Kategori
Uncategorized

Meta: Security in Albania is threatened by the mafia in power, not by the free citizens

“For us Albanians, November is the month of independence, liberation, and freedom. December, for all the honest Albanians, patriots and freedom-lovers, is the month of democracy and Europe”, said the former President of the Republic.

”There’s no doubt, we all will be there on December 6 to chant once more that we will make Albania like the rest of Europe, a free country that will end the capture of state and the installation of mafia in power.

We are very grateful to the European Union that – despite the lack of the politic will from our current government that has done everything to undermine the opening of the negotiations – prioritized the acceleration of the integration of the Western Balkans”.

”Security in Albania is threatened by the mafia and power, never by the free citizens.

This is not a rally against the Mayor, because he’ll receive a one-way ticket on May 14 (2023), but it is a pro-European rally where Albania aims to send a message of gratitude for EU’s important geopolitical decision to push Albania and other countries forward in the integration path”, said Meta.

Kategori
Uncategorized

Lyl Pengu: Politika është forcë dhe mobilizim, jo direktivë ambasadash.

Në të vërtetë, Lulzim Basha por edhe këta që e ndjekin në vuajerizmin e tij politik, si kriter nuk përfaqëson asgjë në të ashtuquajturin terren politik sepse u provua në këtë drejtim.

Faktikisht ka kohë që ai po luan këto në një rol oborrtari të cilit i mvishet në mënyrë fare absurde një mision restaurimi i një linje politike që është e njëjta.

Loja e këtij individi nuk është asgjë më shumë sesa investim disa vjeçar Sorosjan kundër Partisë Demokratike dhe Sali Berishës duke e etiketuar këtë të fundit ”non grata”, etiketim që ka sfiduar për befasinë e shumëkujt në mosfunksionimin e garancive sorosjane të kësaj nongrade nga Blinken, të cilat megjith përpjekjet e tyre, duke qënë të mbështetura në fake, dhe jo prova, nuk kanë funksionuar .

Lulzim Basha dhe Enkelejd Alibeaj nuk sjellin asgjë me vete .

Nuk sjellin asnjë shpresë, asnjë alternativë veç asaj të parave, dhe karrierave personale, pse përtej konsideratave personale për njërin apo tjetrin, politika është forcë dhe mobilizim, jo direktivë ambasadash.

Ndaj dhe ata të dy kanë filluar të duken si News me Euro në mënyrë metaforike.

Kategori
Uncategorized

28 nëntori 1944, Shqipëria – nga një pushtim i vjetër në një pushtim të ri.

Kjo klikë terroriste dhunoi në qindra e qindra raste konventat ndërkombëtare të Gjenevës, Hagës për mbrojtjen e popullatës civile, robërve të luftës, të sëmurëve dhe të plagosurve të luftës etj etj.

E vërteta të detyron, prandaj sot është në interes të çdo shqiptari, të raportit të tij me të vërtetën historike të kombit të shtrojë pyetjen: A u çliruam vërtet ne shqiptarët, me datë 28 nëntor 1944?

Në përpjekjen për një përgjigje objektive të kësaj pyetje do të gjejmë se e vërteta e çlirimit tonë dhe këtu nuk e kam fjalën për datën 28 apo 29, por për çlirimin si të tillë është një medalje me dy faqe.

Në njërën anë është vërtetë se në raport me pushtimin gjerman ne u çliruam mbasi gjermanët në humbje e sipër të luftës u tërhoqën nga Shqipëria dhe ne dolëm nga Lufta e Dytë Botërore të renditur në anën e aleatëve fitimtar.

Nga Sali Berisha /

Data 28 nëntor 1944 mbahet si dita e çlirimit të Shqipërisë dhe siç dihet, edhe sot vazhdon debati mbi saktësinë e datës së çlirimit, nëse kjo ka ndodhur me datë 28, për çka ekzistojnë të gjitha provat, apo me datë 29 nëntor, siç pretendon e majta shqiptare, datën e falsifikuar nga Enver Hoxha me urdhër të Beogradit, madje edhe pasi festoi dy vitet e para këtë festë me datën 28 nëntor. Rëndësia e këtij debati qëndron në faktin se Enver Hoxha falsifikoi edhe këtë datë për ta njehsuar këtë feste jo me ditën e çlirimit por me festën kombëtare të Federatës së Jugosllavisë, me ditën e shpalljes së saj në Jajcë, më 29 nëntor të vitit 1943.

Pra ai falsifikoi datën e çlirimit në mënyrë që pas bashkimit të Shqipërisë si Republikë e 7-të me Federatën e Jugosllavisë të festonin edhe shqiptarët me 29 nëntor së bashku me republikat e tjera, por natyrisht jo Jajcën se aty nuk kishin qenë, por Çlirimin e vendit.

Mirëpo mjerisht, ende sot e kësaj dite, jo pak shqiptarë dhe në tërësi e majta shqiptare që edhe sot vazhdon të ketë si Mekë Beogradin nuk janë ndalur në një aspekt tjetër themelor të kësaj date, nuk janë ndalur në të vërtetën më të pamohueshme historike, se 28 nëntori i vitit 1944 shënoi jo vetëm çlirimin nga një pushtim i huaj por dhe zëvendësimin e atij pushtimi me një pushtim të dyfishtë, një tjetër pushtim të huaj dhe një të brendshëm si kurrë ndonjëherë me parë.

Kjo mbasi në fronin e pushtetit në Tiranë ulet një klikë shqiptaro serbe me projekt kryesor zhdukjen e shtetit të pavarur të shqiptarëve

Studimet, botimet themelore të këtij çerek shekulli tç bazuara në mijëra dokumente dhe raporte të kohës kanë provuar në mënyrë shteruese se J.B.Tito dhe Partia Komuniste e Jugosllavisë për interesa të serbomadhisë themeluan me dy qëllime kryesore me të dërguarin e tyre në nëntor të vitit 1941 në Tiranë, Partinë Komuniste të Shqipërisë.

Qëllimi i parë dhe me kryesor ishte krijimi i “Kalit të Trojës”, pra i nj” partie dhe levizjeje jugosllave në Tiranë të drejtuar, urdhëruar dhe përdorur prej tyre kundër çështjes shqiptare.

Qëllimi i dytë ishte që në zbatim të porosive të Kominternit pas sulmit nazist ndaj Bashkimit Sovjetik kjo forcë dhe kjo lëvizje shqiptaro-serbe të mobilizonte shqiptarët në luftë kundër pushtuesve.

Në këtë kontekst komunistët serbo-malazez shkruan programin e kësaj partie pa ju referuar as dhe një herë të vetme Kosovës dhe çështjes shqiptare, vendosën në krye të saj Miladin Popoviç dhe emëruam rreth tij Enver Hoxhën dhe vasalet e tjerë. Pra përfaqësuesit serbo-malazez të Partisë Komuniste të Jugosllavisë (PKJ) siç pohon dhe vet Tito, themeluan udhëhoqën dhe urdhëruan Partinë Komuniste të Shqipërisë (PKSH)dhe njësitë e saja partizane gjatë gjithë luftës si parti dhe lëvizje jugosllave.

Krahas këtyre historianët dhe studiuesit kanë faktuar me dokumenta të pakundërshtueshme se: udhëheqësit e jugosllavë dhe vegla e tyre Enver Hoxha pas shtatorit 1943 luftën e shqiptarëve kundër pushtuesve e degraduan në një luftë kryesisht vllavrasëse civile dhe se PKSH siç pranon unanimisht vetë Enver Hoxha dhe udhëheqja e tjetër e kësaj partie në plenumin e dytë të Beratit zbatoi gjatë luftës një vijë politike terroriste, pra veproj si një organizatë terroriste duke kryer në dhjetra e qindra raste akte të mirëfillta terroriste.

Studimet e dekadave të fundit të bazuara në dokumente të panumërta kanë provuar se serbët dhe Enver Hoxha dhe vasalët e tyre të tjerë shqiptarë në krye të ushtrisë partizane të Shqipërisë kryen gjatë luftës kundër pushtuesve, gjenocid dhe krime të rënda kundër njerëzimit ndaj shqiptarëve.

Kjo klikë terroriste dhunoi në qindra e qindra raste konventat ndërkombëtare të Gjenevës, Hagës për mbrojtjen e popullatës civile, robërve të luftës, të sëmurëve dhe të plagosurve të luftës etj etj.

E vërteta të detyron, prandaj sot është në interes të çdo shqiptari, të raportit të tij me të vërtetën historike të kombit të shtrojë pyetjen: A u çliruam vërtet ne shqiptarët, me datë 28 nëntor 1944?

Në përpjekjen për një përgjigje objektive të kësaj pyetje do të gjejmë se e vërteta e çlirimit tonë dhe këtu nuk e kam fjalën për datën 28 apo 29, por për çlirimin si të tillë është një medalje me dy faqe.

Në njërën anë është vërtetë se në raport me pushtimin gjerman ne u çliruam mbasi gjermanët në humbje e sipër të luftës u tërhoqën nga Shqipëria dhe ne dolëm nga Lufta e Dytë Botërore të renditur në anën e aleatëve fitimtar.

Po këtë ditë, Enver Hoxha u instalua në Tiranë me qeverinë e tij si fitimtar dhe mbajti fjalimin e gjatë të fitores. Për këtë akt historik, flijuan jetën dhe rininë e tyre, gjatë luftës mijëra djem dhe vajza, burra e gra të kombit tonë dhe, dhjetëra mijëra të tjerë luftuan me guxim, vendosmëri pushtuesit nazifashistë dhe renditën kështu Shqipërinë, në anën e drejtë të historisë.

Nderimi për ata që flijuan jetën për idealet e lirisë do mbetet i përjetshëm.

Gjaku dhe sakrifica e tyre qëndron në themele të lirisë tonë kombëtare. Sikundër i tillë do mbetet nderimi edhe për të gjitha ata që luftuan kundër pushtuesve për lirinë kombëtare dhe nuk u sollën gjatë luftës si kaine ndaj vëllezërve të tyre, nuk kryen akte terroriste, gjenocide dhe krime kundër njerëzimit. Ndërsa këta te fundit për krimet e tyre kane përfunduar aty ku dhe e kane vendin si xhelat te popullit tyre, ne koshin e plehrave te historisë.

Dua te shtoje këtu se këto te vërtetë historike nuk mund të mohohen, pavarësisht nga manipulimet dhe falsifikimet monstruoze te luftës nga historianët hoxhistë, si: rritja me disa herë i numrit të të rënëve, shpikja e betejave edhe të paqena, stërfyrja e humbjeve të shkaktuara armikut etj., etj.

Këto te vërteta për luftën partizane nuk mund te mohohet as nga gjenocidi dhe krimet kundër njerëzimit qe udhëheqja komuniste shqiptaro sllave kreu gjate luftës dhe për te cilat meriton çdo dënim, madje nuk mund te mohohen as dhe nga karakteri vëllavrasës dhe civil qe dominoj këtë lufte pasi Enver Hoxha dhe klika e tij për qëllime te pushtetit personal dhe i urdhëruar nga padronet e tije serb i dhanë asaj pas shkelmimit nga ai te Marrëveshjes historike te Mukjes ne shtator te vitit 1943.

idenë e saja lufta kundër pushtuesve ishte një lufte e drejte.

Aleatet angloamerikane kishin njohur, vlerësuar, dhe mbështetur financuar dhe furnizuar me arme uniforma, ushqime, specialistë ushtrinë partizane. Qeveritë e tyre kishin përshëndetur qe ne fillim luftën e shqiptarëve kundër pushtuesve.

Ne mënyre te pamohueshme forcat partizane komuniste ishin dhe njësitë me te organizuara dhe me numerike ne teatrin e luftës ne Shqipëri dhe kjo jo për shkak te mbështetjes se tyre te gjere ne popull. Por para se gjithash për shkak te dobësive te pamohueshme te nacionalistëve shqiptarë.

Është i drejte dhe plotësisht i justifikuar dhe mendoj unë i detyrueshëm dënimi me ashpërsi i te gjitha qëndrimeve çnjerëzore antikombëtarë i klikës serbo shqiptare qe udhëhoqi luftën partizane. Por është tejet i gabuar mohimi i luftës, i gjakut te derdhur dhe sakrificave te mëdha qe partizanet bene për liri.

Nuk duhet te harrojmë asnjëherë se renditja ne anën e drejte te Luftës se Dyte Botërore pati një rendësi te veçante për Shqipërinë. Kjo jo vetëm për dinjitetin kombëtarë te shqiptarëve. por edhe për faktin se me gjithë mbështetjen qe aleatet i kishin dhënë luftës se popullit shqiptare kundër pushtueseve, ata qe ne krye te herës kishin lënë te hapur dhe këtu me sa duket nden ndikimin e Greqisë çeshtjen e përcaktimit kufijve te Shqipërisë. Sipas tyre kufijtë e Shqipërisë do te caktoheshin pas luftës ne konferencën e Paqes. Këtu qëndron me shume se ne çdo drejtim tjetër dhe rëndësia e pamohueshme e renditjes se Shqipërisë ne anën e aleatëve. Mbasi renditja ne anën e kundërt edhe mund te shoqërohej me ndëshkime te renda si pale e humbur. Por çështja e vendosjes se kufijve te Shqipërisë ne Konferencën e Paqes mbarte në vetvete mundësinë e bashkimit e Kosovës dhe te trojeve tjera shqiptare me Shqipërinë natyrisht kjo ne raste shqiptaret do luftonin te bashkuar kundër pushtuesve nazifashist si zhvendosen edhe me ndërmjetësimin e aleatëve britanik ne Mukje.

Por ana tjetër, ana e zezë e medaljes se datës se 28 nëntorit 1944 pra datës se çlirimit është se kjo datë ne te vërtet nuk do të shënonte çlirimin e vërtetë të shqiptarëve dhe Shqipërisë, por vetëm do të shënonte apo sillte zëvendësimin e pushtimit gjerman me specifikat e tije me pushtimin serb, jugosllave shumë herë më të rrezikshëm për vet ekzistencën e kombit shqiptar si dhe vendosjen diktaturës 46 vjeçare më të egër, me moniste, si pushtimi i brendshëm më barbare, që shqiptarët kishin njohur në tërë historinë e tyre. Kështu qe kjo dite e nëntorit te vitit 1944 ne vend qe te ishte dita e mrekullisë kombëtarë dhe viti 1944 te ishte ‘annus mirabilis’ është dita e vendosjes se një pushtimi te zi dhe një ‘annus horribilis’ për shqiptaret.

Këtu me poshtë do te ndalem shkurtimisht ne vendosjen e pushtimit serb, jugosllave pas 28 nëntorit te vitit 1944 ne Shqipëri.

Zëvendësimi i pushtimeve ndodhi sepse, në Tiranë, në pushtet do të vinte partia dhe ushtria e themeluar, e drejtuar dhe e udhëhequr nga serbët e PKJ dhe Tito, dhe vegla e tyre Enver Hoxha, të cilët pasi shitën Kosovën, kishin vendosur dhe punonin së bashku me Beogradin për projektin ogurzi e antikombëtarë, aneksimin e Shqipërisë si Republikë e 7-të e Jugosllavisë. Pra, më 28 nëntor të vitit 1944, shqiptarët festuan çlirimin, lirinë, duke brohoritur për një klikë terroriste jugosllavo-shqiptare që u instalua në pushtet në Tiranë dhe hyre në një pushtim të ri të dyfishtë, pushtimin jugosllav dhe pushtimin komunist.

At Zef Pëllumbi, dëshmitar i çlirimit të Shkodrës, shkruan ne kryeveprën e tij ‘Rrno vetëm me tregue’ se: me datën 29 nëntor Shkodra u gdhi e mbushur me flamuj jugosllavë dhe se në kambanoren e Katedrales së qytetit, flamuri shqiptar pa yll u zëvendësua nga një partizan me flamurin jugosllav.
Pra ne qytetin e përjetshëm te shqiptarëve valëvitej flamuri i pushtuesve te rij si dëshmi tragjike e zëvendësimit te pushtueseve.

Flamuri i pushtuesit qe iku u zëvendësua jo me flamurin kombëtarë por me flamurin e pushtuesit te ri. Kështu, me 28 nëntor te vitit 1994 shqiptaret, festuan çlirimin, lirinë te mashtruar si kurrë me pare ne historinë e tyre, dhe duke mos e kuptuar ndofta shumica e tyre se pikërisht këtë date ata hynë ne një pushtim te ri.
Me saktë ata brohoriten atë dite një klike shqiptaro jugosllave me ne krye Enver Hoxhën qe u instalua ne pushtet me projektin makabër te asgjësimit te lirisë se tyre kombëtarë, pavarësisë se Shqipërisë dhe aneksimin e saja si republike e 7-të në federatën e sllaveve te jugut te dominuar nga serbet armiqtë shekullor te kombit shqiptar.

Pas kësaj dite pra 28 nëntorit 1944 instalimit ne Tirane te klikës shqiptaro serbe te Enver Hoxhës, vendosjes se veriut te Shqipërisë dhe me pas edhe Kosovës nga Tito ne pushtim dhe administrim ushtarak, gjenocidi dhe krimet kundër njerëzimit në Shqipëri dhe në Kosovë, do të merrnin dhjetëra mijëra jetë të pafajshme ose do të largonin nga vendi mbi qindra, mijëra shqiptarë. Me këtë dhunë dhe terror të egër ndaj shqiptarëve, 

Tito me vasalin e tij Enver Hoxha, me ushtritë e tyre partizane do të vazhdonin të ecnin me vendosmëri në zbatimin e doktrinës së Çubrilloviçit në Kosovë, por ne njëfarë mënyre dhe ne veriun e Shqipërisë dhe ‘manu militari’ do te zhduknin çdo pengës në rrugën e ri aneksimit të plotë të Kosovës si krahinë e Republikës së Serbisë, si dhe për asgjësimin e pavarësisë se Shqipërisë dhe bashkimin e kësaj te fundit me Federatën e Sllavëve të Jugut, si Republikë e shtatë e saj.

Aneksimi i Shqipërisë nga Federata Jugosllave, ishte akti i fundit i tragjedisë së madhe shqiptare që Josif Broz Tito dhe PKSH dhe Enver Hoxha, po realizonte ndaj shqiptarëve.

Ky akt, vinte si kurorëzim i instalimit te kalit te Trojës ne Tiranë, injorimit total gjatë luftës nga Enver Hoxha, të çështjes së Kosovës dhe viseve të tjera shqiptare në ish-Jugosllavi, vendosjes se tyre ne vartësi te PKJ dhe mbështetjes së plotë të pushtimit serb të këtyre trojeve shqiptare.

Aneksimi i Shqipërisë si Republikë e 7-të e ish- Jugosllavisë, ishte një projekt i Titos dhe udhëheqjes jugosllave, që në vitet e luftës. Me përfshirjen e Shqipërisë si Republikë e 7-të e Federatës Jugosllave, përveç ëndrrës së vjetër të Serbisë, daljes së saj në Durrës, sipas tyre do të merrte një zgjidhje përfundimtare edhe problemi i shqiptarëve të Kosovës ne kuadrin Federatës se Jugosllavisë.

Madje, duket se për këtë projekt, ata kishin bindur edhe vetë Stalinin, i cili në takimin me Titon dhe delegacionin e tij në Moskë, i kishte porositur qe te “gllabëronin Shqipërinë”.

Në të vërtetë, në dokumentin e AVNOJ-it, në nëntor 1943, udhëheqja komuniste jugosllave, nuk ftoj fare përfaqësuesit e Kosovës dhe ne kundërshtim me atë qe kishte premtuar, Kosovën e la si krahine te Serbisë. Ne këtë konference Tito shpalli ne letër Republikën Federative te Jugosllaves dhe njësitë apo republikat e saj. Ai ne këtë dokument kishte lenë të hapur mundësinë e pranimit në federatë të republikave të tjera, natyrisht pa cituar nominalisht Shqipërinë por duke vetëkuptuar, para së gjithash, atë.

Kështu qe pas datës 28 nëntor 1944 jo rastësisht, por ne funksion te zbatimit te projektit te aneksimit të Shqipërisë nga federata e Titos, në zyrat e pushtetit të ri në Tiranë, në të gjitha nivelet e tij ne parti, qeveri, ushtri, polici, sigurim, arsim, tregti, ndërtim, miniera, etj., etj., do të vërshonin mijëra këshilltarët jugosllavë, vendim-marrësit e vërtetë të vendit. Jugosllavizimi me shpejtësi dhe ne çdo qelize i shtetit dhe shoqërisë shqiptare ishte misioni i tyre me kryesore. Madje, autoritetet jugosllave me lejen e Hoxhës, do të instalonin në Shkodër, legalisht një seksion të shërbimit te tyre famëzi OZNA, që vepronte e ushtronte terror njëlloj si në Kosovë, i pavarur dhe me autoritet të plotë mbi qytetarët shqiptarë në mbarë veriun e vendit.

Ky seksion i OZNA-s, në mënyrë të pavarur nga autoritetet shqiptare, ndalonte, arrestonte, rrëmbente për në ish- Jugosllavi, madje edhe pushkatonte brenda territorit të Shqipërisë, qindra dhe qindra shqiptarë, të cilët ky shërbim i konsideronte anti-jugosllavë.Në bashkëpunim të ngushtë me këshilltarët e Titos dhe me zell dhe entuziazëm të veçantë, udhëheqja komuniste e Shqipërisë, do të përfundonte dhe do të firmoste me shpejtësi të rrufeshme, që në muajin dhjetor të vitit 1944, Traktatin e Bashkëpunimit dhe Ndihmës së dyanshme midis Tiranës dhe Beogradit, si paradhome ligjore e bashkimit midis dy vendeve. Traktatin rrufeshëm e firmosi vetë Marshalli Tito.

Të dy qeveritë, po në procesin e bashkimit të plotë të të dy vendeve, firmosën një seri marrëveshjesh të tjera për bashkimin ekonomik, doganor, monetar. Krejt ndryshe nga sa paraqitej më vonë nga historianët hoxhistë, E. Hoxha, firmosi dhe pranoi që të dislokoheshin në Shqipëri divizione të ushtrisë Jugosllave, dhe pas kësaj, ai i propozon Titos, bashkimin e ushtrive me një Komandë dhe Shtat madhëri të përbashkët, pra unifikimin e komandës ushtarake të të dy ushtrive

Në sistemin arsimor të vendit, në të gjitha nivelet, serbishtja do të bëhej gjuha e detyruar.

Të gjitha shkollat, klasat dhe oborret e tyre, buçisnin nga këngët dhe brohoritjet për Marrshallin Tito. Muzika, folklori, prodhimet e tjera artistike jugosllave, do të mbushnin boshllëkun e krijuar me ndalimin e veprave letrare artistike të shkrimtarëve dhe artistëve shqiptarë, që nuk kishin mbështetur apo kishin kundërshtuar vendosjen e regjimit komunist në Shqipëri. Enver Hoxha do të mbante fjalime ne Kuç e gjetiu kundër Fishtës, do të krahasonte gjeniun e epikës së letrave tona me Vladan Gjeorgjeviçin, ish-kryeministrin serb në vitin 1913, që kishte kryer masakrat më të mëdha ndaj shqiptarëve dhe ishte shprehur se “shqiptarët, janë njerëz primitivë”.

Ekonomia shqiptare u vendos e tëra në duart dhe kontrollin e dhjetëra e qindra ndërmarrjeve jugosllave, që u krijuan me shpejtësi në Shqipëri. Të gjitha shkëmbimet tregtare bëheshin pothuaj ekskluzivisht me Beogradin. Vetëm në këto shkëmbime, midis të tjerash, Beogradi grabiste nga Shqipëria sasinë kolosale te mbi 200 tonelata flori, dhe mijëra tonelata mallra te tjera të cilat pushtetarët komunistë ua konfiskuan, me gjak e hekur, tregtarëve, sipërmarrësve, qytetarëve shqiptarë dhe morën nga Jugosllavia si kundër vlerë punishte, vagona, hekurishte të pa vlerë. Për Enver Hoxhën dhe suitën e tij serbofile antishqiptare , zhdukja nga harta e Shqipërisë së pavarur, bashkimi i saj me Federatën e Jugosllavisë si Republikë e 7-të e saj , ishte e ardhmja më e mirë, më e sigurt e kombit shqiptar.

