(Pse UDB- a jugosllave dikur solli në Beograd terroristin e frikshëm të formatit botëror, Iliq Ramirez Sançeza, me rrënjë nga Venecuela, i njohur si Karlosi i Spanjës, kishte edhe emër të koduar : “Çakalla” , i cili disa vite me rradhë shërbeu si agjent-terrorist në qarrqet e spiunimit dhe agjenturës ruse, drejtuar nga KGB-a. Por, ai, njëkohësisht kishte kaluar edhe “nëpër duarët” e UDB-së dhe në “lidhje” e mbanin Jovica Stanishiq dhe Stane Dollanci . UDB-a, pas disa operacioneve të fshehta operative të agjentirës së saj, Karlosin disa herë e sollën në Beograd, siç vepruan më vonë edhe Osama Bin Ladenin, gjë të cilat mbeten si rrëfim më vete në analet e konspiracionit dhe mjaft të çuditshme në historitë e fshehta të Shërbimeve inteligjente të kohës gjegjësisht, rreth veprimeve të spiunazhit të UDB-së jugosllave komuniste, jo vetëm në hapësirat e Ballkanit, por edhe më gjërë, sidomos dominimi i saj në disa vende Jugoafrikane, të Arabisë Saudite, Libisë së El Gadafit dhe të Lindjes, duke përfshirë këtu edhe Mediteranin!)

…Sado të paktë, që krejt befas nga praktikues të besimit  dhe jetës  në një traditë tolerante dhe tejet njerëzore, të kenë mes vetes grupe të radikalizuara, ( dhe të  kenë  ngjasira identike me ideologjitë kominterniste ruse, me fenomenet e sistemit të shkuar Stalinist me ideologji moskovike), të cilat janë përfshirë që nga radhët e LKJ të dikurshme e gjer tek  ISIS-ët, ku mendohet se në rradhët e tyre kanë qenë  të involvuar rreth 530 shqiptarë  nga Kosovës,  afro 300 nga Shqipëria dhe ndoshta edhe më shumë nga Maqedonia… Çfarë ndodhi që ekstremistë nga një popull i shquar për tolerancë bëhen vrasës gjakftohtë dhe radikalizohen kaq thellësisht, si ata të cilët kanë dal në prita e pusi për ta likuiduar edhe shtazën e dobishme (qenin-ujk, rracë e veçantë) të bariut në malet e Sharrit?! 

(Njashtu edhe Bin Ladeni disa muaj qëndroi në Beograd në duarët e UDB federative, si “mysafir” i tyre, i vemdosir ca ditë në hotelin “Moska” e më pas me veturë të blinduar “mercedes” e transferuan në një vilë sekrete afër vendit “Kalamegdan”. Aty udbashët, gjatë bisedave informative me Bin Ladenin, vepruan sipas direktivave dhe instruksioneve specialiste të agjenturës së KGB nga Moska.

A thua vallë, kishte UDBA një mundësi të tillë? 

Po, e sakt ! Sepse edhe me futjen në rrjet spiunazhi Bin Ladenin, vepruan me të njëjtat metoda dhe mjete si me Karlosin e Venecuelës, i cili fillimisht ishte i rekrutuar nga KGB-a ruse !)

Apo të gjitha lojërat e fshehta prej djalli dhe në saje të kombinimeve strategjike të spiunazhit global dhe veçmas atij ballkanik, shqiptari me dinjitetin e tij si popull dhe si komb i vuajtur dhe me një histori shumë të bujshme, por mjerisht, mjaftë tragjike, gjendet përballë stuhive të së keqes dhe keqbërësve, dinjiteti ynë përballë intrigave ndjellakëqinje! Ose, përkitazi me këto relacione, forcat e fshehta të interesit të globalizmit mëtojnë gjithnjë të krijojnë arradha e brigada sulmuese si shoqëri injorante, duke përdorur rininë shqiptare, edhe në fushëbetejat e vdekjes dhe tmerrit terrorist atje tej horizonteve në pllajat gurore të tokave të djegura…! Atje ku shumë të rinjë shqiptarë, duke lënë vatrën, vatanin e tyre dhe familjet në skamje, qarkullojnë e enden gjithandej si qënie të gjalla dhe që nuk dijnë për kë luftojnë e mbrojnë dhe cili është ekzistimi i tyre.   

Ose këtë fenomen do ta ndërlidh me keqbërësit e sistemit, organeve të shtetit , gjykatave dhe burgjeve kur dirigjonte UDB-a jugosllave: 

-Sjelljet injorante  të inspektorëve xhelatë dhe gjykatësit hetues, të  frymëzuar dhe besnik ndaj sistemit komunist jugosllav,gjatë viteve të rrënuara kominterniste ( ndoshta ka edhe në kohët e tanishme), të frrymëzuar nga filmat ekstrem të kësaj natyre, ata adhuronin të ushtronin dhunë dhe terror, duke rrahur me çufurra hekuri e gome viktimën e lidhur në pranga e zinxhir, muret e qelive prej betoni,  i ngjynin me njolla gjaku, adhuronin revolet, hanxharret dhe armatime të tjera që përdorin  si të ishin terroristë më gjakpirësa dhe të përbetuar me shpirtë egërsire, apo sikur ishin një tufë hienesh,- më kujtohen edhe sot ngjarrjet e Proceit të inskenuar nga UDB-a , pas vdekjes së Titos, dhe të vitet 1981, pas nismës së demonstratave në Kosovë. Por, më duhet të them se veglat qorre të një sistemi apo Shërbimi totalitar komunist, nuk dallojnë shumë as sot, vegla djalli në duarët e keqbërësve, që janë  vetëm  mashë e ndryshkur në duarët e terroristëve gjakatarë të pushtetit dhe nëntokës kriminale, qofshin të vegjël ose  të mëdhenj, pas të cilëve qëndrrojnë Shërbime të mëdha, të fuqishme dhe të frikshme me qendrat e tyre   gjegjësishtë në Kosovë dhe në  gjithë Gadishullin e Ballkanit. 

izvsh.-SDB-Nik-Ilievski

Që në vitin 1981, me fshehjen e  Osama Bin Lladenit nga UDB-a në Beograd, si dhe strehimi i Karlosit të Venecuelës nga ky Shërbim famkeq, madje pas ngjarjeve të marsit të  atij viti me shpërthimin e demonstratave në Kosovë, u bënë shumë bastisje, arrestime e burgosje, montime akuzash të rreme  dhe procese të inskenuaara, u dënuan grupe dhe individë shqiptarë nga të gjitha trojet tona. Qeveria komuniste e Beogradit bëri kërdi ndaj shqiptarëve… Më vonë pas vitesh, pas rënies së sistemit komunist erdhi kasapi i Ballkanit, Millosheviqi dhe kriminelët gjakatarë rreth tij. Qeveria serbe  ngriti një Komitet të posaçëm për Kosovën, në përbërje të së cilit janë akademikë, studiues, njohës të mirë të jetës dhe traditave shqiptare, ushtarakë, teologë, gjeografë, gjeologë, politologë, pjesë të shërbimit inteligjent, komitet i cili drejton veprimtarinë e qeverisë serbe në ndërlidhjet e saj me Kosovën dhe jo vetëm me të, por edhe me shqiptarët në Maqedoninë  dhe Shqipëri. Serbi Vladimir Jaksimoviq nga Gjilani, i lindur në vitin 1975, pjesë e inteligjencës serbe dhe me financimin e saj është ai rekrekutoi shumë nga shqiptarët e Kosovës, sidomis të zonës së Kaçanikut dhe të Hanit të Elezit në ushtrinë e ISIS-it. Për të bindur ata, krahas agjitimit të parreshtur dhe duke përdorur disa imamë radikali, ai financoi jo vetëm udhëtimin, por edhe ndihmat për familjen që mbeteshin në Kosovë, duke shpnzuar qindra mijra euro. Shumë prej atyre që shkuan atje nuk u kthyen më, por edhe që arritën të rikthehen, nuk u bënë më pjesë e shoqërisë. 

Madje,  serbi Milutin Jovanoviç, banues në Suedi, me paratë e shërbimit inteligjent serb blen website “Bota islame” dhe e kthen atë në një makineri lufte. Investimi që bën shërbimi i fshehtë serb në këtë faqe të njohur interneti është qindra mijra euro dhe, jo vetëm kaq, përmes Jovanoviçit bëhet edhe shpërndarja e mjeteve financiare për zëdhënës të saj në botë. 

Në Bosnje, por edhe në Kosovë, ka një passkenë që pak njihet: shërbimi i fshehtë jugosllav. Të gjitha shënimet e shërbimeve të ndryshme të inteligjencës, të cilat kanë studjuar rritjen e lëvizjes vehabiste në Bosnje janë në një emërues të përbashkët: ndikimin e shërbimit të fshehtë serb në këtë proces.

Por, në Kosovë, kjo është edhe më e dukshme se në Bosnje, dhe ka një zanafillë që në ditët e para të pas luftës, përmes rekrutimeve të mëhershme. Shërbimi i fshehtë serb në Kosovë, përmes disa nga liderët e njohur,  si Zdravko Tolimir, Dragan Stojmenoviç, Simon Tomanov, që ishte njëkohsisht edhe zëvendësi i shefit të KOS-it, shërbimit të fshehtë ushtarak, Aleksandër Vasiljeviç, ndërtuan në Kosovë një rrjet bashkëpunëtorësh në mjedisin islam, shqiptar ose jo shqiptar, të cilët, të lidhur edhe me strukturat ushtarake të kohës u bënë më pas edhe pjesë të politikës në Kosovë…  

 ***  

Megjithatë duhet cekur se të gjitha Shërbimi inteligjente Europiane, dhe sidomos CIA, ai gjerman e anglez, por edhe air us dhe Shërbimi izraelit MOSSAD etj kanë mjaft të dhëna  se çfarë po gatitej në faltoret ilegale, cilat rryma po fuqizoheshin e po bëheshin gjithnjë e më agresive, cilat ishin rrugët e financimit të tyre dhe si po lëvizej drejt radikalizmit. Por, ndërsa gjente kohë dhe përgjonte njerëzit e politikës dhe botën diplomatike, nuk kishte kohën e vet për të bërë postbllokun struktural dhe për të bashkërenduar me strukturat e tjera të shtetit, meqë Sherbimet ruso-serbosllave në vazhdimësi bëjnë kombinacionet e veta të spiunazhit në Ballkan ( veçmas në Kosovë dhe Shqipëri) dhe më gjërë, e që lidhen me situatat e globalizmit, si shembull i ndonjë adhurimi të frikshëm, apo të skllavërimit të njerëzimit, në veçanti vlenë për shqiptarët të cilët duhet refuzuar çdo gjë që u takon sferave të injorancës dhe terrorit… (edhe kur thuhet se gjërat lidhen me “Islamin”  dhe “islamizmin”), vijnë dyshimet, andaj dhe duhet njeriu ti shikon këto fenomene me syrin e logjikës njerëzore të pastert.  

Madje, edhe hoxha Qani  Baki Loku i Çegranit, i cili për teolog kreu në Kajro, i sqaron bukur dhe shtjellon disa aspekte të logjikshme lidhë me këto fenomene për çfarë bëj fjalë në këtë shkrim: 

“Termi “Islam”, në arabisht nënkupton “nënshtrim”, nënshtrim ndaj vullnetit të  

zotit. Fjala “myslim” nënkupton atë që nënshtrohet. Të dyja këto fjalë kanë të  

njëjtën rrënjë në fjalën “salaam”, e cila, në arabisht do të thotë “paqe”,-sipas asaj që më sqarrojnë disa hoxhallarë progresiv dhe përparimtarë të dijes islame nga Shkupi, emrat e të cilëve nuk ka nevojë t’i përmendi. Edhe pse pjesa më e madhe e 1.6 miliardë myslimanëve që jetojnë sot në botë   nuk janë arabë dhe arabishtja është gjuha e fesë myslimane, pasi ajo është gjuha e Kuranit!- nënvizon hoxha Qani Baki Loku. 

Njashtu edhe  hoxha i mirënjohur dhe  me nam nga Shkupi, Zejnulla Fazliu, i cili edhe vepron i ndarë nga “kllapa” e rrjetit të korumptuar të disa hoxhallarëve në Maqedoni, Kosovë dhe Shqipëri, dhe veçmas me ata në Sarajevë, të cilët janë të lidhur me krimin e organizuar dhe injorancën vetjake. Në bisedën time me te, rreth Radikalizmit islamik dhe terrorizmit, ai thotë me bindje të plotë se: 

“Radikalizmi islamik” dhe “terrorizmi islamik” janë derivate të drejtpërdrejta të  

“Islamizmit”. Konceptet “islamik” dhe “Islamizëm” nuk janë e njëjta gjë.  

Islamizmi është antiprogresist dhe antidemokratik për shkak se e konside- 

ron modernitetin si një komplot kundër integritetit të Islamit. 

Rivalitetet dhe luftrat e brendshme bënë që qendra e sundimit mysliman të zhvendosej nga Meka  

në Damask, në Bagdad dhe, më vonë, në Kairo, qytet ky, i cili edhe sot e kësaj dite  

mbetet qendra më e madhe urbane e jetës intelektuale myslimane. 

Në periudhën e zhvillimit më të lartë të qytetërimit arab kishte vetëm  

një qytetërim tjetër, i cili i afrohej atij për nga pikëpamja e nivelit të zhvillimit dhe e  

arritjeve të tij. Ky ishte qytetërimi kinez. Por Kina ishte larg dhe qytetërimi i saj  

mbeti esencialisht qytetërim i një rajoni të  

vetëm i Azisë Lindore dhe i një grupi racor. Në dallim nga ai, bota myslimane  

krijoi një qytetërim multietnik, multiracor dhe, madje,  ndërkontinental. 

 “Shtëpia e Dijes” në Bagdad, e cila u bë e famshme në fund të shekullit të 8-të, kishte një bibliotekë, një institut përkthimesh dhe një qendër kërkimore, e cila nuk kishte rivalitet në kohën e saj. Si e tillë, ajo tërhoqi  shumë  nga intelektualët,  flozofët  

dhe shkencëtarët më të shquar të asaj kohe nga të gjitha provincat e Kalifatit arab.Të  

pa privuar për shkak të përkatësisë etnike apo të besimit të tyre fetar, ata do të gjenin  

në Bagdad lirinë e nevojshme intelektuale…  

(…Saga e Spanjës myslimane zgjati shumë, por ashtu si edhe vetë ëndrra për krijim- 

in e një perandorie islamike në Europë ajo mori fund. Në mbarim të shekullit të 11- 

të, trupat myslimane u përzunë nga Siçilia dhe, më 1492, pothuaj tetë shekuj pasi  

arabët ishin vendosur në Spanjë dhe pikërisht atë vit që Kristofor Kolombi zbu- 

loi Amerikën ushtritë kristiane i detyruan ata ta linin Gadishullin Iberik, duke i  

hapur kështu rrugën procesit të invazionit të krishterë në Afrikë dhe në Azi. 

Askush nuk e vë në dyshim faktin që, për shekuj me radhë, bota myslimane…  

***  

Krahas fesë myslimane, gjuhës arabe si gjuhë zyrtare e Kalifatit Arab dhe një  

kulture të përbashkët që lulëzoi në atë periudhë, ajo që i bashkoi edhe më shumë  

territoret arabe ishte zhvillimi i tregtisë. Bota myslimane bashkoi në një treg të vetëm  

territore shumë të gjera, të cilat shtriheshin nga Ngushtica e Gibraltarit deri në Oqe- 

anin Indian. Nëpërmjet tregtisë, u bë e mundur që pasuritë e të gjitha provincave  

të perandorisë, edhe atyre më të largëta, të shkëmbeheshin dhe të përdoreshin në te  

gjitha territoret e saj. Tekstilet dhe pllakat e çelikut nga Persia do të shkëmbehe- 

shin tani me mëndafshin dhe me barutin që prodhohej në Kinë, apo me çajin dhe  

erëzat e Indisë. 

Unë , Nafi Çegrani, me Alinf. Hoxhën

Bin Ladeni dhe stuhia arabike ! 

Kur Osama Bin Laden shpalli “luftën e shenjtë” (xhihadin) kundër Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe gjithë Europës Perendimore, madje edhe në Gadishullin e Ballkanit (edhepse dikur Beogradi dhe qeveria e atëhershme komuniste në krye me UDB-në ishin “çerdhe” dhe mburojë e tij…)    

Megjithatë, vlenë të përmendim dhe që është e një rëndësie thelbësore në shtjellimin e këtij shkrimi se pas shumë rrëmujash dhe rrëmetesh në meridianet e planetit , pikërisht në Ismailia të Egjiptit, u organizuana rrjete të organizatës “Vëllezërit Myslimanë” (ku mendohet se në këto strategji kishin instruksione të thella agjentire  dhe spiunimi edhe disa Shërbime të fuqishme inteligjente si CIA amerikane, KGB ruse, MOSSADI izraelit dhe disa vendeve jugoafrokane.  

Osama Bin Ladeni rrjedh nga një familje sheikësh nga babai Muhammed bin Auad bin Laden i cili ka lindur  më 1908 në bregun e Hadhramaut  në jug të Jemenit. Osama bin Laden ishte themelues i organizatës ushtarake islamiste Al-Kaida. 

