Kategori
Uncategorized

Presidenti Meta, ambasadorja Kim, dhe ”Raketa Bërthamore” që mund të shkaktojë krizë në Washington .

If President Meta, after the statement of Ambassador Kim on February 11 this year that he talked to Prime Minister Rama about the formation of the new government after the April 25 elections, would have revoked the credentials of Ambassador Kim, with this Meta would have caused a political crisis in Washington. 
Analisti Kadtriot Myftaraj /

Pjesë nga statusi i analistit.

Ambasadorja amerikane në Shqipëri Yuri Kim dhe burokracia sorosiane e Departamentit të Shtetit tani në ndërkohën kur pritet që shkarkimi i Presidentit Meta nga Kuvendi të miratohet nga Gjykata Kushtetutese, i tremben vetëm një skenari

Atij se Meta mund të përdorë të vetmen “raketë bërthamore” që ka në dorë, duke e transferuar në Washington krizën politike në të cilën është përfshirë me shumicën parlamentare dhe Kryeministrin Rama, që ka mbështetjen amerikane.

Në Washington ka një opozitë politike në Senat dhe në Dhomën e Përfaqësuesve si dhe media të cilat do ta mirëprisnin furnizimin nga Shqipëria me fakte që mund të përdoreshin kundër Sekretarit Blinken dhe burokracisë sorosiane të Departamentit të Shtetit.

Nëse Presidenti Meta, pas deklaratës së Ambasadores Kim të 11 shkurtit të këtij viti se ka biseduar me Kryeministrin Rama për krijimin e qeverisë së re të pas zgjedhjeve të 25 prillit do t’ ia kishte shfuqizuar letrat kredenciale Ambasadores Kim, me këtë Meta do të kishte shkaktuar një krizë politike në Washington. Sekretari Blinken do të thirrej në Senat dhe do të detyrohej të jepte dorëheqjene bashkë me të edhe ambasadorja Kim, karriera e së cilës do të kishte marrë fund.


Atyre që iu duket teprim të thuash se Sekretari i Departamentit të Shtetit mund të japë dorëheqjen për një deklaratë të bërë nga ambasadorja amerikane në Shqipëri do t’ u them dy gjëra:


Nëse Meta ia shfuqizon letrat kredenciale ambasadores Kim problemi shkon si “raketë” drejt e në Washington ku i duhet Presidentit Biden që, ose ta marrë përsipër atë që ka bërë Kim në Shqipëri me të gjitha pasojat për reputacionin e administratës së tij dhe tekefundit vetë reputacionin e SHBA, ose të shkarkojë Sekretarin Blinken dhe të tërheqë ambasadoren.

Presidenti Meta është ende në kohë për ta lëshuar këtë “raketë bërthamore”, duke ia shfuqizuar letrat kredenciale Ambasadores amerikane, me pasojat e mësipërme.

Meta ka mundësi që të hyjë në histori duke e dëbuar ambasadoren Kim me një “cfurk” nga Shqipëria dhe Sekretarin Blinken nga Departamenti të Shtetit. Nëse Meta do të kishte kurajën ta bënte këtë gje.

Kim dhe Blinken e dijnë që Meta e ka në dorë që ta bëjë këtë gjë dhe ata nuk do t’ i jenë aspak mirënjohës nëse ai vetëpërmbahet.

Për ta mbetet njëjtë armik, si ta bëjë, si mos ta bëjë këtë veprim.

  • Nëse nuk e bën do të ketë armiqësinë e njërit krah dhe pavëmendjen e krahut tjetër.
  • Nëse Meta e përdor këtë “raketë” bëhet i paprekshëm, nëse nuk e përdor, jo vetëm që nuk do t’ I jenë mirënjohës por do t’ ia rrasin nga pas, të jetë i sigurt për këtë gjë./Kastriot Myftaraj

“Nuclear missiles” in the hands of President Meta in his last days

The US Ambassador to Albania Yuri Kim and the Soros bureaucracy of the State Department now in the meantime when the dismissal of President Meta from the Assembly is expected to be approved by the Constitutional Court, are afraid of only one scenario that Meta may use the only “nuclear missile” he has in hand, transferring to Washington the political crisis in which he is involved with the parliamentary majority and Prime Minister Rama, who has American support.
In Washington there is a political opposition in the Senate and the House of Representatives as well as the media which would welcome the supply from Albania with facts that could be used against Secretary Blinken and the Soros bureaucracy of the State Department.


If President Meta, after the statement of Ambassador Kim on February 11 this year that he talked to Prime Minister Rama about the formation of the new government after the April 25 elections, would have revoked the credentials of Ambassador Kim, with this Meta would have caused a political crisis in Washington.

Secretary Blinken would be summoned to the Senate and would be forced to resign along with Ambassador Kim, whose career would have ended.
To those who find it exaggerated to say that the Secretary of State may resign over a statement made by the US Ambassador to Albania, I will say two things:
1) The ambassador says she is speaking on behalf of the US government which means that the official responsible for her conduct is Secretary Blinken.
2) Ambassador Kim’s public statement on February 11 is full proof in the form of an open statement that an official representative of the US government is conspiring with a prime minister who has been given a US license to hold fraudulent parliamentary elections in his country with American support. If Meta revokes the credentials of Ambassador Kim, the problem goes like a “rocket” straight to Washington where President Biden needs to, or take over what Kim has done in Albania with all the consequences for the reputation of his administration and ultimately the reputation itself of the US, or dismiss Secretary Blinken and withdraw the ambassador.
President Meta is still in time to launch this “nuclear missile”, revoking the credentials of the US Ambassador, with the above consequences.

Meta has the opportunity to go down in history by expelling Ambassador Kim with a “cfurk” from Albania and Secretary Blinken from the State Department. If only Meta had the courage to do so.
Kim and Blinken know that it is up to Meta to do this and they will not be grateful if he restrains himself.

For them it remains the same enemy, how to do it, how not to do this action. If Meta does this he will gain the respect of one side of American politics, the Republicans and the anti-Soros. Failure to do so will result in hostility from one side and inattention from the other.
If Meta uses this “rocket” he becomes untouchable, if he does not use it, not only will they not be grateful to him but they will push him from behind, to be sure about this./ Kastriot Myftaraj

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s