Në kontekstin e aneksimit të Shqipërisë, asgjësimit të pavarësisë së saj, në mbledhjen e Byrosë Politike, të dt. 8 Janar 1945, Enver Hoxha si promotor kryesor i bashkimit të Shqipërisë me Jugosllavinë, propozon “bashkimin e PKSH me PKJ, mbi baza federative, me Sekretar të Përgjithshëm te PKSH Mareshalin Titon, si kusht i domosdoshëm i bashkimit të Shqipërisë me Federatën Jugosllave. Vendosmërinë e tij për zhdukjen e pavarësisë së Shqipërisë dhe bashkimin e saj si republikë e 7-të me Federatën Jugosllave, Enver Hoxha, do ta dëshmonte edhe nëpërmjet një letre drejtuar Josif Broz Titos, lidhur me bashkimin e Shqipërisë me Jugosllavinë. Në këtë letër, ndër të tjera, Enver Hoxha shkruan: “nga shoku Savo, na është sugjeruar ….. një hap tjetër përpara në lidhje me formimin e shteteve tona, d.m.th., në rast se shkohet sa më shpejt në bashkimin e dy popujve tanë”, dhe se: “ky bashkim, s’ka asgjë formale por ndihet thellë në zemrat e popullit tonë. Ne duhet të punojmë konkretisht për federatën dhe për këtë gjë, në vendin tonë punohet me të gjitha format”, dhe vazhdon “por çështja që ne duhet të marrim iniciativën e parë për të kërkuar këtë gjë, sikundër na është sygjeruar nga shokët jugosllavë që përmenda më lartë” dhe lidhur me këtë çështje Hoxha vazhdon “ne kemi nevojë të na thuhet nga ju, nëse ka ardhur momenti kur neve duhet të marrim në shqyrtim çështjen e bashkimit dhe të mbërrimë në konkluzione”, dhe së fundi “ne kemi bindjen se, sikundër Komiteti Central i Jugosllavisë do të na sqarojë dhe do të na këshillojë hapat dhe shoqërisht mbi këtë çështje të rëndësishme për të dy vendet tona”.

Ky projekt ogurzi, në të cilin ora e kombit shqiptar kishte ndaluar edhe ecte me orën e Beogradit, që po shkonte i sigurt dhe pandalshëm drejt realizimit të tij, do të dështonte vetëm për shkak të keqësimit dhe prishjes së shpejtë të marrëdhënieve midis Stalinit dhe Titos, prishje kjo që nuk kishte asnjë lidhje me Shqipërinë apo marrëdhëniet shqiptaro- jugosllave, por që sigurisht, tashti Stalini nuk do të pranonte aneksimin nga armiku i tij Tito, të Shqipërisë.

Këto te dhëna dëshmojnë ne mënyre te pakundërshtueshme se ajo qe quhet date çlirimi dhe qe e majta shqiptare ne tersi qe nga Enver Hoxha gjer te neobllokmenet e sotëm e mbajnë për arsye te mirëfillta ideologjike si kryefesten e tyre, e festojnë gjithnjë, me shume se çdo feste tjetër është njëkohësisht për kombin shqiptare një dite me hipoteke te zeze, madje me te zezën ne kalendarin e shtetit shqiptar. Kjo dite shënon largimin, tërheqjen e gjermanit te fundit nga Shqipëria dhe vendosjen e pushtimit te ri dhe te plote te shqiptarëve nga serbet armiqtë e tyre shekullor.

Shqiptaret dhe serbet ne shekuj ishin përballur me dhjetëra e dhjetëra here. Nga mesi i viteve 1800 e këtej serbet i kishin fituar ne tersi te gjitha luftërat kundër shqiptarëve, kishin dale ne Durrës dhe pushtuar shumicën e territoreve te tona, kishin kryere gjenocide dhe masakrat me te tmerrshme ndaj nesh. Por ne te gjitha këto luftëra serbet kishin patur ndihmën politike, ushtarake, financiare te perandorive me te mëdha te kohës përveç Austro Hungarisë. Kurse fitoren e tyre me te madhe ndaj kombit shqiptar fitoren e 28 nëntorit te vitit 1994 serbet e arritën jo me mbështetjen dhe ndërhyrjen direkte ne anën e tyre te fuqive te mëdha, por e realizuan nëpërmjet shqiptarëve, lëvizjes jugosllave qe themeluan dhe udhëhoqën ne Shqipëri dhe Kosove me Enver Hoxhën dhe veglat e tyre.

Tragjike është se sot pas 76 vitesh e majta shqiptare ne Shqipëri me ne krye argatin e Beogradit, Edi Ramën, megjithëse ish pushtuesit e asaj kohe janë miqtë dhe partnerët tanë strategjik, mbanë si kryefestë të saj ditën e largimit të gjermanit të fundit nga Shqipëria dhe ditën e parë të pushtimit serb dhe kjo vetëm si trashëgimi të etërve barbarë, e tradhtar.

Tragjike se sot pas 7 dekadash Edvin Kristaq Rama deklaron para shqiptarëve se ai ka mik dhe është krenar me miqësinë me presidentin serbomadh Aleksander Vuçiç ish-Gëbelsi i Millosheviçit, i cili gjatë vizitës së tij të fundit në Veriun e Kosovës do të betohej se Serbia do të bëhet me e madhe, vetëkuptohet pra duke marre dhe spastruar territore tjera të Kosovës.

Vetëm dy muaj me pare ky serbomadh do te deklaronte se qëllimi i udhëheqjes shqiptare ne Kosove është: ‘shkatërrimi i shtetit tone’ dmth i kërkon te mbaj shtetin e Serbisë ne republikën e pavarur te Kosovës.

Tragjike është se sot pas dy dekadave te çlirimit te Kosovës argati i Beogradit ne Tirane njëlloj si dikur Enver Hoxha, Miladinet Dushanet, Fadil Hoxhet mbanë ne duar dhe tunde flamurin e zi te Serbisë se Madhe. Ne projektin e ndarjes dhe copëtimit te Kosovës, Edvin Kristaq Rama ne akt tradhtie te hapur kombëtarë ka lidhur Shqipërinë ne Aleance Trelaterale Beograd-Shkup-Tirane dhe vendosur Kosovën ne darën e klikave armiqësore serbo-shqiptaro-maqedonase ne nismën Ballkani i hapur e cila i kundërvihet haptas nismës se Berlinit.

Pas agresionit barbar te Rusisë se Vladimir Putinit ndaj Ukrainës dhe vendosjes te sanksioneve nga Bashkimi Europian dhe Nato ndaj Rusisë, putini i vogël i Ballkanit Aleksandër Vuçiç refuzoi zbatimin e këtyre sanksioneve. Edi Rama si vasal i Vuçiçit kalon nga samiti ne samit duke bere haptas thirrje qe te mos i kërkohet Serbisë te zbatoj sanksionet dhe mbrojtur direkt padronin e tij dhe shndërrimin e Serbisë ne një prapavijë te fuqishme te Rusisë de facto me shume se kurrë ne një Rusi te vogël ne Ballkan.

Ps. ky artikull ribotohet me ndryshime për shkak te aktualitetit.

Shtoj gjithashtu se në këtë shkrim unë u ndala vetëm në njërin aspekt tragjik që mbart në vete ajo që festohet si dite çlirimi dhe jo në aspektin e saj më katastrofal si ditë e parë e vendosjes së diktaturës më barbare të të gjitha kohërave në Shqipëri, diktaturës hoxhiste.

Kategori
Uncategorized

28 nëntori 1944, Shqipëria – nga një pushtim i vjetër në një pushtim të ri.

Kjo klikë terroriste dhunoi në qindra e qindra raste konventat ndërkombëtare të Gjenevës, Hagës për mbrojtjen e popullatës civile, robërve të luftës, të sëmurëve dhe të plagosurve të luftës etj etj.

E vërteta të detyron, prandaj sot është në interes të çdo shqiptari, të raportit të tij me të vërtetën historike të kombit të shtrojë pyetjen: A u çliruam vërtet ne shqiptarët, me datë 28 nëntor 1944?

Në përpjekjen për një përgjigje objektive të kësaj pyetje do të gjejmë se e vërteta e çlirimit tonë dhe këtu nuk e kam fjalën për datën 28 apo 29, por për çlirimin si të tillë është një medalje me dy faqe.

Në njërën anë është vërtetë se në raport me pushtimin gjerman ne u çliruam mbasi gjermanët në humbje e sipër të luftës u tërhoqën nga Shqipëria dhe ne dolëm nga Lufta e Dytë Botërore të renditur në anën e aleatëve fitimtar.

Nga Sali Berisha /

Data 28 nëntor 1944 mbahet si dita e çlirimit të Shqipërisë dhe siç dihet, edhe sot vazhdon debati mbi saktësinë e datës së çlirimit, nëse kjo ka ndodhur me datë 28, për çka ekzistojnë të gjitha provat, apo me datë 29 nëntor, siç pretendon e majta shqiptare, datën e falsifikuar nga Enver Hoxha me urdhër të Beogradit, madje edhe pasi festoi dy vitet e para këtë festë me datën 28 nëntor. Rëndësia e këtij debati qëndron në faktin se Enver Hoxha falsifikoi edhe këtë datë për ta njehsuar këtë feste jo me ditën e çlirimit por me festën kombëtare të Federatës së Jugosllavisë, me ditën e shpalljes së saj në Jajcë, më 29 nëntor të vitit 1943.

Pra ai falsifikoi datën e çlirimit në mënyrë që pas bashkimit të Shqipërisë si Republikë e 7-të me Federatën e Jugosllavisë të festonin edhe shqiptarët me 29 nëntor së bashku me republikat e tjera, por natyrisht jo Jajcën se aty nuk kishin qenë, por Çlirimin e vendit.

Mirëpo mjerisht, ende sot e kësaj dite, jo pak shqiptarë dhe në tërësi e majta shqiptare që edhe sot vazhdon të ketë si Mekë Beogradin nuk janë ndalur në një aspekt tjetër themelor të kësaj date, nuk janë ndalur në të vërtetën më të pamohueshme historike, se 28 nëntori i vitit 1944 shënoi jo vetëm çlirimin nga një pushtim i huaj por dhe zëvendësimin e atij pushtimi me një pushtim të dyfishtë, një tjetër pushtim të huaj dhe një të brendshëm si kurrë ndonjëherë me parë.

Kjo mbasi në fronin e pushtetit në Tiranë ulet një klikë shqiptaro serbe me projekt kryesor zhdukjen e shtetit të pavarur të shqiptarëve

Studimet, botimet themelore të këtij çerek shekulli tç bazuara në mijëra dokumente dhe raporte të kohës kanë provuar në mënyrë shteruese se J.B.Tito dhe Partia Komuniste e Jugosllavisë për interesa të serbomadhisë themeluan me dy qëllime kryesore me të dërguarin e tyre në nëntor të vitit 1941 në Tiranë, Partinë Komuniste të Shqipërisë.

Qëllimi i parë dhe me kryesor ishte krijimi i “Kalit të Trojës”, pra i nj” partie dhe levizjeje jugosllave në Tiranë të drejtuar, urdhëruar dhe përdorur prej tyre kundër çështjes shqiptare.

Qëllimi i dytë ishte që në zbatim të porosive të Kominternit pas sulmit nazist ndaj Bashkimit Sovjetik kjo forcë dhe kjo lëvizje shqiptaro-serbe të mobilizonte shqiptarët në luftë kundër pushtuesve.

Në këtë kontekst komunistët serbo-malazez shkruan programin e kësaj partie pa ju referuar as dhe një herë të vetme Kosovës dhe çështjes shqiptare, vendosën në krye të saj Miladin Popoviç dhe emëruam rreth tij Enver Hoxhën dhe vasalet e tjerë. Pra përfaqësuesit serbo-malazez të Partisë Komuniste të Jugosllavisë (PKJ) siç pohon dhe vet Tito, themeluan udhëhoqën dhe urdhëruan Partinë Komuniste të Shqipërisë (PKSH)dhe njësitë e saja partizane gjatë gjithë luftës si parti dhe lëvizje jugosllave.

Krahas këtyre historianët dhe studiuesit kanë faktuar me dokumenta të pakundërshtueshme se: udhëheqësit e jugosllavë dhe vegla e tyre Enver Hoxha pas shtatorit 1943 luftën e shqiptarëve kundër pushtuesve e degraduan në një luftë kryesisht vllavrasëse civile dhe se PKSH siç pranon unanimisht vetë Enver Hoxha dhe udhëheqja e tjetër e kësaj partie në plenumin e dytë të Beratit zbatoi gjatë luftës një vijë politike terroriste, pra veproj si një organizatë terroriste duke kryer në dhjetra e qindra raste akte të mirëfillta terroriste.

Studimet e dekadave të fundit të bazuara në dokumente të panumërta kanë provuar se serbët dhe Enver Hoxha dhe vasalët e tyre të tjerë shqiptarë në krye të ushtrisë partizane të Shqipërisë kryen gjatë luftës kundër pushtuesve, gjenocid dhe krime të rënda kundër njerëzimit ndaj shqiptarëve.

Kjo klikë terroriste dhunoi në qindra e qindra raste konventat ndërkombëtare të Gjenevës, Hagës për mbrojtjen e popullatës civile, robërve të luftës, të sëmurëve dhe të plagosurve të luftës etj etj.

E vërteta të detyron, prandaj sot është në interes të çdo shqiptari, të raportit të tij me të vërtetën historike të kombit të shtrojë pyetjen: A u çliruam vërtet ne shqiptarët, me datë 28 nëntor 1944?

Në përpjekjen për një përgjigje objektive të kësaj pyetje do të gjejmë se e vërteta e çlirimit tonë dhe këtu nuk e kam fjalën për datën 28 apo 29, por për çlirimin si të tillë është një medalje me dy faqe.

Në njërën anë është vërtetë se në raport me pushtimin gjerman ne u çliruam mbasi gjermanët në humbje e sipër të luftës u tërhoqën nga Shqipëria dhe ne dolëm nga Lufta e Dytë Botërore të renditur në anën e aleatëve fitimtar.

Po këtë ditë, Enver Hoxha u instalua në Tiranë me qeverinë e tij si fitimtar dhe mbajti fjalimin e gjatë të fitores. Për këtë akt historik, flijuan jetën dhe rininë e tyre, gjatë luftës mijëra djem dhe vajza, burra e gra të kombit tonë dhe, dhjetëra mijëra të tjerë luftuan me guxim, vendosmëri pushtuesit nazifashistë dhe renditën kështu Shqipërinë, në anën e drejtë të historisë.

Nderimi për ata që flijuan jetën për idealet e lirisë do mbetet i përjetshëm.

Gjaku dhe sakrifica e tyre qëndron në themele të lirisë tonë kombëtare. Sikundër i tillë do mbetet nderimi edhe për të gjitha ata që luftuan kundër pushtuesve për lirinë kombëtare dhe nuk u sollën gjatë luftës si kaine ndaj vëllezërve të tyre, nuk kryen akte terroriste, gjenocide dhe krime kundër njerëzimit. Ndërsa këta te fundit për krimet e tyre kane përfunduar aty ku dhe e kane vendin si xhelat te popullit tyre, ne koshin e plehrave te historisë.

Dua te shtoje këtu se këto te vërtetë historike nuk mund të mohohen, pavarësisht nga manipulimet dhe falsifikimet monstruoze te luftës nga historianët hoxhistë, si: rritja me disa herë i numrit të të rënëve, shpikja e betejave edhe të paqena, stërfyrja e humbjeve të shkaktuara armikut etj., etj.

Këto te vërteta për luftën partizane nuk mund te mohohet as nga gjenocidi dhe krimet kundër njerëzimit qe udhëheqja komuniste shqiptaro sllave kreu gjate luftës dhe për te cilat meriton çdo dënim, madje nuk mund te mohohen as dhe nga karakteri vëllavrasës dhe civil qe dominoj këtë lufte pasi Enver Hoxha dhe klika e tij për qëllime te pushtetit personal dhe i urdhëruar nga padronet e tije serb i dhanë asaj pas shkelmimit nga ai te Marrëveshjes historike te Mukjes ne shtator te vitit 1943.

idenë e saja lufta kundër pushtuesve ishte një lufte e drejte.

Aleatet angloamerikane kishin njohur, vlerësuar, dhe mbështetur financuar dhe furnizuar me arme uniforma, ushqime, specialistë ushtrinë partizane. Qeveritë e tyre kishin përshëndetur qe ne fillim luftën e shqiptarëve kundër pushtuesve.

Ne mënyre te pamohueshme forcat partizane komuniste ishin dhe njësitë me te organizuara dhe me numerike ne teatrin e luftës ne Shqipëri dhe kjo jo për shkak te mbështetjes se tyre te gjere ne popull. Por para se gjithash për shkak te dobësive te pamohueshme te nacionalistëve shqiptarë.

Është i drejte dhe plotësisht i justifikuar dhe mendoj unë i detyrueshëm dënimi me ashpërsi i te gjitha qëndrimeve çnjerëzore antikombëtarë i klikës serbo shqiptare qe udhëhoqi luftën partizane. Por është tejet i gabuar mohimi i luftës, i gjakut te derdhur dhe sakrificave te mëdha qe partizanet bene për liri.

Nuk duhet te harrojmë asnjëherë se renditja ne anën e drejte te Luftës se Dyte Botërore pati një rendësi te veçante për Shqipërinë. Kjo jo vetëm për dinjitetin kombëtarë te shqiptarëve. por edhe për faktin se me gjithë mbështetjen qe aleatet i kishin dhënë luftës se popullit shqiptare kundër pushtueseve, ata qe ne krye te herës kishin lënë te hapur dhe këtu me sa duket nden ndikimin e Greqisë çeshtjen e përcaktimit kufijve te Shqipërisë. Sipas tyre kufijtë e Shqipërisë do te caktoheshin pas luftës ne konferencën e Paqes. Këtu qëndron me shume se ne çdo drejtim tjetër dhe rëndësia e pamohueshme e renditjes se Shqipërisë ne anën e aleatëve. Mbasi renditja ne anën e kundërt edhe mund te shoqërohej me ndëshkime te renda si pale e humbur. Por çështja e vendosjes se kufijve te Shqipërisë ne Konferencën e Paqes mbarte në vetvete mundësinë e bashkimit e Kosovës dhe te trojeve tjera shqiptare me Shqipërinë natyrisht kjo ne raste shqiptaret do luftonin te bashkuar kundër pushtuesve nazifashist si zhvendosen edhe me ndërmjetësimin e aleatëve britanik ne Mukje.

Por ana tjetër, ana e zezë e medaljes se datës se 28 nëntorit 1944 pra datës se çlirimit është se kjo datë ne te vërtet nuk do të shënonte çlirimin e vërtetë të shqiptarëve dhe Shqipërisë, por vetëm do të shënonte apo sillte zëvendësimin e pushtimit gjerman me specifikat e tije me pushtimin serb, jugosllave shumë herë më të rrezikshëm për vet ekzistencën e kombit shqiptar si dhe vendosjen diktaturës 46 vjeçare më të egër, me moniste, si pushtimi i brendshëm më barbare, që shqiptarët kishin njohur në tërë historinë e tyre. Kështu qe kjo dite e nëntorit te vitit 1944 ne vend qe te ishte dita e mrekullisë kombëtarë dhe viti 1944 te ishte ‘annus mirabilis’ është dita e vendosjes se një pushtimi te zi dhe një ‘annus horribilis’ për shqiptaret.

Këtu me poshtë do te ndalem shkurtimisht ne vendosjen e pushtimit serb, jugosllave pas 28 nëntorit te vitit 1944 ne Shqipëri.

Zëvendësimi i pushtimeve ndodhi sepse, në Tiranë, në pushtet do të vinte partia dhe ushtria e themeluar, e drejtuar dhe e udhëhequr nga serbët e PKJ dhe Tito, dhe vegla e tyre Enver Hoxha, të cilët pasi shitën Kosovën, kishin vendosur dhe punonin së bashku me Beogradin për projektin ogurzi e antikombëtarë, aneksimin e Shqipërisë si Republikë e 7-të e Jugosllavisë. Pra, më 28 nëntor të vitit 1944, shqiptarët festuan çlirimin, lirinë, duke brohoritur për një klikë terroriste jugosllavo-shqiptare që u instalua në pushtet në Tiranë dhe hyre në një pushtim të ri të dyfishtë, pushtimin jugosllav dhe pushtimin komunist.

At Zef Pëllumbi, dëshmitar i çlirimit të Shkodrës, shkruan ne kryeveprën e tij ‘Rrno vetëm me tregue’ se: me datën 29 nëntor Shkodra u gdhi e mbushur me flamuj jugosllavë dhe se në kambanoren e Katedrales së qytetit, flamuri shqiptar pa yll u zëvendësua nga një partizan me flamurin jugosllav.
Pra ne qytetin e përjetshëm te shqiptarëve valëvitej flamuri i pushtuesve te rij si dëshmi tragjike e zëvendësimit te pushtueseve.

Flamuri i pushtuesit qe iku u zëvendësua jo me flamurin kombëtarë por me flamurin e pushtuesit te ri. Kështu, me 28 nëntor te vitit 1994 shqiptaret, festuan çlirimin, lirinë te mashtruar si kurrë me pare ne historinë e tyre, dhe duke mos e kuptuar ndofta shumica e tyre se pikërisht këtë date ata hynë ne një pushtim te ri.
Me saktë ata brohoriten atë dite një klike shqiptaro jugosllave me ne krye Enver Hoxhën qe u instalua ne pushtet me projektin makabër te asgjësimit te lirisë se tyre kombëtarë, pavarësisë se Shqipërisë dhe aneksimin e saja si republike e 7-të në federatën e sllaveve te jugut te dominuar nga serbet armiqtë shekullor te kombit shqiptar.

Pas kësaj dite pra 28 nëntorit 1944 instalimit ne Tirane te klikës shqiptaro serbe te Enver Hoxhës, vendosjes se veriut te Shqipërisë dhe me pas edhe Kosovës nga Tito ne pushtim dhe administrim ushtarak, gjenocidi dhe krimet kundër njerëzimit në Shqipëri dhe në Kosovë, do të merrnin dhjetëra mijëra jetë të pafajshme ose do të largonin nga vendi mbi qindra, mijëra shqiptarë. Me këtë dhunë dhe terror të egër ndaj shqiptarëve, 

Tito me vasalin e tij Enver Hoxha, me ushtritë e tyre partizane do të vazhdonin të ecnin me vendosmëri në zbatimin e doktrinës së Çubrilloviçit në Kosovë, por ne njëfarë mënyre dhe ne veriun e Shqipërisë dhe ‘manu militari’ do te zhduknin çdo pengës në rrugën e ri aneksimit të plotë të Kosovës si krahinë e Republikës së Serbisë, si dhe për asgjësimin e pavarësisë se Shqipërisë dhe bashkimin e kësaj te fundit me Federatën e Sllavëve të Jugut, si Republikë e shtatë e saj.

Aneksimi i Shqipërisë nga Federata Jugosllave, ishte akti i fundit i tragjedisë së madhe shqiptare që Josif Broz Tito dhe PKSH dhe Enver Hoxha, po realizonte ndaj shqiptarëve.

Ky akt, vinte si kurorëzim i instalimit te kalit te Trojës ne Tiranë, injorimit total gjatë luftës nga Enver Hoxha, të çështjes së Kosovës dhe viseve të tjera shqiptare në ish-Jugosllavi, vendosjes se tyre ne vartësi te PKJ dhe mbështetjes së plotë të pushtimit serb të këtyre trojeve shqiptare.

Aneksimi i Shqipërisë si Republikë e 7-të e ish- Jugosllavisë, ishte një projekt i Titos dhe udhëheqjes jugosllave, që në vitet e luftës. Me përfshirjen e Shqipërisë si Republikë e 7-të e Federatës Jugosllave, përveç ëndrrës së vjetër të Serbisë, daljes së saj në Durrës, sipas tyre do të merrte një zgjidhje përfundimtare edhe problemi i shqiptarëve të Kosovës ne kuadrin Federatës se Jugosllavisë.

Madje, duket se për këtë projekt, ata kishin bindur edhe vetë Stalinin, i cili në takimin me Titon dhe delegacionin e tij në Moskë, i kishte porositur qe te “gllabëronin Shqipërinë”.

Në të vërtetë, në dokumentin e AVNOJ-it, në nëntor 1943, udhëheqja komuniste jugosllave, nuk ftoj fare përfaqësuesit e Kosovës dhe ne kundërshtim me atë qe kishte premtuar, Kosovën e la si krahine te Serbisë. Ne këtë konference Tito shpalli ne letër Republikën Federative te Jugosllaves dhe njësitë apo republikat e saj. Ai ne këtë dokument kishte lenë të hapur mundësinë e pranimit në federatë të republikave të tjera, natyrisht pa cituar nominalisht Shqipërinë por duke vetëkuptuar, para së gjithash, atë.

Kështu qe pas datës 28 nëntor 1944 jo rastësisht, por ne funksion te zbatimit te projektit te aneksimit të Shqipërisë nga federata e Titos, në zyrat e pushtetit të ri në Tiranë, në të gjitha nivelet e tij ne parti, qeveri, ushtri, polici, sigurim, arsim, tregti, ndërtim, miniera, etj., etj., do të vërshonin mijëra këshilltarët jugosllavë, vendim-marrësit e vërtetë të vendit. Jugosllavizimi me shpejtësi dhe ne çdo qelize i shtetit dhe shoqërisë shqiptare ishte misioni i tyre me kryesore. Madje, autoritetet jugosllave me lejen e Hoxhës, do të instalonin në Shkodër, legalisht një seksion të shërbimit te tyre famëzi OZNA, që vepronte e ushtronte terror njëlloj si në Kosovë, i pavarur dhe me autoritet të plotë mbi qytetarët shqiptarë në mbarë veriun e vendit.