 Ai ndihmoi Afganët në luftën Ruso-Afgane  ku morri pjesë direkte në vitin 1979, në atë kohë i trajnuar dhe i dërguar nga CIA amerikane. Pas përfundimit të kësaj lufte ai ndihmoi qeverinë talibane  që të vijë në pushtet dhe pas një kohe konsiderohej si prijës i akteve terroriste të drejtuar ndaj bazave ushtarake të SHBA-ve. Pas disa aksioneve të ndërmarrura nga organizata Al-Kaida,  filloi përndjekjen penale dhe likuidimin fizik  të tij nga vetë CIA amerikane e cila e kishte trajnuar vite me rradhë. Por, tanimë pasi Osama Bin Ladeni ishte  prezantuar si prijës i Xhihadit dhe i ftoi të gjithë myslimanët  radikalistë për Xhihad, veçanërisht kundër ushtarakëve të  Amerikës dhe NATO-s, vehtes i hapi një Front të gjërë Lufte ushtarake, psiqike dhe konspirative…  

Edhe UDB-a jugosllave  në fillim të vitit 1980, sipas  direktivave të KGB-së ruse,  pas  vdekjes së Titos, përmes rrjeteve të zhvilluara të agjenturës dhe spiunazhit të saj që kishte me  vendet arabe dhe Muhamerr El Gadafin, i  vënë në veprim dhe lëvizje disa lidhje secrete me ca Shërbime informative të disa vendeve të Afrikës jugore, arritën që Bin Ladenin ta sjellnin në Beograd, ku plotë një muaj qe i vendosur në një apartament të fshehtë  të UDB-së në qendrën “Sllavija” ku kujdeseshin personalisht Stane Dollanci, Zdravko Mustaq dhe disa gjenerala të KOS-it, duke i dhënë instruksione  Bin Ladeni, sipas direktivave të KGB-së ruse, që të përfshihej në një organizatë me seli në Peshauar të Pakistanit, që mbështeste vullnetarët arabë që vinin për të luftuar forcat sovjetike në Afganistan, ai  zhvendoset në Peshauar dhe formon brigadën e tij për luftëtarët vullnetarë. Por, që tanimë, përmes kombinacioneve operative të spiunazhit dhe agjenturës së lansuar, KGB-a dhe UDB-a kishin informacionet e dorë së pare për zhvillimet gjithandej.

Në ndërkohë, sërisht me instruksione të Shërbimeve  të frikshme inteligjente, ku tanimë përfshihet edhe vetë CIA amerikane, për të sjellë turbullira në aspektin e politikave globale dhe ideologjive, njëherit duke u kundërvë ballë për ballë me njëra-tjetrën në analet diplomatike dhe të  betejave  të fshehta, doktrinave ushtarake dhe të luftës, Uashingtoni, duke llogaritur se Bin Ladeni kishte qenë trajnuar nga specialist të CIA-s, zgjëron fushëveprime spiunazhi kundër  Moskës dhe Pekinit, themelohet Al Kaida, duke u bërë magnet për myslimanët radikalë që kërkojnë qeveri fundamentaliste në vendet e tyre. Megjithatë, ata bashkohen në urrejtje të përbashkët kundër Shteteve të Bashkuara, Izraelit dhe qeverive myslimane që janë aleate të SHBA-së. Kjo ndodhi kështu sepse edhe KGB ruse, MOSSAD-i i Izraelit dhe disa Shërbime të tjera inteligjente të Lindjes nuk kishin ndejur “duarkryq” me veprimet e tyre të spiunimit global.  

***  

Kur Iraku pushtoi Kuvajtin, pushtim që nxiti Arabinë Saudite të ftonte trupat amerikane të dislokoheshin në territorin saudit. Bin Ladeni e konsideroi mbërritjen e jo-myslimanëve në atë që ai e shikonte si tokë të shenjtë, si një konfrontim ndaj islamizmit. Ai protestoi ashpër ndaj këtij vendimi, gjë që rezultoi në dëbimin e tij nga Arabia Saudite , dhe më pas duke u endur krreshtave dhe maleve, pellgjeve dhe grykave shkëmbore,  gjeti strehë në Sudan, ku, sipas informacioneve të disa Shërbimeve inteligjente si CIA e kështu me rradhë,  thuhet se organizoi sulmet kundër ushtrisë amerikane në Somali dhe Arabinë saudite. Nën presionin e Shteteve të Bashkuara, autoritetet sudaneze e dëbuan  Osama Bin Ladenin, dhe ai u kthye përsëri në Afganistan. 

Duke vazhduar kështu  një jetë të varrosur  dhe duke krijuar vatra të rrezikshme terroriste, u angazhua përsëri në politikat afgane, Bin Ladeni vazhdoi betejën globale kundër Shteteve të Bashkuara. Thuhet se ai kishte rol qendror në bombardimet  e  ambasadave  amerikane  disa vite me rradhë, e sidomos ato në Kenia dhe Tanzani.  Por, tanimë, kishte ndodhur edhe shembja e Murit të Berlinit, ishin vite të rënuara të sistemeve komuniste dhe Shërbimeve të tyre të Sigurimit të shtetit si në Bashkimin Sovjetik, ndryshime edhe në rradhët e KGB-së dhe roli i Gërbaçovit, njashtu edhe në vendet e Ballkanit, gjegjësisht rënia e sistemit komunist në Jugosllavinë titiste dhe shembja e UDB-së, ndryshime sistemesh  në vazhdimësi  ndodhin edhe në Rumanin e Çausheskut dhe SIGURITTATIT , Bullgari, Shqipëri e kështu me rradhë. 

( Osama Bin Ladeni, duke dhënë një intervistë me gazetar gjersa gjendej në Afganistan)  

***  

Bin Ladeni u vra nga forca e operacioneve speciale 50 kilometra në veri të Islamabadit, kryeqytetit të Pakistanit. Përkundër lajmeve të maparshme se Bin Ladeni fshihej në male, ai banonte në një ndërtesë të rahatshme në një lagje periferike të Abbottabadit. Megjithatë, rezidenca nuk kishte lidhje telefonike ose të internetit, me qëllim që mos të diktohej nga agjentët e zbulimit, sidomos të atij amerikan.

Majk Roxhers, kryesues i Komitetit për Inteligjencë i Dhomës Përfaqësuese, tha se ishin sesionet e hetimeve të të burgosurit nga rradhët e Al Kaedës ato që prodhuan informatën e parë kyçe, e cila i çoi autoritetet te kompleksi i Osama Bin Ladenit në qytetin Abbotabad, afro 60 kilometra nga kryeqyteti pakistanez, Islamabad, ku ai fshihej disa metro nën tokë.

Për këtë operacion, zoti Roxhers e lavdëron gjithë aparatin e inteligjencës amerikane për bashkëpunim dhe tubim të informacioneve të zbuluara.

Kur ju e shikoni ndërmarrjen e pabesueshme të analistëve, të operatorëve, të atyre të CIA-s dhe të atyre në Agjencinë për Siguri Kombëtare, të cilët të gjitha informacionet i mblodhën në një vend dhe filluan ta hartojnë operacionin, ai ishte një operacion i jashtëzakonshëm, për të cilin mendoj se do të mund ta bënin vetëm pak vende në botë”, ka thënë Roxhers.

Zyrtarët e Inteligjencës së Shteteve të Bashkuara kanë dhënë më tepër detaje për mbledhjen e informacioneve dhe për aspektin ushtarak të operacionit, por të gjithë ata kanë folur në kushte të anonimitetit për shkak të ndjeshmërisë së çështjes dhe fenomenit : Osama Bin Laden ! 

Zyrtarët thanë se mësuan se emri i vërtetë i korrierit në vitin 2007, Sheik Abu Ahmed, nuk ishte i tillë në vitin 2009. Analistët e kishin ngushtuar lokacionin e tij gjeografik, diku në afërsi të Islamabadit, siç ceka më lartë. 

Një zyrtar i lartë i administratës tha se ishte moment kthese kur zyrtarët e inteligjencës  amerikane e morën vesh se korrieri, që ata e kishin përcjellë për dy vjet, po jetonte në këtë kompleks aq të sigurt. Andaj, ata menduan se aty do të mund të jetonte vetëm një cak me vlerë të lartë, i cili edhe mbahej nën vëzhgim dhe survejim të vazhdueshëm sekret nga agjentët të CIA-s.

Pakistani është vend i madh ! Megjithatë, në fund ishin gjurmët e informatave, disi të ndërlidhura, që zyrtarët i çuan në një vilë periferike të liderit të Al Kaidës, e cila ka një histori të gjatë dhe të çuditshme, detaje nga e cila edhe sot mbahen si fshehtësi. 

Dhe, sipas të gjitha raporteve dhe analizave secrete operative, gjatë punës së palodhëshme disa mujore,  i kishin bindur zyrtarët e inteligjencës dhe këshilltarët ushtarakë të Shtëpisë së Bardhë, se ata me gjasë e kishin gjetur “çerdhen” e rrezikshme ku fshihej Osama Bin Ladeni… 

Lidhur me këtë çështje, këshilltari për siguri kombëtare, Xhon Brenan, ka thënë:

“Nuk kishte asgjë që konfirmonte se bin Ladeni ishte në atë kompleks. Rrjedhimisht, kur presidenti Obama ballafaqohej me një mundësi që të vepronte në bazë të kësaj, ai duhej ta vlerësonte forcën e informacionit dhe pastaj të bënte atë që unë besoj se ishte thirrja më e guximshme për secilin president në kujtesën aktuale”.
Ndërhyrja nga Forcat e Operacioneve Speciale të Shteteve të Bashkuara, të njohura me emrin Navy SEALS, ishte kurs i preferuar i aksionit të presidentit Obama dhe më 19 prill ai e ka dhënë miratimin preliminar të operacionit.
Zoti Brenan tha se zyrtarët e Shteteve të Bashkuara “nuk i kanë kontaktuar pakistanezët, derisa të gjithë njerëzit tanë dhe të gjithë aeroplanët tanë të dilnin jashtë hapësirës ajrore të Pakistanit”.  

Operacione mjaft të ngjeshura në aspektin e zhvillimeve  të veprimeve të tyre, që do mbeten storie të çuditshme dhe shembull për doktrinat e kësaj natyre, dhe në përgjithësi, shembull, në analet e agjenturës dhe spiunimit.
*** 
Operacioni njoftohet të ketë zgjatur rreth 40 minuta, gjatë të cilave ka patur shkëbim zjarri. Veç Bin Ladenit u vra edhe një grua dhe janë plagosur disa persona të tjerë që terroristët i përdornin si mburoja të gjalla. 

…Pas këtyre veprimeve të organizuara prej Al-Kaedës, Shtetet e Bashkuara nisën dy luftëra kundër terrorizmit, në Afganistan, ku atëherë ndodhej Bin Ladeni, dhe në Irak — ndonëse sot ka mospajtime se kjo e fundit kishte të bënte me Bin Ladenin, i cili disa vite me rradhë ishte i survejuar nga  agjentët e  CIA, KGB-a ruse, MOSSADI dhe disa Shërbime të tjera inteligjente të famshme të të vendeve Jugoafrikane dhe të globit që mbulonin këtë vend. Madje, më tepër nga fakti se bëhej fjalë për operacione me shumë domethënie, gjegjësisht kur ishte në fjalë personaliteti I Bin Ladenit,  më tepër  si një figurë simbolike për terroristët sesa një udhëheqës i efektshëm dhe operativ i Al-Kaidës, e cila kishite nis të merrte përpjestime të mëdhaja veprimi në disa vende të globit. Njëkohësishtë edhe  “Demonizimi i Islamit dhe ndërlidhja e tij e vazhdueshme me terrorizmin ishte si një dukuri brengosëse në botë, dhe edhe në Ballkanin, e cila kishte nis me hovet e saja të ndërlikuara dhe të frikshme , duke mejtuar të krijonin në vetë brendinë e tyre, rradhë injorante!”  

***  

Më 15 mars të këtij viti, dita që konsiderohet për ditë të shenjtë të myslimanëve – gjatë kohës së mbajtjes së lutjes më të rëndësishme të ditës, 28 vjeçari Brenton Tarant bëri sulm terrorist në dy xhami në Krajstçërç  në Zelandën e Re. Nga manifesti i terroristit nënkuptohet qartë se ai ka qenë i motivuar nga ideologjia e ashtuquajtur bindje raciste se raca e bardhë është superiore në krahasim me të tjerët dhe prandaj ajo duhet të dominojë. Përveç asaj, Tarant thotë se për ta bërë atë sulm ka kërkuar bekim, dhe se e ka marrë, nga Kalorës Templar  – zyrë kryqëzate me reputacion të tmerrshëm në betejat luftarake kundër myslimanët në shekullin e mesëm. Pra, padyshim se edhe ky është një fenomen i ndërlikuar që i takon kategorisë së TERRORIZMIT MODERN ! 

Pa marrë parasysh se gjatë këtyre viteve të fundit në Afganistan ndodhën gjithsejtë afro 32 sulme terroriste, gjithashtu mbi myslimanë, tragjedia në Zelandën e Re tërhoqi vëmendje më të madhe mediatik në gjithë meridianet e botës. A mund ti përshkruhet shkaku për këtë injorim të ngjarjeve në Lindjen e afërt asaj se nën-vetëdija individuale apo edhe kolektive,  tanimë është mësuar që të dëgjojë për bomba, krime dhe viktima në vendet e “Lindjes së afërt” apo ka edhe diçka tjetër, gjë të cilën e kanë në doktrinat e paqës dhe luftës disa Shërbime inteligjente të frikshme me agjentë të infiltruar edhe në të ashtuquajturin “Komiteti 300”  me seli në Uashington, apo edhe në “Lidhjen e Blokut Islamist”  me seli në Kajro. 

***  

TERRORI ,  në kuptimin e tij më të gjerë, është dhunë me qëllime politike e ushtruar kundër objektivave joushtarake. E thënë ndryshe, shenjestra e terrorit janë në tërësi civilët e pafajshëm, i vetmi krim i të cilëve është që ata në sytë e terroristëve, përfaqësojnë “krahun tjetër”. 

Për këtë arsye, terror do të thotë që njerëzit e pafajshëm t’i nënshtrohen dhunës dhe kjo përbën një akt të zhveshur nga çdo justifikim moral. Kjo, njëlloj si në rastet e vrasjeve të kryera nga Stalini apo Hitleri, Pinoçe apo Millosheviqitsi dhe  ndonjë tjetër i tillë, përbën një krim kundër njerëzimit.  

Një shoqëri, në të cilën respektohen vlerat morale islame, është një shoqëri që e karakterizon paqja, falja, dashuria, tolerance, humanizmi, dhembshuria, mbështetja reciproke dhe gëzimi njerëzor. 

Kurani është një Libër i  shejtë i shpallur për njerëzit si një udhëzues në rrugën e vërtetë. Në këtë libër, Zoti urdhëron njeriun që të përvetësojë sjellje e moral të mirë. Ky moral është i mbështetur në koncepte si dashuria, dhembshuria,tolerance  dhe mëshira. Fjala “Islam”, rrjedh nga një fjalë arabe me rrënjë të njëjtë me fjalën “paqe”. Islami është një fe që i është shpallur njerëzimit me qëllimin e dhurimit të një jete paqësore, nëpërmjet së cilës të pasqyrohet në tokë, mëshira dhe bamirësia e pafund e Zotit, a jo krimit dhe terrorizmit. Zoti i urdhëron të gjithë njerëzit në moralin islam, nëpërmjet të cilit mëshira, bamirësia, paqja dhe toleranca  mund të bëhen pjesë e jetës në të gjithë  shtigjet e botës dhe meridianet e saja.  

 Terrorizmi islamistë nxitet në prapaskenë nga ideologjia  fondamentaliste që ka të bëjë me  ekstremizmin  dhefanatizmin  fetar. Terroristët islamistë i përligjin veprimet e tyre në themelet e Islamit, Kuranit  dhe Sunës , ku ata shpjegohen sipas qëllimit. 

Sulme të tjera të mirënjohura , pos asj të 11 shtatorit në Amerikë, kanë ndodhur në Francë, Rusi dhe Kinë. Franca ishte shënjestra e terrorizmit në mesin e viteve 1990 për shkak të Luftës civile algjeriane . Rusia u përballua me sulmet terroriste që rrjedhin nga përzierjet e saj në Çeçeni. Në vitin 1997 qeveria kineze krijoi Organizatën e Bashkëpunimit të Shanghait  për të luftuar lëvizjet radikale islamike në Azinë Qendrore…

Grupet terroriste islamistë shpesh i cilësojnë veprimet e tyre si xhihad. Kërcënimet, përfshirë kërcënimet me vdekje, shpesh dalin në formën e të ashtuquajtur : dënimet ligjore islamike!?!.

Megjithatë, e kuptueshme është se Kurani  famëlartë, është një Libër i shpallur për njerëzit si një udhëzues në rrugën e vërtetë. Në këtë libër, Zoti urdhëron njeriun që të përvetësojë sjellje e moral të mirë. Ky moral është i mbështetur në koncepte si dashuria, dhembshuria,toleranca  dhe mëshira. Fjala “Islam”, rrjedh nga një fjalë arabe me rrënjë të njëjtë me fjalën “paqe”. Islami është një fe që i është shpallur njerëzimit me qëllimin e dhurimit të një jete paqësore, nëpërmjet së cilës të pasqyrohet në tokë, mëshira dhe bamirësia e pafund e Zotit. Zoti i urdhëron të gjithë njerëzit në moralin islam, nëpërmjet të cilit mëshira, bamirësia, paqja dhe toleranca  mund të bëhen pjesë e jetës në të gjithë botën.  

…Disa individë, grupe apo organizata të ndryshme , kanë koncepte të gabuara se duke e vrarë dikush veten për qëllime Islamike, gjoja ai po bëka një vepër që meriton Parajsën. Një herë kur një njeri e vrau veten , Profeti tha: Ai është banor i Ferrit’. Kur njerëzit u befasuan nga kjo Profeti tha: ‘Dikush bën vepra që cilat në sytë e njerëzve të tjerë duken sikur vepra që e meritojnë Parajsën, por në të vërtetë ai është banor i Ferrit’. 

