Kategori
Uncategorized

”Cigarja” e sigurimit. Plani hakmarrès i atyre që rrëzuan shtatoret e diktatorit.

Cigarette ”insurance. The revenge plan of those who overthrew the dictator’s statues.

Agron Tufa/ ▪️Dokumenti tepër sekret: të gjenden organizatorët.

▪️”Pushteti fitohet me grykën e pushkës dhe mbrohet me grykën e pushkës”.

▪️Pushteti pra, jo liria.

Ky dokument, i shënuar «tepër sekret» publikohet për herë të parë. Dokumenti bën me dije se ministri i sapozgjedhur i Diktaturës, i fundmi në krejt kampin komunist të Europës Lindore, shoku Gramoz Ruçi (ose, siç e kemi dëshmuar me dokumenta, «Cigarja» e Sigurimit), u bën thirrje shokëve të vet të Degëve të Punëve të Brendshme për të nisur një valë arrestimesh pas rrëzimit të shtatoreve të diktatorit Enver Hoxha.

Nuk është vetëm shtatorja e diktatorit që u përmbys në Sheshin Skënderbej e mandej u hoq zvarrë drejt Kinoklubit Studenti – trofe për studentët në Grevën e Urisë. Jo, është fjala për përmbysjen e shtatoreve, statujave dhe statuetave të kësaj perëndiçke komuniste në të gjitha qytetet e Shqipërisë. Shtetit komunist në grahma të fundit i duhet një dorë e fortë, një stalinist i përbetuar, një kriminel, që mund të vrasë pa iu dridhur dora dhe Ramiz Alia e solli nga Tepelena «Cigaren», shokun Gramoz.

Fill pas rrëzimit dhe dhunimit të shtatoreve e statujave të diktatorit nëpër tempujt e qyteteve komuniste, në skenë hyn nofullakatrori, spiuni e sekretari i Partisë, për të bërë zap rrokullimën. Ky portret egërshan e tregoi veten menjëherë, sapo mori detyrën, gjykuar nga shkresa e mëposhtme:

DESHIFRIM (TEPËR SEKRET)

 1. 3. 91

D.P. BRENDSHME TIRANË DHE D.P. BRENDSHME

Ju kujtoj se populli pret që organet e punëve të brendshme ta informojnë kush i rrëzoi e dhunoi monumentet dhe bustet e Enver Hoxhës. Porositë e dhëna nuk po zbatohen, puna për këtë problem të rëndësishëm u kufizua tek disa ekzekutues dhe në ditët e para kur kërkohej të zbatohej duke u thelluar për të dalë tek organizatorët. Këmbëngulni të kryeni detyrat. Në një datë të afërt të thirren kryetarët e degëve për të raportuar.

Gramoz Ruçaj

 1. Përbetimi i Gramoz Ruçit dhe përgjakja e demokracisë në Shkodër

Nuk do të kalojë një muaj dhe egërshani fanatik «Cigarja», do të formulojë një urdhër tjetër, që do të sjellë përgjakjen e Shkodrës me 2 prill 1991, duke vrarë katër djem të rinj, heronj të demokracisë: Besnik Ceka, Bujar Bishanaku, Nazmi Kryeziu dhe Arben Broci (ky i fundit një figurë e njohur e lëvizjes studentore që solli pluralizimin). Është interesante se vrasjet e bëra nga snajperët e pozicionuar nëpër tarracat e pallateve, kanë qenë të planifikuara sipas urdhërit të ministrit të brendshëm Gramoz Ruçit. Këto vrasje nuk janë bërë menjëherë, por sipas planifikimit nga ora 8.10 deri në orën 11.00 të datës 2 prill 1991. Ata kanë zbatuar skemën e urdhërit të shtjelluar të dhënë nga Gramoz Ruçi në tekstin e mëposhtëm, të një dite më parë:

“Për të vepruar me forcën e shkopit nuk ka askush arsye të pyes përgjegjësin. Goditni ashpër qysh në fillimet e grumbullimeve. Për të paralizuar ata që nga turmat mund të godasin me armë forcat tona, zini lartësitë dominuese me qitës të përgatitur, forcat tona që përleshen me protestues mos shkojnë të armatosura.”