Ky seksion i OZNA-s, në mënyrë të pavarur nga autoritetet shqiptare, ndalonte, arrestonte, rrëmbente për në ish- Jugosllavi, madje edhe pushkatonte brenda territorit të Shqipërisë, qindra dhe qindra shqiptarë, të cilët ky shërbim i konsideronte anti-jugosllavë.Në bashkëpunim të ngushtë me këshilltarët e Titos dhe me zell dhe entuziazëm të veçantë, udhëheqja komuniste e Shqipërisë, do të përfundonte dhe do të firmoste me shpejtësi të rrufeshme, që në muajin dhjetor të vitit 1944, Traktatin e Bashkëpunimit dhe Ndihmës së dyanshme midis Tiranës dhe Beogradit, si paradhome ligjore e bashkimit midis dy vendeve. Traktatin rrufeshëm e firmosi vetë Marshalli Tito.

Të dy qeveritë, po në procesin e bashkimit të plotë të të dy vendeve, firmosën një seri marrëveshjesh të tjera për bashkimin ekonomik, doganor, monetar. Krejt ndryshe nga sa paraqitej më vonë nga historianët hoxhistë, E. Hoxha, firmosi dhe pranoi që të dislokoheshin në Shqipëri divizione të ushtrisë Jugosllave, dhe pas kësaj, ai i propozon Titos, bashkimin e ushtrive me një Komandë dhe Shtat madhëri të përbashkët, pra unifikimin e komandës ushtarake të të dy ushtrive

Në sistemin arsimor të vendit, në të gjitha nivelet, serbishtja do të bëhej gjuha e detyruar.

Të gjitha shkollat, klasat dhe oborret e tyre, buçisnin nga këngët dhe brohoritjet për Marrshallin Tito. Muzika, folklori, prodhimet e tjera artistike jugosllave, do të mbushnin boshllëkun e krijuar me ndalimin e veprave letrare artistike të shkrimtarëve dhe artistëve shqiptarë, që nuk kishin mbështetur apo kishin kundërshtuar vendosjen e regjimit komunist në Shqipëri. Enver Hoxha do të mbante fjalime ne Kuç e gjetiu kundër Fishtës, do të krahasonte gjeniun e epikës së letrave tona me Vladan Gjeorgjeviçin, ish-kryeministrin serb në vitin 1913, që kishte kryer masakrat më të mëdha ndaj shqiptarëve dhe ishte shprehur se “shqiptarët, janë njerëz primitivë”.

Ekonomia shqiptare u vendos e tëra në duart dhe kontrollin e dhjetëra e qindra ndërmarrjeve jugosllave, që u krijuan me shpejtësi në Shqipëri. Të gjitha shkëmbimet tregtare bëheshin pothuaj ekskluzivisht me Beogradin. Vetëm në këto shkëmbime, midis të tjerash, Beogradi grabiste nga Shqipëria sasinë kolosale te mbi 200 tonelata flori, dhe mijëra tonelata mallra te tjera të cilat pushtetarët komunistë ua konfiskuan, me gjak e hekur, tregtarëve, sipërmarrësve, qytetarëve shqiptarë dhe morën nga Jugosllavia si kundër vlerë punishte, vagona, hekurishte të pa vlerë. Për Enver Hoxhën dhe suitën e tij serbofile antishqiptare , zhdukja nga harta e Shqipërisë së pavarur, bashkimi i saj me Federatën e Jugosllavisë si Republikë e 7-të e saj , ishte e ardhmja më e mirë, më e sigurt e kombit shqiptar.

Në kontekstin e aneksimit të Shqipërisë, asgjësimit të pavarësisë së saj, në mbledhjen e Byrosë Politike, të dt. 8 Janar 1945, Enver Hoxha si promotor kryesor i bashkimit të Shqipërisë me Jugosllavinë, propozon “bashkimin e PKSH me PKJ, mbi baza federative, me Sekretar të Përgjithshëm te PKSH Mareshalin Titon, si kusht i domosdoshëm i bashkimit të Shqipërisë me Federatën Jugosllave. Vendosmërinë e tij për zhdukjen e pavarësisë së Shqipërisë dhe bashkimin e saj si republikë e 7-të me Federatën Jugosllave, Enver Hoxha, do ta dëshmonte edhe nëpërmjet një letre drejtuar Josif Broz Titos, lidhur me bashkimin e Shqipërisë me Jugosllavinë. Në këtë letër, ndër të tjera, Enver Hoxha shkruan: “nga shoku Savo, na është sugjeruar ….. një hap tjetër përpara në lidhje me formimin e shteteve tona, d.m.th., në rast se shkohet sa më shpejt në bashkimin e dy popujve tanë”, dhe se: “ky bashkim, s’ka asgjë formale por ndihet thellë në zemrat e popullit tonë. Ne duhet të punojmë konkretisht për federatën dhe për këtë gjë, në vendin tonë punohet me të gjitha format”, dhe vazhdon “por çështja që ne duhet të marrim iniciativën e parë për të kërkuar këtë gjë, sikundër na është sygjeruar nga shokët jugosllavë që përmenda më lartë” dhe lidhur me këtë çështje Hoxha vazhdon “ne kemi nevojë të na thuhet nga ju, nëse ka ardhur momenti kur neve duhet të marrim në shqyrtim çështjen e bashkimit dhe të mbërrimë në konkluzione”, dhe së fundi “ne kemi bindjen se, sikundër Komiteti Central i Jugosllavisë do të na sqarojë dhe do të na këshillojë hapat dhe shoqërisht mbi këtë çështje të rëndësishme për të dy vendet tona”.

Ky projekt ogurzi, në të cilin ora e kombit shqiptar kishte ndaluar edhe ecte me orën e Beogradit, që po shkonte i sigurt dhe pandalshëm drejt realizimit të tij, do të dështonte vetëm për shkak të keqësimit dhe prishjes së shpejtë të marrëdhënieve midis Stalinit dhe Titos, prishje kjo që nuk kishte asnjë lidhje me Shqipërinë apo marrëdhëniet shqiptaro- jugosllave, por që sigurisht, tashti Stalini nuk do të pranonte aneksimin nga armiku i tij Tito, të Shqipërisë.

Këto te dhëna dëshmojnë ne mënyre te pakundërshtueshme se ajo qe quhet date çlirimi dhe qe e majta shqiptare ne tersi qe nga Enver Hoxha gjer te neobllokmenet e sotëm e mbajnë për arsye te mirëfillta ideologjike si kryefesten e tyre, e festojnë gjithnjë, me shume se çdo feste tjetër është njëkohësisht për kombin shqiptare një dite me hipoteke te zeze, madje me te zezën ne kalendarin e shtetit shqiptar. Kjo dite shënon largimin, tërheqjen e gjermanit te fundit nga Shqipëria dhe vendosjen e pushtimit te ri dhe te plote te shqiptarëve nga serbet armiqtë e tyre shekullor.

Shqiptaret dhe serbet ne shekuj ishin përballur me dhjetëra e dhjetëra here. Nga mesi i viteve 1800 e këtej serbet i kishin fituar ne tersi te gjitha luftërat kundër shqiptarëve, kishin dale ne Durrës dhe pushtuar shumicën e territoreve te tona, kishin kryere gjenocide dhe masakrat me te tmerrshme ndaj nesh. Por ne te gjitha këto luftëra serbet kishin patur ndihmën politike, ushtarake, financiare te perandorive me te mëdha te kohës përveç Austro Hungarisë. Kurse fitoren e tyre me te madhe ndaj kombit shqiptar fitoren e 28 nëntorit te vitit 1994 serbet e arritën jo me mbështetjen dhe ndërhyrjen direkte ne anën e tyre te fuqive te mëdha, por e realizuan nëpërmjet shqiptarëve, lëvizjes jugosllave qe themeluan dhe udhëhoqën ne Shqipëri dhe Kosove me Enver Hoxhën dhe veglat e tyre.

Tragjike është se sot pas 76 vitesh e majta shqiptare ne Shqipëri me ne krye argatin e Beogradit, Edi Ramën, megjithëse ish pushtuesit e asaj kohe janë miqtë dhe partnerët tanë strategjik, mbanë si kryefestë të saj ditën e largimit të gjermanit të fundit nga Shqipëria dhe ditën e parë të pushtimit serb dhe kjo vetëm si trashëgimi të etërve barbarë, e tradhtar.

Tragjike se sot pas 7 dekadash Edvin Kristaq Rama deklaron para shqiptarëve se ai ka mik dhe është krenar me miqësinë me presidentin serbomadh Aleksander Vuçiç ish-Gëbelsi i Millosheviçit, i cili gjatë vizitës së tij të fundit në Veriun e Kosovës do të betohej se Serbia do të bëhet me e madhe, vetëkuptohet pra duke marre dhe spastruar territore tjera të Kosovës.

Vetëm dy muaj me pare ky serbomadh do te deklaronte se qëllimi i udhëheqjes shqiptare ne Kosove është: ‘shkatërrimi i shtetit tone’ dmth i kërkon te mbaj shtetin e Serbisë ne republikën e pavarur te Kosovës.

Tragjike është se sot pas dy dekadave te çlirimit te Kosovës argati i Beogradit ne Tirane njëlloj si dikur Enver Hoxha, Miladinet Dushanet, Fadil Hoxhet mbanë ne duar dhe tunde flamurin e zi te Serbisë se Madhe. Ne projektin e ndarjes dhe copëtimit te Kosovës, Edvin Kristaq Rama ne akt tradhtie te hapur kombëtarë ka lidhur Shqipërinë ne Aleance Trelaterale Beograd-Shkup-Tirane dhe vendosur Kosovën ne darën e klikave armiqësore serbo-shqiptaro-maqedonase ne nismën Ballkani i hapur e cila i kundërvihet haptas nismës se Berlinit.

Pas agresionit barbar te Rusisë se Vladimir Putinit ndaj Ukrainës dhe vendosjes te sanksioneve nga Bashkimi Europian dhe Nato ndaj Rusisë, putini i vogël i Ballkanit Aleksandër Vuçiç refuzoi zbatimin e këtyre sanksioneve. Edi Rama si vasal i Vuçiçit kalon nga samiti ne samit duke bere haptas thirrje qe te mos i kërkohet Serbisë te zbatoj sanksionet dhe mbrojtur direkt padronin e tij dhe shndërrimin e Serbisë ne një prapavijë te fuqishme te Rusisë de facto me shume se kurrë ne një Rusi te vogël ne Ballkan.

Ps. ky artikull ribotohet me ndryshime për shkak te aktualitetit.

Shtoj gjithashtu se në këtë shkrim unë u ndala vetëm në njërin aspekt tragjik që mbart në vete ajo që festohet si dite çlirimi dhe jo në aspektin e saj më katastrofal si ditë e parë e vendosjes së diktaturës më barbare të të gjitha kohërave në Shqipëri, diktaturës hoxhiste.

Kategori
Uncategorized

US Ambassador Yuri Kim on one side and dictator Enver Hoxha’s nostalgics on the other pay homage to Nation’s Martyrs .

Kategori
Uncategorized

Këpuca me fije ari, për ”kumbarën nga kumbari”.

E nëse ikën Tao kumbari, na ngel këpuca me fije ari ….

Tao, kjo Skile e vjetër, a nuk ta solli dhe këpucën tjetër ?

Kategori
Uncategorized

Berisha: Albania’s relations with Kosovo have stalled, Rama is Vučić’s vassal.

Berisha also responded to the question whether Albanians will ever unite in a single country.

”Albanians’ dream for unification is their most noble dream. In this context we must consider it as a process, in the sense that if 30 years ago Albanians were not free in any of the territories, today Albanians are free.

But, has it been done enough for Albanians to have their borders unimportant? I think we have regressed in this aspect because Albania’s relations with Kosovo in the last nine years have stalled, if they have not moved backwards.

The process of unification is complex, with a lot of work to be done within it. Of course, the finalization in a single country is the sublime dream of Albanians, but in compliance with the European integrating processes and good neighborhood”.

Kategori
Uncategorized

Fëmijët martirë të Kosovës 1981-1999

Featured Image

Nga: Don Lush Gjergji

Kjo monografi, e botuar në gjuhën shqipe dhe anglishte nga “Radio Kosova e Lirë”, f. 293, jep shënime të sakta për fëmijët “martirë të Kosovës”, në mjaft raste edhe fotografi, si dokumentim shtesë, bindës, tronditës, dramatik, histori e shkruar me gjakun e pafajshëm të tyre, mbi të gjitha e vulosur me pafajësi, dashuri dhe porosi.

Gjatë shfletimit, leximit dhe meditimit të dorëshkrimit të autorëve Hanëmshahe Ilazit dhe Nusret Pllana, Fëmijët Martirë të Kosovës 1981-1999, shpesh, mos të them gjithnjë, mu kanë terruar sytë, nga emocioni dhe lotët, më është tronditur zemra, nga dhembja dhe përjetimi, më janë shtangur gjymtyrët, nga tmerri dhe ethet, më është blokuar mendja, nga faktet dhe ngjarjet kaq makabre! Të pabesueshme, sa i përket të keqes ndaj moshës së njomë, të pambrojtur dhe të pafajshëm, aq sa më dukej se po i shoh fytyrat dhe gjymtyrët e tyre të përgjakura, të gjuajtura andej-këndej. Më dukej se po dëgjoja vajin e tyre pa zë, si një lloj kori engjëllor, që pyesin:  Çka po ndodhë me ne, që domethënë me ju? Përse na keni lindur, ndoshta vetëm për t’na vrarë, poshtërsuar, shfarosur, për t’i përgjakur duart dhe ndërgjegjen tuaj me gjakun tonë? A s’keni “kënaqësi” të tjera përveç të na vrisni?

Dhe më ra në mend një ngjarje e ngjashme biblike, kur Faraoni kishte urdhëruar që të vriteshin fëmijët meshkuj hebre, për ta ndaluar dhe pakësuar rritjen dhe shumëzimin e këtij  populli (Khs. Dal 5, 5).

Mirëpo, këto qëndrime dhe synime djallëzore ishin të kota!

Po ashtu, e kujtova edhe historinë biblike të Herodit, kur hetoi se Dijetarët nuk ktheheshin më prej Betlehemit për ta lajmëruar për lindjen e Jezusit. I zemruar për së tepërmi, kishte dhënë një urdhër apsurdqë të vriteshin fëmijtë meshkuj që ishin në Betlehem dhe në rrethinë, dy vjeç e poshtë, sipas kohës që më kujdes e kishte hetuar nga Dijetarët.

Atëherë u plotësua fjala e Jeremisë profet:

U dëgjua një klithmë në Ramë,

Vajë e gjamë e madhe:

Vajton Rakela fëmijët e vet

 E nuk do të pajtohet – sepse nuk i ka më” (Mt 2, 16-18).

Përse e bëri këtë masakër të fëmijëve Herodi? Sepse frikësohej se Jezu Krishti kishte lindur në Betlehem dhe kishte ardhur për t’ia marrë pushtetin tokësor, sundimin mbi popullin hebre. Karrierizmi i stërtepruar, etja për pushtet, ndërgjegjia e ngarkuar dhe e zhytur në të liga, frika nga e Vërteta dhe Jeta, e kishin shryrë deri të kjo skajshmëri dhe djallëzi.

Këta fëmijë të pafajshëm Kisha Katolike i trajton dhe iu lutet si “Martirët e Pafajshëm” për çdo vit më 28 dhjetor, qysh nga viti 505 pas Krishtit. Ndoshta një gjë të ngjajshme do të duhej ta bënim edhe ne, që një ditë në vit, t’i përkujtojmë fëmijtë tanë të pafajshëm, që me gjakun e tyre shkruan një histori të lavdishme, për ne, të tmerrshme dhe makabre, për ata që i masakruan.

Ata janë DËSHMORË – pa fjalë, por me gjak;

MARTIRË TË PAFAJSHËM, sepse pësuan kaq shumë dhe keq;

FËMIJË TË PAMBROJTUR, trinomi që mund të lidhet dhe kuptohet vetëm me mendjen e tronditur dhe zemrën e djallëzuar, tek njerëzit që tashmë janë në ndikimin dhe “frymëzimin” e së keqes, urrejtjes, mërisë dhe vdekjes, krijues për të keqe, jetojnë dhe veprojnë, garojnë vetëm keq, zi e më zi!

TË PAFAJSHËM, domethënë të parrezikshëm, të pambrojtur, të dobët, të padhunshëm, në procesin e rritjes, që shënon dhe simbolizon drejtësinë, pastërtinë, mungesën e çfarëdo përgjegjësie, virgjërinë shpirtërore dhe brishtësinë.

TË MARTIRIZUAR, do të thotë, dëshmorë dhe dëshmitarë të diçkaje që ne na duket e pabesueshme, gati edhe e pamundshme, vdekje për ide dhe ideale më të larta të jetës, të lirisë që nuk i kanë njohur dhe shijuar, të kohës dhe rrethanave të cilat si rrebeshi, tërmeti, zjarri, vërshima nuk njohin dhe nuk kurrsejnë askënd dhe asgjë.

Historia jonë i përngjanë histrorisë biblike, vrasjes së Fëmijëve të Pafajshëm nga ana e Herodit, që vdiqën vetëm pse ai tashmë kishte humbur arsyen dhe zemrën, ishte çmendur nga frika e humbjes së pushtetit.

Ashtu edhe fëmijët tanë qenë masakruar vetëm pse kishin dy “faje” jetësore: sepse ishin gjallë dhe ishin shqiptarë!

Kjo histori e shkruar me gjakun e tyre të njomë dhe të pafajshëm gjithnjë qorton, bërtet, thërret, pret një përgjigje, e cila, ndoshta kurrë s’do të arrijë nga askush, as prej nesh, edhe më pak prej atyre që zbatuan këtë “plan” djallëzor!

Dikush tha cili është çmimi i lirisë? Tjetri u përgjigj: Jeta, gjaku, dashuria.

Fëmijët tanë të vrarë, të dhunuar, të zhdukur dhe të masakruar janë pa dyshim pasqyra më e mirë e çmimit të lirisë dhe të pamvarësisë së Republikës së Kosovës. Haku i tyre do të peshojë gjatë në supat dhe kokat e kriminelve, të atyre që ua mundësuna, apo edhe u urdhëruan që t’i bënin këto krime!

Mirëpo, gjaku i tyre mund të na bie kokës edhe neve, nëse nuk dimë t’i çmojmë, t’i nderojmë, ta kryejmë dhe zbatojmë porosinë dhe testamentin e tyre të shkruar me gjak, të vulosur me vdekje, të dërdhur me pafajësi dhe me dashuri. Kujtimi i tyre për ne është i dmosdoshëm, porosia e tyre e shenjtë, familjarët e tyre, sidomos nënat, janë heroinat e ditëve tona, të cilat meritojnë kujtimin, nderimin, falënderimin, mbi të gjitha, kujdesin dhe dashurinë tonë të përjetshme.

Porosia e këtyre ngjarjeve trishtuese, duhet të na zgjojë nga kllapia, mos të them “koma” e indiferentizmit, lakmisë, karrierizmit, “partitizmit”, që mund të na kushtojë shumë, pasi pas harresës, vjen pakujdesia, e cila mund të jetë e kobshme për të tashmen dhe të ardhmen tonë. Përfitime të asnjë lloji s’ka me gjakun e “fëmijëve martirë të Kosovës” 1981-1999.

ÄKjo ngjarje shumë e dhimbshme dhe vërtet tragjike, le të kujtohet dhe kurrë mos të harrohet, edhe më tepër, kurrë dhe askund më mos të përsëritet! Amen

Kategori
Uncategorized

Zëri i Amerikës: 6 Dhjetori,-Protestuesit do të denoncojnë korrupsionin qeveritar

Në Tiranë, Partia Demokratike që drejtohet nga ish-kryeministri Sali Berisha, bëri të ditur se nuk do të ndryshojë planet për të zhvilluar një tubim proteste pranë selisë së qeverisë në bulevardin Dëshmorët e Kombit më 6 dhjetor, në të njëjtën ditë kur në kryeqytetin shqiptar do të mbahet takimi i nivelit të lartë të Bashkimit Europian dhe Ballkani Perëndimor.

Vendimi u bë i ditur nga zoti Berisha, një ditë pasi Policia e Shtetit refuzoi kërkesën e opozitës për të zhvilluar një protestë pranë kryeministrisë, nën arsyetimin se kjo vendndodhje gjendet brenda perimetrit të sigurisë së takimit të nivelit të lartë të udhëheqëve evropianë e rajonalë. Sipas policisë organizimi i një proteste në këtë zonë, përbën rrezik për sigurinë kombëtare.

Policia theksoi se është e gatshme të garantojë mbarëvajtjen e çdo tubimi, që do të mbahet jashtë perimetrit të sigurisë së takimit të nivelit të lartë.

Brenda perimetrit të sigurisë për forcat e zbatimit të ligjit përfshihen sheshi Nënë Tereza, shëtitorja Dëshmorët e Kombit dhe disa rrugë në qendër të kryeqytetit.

Voice of America: December 6, – Protesters will denounce government corruption

In Tirana, the Democratic Party led by former Prime Minister Sali Berisha announced that it will not change plans to hold a protest rally near the government headquarters on Dêshmorët e Kombit boulevard on December 6, the same day as in the Albanian capital the high-level meeting of the European Union and the Western Balkans will be held.

The decision was announced by Mr. Berisha, a day after the State Police rejected the opposition's request to hold a protest near the prime minister's office, on the grounds that this location is within the security perimeter of the high-level meeting of European and regional leaders. According to the police, organizing a protest in this area poses a risk to national security.

The police emphasized that they are ready to guarantee the success of any gathering, which will be held outside the security perimeter of the high-level meeting. Within the security perimeter for the law enforcement forces are Mother Teresa Square, Dëshmorët e Kombit promenade and several streets in the center of the capital.

Mr. Berisha asserted that with this refusal, the police are violating the Constitution, as he said, protesters are only required by law to notify the police of their activity.

Mr. Berisha said that the protesters will denounce the corruption and authoritarianism of Prime Minister Edi Rama, and the protest with the motto "We love Albania as Europe" will in no case harm the safety of European friends participating in the high-level meeting./VOA/
Kategori
Uncategorized

Zëri i Amerikës: 6 Dhjetori,-Protestuesit do të denoncojnë korrupsionin qeveritar

Në Tiranë, Partia Demokratike që drejtohet nga ish-kryeministri Sali Berisha, bëri të ditur se nuk do të ndryshojë planet për të zhvilluar një tubim proteste pranë selisë së qeverisë në bulevardin Dëshmorët e Kombit më 6 dhjetor, në të njëjtën ditë kur në kryeqytetin shqiptar do të mbahet takimi i nivelit të lartë të Bashkimit Europian dhe Ballkani Perëndimor.

Vendimi u bë i ditur nga zoti Berisha, një ditë pasi Policia e Shtetit refuzoi kërkesën e opozitës për të zhvilluar një protestë pranë kryeministrisë, nën arsyetimin se kjo vendndodhje gjendet brenda perimetrit të sigurisë së takimit të nivelit të lartë të udhëheqëve evropianë e rajonalë. Sipas policisë organizimi i një proteste në këtë zonë, përbën rrezik për sigurinë kombëtare.

Policia theksoi se është e gatshme të garantojë mbarëvajtjen e çdo tubimi, që do të mbahet jashtë perimetrit të sigurisë së takimit të nivelit të lartë.

Brenda perimetrit të sigurisë për forcat e zbatimit të ligjit përfshihen sheshi Nënë Tereza, shëtitorja Dëshmorët e Kombit dhe disa rrugë në qendër të kryeqytetit.

Voice of America: December 6, – Protesters will denounce government corruption

In Tirana, the Democratic Party led by former Prime Minister Sali Berisha announced that it will not change plans to hold a protest rally near the government headquarters on Dêshmorët e Kombit boulevard on December 6, the same day as in the Albanian capital the high-level meeting of the European Union and the Western Balkans will be held.

The decision was announced by Mr. Berisha, a day after the State Police rejected the opposition's request to hold a protest near the prime minister's office, on the grounds that this location is within the security perimeter of the high-level meeting of European and regional leaders. According to the police, organizing a protest in this area poses a risk to national security.

The police emphasized that they are ready to guarantee the success of any gathering, which will be held outside the security perimeter of the high-level meeting. Within the security perimeter for the law enforcement forces are Mother Teresa Square, Dëshmorët e Kombit promenade and several streets in the center of the capital.

Mr. Berisha asserted that with this refusal, the police are violating the Constitution, as he said, protesters are only required by law to notify the police of their activity.

Mr. Berisha said that the protesters will denounce the corruption and authoritarianism of Prime Minister Edi Rama, and the protest with the motto "We love Albania as Europe" will in no case harm the safety of European friends participating in the high-level meeting./VOA/
Kategori
Uncategorized

Mizoria e Putinit të kujton terrorin e Stalinit në Ukrainë .