( “  Vlenë të theksohet se ka disa njerëz jobesimtarë, të cilët betohen në emër të Zotit për të përforcuar veprat e tyre, mirëpo kjo nuk do të thotë se Zoti i miraton veprat e tyre. Në të njëjtën mënyrë, edhe disa myslimanë mund të pretendojnë se gjithçka që ata bëjnë është në përputhje me fenë, mirëpo ka mundësi që ajo ç’ka bëjnë të jetë tërësisht në kundërshtim me Vullnetin e Zotit dhe moralin e fesë. E vërteta e çështjes duhet parë në veprat e tyre. Nëse këto vepra synojnë të “shkaktojnë çrregullim dhe të mos vendosin drejtësinë”, sikurse shpallet në vargun e Kuranit, atëherë duhet të jemi të sigurtë se njerëz të tillë nuk mund të jenë kurrë besimtarë të vërtetë dhe qëllimi i tyre nuk është shërbimi i fesë. 

Për dikë që i druhet Zotit dhe që ka kuptuar moralin e Islamit, është e pamundur të mbështesë dhunën apo ligësinë, apo të marrë pjesë në veprime që lidhen me to. Për këtë arsye, Islami është zgjidhja e vërtetë për problemin e terrorizmit. Kur bëhet i qartë morali sublim i Kuranit, është e pamundur për njerëzit që ta lidhin Islamin e vërtetë me ata që mbështesin apo bashkohen me grupet që synojnë padrejtësisht luftë dhe kaos. Zoti në Kuran është shprehur qartë për ndalimin e ligësisë: 

“Kur kthen krahët, nxiton të shkaktojë çrregullim mbi dhé, të rrënojë të mbjellat dhe gjënë e gjallë. Por Allahu nuk e do çrregullimin. Kur këshillohet që t’i frikësohet Zotit, atë e pushton një kryelartësi e mëkatshme…”– sqarron hoxha i madhe, i urtë dhe mëndje ndritur  Zejnulla Fazliu  nga Shkupi ). 

Keqpërdorimi i besimit mysliman po kërcënon sigurinë kombëtare ( edhe mes nesh si shqiptar dhe gjithë popujt tjerë të rruzullit toksor), dhe po bën të domosdoshme masave urgjente për ta goditur këtë dukuri, që po rrezikon bashkëjetesën dhe harmoninë fetare në vend.

Ekstremizmi i dhunshëm, mercenarizmi fetar, radikalizmi islamik, prania dhe përgatitja e xhihadistëve në Shqipëri, e shndërron vendin në territor të ekstremizmit fetar dhe në shënjestër potenciale të veprimtarisë terroriste dhe të xhihadistëve në përgjithësi për Evropën dhe Ballkanin, ku veçmas shqiptarët jetojnë në trojet e tyre etnike me dinjitetin e tyre si popull fisnik përballë intrigave ideologjike, regjimeve dhe politikave globaliste.

Kategori
Uncategorized

Jami huaj, jam shqiptar dhe jam dënuar në 2004 me 25 vite burg, vetëm për 16 kg hashash.

Greqi : Shqiptari 25 vite burg per 16 kg hashash, u gjykua pa perkthyes dhe pa avokat

15 Maj 2019 ora 10.30 në Gjykatën e Shkallës së Lartë, Gjykatësja tha të vazhdojë seanca edhe pa avokat nuk ka problem,

– shqiptari jo…është gjyq politik.

Isha ne salle deklaron gazetari emigrant ne greqi Shpetim Zinxhiria, dhe e kisha prane shqiptarin,u befasova kur dëgjova nga gjykatësja e Shkallës së Lartë në prani të prokurorit se seanca gjyqësore mund te vazhdohej pa avokat, edhe pse u theksua nga Shabani se kishte berë kërkesë dhe shteti Helen nuk i kishin dhënë avokat …

Në sallën e gjyqit te boshatisur pasi e kishin lene per gjykim te fundit, Shabani i tha trupit … gjykues …

– Se nuk mund të vazhdojë më kjo pasi dënimi është është bërë mbi bazë politike.

– Konkretisht ai u përball i vetëm me trupin gjykues që nuk zgjati më shumë se 5 minuta.

– Shqiptari u përball i vetëm pasi drejtësia greke nuk i kishte plotësuar kërkesën e tij për avokat, të cilin e kishte kërkuar më 25 Prill të 2018.

– Kryetarja e trupit gjykues i tha se nuk është në kompetencat e saj gjetja e avokat dhe se mund ta vazhdonte seancën edhe pa avokat, pasi sipas saj nuk ishte e domosdoshme prania e avokatit.

Shabani para trupit gjykues tha se:

Më pas prokurori miratoi shtyrjen e seancës më 18 shtator të 2019. Duhet të theksohet se shqiptari ishte i vetmi që u paraqit para trupit gjykues pa avokat. Në sallë ishin të pranishëm edhe dy përfaqësues të ambasadës shqiptare në Athinë.

Po e njejta metodë u perdor edhe me 19 shatator ku u perball i vetëm pa avokat dhe perkthyes, duke mbetur ne fuqi denimi 25 vite burg per 16 kile hashash.
Por ajo që duhet theksuar se gjykimi zgjati jo me shume se 2 minuta, duke u vene prangat dhe rikthyer perseri ne qeli.

Në dijeni janë institucionet Helsingu shqiptar dhe Avokati i Popullit …

Kategori
Uncategorized

Ai burrë ishte kujdestari i burgut në qeli. Pas torturave që më bënin, i kërkoja vetëm pak ujë, por ai më urinonte në kokë.

Mendjet që hakmarren shkatërrojnë një shtet, ndërsa mendjet paqësore ndërtojnë një komb.

NELSON MANDELA

“Sapo ishta zgjedhur President. Një ditë, u kërkova bodigardëve të mij të bënim një shëtitje nëpër qytet. Më pas, duke qenë orar dreke, shkuam të hanim në një restorant.
U ulëm, dhe pas pak erdhi kamarieri.

Në moment u shtanga, sepse në një tavolinë përballë nesh qëndronte ulur një burrë. Ishte vetem dhe priste që ti shërbenin. U thashë rojeve ti kerkonin që të bashkohej me ne, dhe ashtu u bë. Burri u ngrit, mori pjatën dhe u ul aty pranë.


Ndërsa hante duart i dridheshin fortë, por ai vazhdonte të hante pa e ngritur kokë fare nga pjata. Kur mbaruam drekën, ai më përshëndeti pa më parë në sy, me siklet, më dha dorën dhe u largua. Unë nuk i thash as një fjalë.

Një nga bodigardët tha: “Ai që u ul me ne do jetë shume i sëmure, duart e tij nuk pushuan së dridhuri, bile dhe kur hante.
Jo. I thas.

Nuk është aspak i sëmurë!
Të gjithë u drejtuan nga unë dhe prisnin me çudi arsyen.


-Ai burrë ishte kujdestari i burgut kur isha në qeli. Pas torturave që më bënin, lëngoja nga dhimbjet, dhe i kërkoja vetëm pak ujë, por jo vetëm që më bërtiste ai më urinonte në kokë. Në vetmin e natës më rridhnin lotët duke menduar se sa i pamëshirë mund të jetë një njeri.


Ai nuk ishte i sëmurë, por i frikësuar, dhe dridhej sepse tashmë që jam President i Afrikës se Jugut mendon se unë do ti bëj atë çka më bëri, por nuk jemi njësoj. Secili zgjedh në jetë: të jetë i Mirë apo i Keq.

Kategori
Uncategorized

Qytetarët e Kosovës kanë votuar z. Kurti dhe znj. Osmani, për të ndërtuar një Kosovë ndryshe.

Qytetarët e Kosovës kanë votuar z. Kurti dhe znj. Osmani për ta ndryshuar historinë e shkuar.

Për ta forcuar Deklaratën e Pavarësisë së Kosovës. 🇽🇰

Për të mos gabuar si paraardhësit e tyre.

Për të mos qënë shërbëtorë të Beogradit si ata.

Për të mos qënë vasalë të projekteve dhe politikave serbe.

Për të ndërtuar një Kosovë ndryshe.

Për të bërë drejtësi brenda Kosoves dhe në raport me Serbinë.

Për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar.

Pra, për të qënë ndryshe nga Hashimi e Isa.

Analistet dhe politikanët pro-serbë ose naivë e servilë, i rekomandojnë qeverisë së z. Kurti të pranojë Asosacionin dhe extra-territorialitetin e kishave e manastireve serbe me arsyetimin se “kjo qeveri qenka qeveri e vazhdimësisë së qeverisjes së Hashim Thaçit dhe Isa Mustafës”!

“Historia”, thuhet, “nuk fillon me Albin Kurtin”. Por qytetarët e Kosovës kanë votuar z. Kurti dhe znj. Osmani për ta ndryshuar historinë e shkuar. Për ta forcuar Deklaratën e Pavarësisë së Kosovës. Për të mos gabuar si paraardhësit e tyre. Për të mos qënë shërbëtorë të Beogradit si ata. Për të mos qënë vasalë të projekteve dhe politikave serbe. Për të ndërtuar një Kosovë ndryshe. Për të bërë drejtësi brenda Kosoves dhe në raport me Serbinë. Për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar. Pra, për të qënë ndryshe nga Hashimi e Isa.

Atëherë, pse u dashka me vazhdu servilizmin e paraardhësve në dëm të interesave të Kosovës?

– Pse duhet që në emër të vazhdimësisë të pranohet defunksionaizimi i shtetit, i cili me asosacionin e extra-territorialitetin e çon Kosovën në zhbërje shtetërore?

Pra në ndarjen e saj!

– Pse duhet që kjo qeveri ta pranojë politikën e Hashimit e Isës për ta sjellë Serbinë në Kosovë përmes kompetencave ekzekutive për Asosacionin dhe formave të tjera që ajo dëshiron?

Albin Kurti dhe Vjosa Osmani duhet të pranojnë dorëheqjet e t’i drejtohen përsëri vullnetit të qytetareve dhe nuk duhet të vazhdojnë misionin pro Serbise të paraardhësve të tyre!

©Enver Bytyçi

Kategori
Uncategorized

Kini kujdes se kujt i ndani bukë pa mish!!!

Arabët, kur kishin ahengje për raste të gëzimeve familjare, u ndanin mysafirëve copa mishi të mbështjella në bukë. Nëse vërente nikoqiri se numri i mysafirëve është më i madh se copat e mishit ose kishte frikë se nuk do të arrinte mishi, mbështillte një copë buke me bukë (pa mish) dhe këto ua jepte më të afërmve dhe më të dashurve, për të cilët e dinte se do t’ia ruajnë sekretin, në mënyrë që ta kursejë mishin për më të largëtit dhe të huajt.

Një ditë një arab kishte një gosti dhe u ndau copa buke pa mish disa të afërmve dhe miqve të afërt, për të cilët kishte mendim të mirë.

Ata filluan ta hanë atë që u ishte dhënë, sikur të ishin duke ngrënë mish.

Mirëpo, njëri e thirri nikoqirin duke thënë:

”O Filan! Ma ke dhënë bukën pa mish.”


Ai i tha:

”Më fal! Haku yt është tek unë. Të ngatërrova me njerëzit e mi.”

Kini kujdes se kujt i ndani bukë pa mish!!!

urtësiarabe

Kjo sepse ne këta larashë pa fe dhe iman ne gabimisht i kemi konsideruar si njerzit tanë, dhe ju besuam… këtu gabuam …

Kategori
Uncategorized

A nuk duhet që të ishte poshtëruesi i flamurit amerikan në listën e zezë amerikane?

Nga Kastriot Myftari /

Kliko mbi video për ta parë /

Shikoni sesi Edi Rama e poshtëron publikisht flamurin amerikan (se atë shqiptar e kishte poshtëruar dhe më parë). Ngjarja ka ndodhur në vitin 2001 kur Rama ishte kryetar i Bashkisë së Tiranës.

A e ka raportuar ngjarjen në Departamentin e Shtetit ambasadori amerikan i kohës në Shqipëri Joseph Limprecht !?

Ambasadorin amerikan të cilin Edi Rama e quante me përkëdheli por edhe me shpërfillje “Babë Lymi”, duke e krahasuar me Myslim Pezën.

Ky epitet që kurse Limprecht shkoi kaloi një natë me Edi Ramën pranë zjarrit partizan në festën e parë të Pezës që bëri Rama në vitin 2000.

Në këtë rast i binte që Edi Rama të ishte Enver Hoxha.

Asnjë politikan shqiptar nuk e ka poshtëruar kështu publikisht flamurin amerikan që nga koha e Enver Hoxhës kur flamuri amerikan stilizohej në mënyrë përtallëse në pankartat që mbanin të rinjtë në manifestime kur parakalonin para Udhëheqësit.


Në vitin 2001, kur Edi Rama e shprehte këtë urrejtje dhe përçmim për flamurin amerikan ai nuk ishte një adoleshent i indoktrinuar po një politikan 37 vjeçar i cili tashmë kishte qenë ministër për dy vite e gjysmë para se të bëhej kryetar i Bashkisë së kryeqytetit shqiptar.

Video /nr 2

Në librin e tij “Kurban” Edi Rama ka rrëfyer për shumë bëma të tij por nuk ka dhënë ndonjë shpjegim për poshtërimin publik që i ka bërë flamurit amerikan. Kujt donte që t’ i tregonte publikisht Edi Rama përçmimin e tij ndaj flamurit amerikan? A nuk duhet të kishte pasur një analizë të stacionit të CIA-s në Tiranë për këtë çështje?

A nuk duhet që të ishte poshtëruesi i flamurit amerikan në listën e zezë amerikane?

Në video shihet qartë se njerëzit që gjenden në krah të Ramës befasohen dhe ndihen shumë keq nga gjesti i tij.

Video /nr 3

Sot Edi Rama është për amerikanët “Our Man in Albania”. A mund të jetë ai i tillë vërtet? /Kastriot Myftaraj

Kategori
Uncategorized

Xha Jani dhe shprehja e tij e fameshme : E dalluar ne kurveri !

Te xha Jani kishin nje televizor ne vitet 70 dhe shtepia e tij mbushej plot e perplot per te pare filma e ndeshje futbolli ….. Per xha Janin thuhej qe kish qene i pasur, dhe me pas kishte mbyllur gojen e punonte diku si ekonomist ne ndermarrjen 21 Dhjetori.

….. Nje mbremje hyri ne shtepi xha Jani dhe ju drejtuar qejflies duke i thene : Paske ardhur e dalluara e xhaxhait !!! Dhe ajo sec i ktheu nje pergjigje dhe e pyeti se per cfare ishte e dalluar ….. Xha Jani vazhdoi me tej ta sqaronte dhe i tha : I ke pare ato flamuret te kuq e trekendesh neper dyqane, qe shkruajne Shitese e Dalluar, etj, etj ….

Po i tha ajo duke qeshur, e po pastaj, cfare lidhje ka me mua ! …. Ka o ka i tha Xha Jani, Ty do te te japi nje flamur te kuq xhaxhi, ku do te shkruhet “E Dalluar ne Kurveri” …. Ajo filloi te qeshte me te madhe …….

 • Tashme le te presim e te shikojme se si do te shkoj puna e Teatrit ne Gjykate Kushtetuese, dhe ne grafike Reformen ne Drejtesi e kam nxjerre ne rruge per te nxjerre ndonje leke si ajo e Dalluara e xha Janit.
Kategori
Uncategorized

IRAN | “Kasapi” drejt marrjes së postit të presidentit të Republikës Islamike

Ebrahim Raisi ”Kleriku i njohur që pritet të jetë presidenti i ri i Iranit është një vrasës i rrezikshëm që përhap terror në mbarë botën”. Kjo është deklarata e dhjetëra njerëzve që kanë vuajtur nga duart e tij të përgjakura

60-vjeçari Ebrahim Raisi, konsiderohet si pretendenti kryesor në mes të 7 kandidatëve që garojnë të ulen në vtendin e presidentit Hassan Rouhani, pas zgjedhjeve që do të mbahen këtë të premte.

Kategori
Uncategorized

Presidenti Meta, ambasadorja Kim, dhe ”Raketa Bërthamore” që mund të shkaktojë krizë në Washington .

If President Meta, after the statement of Ambassador Kim on February 11 this year that he talked to Prime Minister Rama about the formation of the new government after the April 25 elections, would have revoked the credentials of Ambassador Kim, with this Meta would have caused a political crisis in Washington. 
Analisti Kadtriot Myftaraj /

Pjesë nga statusi i analistit.

Ambasadorja amerikane në Shqipëri Yuri Kim dhe burokracia sorosiane e Departamentit të Shtetit tani në ndërkohën kur pritet që shkarkimi i Presidentit Meta nga Kuvendi të miratohet nga Gjykata Kushtetutese, i tremben vetëm një skenari

Atij se Meta mund të përdorë të vetmen “raketë bërthamore” që ka në dorë, duke e transferuar në Washington krizën politike në të cilën është përfshirë me shumicën parlamentare dhe Kryeministrin Rama, që ka mbështetjen amerikane.

Në Washington ka një opozitë politike në Senat dhe në Dhomën e Përfaqësuesve si dhe media të cilat do ta mirëprisnin furnizimin nga Shqipëria me fakte që mund të përdoreshin kundër Sekretarit Blinken dhe burokracisë sorosiane të Departamentit të Shtetit.