 1. Një Heinrich Himler në krye të Parlamentit shqiptar pluralist

Për përmasat e Shqipërisë staliniste, brenda shkallës së zvogëlimit dhe kohës së pafavorshme për diktaturën komuniste në grahmat e fundit, roli i Gramoz Ruçit ishte ai i një Henirich Himler-i në qeverinë naziste. Vrulli me të cilën e filloi punën, egërsia dhe etja për masakër ishte e njëllojtë me vendosmërinë e pikut të diktaturës, veçse e tradhëtuar në kohë.

Që nga dita kur lëshon urdhërin e paraqitur në këtë dokument e deri në përfundimin e palavdishëm të detyrës së ministrit të brendshëm pas disa muajsh, tregon kontradiktën midis egërsisë së tij dhe rrokullimës që kishte marrë diktatura. Megjithatë, pavarësisht kohës tepër të shkurtër, “Cigarja” që u bë ministër i brendshëm, karakterizohet nga etja për arrestime, spastrime, survejime, derisa pas një muaji nga marrja e detyrës e përgjaku demokracinë shqiptare me 2 prill 1991 duke marrë jetën e 4 të rinjve protestues. Nuk është fjala për dalje të situatës nga kontrolli, por për vrasje të planifikuar me snajperë, siç e dëshmon dokumenti i mësipërm. Pavarësisht se i shpëtoi gjyqit të parë, kur çështja u rihap, më 1996, thonë se Gramoz Ruçi kaptoi kufirin shqiptaro-grek i veshur si grua. Pastaj historia e kthimit në vitin 1997 dihet.
E pabesueshmja është se ky himleruc shqiptar mbërriti të bëjë karrierë politike të lartë, aq sa sot e kemi Kryetar të Kuvendit. Një himler shqiptar kryeson Kuvendin ende tash në vitin 2021!
Si është e mundur?
Në një shkrim të 13 shtatorit 2018 në «Panorama» Jan Jansen (ish-vëzhguesi i Amnesty International përgjatë 14 vitesh (1990-2004) shtron pyetjet e tij thelbësore dhe shpreh habinë për karrierën marramendëse të Gramoz Ruçit.

Habia e Jan Jansenit ka të bëjë me lidhjet midis Diktaturës I (komuniste) dhe Diktaturës II (diktatura e dollarit). Pse vallë dhe si është e mundur, që në krye të shtetit janë po ato figura të diktaturës komuniste? Si shpjegohet? Po e sjellim të cituar habinë e këtij eksperti me përvojë të «Amnesty International»: «Duhet të pyesim zotëri Gramoz Ruçin. Ka qenë ministër i Punëve të Brendshme, d.m.th. përgjegjës për Sigurimin, për Policinë, për sistemin gjyqësor dhe sistemin e burgjeve. Në praktikë, përgjegjës për vrasje, tortura, maltretime, burgosje, internime, ridënime, shkurt, për krejt sistemin shtypës të diktaturës.

Tani është në majën e demokracisë, kryetari i Parlamentit shqiptar. Në thelbin teorik, ai duhet të mbrojë demokracinë në Shqipëri, sistemin demokratik. Pyetjet e mia do të kishin të bënin me ndryshimet midis sistemeve dhe për tiparet që ata i kanë të njëjta”.
Sigurisht në këtë kohë gazetari me përvojë i “Amnesty Internatonal”, Jan Jansen-i, nuk kishte si ta dinte që Gramoz Ruçi kishte kaluar sprovën e Sigurimit të shtetit me pseudonimin “Cigarja”.

Po habia e tij është krejt e ligjshme për të gjithë ata njerëz që e kanë trurin në vendin e duhur dhe e fusin sadopak në punën e tij, siç e ka jeratisur perëndia.
Ajo që e habit më së shumti ekspertin europian, është Rrugëtimi i këtyre njerëzve. Në vend të Gjykatave shqiptare apo Tribunalit të Hagës si i akuzuar për krime politike të çdo lloj shkalle, “Cigarja” vetëm se ka ngjitur shkallët e karrierës, madje më fort se gjatë diktaturës I (komuniste).

▪️Po si është e mundur?

▪️Çfarë udhe mistike i ka prirë kësaj race?

▪️Kush kanë qenë prijësit e tij, dyert sekrete që i janë hapur si me magji?

▪️Cili medium, cili sekt i fuqishëm satanik e ka bartur lart e më lart përmes mjegullave të rënda të tymtajës shqiptare?