Tani për tani, në një krim të vazhdueshëm kundër njerëzimit, Rusia po bombardon qytetet dhe fshatrat e Ukrainës.
Bombardimet synojnë qëllimisht objektiva civilë.

Një synim është që të rrëzohet infrastruktura e vendit.
Nga rrjetet elektrike dhe ngrohja tek hekurudhat dhe furnizimi me ujë.
Ushtria e Putinit dëshiron të thyejë popullin ukrainas dhe ta bëjë jetën të padurueshme në mënyrë që njerëzit të vdesin nga të ftohtit, uria dhe mungesa e ujit.

Qëllimi i dytë është më drejtpërdrejt vrasja e civilëve si pjesë e një lufte terrori.
Kjo është arsyeja pse shtëpitë, shkollat, spitalet dhe qendrat tregtare bombardohen.
Propaganda ruse, që nga fillimi i luftës, e ka bekuar këtë duke e reduktuar popullin e Ukrainës në qenie inferiore, të denja për t’u eliminuar si pjesë e një denazifikimi të pretenduar.
Ata thjesht duan të zhdukin elementët e padëshiruar, d.m.th., ukrainasit që duan të jenë ukrainas.

Rusifikimi i detyruar

Një pjesë tjetër e kësaj lufte kundër popullsisë ukrainase është rusifikimi i detyruar në territoret e pushtuara, dëbimet e të rriturve dhe fëmijëve në pjesë të largëta të Rusisë dhe birësimi i fëmijëve ukrainas.
Rusia dëshiron të zhdukë ukrainasin nga popullsia ukrainase

Në disa nga programet më të këqija të propagandës ruse, është thënë se
fëmijët ukrainas që nuk kuptojnë më mirë duhet të mbyten në Dnieper.
Ushtarët e ushtrisë ruse janë të mbushur plot me përbuzje për ukrainasit që duhej të çlironin, gjë që çon në ekzekutime shtazarake, vrasje masive me artileri dhe raketa, përdhunime, tortura dhe plaçkitje.
Lufta e nisur nga Rusia kundër Ukrainës është në vetvete e padrejtë dhe kriminale, por lufta është nga natyra e saj një krim kundër njerëzimit.
Fatkeqësisht, në historinë ruse nuk mungojnë paralelet me diçka që i ngjan një tentative gjenocidi.

Në kohën tonë, ne shohim se si krijohen imazhe të reja urrejtjeje për t’i dhënë një legjitimitet të frikësuar vrasjes.

Sot – 26 shkurt, e shtuna e katërt e nëntorit çdo vit – është përvjetori i Holodomorit, tragjedia e madhe që Stalini krijoi në një nga vendet më pjellore të Evropës, kur Bashkimi Sovjetik detyroi më shumë se katër milionë njerëz në Ukrainë të vdisnin nga uria. Holodomor është një kombinim i dy fjalëve ukrainase: holod që do të thotë uri dhe nëna që do të thotë murtajë. Ai u bë emri i përmbysjes masive në të cilën midis viteve 1932 dhe 1933 Stalini qëllimisht vdiq nga uria dhe dëboi disa milionë fshatarë në Ukrainë.

Kushdo që e vuri në dukje këtë, atëherë shihej si anti-sovjetik, dhe në kohën tonë është relativizuar dhe më vonë mohuar se udhëheqja sovjetike ishte përgjegjëse për përmbysjen masive. Në praktikë, përpjekjet për të nxjerrë në pah dhe hedhur dritë mbi mizoritë e Stalinit janë kriminalizuar. E vërteta është se kolapsi masiv nuk ishte një gabim, ishte i qëllimshëm.

Edhe pse uria ndodhi në pjesë të tjera të Bashkimit Sovjetik, uria në Ukrainë ishte një veprim i qëllimshëm i regjimit stalinist për të heshtur kundërshtarët me çdo mjet të diktaturës. Fermerët njiheshin për rezistencën e tyre ndaj komunizmit dhe kolektivizimin e detyruar të bujqësisë.

Qëndroi në rrugën e utopisë

Ata thjesht i qëndruan në rrugë utopisë komuniste, veçanërisht të ashtuquajturve kulakë. Retorika ishte e ngjashme me atë të përdorur për hebrenjtë në Gjermaninë naziste.

I njëjti lloj satire që përdorej për hebrenjtë në Gjermani u përdor në Bashkimin Sovjetik për kulakët në Ukrainë. Dhe në kohën tonë, ne shohim se si formohen imazhe të reja urrejtjeje për t’i dhënë një legjitimitet të frikësuar vrasjes.

Lufta e Putinit kundër Ukrainës ka qëllimet e veta. Ata kanë të bëjnë me ruajtjen e pushtetit të një regjimi të korruptuar, kundër demokracisë dhe luftimit të një vendi fqinj që, përmes zgjedhjeve të rrugës së tij, mund të bëhet shembull për popullsinë e vet.

Në një besim halucinativ në krijimin e një madhështie nacionaliste ruse, Putini i ka sjellë turp Rusisë dhe tragjedi në Ukrainë.

Retorika e luftimit të popullit ukrainas për atë që është ka një lidhje me historinë sovjetike që Putini po përpiqet ta heshtë.

Ashtu si atëherë, Putini justifikon mizoritë e sotme ruse me një pikëpamje përçmuese të popullit ukrainas dhe të së drejtës së Ukrainës për të ekzistuar. Është një luftë kundër popullit të Ukrainës si e tillë.

Nga Gunnar Hökmark
kryetar i think tank Frivärld dhe ish-deputet i Parlamentit Evropian (M)

Kategori
Uncategorized

Court orders the erasure of 46 hours 50 minutes recorded conversations of Socialist MP Taulant Balla from the triple murder inquiry file

The police investigation over the incident that left three persons dead and seven wounded put tens of other persons under surveillance and had their phones tapped, included MP Balla’s

Socialist Party MP, also a former coordinator for the party in the county of Elbasan, has been under surveillance from the Prosecution Office of Elbasan.

The surveillance of the Socialist MP Balla lasted only two days after the massacre of February 3, 2016 in an armed conflict between gangs.

It is revealed that Balla’s phone has been tapped for 46 hours and 50 minutes with a warrant signed by Judge Zamira Vyshka.

The police investigation over the incident that left three persons dead and seven wounded put tens of other persons under surveillance and had their phones tapped, included MP Balla’s.

The request for Balla’s wiretapping was made by officers Edvin Ndreu and Eduard Hasani. Due to the gravity of the incident, the warrant was issued in a hurry and the phones were tapped, but Balla’s phone tapping lasted only two days.

After two days of surveillance, the same two police officers requested from the Prosecution Office to exclude Balla’s phone from the tapping.

At Prosecution’s request, Judge Zamira Vyshka decided the elimination of the recorded conversations of 46 hours and 50 minutes.

Judge’s rule erased every recorded conversation from the prosecution for Taulant Balla.

Kategori
Uncategorized

Billström: Nuk ka mundësi për të pritur zgjedhjet në Turqi

Suedia duhet t’i bashkohet NATO-s sa më shpejt që të jetë e mundur, thotë Ministri i Jashtëm Tobias Billström (M)
në një intervistë për Svenska Dagbladet.

Pritja deri në zgjedhjet turke në Turqi vitin e ardhshëm nuk është një opsion, thotë Billström.

Ai vetë planifikon të udhëtojë së shpejti në Turqi.

Në tetor, presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha se Suedia nuk do të bëhet anëtare e NATO-s derisa terroristët t’i dorëzohen Turqisë.

Kur u pyet se çfarë mendon Tobias Billström për këtë kërkesë, ai përgjigjet se nuk dëshiron të diskutojë çështje individuale.

“Qeveria turke e di mirë se Suedia ka gjykata të pavarura dhe një gjyqësor të pavarur dhe kjo natyrisht do të thotë që të gjitha këto gjëra gjykohen në kuadër të proceseve që qeveria nuk mund t’i kontrollojë dhe nuk mund të ndikojë”, thotë Billström.

Billström: Inget alternativ att vänta in valet i Turkiet

Beri Zangana


Sverige ska in i Nato så snabbt som möjligt, säger utrikesminister Tobias Billström (M) i en intervju med Svenska Dagbladet.

Att vänta in de turkiska valen i Turkiet nästa år är inget alternativ, säger Billström.

Han själv planerar att resa till Turkiet inom kort.

I oktober sa Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att Sverige inte blir Natomedlem förrän terrorister lämnas ut i till Turkiet.

På frågan vad Tobias Billström tänker om det kravet svarar han att han inte vill diskutera enskilda ärenden.

– Den turkiska regeringen är väl medveten om att Sverige har oberoende domstolar och ett oberoende rättsväsende och det innebär naturligtvis att alla sådana här saker prövas inom ramen för processer som regeringen alltså inte kan kontrollera och inte kan påverka, säger Billström.
Kategori
Uncategorized

Adriana Kalaja: Tirana Familja Jonë, Tirana Shtëpia Jonë

Adriana Kalaja : Cilat janë pikat e programit tim Për Territorin me sloganin; Tirana në 100 vite:

1 -Ndërtimet dhe territori

Psikologjia mafioze është futur deri thellë në mentalitetin e shoqërisë sonë dhe për ta ç’rrënjosur duhet vendosmëri e guxim. Shprehja “Tirana pastrohet me tritol” është jo vetëm metaforë, por edhe vënie në vend e drejtësisë. Gjithkush që ka abuzuar dhe është pasuruar në mënyrë të pandershme duhet të paguajë. Duhet t’i sekuestrohet pasuria, për të shlyer dëmin e krijuar.

Atje ku pasuria e paluajtshme ka dëmtuar trashëgiminë duhet të shembet pa hezitim.(rasti i Kullave pas sahatit, ndërtimi i kullave në truallin e Teatrit Kombëtar etj).

Tirana është shndërruar në një qytet të pajetueshëm dhe pë t’ua kthyer atë qytetarëve duhet:

 • Së pari, të hartohet një plan rregullator, nëse ai nuk ekziston dhe të zbatohet me rigorozitet. Ndërtimi i improvizuar, sipas interesave të njerëzve me pushtet, vend e pa vend, duhet të marrë fund.
 • Së dyti, Tirana duhet të ruajë identitetin dhe të ketë një harmonizim mes së shkuarës, së tashmes dhe të ardhmes. Për këtë nuk duhet të ketë ndërtime kullash të reja, pa u shitur ato ekzistueset.
 • Së treti, veprat monument kulture të mos tjetërsohen, por të ristrukturohen me fondet e Bashkisë.
 • Së katërti, banesat private të çfarëdo lloji qofshin do të ristrukturohen në bashkëpunim mes Bashkisë e privatëve nëpërmjet kredive të buta ose investimeve të përbashkëta (50% private & 50% Bashkia).
 • Së pesti, banesat private mbi 70 vjet duhet vtw restaurohen nw fasadw nga Bashkia Tiranw.
 • Së gjashti, ndërtimet duhet të kenë afat kohor të përcaktuar mire. Kalimi i këtij afati duhet të penalizojë ndërtuesin nërmjet gjobave.
 • Së shtati, ndërtimet e kryera prej kohësh dhe të pashfrytëzuara ose të vëna në funksionim, të gjobiten. Sa më e gjatë koha e mosshfrytëzimit, aq më progressive gjoba, që duhet të shkojë deri në sekuestrim të objektit.

1 -Qarkullimi dhe parkimi:

 • Së pari, në qytet dhe në rrethinat, përpara se të fillojë ndërtimi i objekteve, duhet të ndërtohen rrugët me gjithë elementët e tyre, që do t’i shërbejnë edhe të nesërmes ( Tubacionet e ujrave të bardha e të zeza, elektriku…deri dhe tek tubacioni i gazit, që mbase nesër do të përdoret në qytet).
 • Së dyti, gjithë sistemi kabllor, që sot është ajror, të bëhet nëntokësor.
 • Së treti, ristrukturimi i rrugëve ekzistuese ku përparësi t’i jepet korsive të urgjencës për ambulancat, zjarrfiksat.
 • Së katërti, transporti publik duhet të përforcohet dhe të shpërndahet në çdo skaj.
 • Së pesti, duhet të hidhen qysh tani bazat për të nesërmen për të ndërtuar edhe metro në kryeqytet. Në një kohë që flitet për miliarda abuzime, përse të mos mendohet për t’i vënë ato në shërbim të qytetit e qytetarëve?
 • Së gjashti, për të eliminuar trafikuan e rënduar, sidomos në qendër, do të ishte me interes ndërtimi i nënkalimeve për automjetet.

Këtu do veçoja 2 projekte të cilat di lehtësojnë ndjeshëm trafikun si:

a. Nënkalimi i Bulevardit Zogu i Parë nga Universiteti deri të ish stacioni trenit.

b. Metroja nga Sharra deri në Tufinë.

Tirana Familja Jonë, Tirana Shtëpia Jonë

Kategori
Uncategorized

Tani pritet një goditje më e ashpër ndaj bandave kriminale.

Samarbetspartierna vill bland annat göra det enklare att sätta upp övervakningskameror och vill införa dubbla straff för brott som begås i den gängkriminella miljön

Kategori
Uncategorized

Parlamenti Evropian, ‘shuplakë’ për Serbinë dhe ‘Ballkanin e Hapur’

”Deputetët e Parlamentit Evropian besojnë se negociatat aktuale me Serbinë (për anëtarësim) duhet të përparojnë vetëm nëse ai vend mbështet sanksionet e vendosura nga BE-ja kundër Rusisë dhe shënon përparim të rëndësishëm në zbatimin e reformave”, thuhet në një njoftim të këtij parlamenti.

Sipas dokumentit, shkruhet qartë dhe e zeza mbi të bardhë se eurodeputetët e Parlamentit Europian janë dakord me çdo nismë që merret në kuadër të Procesit të Berlinit,

POR shprehin rezerva të forta për çdo bashkëpunim ekonomik rajonal që nuk i përfshin të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor.

Siç edhe është nisma e Ballkanit të Hapur, edhe pse një qëndrim i tillë që është bërë me dije shpesh është hedhur poshtë nga kryeministri Edi Rama si i ‘keqlexuar’.

“Të rriten përpjekjet drejt marrëdhënieve të mira fqinjësore, gjithëpërfshirëse dhe efektive, bashkëpunimi socio-ekonomik në nivel rajonal dhe solidariteti në anëtarësimin në BE të vendeve si dhe bashkëpunimi rajonal ndërkufitar ndërmjet shteteve anëtare të BE-së dhe vendet partnere përgjatë kufijve të jashtëm të BE-së, fuqizimi ekonomik, konkurrueshmëria dhe kohezioni social në Ballkanin Perëndimor nëpërmjet reformave strukturore dhe duke vendosur bashkëpunim ekonomik rajonal që është i pranueshëm për të gjashtë vendet, duke ndjekur përafrimin e mëtejshëm me standardet dhe acquis të BE-së dhe duke kontribuar në procesin e integrimit në BE.

Në këtë kontekst Parlamenti Europian mirëpret marrëveshjet e fundit në Samitin e Procesit të Berlinit, veçanërisht përfundimin e marrëveshjeve rajonale të lëvizshmërisë për lirinë e udhëtimit me letërnjoftime dhe njohjen e diplomave akademike dhe profesionale me certifikata.

Shprehim rezerva të forta për çdo bashkëpunim ekonomik rajonal, apo iniciativë që nuk përfshin të 6-të vendet e Ballkanit Perëndimor dhe nuk është bazuar në rregullat e BE-së, siç është nisma e “Ballkanit të Hapur”, – thuhet në rezolutë.

Kategori
Uncategorized

BE i bllokon narkopushtetit 28 milion € për portin e Durrsit.

BE, dhe NarkoPushteti i Rames !

BE, dhe NarkoPushteti i Rames !

BE anulon fondin 28 mln € për Portin e Durrësit, shkak devijimi i projektit nga Rama

Bashkimi Europian ka anuluar grantin prej 28 milionë euro të destinuara për rikonstruksionin e kalatave 1 dhe 2, në Terminalin Perëndimor të Portit Durrës.

BE thotë se shkak për vendimin është bërë ndryshimi i përdorimit të portit aktual për të cilin pret sqarime nga ana e qeverisë shqiptare.

Sa i përket marrëveshjes tregtare ndërmjet Shqipërisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe, BE-ja do të vazhdojë të monitorojë rëndësinë për MSA-në dhe pajtueshmërinë me të, në dialog me institucionet shqiptare.

Ne jemi duke u konsultuar me përfaqësuesit e qeverisë edhe për prioritetet e investimeve”.

Zyra e BE në Tiranë thotë gjithashtu në përgjigjen e saj se projekti i marinës së jahteve është duke kaluar në supervizimin e BE-së pasi mund të bjerë ndesh me Marrëveshjen e Asocim-Stabilizimit

Kategori
Uncategorized

Sali Berisha: Në 6 dhjetor protesta e opozitës do të jetë edhe më madhështore, në mikpritjen e liderëve të BE

Lideri demokrat Sali Berisha /

Ne mirëpresim dhe u urojmë mirëseardhjen e kryetarëve të shteteve dhe qeverive të BE-së.

Protesta e jonë synon para së gjithash të dëshmojë se në këtë vend, i cili po varfërohet, vidhet shkretohet çdo muaj e më shumë, aspiratat demokratike janë të forta.

Ftoj që ta marrim këtë protestë tonën si një akt mirëpritje ndaj tyre dhe padyshim një akt armiqësor, flagrant, të hapur ndaj Edi Ramës, i cili me aferat e tij turpëron çdo komb, qytetar, njeri, lirinë, pluralizmin, të drejtat, transparencën dhe çdo gjë tjetër.

Kryetari demokrat, u ndal edhe te operacioni i policive evropiane të vendosura në Shqipëri, për manipulimet me call-centera.

Në mbledhjen e Kryesisë së PD-së, kryetari Sali Berisha ka njoftuar se protesta e radhës e opozitës do të zhvillohet në 6 dhjetor. Sipas Berishës, kjo datë është vendosur për të pritur liderët e BE-së pasi është një rast historik që populli opozitar të ngrejë zërin e tij përpara përfaqësuesve më të lartë të demokracive evropiane, para të gjithë botës.

”Protesta e 12 nëntorit duhet të vazhdojë me protesta të tjera dhe data 6 dhjetor mendoj unë është një datë, rast historik që populli opozitar të ngrejë zërin e tij përpara përfaqësuesve më të lartë të demokracive evropiane, para të gjithë botës. Pikërisht me këtë agjendë, betejë kundër monizmit dhe ekzistencën e pluralizmit. Mbrojtjen e pasurisë më të madhe publike që kanë shqiptarët sot, portin e Durrësit. Po plaçkitet në mënyrën më të paimagjinueshme, po përvetësohet nga klani Rama.

Agjenda do të ketë edhe tema të tjera, por mendon se një popull i shndërruar, në një popull gomonesh, si asnjë komb tjetër në Europë. Ne mirëpresim dhe u urojmë mirëseardhjen e kryetarëve të shteteve dhe qeverive të BE-së. Protesta e jonë synon para së gjithash të dëshmojë se në këtë vend, i cili po varfërohet, vidhet shkretohet çdo muaj e më shumë, aspiratat demokratike janë të forta.

Ftoj që ta marrim këtë protestë tonën si një akt mirëpritje ndaj tyre dhe padyshim një akt armiqësor, flagrant, të hapur ndaj Edi Ramës, i cili me aferat e tij turpëron çdo komb, qytetar, njeri, lirinë, pluralizmin, të drejtat, transparencën dhe çdo gjë tjetër.

Kryetari demokrat, u ndal edhe te operacioni i policive evropiane të vendosura në Shqipëri, për manipulimet me call-centera. Por Berisha tha se SPAK-u po mbron vjedhjet që po bëhen me kriptomonedhat nga ana e vëllait të kryeministrit, Olsi Rama.

”Sipas të gjitha burimeve, këto call-centera janë nën mbrojtjen e Edi Ramës. Që të informojmë saktë qytetarët, ka nisur një hetim i madh i call-centerave, që me telefonatat e tyre, orientojnë drejt investimeve qytetarë europianë. Veprimtari kjo e palejuar në Europë.

Por nëse ky hetim nga SKAP-i i partisë vazhdon, janë nën mburojë të plotë, call-centerat që kryejnë një veprimtari të tmerrshme kriminale, të një lloji tjetër, një grabitje monstruoze e qytetarëve europianë në Gjermani, Spanjë, Itali, etj. Kjo grabitje bëhet me bitcoin.

Këto qendra nuk kontrollohen as nga SPAK dhe nga askush. Famëzi Amant Josifi, është kreu i meduzës i kësaj afere. Këta kanë një aplikacion që u thonë se duhet të blini bitcoin dhe ta vendosin në këtë kuletë dixhitale. Qytetarët e blejnë, e vendosin në këtë kuletë dixhitale, kujtojnë se e kanë këtu, por nuk e kanë,” tha Berisha.

Kryetari i PD-së, Sali Berisha i konsideroi vjedhje të pastra dy tenderët e fundit të bërë publike për skarpatet e rrugës së Arbrit që do të kushtojë 20 milionë euro dhe rrugën Lekaj- Fier 46 km me vlerë 320 milionë euro.

Kategori
Uncategorized

Meta: Rama is the main enemy of youth’s freedoms, the killer of hope

Former Albanian President Ilir Meta blamed Prime Minister Edi Rama as the main culprit for the massive depopulation of the country. Meta commented a recent report on Forbes which listed Albania as the country with the third biggest Diaspora in the world. According to the magazine, Albania was behind Guyana and Bosnia and Herzegovina with the Albanian Diaspora as much as 30% of the population.

“Albanians are going, they are in the third place in the world for leaving the country because Edi Rama is the main enemy of their freedoms, the author and the responsible person for killing youth’s hope, in such dramatic levels that they are risking their lives crossing the English Channel on dinghies”, wrote the chairman of the Freedom Party.

“We do not want this country to be abandoned, because every child that leaves Albania leaves behind sadness in their families. Albania belong to the youth and we will make it reality”.

Kategori
Uncategorized

Kur ambasadat kthehen në “celula” të bandës së ”rilindjes”.

Nga Adriana Kalaja, Avokate /

”Kremi mbi tortë”. P . S.: Egziston dhe një dosje penale për trafikim fëmijësh. Këto shoqet dhe shokët ”rilindas” të ambasadës, janë që janë në Athinë, le të marrin dhe ndonjë informacion lidhur me dosjen penale të mamasë së znj. Ministre, Natasha Xhaçka, lidhur me trafikimin e fëmijëve shqiptarë.

Kategori
Uncategorized

6 Dhjetori, dita më e mirë për diskretitimin e narko-regjimit të Tiranës .

Nga Enton Abilekaj /

Ishte e qartë që Samiti i 6 dhjetorit nuk do të lejohej të ishte një shërbim për vendin apo për rajonin. Paqartësia ishte pse u zgjodh Shqipëria për të mbajtur Samitin e BE-së për Ballkanin Perëndimor.

Për meritë apo për fat, për interesa gjeostrategjike, apo për mbështetje të qeverisë, cilado të jetë arsyeja, 6 dhjetori, paqartësisht u bë një datë e rëndësishme për Shqipërinë, për interesin kombëtar, për influencën rajonale dhe për optimizmin e shqiptarëve në ikje e sipër.

Qartësisht ndodhi që gjykata e Apelit, ia mbivendosi ose më mirë nënvendosi Samitit, vendimin e rëndësishëm për pronësinë e emrit të partisë më të madhe të opozitës.

Vendimi i njoftuar në 3 nëntor, 9 ditë përpara protestës së opozitës, u shty 2 herë, që të mos karikonte protestën. Data e zgjedhur me mjeshtri nga shefi i vërtetë i gjyqësorit, ishte 6 dhjetori, kur askush nuk mund të dalë në rrugë nga Tirana deri në Rinas, kur e gjithë vëmendja do të jetë tek Samiti dhe pak te kampionati Botëror dhe ngjarjet e vogla me kontekst lokal do të sfumoheshin.

Shpallja e datës 6 dhjetor si ditë e protestës, ishte pikërisht ajo që nuk pritej.

Jo se prishi planin e Ramës për të asgjësuar opozitën në heshtje, por sepse, një lider i shpallur non grata nga SHBA dhe Britania e Madhe, një lider që shpresën për sadopak mbështetje ndërkombëtare e ka tek vendet e Europës Kontinentale ose te Bashkimi Europian, duket sikur ka vendosur të vërë në diskutim sigurinë e liderëve në Tiranë.

Masat e sigurisë do të jenë të nivelit shumë të lartë, shërbimet inteligjente por edhe forcat policore të BE do të jenë në Tiranë për të garantuar sigurinë e Samitit në një vend të sulmuar kibernetikisht nga Irani, lëvizja e qytetarëve do të ndalohet në gjithë akset e rëndësishme, Tirana do paralizohet tërësisht. 

Ky plan perfekt i sigurisë, do të rrezikohet nga protesta e opozitës.