Nëse Presidenti Meta, pas deklaratës së Ambasadores Kim të 11 shkurtit të këtij viti se ka biseduar me Kryeministrin Rama për krijimin e qeverisë së re të pas zgjedhjeve të 25 prillit do t’ ia kishte shfuqizuar letrat kredenciale Ambasadores Kim, me këtë Meta do të kishte shkaktuar një krizë politike në Washington. Sekretari Blinken do të thirrej në Senat dhe do të detyrohej të jepte dorëheqjene bashkë me të edhe ambasadorja Kim, karriera e së cilës do të kishte marrë fund.


Atyre që iu duket teprim të thuash se Sekretari i Departamentit të Shtetit mund të japë dorëheqjen për një deklaratë të bërë nga ambasadorja amerikane në Shqipëri do t’ u them dy gjëra:


Nëse Meta ia shfuqizon letrat kredenciale ambasadores Kim problemi shkon si “raketë” drejt e në Washington ku i duhet Presidentit Biden që, ose ta marrë përsipër atë që ka bërë Kim në Shqipëri me të gjitha pasojat për reputacionin e administratës së tij dhe tekefundit vetë reputacionin e SHBA, ose të shkarkojë Sekretarin Blinken dhe të tërheqë ambasadoren.

Presidenti Meta është ende në kohë për ta lëshuar këtë “raketë bërthamore”, duke ia shfuqizuar letrat kredenciale Ambasadores amerikane, me pasojat e mësipërme.

Meta ka mundësi që të hyjë në histori duke e dëbuar ambasadoren Kim me një “cfurk” nga Shqipëria dhe Sekretarin Blinken nga Departamenti të Shtetit. Nëse Meta do të kishte kurajën ta bënte këtë gje.

Kim dhe Blinken e dijnë që Meta e ka në dorë që ta bëjë këtë gjë dhe ata nuk do t’ i jenë aspak mirënjohës nëse ai vetëpërmbahet.

Për ta mbetet njëjtë armik, si ta bëjë, si mos ta bëjë këtë veprim.

 • Nëse nuk e bën do të ketë armiqësinë e njërit krah dhe pavëmendjen e krahut tjetër.
 • Nëse Meta e përdor këtë “raketë” bëhet i paprekshëm, nëse nuk e përdor, jo vetëm që nuk do t’ I jenë mirënjohës por do t’ ia rrasin nga pas, të jetë i sigurt për këtë gjë./Kastriot Myftaraj

“Nuclear missiles” in the hands of President Meta in his last days

The US Ambassador to Albania Yuri Kim and the Soros bureaucracy of the State Department now in the meantime when the dismissal of President Meta from the Assembly is expected to be approved by the Constitutional Court, are afraid of only one scenario that Meta may use the only “nuclear missile” he has in hand, transferring to Washington the political crisis in which he is involved with the parliamentary majority and Prime Minister Rama, who has American support.
In Washington there is a political opposition in the Senate and the House of Representatives as well as the media which would welcome the supply from Albania with facts that could be used against Secretary Blinken and the Soros bureaucracy of the State Department.


If President Meta, after the statement of Ambassador Kim on February 11 this year that he talked to Prime Minister Rama about the formation of the new government after the April 25 elections, would have revoked the credentials of Ambassador Kim, with this Meta would have caused a political crisis in Washington.

Secretary Blinken would be summoned to the Senate and would be forced to resign along with Ambassador Kim, whose career would have ended.
To those who find it exaggerated to say that the Secretary of State may resign over a statement made by the US Ambassador to Albania, I will say two things:
1) The ambassador says she is speaking on behalf of the US government which means that the official responsible for her conduct is Secretary Blinken.
2) Ambassador Kim’s public statement on February 11 is full proof in the form of an open statement that an official representative of the US government is conspiring with a prime minister who has been given a US license to hold fraudulent parliamentary elections in his country with American support. If Meta revokes the credentials of Ambassador Kim, the problem goes like a “rocket” straight to Washington where President Biden needs to, or take over what Kim has done in Albania with all the consequences for the reputation of his administration and ultimately the reputation itself of the US, or dismiss Secretary Blinken and withdraw the ambassador.
President Meta is still in time to launch this “nuclear missile”, revoking the credentials of the US Ambassador, with the above consequences.

Meta has the opportunity to go down in history by expelling Ambassador Kim with a “cfurk” from Albania and Secretary Blinken from the State Department. If only Meta had the courage to do so.
Kim and Blinken know that it is up to Meta to do this and they will not be grateful if he restrains himself.

For them it remains the same enemy, how to do it, how not to do this action. If Meta does this he will gain the respect of one side of American politics, the Republicans and the anti-Soros. Failure to do so will result in hostility from one side and inattention from the other.
If Meta uses this “rocket” he becomes untouchable, if he does not use it, not only will they not be grateful to him but they will push him from behind, to be sure about this./ Kastriot Myftaraj

Kategori
Uncategorized

PD si e vetmja parti demokratike shqiptare.

Taulant Dedja Kanada /

Ky shënim nuk ka hapësirë për shumë shtjellime dhe nuk synon të thotë medoemos diçka edhe kur s’ke asgjë për të thënë. Për të dalë drejt e në temë, kemi 30 vjet që kemi përmbysur diktaturën por ende demokracia jonë ngel në klasë. PD, partia që dikur përmbysi komunizmin (sistem që nuk e kanë njohur të gjithë 35 vjeçarët e ata pas tyre) sapo mbylli garën për mandatimin e kryetarit, garë e pashmangshme pas asaj që ndodhi me zgjedhjet e vjedhura me stil të 25 Prillit.

Sipas meje, referuar dhe rezultatit, procesi ishte më shumë një votëbesim për liderin e opozitës dhe Partisë Demokratike, Lulzim Basha. Kjo edhe për faktin se asnjë nga 3 kandidatët e tjerë nuk kishte staturën e tij. Ndërkohë, të tjerë me staturë të përafërt, ose nuk guxuan, ose tashmë ishin larguar nga PD. Disa madje, provuan të garojnë në zgjedhje si subjekt më vete dhe dolën fare huq. Punë për ta gjithsesi.

Kam lexuar me vëmendje gjithë këto kohë shumë komente kritike rreth PD dhe veçanërisht liderit të saj. Një pjesë e atyre që shprehen, kam përshtypjen (ndofta të gabuar) se nuk kanë qenë asnjë ditë anëtarë partie, nuk kanë provuar të kontribuojnë qoftë edhe në një fushatë zgjedhore (mbase nuk ua ka sjellë rasti për shkak se janë larguar prej vitesh), apo qoftë edhe në një komision qendre votimi.

Kjo kategori, sigurisht vështirë se e kupton si funksionon një forcë politike në kushtet shqiptare. Ndaj dhe nuk çuditem që në vend se të merren me Edi Ramën, që është fatkeqësi kombëtare, merren me Bashën që nuk di të sillet si cub, sepse nuk është mbrujtur i tillë. Kjo madje është arsyeja që unë, si qytetar i lirë, e kam mbështetur moralisht atë me bindjen se Shqipërisë nuk i duhet cubllëku në politikë. Sigurisht preferencat janë personale. Nuk paragjykoj asnjë që mendon ndryshe.

Fakti që shumica dërrmuese e Partisë Demokratike, anëtarësia e thjeshtë, të sakrifikuarit, mbështetën Bashën, në sytë e mi do të thotë që PD është e vetmja forcë politike për momentin në Shqipëri, që ka tiparet e një partie me demokraci reale të brendshme, dhe kjo është merita edhe e Lulzim Bashës. Në fund të fundit, për herë të parë në 30 vjet tranzicion, pati një garë me 4 kandidatë që shpalosën platforma dhe patën mbulim mediatik si asnjëherë tjetër. Kujtoj që, si në PD apo edhe në PS, në të shkuarën ka patur “linçime” apo largime të detyruara (nuk është hapësira për këtë lloj retrospektive këtu).

Edhe pse mund të kishte difekte, kjo është e para garë reale në 30 vjet tranzicion pas të vetmes përballje reale që kujtohet nga viti 1999 në krahun tjetër, ajo Nano-Majko që u mbyll në një kongres dramatik me vetëm 34 vota diferencë. Fakti që askush nuk e kontestoi rezultatin e rizgjedhjes së Lulëzim Bashës, ia rrit vlerat garës dhe gjithashtu, fakti që të tre ata që guxuan përballë Bashës do vazhdojnë kontributin e tyre në PD, u rrit atyre vlerat personale dhe e bën investimin e tyre vërtet inteligjent dhe produktiv.

Po t’i referohemi me analizë logjike spektrit tjetër të partive parlamentare aktuale, kuptojmë se hendeku që i ndan ato me PD sot për sot është i madh, shumë i madh madje. Nëse LSI si forcë opozitare e ka të nevojshëm rikonfigurimin në çdo aspekt (në fakt LSI duhet analizuar veçmas njëherë tjetër) dy partitë e tjera të “mazhorancës” Rama-Doshi, janë tashmë një trust dhe një filial i trustit, ku është bashkuar një konglomerat punisto-mafioz që i ka vënë përfund shqiptarët me mbështetje edhe nga qarqe okulte të huaja nga jashtë, me interesa nga më të ndryshmet në raport me Shqipërinë.

Ndryshimin e këtij realiteti të hidhur, unë vazhdoj të besoj që në një masë të konsiderueshme e kanë në dorë shqiptarët proshqiptarë dhe opozita që sot ka rivotëbesuar në krye Lulzim Bashën. Pesha e kryqit mbi supet e tij është më e rëndë se kurrë. Shpresoj dhe uroj që ta mbajë këtë peshë deri në fund, për të mos zhgënjyer as ata anëtarë të PD që e mbështetën, as të gjithë demokratët pa teserë partie që aspirojnë një Shqipëri normale.

Procesi demokratik (qoftë edhe me difekte) i sapombyllur PD është një premisë që mund ta nxisë PD drejt një hapjeje të guximshme për të tërhequr rreth saj gjithë popullin opozitar. Rama është më i dobët se asnjëherë në 8 vitet e fundit… Kryefjala e opozitës tash e tutje duhet të jenë zgjedhjet e parakohshme me qeveri ekspertësh! Modalitetet si shkohet deri atje e tejkalojnë hapësirën e këtij shënimi.

©Taulant Dedja

Kategori
Uncategorized

Deklarata e ‘Vatrës’: Berisha, mik i SHBA. Akuzat ndaj tij, pa baza dhe pa prova .

Statement of ‘Vatra’: Berisha, friend of the USA. Charges against him, baseless and without evidence.

THE.PAN-ALBANIENIEN-FEDERATION-0F-AMERICA !

Ishte lideri i Dr. Sali Berishës ai që e ktheu Shqipërinë nga vendi më armiqësor ndaj Amerikës në popullin më mik të saj. 🇦🇱🇺🇸

Ishte Dr. Sali Berisha, lideri i opozitës demokratike të asaj kohe ai, që priti Sekretarin e Shtetit James Baker në krye të një mase qindramijëshe, në Marsin e vitit 1991, kur u ri-vendosën mardhëniet diplomatike, të ndëprera prej vitit 1939.

Federata Pan-Shqiptare e Amerikës, Vatra, e ka ndjekur me shqetësim të madh shpalljen e dr. Sali Berishës, person “non grata” nga kreu i Departamentit të Shtetit Amerikan.

Kjo për arësye se në fundin e viteve ’90 ishte Dr. Sali Berisha ai që u ngrit kundër regjimit komunist i cili kishte ekzekutuar, burgosur dhe internuar me mijëra shqiptarë, thjesht dhe vetëm pse ne, të afërmit e tyre, kishim ikur nga diktatura dhe ishim vendosur këtu në Amerikë.

Ishte dr. Sali Berisha, që iu priu protestave të studentëve shqiptarë në Dhjetorin e vitit 1990 e më pas luftoi me guxim e trimëri për përmbysjen e regjimit gjakatar komunist dhe vendosjen e demokracisë.

Ishte po ai që, në detyrën e Presidentit të Republikës së Shqipërisë, në vitin 1992, shkeli për herë të parë në Shtëpinë e Bardhë.

Aty, ai mori mbështetje nga Presidenti George H. Bush për mos-prekjen e kufijve të Kosovës nga Milosheviçi si dhe statusin e Kombit më të Favorizuar në Tregëti me Amerikën.

Ishte po ai, që u prit në Shtëpinë e Bardhë edhe nga Presidenti Clinton në vitin 1995. Në vitin 1997 ai doli në opozitë dhe pas 8 viteve, në vitin 2005, ai u kthye përsëri në krye të qeverisë shqiptare.

Gjatë kësaj periudhe ai arriti të ndërpriste rrugët e trafiqeve të paligjshme, të instalonte shtetin e së drejtës, t’i jepte hapsirë të plotë shtypit dhe sipërmarrjes së lirë dhe të ndërtonte një infrastrukturë moderne në bashkëpunim me kompanitë amerikane, në Shqipërinë e rrënuar nga komunizmi.

Mbi të gjitha ai arriti të plotësontë të gjitha kushtet që Shqipëria të bëhej anëtare e organizatës më të madhe politike ushtarake, NATO-s. Antarësimin e saj në këtë organizatë e deklaroi vetë Presidenti Amerikan George W. Bush, në Tiranë, me datën 10 qershor 2008.

Ai e ruajti miqësinë edhe me Presidentin Barack Obama dhe Sekretaren e Shtetit zonjën Hillari Clinton, e cila e vizitoi Shqipërinë në kohën kur ai ishte Kryeministër, në 100 vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë. Gjatë termit të dytë si Kryeministër të dr. Berishës, shqiptarët për herë të parë morën statusin e lëvizjes së lirë në zonën evropiane Shengen, ndërkohë që Shqipëria hapi negociatat për antarësim në Bashkimin Evropian.

Bazuar në një proces zgjedhor demokratik, të lirë dhe të ndershëm, të cilit ai vetë i kishte prirë për vite të tëra, ai i humbi zgjedhjet e vitit 2013 dhe bëri kalimin e butë të pushtetit nga qeveria e Partisë së tij Demokratike tek ajo Socialiste.

Që prej asaj dite, ai nuk ka mbajtur asnjë post ekzekutiv. Asnjë nga anëtarët e familjes së tij nuk kanë mbajtur ndonjëherë poste në zyra qeveritare, në asnjë qeveri të Shqipërisë.

Si opozitar, ai u kthye në zërin e njerëzve të thjeshtë të atij populli duke denoncuar vazhdimisht keqbërjet dhe korrupsionin galopant tëqeverisë së sotme socialiste.

Federata Pan-Shqiptare e Amerikës, rreth së cilës mblidhen qindra mijëra shqiptaro-amerikanë, e ka konsideruar Dr. Sali Berishën si mikun e saj të vërtetë,

si njeriun që e hapi Shqipërinë ndaj Perëndimit dhe në veçanti ndaj Amerikës;

Tek Dr. Berisha neve kemi parë mikun e Amerikës dhe për sa kohë ai ka qenë në pushtet mikun e të gjithe presidentëve me radhë, George H. Bush, Bill Clinton, George W. Bush dhe Barack Obama.

Ne shqiptaro-amerikanët të mbledhur rreth Vatrës, kemi ngelur të habitur nga shpallja “non grata” e Dr. Sali Berishës, pasi deri në atë ditë tek ai ne kemi parë njeriun më të dashur të Amerikës në Ballkan.

Kemi parë njeriun që bëri aq shumë për Shqipërinë dhe për kombin shqiptar, e në veçanti për Kosovën. Kohët e fundit ai ishte angazhuar në një luftë të pakompromis kundër tërë atyre që po përgatisnin ndarjen territoriale të Kosovës të cilën ai e konsideroi si një hapje të “Kutisë së Pandorës” në Ballkan.

Prezantimi i hartes per ndarjen e kosoves ne Bruksel nga Rama-Thaçi-Vuçiç.

Rreziku që mbarte kjo iniciative lobesh anti-shqiptare u vertetua me urdhërin ekzekutiv që lëshoi Presidenti Biden, pak ditë më pare, dhe që shkon plotësisht në një vije me kundërshtimin që Dr. Sali Berisha iu bënte planeve të tilla.

Harta Thaçi-Rama-Vuçiç, për ndarjen e Kosovës .

Shpallja “non grata” e Dr. Sali Berishës për ne vatranët shqiptaro-amerikanë, ka me vete shumë pikëpyetje. Natyrishit, si shtetas amerikanë, neve kemi arësye të besojmë tek shteti ynë këtu.

Megjithatë, në situatën kur nuk jepen argumenta dhe evidenca mbi të cilat është bazuar ky vendim, kjo na bën të mendojmë se më shumë sesa një masë e marrë bazuar në principe amerikane, ajo është marrë nën trystni grupesh lobiste për interesa të caktuara. Ne dyshojmë se ato interesa nuk janë as në të mirë të Amerikës tonëdhe as në dobi të Shqipërisë tonë.

Akuzat ndaj një miku të shqiptaro-amerikanevë e veçanërisht të vatranëve, siç është Dr. Berisha, pas tetë vitesh në pension, dhe pa asnjë bazë ligjore, pa asnjë evidencë apo prove konkrete, pa asnjë akt padi të ngritur në jetën e tij, na kanë shqetësuar pa masë.

Në pritje të një përgjigje nga ana e autoriteteve mbetemi bësimplotë se kjo çështje do të sqarohet në një të ardhme të afërt.

Lëshuar nga Bordi Drejtues i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës Vatra.

Statement of ‘Vatra’: Berisha, friend of the USA. Charges against him, baseless and without evidence.