Sigurisht do të na duhet t’i zbardhim këto kthesa, këto zgëqe e llagëme të nëndheshme, këto lakadredha kacavjerrëse, të cilat pas 30 vitesh nga rënia e Komunizmit na e ngjiti antropoidin tonë në majë të piramidës shtetërore. Dhe ne rrimë e dëgjojmë, udhëhiqemi, i bindemi, sikur kjo të ishte diçka më se normale.
Habia e ekspertit hollandez të Amnesty International shprehet e troçët, e tillë e thjeshtë, siç nuk kanë pasur kurrë guximin ta shtrojnë parvenytë e shtypit tonë me mëditje:


“Si holandez, banor i vendeve të ulëta, nuk e kuptoj. Ne nuk kemi male, d.m.th., nuk kemi maja malesh. Një udhëtim nga maja në majë nuk mund ta kuptoj. Ai mund të ma mësojë se si ka udhëtuar nga maja në majë. Supozoj se në mes të maleve ekziston diçka që e quajmë “luginë”? A ka udhëtuar zotëri Ruçi nëpër luginë? A ka marrë përgjegjësi për çfarë ka bërë? Ka kërkuar ai ndjesë? Sipas sistemit të Afrikës së Jugut (pajtimi); apo sipas ndonjë sistemi tjetër? A ka folur për çfarë ka përgjegjësi? Apo unë jam i gabuar, sepse nuk ka “luginë” në mes të maleve? Unë si person jam shumë kureshtar, prandaj pyes: si është e mundur të shkojë nga një majë mali në një majë tjetër pa probleme psikike, a nuk ka ai ndonjë brengë të madhe? Ju lutem, zotëri Ruçi, ma shpjegoni!”.
Sigurisht Jan Jansen nuk ka fort parasysh, që këta antropoidë të Diktaturës I (komuniste) që janë në krye të piramidës së pushtetit të Diktaturës II (të dollarit), kanë rreth vetes avatarët e bandave të krimit, korrupsionit dhe trafiqeve. Avatarët e Gramoz Ruçit kanë bëma të mëdha që nga viti 1997 dhe tashmë janë klan familjar me tentakula të forta: ata vrasin, shtypin, dhunojnë, drejtojnë hartat e trafikut dhe janë të gatshëm të veprojnë ngjashëm sikur e ka pohuar vetë Ruçi në një video: “Pushteti fitohet me grykën e pushkës dhe mbrohet me grykën e pushkës”. Pushteti pra, jo liria.

Pushteti i mafies i përbërë nga avatarët e tij të bandës familjare.

Cigarette ”insurance. The revenge plan of those who overthrew the dictator’s statues.
Post author
By @ gjata.com

No Comments on “Cigarette” insurance. The revenge plan of those who overthrew the dictator’s statues.


Agron Tufa / tepër Top secret document: find the organizers.

▪️ “Power is gained with the muzzle of a rifle and is protected with the muzzle of a rifle”.

PraPower then, not freedom.

This document, marked “top secret” is published for the first time. The document suggests that the newly elected Minister of Dictatorship, the last in the entire communist camp of Eastern Europe, Comrade Gramoz Ruçi (or, as we have proved with documents, the “Cigarette” of Security), appeals to his comrades of the Branches of Internal Affairs to launch a wave of arrests after the fall of the statues of dictator Enver Hoxha.

It is not just the statue of the dictator that was overthrown in Skanderbeg Square and then dragged to the Student Cinema Club – trophy for students on the Hunger Strike. No, it is about the overthrow of the statues, statues and statues of this communist goddess in all the cities of Albania. The communist state in the last throes needs a strong hand, a conspiring Stalinist, a criminal, who can kill without shaking his hand, and Ramiz Alia brought from Tepelena “Cigarette”, comrade Gramoz.