Alarmi që Ambasada e SHBA ndez sa herë ka protesta, do të ndizet këtë herë nga Brukseli, por edhe nga Berlini, Parisi, Roma dhe Madridi.

Shqetësimi për sigurinë do të shtohet bashkë me forcat e huaja, ndërsa rreziku që të ketë përplasje mes protestuesve dhe policisë do të jetë shumë i lartë.

Kjo edhe sepse protesta nuk do të ketë leje për arsye sigurie.

Berisha duket se i ka menduar këto përpara se të shpallë datën e protestës.

Ndezja e alarmit, shqetësimi për sigurinë, përplasja me Policinë, kur të gjithë liderët dhe të gjitha kamerat perëndimore do të jenë në Tiranë, do ta amplifikojnë protestën e opozitës më shumë se të gjitha protestat së bashku, do ta shtrojnë si çështje alarmante emërimin e opozitës më shumë që gjithë misionet diplomatike që zyrtarët e PD-së kanë bërë ose mund të bëjnë në Perëndim, do ta eskpozojnë Edi Ramën më shumë se gjithë lajmet, kronikat apo intervistat e deritanishme.

Efekti i protestës, përmasat ndërkombëtare që rrezikon të marrë ajo, përpara alarmit europian, ndezi alarmin e Rilindjes.

Ministra e deputetë, sekretarë dhe gazetarë kanë dalë të alarmuar për protestën e opozitës.

Po akuzojnë Berishën si shërbëtor të Kremlinit, “Partinë e Rublave” si mercenare të Putinit, se po prish festën e madhe të 6 dhjetorit.

Argumenti prej pushtetari absolut se protesta prish imazhin e Shqipërisë, tregon vetëm se vendimi i Berishës për të protestuar në 6 dhjetor, e ka shndërruar ditën e krenarisë së Ramës në një ditë frike, që nënvendosja që Rama tentoi t’i bënte vjedhjes së opozitës me gjykatë, shkaktoi mbivendosjen që protesta do t’i bëjë spektaklit që ai ka organizuar, që përdorimi i Samitit për të larë hesapet me opozitën, zhvendosja e tematikës së Samitit në temë kombëtare, mund të jetë dita më e keqe për diskretitimin e regjimit.

Kategori
Uncategorized

The port of Durrës affair, Meta: Rama’s lie did not last a day

Mohamed Alabar, the Emirati investor behind the project of the redevelopment of the port of Durrës had a plan to build what was considered as “Zagreb’s Manhattan” in Croatia. Rama bragged with the fact, but it turned out to be a scam.

The media wrote that after a lot of pressure the agreement for the project became public, revealing that Zagreb’s Mayor Milan Bandic intended to give to the Emiratis everything, including the ownership of the most expensive land in the country, a similar scheme to that of the port of Durrës.

The strong reaction of the Croatian civil society and opposition led to the project’s annulment in 2020. It was mentioned is a victory in the Freedom House 2020 report.

Kategori
Uncategorized

Ambasadori 🇺🇸 Arvizu : Shqiptarët duhet të trajtohen me respekt dhe se kanë të drejtë të zgjedhin udhëheqësit e tyre.

Ish- ambasadori i SHBA-ve në Tiranë, Alexander Arvizu, ka dhënë një intervistë për televizionin Euronews në Shqipëri, ku ndër të tjera komentoi ngjarje politike në vend dhe shpalljen non-grata të kryetarit të Partisë Demokratike, Sali Berisha.


Arvizu tha se nuk ka informacione të detajuara për vendimin e DASH ndaj Berishës, pasi ai nuk ka më akses në informacione të brendshme. Por, ai deklaroi se drejtuesit e qeverisë dhe të opozitës, mund të zgjidhen dhe caktohen vetëm nga shqiptarët dhe jo nga Washingtoni apo çdo vend tjetër.

Unë nuk përfaqësoj më qeverinë dhe nuk kam akses në informacion. E rëndësishme është të tregosh respekt për qytetarët shqiptarë. Shqiptarët e dinë se çfarë do të thotë të respektohen.

Edhe pse një vendim që merret nuk është gjithmonë i duhuri, njerëzit e kuptojnë domethënien e tij.

Sa i takon opozitës, mendoj se është me rëndësi që qytetarët të kuptojnë se këdo që zgjidhni për qeverinë dhe opozitën, nuk është vendim për SHBA-të dhe BE-në, por për Shqipërinë. Është qeveria juaj dhe opozita juaj.

Ne e vlerësojmë miqësinë dhe mbështetjen që shqiptarët japin në SHBA. Ndaj duhet të japim opinion me respekt.

Por, këto lloj vendimesh, se kush është në opozitë dhe kush duhet të jetë në qeveri, i takon shqiptarëve dhe jo Washingtonit apo Brukselit”, deklaroi ish ambasadori. 

Arvizu shtoi se opozita shqiptare nga viti 2015 ka qenë e përçarë dhe “thuajse e thërrmuar”.

Kategori
Uncategorized

”Yuri Kim mban qëndrime korruptive”/ Berisha: PD nuk pranon të shkelmohet, betejë për jetë a vdekje!

Kreu i Partisë Demokratike, Sali Berisha, ka qenë i ftuar në emisionin “Të Paekspozuarit”, ku ka folur për përpjekjet e mazhorancës për të ndaluar Partinë Demokratike të futet në zgjedhje me logon e vetë, të cilës ai i referohet si “marrja e flamurit të PD”.

Berisha tha se PD nuk do të pranojë “të shkelmohet”, ndërkohë që u shpreh se ambasadorja Yuri Kim, e cila njeh Enkelejd Alibeajn si kryetar në detyrë të PD-së, “mban qëndrime jo parimore dhe korruptive”.
Berisha deklaroi gjithashtu se George Soros ka “lobuar me 10 milionë dollarë për kthimin në detyrë të një ambasadori”.

“Së pari jam dakord, është një problem themelor për shoqërinë shqiptare, jo vetmë për Partinë Demokratike.

Cili është thelbi i këtij problemi?

Thelbi ishte asgjësimi i opozitës.

Gjatë këtyre nëntë muajve, është arritur që opozita të ngrihet në këmbë, të ishte ajo që patë në 12 nëntor, por nga ana tjetër, Edi Rama vijon përpjekjet më kriminale pasi ka vendosur monizmin absolut në Shqipëri, kërkon të asgjësojë edhe opozitën.

Ka sjellë opozitën e vërtetë para një betejë për jetë a vdekje. Është betejë për jetë a vdekje e opozitës shqiptare.

Është shumë e vërtetë, që gjithcka u bë në këto zhvillime që tejkalojnë çdo lloj imagjinate në romane, u bë për të patur një pseudo opozitë në funksion të Edi Ramës.

Edi Rama nuk heq dorë, ju njihni shumë por askush nuk njeh sa unë ligësitë e tij të pafundme. Edi Rama publikisht kërkon ti marrë flamurin opozitës.

Këtu ka një njeri, Edi Rama, ndaj dhe PD do të merret vetëm me Edi Ramën.

Partia Demokratike ka një problem fondamental për të zgjidhur. Do të pranoj ajo të shkelmohet, apo do ti qëndrojë këtij dhëmbë për dhëmbë dhe në mënyrën më të merituar? Jam për variantin e dytë”, deklaroi Berisha.

Kategori
Uncategorized

Berisha warns the majority: The people will come to the parliament

Democratic Party Chairman Sali Berisha said very soon an opposition protest will take place outside the Parliament of Albania.

“This parliament is more monist than that of 1991. This is a parliament where no article of the regulation and of the Constitution is respected; a parliament where everything is done to smother the opposition’s voice only because the majority is terrified because of their thefts of the public assets”, Berisha told media reporters outside the parliament.

“The leader of the majority has given himself the right to use the most unacceptable, offensive vocabulary. Not only has he not been punished by the parliament leaders, but he is supported by them. In the contrary, the opposition MPs that respond to him are expelled from sessions”. ,

“The parliament does not respect the opposition’s right for procedure. This right cannot be denied in any parliament room in the world. This made communicate with the Albanian citizens via Facebook. The parliament has turned into an institution where the criminal groups decide, where decision in the interest of the criminal groups are taken.

“The people will come here to give a message.

The rally hasn’t been decided yet, but it will be decided within a couple of days.

Will the people enter inside? Only the people know that.

This is a battle for the free vote, for the dignity, for the future, and nothing will stop us in our battle”, said Berisha

Kategori
Uncategorized

Mes tyre edhe heroi i jonë kombëtar Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj të historisë që nuk humbën asnjë betejë

Përgjatë historisë, udhëheqësit më të mirë të botës, kryesisht kanë shkëlqyer në fillim si luftëtarë.

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Nga shoqëritë e lashta të Greqisë, Romës dhe Egjiptit e deri te gjigantët ushtarakë bashkëkohorë si në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Mbretërisë së Bashkuar, këta 10 komandantë vijnë të gjithë nga periudha kohore të ndryshme, kanë prejardhje të ndryshme por pavarësisht kësaj, ata kanë një gjë të përbashkët: ata kurrë nuk humbën një betejë.

Aleksandri i Madh

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Aleksandri i Madh është konsideruar prej kohësh një nga udhëheqësit dhe mendjet më të famshme ushtarake të botës antike. Si mbret i Maqedonisë dhe Persisë, ai pushtoi Trojën, Babiloninë, Jerusalemin dhe pjesë të Egjiptit, ndërsa ndërtoi një nga perandoritë më të mëdha që bota kishte parë ndonjëherë.

Shkathtësia dhe trimëria ushtarake e Aleksandrit u shfaqën në moshë të vogël. Kur ishte 12 vjeç, zbuti me guxim një hamshor të egër, të cilin e quajti Bucephalus. Pasi kali u thye, ai mbeti shoku i betejës së Aleksandrit për pjesën më të madhe të jetës së tij. Katër vjet më vonë, ai drejtoi sulmin e tij të parë kundër Bandës së Shenjtë të Tebës, një forcë famëkeqe e pamposhtur, por gjatë Betejës së Keronesë, ushtria e Aleksandrit i shkatërroi.

Udhëheqësi ushtarak mbikqyri angazhime të panumërta gjatë përpjekjes së tij për të rritur perandorinë e tij tashmë masive, duke përfshirë betejat e suksesshme të Issus, pavarësisht se kishte një ushtri numerikisht më të vogël. Aleksandri vdiq në vitin 323 pes, vetëm 32 vjeç. Çuditërisht, shkaku ishte malaria ose një sëmundje tjetër natyrore, jo “vdekja e luftëtarit” që mund të pritej nga një prej luftëtarëve më të mëdhenj të historisë.

Gjeneral Major George Henry Thomas

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Gjeneral Major Xhorxh Henri Thomas është një nga udhëheqësit ushtarakë më të nderuar amerikanë, pavarësisht se ka qenë vetëm dy herë në krye të një ushtrie  gjatë betejës. Kur ishte 20 vjeç, ai u emërua në Akademinë Ushtarake të SHBA-së West Point. Pas diplomimit, ai u caktua një toger i dytë me kompaninë D, artileria e tretë amerikane. Pas caktimit të tij në një postë në Florida gjatë Luftërave Seminole, Thomas shkëlqeu në Luftën Meksiko-Amerikane , duke çuar në emërimin e tij si instruktor i kalorësisë dhe artilerisë nën mbikëqyrësin e nënkolonelit Robert E. Lee . Kur shpërtheu Lufta Civile Amerikane , ai vendosi të qëndrojë me ushtrinë amerikane, edhe pse kjo krijoi një përçarje mes tij dhe familjes së tij.

Pasi kishte shërbyer në tre degë të ndryshme të ushtrisë, Thomas ishte një organizator taktik në fushën e betejës. Gjatë betejës së Chickamauga , ai fitoi pseudonimin “Shkëmbi i Chickamauga” pasi presidenti i ardhshëm i SHBA James Garfield raportoi se ai “po qëndronte si një shkëmb” ndërsa ruante pozicionin e tij dhe mblodhi njësitë e tij të shpërndara.

Louis-Nicolas d’Avout

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Louis-Nicolas d’Avout, i njohur si “Marshalli i Hekurt”, ishte një nga komandantët më të mirë të trupave të Napoleon Bonapartit, duke u ngjitur përfundimisht në gradat për t’u bërë marshall i perandorisë. Edhe pse lindi në një familje fisnike, d’Avout u rrit në varfëri dhe pasi u regjistrua me kalvarin mbretëror u bë një mbështetës i Revolucionit Francez, pavarësisht nga trashëgimia e tij fisnike.

Si një kolonel i zgjedhur në komandën e një batalioni vullnetar, d’Avout luftoi në Neerwinden në 1793, ku fitoi famë pasi refuzoi urdhrat e gjeneralit Charles-François du Périer Dumouriez për të marshuar në Paris. Në 1800, atij iu dha komanda e asaj që do të bëhej Korpusi III i Grande Armée dhe u emërua marshall i perandorisë.

d’Avout luajti një rol të madh në Betejën e Austerlitz në 1805 dhe shkatërroi plotësisht Ushtrinë Prusiane prej 60,000 trupash në Betejën e Jena-Auerstädt me vetëm 26,000-28,000 burra, duke forcuar vendin e tij si një nga luftëtarët më të mëdhenj të historisë. 

Ashoka i madh

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Pavarësisht se ishte një udhëheqës i fuqishëm Ashoka i Madh pësoi një ndryshim të madh ideologjik drejt fundit të mbretërimit të tij, duke u zotuar se nuk do të luftonte më. 

Duke sunduar nga viti 268-232 pes, ai ishte perandori i tretë i Perandorisë Mauryan , e cila shtrihej në Indinë veriore dhe Iranin dhe Afganistanin e sotëm. Ashoka dihej se ishte aq gjakatar dhe i pamëshirshëm në betejë, saqë armiqtë e tij besonin se ai ishte vetë Ferri. Duke rritur perandorinë e tij duke pushtuar shtetin fqinj të Kalingës , Ashoka vrau midis 100,000 dhe 300,000 qytetarë. Më pas, ai u ndje aq fajtor për dëmin që kishte shkaktuar, saqë u zotua të mos luftonte më. Ai vdiq në vitin 232, duke mos humbur kurrë asnjë betejë.

Publius Cornelius Scipio Africanus

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Publius Cornelius Scipio Africanus, i njohur gjithashtu si Scipio Plaku, konsiderohet gjerësisht si një nga gjeneralët më të suksesshëm në kulmin e Perandorisë Romake Ai i mundi pamëshirshëm armiqtë e tij gjatë Luftës së Dytë Punike midis Romës dhe Kartagjenës. Pasi shkatërroi kartagjenasit, Scipio udhëtoi për në Afrikën e Veriut, ku mundi në mënyrë të turpshme trupat e Hannibal Barca.

Pas kthimit të tij në Romë, Scipio vazhdoi të fitonte fushata deri kur ai doli në pension, gjatë kësaj periudhe ai shërbeu si politikan.

Aleksandër Suvorov

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Alexander Suvorov konsiderohet një hero kombëtar dhe një nga udhëheqësit më të mëdhenj ushtarakë të Perandorisë Ruse. Ai u regjistrua kur ishte 17 vjeç dhe u gradua shpejt në gradën e kolonelit, falë trimërisë së tij kundër prusianëve në Luftën Shtatëvjeçare. Jo vetëm që ishte një udhëheqës i aftë dhe dinak në fushën e betejës, Suvorov gjithashtu dukej praktikisht i paprekshëm, duke i mbijetuar gjashtë lëndimeve të rënda. Ai u emërua më vonë gjeneral pasi udhëhoqi me sukses trupat e tij gjatë Luftërave Ruso-Turke .

Karriera e tij ushtarake e pa atë në një sërë pozicionesh, ku përjetonte fitore në betejë. Kjo përfshinte Betejën e Pragës në nëntor 1794, në të cilën u vranë rreth 20,000 civilëve , si dhe një fushatë të suksesshme në Itali.

Ai kurrë nuk u mposht në betejë dhe ishte i njohur për mënyrën se si i trajtonte njerëzit në njësitë e tij. Ai shpesh jetonte si një ushtar gjatë rrugës dhe gjatë fushatave kujdesej për nevojat për t’u siguruar që njerëzit e tij të kishin atë që kishin nevojë. Nisur nga kjo, ai ende mbahet mend si një nga luftëtarët më të mëdhenj të Rusisë (dhe të historisë).

John Churchill, Duka i Parë i Marlborough

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Gjenerali anglez John Churchill, Duka i parë i Marlborough, është një nga gjeneralët më të mëdhenj të Britanisë. Ai e udhëhoqi vendin e tij drejt fitores ndaj mbretit Louis XIV të Francës në betejat e Blenheim , Ramillies  dhe Oudenaarde në fillim të shekullit të 18-të, duke forcuar vendin e tij si një fuqi e madhe ushtarake botërore. 

Ndryshe nga ata që erdhën para tij, Churchill u përmbajt nga promovimi i përdorimit të luftës së rrethimit dhe në vend të kësaj përdori strategjinë dhe organizimin për të mbetur i pamposhtur gjatë gjithë karrierës së tij.

Ndërsa një nga figurat ushtarake më të mëdha (dhe më të zgjuara) të historisë, Churchill ka gjithashtu një pretendim politik për famë. Ai është i afërmi i largët i kryeministrit britanik Winston Churchill , i cili njihet më së shumti si lideri i Britanisë së Madhe gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Thutmose III

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Ndërsa emri i tij mund të mos jetë i pavdekshëm si një nga faraonët më të famshëm të Egjiptit të Lashtë , Thutmose III , i njohur gjithashtu si Thutmose i Madh, sundoi mbi perandorinë për më shumë se gjysmë shekulli si faraoni i gjashtë i Dinastisë së Tetëmbëdhjetë. 

Gjatë kësaj kohe, ai u bë gjithashtu një nga luftëtarët më të mëdhenj që bota e lashtë (dhe historia) kishte parë ndonjëherë. Thutmose synoi të krijonte perandorinë më të madhe në historinë e Egjiptit – dhe ai ia doli, falë aftësive të tij të famshme ushtarake. 

Ndërsa ishte bashkëpunëtor me Hatshepsut , ai shërbeu si kreu i ushtrive dhe komandoi jo më pak se 17 fushata gjatë harkut prej 20 vjetësh. Gjatë këtyre fushatave forcat e tij pushtuan mbi 350 territore, duke përfshirë pjesën më të madhe të Lindjes së Afërt, duke lejuar që Perandoria Egjiptiane të shtrihej në Azi dhe Nubinë e Epërme.

Shumë historianë e konsiderojnë atë si një nga luftëtarët më të mirë në historinë e Egjiptit, duke bërë që shumë ta quajnë atë ” Napoleoni i Egjiptit “.

Skënderbeu

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Heroi shqiptar Skënderbeu, i njohur edhe si Gjergj Kastrioti, mbrojti vendin e tij nga sulmet e turqve islamikë, pavarësisht nga edukimi i tij në Turqi. Babai i tij, Gjon, udhëhoqi rezistencën kundër Perandorisë pushtuese Osmane , por pasi u detyrua t’i nënshtrohej Sulltan Bajazitit I, ai i dorëzoi djemtë e tij peng.

Skënderbeu u konvertua në Islam dhe luftoi me sukses për Perandorinë Osmane kundër territoreve të krishtera deri në vitin 1443, kur ai dhe 300 shqiptarët në komandën e tij organizuan atë që tani njihet si ” Rebelimi i Skënderbeut “.

Gjatë një periudhe 20-vjeçare, ai mbrojti Shqipërinë kundër 13 pushtimeve turke duke udhëhequr një ushtri prej 10,000 vetësh dhe vazhdoi të luftojë i pamposhtur në pjesën e mbetur të jetës së tij.

Jan Žižka

Mes tyre dhe Skënderbeu, udhëheqësit më të mëdhenj

Jan Žižka nuk është vetëm një hero në vendin e tij të lindjes, Republikën Çeke, ai konsiderohet gjithashtu një nga luftëtarët dhe mendjet më të mëdha ushtarake në histori. Žižka udhëhoqi Hussites – një grup proto-protestantësh çekë – gjatë Luftërave Hussite , duke sjellë fitore kundër Perandorisë së Shenjtë Romake në betejat e Kutná Hora dhe Sudoměř , ndër të tjera.

Žižka ishte i njohur për taktikat e tij inovative dhe joortodokse të betejës, të cilat i panë Hussites të përdornin një qasje të dyfishtë për të luftuar. E para përbëhej nga masa mbrojtëse, me përdorimin e breshërive të artilerisë për të shtyrë armikun në betejë, e ndjekur nga një kundërsulm me kalorës dhe këmbësorë.

Udhëheqësi legjendar ushtarak kishte aftësinë t’i kthente fshatarët në luftëtarë shumë të stërvitur dhe madje të transformonte armët e zakonshme në atë që konsiderohet të jetë ” tanku ” i parë në botë, duke bashkuar topa të vegjël në vagonët e blinduar. Ai ishte gjithashtu një nga ithtarët e parë të barutit, duke bërë përparime të mëdha në përdorimin e tij.

Në 1424, Žižka vdiq si një luftëtar i pamposhtur, megjithëse kishte humbur të dy sytë gjatë procesit./ Marrë nga Warhistory përktheu Alfapress.al

Kategori
Uncategorized

Berisha’s call: The Port of Durrës is the number one public asset of the Albanian nation, we’ll defend it at any cost

Albania has no public asset as valuable as the port of Durrës. None!

The Port of Durrës is the number one public asset of the Albanian nation”, Berisha said to the MPs.

”If you put the cascade on the market, it is not worth half the value of the port of Durrës. The airport put on the market is not worth even a third of the port of Durrës.

The port of Durrës is the biggest public asset, hundreds and hundreds of millions of Euros and Dollars have been invested there”

Only recently, more than €70 million was invested in loans from the European Investment Bank and the European Development Bank.

The most ultra-modern machinery and cranes have been purchased to make it operate at full capacity”.

“Edi Rama and Ms. Balluku, blinded by greed to appropriate this great wealth, announce its appropriation.

Is there a heavier blow to this country than this, when with an agreement, you damage at least €6 billion, counting the construction of the new port, the increase in transport costs, now that the new port will not work?

This is something that Albanians can never accept, so we will fight the most powerful legal battle, but it will be a battle with protests that cannot be stopped.

We must defend it in the name of every Albanian who loves this country, who decides to live in this country, who is suffering and barely coping with life, but also in the name of those who are fleeing for these reasons”.

Kategori
Uncategorized

Diktatura e çelikut dhe e dhunës qëndron mbi një themel të gënjeshtrës

Nga Peter Kadhammar

Lexova transkriptin e intervistës me Vito Kapo dhe mendoj për luftën gjenocidale të Putinit në Ukrainë.

Ai ende mund të mbizotërojë edhe pas fiaskos së Khersonit, të paktën në kuptimin që ai mund të shkatërrojë vendin, të vrasë liderët e tij, të dëbojë pjesë të popullsisë dhe të mbajë peng pjesën tjetër.

Ai mund të fitojë me metodën e provuar të diktaturës për të dëbuar ushtarët e vet si mish topash, duke djegur dhe shkatërruar gjithçka që mund të digjet dhe shkatërrohet.
Kjo është taktika që ai përdor.
Mund të funksionojë për një vit, dy, tre – dhjetë, tridhjetë.

Por kurrë në planin afatgjatë.
Thelbi i diktaturës është se diktatori vendos gjithçka, nga linjat e mëdha deri te blerjet më të vogla.
Ose sa flokë të gjatë lejohen të kenë meshkujt.
Ose që gratë duhet të mbajnë një vello.
Ne shohim gjithashtu se në luftën e Putinit, një autokrat që ulet në Kremlin dhe mendon se është mjeshtri i fushës, një Pjetri i Madh i ri.

Vito Kapo piu çaj , duke mbajtur në dorën e majtë enën me filxhan fort. Ajo e ëmbëlsoi çajin me pak mjaltë.

Enveri pyeti një herë pse kishim ndërprerë importin e leshit.
Mehmeti më tha se i kishte ndërprerë blerjet sepse të rinjtë kishin të qepura pantallona me këmbë të gjera dhe të ndezura.
Ai mendoi se këmbët e pantallonave duhet të ishin të ngushta.
Por Enveri donte që të kishte një shumëllojshmëri pëlhurash.
Më pas Mehmeti u nervozua.

Bashkëshorti i Vito Kapos, Hysniu, ishte numri tre në hierarki.
Ai drejtoi Partinë Komuniste.
Mehmet Shehu ishte numri dy dhe drejtonte shtetin.
Enver Hoxha ishte numër një dhe i sundonte të gjithë.
A ka Vladimir Putin një numër dy, tre?
Ndoshta Dmitry Medvedev, i cili ishte një president kukull me prirje të shtirura liberale nga 2008-2012.
Përndryshe duket bosh.
Burri i shkurtër i KGB-së me strall të tejkrehur vendos vetë.
Ai shkarkon dhe emëron gjeneralë, kur nuk fiton dot në fushën e betejës, përpiqet të asgjësojë shoqërinë ukrainase.