PUBLIC STATEMENT OF THE PAN-ALBANIAN FEDERATION OF AMERICA VATRA, ABOUT THE ANNOUNCEMENT “NON GRATA” OF THE FORMER ALBANIAN PRESIDENT DR. SALI BERISHA

The Pan-Albanian Federation of America, Vatra, has followed with great concern the announcement of dr. Sali Berisha, a “non grata” person from the head of the US State Department. This is because in the late ’90s it was Dr. Sali Berisha who rose up against the communist regime which had executed, imprisoned and interned thousands of Albanians, simply and only because we, their relatives, had fled the dictatorship and settled here in America. It was dr. Sali Berisha, who led the protests of Albanian students in December 1990 and then fought bravely for the overthrow of the bloody communist regime and the establishment of democracy.

It was the leadership of Dr. Sali Berisha who turned Albania from the most hostile country to America to its most friendly people. Today, the vast majority of Albanians see America as their second, most beloved country in the world. It was Dr. Sali Berisha, as the leader of the democratic opposition of that time, the one who received Secretary of State James Baker at the head of a 100-thousand-strong mass, in March 1991, when diplomatic relations were re-established, interrupted since 1939.

It was he who, in the office of President of the Republic of Albania, in 1992, stepped for the first time in the White House. There, he received support from President George H. Bush for Milosevic not to touch Kosovo’s borders, as well as the status of the Most Favorite Nation in Trade with America. He was the same one who was received in the White House by President Clinton in 1995. In 1997 he joined the opposition and after 8 years, in 2005, he returned to head the Albanian government. During this period he managed to cut off the routes of illegal trafficking, install the rule of law, give full space to the press and free enterprise, and build a modern infrastructure in cooperation with American companies in communist-ravaged Albania. .

Above all, he managed to meet all the conditions for Albania to become a member of the largest political-military organization, NATO. Its membership in this organization was announced by the American President George W. Bush, in Tirana, on June 10, 2008. He also maintained friendship with President Barack Obama and Secretary of State Mrs. Hillary Clinton, who visited Albania at the time when he was Prime Minister, on the 100th anniversary of the Declaration of Independence. During the second term as Prime Minister of dr. According to Berisha, Albanians for the first time received the status of free movement in the European Schengen area, while Albania opened negotiations for membership in the European Union.

Based on a democratic, free and fair election process, which he himself had led for years, he lost the 2013 elections and made the smooth transition of power from his Democratic Party government to the Socialist one.

Since that day, he has not held any executive post. None of his family members have ever held government office in any Albanian government.

As an oppositionist, he turned to the voice of the common people of that people by constantly denouncing the wrongdoings and rampant corruption of today’s socialist government.

Since 2013 the socialist government continues to stay in power, based on anti-democratic elements such as manipulation and mass vote theft, (2017, 2019, 2021) cooperation with organized crime, trafficking in human beings and drugs, elections without opposition , sharing public money with oligarchs, controlling the media and justice, etc. All these have been noticed by international organizations, including the US State Department itself, which reports every year a drastic decline of Albania in the list of the most corrupt countries in the world. The most determined opponent of all these wrongdoings has been Dr. Sali Berisha, now in opposition and retired.

The Pan-Albanian Federation of America, around which hundreds of thousands of Albanian-Americans gather, has considered Dr. Sali Berisha as her true friend, as the man who opened Albania to the West and in particular to America; Tek Dr. Berisha we have seen the friend of America and for as long as he has been in power the friend of all presidents in turn, George H. Bush, Bill Clinton, George W. Bush and Barack Obama.

We Albanian-Americans gathered around Vatra, were surprised by the announcement “non grata” of Dr. Sali Berisha, because until that day we saw in him the most beloved man in America in the Balkans. We have seen the man who did so much for Albania and the Albanian nation, and in particular for Kosovo. Recently he was engaged in an uncompromising fight against all those who were preparing the territorial division of Kosovo, which he considered as the opening of the “Pandora’s Box” in the Balkans. The danger posed by this initiative of anti-Albanian lobbies was confirmed by the executive order issued by President Biden, a few days ago, and which goes completely in line with the opposition that Dr. Sali Berisha made such plans.

The “non grata” announcement of Dr. Sali Berisha has many questions for us Albanian-American hearths. Naturally, as American citizens, we have reason to believe in our state here. However, in the situation when the arguments and evidence on which this decision is based are not given, this makes us think that more than a measure taken based on American principles, it was taken under the pressure of lobby groups for certain interests. We doubt that those interests are neither for the good of our America nor for the benefit of our Albania.

The accusations against a friend of Albanian-Americans, especially the hearths, such as Dr. Berisha, after eight years in retirement, and without any legal basis, without any evidence or concrete evidence, without any lawsuit filed in his life, have disturbed us immensely.

Members of the Pan-Albanian Vatra Federation, wherever they live in all parts of the United States of America, will ask the representatives of the American people they voted for to raise this issue with their right to have to ask for explanations to the administration of Mr. Biden to argue with facts the veracity of the accusations that have brought about such an extreme measure. Otherwise they should release Dr. Berisha from the burden of a moral responsibility which does not belong only to him and does not honor even those who have applied him, if they have no facts.

Awaiting a response from the authorities we remain confident that this issue will be clarified in the near future.

Issued by the Board of Directors of the Pan-Albanian Federation of America Vatra.

Kategori
Uncategorized

Hibridët janë si monstrat. Dhe për ti luftuar ata duhet të veprojmë si ata.

Ziso Vangjeli, shqiptari qe u inkuadrua me forcat amerikane qe zbarkuan ne Normandi ne 1944, luftoi deri ne fitoren e aleatëve. Me mbarimin e Luftes, ai nuk u kthye me ne SHBA, por vendosi te jetoje ne France, vendi ne te cilin sherbeu si profesor i te drejtes, edukim ky te cilin e kishte marre ne SHBA. Aty krijoj edhe familje.

Per fatin e keq te tij, bie ne kontakt me zyrtarë te ambasades tone atje, te cilet duke përfituar nga ndershmëria dhe atdhetaria e tij e bindën te kthehet në Shqiperi. I edukuar dhe formuar si njeri i lire, vendi i tij nuk mund të ishte ai i ëndërruari prej tij dhe sic mund të merret me mend, ai pas pak kohësh perfundoi ne Burrel per te mos dale i gjalle prej andej.

Sipas bisedimeve paraprake do të punonte si pedagog. Ja fali shtetit gjithë bibliotekën e tij, por përfundon në burg:

Do të kërkojnë të bëhën ata pronarë dhe që të mbrohen do të bëjnë atë politikë që etërit e tyre e rroposën ose e luftuan gjithë jetën si bolshevikë të trashë. Kundërshtarët e të kuqve në Shqipëri, ç’kanë mbetur pas kasaphanave dhe të rinjtë që do të dalin, janë të papërvojë.

E për të luftuar ata duhet qenë si ata. Do të jetë më keq ca kohë e njerëzit do të mendojnë diktaturën si zgjidhje.

Liria qorre është dënim. Se ne nuk do të dimë ç’t’i bëjmë asaj si një gjëje të tepërt.

Do ta përdhunojmë si barbarët. Unë nuk do të jem atëhere. Ju do të jeni:

Mbaje mend dhe kujtomë. S’ke Ç’bën, jo. Veç kujtomë mua,

…nuk jam unë njeri kundër komunistëve, janë komunistët kundër njeriut…

Kategori
Uncategorized

Albin Kurti përballë Herman Geringut të Milosheviçit!

NGA PROF. DR. ENVER BYTYÇI

Ndërkaq kundërshtari i tij, presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, vjen në takimin e (15 qershor 2021) në Bruksel me një hipotekë dhe me një mal akuzash për krime lufte e krime kundër njerëzimit gjatë dhjetëvjeçarit të fundit të shekullit të kaluar.

Por jo vetëm kaq.

Për merita të shquara në luftën kundër myslimanëve të Bosnjës, Aleksandër Vuçiq u gradua në detyrën e ministrit të informacionit gjatë sulmeve barbare të ushtrisë dhe policisë serbe në Kosovë, në vitet 1998-1999.

Joschka Fischer e ka konsideruar Milosheviçin si “Hitleri I Ballkanit”! E duke iu referuar krahasimit të ish-ministrit gjerman të Punëve të Jashtme, atëherë i bie që Aleksandër Vuçiq ishte në periudhën e gjenocidit serb në Kosovë në rolin e Hermann Geringut gjerman të kohës së Hitlerit.

Por Reichmarshalli Hermann Gering u dorëzua më tetë maj 1945 te Aleatët (amerikanët). Ai besoi se do të trajtohej si humbës dhe jo si kriminel lufte. Por shpejt e kuptoi se kishte gabuar. Në Gjyqin e Nurenbergut u akuzua për krime kundër njerëzimit dhe krime lufte dhe më 15 tetor 1946, kur do të zbatohej vendimi për varjen e tij, ai u vetëhelmua me një kapsulë cianuri, e cila i ishte dhënë fshehurazi nga një toger amerikan.null

Ndërsa Herman Vuçiç edhe pse përgjegjës direkt për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit, prej vitit 2014 udhëheq bisedimet për zgjidhjen e konfliktit me Kosovën. Nuk është hetuar, gjykuar dhe dënuar për krimet e tij në Bosnjë dhe në Kosovë. Ai ishte në vitet 2014-2916 kryeministër dhe prej asaj kohe vazhdon të jetë president i Serbisë.

Si ministër informacioni i Milosheviçit hartoi programin e mashtrimit dhe gënjeshtrave të opinionit të brendshëm e të jashtëm për të vërtetën e luftës dhe krimeve serbe në Kosovë. Tani ulet përballë një kryeministri kosovar pa kurrfarë hipoteke morale e politike dhe pa të keq vazhdon gënjeshtrën e radhës se “Ju (kosovarët) doni t’i fitoni të gjitha e ne (serbët) asgjë”!

Këtë pozicion të tij pa hipotekë duhet ta shfrytëzojë në maksimum Albin Kurti! E njëkohësisht ai duhet që të bëjë të njohur edhe në publikun perëndimor hipotekën e kundërshtarit të tij në bisedime, presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq.

Presidenti serb ishte komod me Hashim Thaçin, sepse së paku e kishte përgatitur opinionin për ta vënë atë nën kompleksin e fajtorit para tij.

Por atë që Vuçiq e bëri me Hashim Thaçin duhet ta bëjë kryeministri sotëm i Kosovës kundrejt presidentit të Serbisë!

Kategori
Uncategorized

Kur komunistët yll kuq moskovitë, bëhen aleat me amerikanët .


Pak muaj më parë atdhetarin shqiptar Sulejman Vuçiterna, të përmendur në raport, do ta përkujtonte mbesa e tij, presidentja e Kosovës Vjosa Osmani:

“Përgjatë historisë sonë shumë familje janë ndarë mes Kosovës dhe Shqipërisë.

Të tillë e kishte fatin dhe familja ime.

Gjyshi im, babai i nënës sime kishte përjetuar tortura të tmerrshme në burgjet e regjimit serb dhe në fund kishte vdekur nga ato tortura, ndërsa xhaxhai i nënës sime, vëllai tjetër Sulejman Vuçiterna, kryetar i Akademisë Ushtarake këtu në Shqipëri, kishte mbetur në Shqipëri, por u varros për së gjalli nga regjimi i Enver Hoxhës”- tha ajo nga foltorja e Kuvendit.

Kujt i shkon ndërmend se komunistët kanë ndryshuar, gabohet rëndë. Janë të njëjtët, siç e tha ish-kreu i tyre, Fatos Nano, në Kongres, këtë të shtunë: Bijtë e etërve.

Kategori
Uncategorized

”Dorheqia” e Gramoz Ruçit, dhe krimet që rëndojnë mbi të si ish ministër i brendëshëm i diktaturës

Mbi atë karroceri të hapur me trupin e një fëmije të masakruar ata kishin vendosur të tmerronin qytetin …

Ishte pikerisht Ministria e Brendshme qe urdheroi vrasjet ne kufi. Ne ate kohe kur adoleshenti Pellumb Pellumbi u vra teksa arratisej.

Gramoz Ruçi ishte drejtues madhor në Ministrine e Brendshme dhe pak muaj me pas u be edhe minister i Brendshem. Ministri që firmosi dhunën, terrorin ndaj qytetareve.

Ministri qe urdheroj vrasjen e Arben Brocit me shokë më 2 Prill.

Masakra e 2 Prillit Shkodër /

E keshtu me rradhë shume nga ata qe sot jane ne krye te shtetit ose ishin vete drejtues e te privilegjuar te diktatures ose jane bijte dhe niprit e atyre krimineleve te kuq qe vrane Pellumb Pellumbin.

Janë prej 8 vitesh në pushtet po ata nekrofile qe ua kallen daten shkodraneve me vrasje dhe ekspozime trupash te pajete.

Janë po ata nekrofilë që blenë dhe rivodhë me të gjitha mënyrat përsëri votat e atyre qytetareve qe terrorizuan ne Qershor 1990.

Janë po ata nekrofilë, Thjesht ata fshihen mbas maskës dhe ngjyrave .,,

Kohërat ndryshojne por jo në Shqiperi sepse asnjehere gjate ketyre 30 viteve te ashtuquajtura demokraci nuk doli nje nga drejtuesit e PPSH-se qe te kerkoje falje per krimet e kryera.

Kategori
Uncategorized

Është shumë e vështirë por jo e pa mundur, të rrëzosh një mafie apo një diktaturë.

Plot 8 vjet që gangsterët, dhe grupet mafioze në pushtet, sundojnë popullin përmes frikës, shërbimeve, reciprocitetit dhe drejtimit të tyre nga djemtë e ”fortë” ( bandat )

Ata ”vrapojnë”, blejnë, dhe kapin pikat nevralagjike në media, në drejtësi, në administratë dhe polici, si dhe informatorët apo agjentë, ( patronazhistë )

Kategori
Uncategorized

Gjenerali Gjerman Helmut Harff !

Ky është Helmut Harff, gjeneral gjerman. Në qershor të vitit 1999, udhëhoqi trupat gjermane që u futën në Kosovë. Legjendar është debati i gjeneralit Harff me një komandant të ushtrisë kriminele serbe, i cili fillimisht kishte refuzuar të lironte pikën kufitare të Morinës.

“Sa minuta ju duhen që të largoheni?”, -pyet gjenerali gjerman komandantin serb.
“Gjashtë orë”, replikoi komandanti serb.
“Kjo nuk është e mundur. Ju jap 30 minuta kohë për tu larguar ” , -tha gjenerali gjerman.

Kategori
Uncategorized

Sali Berisha : Liria e Kosoves sot mbush 20 vjet!

Sali Berisha /

Miq, si sot 22 vjet me pare me 12 qershor te vitit 1999 trupat e Aleances se Atllantikut te Veriut pas nje beteje ajrore tre mujore, me e madhja e Aleances ne historine e saj kunder Serbise se Sllobodan Millosheviç, hyne si forca çlirimtare dhe perzune nga Kosova trupat pushtuese serbe.

Sot 22 vjetori i hyrjes se trupave te NATOs ne Kosove.
Liria e Kosoves sot mbush 20 vjet!

Qytetaret Kosoves fituan lirine e tyre sepse ata qendruan gjithnje te pammposhtur dhe te udhehequr me urtesi, vizion dhe vendosmeri nga arqitekti i Kosoves se lire dhe te pavarur Dr Ibrahim Rugova, u bashkuan ne resistencen paqesore me te fuqishme kunder pushtuesit serb, ndertuan ne kushtet e pushtimit me te eger shtetin e tyre paralel me rregjimin e pushtuesve dhe shnderruan çeshtjen e tyre te drejte ne nje çeshtje te Aleances se Atllantikut te Veriut.

Kosova u be e lire sepse qytetaret e saj luftuan me arme ne dore, me trimeri dhe heroizem pushtuesit e eger dhe shenuan ne kete lufte me komandantin legjendar Adem Jashari kulme epike te heroizmit, sakrifices mbinjerezore.


Ne te gjitha perpjekjet e qytetareve te Kosoves per liri, pavaresi dhe dinjitet kombetar Shqiperia e çliruar nga diktatura staliniste e Enver Hoxhes qendroi ne anen e saj dhe luajti nje rol te pazevendesueshem.

22 vite me pare qytetaret e Kosoves u ngriten si Fenksi nga hiri dhe shkrumbi i luftes dhe barbarive Serbe dhe ndertuan dhe po ndertojne Kosoven e te ardhmes europiane, faktor i rendesishem paqe, stabiliteti, bashkepunimi ne rajon.

Video /

Por edhe sot pas 22 vitesh, ne rrugen e lirise Kosoven e ndjek fantazma e Serbise se Madhe dhe bashkepunimi kunder saj i Zografit Bis me serbomadhin Vuçiç.

Por Zografi Bis dhe padroni i tij Vuçiç i pret fati i Enver Hoxhes dhe Sllobodan Millisheviçit kurse Kosoven dhe qytetaret e saj integrimi i pashmangeshem ne NATO dhe BE si e ardhmja me e ndritur qe meritojne.

Ndaj ju ftoj te dashur miq qe kete dite historike per qytetaret e Kosoves dhe mbare kombin shqiptar, le te shprehim ne mirenjohjen tone te pakufishme ndaj Aleances se Atllantikut te Veriut dhe te gjithe atyre luftetare te lirise qe me gjakun dhe sakrificat e tyre bene te mundur çlirimin e Kosoves dhe te urojme perzemersisht qytetaret e dhe autoritetet e saj per suksese me te medha ne ndertimin dhe konsolidimin e Kosoves se lire demokratike te begate, te integruar ne NATO dhe BE. sb

Kategori
Uncategorized

E majta gjithmonë dënon Perëndimin – dhe veçanërisht Shtetet e Bashkuara – sesa diktaturat.

David Lega Eurodeputet/

PARTIA E majtë KUBANEZE, VOTON KUNDËR DEMOKRACISË .