Pamëshirshmëria dhe fuqia e diktaturës është gjithmonë e tmerrshme.

Vito Kapo ishte ende e frikësuar kur e takova 30 vjet pas vdekjes së diktatorit Enver Hoxha dhe 23 vjet pas rënies së regjimit komunist.

Pas miqësisë së qetë fshihej tmerri.

Enveri kishte urdhëruar ekzekutimin e xhaxhait të saj, Enveri e dërgoi të vëllanë në internim të brendshëm;
ajo vetë mori pjesë në rrëzimin e kolegëve që i njihte prej dekadash.

Ata u ekzekutuan për krime të dyshuara kundër shtetit dhe socializmit.
Burri i saj Hysniu u ngrit dhe foli në telefon në këmbë kur telefonoi Enver Hoxha.
Enveri ishte i rreptë dhe e ndëshkonte ashpër çdo gabim… Mendova se mund të bëja një gabim ose që burri im mund ta bënte…
Hysni Kapo ishte me fat, vdiq me vdekje natyrale.
Mehmet Shehu qëlloi veten kur hoxha paranojak ktheu mbi të dyshimet.
Diktatura ishte e palëkundur dhe përfshinte gjithçka, nga politikat e mbrojtjes (bunkerë në çdo bllok) deri te albumet private familjare (bashkëpunëtorët më të afërt të Hoxhës grisnin fotot dhe gërvishtnin

Vito Kapo ishte ende e frikësuar kur e takova 30 vjet pas vdekjes së diktatorit Enver Hoxha dhe 23 vjet pas rënies së regjimit komunist.

▪️Pas miqësisë së qetë fshihej tmerri. Enveri kishte urdhëruar ekzekutimin e xhaxhait të saj, Enveri e dërgoi të vëllanë në internim të brendshëm;

▪️Ajo vetë mori pjesë në rrëzimin e kolegëve që i njihte prej dekadash. Ata u ekzekutuan për krime të dyshuara kundër shtetit dhe socializmit.

▪️Burri i saj Hysniu u ngrit dhe foli në telefon në këmbë kur telefonoi Enver Hoxha.

Enveri ishte i rreptë dhe e ndëshkonte ashpër çdo gabim… Mendova se mund të bëja një gabim ose që burri im mund ta bënte…

▪️Hysni Kapo ishte me fat, vdiq me vdekje natyrale. Mehmet Shehu qëlloi veten kur hoxha paranojak ktheu mbi të dyshimet.

▪️Diktatura ishte e palëkundur dhe përfshinte gjithçka, nga politikat e mbrojtjes (bunkerë në çdo bllok) deri te albumet private familjare (bashkëpunëtorët më të afërt të Hoxhës grisnin fotot dhe gërvishtnin

Kategori
Uncategorized

Denoncimi i fortë i Berishës: Dokumenta false për Portin e Durrësit, Rama-Basha janë bashkë .

Duke folur për projektin e Portit të Durrësit, Berisha ka paralajmëruar se shumë shpejt do të dalin në dritë dokumente false, ndërsa tha se pas kësaj afere fshihen Edi Rama dhe Lulzim Basha.

“Në vitet 90 u ngritëm me moton “vdekje komunizmit” dhe e përmbysëm sistemin, sot është koha dhe një herë të përsërisim “vdekje, vdekje monizmit” të bazuar kësaj here në drogën, vjedhjen, krimin… ky monizëm duhet të arkivohet një minutë e më parë.

Ka vjedhur 420 mln euro me firmën e tij për ndërmarrjen e tij të djegësve, dhe mbyll djegësin e Elbasanit me SKAPIN e tij, vërsulet i tërbuar për të vjedhur 1 milion metër katrorë tokë, me një sipërmarrje …

Shumë shpejt do njiheni me dokumente false, 60% të aksionerëve janë thjeshtë Edi Rama Lulzim Brava, dhe mafiozë rreth tyre, ndaj dhe emrat nuk thuhen dhe po organizojnë vjedhjen më të tmerrshme që Durrësi ka njohur. Por ne do i dalim zot”, tha Berisha.

Rilindja Demokratike /

Kategori
Uncategorized

Gruaja e arrestuar ka ikur nga shpërthimi me një trëndafil të kuq në dorë

Shpërthimi vdekjeprurës në Stamboll është kapur nga kamerat e vëzhgimit.
Në panikun e filmave, një grua me një trëndafil të kuq në dorë shihet duke vrapuar nëpër detin e njerëzve.

Tani ajo është arrestuar nën dyshimin për aktin terrorist.

Të paktën gjashtë persona humbën jetën dhe 81 u plagosën pas një shpërthimi të madh në rrugën kryesore të Istiklal në Stamboll . Më pas u arrestua një grua, e cila tani dyshohet se qëndron pas shpërthimit.

Kamerat e vëzhgimit në Istiklal kanë kapur lëvizjet e gruas para dhe pas aktit të dyshuar terrorist.
Në mes të rrugës së paradës, gruaja u ul në një stol, me një çantë pranë saj.

Pamjet tregojnë se ajo, pas rreth 45 minutash, ngrihet nga stoli dhe largohet. Gruaja la pas një çantë që pak minuta më vonë shpërtheu në turmë.

 • Tani po bëjmë gjithçka për të zbuluar gjithçka rreth saj, tha ai gjatë mbrëmjes së së dielës, sipas Cumhuryiet .

Trëndafil i kuq në dorë …

Në lidhje me shpërthimin, kamerat e vëzhgimit kapën persona të tjerë në rrugë duke u kthyer të habitur drejt shpërthimit. Në të njëjtën kohë, gruaja e dyshuar shihet duke ikur nga vendi i ngjarjes me hapa të shpejtë.
Policia ka vënë në dukje me shpejtësi videot nga kamerat e vëzhgimit. TRT Haber shkruan se gjatë hetimit janë analizuar rreth 1200 filma.
Gruaja kishte veshur një xhaketë lëkure të errët, shall dhe pantallona kamuflazhi , raporton Sözcu . Në dorën e majtë gruaja mbante një trëndafil të kuq.

Personi që la bombën është arrestuar nga policia në Stamboll , tha ministri i Brendshëm Süleyman Soylu pas arrestimit të gruas.


Të hënën policia ka publikuar videon e arrestimit të gruas.

Në video shihet se policët e armatosur hyjnë në shtëpi dhe e detyrojnë atë në dysheme. Policia gjithashtu ka mundur të arrestojë disa persona, sipas agjencisë shtetërore turke të lajmeve Anadolu.


Në konferencën e tij për shtyp në rrugën Istaklal , ministri i brendshëm veçoi gjithashtu PKK dhe PYD kur foli për sulmin.
Më vonë të hënën, policia në Turqi veçoi një grua siriane si përgjegjëse për shpërthimin, raporton AFP.


TRT Haber shkruan se gruaja në marrje në pyetje ka pranuar se ishte trajnuar nga grupet kurde PKK, PYD dhe YPG.

Kategori
Uncategorized

Aktakuza e ish-presidentit të Kosovës – për krime kundër njerëzimit

▪️Brenda një muaji pritet të ngrihet aktakuza kundër ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, i cili ishte një nga komandantët e grupit gueril të UÇK-së gjatë luftës kundër Serbisë në fund të viteve 1990.


▪️Së bashku me tre ish-guerilë të tjerë, përfshirë ish-kryetarin e parlamentit të vendit, ai akuzohet për krime kundër njerëzimit. Një akuzë që përfshin torturë, vrasje dhe përndjekje.


▪️Disa zyrtarë të lartë në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë, duke përfshirë ish-komandantin e NATO-s në Evropë, Wesley Clark, janë thirrur për të dëshmuar në gjyqin e ardhshëm

Åtal mot förre presidenten i Kosovo – för brott mot mänskligheten

Inom en månad väntas åtalet mot Kosovos förre president Hashim Thaci, som var en av gerillagruppen UCK:s befälhavare under kriget mot

Serbien i slutet av 1990-talet.
Tillsammans med tre andra före detta gerillasoldater, bland annat förre detta talmannen i landets parlament, anklagas han för brott mot mänskligheten. En anklagelse som inkluderar tortyr, mord och förföljelse.

Flera topptjänstemän i USA och Europa, bland annat förre befälhavaren för Nato i Europa Wesley Clark, har kallats att vittna i den kommande rättegången

Kategori
Uncategorized

Berisha: We are dinghy people today because Edi Rama stole the votes

”Let us stop for a moment and ask why we – after 32 years – became again dinghy people. Is it Albania’s fault? Never!

There is no country else blessed as this land, there is no country else richer than this land. But Albanians are today dinghy people because someone – and that someone is Edi Rama – stole their votes, changed their freedom into an illusion, changed their votes into fake votes only to stay in power.

This enemy of our freedom, our votes, acknowledges no law, no Constitution, no moral, not anything and he is rushing with the machinery of his narco-state to rob the votes again and along with it the Albanians’ dignity, trust, and hope”.

Kategori
Uncategorized

Protesta! Ishte paqësore, por nuk ka paqe më, për pozitën pushtet mbajtëse.

Protesta!
Ishte paqësore, por nuk ka paqe më, për pozitën pushtet mbajtëse.
Dje mbasdite vonë, mijëra protestues paqësorë, treguan që ky pushtet i ka ngulur thikën në kockë.
Mes këtyre protestuesve, kishte edhe emigrantë!
Emigrantë të shkuar enkas për protestën, emigrantë të gjendur përkohshëm në Shqipëri, si edhe emigrantë të kthyer nga vendet ku ju është mohuar e drejta e qëndrimit.Të zgjohemi për të mirën tonë, e jo të partisë.
Në emigracion sot, jemi më të diskreminuarit në të dy kahet.
Flas gjithnjë për ne të Greqisë.
Nuk flas për disa kokrra sa të dy duarve bashkë, as për patronazhistët vullnetarë, e jo.
Flas për emigrantët e thjeshtë, që me djersën e ballit mbajnë familjet e tyre, si dhe ndihmojnë në një pjesë të konsiderueshme ekonomitë e dy kaheve.

Ne duhet të marrim të drejtat që na takojnë si:
të drejtën e shprehjes së vullnetit në vendin ku jetojmë, e njëkohësisht të kemi përfaqësuesit tanë në marrjen e vendimeve.
Boll më, si mbushës kutish me vota.
….Eduart Tafaj, Aktivist në emigracion. Kryetar i shoqatës shqiptare në Volos Greqi

Kategori
Uncategorized

Ka shpresë : Shqiptarët në këmbë kundër juntës së Edi Ramës

📌Kryetari i PD, Sali Berisha përcolli një apel direkt për ndërkombëtarët, duke kërkuar prej tyre që të mos mbështesin një qeveri të korruptuar.

📌Por, një paralajmërim i drejtpërdrejtë shkoi edhe për Edi Ramën, që të mos guxojë të prekë votën e shqiptarëve, pasi pasojat do të bien mbi të.

📌Kuptimplota ishin edhe mesazhet e kryetarit të PL, Ilir Meta se populli do ndryshimin dhe Edi Rama duhet të largohet.

Në mbyllje, protestuesit përkujtuan të rinjtë që kanë humbur jetën në duart e policisë, teksa ndezën qirinj në shkallët e Kryeministrisë.

Tubimi historik i opozitës u mbyll pa incidente, por policia shoqëroi një protestues në mënyrë të pakuptimtë.

Shqiptarët protestuan paqësisht dhe tashmë presin reflektimin e Edi Ramës i cili tashmë ka kundër shumicën e qytetarëve.

Ne u themi partnerëve tanë, se vetëm një Shqipëri sovrane, e respektuar, do mund të qëndrojë në përputhje me ligjin ndërkombëtar.

E vërteta është se në këtë mënyrë si e trajtoni ju Shqipërinë e Edi Ramës, punoni kundër miqësisë, kundër bashkëpunimit me Shqipërinë dhe shqiptarët.

Sot kam një apel: në rast se duan të votojnë të lirë, të bashkohen me ne, në betejën tonë vendimtare, sepse ne jemi të betuar të bëjmë çdo sakrificë për të sjellë votën e lirë në Shqipëri.

Edi Rama, mos harro traditën e shqiptarëve për liri. Nuk po t’i them sot, por merre me mend: mjerë ai që prek lirinë e tyre, mjerë ai që prek votën e tyre.
Votën kurrë nuk ta falim. Çdo qytetar shqiptar, që e do shpresën, besimin te ky vend, të bashkohet me ne, kundër vrasësit të shpresës së tyre, kundër Edi Ramës“, tha Berisha

Meta: Marrëveshje historike me PD për t’i dhënë fuqi qytetarëve! Trafikantët e Rilindjes të zhduken, grabitën bukën e jetimëve

Kreu i PL, Ilir Meta, në protestën para kryeministrisë deklaroi se në Shqipëri abuzohet nga qeveria, duke përmendur aferat korruptive. Ilir Meta u shpreh se një tjetër shqetësim i qytetarëve janë çmimet e larta të cilat janë bërë të papërballueshme. Sakaq, Meta përmendi grabitjen e buxhetit të shtetit nga oligarkët dhe mafia në pushtet.

📌”Miliardat e buxhetit, grabitjet me koncesione, PPP, tendera sekretë me 10 fishin e çmimit, asnjë lek nuk shkon në mbrojtjen e qytetarëve nga inflacioni. Paratë gllabërohen sepse mbi shpatullat e qytetarëve e bizneseve bie pesha e borxhit të rëndë publik, 14 miliardë euro, po e çon vendin drejt greminës financiare.”-tha Meta.

Më tej kreu i Partisë së Lirisë, deklaroi se grabitqarët e Rilindjes, nuk kanë prodhuar asgjë përveç varfërisë e mjerimit.

Nuk rrisin pagat e pensionet, por taksa shtesë. S’kanë vullnet për indeksimin e pagave e pensioneve se e kanë mendjen të vjedhin për inceneratorin e Tiranës që nuk ekziston.  Këta të Rilindjes janë aq të pashpirt sa vodhën dhe bukën e jetimëve. Trafikantë e oligarkë.

Fjala e qytetarëve është ligj, mision, e vërteta e padiskutueshme e popullit dhe e vetmja e vërtetë legjitime.

📌Marrëveshje historike kam nënshkruar me PD për t’i dhënë fuqinë qytetarëve. Përpara për të shpëtuar Shqipërinë e familjeve tona.”-tha Meta

Kategori
Uncategorized

Protesto ose vdis. Sepse vendi po shuhet. Po shfarosen banorët ditë pas dite.

Nga Basir Çollaku /


Drejtësia një mall me mall, më shumë se asnjëherë tej afatit të skadencës, ii bie vërdallë, pa ndaluar në stacionin e ligjit.


Mungojnë më shumë të njohur, të kthyer në ikanakë halli për të ardhmen e fëmijëve. Punët rrallëkujt i shkojnë mbarë.

Një e re nga Kenia, emigrante e rastësisë, apo fatit tē keq, u masakrua pas pune dhe polica u bë keq se u zbulua mjerisht ngjarja, apo sepse shpëtoi nga barbaria e dhunës e reja.

Autorët.??!

Protesto ose vdis.

Sepse vendi po shuhet. Po shfarosen banorët ditë pas dite.


Ekonomia është berë shaka e zezë. Maskarenjte tanë të politikës, mbijnë nga ofshoret dhe blejne të ardhmen, e dekadave.

Eunukë strategjikë po zhbëjnë Shqipërinë, përzënë shqiptarët.

Sot rradha është të shkulet me çdo lloj mjeti nga karriket, Rama dhe lukunia pas tij.

Nesër çdo i ngjashëm. Pa hezitim kompromentues.


Shqipëria po kthehet në një ishull ku do të jetojnë diktatorët e rinj të politikës dhe pak qindra mijëra shërbëtorë, skllevër modernë, një fermë mishi njerëzorë, nga turma e pamundur për t’ia mbathur, e padobishme për të qëndruar.

Nuk është partiake, nuk është as politike, as e tyre, por kundra tyre.
Rama hap rradhën. Të tjerë plot në listë.

Ujqërit dhe hienat njëlloj shqyejnë, pavarësisht llojit të lëkurës..

Protesta është emergjencë të nisë e fortë, ashpër, e egër, si skaner largimesh të mëdha..
Në fund ajo që do të mbetet, nuk do të jetë as e djeshme, as e sotme.

Kategori
Uncategorized

Vëllezërit akuzohen për spiunazh për Rusinë – punonte në Säpo.

Vëllai i madh – një drejtues i rangut të lartë i një autoriteti me shërbim të gjatë në qeveri – thuhet se ka vepruar si një i ashtuquajtur nishan dhe ka infiltruar autoritetet. 

Sipas prokurorëve, vëllai i vogël ndihmoi në planifikimin e krimeve, por ishte gjithashtu përgjegjës për trajtimin e kontakteve me Rusinë dhe GRU-në.

Është vëllai i vogël që dyshohet se ka dorëzuar informacionin dhe ka marrë dëmshpërblim.

Prova të siguruara
Në aktakuzë rezulton se vëllai i madh pas punësimit në Forcat e Armatosura kishte akses në “dokumente shumë të ndjeshme” në kompjuterin e tij privat.

Sipas aktakuzës
Qeveria është e informuar për akuzat sepse ka të bëjë me sigurinë e mbretërisë.

Ndër të tjera, Ministrisë së Jashtme mund t’i duhet të marrë disa masa para se të bëhen të ditura detajet.

Disa pjesë të provave qendrore kundër vëllezërve janë aq sekrete saqë ka rregulla të veçanta në lidhje me materialin.

“Ai nuk është dorëzuar as në gjykatë, por do të shfaqet në sallën e gjyqit”, thotë prokurori Mats Ljungqvist.

Gjuetia për mikrofona të fshehur

Pothuajse i gjithë gjyqi, i cili fillon më 17 nëntor, po zhvillohet me dyer të mbyllura. Para fillimit të gjykimit do të merren një sërë masash sigurie. Ndër të tjera, salla e gjyqit do të kontrollohet në kërkim të mikrofonave të fshehura spiun.

E gjithë gjykata me gjyqtarë, regjistrues dhe juria është kontrolluar siguria.

Dy vëllezërit e dyshuar, me origjinë iraniane, ndodhen në paraburgim prej shumë kohësh.

Vëllai i madh u arrestuanë mungesë të tij në mëngjesin e 15 shtatorit të vitit të kaluar dhe u arrestua pesë ditë më vonë pasi u ndalua tre ditë më vonë me dyshimin për spiunazh të rëndë.

Burri ka lindur në vitin 1980, i martuar dhe ka disa fëmijë.
Ai përshkruhet si një nishan si personazhet në filmat spiun, flet rrjedhshëm persisht dhe ka dy diploma universitare nga Universiteti i Upsala-s.

Kur burri u arrestua, ai punonte si drejtues i lartë i autoritetit me një pozicion të ndjeshëm që lidhej me sigurinë e mbretërisë.
Do të duheshin gati dy muaj para se prokurori të kërkonte arrestimin e vëllait të tij të vogël.

Vëllai i vogël u arrestuapasditen e 15 nëntorit dhe u arrestua mëngjesin e ditës pasardhëse.

Më 19 nëntor të vitit të kaluar, burri u arrestua.

Kërkonte të bëhej oficer policie

Burri, i lindur në vitin 1987, donte të bëhej polic. Ai dështoi në përpjekjen e parë të pranimit, por hyri në Akademinë e Policisë kur aplikoi përsëri. Por, njeriu që sot dyshohet se është spiun e ka ndërprerë shkollimin pas një semestri. Më vonë, ai studioi në universitet pa të njëjtat rezultate dhe karrierë të suksesshme si vëllai i tij i madh. 

Sipas informacioneve, vëllai i vogël është punësuar në policinë e Sigurimit për detyra të veçanta. Nuk dihet se për çfarë zbatohen këto detyra.

Të dy vëllezërit kanë qenë në paraburgim për spiunazh të rëndë dhe gjykata e rrethit ka vendosur kufizime të veçanta, që nënkuptonin se ata nuk lejoheshin të lexonin gazeta, të shikonin televizor apo të dëgjonin radio. Vëllai i madh ka marrë vizita nga të afërmit e tij. Por në çdo vizitë, një hetues nga Säpo është ulur dhe ka dëgjuar.

Pjesa më e madhe e hetimeve disa mijëra faqesh është e klasifikuar dhe do të mbetet e tillë.

– Bëhet fjalë për sigurinë e mbretërisë dhe disa informacione do të shkaktonin dëme të mëdha nëse do të dilnin jashtë, thotë një burim.

Dëmi i shkaktuar nga spiunazhi i dyshuar i vëllezërve përshkruhet si “shumë i rëndë, madje edhe katastrofik në disa pika”, ka thënë më parë një burim i Expressen. 

UNAZA E SPIUNAZHIT – KJO KA NDODHUR

Afera e spiunazhit u zbulua në shtator 2021 kur Säpo hyri dhe arrestoi një zyrtar të lartë qeveritar. Disa javë më vonë, u arrestua edhe vëllai i vogël i burrit, një person i vetëpunësuar. Spiunazhi dyshohet se vazhdon prej të paktën dhjetë vitesh

Dyshimi penal sot ndaj vëllezërve është spiunazh i rëndë. 

Burrat janë me origjinë iraniane.

• Vëllai i madh, kreu i autoritetit, është 42 vjeç dhe ndodhet në paraburgim që prej 23 shtatorit të vitit të kaluar. Burri ka mbajtur disa poste të ndjeshme brenda Policisë së Sigurisë dhe shërbimit të inteligjencës dhe sigurisë ushtarake (Must). 

Sipas informacioneve të mëparshme në Dagens Nyheter, ai ka punuar gjithashtu brenda KSI-së top-sekret, e cila kryen aktivitete agjentësh jashtë Suedisë dhe gjithashtu rekruton agjentë/spiunë.

• Vëllai i vogël është 35 vjeç dhe më parë ka ndjekur Akademinë e Policisë, por i ka ndërprerë studimet pas një semestri. I cilësuar sot si i vetëpunësuar, por pa të ardhura vitet e fundit.Trego më shumë

Të dy vëllezërit e mohojnë keqbërjen

Për Policinë e Sigurisë, rrjeti i dyshuar i spiunazhit është tepër i turpshëm, sepse pjesërisht ka të bëjë me një person që punonte për disa vite në Policinë e Sigurisë, dhe pjesërisht sepse ishte në gjendje të punonte pothuajse i pashqetësuar me spiunazhin e tij të dyshuar si brenda Säpo-s ashtu edhe në Forcat e Armatosura. Në vendin e fundit të punës, ai u vendos për pak më shumë se tre vjet në pjesën e fshehtë të fshehtë, Inteligjencës Ushtarake dhe Shërbimit të Sigurisë, Must, që është pjesë e drejtimit qendror të Forcave të Armatosura. Punësimi në Must përshkruhet si “menaxher projekti dhe analist”.

Sipas informacioneve të publikuara më parë, spiunimi duhet të ketë vazhduar nga 1 marsi 2011 deri në muajin kur të dy u arrestuan në shtator të vitit të kaluar.

– Klienti im mohon çdo keqbërje. Kur të vijë aktakuza nesër në mëngjes, do të japim një koment më të detajuar, thotë avokati Anton Strand, i cili mbron vëllain e madh.

Avokati Björn Sandin caktohet në mbrojtje të vëllait të vogël, i cili gjithashtu shpjegoi se klienti i tij hedh poshtë dyshimet penale

Kategori
Uncategorized

Sonte vertete do ngre dolli

Urviola Gjata /

Sonte vertete do ngre dolli
u zgjova e sheruar nga plaget
me behet ilaç çdo pike qe pi
per shpirtin qe kerkon te laget.

Jo, s’dihem bosh e s’kam asnje peng
jam e qete si lengu ne gote
ka plot te keqija dhe te mira ne jete
po shpirti im veç te mira provofte

Sonte vertete do ngre dolli.
u zgjova e sheruar nga plaget
me behet ilaç çdo pike qe pi
per shpirtin qe kerkon te laget
Jo, s’dihem bosh e s’kam asnje peng..

Kategori
Uncategorized

American media : -SËRBIAN War CRIMES .

During the First Balkan War of 1912-13, Serbia and Montenegro after expelling the Ottoman forces in present-day Albania, Kosovo and North Macedonia, committed numerous war crimes against the Albanian population, which were reported by the European, American and Serbian opposition press. In order to investigate the crimes, the Carnegie Endowment for International Peace formed a special commission, which was sent to the Balkans in 1913. Summing the situation in Albanian areas, Commission concludes:

ENDLESS SERBIAN WAR CRIMES

“Houses and whole villages reduced to ashes,

Unarmed and innocent populations massacred en masse,

Incredible acts of violence, pillage and brutality of every kind –

Such were the means which were employed and are still being employed by the Serbo-Montenegrin soldiery, with a view to the entire transformation of the ethnic character of regions inhabited exclusively by Albanians.” ~

Report of the International Commission on the Balkan Wars

The goal of the forced expulsions and massacres of ethnic Albanians was a statistic manipulation before the London Ambassadors Conference which was to decide on the new Balkan borders. The number of victims in Kosovo under Serbian control in the first few months was estimated at about 25,000 people. Highest estimated number of total casualties during the occupation in all the Albanian areas under Serbian control was about 120,000 Albanians of both sexes and all ages.