Dje, Parlamenti votoi një rezolutë mbi situatën e të drejtave të njeriut në Kubë.

Rezoluta grumbullon kritika kundër shtypjes së regjimit komunist kuban. Këtu është një përzgjedhje:

▫️ Regjimi kufizon njerëzit me besime të tjera politike nga pjesëmarrja në jetën politike publike.
▫️ Regjimi ndryshoi kushtetutën në 2019, jo vetëm për të ngrirë të gjitha proceset e reformës së lirive dhe të drejtave, por edhe për t’i kufizuar ato më tej.
▫️ Regjimi persekuton aktivistë dhe gazetarë.
▫️ Regjimi kufizon lirinë e shprehjes së artistëve.

Condem Dënon ashpër ndalimin e të burgosurve politikë, përndjekjen e vazhdueshme politike dhe ngacmimin dhe ndalimin arbitrar të disidentëve në Kubë;

⁉️ Malin Björk (V) votoi kundër rezolutës. Pse Si mund të mos jenë më të rëndësishme demokracia dhe të drejtat dhe liritë e njeriut sesa mbajtja prapa e partive ideologjike motra?

Unë nuk mund të shoh asnjë arsye tjetër përveç se urrejtja e tyre për Shtetet e Bashkuara është më e madhe se dashuria e tyre për demokracitë.

E majta gjithmonë dënon Perëndimin – dhe veçanërisht Shtetet e Bashkuara – sesa diktaturat.

Por, Malin Björk, kjo nuk ka të bëjë me sanksionet e SHBA. Kjo ka të bëjë me atë se si shtypen Kubanët.

Si Kubanët nuk mund të jetojnë të lirë në një shoqëri demokratike. Prandaj nuk ka asnjë justifikim për të votuar kundër. Ajo që po ndodh është se fytyra e vërtetë, jodemokratike e Partisë së majtë po ekspozohet – përsëri.

VÄNSTERPARTIET RÖSTAR MOT DEMOKRATI FÖR KUBANERNA 🇨🇺 ❌

Igår röstade parlamentet om en resolution om människorättssituationen på Kuba.

Resolutionen staplar kritik på kritik mot den kubanska kommunistregimens förtryck. Här är ett axplock:

▫️ Regimen begränsar personer med andra politiska övertygelser från att delta i det offentliga politiska livet.
▫️ Regimen ändrade konstitutionen 2019, inte bara för att frysa alla processer för reformering av friheter och rättigheter, utan också för att ytterligare begränsa dem.
▫️ Regimen förföljer aktivister och journalister.
▫️ Regimen begränsar konstnärers yttrandefrihet.

❕ Europaparlamentet fördömer skarpt kvarhållandet av politiska fångar, den ihållande politiska förföljelsen samt trakasserierna mot och de godtyckliga frihetsberövandena av oliktänkande i Kuba.

⁉️ Malin Björk (V) röstade mot resolutionen. Varför? Hur kan inte demokrati och mänskliga fri- och rättigheter vara viktigare än att hålla ideologiska systerpartier bakom ryggen? Jag kan inte se något annat skäl än att deras hat mot USA är större än deras kärlek till demokratier.

äVänstern fördömer alltid väst – och framförallt USA – hellre än diktaturer. Men, Malin Björk, det här handlar inte om USA:s sanktioner. Det här handlar om hur kubanerna förtrycks. Hur kubanerna inte kan leva fritt i ett demokratiskt samhälle. Det finns därför ingen ursäkt för att rösta mot. Det som sker är att Vänsterpartiets sanna, odemokratiska ansikte blottas – återigen.

Kategori
Uncategorized

Albania and Europe !

What do we want to talk about?” asks Martin Henze, an international expert on the Balkans at the beginning of our conversation, about the elections?

Albania and Europe

Martin Henze

Democracy: the government of the people by the people for the people.

What do we want to talk about?” asks Martin Henze, an international expert on the Balkans at the beginning of our conversation, about the elections?

I am neither optimistic nor pessimistic. 

The economy is in ruins and is maintained by black money and international financial resources. Basically, Albania is permanently on the brink of insolvency, pensions and salaries are no longer secure, just before the election Albania received about 100 million euros from the EU for the earthquake relief and about 175 million in loans from the IMF because of the budget problems. I assume that little of this money will reach the citizens and that in June the Rama government will again ask the international community for money, as pensions have to be paid.

Since 2013, Albania has increasingly turned into a country for organised crime activities and underground businesses that are massively damaging to national and EU and US interests, but also to Russian interests.

The same criminal groups have taken active steps to buy ballots and bribe voters just weeks before the parliamentary elections on 25 April 2021 to boost the popularity of the Socialist Party of Albania and ensure Rama’s stay in power, he is the godfather.

Although the OSCE representatives on the ground had expressed their concern about the poor standard of these elections, an electoral law which, according to the Venice Commission’s opinion, did not meet international standards and the Venice Commission’s vision, and the majority of the citizens were sinking into increasing misery and lack of prospects; a number of Western embassies in Tirana have hastened to congratulate the incumbent Prime Minister, thereby tacitly encouraging him to continue his strategy of harbouring organised crime and using Albanian territory for money laundering. Every ambassador in Tirana knows this and also sees it when he observes the poor population on the one hand and sees the huge real estate investments on the other, or a sports stadium that is hardly to be found in Europe even in terms of quality and design.

A few days ago, a political advisor to the Foreign Ministry in Berlin Roth was in Albania and praised the Rama government’s willingness to reform and that Albania was now ready to start talks with the EU, what do you say to that?

Well, the a political advisor to the Foreign Ministry in Berlin Michael Roth seems to be carrying out a personal opinion in the exercise of a state office. His socialist SPD has just lost another election in Germany, it was now at 8.4%, the Germans do not want this party. Surely he wanted to visit his friends in Albania again before being sent into opposition by the Germans in the autumn.

It is remarkable that Mr. Roth, in disregard of the EU Parliament and the German Bundestag, has probably also overlooked the 15 hard criteria Europe has for starting accession talks. 

And there is another serious issue with his disqualifying performance in the Balkans: a central goal of the German EU Presidency was to better protect and strengthen the rule of law in the EU. With the new mechanism, EU funds can and must be cut if member states violate the principles of the rule of law. The official name of the mechanism is inconspicuous: “General Conditionality Regulation for the Protection of the Union Budget”. Nominally, this regulation is intended to serve the EU in sanctioning member states if they deviate from the fundamental values of the European Union and from principles of the rule of law. 

This can be quite painful financially for a respective government, but should not be at the expense of the “final recipients”, i.e. the municipalities, civil society, citizens. If the Commission makes use of its possibilities, this new instrument will be a sharp sword. Of course, this also applies to the initiation of talks with countries that want to become members. Anything else would be absurd to assume.

Basic conditions are: Rule of law, democracy, protection of the press and electoral laws according to European standards. All these issues have been deliberately made dysfunctional by the Albanian government of Rama, but more on that later.

Mr. Roth knows this and yet he acts in such a way in Albania. This should and will have repercussions in Germany as well. 

Support for kleptocratic structures is not possible due to the legal framework of Germany and the EU, which is precisely why Poland is currently being accused, which is precisely why the EU is reacting very strictly in Minsk, Russia and China, and which must also apply to the conditions of the Rama government in Albania.

Even Mr. Roth should have made expressive verbal reference to the conditionality regulation and the 15 EU criteria/Bundestag, but he did not do so publicly. 

Rama publicly states that they do not exist. I do not hope that Roth has also developed political dementia, i.e. that he does not know them either.

The same applies to the Italian EU ambassador Sorreca, who likes to be photographed with the autocrat, as happened at the beginning of March 2020, before one of the largest rallies of the Albanian state, invited by the president Ilir Meta, it was about the attack of the autocratic government Rama on the Freedom of the Press, clear, scathing statements of the Venice Commission are available.  

The EU ambassador Soreca had nothing else to do than to hand over police cars financed by EU funds to the autocrat days before, which he certainly used against this peaceful demonstration. Many people in Albania therefore have the impression that the EU supports an authoritarian system. These are not only activities, but also images that massively damage Europe’s reputation.

It shows, Soreca, like Federica Mogherini at the time, who, together with the Serbs, Rama and Trump, propagated the division of Kosovo against Germany’s interests, an outrageous act in 2018. Kosovo’s external borders are recognised under international law, there are no more discussions.

The EU Commission President von der Leyn must pay much more attention to who and how is active abroad on behalf of Europe, on behalf of the EU Commission, and whether this is also in line with EU interests. I have heard that this is being dealt with in Brussels and Strasbourg.

And what about Albanian foreign policy?

The organisation of Albanian foreign policy and the reappearance before the public of corrupt diplomats, including Fatos Tarifa, Artur Kuko and the beer lover Ilir Boçka (known for his bank accounts in Cyprus); are unfortunately one of the reasons why the country is in shambles. The aim of Rama’s foreign policy is to start talks with the EU, as it is then hoped to get more money from Brussels. Albania’s problems are clearly highlighted on page 60 of the EU’s main document, which sets out the roadmap for this long and complex negotiation process. However, since this document was drafted, the situation in Albania has deteriorated dramatically, even further. Irrespective of this, there are certainly also actors in the government or in interested circles who have no interest whatsoever in Albania becoming a member of the EU, because then the time of money laundering and drug trafficking should be over. But why should this organisation commit suicide? So far, no one has been able to answer this question adequately.

Albania has not fulfilled any of the 15 conditions for the start of negotiations. Therefore, the EU cannot and must not start negotiations for accession. Something else applies to North Macedonia and Kosovo, here negotiations with the EU should be started.

Don’t you think that once the accession process has started , the negotiation process will give the government a signpost on where to go long ago?

Well, for one thing, there have been sufficient signposts, indications, criteria since 2014, that is surely sufficient. The fact that Rama cannot remember the EU’s 15 criteria, which were set as a condition for the opening of talks only for Albania, not for Macedonia, shows that signposts do not help with this government.

Whether Albania will become a member in the foreseeable future depends only on Albania, i.e. mainly on the state of the government. If the political parties have recognised the signs of the times, and also because of the widespread manipulation of the 2021 parliamentary elections by the representatives of the ruling party, they should agree to form a joint transitional government of national unity until new elections are held, accession should still be possible by 2025. But Rama has surrounded himself with such weak ministers, he cannot go on like this, and he knows it.

Time and again, the opposition raises problems about the elections, a reform of the electoral law took place in 2020, accusations of vote-buying were made against Rama. Is Albania in a democracy crisis?

Well, in order to be able to answer this, we should first agree on what is meant by democracy, also according to the Albanian constitution.

As fundamental principles of the free democratic basic order in Albania, also according to the EU, the following criteria have to be fulfilled:

1.respect for human rights concretised in the Basic Law, above all for the right of the personality to life and free development. This respect requires a functioning constitutional state. This is still not functioning today. In Albania there are still no constitutionally established, functioning courts. They are not staffed in accordance with the constitution and there is a backlog of almost 45,000 old cases. Now, cases that are to be processed very promptly are prioritised. It is completely unclear according to which criteria the rule of law is prioritised. Also, basically only the constitutional judges can prioritise the cases. Furthermore, it is currently noticeable that only constitutional court cases are prioritised that are against the opposition or against the president. Lawsuits concerning the rigged parliamentary elections in 2017, the electoral law in 2020, the illegal local elections in 2019, the press law, the mandate of the current parliament. The unconstitutional establishment of the SPAK does not seem to be prioritised, very astonishing.

2. popular sovereignty, it does not exist in Albania, as there is no possibility of free elections anymore, as we saw with the rigged parliamentary elections in 2017, 2021, the illegal local elections in 2019 or I am just thinking of the electoral law that is flawed according to the Venice Commissions.

3. the separation of powers, it does not exist in Albania, as the judiciary is dysfunctional since 2018, so is the legislature, the executive is highly corrupt and therefore also dysfunctional. As a result, a separation of powers in Albania does not exist.

4.The accountability of the government does not exist. In the negotiations with the EU, we can well see that the government is prone to political dementia. The 15 EU criteria for starting accession talks are not known to it, also the de facto abolition of the supreme courts shows that the government has no accountability.

5. the legality of the administration, is non-existent. The administration is considered the most corrupt in Europe internationally.

6. the independence of the courts, is non-existent as the supreme courts are dysfunctional.

7. the multi-party principle has been gutted by the manipulation of the parliamentary elections.

8. the equality of opportunity for all political parties with the right to constitutional opposition is dysfunctional, due to the widespread manipulation of elections and the holding of an illegal local election.

So, in conclusion, we come to the conclusion in Europe, de iure and de facto, no democracy and no constitutional state exists in Albania.

But in the EU’s progress report there are reports of successes?

Well, the last progress report of the EU is extremely critical. Moreover, you will not find any EU representative who speaks as openly about this issue as I do. This is because if the EU or Germany were to say that Albania is not a democracy, that there is no rule of law, that elections are being rigged by the ruling party, that the press is being threatened, that opposition figures are being persecuted on the grounds of corruption, then every Albanian could apply for asylum in Europe and, crucially, the asylum application would not be rejected. No European wants to initiate such a wave of refugees of about 2 million Albanians, that is how the euphemisms in the public statements on Albania are to be understood. The Rama government also knows this and is playing with it.

Were Rama and his brother personally involved in vote buying?

Well, there are files in Albania, tape recordings, there is even more information on this at the US and European security agencies, his involvement can certainly not be ruled out, but ultimately only a neutral court can judge this.

Prime Minister Rama said in an interview on the question of whether there is a rule of law in Albania: “I see success. We are cleaning up our judiciary. We operate the cancer out of the patient’s body. Only after the operation can he start walking again.”

On the one hand, it is interesting to note that in this article in Der Spiegel in early 2021, he shared that there is no rule of law in Albania , so he has deliberately abolished it. This is surely in itself high treason and a criminal bending of the law. He and his comrades should therefore be indicted.  

On the other hand, it is to be attested that an autocrat in Europe, in all openness, is presenting that he is cleaning up the judiciary, of course in his own interest. As I heard, the leadership of the anti-corruption agency consists of very many party members of the ruling party

You said earlier: “Corruption made kleptocracy Rama”. What do you understand by the term kleptocracy?

Some colleagues call the Rama administration a mafia government, according to the German Bild newspaper, some call it a robber state. I call it a kleptocracy. 

However, we mean exactly the same thing, that the Albanian executive, that is the Rama government , which is one of the most corrupt , in the world, the money of the US /EU taxpayers and the money of the Albanian people is best kept in the caring custody of the paternalistic Rama administration, the Albanian executive.

Thanks to this fascinating philosophy, the Albanian government of Rama has managed to be at the top of the most corrupt states in the world in recent years, last year Albania was ranked for the first time, internationally, among the 20 largest money laundering states, worldwide. It is well known that international terrorism is financed by money laundering.

The Albanian people hardly participate in Albania’s natural resources. There is an arbitrary power of disposal over the property and income of the Albanian nation and they enrich themselves or their clientele at the expense of the ruled. This can be seen clearly in the building law. Expropriations are carried out rigorously, as is the case in Tirana City, and the amount of compensation is negligible. There is no legal certainty, as the Supreme Court is still not intact; 43,000 old cases alone are waiting for a decision. Therefore, at present only foreign investors can be advised against investing in Albania. Another problem is that the state always spends all additional revenues and credits immediately.This shows that no priorities have been set and that there is currently no concept for the reconstruction of Albania. Albania has suffered several catastrophes in recent years, the mass exodus of many Albanians to Europe and the USA, the abolition of the legal disputes, the permanent rigging of elections, the 2019 earthquake and the Corona crisis, which was not professionally managed by the administration. 

All this is leading to one of the biggest economic and social disasters. The Albanian nation will only really feel the consequences in late 2021/2022. Therefore, a state reconstruction programme should actually be organised.

And what happens? Nothing. The state should limit itself to the current and essential tasks and not deviate more and more from this line. If the economy is growing, the additional income should be used to relieve the people.

I think it is a source of discontent in Albania that people who play by the rules are hardly able to find a future for themselves and their children in Albania. Social contributions, taxes, defective infrastructures, out-of-control executive plus the second burden, the rigged parliamentary election in 2021 , after the rigged parliamentary election in 2017, by members of the ruling party – all this deprives citizens of any possibility to build their future. This breaks the promise of advancement made by the Albanian state in 1992. There must be an end to the Albanian government acting like a kleptocratic association.

The United Opposition speaks of a kleptocracy and denounces that a small circle of people profit greatly from their closeness to the regime. Unjustly? 

It is a scandal that some people in Albania, which includes Rama, have become so rich through their involvement in the executive or through relations with the executive. But Albania’s big problems include the unemployed, the mass exodus of young people that has been going on for years, the lack of prospects and the lack of investment. There has often been speculation at the expense of the people, and the majority of the Albanian population is in great poverty.

What should Albania do instead?

The biggest problem in the country is the public sector, the Rama executive.

It is huge, costs a lot of money and, with its bureaucracy, makes life difficult for companies that create value. If you don’t help it by bribing it, you get the building permit after you die or the municipality’s planning is changed and the owner of the land is expropriated. The curious thing is that now the petty judges and prosecutors are charged, those responsible for corruption in the executive are not.

Is Albania incapable of reform?

Certainly, Albania needs reforms. Everything is antiquated, much is illogical, much is criminal, hardly anything has a future. Even the legal reform, the anti-corruption agency SPAK, which was not set up in accordance with the constitution, are a tragedy and a comedy. 

On the one hand, the reform, like in Russia or China, focuses strongly on the opposition and on the other hand, only small apparatchiks, judges and prosecutors, are removed, but these are not the people in charge. Rama and his administration will not be touched, as we can see very well in the case of Tahiri and others. There are still no charges against Rama for rigging the 2017 parliamentary election, although there is enough material from the security agencies.But every reform, no matter how small, that could be dangerous to the executive is counteracted from within the apparatus in Albania. No other government manages to be politically responsible for such an expansion of drug trafficking and money laundering in the last 8 years. A truly grandiose achievement, for which the Rama administration naturally earns nothing but reverential admiration from many NGOs, international politicians.

The Albanian people, the “little people”, must suffer particularly badly from this state philosophy. Albanians not only have to pay high taxes, they are confronted with a health infrastructure reminiscent of African conditions in Sudan and if they want to survive, as in corona times, they still have to raise private money for treatment.  

The Constitutional Court and the Supreme Court are fully functional. I don’t understand why you think that the Supreme Courts are dysfunctional and therefore there is no rule of law in Albania. How do you arrive at this assumption?

Well, it’s not really that complicated. It is complicated if we trust the Albanian government’s communications with the EU Commission.

The Constitutional Court currently has 7 judges. 6 new judges ( 3 were appointed in November 2019 and 3 more in December 2020). The other (the 7th judge) has finished her mandate since April 2017 and remains, constitutionally in service, waiting to be replaced by new judges appointed by the Supreme Court. This rule is clearly so provided in the Constitution. Albania had not followed this rule when replacing the other judges. The Constitutional Court must have 9 judges according to the Albanian Constitution.

But now there are only 6 judges, is that a problem?

Yes, the Constitutional Court must be fully staffed. This is also required by constitutional law, because it is always possible that a judge falls ill, even permanently, then no plenary session can be held, so it is dysfunctional. Hence the rule with 9 judges. A constitutional court is a permanent body, which means that it must always be functional at all times. This is not the case in Albania, hence the Constitutional Court still dysfunctional. No functioning constitutional court, therefore no functioning separation of powers, therefore no rule of law in Albania.

And what is their assessment on the Supreme Court?

Well, the Supreme Court currently has 7 judges (3 appointed in March 2020 and 4 more in March 2021). The Supreme Court must be composed of 19 judges. This number is not provided for in the Constitution, but was established by the Supreme Court Organisation Act. After the judicial reform, this law was repealed, but the new institution, the High Judicial Council, decided in 2020 that the number of Supreme Court judges would remain as it is now 19. This decision of the HJC can be changed, but has not yet been changed. In this respect, the High Court is also formally dysfunctional. All High Court cases are to be reviewed by a panel of 3 members from each panel. Cases for unification of jurisprudence in each college are to be handled by a panel of 5 members.

Cases for unification of jurisprudence shall be handled by all members of the court (19) but with a minimum of more than half (10) members. So, there is no legal certainty.Currently, as the panels are not staffed at all, the Supreme Court has decided by a decision of the judges’ assembly that the members of the criminal panel will participate in the review of cases in the other two panels, which do not have the required minimum number of judges. On the one hand, this is contrary to the law governing the organisation of the Supreme Court and the HJC, and on the other hand, the current procedure is obviously a disaster. Judges who are highly specialised in criminal law naturally do not have the qualifications of a highly specialised judge at the Civil Court.  At this point it becomes clear that the Albanian government is playing a game, it is basically just regrouping judges, thus summarily closing a gap, and in the important Criminal Senate, no fight against corruption without a Criminal Senate, it tears open an elementary gap, as a result of which the functioning of the Supreme Court is also not established. But there is another, much more serious issue.

What do you mean?

There are 36,788 old cases in the Supreme Court, not all, but many cases from 2015 waiting to be adjudicated. This is updated information, as of 31 May 2021. These old cases are now to be dealt with by 7 judges, in parallel with the current, new cases. We estimate that the Supreme Court will need at least 19 judges to process the old cases within 2 years. But then they are not allowed to deal with the new cases. However, I have the impression that they want to do both. Which, of course, cannot work.

As a result, we would probably need about 30 judges on the Supreme Court during the transitional period to restore its functioning. Here, too, it can be seen very well that the legal reform seems to have been conceived by people who have no knowledge of what is constitutionally permissible and how a replacement of judges must be carried out, after review, during the running of the court. This is not complicated in principle, we have very often successfully carried out such legal reforms internationally. I can still remember the legal reform and the review of the former judges in the GDR in 1991/1992, after all we are talking about a nation of 17 million inhabitants.

But what was done in Albania, even a law student in the second semester should be able to do better. A real disaster. Then there is the problem of prioritisation.

What do you mean by that?

A selection of cases to be dealt with must be made according to a constitutional procedure. Which old case should be dealt with first. This is an explosive issue.

The cases should be examined on the basis of two main principles:

1. chronological order (according to when they were filed).

2. Cases that by their nature require prior review and are related to the impact they have on the time limits provided by the legislation and the consequences they entail, and for these reasons an expedited review is required.

There is a decision of the Supreme Judicial Council that establishes these criteria in general, as well as some other criteria established in the Civil and Criminal Procedure Code.

The priority of each case is decided by the reporter of the case and this is where the problem lies. In the case of the Constitutional Court, it appears that cases are more likely to be preferred in the direction of the opposition or against the President of the Republic. It seems to me that a politically coloured arbitrariness is now also taking place in the handling of the old cases. This is due to the very vague prioritisation structure, which we know very well from Russia and China, where autocracies use the judiciary to fight the opposition. The danger is now imminent in Albania too, we call this bending of the law.

So Albania has not met the EU criteria in terms of the rule of law?

No, there is currently no functioning constitutional court and Supreme Court, no EU-compliant electoral and press law. I also have the impression, when I look at all this, that the government is not interested in a functioning judiciary either, it apparently only wants to use it for its own purposes.

And now?

If I were Prime Minister Rama, I would immediately send home the Minister of Justice and the entire circle of advisors. Whoever causes such a disaster, in a really elementary legal reform, must be dismissed. The Albanian state should rather think about whether these ladies and gentlemen should not be held liable for the damage, which of course also concerns the advisors from the USA and Europe.

How is this to be understood?

Well, this amateurish legal reform has caused considerable damage to the Albanian state, EU accession is in danger, many foreign investors have certainly not come to Albania since there has been no legal certainty since 2018, many court cases before the Supreme Court may also be subject to a statute of limitations problem, so that many cases are no longer likely to be heard, or the files and witnesses have died or disappeared.

In a second step, a government of national unity, consisting of the opposition and the ruling party until a new election, should be initiated and the reform implemented, that is not so complicated, but it has to be done by professionals.

With such an approach and the clear signal of compromise between the political camps, the EU should be able to come to the conclusion that, due to the changed perspective, a negotiation with the Albanian nation can be started.

Mr Henze, thank you very much for the interview.

Kategori
Uncategorized

Unë i dua SHBA_të, por jo ju z.Ambasadore e USA_s,në Tiranë .

Një si në revolucionin kulturor, proletar kinez, edhe ti ”u cfilite” me vizitat takimet, dhe intervistat tuaja nëpër qytetet e shqipërisë. Gjithshka fillon e mbaron me forcimin e institucionit të ligjit, dhe luftën pa kompromis kundër kleptokratëve, mafies dhe krimit të organizuar. Mos u lodh shumë duke e kërkuar lart e poshtë peshq e peshkaqenë…..

Kusari Rama me hetoi e gjykoi me gjyq fashist pa i analizuar provat materiale Prokuroria e Rethit Gjyqesor Tirane…turppppp , turppppp.

Keni qene ne dieni te plote te kesaj kusarie e genocidi te dyte kulturor ne Shqiperi mbas vitit 1967 ;

qe ne daten 13 tetor 2013 me ish ambasadorin USA Tirane Aleksander Arvizu;

me vone me ambasadorin tuaj DONALD LU , dhe ju normalisht qe ju kam vene ne dieni publikisht ne shume raste…

Hap hetime per operacionin fashist Ikona 8 tetor…i kryer pa mandat…ne te kundert ju jeni bashkepunetore ne kete kusari qe kreu keyeministri juaj i mandatuar i semuri psiqik me kartele Edvin Kristaq Rama


Ambasadore e USA Tirane Yuri Kim.
ZOTI JU NDESHKOFTE.


Mua nuk me persekuton AMERIKA por ju qe i beni fresk nje kusari e kelyshi te komunizmit si EDVIN KRISTAQ RAMA e banda e tij.


Nga Koleksionisti korcar, Gjergji Thimo

Publikimi i koleksionistit Gjergji Thimo .

Per Ambasaden USA Tirane znj , Yri Kim e FCB qe me censurojne…turppp , turppp
Une i dua SHBA por , jo ju zonja ambasadore USA Tirane Yuri Kim qe mbroni hapur kriminelin KOMUNIST , burgaxhiun ,e hajdutin e ikonave shqiptare EDVIN KRISTAQ RAMA.
Ja ku e ke bajgen para hundes.
Kusari Rama me hetoi e gjykoi me gjyq fashist pa i analizuar provat materiale Prokuroria e Rethit Gjyqesor Tirane…turppppp , turppppp.
Hap hetime per operacionin fashist Ikona 8 tetor…i kryer pa mandat…ne te kundert ju jeni bashkepunetore ne kete kusari qe kreu keyeministri juaj i mandatuar i semuri psiqik me kartele Edvin Kristaq Rama
Ps.
Keni qene ne dieni te plote te kesaj kusarie e genocidi te dyte kulturor ne Shqiperi mbas vitit 1967 ..qe ne daten 13 tetor 2013 me ish ambasadorin USA Tirane Aleksander Arvizu..me vone me ambasadorin tuaj DONALD KU , dhe ju normalisht qe ju kam vene ne dieni publikisht ne shume raste…por mbas venies suaj ne dieni kam ngrene vetem dru e eshte tentuar disa here te eleminohesha fizikisht ne qender te korces nga bandat e SEKTIT KRIMINAL RILILINDJA..nga Policia e Shtetit , nga Policia e Korces..eeee
Kam nxjere vetem copa gjaku.
A u ngopet me mua e familjen time te nderuar SHQIPTARO – AMERIKANE Ambasadore USA Tirane Yuri Kim.
ZOTI JU NDESHKOFTE.
Mua nuk me persekuton AMERIKA por ju qe i beni fresk nje kusari e kelyshi te komunizmit si EDVIN KRISTAQ RAMA e banda e tij.
Koleksionisti korcar Gjergji Thimo

Kategori
Uncategorized

14 vjet më parë Bush në Shqipëri/ Takimet me Berishën dhe vizita e veçantë në Fushë Krujë

Presidenti George W. Bush është bërë presidenti i parë në detyrë i Shteteve të Bashkuara që vizitoi Shqipërinë. 14 vite më parë pikërisht më 10 qershor të vitit 2007 dhe bashkëshortja e tij, Laura, u pritën në aeroportin e Rinasit nga ministri i Jashtëm shqiptar në atë kohë, Lulzim Basha.

14 vjet më parë Bush në Shqipëri/ Takimet me Berishën dhe vizita e veçantë në Fushë Krujë
Shkruan ish kryeministri Sali Berisha /

Bush u takua në Pallatin e Brigadave me presidentin e Shqipërisë, Alfred Moisiu. Presidenti shqiptar Moisiu i dha homologut të tij amerikan dekoratën më të lartë “Urdhrin e Flamurit”, për kontributin e tij në mbështetje të çështjes shqiptare.

Presidenti amerikan në një konferencë të përbashkët me kryeministrin, Sali Berisha, vlerësoi nivelin e lartë të marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe SHBA-së.

Ai tha, se beson se plani i të dërguarit të posaçëm të OKB-së, Marti Ahtisari, për pavarësi të mbikëqyrur, është zgjidhja e duhur për Kosovën, duke theksuar se do të punojë për të bindur gjithë vendet e Këshillit të Sigurimit dhe Serbinë për këtë gjë. Bush vlerësoi lart tolerancën fetare në Shqipëri.

“Shpreha dëshirën që Shqipëria të hyjë në NATO, unë jam përkrahës i kësaj dëshire,” tha presidenti amerikan.

Gjatë qëndrimit në Tiranë, Bush ka folur para trupave shqiptare, një shprehje mirënjohje kjo për Shqipërinë që ka kontribuar ushtarakisht në Afganistan dhe Irak.

“U thashë trupave se ju respektoheni nga ushtarakët tanë si ushtarë të stërvitur mirë dhe kurajozë,” tha Bush. Ai inkurajoi politikanët shqiptarë të punojnë së bashku për të plotësuar standardet e anëtarësimit në NATO.

“Politikanët duhet të punojnë së bashku për të arritur këto standarde, të lënë mënjanë ndryshimet politike,” tha ai.

Bush takoi në Fushë-Krujë një grup biznesmenësh shqiptarë që kishin marrë mbështetje financiare nga agjenci amerikane zhvillimi. Pas takimit, Bush doli, jashtë protokollit, në rrugën kryesore të Fushë-Krujës dhe takoi shumë qytetarë entuziastë.

Sali Berisha ish President dhe kryeministri demokrat i Shqiperisë . .

Kategori
Uncategorized

Jorida Tabaku: Mbështes Bashën, tre kandidatët e tjerë kanë gjuhë përçarëse

Secili prej tre kandidatëve flet unë;

dhe askush nuk flet për PD dhe këtë e dëgjoj vetëm tek z. Basha dhe…

besoj se pjesa më e madhe e anëtarësisë aty e sheh”, deklaroi znj. Tabaku.

Jorida Tabaku thotë se është e shqetësuar për cilësinë e debatit brenda PD dhe tha se sheh gjuhë përçarëse nga tre kandidatët me përjashtim të kryetarit aktual. Ajo thotë se vota e saj në Kryesinë e PD ka qenë për katër kandidatë përballë z. Basha por ka abstenuar për emrat e kandidatëve.

Sipas saj cilësia e kësaj gare do të përcaktojë cilësinë e PD për katër vitet e ardhshme. Lidhur me pikëpyetjen nëse kandidatët nuk janë në një garë të barabartë përballë z. Basha, znj. Tabaku e mohoi një gjë të tillë.

“Kanë në dispozicion të gjitha strukturat e PD, kanë faqen në Facebook ku mund të bëjnë njoftime dhe degët e PD”, deklaroi znj. Tabaku.

Anëtarja e Kryesisë së PD tregoi se një votuese i ishte ankuar për sulmet personale nga kandidatët brenda PD dhe sthoi se vetë ajo nuk po bën fushatë, por deklaroi hapur se mbështet kandidaturën e Lulzim Basha.

“Mbështes z. Basha dhe nuk kam asnjë kompleks dhe kufizim që ta them për një arsye të vetme. Nëse dëgjoj gjuhën e të gjithë kandidateve dhe shoh gjuhën përçarëse të tre kandidateve, shqetësohem për të ardhme e PD pas 13 qershorit.

Ajo tha se do të kishte dashur një proces analize për zgjedhjet e 25 prillit, por data e afrimit të zgjedhjeve brenda PD u bë për shkak të sulmeve të disa individëve brenda partisë.

Kategori
Uncategorized

Sikletet e Blinken dhe sfidat e mëdha të Sali Berishës!

Sali Berisha do të bëhet shkak dhe pasojë e zbulimit të aferave midis Soros dhe Blinken e stafit të tij në Departamentin e Shtetit.

Shkruan Dr, Enver Bytyçi:

Sali Berisha nuk ka lindur për t’u qaravitur. Ai nuk ka lindur as për sfida të vogla, me të cilat përballen gati të gjithë banorët e planetit.

Sali Berisha bën gabime, por nuk bën gabime, të cilat e mbajnë peng në jetën e tij.

Kjo sepse ai është krenar, mbart vlera, konservon një lloj integriteti, që rrallë kush mund ta marrë me mend.

Për këto arsye sekretari i Shteti,t Antony Blinken, ka gabuar kur mori vendimin e shpalljes së Sali Berishës non-grata.

Madje jo aq me shpalljen e vendimit, sa me arsyetimin e atij vendimi.

Nëse Blinken do ta dinte se do përballej me kongresmenët në Komisionin e Jashtëm, zor se do ta kishte marrë atë vendim.

 • Sali Berisha do të bëhet shkak dhe pasojë e zbulimit të aferave midis Soros dhe Blinken e stafit të tij në Departamentin e Shtetit.
 • Sepse në pamundësi të japë prova dhe fakte për arsyetimin e vendimit të shpalljes non-grata të ish-kryeministrit Berisha, ai do të joshë senatorët, kongresmenët dhe median amerikane që të investigojnë se çfarë fshihet prapa atij vendimi.
 • Kështu është kur i beson birit në shpirt të Sorosit, me emrin Edi Rama!

Berisha e nisi sfidën me padinë e tij në gjykatën franceze. Ndërkaq Blinken u tregua aq i verbër aq sa të mos mësonte se ish-kryeministri i Shqipërisë është mik i spikatur i familjes së madhe Bush. Dhe dihet se miku i “të zotit të shtëpisë” nuk dëbohet nga shtëpia!

Këto që po ndodhin në Uashington janë një ogur i suksesshëm për Doktor Berishën, që ai ta fitojë sfidën e tij për dinjitetin. Asnjëherë nuk kemi dëgjuar dikë që të përballet kaq guximshëm si Sali Berisha në emër të dinjitetit.

Kongresmeni Lee Zeldin vetëm sa e nisi betejën e së vërtetës. Dhe e vërteta, edhe nëse vonon, ajo nuk zhduket, nuk asgjësohet.

Do të rrojmë e do të shohim se si ish-Presidenti dhe ish-kryeministri shqiptar, Sali Berisha, do të ringrihet, jo më në pushtet, por në dinjitetin e tij njerëzor dhe me këtë sfidë ai do t’i bëjë një shërbim të jashtëzakonshëm njerëzimit.