Even one Serb Social Democrat (Dimitrije Tucović) who had served in the army previously, commented on the disgust he had for the crimes his own people had committed against the Albanians, describing in great detail heaps of dead, headless Albanians in the centers of a string of burnt towns near Kumanovo and Skopje:

Entire Albanian villages had been turned into pillars of fire… In all its fiery monotony this picture was repeated the whole way to Skopje…

For two days before my arrival in Skopje the inhabitants had woken up in the morning to the sight, under the principal bridge over the Vardar- that is, in the very centre of the town-

🔻Of heaps of Albanian corpses with severed heads.

Some said that these were local Albanians, killed by the chetniks, others that the corpses were brought down to the bridge by the waters of the Vardar.

What was clear was that these headless men had not been killed in battle.

KRIME TË LUFTËS SERBE PA SHUME

Gjatë Luftës së Parë Ballkanike të viteve 1912-13, Serbia dhe Mali i Zi pasi dëbuan forcat osmane në Shqipërinë e sotme, Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut, kryen krime të shumta lufte kundër popullsisë shqiptare, të cilat u raportuan nga shtypi opozitar evropian, amerikan dhe serb. . Për të hetuar krimet, Carnegie Endowment for International Peace formoi një komision të posaçëm, i cili u dërgua në Ballkan në vitin 1913. Duke përmbledhur situatën në zonat shqiptare, Komisioni përfundon:

“Shtëpi dhe fshatra të tëra të kthyera në hi, popullata të paarmatosura dhe të pafajshme të masakruara masivisht, akte të pabesueshme dhune, plaçkitje dhe brutalitete të çdo lloji – të tilla ishin mjetet që përdorën dhe vazhdojnë të përdoren nga ushtria serbo-malazeze, me një pikëpamje për të gjithë transformimin e karakterit etnik të rajoneve të banuara ekskluzivisht nga shqiptarët”. ~ Raport i Komisionit Ndërkombëtar për Luftërat Ballkanike

Qëllimi i dëbimeve dhe masakrave të dhunshme të shqiptarëve etnikë ishte një manipulim statistikor përpara Konferencës së Ambasadorëve të Londrës, e cila do të vendoste për kufijtë e rinj ballkanikë. Numri i viktimave në Kosovën nën kontrollin e Serbisë në muajt e parë vlerësohej në rreth 25,000 persona. Numri më i lartë i vlerësuar i viktimave totale gjatë pushtimit në të gjitha viset shqiptare nën kontrollin serb ishte rreth 120,000 shqiptarë të të dy gjinive dhe të të gjitha moshave.

Madje edhe një socialdemokrat serb (Dimitrije Tucoviq) i cili kishte shërbyer më parë në ushtri, komentoi neverinë që kishte për krimet që kishte bërë populli i tij kundër shqiptarëve, duke përshkruar me shumë detaje grumbujt e shqiptarëve të vdekur e pa kokë në qendrat e një varg qytetesh të djegura afër Kumanovës dhe Shkupit:

…tmerret në fakt filluan sapo kaluam kufirin e vjetër. Nga pesë pasdite. po i afroheshim Kumanovës. Dielli kishte perënduar, kishte filluar të errësohej. Por sa më i errët të bëhej qielli, aq më i ndritshëm ishte ndriçimi i frikshëm i zjarreve kundër tij. Djegia po ndodhte përreth nesh. Fshatra të tëra shqiptare ishin kthyer në shtylla zjarri… Me gjithë monotoninë e saj të zjarrtë kjo pamje u përsërit gjatë gjithë rrugës për në Shkup… Dy ditë para mbërritjes sime në Shkup, banorët ishin zgjuar në mëngjes me pamjen, nën urën kryesore mbi Vardar – domethënë në qendër të qytetit – grumbuj kufomash shqiptare me koka të prera. Disa thanë se këta ishin shqiptarë vendas, të vrarë nga çetnikët, të tjerë se kufomat i zbritën në urë nga ujërat e Vardarit. Ajo që ishte e qartë ishte se këta burra pa kokë nuk ishin vrarë në betejë.

Në foto, gazeta New York Times, duke raportuar këto krime lufte në numrin e saj të 31 dhjetorit 1912.

Kategori
Uncategorized

The British ambassador as Rama/ Attacks the English media and “walks” with Veliaj

With Minister Margariti. 😉

In fact, he will not be remembered for anything in his country, nor in Albania, except for the poses and decor next to Veliaj.

But the Albanian reality is not the night club rides with Veliaj nor the pictures in the embassy with the symbol of Albanian corruption, Ilir Beqaj.

He must remember that he is an ambassador in a narco-state, which is run by crime and is also endangering his country because of crime.

In the meantime, he will be remembered for the fact that he lied to his government, presenting a former Albanian immigrant to England, as a high official of the DP. This was used as an argument by his government, while the former immigrant is not even a member of the DP.

It would be good for the media of his country to take a look at this and understand that the Albanian reality is eclipsed even by such diplomats, who are more concerned with their country than with the problems of their country. Of course, the problems of Albania.


Ambasadori britanik si Rama/ Sulmon mediat angleze dhe ‘shëtit’ me Veliajn


Mes lajmeve të këqija, në kulmin e shpopullimit masiv, teksa numri i shqiptarëve që largohet drejt Britanisë së Madhe nuk prezantohet më me numra, por me përqindje popullsie, mediat britanikë vërshuan në Shqipëri.

Një lajm i mirë ishte se reportazhet e shumta të këtyre gazetave, të majta apo të djathta qofshin, theksonin se shqiptarët po largohen masivisht për shkak të korrupsionit, krimit të organizuar dhe varfërisë masive.
Në kohën kur britanikëve po u prezantohej realiteti siç është, ku faji binte mbi qeverinë shqiptar, kryeministri Edi Rama e humbi toruan dhe nisi të sulmonte me një fjalor të çmendur. Por për ironi, sulmeve të tij iu bashkua sot edhe ai që duhej të ishte zëri i britanikëve në Shqipëri, vetë ambasadori Alastair King-Smith. Ai tha se është i zhgënjyer nga raportimet e medieve britanike për Shqipërinë.
“Më duhet të them se jam i zhgënjyer nga raportimet e mediave angleze lidhur me Shqipërinë. Dhe unë dua të tregoj se sa e vlerësoj komunitetin shqiptar në Britani. Por njëkohësisht unë jam këtu dhe shikoj se sa vend i bukur dhe mikpritës është Shqipëria, dhe po inkurajoj mediat që të shikojnë këtë pjesë, që edhe britanikët të vijnë dhe ta vizitojnë. Shpresoj që të kemi sa më shumë raportime pozitive dhe që britanikët të vijnë këtu”, foli ai me gjuhën e Edi Ramës dhe Erion Veliajt.Në fakt nuk do mbahet mend për ndonjë gjë në vendin e tij dhe as në Shqipëri, përveçse pozave dhe dekorit në krah të Veliajt.

Mirëpo realiteti shqiptar nuk janë xhirot nëpër klubet e natës me Veliajn dhe as pozat në ambasadë me simbolin e korrupsionit shqiptar, Ilir Beqaj.

Ai duhet të kujtojë se është ambasador në një narko-shtet, i cili drejtohet nga krimi dhe prej krimit po rrezikon edhe vendin e tij.

Ndërkohë do kujtohet për faktin se gënjeu qeverinë e tij, duke e paraqitur një ish-emigrant shqiptar në Angli, si funksionar të lartë të PD-së. Ky u përdor si argument nga qeveria e tij, ndërkohë që ish-emigranti nuk është as anëtar i PD-së.

Do ishte mirë që mediat e vendit të tij të hedhin sytë edhe nga kjo gjë dhe të kuptojnë se realiteti shqiptar eklipsohet edhe nga të tillë diplomatë, që më shumë mendjen e kanë te tuxedo se te hallet e vendit të tij. Sigurisht dhe hallet e Shqipërisë.
Kategori
Uncategorized

Lista e kërkesave të Erdoganit për të pranuar Suedinë në NATO

Por ndërsa Turqia dhe Erdogan po përpiqen të bëjnë që bota ta klasifikojë YPG-në si terroriste, grupi ka qenë forca e armatosur më e fortë në aleancën që luftoi kundër grupit terrorist IS.

Kryeministri suedez dhe ministri i jashtëm i kanë përshkruar milicinë e armatosur kurde YPG në Siri si “të dyshimtë” për shkak të lidhjeve të ngushta me grupin terrorist PKK.
Edhe qeveria e mëparshme e Suedisë ka shkruar në marrëveshjen trepalëshe midis Turqisë dhe Finlandës se nuk do të mbështesë milicinë YPG ose degën e saj politike PYD.

Bashkëpunimi i ngushtë i SHBA-së dhe një numri vendesh të NATO-s me milicitë kurde në Siri ka qenë prej kohësh një flamur i kuq për Erdoganin dhe tani ai po përpiqet të bëjë presion si Suedinë ashtu edhe Finlandën për lëshime.
Grupet luftarake kurde luajten nje rol te rendesishem në luftën për të dëbuar terroristët e IS

Administrata kurde në Sirinë veriore ka mbajtur prej kohësh mijëra luftëtarë të huaj të IS dhe familjet e tyre të mbyllur në burgje dhe kampe.

Turqia ka kërkuar që Suedia të ekstradojë një numër personash që Turqia konsideron se kanë lidhje me grupet terroriste, por ka shumë informacione të ndryshme se sa janë të përfshirë dhe nëse është e mundur ekstradimi i tyre.

Në një konferencë për shtyp, Erdogan korrigjoi gazetarin e Sveriges Radio dhe tha se ka kërkesa që 73 persona të ekstradohen.

Kohët e fundit, kërkesat për ekstradim nuk janë shprehur aq qartë nga ana e Turqisë.
Përveç kësaj, Turqia ka kërkuar që Suedia të mos ketë kufizime ndaj industrisë turke të mbrojtjes.

Në lidhje me pushtimin e Turqisë në pjesë të Sirisë veriore në vitin 2019, Suedia refuzoi aplikimet nga kompanitë që donin të eksportonin pajisje ushtarake në Turqi dhe ish-ministrja e jashtme Ann Linde ka shtyrë çështjen që BE-ja duhet të ketë një embargo armësh kundër Turqisë.

Tani Suedia është përkulur për këtë çështje dhe ka lejuar eksportin e pajisjeve ushtarake në Turqi.

A jane keto lëshimet e Suedisë dhe çfarë fuqie ka Turqia kur vjen puna për të lejuar Suedinë në aleancën e mbrojtjes së NATO-s.

Kategori
Uncategorized

Policia suedeze vlerëson se mijëra njerëz jetojnë me identitete të rreme në Suedi.

Sekuestrohen sende të falsifikuara brenda një jave …

A e dini se kë po punësoni në të vërtetë?

Në vend të kësaj, shumica e falsifikimit zbulohen gjatë kontrolleve të policisë, në një kohë kur dëmi shpesh i është bërë tashmë kompanisë në fjalë, e cila mund të jetë ekspozuar ndaj vjedhjeve, krimit të brendshëm dhe spiunazhit.

Duke punësuar dikë me një identitet të rremë, kompanitë rrezikojnë probleme me çështjet e sigurimeve apo edhe të jenë fajtore për shkeljen e ligjit për të huajt.

Ne kemi folur me Gustaf Broman, CEO dhe themelues i Sistec, përse nevojitet vërtetimi i identitetit dhe si të kryhet vërtet një vërtetim.

Si vërtetoni vërtet një identitet?

Për të kontrolluar nëse është personi i duhur, kërkohet një takim fizik ku mund të kontrollojmë të gjitha dokumentet në mënyrë elektronike dhe t’i shqyrtojmë ato nga eksperti i dokumenteve.

Gjatë takimit, imazhi në dokumentin e identifikimit krahasohet edhe me personin që duhet të vërtetohet ID. A nuk mjafton të bësh kontrolle të sfondit?

Pse nuk mjafton të marrësh një kopje të dokumenteve të identitetit dhe të shikosh patentën e shoferit përpara se të shkruash kontratën?

Sot, identitetet e falsifikuara janë bërë aq mirë saqë kërkohen pajisje teknike dhe një takim fizik për të përcaktuar vërtetësinë dhe vlefshmërinë.

Lejet e drejtimit janë mbi të gjitha provë që ju lejohet të drejtoni automjete të llojeve të ndryshme, por nuk vërtetojnë kombësinë.

Numri i lejeve të drejtimit të rreme është rritur gjithashtu në mënyrë eksponenciale.

Nëse një person është i punësuar në një rol që kërkon patentë shoferi, autenticiteti i patentës së shoferit duhet të sigurohet në lidhje me vërtetimin e duhur të identitetit.

Çfarë mund të bëjnë kompanitë për të shmangur punësimin e dikujt me identitet të rremë? Sigurohuni që, si pjesë e procesit të rekrutimit, të përdorni një kompani të specializuar për të vërtetuar identitetin e personit me të cilin do të punësoni ose do të nënshkruani një kontratë.

Vet du vem du egentligen anställer?

Polisen uppskattar idag att hundratusentals människor lever under falsk identitet i Sverige. Samtidigt är falska identiteter och falska arbets- och uppehållstillstånd mycket svåra att upptäcka. Det krävs både teknisk utrustning och specialkompetens för att genomföra en riktig identitetsvalidering, någonting en rekryterande chef eller hyresvärd i de flesta fallen saknar.

Istället avslöjas de flesta förfalskningar vid poliskontroller, i ett läge då skadan ofta redan är skedd för företaget i fråga som kan ha utsatts för stölder, insiderbrott och spionage. Genom att anställa någon med falsk identitet riskerar företag problem vid försäkringsärenden eller till och med att göra sig skyldiga till brott mot utlänningslagen.
Vi har pratat med Gustaf Broman, vd och grundare av Sistec, om varför identitetsvalidering behövs, och hur man egentligen genomför en validering.


Förfalskningar beslagtagna under en vecka
Hur validerar man en identitet på riktigt?

– För att kunna kontrollera att det är rätt person krävs ett fysiskt möte där vi kan kontrollera alla handlingar elektroniskt och låta en dokumentexpert granska dem. Under mötet jämförs även bilden på ID-handlingen med personen som ska ID-valideras.

Räcker det inte att göra bakgrundskontroller?

– Bakgrundskontroller är ett viktigt redskap för att se till att företaget har rätt beslutsunderlag inför en nyrekrytering. Men om man inte har startat processen genom att säkerställa vem man egentligen gör bakgrundskontrollen på så är den inte meningsfull.

Varför räcker det inte att ta en kopia på ID-handlingar och titta på körkortet inför avtalsskrivande?

– Idag är förfalskade identiteter så pass välgjorda att det krävs teknisk utrustning och ett fysiskt möte för att avgöra äkthet och giltighet.

Körkort är framför allt ett bevis på att du får köra olika typer av fordon men påvisar inte nationalitet. Mängden falska körkort har även ökat lavinartat. Ska en person anställas i en roll som kräver körkort, så bör äktheten på körkortet säkerställas i samband med en riktig identitetsvalidering.

Vad kan företag göra för att undvika att anställa någon med en falsk identitet?

Se till att ni, som en del av rekryteringsprocessen, tar hjälp av ett specialiserat företag för att validera identiteten på personen ni ska anställa eller skriva avtal med.

Gränspolisen, Skatteverket, Migrationsverket och en rad andra myndigheter har det senaste året påbörjat åtgärder för att angripa problemet. Svenska arbetsgivare skulle kunna vara till stor hjälp i det här arbetet genom att endast anställa personal efter säkerställd identitet.

Sistec grundades 2019 och har idag 23 dokumentstekniker utspridda på 19 orter runtom i Sverige.

Kategori
Uncategorized

Berisha: The Greater Serbia project is in the essence of current dispute with Kosovo, Albanians will react as a single nation

“The current crisis between Kosovo and Serbia is in essence the project of Greater Serbia and the conflict that ‘Big Putin’ and ‘Little Putin’ want to ignite in the Balkans.

Edi Rama is and remains a vassal of little Putin, and this explains his pseudo-reaction to a not-so-small brawl and this very late pseudo-reaction.

However, I want to emphasize that in any circumstances, Vučić must be clear that the Albanians will react as a single nation and he should not count on his vassal in Tirana help, because Albanians know he is only a tool and his nation’s traitor”.

Kategori
Uncategorized

Despotit nuk i intereson liria e fjalës apo ndonjë e drejtë njerëzore.

I ulur në tavolinën e kuzhinës në Suedi – dëgjoi Erdoganin që e veçoi atë si terrorist

Vetë Bülent Kenes ishte ulur në tryezën e darkës kur dëgjoi emrin e tij të përmendur nga presidenti në Ankara:

 • U përpoqa të mos tregoja se sa e befasuar isha për familjen time.

Në takimin e përbashkët për shtyp me kryeministrin Ulf Kristersson (M) , Presidenti Rexhep Tajip Erdogan përmendi një emër të vetëm kur foli për ekstradimet.

Një person është në Suedi, do ta emëroj: Bülent Kenes.

Bülent Kenes është gazetar, ish kryeredaktor i gazetës në gjuhën angleze Today’s Zaman dhe studiues në Qendrën Evropiane për Studime të Populizmit (ECPS) me qendër në Bruksel.

Të martën, ai u ul dhe pa një konferencë shtypi me vonesë pothuajse një orë në shtëpinë e tij në zonën e Stokholmit kur ishte mesditë.

 • Gruaja ime bërtiti se duhet të hamë darkë me fëmijët dhe për fat të keq unë e solla telefonin në tavolinë dhe për fat të keq dëgjuam së bashku kur dëgjova emrin tim, thotë Bülent Kenes dhe vazhdon:
 • U përpoqa të mos tregoja se sa e befasuar isha për familjen time, sepse gruaja ime ishte shumë e tronditur.

Në Turqi, Bülent Kenes është arrestuar ndër të tjera për shkak se kishte “fyer” presidentin Rexhep Tajip Erdogan në Twitter.

Verën e kaluar, kur media turke publikoi një listë me 33 persona që Turqia kërkoi ekstradimin, Bülent Kenes ishte aty. Personat në listë u publikuan me emra, foto dhe adresa shtëpie në gazetën Daily Sabbah, diçka që Ekot ishte i pari që e raportoi këtë verë.

Bülent Kenes është një nga disa në listën e akuzuar se ka ndihmuar në planifikimin e përpjekjes për grusht shteti në vitin 2016. Presidenti Erdogan lëshoi një dekret për mbylljen e gazetës Today’s Zaman pas përpjekjes për grusht shteti dhe u lëshua një urdhër arresti për të gjithë rreth 50 punonjësit.

Gazeta Today’s Zaman ka lidhje me lëvizjen Gylen, e cila cilësohet si terroriste në Turqi dhe të cilën Erdogan e akuzoi se qëndron pas përpjekjes për grusht shteti gjashtë vjet më parë.

Bülent Kenes thotë se nuk është vërtet i befasuar nga kërkesat e përsëritura të Erdoganit për ekstradimin e tij.

Në fillim të këtij viti, ai u thirr nga Säpo sepse ishte në listën e personave që Turqia kërkonte të ekstradoheshin.

 • Ata donin një intervistë me mua. Unë kam shkuar në mbledhje, kam dhënë dëshminë time më 2 mars të këtij viti dhe në bazë të kësaj do të bëjnë deklaratë, thotë ai.

Ai është ende në pritje të një përgjigje nga gjykata suedeze nëse ekstradimi refuzohet apo miratohet.

Bülent Kenes thotë se nuk ka frikë.

Kategori
Uncategorized

Në vitin 2024, ne do të rimarrim atë shtëpi të madhe, fantastike të bardhë.

”Lajm shumë i madh”

”Lajm shumë i madh”

– Dy vjet më parë ne ishim një komb i madh dhe do të jemi përsëri një komb i madh.
Për të mos pakësuar rëndësinë e zgjedhjeve shumë të rëndësishme të nesërme, tha Trump.
Por.
– Kam një njoftim shumë të madh të martën, më 15 nëntor nga Mar-a-Lago.
Brohoritjet nga mbështetësit në Dejton ishin të mëdha.
Komentet e hershme në mediat amerikane mbrëmë vonë supozuan se “njoftimi i madh” ka të bëjë me një përpjekje të re për të fituar një mandat të dytë si president.
Ashtu si në të kaluarën që kur Joe Biden mori presidencën, pjesë të mëdha të fjalimit të natës trajtuan padrejtësinë e perceptuar ndaj të cilit ai ishte nënshtruar.

The Red Wave ! Tomorrow is another day !

”Fitorja epike”

”Fitorja epike”

– U ngrita dy herë.
Kam fituar dy herë dhe kam bërë shumë më mirë herën e dytë me miliona më shumë vota në 2020 sesa në 2016, tha Trump.

Hapi i parë për të shpëtuar Shtetet e Bashkuara është të fitojmë një fitore epike për republikanët nesër, tha ai përpara zgjedhjeve afatmesme të martën.
– Në vitin 2024, ne do të rimarrim atë shtëpi të madhe, fantastike të bardhë

Kategori
Uncategorized

Berisha: The Port of Durrës is the largest cocaine port in the world

In the press statement from the PD headquarters, the chief democrat Berisha said that this mass exodus of Albanians is dictated by this government that has no law and morality, by this government that kills the hope of Albanians, by this government that hands over all the systems of the police, TIMS, MEMEX, the entire 30-year file of the police, as it opens the doors for mass removal to other countries, as it opens the doors for the export of crime to the four corners of the world, wears the garb of a pseudo-patriot and swears like an ordinary on the street.

“Edi Rama should know well that the export of crime is one of the most serious acts that a country can do to its neighbors and other countries.


The fight against organized crime is one of the major obligations of international security and cooperation. In this context, I condemn with the greatest force, these attitudes which lie at the foundation of the Albanian drama that is played out in the English Channel.


Of course, I reject any labeling of Albanians. Edi Rama’s government is a criminal and the main criminal. It is Edi Rama himself, his ministers and offices. Who reached to such a degree as to eliminate all controls at the country’s borders.


See what happens in the Port of Durrës. For six consecutive months, the port was left out of control. Tons of cocaine landed. They went to Europe.


Now that the whole world was alerted, they are now flocking. At the port, all the authorities are involved in cocaine trafficking.
The port has turned into the biggest cocaine port in the world and Edi Rama tries to cover this up with ordinary insults, attacks and the vocabulary of a man like him.”

Berisha: Porti i Durrësit është porti më i madh i kokainës në botë


Ne deklaraten per shtyp nga seloia e PD, kreydemokrati Berisha tha se kjo ikje masive e shqiptarëve diktohet nga kjo qeveri që nuk ka ligj e moral, nga kjo qeveri që vret shpresën e shqiptarëve, nga kjo qeveri që pasi i dorëzon krimit të gjitha sistemet e policisë, TIMS, MEMEX, të gjithë kartotekën 30-vjeçare të policisë, pasi hap dyert për largimin masiv në vende të tjera, pasi hap dyert për eksportin të krimit në katër anët e botës, vesh petkun e pseudopatriotit dhe shan si ordiner në rrugë.

“Edi Rama duhet ta dijë mirë se eksporti i krimit është një nga aktet më të rënda që një vend mund të bëjë ndaj fqinjëve të tij dhe vendeve të tjera.
Lufta kundër krimit të organizuar është një nga detyrimet më madhore të sigurisë dhe bashkëpunimit ndërkombëtar.

Në këtë kontekst, dënoj me forcën më të madhe, këto qëndrime të cilat qëndrojnë në themel të dramës shqiptare që luhet në La Manshe.
Sigurisht hedh poshtë çdo etiketim të shqiptarëve. Kriminele dhe kryekriminele është qeveria e Edi Ramës. Është vetë Edi Rama, ministrat dhe zyrtrët e tij. Të cilët arritën deri në atë shkallë sa të zhdukin çdo kontroll në kufijtë e vendit.

Shihni çfarë ndodh në Portin e Durrësit. Për gjashtë muaj rresht, porti u la jashtë kontrollit. Zbarkuan tonelata kokainë. Ato shkuan drejt Europës.

Tani pasi u alarmua e gjithë bota, tani janë dyndur. Në port, të gjithë autoritetet janë të përfshirë në trafikun e kokainës.

Porti është shndërruar në portin më të madh të kokainës në botë dhe Edi Rama përpiqet që t’i mbulojë këto me sharje ordineri, me sulme dhe fjalor të një njeriu si ai.”
Kategori
Uncategorized

Berisha: Rama, vasal i Erdoganit! Ka ndërtuar një xhami dhe kërkon të sundojë një Shqipëri

Kreu i PD, Sali Berisha, ka organizuar këtë pasdite një takim me prindër dhe mësues të kopshtit Turgut Ozal. Berisha shprehet se kryeministri Edi Rama pranon që Shqipëria të trajtohet si një vend vasal i Ankarasë ndërsa shtoi më tej se Erdogan s’mund të sundojë në vendin tonë vetëm sepse ka ndërtuar një xhami.