Kategori
Uncategorized

Ti or mik nuk ke faj. Faji është i joni që të paskërkemi votuar.

Albert Avduli

Më duket se nuk do votoj dot(për zgjedhjet në PD) më tha një i njohuri im.

Nuk do ta kem emrin në listë dhe s’kam as kartë antarësie.

Pse s’i ke bërë praktikat? – e pyeta.

Eh, po, ja, ashtu, se kam qenë antar i këshillit kombëtar e s’u mora me ato shkresa.

E pra- ju përgjigja- ky është problemi real që kemi brenda subjektit.Me këtë rast ju lutem edhe “udhëheqësve” të tjerë që të anëtarësohen sa të mbarojë procesi i votimit se mund të jenë pretendentë apo kandidatë diku dhe s’janë antar.
Tani votojnë ata që kooptohen dhe i parasheh statuti si të tillë, por…
Kujtesë për ata që do mërziten nga këto radhëshkrime:

Lulzim Basha ka qenë dhe është antar i Partisë Demokratike te dega nr 8 Tiranë.

Sali Berisha është antar i Partisë Demokratike te dega nr 2 Tiranë.

Kategori
Uncategorized

Përshëndetje revolucionare . 1952/Telegrami i kotë i një të burgosuri

JAM FSHATARI I VARFER ANTAR PARTIE I 43 KATER PJESTARE FAMILJES ME LEVIZJEN, MOTRA PARTIZANE KAPUR ROB KOSEGUENCA TORTURAVE MBAS TORTURAVE VDIQ PAS CLIRIMIT VELLAI INVALID

FAMILJA CERDHE PARTIZANE ARESTOVA KOHEN TRADHTARIT KOCI 46 NUK DIJ VETEN FAJTOR NDODHEM BURG

KAM KERKUAR RI SHQYRTIMIN GJYQIT PO HUNBAS DURIMIN LUTEM URDHRONI RIGJYKIMIN PERSHENDETJR REVULICJONARE KICO LAZARI

Kiço Foto Llazari, 32 vjeç nga Lukova ishte arrestuar më 20.6.1946. Akuzoje se ishte lidhur me reaksionarë dhe u kishte dhënë informata me karakter politik e ushtarak, duke propaganduar kundër pushtetit popullor, duke formuar grupe, në bazë të neneve 2, 3, 4 të ligjit nr.372, datë 12.12.1946.

U lirua nga burgimi më 11.7.1959 nga Reparti nr.309 Thumanë.

Kategori
Uncategorized

Koleksionisti Gj. Thimo: Z . Ambasadore, në ke koca merru me kusarët

Zonjë e nderuar, leri cicërimat dhe uikendet, buzqeshien fallco dhe fjalët e bukura.

Në do vërtet shtet ligjor dhe do të luftosh mafien dhe krimin e organizuar, merru me kusarët, i ke përballë.

Rama, Tahiri, Kokëdhima.

Del e flet në mexhilis .

Sot ishe në Pogradec afër Korçës, afër vendit të krimit nga kleptokracia.. Atje ku hajduti dhe shitësi i ikonave te vjedhura, klienti i burgjeve të Francës, kryeministri hajdut, bëri vjedhjen dhe grabitjen e radhës ndaj ikonave qindravjeçare të koleksionuara dhe të regjistriara.

Me vete kishe edhe kryeprokurorin Olsian Çela. Kryeprokurori deklaroj se Prokuroria ka mbështetjen e Ambasadës Amerikane, në punën e saj dhe se prokurorët e gjyqtarët duhet të mbështesin fuqishëm viktimat e dhunës.

Edhe ju ambasadore, përsëritët të njëjtat gjëra…. Trajnimi i viktimave.

Ju pritëm si ujët e ftohtë.

Por fatkeqësisht ëndrra jonë për drejtësi, u venit.

Pjaca e juaj në mbrojtje dhe forcim të shtetit ligjor, dhe luftës kundër mafies, ka rënë shumë poshtë z.ambasadore.

ju po merreni me ”gjithshka, dhe me asgjë.”

Ju po merreni me një gjyqtare dhe videot e saj fëminore në tik tok, kjo bëhet jo rastësisht, por per ti bërë shqiptarët të harrojnë masakren zgjedhore, drogën, bandat ne pushtet, dhe milionat euro të trafikut të drogës që u shpenzuan per tu blerë, vjedhur, dhe manipuluar keto zgjedhje në favor të mafies shtet në pushtet …

Ju mund të buzëqeshni, por faktikisht përballë mafies pushtet dhe krimit të organizuar, keni dështuar e nderuar ambasadore.

Ju smund të godisni dot më as ish ministrin e drogës Tahirin, apo ish hetuesin e diktatures, vëllai i trafikantit te droges Xhafa. Ju smund të godisnit dot Doshin. Ju s’mund të godisni dot Ballën, ”shefin” e bandave te droges dhe krimit te organizuar ne Elbasan. Ju smund të godisni dot Rrajën . Ata janë të pa prekshëm, ata mbrohen dhe bashkpunojnë me kleptokratin Rama dhe grupet e trafikut dhe interesit sorosjan, ndaj ju skeni koca ti zeni në gojë jo më ti më godisni……

Ju smund të ndaloni mashtruesin special (ju kujtohet letra qe tronditi kancelarite e botes…Griselda, e dashura e Roshit të Kavajës?) Lali Erin, pastrimin e parave të zeza të Ndragetes në betonizimin dhe shkaterrimin e Tiranës.

Postimi i plote i Koleksionistit Gjergji Thimo

Kategori
Uncategorized

Skandal/Ministri i Jashtëm grek: Tekst të përbashkët me Ramën në Hagë që të na falë detin!

16:24 | 07/06/2021

https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://rd.al/2021/06/07/skandal-ministri-i-jashtem-grek-tekst-te-perbashket-me-ramen-ne-hage-qe-te-na-fale-detin/&layout=button_count&show_faces=false&width=105&action=like&colorscheme=light&height=21#amp=1

“Syri.net”

E mbajtur e fshehtë deri përpara zgjedhjeve të 25 prillit dhe e riaktivizuar pikërisht tani kur Shqipëria kërkon ‘me domosdo’ hapjen e negociatave me BE-në, çështja e ndarjes së detit mes Shqipërisë dhe Greqisë, duket se është rikthyer në dritë.

Nëse kryeministri Edi Rama më herët është përbetuar se nuk ka asnjë marrëveshje politike me Greqinë e as bisedime, por se gjithçka do të vendoset në Gjykatën Ndërkombëtare të Hagës, ministri i Jashtëm i Greqisë shfaqet ndryshe, të paktën për çështjen e delimitimit të Zonës Ekskluzive Ekonomike.

LEXO EDHE:
‘Kujdesi ndaj mjedisit është mision’, Meta: Të shpallim Vjosën Park Kombëtar

Së fundmi Niko Dendias ka folur për mediat greke për këtë çështje dhe është pyetur për ecurinë e bisedimeve, nënshkrimin e një peticioni të përbashkët, për një apel në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë dhe sa afër janë dy vendet me marrëveshjen. Pak kush nga mediat këtu në Shqipëri e kapi, por kryediplomati grek konfirmon se ka edhe marrëveshje, edhe bisedime.

‘Marrëveshja politike për referimin e çështjes së delimitimit të Zonës Ekskluzive Ekonomike midis Greqisë dhe Shqipërisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë është arritur nga Tetori i kaluar. Për sa i përket çështjeve teknike, duhet hartuar dhe kërkesa përkatëse. Organet kompetente të të dy vendeve vijojnë konsultimet për hartimin e këtij teksti’, tha Dendias në një intervistë për gazetën ‘Parapolitika’

Pra ajo që deklaroi Edi Rama se Greqia po shkon vetë në Hagë dhe ne ‘të pavarur’ nga ana tjetër, nuk është e vërtetë.

Është vetë ministri i Jashtëm i Greqisë që konfirmon se të dy vendet do të shkojnë në gjykatë me një tekst të përbashkët, i cili ende po përpilohet nga një ekip i përbashkët!

Pikërisht te ky detaj ‘fshihet djalli’ dhe pikërisht këtë fakt na ka fshehur kryeministri i vendit, duke e çuar çështjen e detit në gjykatën ndërkombëtare me fat të paracaktuar në favor të Greqisë.

Bëhet fjalë për atë territor detar shqiptar, i cili përfshin rezerva të mëdha të gazit dhe naftës, me përmasa të paspecifikuara. Loja që po bën Greqia është shtrëngesa dhe domosdoshmëria që ka Edi Rama për të hapur negociatat, në mënyrë që të mund të tregojë se ishte ai që siguroi hapjen me BE. Po ndodh si me Maqedoninë e Veriut, veçse në rastin tonë nuk bëhet fjalë për ‘emra’ por për sipërfaqe të mëdha deti të pasur me hidrokarburante.

Qëllimi është gjithashtu që të merren më shumë para nga BE, sepse Shqipëria është e falimentuar. Problemi është përshkruar mjaft mirë në faqen 60 të dokumentit të BE, por asgjë nuk është kontrolluar. Ky është një traktat sipas ligjit ndërkombëtar, por duhet që fillimisht t’u paraqitet presidentëve të shteteve dhe parlamenteve përpara se të ratifikohet.

Nga ana tjetër që prej një viti në gjithë Mesdheun ka ‘plasur’ nafta dhe gazi, të cilat po rrezikojnë konflikte të pa parashikueshme, veçanërisht mes Turqisë dhe Greqisë të mbështetur nga Franca.

Vetëm deti ynë, duket sikur nuk ka gjë prej gjëje; vetëm ujë dhe peshq!

Në fakt lufta po bëhet mes gjigantëve botërorë të hidrokarbureve të cilët lobojnë edhe në kancelaritë e Europës për të heshtur, nëse palët bien vetë dakord. Të përfshira janë edhe kompani ku Xhorxh Soros është aksionier.

Vetëm në këtë këndvështrim mund të zbulojmë se 12 miljet që Greqia na i bëri fakt të kryer natën e fundit të vitit 2020, janë epilog i marrëveshjes me Ramës dhe Tsipras. Është e njëjta ‘xhaketë’ që qepën në 2018-ën, veçse sot e kthyer mbrapsht, me penj e model të ri!

Greqia po synon që të veprojë me detin Jon sipas parimit; ‘Hapësira e askujt, është e gjithkujt’ dhe me vendim parlamenti u shty deri 12 milje. Rama e përshëndeti këtë hap të njëanshëm dhe deklaroi se ‘është në të drejtën e Greqisë të shtrihet në ujërat ndërkombëtare’.

Por në rastin konkret, këto ujëra ndërkombëtare apo ky ‘det i askujt’ është mes Greqisë dhe Shqipërisë. Rama nga ana tjetër bën ‘specialistin’ dhe thotë, se nuk preket kufiri ynë detar, (i cili në fakt nuk është ndarë ende) dhe për këtë do të vendoset në Hagë.

Por kur të ndahet, ‘hapësira e askujt’ ka për të qenë shumë më e vogël se çfarë është tani. Nëse përdorim shembullin e vetë Ramës që ka marrë përsipër alibinë e grekëve; (atë të një rruge që ndan dy lagje dhe që nuk është e askujt por është njëkohësisht edhe e gjithkujt), del që ne të lagjes shqiptare, do kemi një hapësire cik për cik me portën e shtëpisë deri në brigjet e Ksamilit dhe gjirin e Vlorës!

Më kryesorja (përveç qiellit lart), trilionat e gazit që janë zbuluar si rezerva në këtë ‘hapësirë të askujt’, nuk do të jenë më ‘të gjithkujt’ (Shqipëri-Greqi), por vetëm të grekut dhe kompanive që kanë mbyllur pazaret.

Dhe `më e bukura`, e gjithë kjo po bëhet pa firmë presidenti, pa ratifikim parlamenti dhe vetëm duke shkuar të dakortësuar me Greqinë (siç zbuloi Dendias, e që Rama na e fsheh) në Gjykatën e Hagës, e cila dihet se si do të vendos në këto kushte.

Kategori
Uncategorized

Me zgjedhje të shpeshta, largohen stabilokratët që sundojnë deri sa vdesin.

Zgjedhjet janë zgjidhja! – Nga Ylli Manjani

Zgjedhjet e shpeshta janë zgjidhja.

Asgjë më të shëndetshme se zgjedhjet nuk di që të mund të largojë të gjitha të këqijat e politikës që njohim.

Me zgjedhje të shpeshta, largohen stabilokratët që sundojnë deri sa vdesin.

Më zgjedhje të shpeshta bie oferta financiare e blerjes së votave për pushtet. Nuk ka më para për një pushtet që bie pas një viti. Ska më logjikë.

Me zgjedhje zgjidhen të gjitha krizat e politikës. Politika nuk ka më të drejtë të gjykojë kundërshtarët, sepse ata i gjykon vota.

Me zgjedhje të shpeshta qeveritë detyrohen të qeverisin. Ata nuk sundojnë dot më sepse bien…

Me zgjedhje të shpeshta bien kokat e politikanëve dhe u hapet rruga të tjerëve.

Gara e sjell zhvillimin, por duhen zgjedhjet ku ajo të ndodhë.

Zgjedhje sa më shpesh!

Zgjedhjet e shpeshta çlirojnë shqiptarin nga kontrolli i përhershëm politik.

Shqiptari jopolitik dhe i lirë bën çudira.

Për fat të keq ka ende shumë analistë që rrudhin turinjtë kur ua plas në sy këtë zgjidhje, por është e vetmja.

Zgjedhjet janë thelbi i demokracisë. Kush është kundër zgjedhjeve, është kundër demokracisë.

Populli vendos vetë, jo me politiqenër!

Aq më pak me ambasadorë dhe teori importi mbi demokracinë, politikën e shtetin.

Shqipëria ndryshon vetëm me zgjedhje! Me stabilokratë vetëm përkeqësohet.

©Ylli Manjani

Kategori
Uncategorized

Nuk e bëjnë dot Shqipërinë halabakët, hyzmeqarët, proletarët.


Nga Edison Ypi

Kuja profetike

Zonjës së Eqerem Bej Vlorës i kishin mbetur nja 30 hyzmeqarë.
Kaq hyzmeqarë mund ti sillnin Bejlereshës, jo një gotë ujë, por tërë Vjosën.
Megjithatë Bejleresha vuri kujën me duart nga Qielli:
Boboooo si jemi katandisur. S’ka kush na sjellë një gotë ujë !
Kaluan 20 e kusur vjet.
Hyzmeqarët e bejlerëve u bënë ministra dhe nëpunësa.
Bejlerët e hyzmeqarëve përfunduan nëpër burgje dhe pushkatime.


Kuja e Bejlereshës kishte qënë profetike.
Pa bejlerë, pa hyzmeqarë, pa gota, pa ujë, pa brek në bythë, pa byth në brekë, pa asgjë prej gjëje, Shqipëria u bë e tëra shkretëtirë.
Po cilët ishin, në të vërtetë, “bejlerët dhe agallarët” e Shqipërisë, ata që, falë propagandës së kurvit mbështetur nga hyzmeqarët, për veshët e shqiptarëve të sotëm ende tingëllojnë si “xhindët dhe lugetët” ?


Bejlerët dhe agallarët e Shqipërisë ishin “barinjtë” më të mirë të Historisë së saj.
I gjithë mendimi iluminist është përpunuar dhe përcjellë prej Bejlerëve.
Pothuaj të gjithë rilindasit shqiptarë ishin Bejlerë.
Poeti më i madh rilindas ishte një Bej.


Eqerem Bej Vlora ishte eruditi dhe atdhetari më i madh i kohës së vet, dhe një nga më të mëdhenjtë e Historisë së Shqipërisë.

Dëshmitë historike më të besueshme për individët dhe situatat më të vështira të periudhës më problematike të Shqipërisë moderne, i ka dhënë pikërisht Eqerem Beu, konservativi më serioz dhe më i ndritur, i biri i Bejlereshës së kujës profetike.


Eqerem Beu, vendin e tij dhe popullin e tij, i donte dhe i sundonte.


Ta sundosh atë që do, dhe ta duash atë që sundon, për shumicën e shqiptarëve të sotëm, është paradoks, nuk bën sens. Derisa pohimin e mësipërm ta kuptojnë dhe ta pranojnë, shqiptarët do vuajnë.


Shqipëria ka nevojë për barinj të mirë, pra për bejlerë.
Kot lodhen parellinjtë e sotëm t’i konkurrojnë Bejlerët.
Nga Eqerem Beu tek gjyshi im që e mbushi Shqipërinë me kopilat e tij, bejlerët janë të pa konkurrueshëm.


Para se ta pushtonte hordhia e komunistave, në raport me popullsinë Shqipëria kishte aq Bejlerë, Agallarë, Zotërinj, fukarenj, hyzmeqarë, sa kishin të gjitha vendet përreth saj.


Pa u rivendosur ky raport, s’bën hajër Shqipëria.
U bëtë të gjithë hyzmeqarë dhe të gjithë bejlerë.

I provuat të dyja, dhe përpikmërisht sipas Kujës Profetike të Bejlereshës, nuk i dhatë dot asnjë gotë ujë njëritjetrit.


Pa Bejlerë, ju hedh në erë tritoli, ju grin korrupsioni, ju përpin fukarallëku, ju zhduk krimi në familje. Pa Bejlerë nuk mund të arrini kurrkund. Pa bejlerë do kalbeni. Pa Bejlerë do ngordhni.


Nuk e bëjnë dot Shqipërinë halabakët, hyzmeqarët, proletarët.
Shqipërinë e bëjnë vetëm Bejlerët.

Kategori
Uncategorized

🇸🇪Grattis på nationaldagen !