Sali Berisha u shpreh se kolegji ‘Mehmet Akif’ ka nxënësit në universitet me të mira të botës dhe ekselenca, i ka pedagogë në universitetet më të graduara në SHBA, ndërsa kryeministri Edi Rama i vë drynin.

Dikush mund të pyesë se pse ky po merret tani me presidentin e Turqisë. Jo, merrem dhe do të merrem sepse dua që këta fëmijë të jenë zotër të vendit të tyre dhe vendimet për ta të mos i marrë Turqia, askërkush, ti marrin shqiptarët. Sigurisht kjo është rruga.

Por çfarë marrëveshje ka mes Shqipërisë dhe Turqisë që të mbyllen kopshtet e fëmijëve, shkollat.

Nga më të shkëlqyerat. Kolegji ‘Mehmet Akif’ i ka nxënësit në universitet me të mira të botës. Ekselenca, i ka pedagogë në universitetet më të graduara në SHBA dhe ky merr i ve drynin.

Pse, sepse ai tjetri atje e konsideron Shqipërinë si një provincë të Turqisë.

Unë jam shumë i revoltuar dhe ju garantoj se do të jem një zë i fuqishëm në mbrojtje tuaj. E gjithë Shqipëria është me ju.

Kjo që ka ndodhur është në shkeljen më flagrante të të drejtave të fëmijëve, të Konventës Europiane të të Drejtave të Njeriut që ne jemi firmëtarë.

Do të shikohet mundësia e padisë së tij, në të gjitha gjykatat. Ky është akt terrorist ndaj fëmijëve, që e ushtron Edi Rama me urdhër të padronit të tij. Kjo është e vërteta.

Kur arrin dhe merr një vendim për të ua mbyllur kopshtin 250 fëmijëve, prisni ju se çfarë do të ndodhë me Komunitetin Mysliman. Por unë këtë e quaj më të rëndësishme, këtë të kopshtit e quaj të papranueshme. Është akt terrorist psikologjik ndaj fëmijëve.

Kategori
Uncategorized

Berisha said that Edi Rama is deliberately interfering in British domestic politics, playing the game of his English left-wing advisers.

The main author of this human drama is Edi Rama. It’s his terrible connections with corruption, it’s his thefts in affairs worth hundreds of millions, it’s the kidnapping of the vote, which makes these citizens hopeless in their country, it’s the strong connections with crime and drugs of Edi Rama, Olsi Rama and other governors.

Edi Rama is engaged in a political battle in Britain, advised by advisers who want to turn the internal issue into a political point,

Edi Rama goes from one conference to another, using ordinary language, which shows that he does not have the minimum of human education.

Hate based language. For his interests, he is ready to use any word and take any position.

This mass flight of Albanians is dictated by this government that has no law and morality, by this government that kills the hope of Albanians, by this government that after handing over to crime all the police systems, TIMS, MEMEX, the entire 30-year file of of the police, as it opens the doors for mass deportation to other countries, as it opens the doors for the export of crime to the four corners of the world, wears the garb of a pseudo-patriot and swears like an ordinary on the street,” said Berisha.

Berisha: Rama po ndërhyn qëllimisht në politikën e brendshme britanike

Kryetari demokrat, Sali Berisha, tha sot se Edi Rama është fajtori kryesor i dramës së shqiptarëve që po largohen masivisht. Berisha tha se Edi Rama po ndërhyn qëllimisht në politikën e brendshme britanike për llogari të këshilltarëve të tij të majtë.

Një ditë më parë, mediat konservatore britanike e akuzuan Ramën se po vepron për llogari të këshilltarit laburist, Alastair Campbell.“Unë sot gjithashtu dua të denoncoj qëndrimet e Edi Ramës ndaj problemeve të mëdha, ndaj dramës shqiptare në kanalin e La Manshit.


Autor kryesor i kësaj drame njerëzore është Edi Rama. Janë lidhjet e tij të tmerrshme me korrupsionin, janë vjedhjet e tij në afera qindra milionëshe, janë rrëmbimi i votës, që i bën këta qytetarë të pashpresë në vendin e tyre, janë lidhjet e forta me krimin dhe drogën të Edi Ramës, Olsi Ramës dhe qeveritarëve të tjerë.


Edi Rama është angazhuar në betejë politike në Britani, i këshilluar nga këshilltarë që duan ta shndërrojnë çështjen e brendshme për pikë politike, Edi Rama kalon nga një konferencë në tjetrën, duke përdorur gjuhën ordinere, që tregon se nuk ka minimumin e edukatës njerëzore. Gjuhë që bazohet në urrejtje. Për interesat e tij është i gatshëm që të përdorë çdo fjalë dhe të mbajë çdo qëndrim.

Kjo ikje masive e shqiptarëve diktohet nga kjo qeveri që nuk ka ligj e moral, nga kjo qeveri që vret shpresën e shqiptarëve, nga kjo qeveri që pasi i dorëzon krimit të gjitha sistemet e policisë, TIMS, MEMEX, të gjithë kartotekën 30-vjeçare të policisë, pasi hap dyert për largimin masiv në vende të tjera, pasi hap dyert për eksportin të krimit në katër anët e botës, vesh petkun e pseudopatriotit dhe shan si ordiner në rrugë,” tha Berisha
Kategori
Uncategorized

Mos përdorni policinë për të trembur fëmijët tuaj.

Oficerja e policise Emma Andersson :

Ne policia varemi nga njerëzit që në fakt kujdesen për njerëzit e tjerë dhe që guxojnë të na kontaktojnë.

Ne jemi aty për të gjithë qytetarët dhe do të bëjmë gjithçka që kemi në dorë për t’ju ndihmuar kur jeni në një emergjencë akute.

Por ne nuk jemi asgjë pa të gjitha bisedat, vëzhgimet dhe guximin tuaj civil.

Shkruan / Oficerja e policise Emma Andersson :

Ne policia varemi nga ndihma e publikut. Pa të thirrurit, sinjalizuesit dhe dëshmitarët, ne jemi shumë prapa.

Si mund të ndihmojmë një grua të dhunuar në një apartament nëse askush nuk telefonon kur dëgjon goditje, britma apo thirrje për ndihmë?

Si do të bëjmë që dikush të dënohet për një sulm në qytet nëse askush nuk dëshmon?

Çdo vit disa fëmijë ndahen nga prindërit e tyre. Më pas jemi ne policët që do të kontrollojmë. Si në këmbë, me qentë tanë të policisë dhe me makinat e policisë. Është kaq e rëndësishme që fëmija të mësohet se policia është aty për të ndihmuar dhe është përgjegjëse për sigurinë dhe sigurinë. Gjëja më e keqe që mund të ndodhë është që një fëmijë të fshihet edhe më tej poshtë një bredhi ose të futet edhe më thellë në pyll për shkak të fjalëve “nëse nuk tregohesh mirë, do të vijë policia dhe do të të marrë”.

Mund të ketë raste të tjera kur një fëmijë duhet të thërrasë policinë për ndihmë, si p.sh. nëse njëri prind goditet nga prindi tjetër.

Nëse atëherë në të njëjtën kohë keni frikë se do të vijë policia dhe do t’ju marrë, mund të mos guxoni të telefononi. Dhe kjo bisedë mund të jetë ndryshimi midis jetës dhe vdekjes në skenarin më të keq.

Edhe nëse rriteni dhe kuptoni se ajo fjali nuk ishte vërtet e vërtetë, ajo që mësojmë në moshë të re është e rrënjosur thellë. Unë mendoj se shqetësimi në stomak rreth policëve që vijnë dhe marrin fëmijë “që nuk sillen” mund të jetë pavarësisht se ju vërtet e dini më mirë.

Ne policia varemi nga ndihma e publikut. Pa të thirrurit, sinjalizuesit dhe dëshmitarët, ne jemi shumë prapa. Si mund të ndihmojmë një grua të dhunuar në një apartament nëse askush nuk telefonon kur dëgjon goditje, britma apo thirrje për ndihmë? Si do të bëjmë që dikush të dënohet për një sulm në qytet nëse askush nuk dëshmon? Ne varemi nga njerëzit që në fakt kujdesen për njerëzit e tjerë dhe që guxojnë të na kontaktojnë. Ne jemi aty për të gjithë qytetarët dhe do të bëjmë gjithçka që kemi në dorë për t’ju ndihmuar kur jeni në një emergjencë akute. Por ne nuk jemi asgjë pa të gjitha bisedat, vëzhgimet dhe guximin tuaj civil.

Si prind, mund ta kuptoj vërtet se ndonjëherë je i dëshpëruar dhe ke nevojë të përdorësh kërcënime ose ryshfet për t’u marrë me një fëmijë të mërzitur. Por në këtë mënyrë u kërkoj të gjithë prindërve që të gjejnë zgjidhje të tjera, si p.sh. karamele të tërhequr të së shtunës, akullore ose kohë lojërash, nëse ndiheni të detyruar ta bëni këtë.

Si oficer policie, një nga detyrat e mia të preferuara absolute është takimi me fëmijë dhe të rinj në parashkollor dhe shkollë.

Mendoj se i gjithë komuniteti do të kishte përfituar që të gjithë fëmijët të takoheshin me policinë një herë në parashkollor, një herë në shkollën fillore, shkollën e mesme, shkollën e mesme dhe pastaj në shkollën e mesme.

Shumica e fëmijëve dhe të rinjve në fillim janë pak të turpshëm dhe skeptikë, por në fund të vizitës janë shumë të interesuar, të lumtur dhe të kënaqur.

Nuk është e pazakontë që disa fëmijë në çdo grup/klasë të ngrenë duart lart kur në fund shtrohet pyetja se sa duan të bëhen oficerë policie në të ardhmen. Ngroh zemrën e një oficeri policie që më parë ishte përgjegjës për “misionin tërheqës” në zonën e policisë Fyrbodal.

Fatkeqësisht, ne policët jemi shumë të paktë në numër për të përmbushur dëshirën time që të mund të takoj vazhdimisht të gjithë fëmijët në zonën tonë gjatë edukimit të tyre për të krijuar mirëkuptim, marrëdhënie, besim dhe për të treguar se ne punonjësit e policisë jemi njerëz krejtësisht të zakonshëm. pas uniformës.

Ne duam të jemi modele dhe, në rastin më të mirë, të mbjellim një farë, kështu që ne rekrutojmë kolegë të rinj fantastikë afatgjatë që duan të na ndihmojnë të krijojmë një shoqëri më të sigurt për të gjithë.

”Tyvärr är vi poliser alldeles för få till antalet för att kunna uppfylla min önskan om att kunna möta alla barn i vårt område”, skriver Emma Andersson.
”Tyvärr är vi poliser alldeles för få till antalet för att kunna uppfylla min önskan om att kunna möta alla barn i vårt område”, skriver Emma Andersson. Bild: Anna Edlund

Krönika: Använd inte polisen för att skrämma era barn

Familjekrönikor ”Om du inte gör som jag säger så kommer polisen och tar dig.” När jag hör någon förälder säga något liknande till sina barn blir jag ganska illa till mods. Det finns så många delar i den meningen som kan landa så fel.

Varje år kommer flera barn bort från sina föräldrar. Då är det vi poliser som kommer att leta. Både till fots, med våra polishundar och med polisbilar. Det är så viktigt att man har lärt barnet att poliser är till för att hjälpa och står för trygghet och säkerhet. Det värsta som kan hända är att ett barn gömmer sig ännu längre in under en gran eller går ännu djupare in i skogen på grund av orden ”om du inte är snäll kommer polisen och tar dig”.

Det kan finnas andra tillfällen då ett barn behöver ringa polisen för att få hjälp, till exempel om en förälder blir slagen av den andra föräldern. Är man då samtidigt rädd för att polisen ska komma och ta dig kanske man inte vågar ringa. Och det samtalet kan i värsta fall vara skillnaden mellan liv och död.Även om man växer upp och förstår att den där meningen inte riktigt var sann så sitter det vi lär oss i tidiga åldrar djupt rotat. Jag tror att obehaget i magen kring poliser som kommer och tar barn ”som inte sköter sig” kan sitta i trots att man egentligen vet bättre.

Hur ska vi kunna hjälpa en misshandlad kvinna i en lägenhet om ingen ringer när de hör dunsar, skrik eller rop på hjälp?

Vi poliser är beroende av hjälp från allmänheten. Utan inringade, anmälare och vittnen så står vi ganska bakbundna. Hur ska vi kunna hjälpa en misshandlad kvinna i en lägenhet om ingen ringer när de hör dunsar, skrik eller rop på hjälp? Hur ska vi få någon fälld för en misshandel på stan om ingen vittnar? Vi är beroende av att människor faktiskt bryr sig om sina medmänniskor och vågar höra av sig till oss. Vi är till för alla medborgare och vi kommer göra allt i vår makt att hjälpa er när ni är i en akut nödsituation. Men vi är inget utan alla era samtal, iakttagelser och civilkurage.

Som förälder kan jag verkligen förstå att man ibland blir desperat och behöver ta till hot eller mutor för att hantera ett upprört barn. Men jag ber härmed alla föräldrar att hitta andra lösningar, som indraget lördagsgodis, glass eller speltid, om man känner sig tvingad till detta.

Som polis är ett av mina absoluta favorituppdrag att få träffa barn och ungdomar i förskola och skola. Jag tror att hela samhället hade tjänat på att alla barn fick träffa poliser en gång i förskolan, en gång i lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och sedan på gymnasiet. De flesta barn och ungdomar är lite blyga och skeptiska till en början för att i slutet av besöket vara väldigt intresserade, glada och nöjda. Det är inte ovanligt att flera i varje barngrupp/klass räcker upp handen när man i slutet ställer frågan hur många som vill bli poliser i framtiden. Det värmer i hjärtat på en polis som tidigare varit ansvarig för ”attraherauppdraget” i polisområde Fyrbodal

Tyvärr är vi poliser alldeles för få till antalet för att kunna uppfylla min önskan om att kunna möta alla barn i vårt område återkommande under deras uppväxt för att skapa förståelse, relationer, förtroende och visa att vi poliser är helt vanliga människor bakom uniformen. Vi vill vara förebilder och i bästa fall så ett frö så vi rekryterar nya fantastiska kollegor långsiktigt som vill hjälpa oss att skapa ett tryggare samhälle för alla.

Tills vi har resurser att möta alla barn som jag önskar – snälla hjälp oss lära barnen att vi poliser är till för att hjälpa och står för trygghet och säkerhet. Lär dem även hur man är en bra vän, medmänniska och hur bra det känns i magen när man hjälper någon annan.

Emma Andersson

Kategori
Uncategorized

Mediat britanike zbulojnë dokumentet sekrete: Shqipëria ka humbur informacionet për 17 mijë kriminelë, mund të jenë në Britani

Dosjet zbulojnë se:

Të dyshuarit, përfshirë disa të dënuar, kanë hyrë ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar për të krijuar rrjete të mëdha droge;

Zyrtarët britanikë ishin aq të frikësuar se kombi po mbetej prapa në luftën kundër mafiozëve, saqë u ofruan të profilizonin gjenetikisht një sasi prej 17,000 kriminelësh shqiptarë;

Emrat, vendndodhjet dhe detajet e kontaktit të agjentëve të shërbimit sekret shqiptar janë bërë publike, në një shkelje ‘katastrofike’ të sigurisë;

Një bos droge shqiptar bleu në mënyrë të paligjshme prona luksoze në Mbretërinë e Bashkuar nën emrin e një të afërmi britaniko-shqiptar , si pjesë e perandorisë së tij kriminale shumë milionëshe;

Mafiozët shqiptarë planifikuan një seri atentatesh ‘me pushkë gjuetie’, duke përfshirë edhe kryeministrin e Kosovës fqinje në përpjekje për të krijuar terren.

Ekspertët e shërbimit sekret mbrëmë e përshkruan rrjedhjen si një ‘goditje shkatërruese’ dhe paralajmëruan se ajo mund të frenojë përpjekjet për të luftuar krimin e organizuar shqiptar me vite.

Grumbulli masiv i të dhënave u vodh nga kompjuterët e qeverisë shqiptare në korrik dhe është publikuar gradualisht në internet, me zbulimin e fundit të mërkurën e kaluar.

Shqipëria ka akuzuar Iranin se qëndron pas sulmit dhe muajin e kaluar ndërpreu marrëdhëniet diplomatike dhe dëboi personelin e ambasadës iraniane pas një hetimi të përbashkët me FBI-në.

Numri i emigrantëve shqiptarë që mbërrijnë në brigjet e Britanisë është rritur në një vit rekord për kalimet me varka të vogla. Më shumë se 12,000 shqiptarë – midis një deri në dy për qind të meshkujve të rritur – kanë mbërritur deri më tani këtë vit.

Shqipëria, një vend me vetëm 2.8 milionë banorë, përbën përqindjen më të madhe të të burgosurve të huaj në burgjet britanike dhe shqiptarët kanë dhjetë herë më shumë gjasa të burgosen se mesatarja në Mbretërinë e Bashkuar.

Kreu i opozitës shqiptare, Sali Berisha, tha se ky zbulim ka vënë në dijeni bosët e krimit se janë nën vëzhgim dhe tashmë do të largohen nga vendi. “Ky është një moment kur Shqipëria është kthyer në vendin më të rrezikshëm në Ballkan dhe Evropë”, tha ai.

The Mail on Sunday ka verifikuar se në këtë listë janë përfshirë edhe emrat e shumë prej bosëve shqiptarë të drogës, të profilit më të lartë, që kanë operuar në Britani.

Aty përfshihet një 37-vjeçar i dyshuar si bos i krimit shqiptar, i cili u ndalua nga Mbretëria e Bashkuar për përfshirjen e tij të dyshuar në përmbytjen e vendit me kokainë dhe kanabis vitin e kaluar pas një beteje me Home Office.

Në listë është edhe një vrasës i dënuar, i cili u arrestua nga Policia Metropolitane në vitin 2019, pasi kishte kaluar 22 vite në arrati, dhe u deportua në Shqipëri nëntorin e kaluar. Ai kishte përdorur një emër të rremë për të kërkuar azil në Mbretërinë e Bashkuar si refugjat i rremë kosovar.

Në dosje gjenden informacione nga informatorët e shërbimeve të sigurisë që ekspozojnë sesi tentakulat e krimit të organizuar shqiptar janë shtrirë në Britani.

Një informatë e dërguar në tetor të vitit të kaluar zbulon se një ‘bos droge shqiptar’ ka blerë prona luksoze me vlerë miliona paund, duke përfshirë ‘shumë prona’ në Britaninë e Madhe, në emër të xhaxhait të tij shqiptaro-britanik.  Xhaxhai, shton mesazhi, ‘është i rrezikshëm dhe mban armë në çdo kohë’.

Kjo përfshin ndihmën e Forcave Kufitare Britanike në aeroportin e kryeqytetit Tiranë dhe një marrëveshje zyrtare për të mbështetur portin e Durrësit, më i madhi në Shqipëri. Një delegacion duke përfshirë zyrtarë nga porti Felixstowe udhëtoi atje në kuadrin e asaj marrëveshjeje.

Në mënyrë domethënëse, dokumentet e zbuluara përfshijnë gjithashtu një projekt-marrëveshje të shënuar “Zyrtare” për të pastruar një grumbull të supozuar prej 17,000 mostrash të ADN-së nga personat e ndaluar dhe arrestuar në Shqipëri që nga viti 2018, që duhej të shtoheshin në një bazë të dhënash në internet si “çështje urgjente”.
Marrëveshja do të zgjaste për 24 muaj nga gushti 2021, por nuk është e qartë nëse do të realizohej.

Dështimi për të futur kriminelët në një bazë të dhënash në internet mund t’i lejojë ata të kalojnë kufijtë pa ngritur alarm për sistemet kompjuterike të emigracionit, paralajmëruan ekspertët.

Zyrtarët shqiptarë shprehën falënderimet e tyre për ndihmën e Britanisë së Madhe, me një email nga ish-shefi i policisë që falënderonte ambasadorin britanik ‘për gjithë mbështetjen tuaj deri tani’, duke shtuar: ‘Ne kemi nevojë për mbështetjen tuaj për përpjekjet tona të përbashkëta kundër krimit të organizuar.’

Ndoshta rrjedhja më e dëmshme është një dokument 16 faqesh që përshkruan emrat, informacionin e pasaportës dhe numrat e telefonit të anëtarëve të shërbimit të inteligjencës shtetërore të Shqipërisë SHISH, ekuivalenti i “MI5”.

Në dosje gjenden edhe emrat e oficerëve të Agjencisë Kombëtare të Krimit, versioni britanik i FBI-së, të cilët ndodhen në Shqipëri në përpjekje për të luftuar bandat e organizuara kriminale.

Janë zbuluar gjithashtu raporte të fshehta të shërbimit sekret, duke përfshirë atë që detajon një plant nga kriminelët shqiptarë për të kryer një sërë atentatesh me snajperë dhe një pushkë gjuetie, përfshirë ndaj kryeministrit të Kosovës Albin Kurti. Kjo synonte të destabilizonte vendin në mënyrë që gangsterët të mund të fitonin një terren. Komploti u konfirmua nga qeveria e Kosovës në shtator.

Philip Ingram, një ish-kolonel me inteligjencën ushtarake britanike, paralajmëroi se rrjedhjet e dosjes mund të pengojnë seriozisht përpjekjet britanike për të penguar kriminelët shqiptarë që kontrollojnë kontrabandën e njerëzve me anije të vogla, ndërkohë që bandat ‘ndryshojnë taktikat e tyre për të qënë një hap përpara’.

“Këto rrjedhje janë një goditje shkatërruese jo vetëm për shërbimet shqiptare të sigurisë, por edhe për agjencitë tona të zbatimit të ligjit që punojnë për të mbrojtur brigjet tona nga bandat kriminale,” tha ai.

Zyra e Brendshme tha se nuk i komenton rrjedhjet, ndërsa një zëdhënës i qeverisë shqiptare tha se materiali ishte një ‘përzierje e së vërtetës dhe gënjeshtrës’ dhe kundërshtoi disa nga shifrat e përmendura në dokumentet zyrtare si ‘numra krejtësisht të sajuara’. Të pyetur për sqarim, ata nuk u përgjigjën.

Ai shtoi: ‘Shqipëria ka qenë viktimë e një sulmi kibernetik nga Irani, i cili është dënuar nga NATO.’

Ministrja e Brendshme Suella Braverman: Britania është bujare … por njerëzit që vijnë këtu ilegalisht nuk janë të mirëpritur

Image
Ndërsa përballemi me një situatë tepër sfiduese, dua të bëj të qartë se çfarë po bëjmë për të frenuar numrin e njerëzve që mbërrijnë këtu ilegalisht me varka të vogla.
Së pari, dëshiroj të falënderoj banorët e Kentit dhe Forcat tona Kufitare, ushtarakët dhe personelin tjetër që punojnë në rajon. Unë i kuptoj plotësisht zhgënjimet e tyre.
E vërteta është se populli britanik është ngopur me numrin e varkave që arrijnë në brigjet tona.
Nuk mund të jetë e drejtë që mijëra njerëz po paguajnë kontrabandistët – kriminelë të organizuar – për të bërë një udhëtim vdekjeprurës të rrezikshëm përtej Kanalit përpara se të zhduken në ekonominë e zezë ose të kërkojnë mbështetje financiare nga taksapaguesit.

Nuk është e drejtë që britanikët të marrin një faturë prej 2 miliardë funtesh çdo vit, sepse sistemi i azilit është thyer nga një valë e paprecedentë e migrimit të paligjshëm.

Nuk është e drejtë që ata që kërkojnë të minojnë dhe abuzojnë me sistemin tonë të hyjnë në radhë, duke marrë burime nga njerëzit që kanë nevojë të vërtetë.

Ndërsa disa kritikë japin vetëm ide përralla dhe kampionët e Partisë Laburiste hapin kufijtë dhe nuk kanë dëshirë apo plan për të goditur emigracionin ilegal, unë po punoj natë e ditë për zgjidhje reale dhe të zbatueshme. Celula jonë e përbashkët e inteligjencës MB-Francë ka çmontuar 55 grupe të krimit të organizuar që nga viti 2020.
Në javët e ardhshme, ne do të ndërmarrim hapa të mëtejshëm për të luftuar bandat e kontrabandës së njerëzve që veprojnë në plazhet franceze.

Autoritetet franceze, me mbështetjen tonë, kanë ndaluar më shumë se 29,000 kalime të paligjshme që nga fillimi i vitit – dy herë më shumë se vitin e kaluar – dhe kanë shkatërruar më shumë se 1,000 varka. Unë dhe homologu im francez, Gerald Darmanin, po punojmë për të ndërtuar një bashkëpunim më të madh dhe për të përdorur më mirë teknologjinë e mbikëqyrje