Immediately after the fall and rape of the statues and statues of the dictator in the temples of communist cities, the square jaw, the spy and the secretary of the Party enter the scene, to zap the roll. This savage portrait showed itself immediately, as soon as he took office, judging by the following writing:

DECORATION (VERY SECRET)

 1. 91
  D.P. INTERIOR TIRANA AND D.P. underwear I remind you that the people are waiting for the bodies of internal affairs to inform them who tore down and violated the monuments and busts of Enver Hoxha. The orders given are not being implemented, work on this important issue was limited to a few executors and in the early days when it was required to be implemented it was deepening to come out to the organizers. Insist on completing tasks. Call branch heads to report at a forthcoming date. Gramoz Ruçaj Gramoz Ruçi’s plot and the bloodshed of democracy in Shkodra
  Less than a month will pass and the fanatical savage “Cigarette” will formulate another order, which will bring the bloodshed of Shkodra on April 2, 1991, killing four young boys, heroes of democracy: Besnik Ceka, Bujar Bishanaku, Nazmi Kryeziu and Arben Broci (the latter a well-known figure of the student movement that brought about pluralism). It is interesting that the killings committed by snipers positioned on the terraces of palaces, were planned by order of Interior Minister Gramoz Ruçi. These killings did not take place immediately, but as planned from 8.10 am to 11.00 am on April 2, 1991. They carried out the scheme of the elaborated order given by Gramoz Ruçi in the following text, the day before: “There is no reason for anyone to ask the person in charge to act with the force of a stick. Hit hard from the beginning of the collection. “To paralyze those who from the crowds can strike our forces with weapons, occupy the dominant heights with trained shooters, our forces that clash with protesters do not go armed.” A Heinrich Himler at the head of the pluralist Albanian Parliament
  For the size of Stalinist Albania, within the scale of the decline and the unfavorable time for the communist dictatorship in the last throes, Gramoz Ruçi’s role was that of a Henirich Himler in the Nazi government. The momentum with which he began the work, the savagery and the thirst for massacre was the same as the determination of the peak of the dictatorship, but betrayed in time. From the day he issues the order presented in this document until the infamous termination of the post of interior minister after a few months, it shows the contradiction between his savagery and the upheaval that the dictatorship had taken. However, despite the very short time, “Cigarja” who became Minister of Interior, is characterized by a thirst for arrests, purges, surveillance, until a month after taking office he bled Albanian democracy on April 2, 1991 taking the life of 4 protesting youth. It is not about getting the situation out of control, but about planned sniper killings, as evidenced by the document above. Despite escaping the first trial, when the case was reopened in 1996, Gramoz Ruçi is said to have captured the Albanian-Greek border dressed as a woman. Then the story of the return in 1997 is known.
  The incredible thing is that this Albanian himleruc managed to make a high political career, so much so that today we have a Speaker of the Assembly. An Albanian Himmler presides over the Assembly still in 2021!
  How is it possible?
  In an article of September 13, 2018 in “Panorama” Jan Jansen (former observer of Amnesty International for 14 years (1990-2004) asks his essential questions and expresses surprise at the dizzying career of Gramoz Ruçi. Jan Jansen’s surprise has to do with the links between Dictatorship I (communist) and Dictatorship II (dollar dictatorship). Why and how is it possible that the same figures of the communist dictatorship are at the head of the state? How is it explained? We quote the surprise of this experienced expert of “Amnesty International”: “We have to ask Mr. Gramoz Ruçi. He was Minister of Internal Affairs, i.e. responsible for the Security, the Police, the judicial system and the prison system. In practice, responsible for murder, torture, ill-treatment, imprisonment, internment, retribution, in short, for the entire repressive system of the dictatorship. Now the speaker of the Albanian Parliament is at the top of democracy. In theoretical essence, he must defend democracy in Albania, the democratic system. “My questions would be about the differences between the systems and the features they have in common.”
  Certainly at this time the experienced journalist of “Amnesty International”, Jan Jansen, had no way of knowing that Gramoz Ruçi had passed the State Security test with the nickname “Cigarette”. But his astonishment is perfectly legitimate for all those people who have their brains in the right place and put it to some extent in his work, as God has made it.
  What surprises the European expert the most is the journey of these people. Instead of the Albanian Courts or the Hague Tribunal as accused of political crimes of any kind, “Cigarette” has only climbed the career ladder, even stronger than during the dictatorship I (communist). SiHow is it possible? ▪️What mystical path has led this race? ▪️Who were his leaders, the secret doors that were magically opened to him? MediumWhich medium, which powerful satanic sect has carried it higher and higher through the heavy fogs of the Albanian smoke? Of course, we will have to whitewash these curves, these underground ravines, these creepy curves, which, 30 years after the fall of Communism, climbed our anthropoid to the top of the state pyramid. And we sit and listen, we are guided, we obey, as if that were something more than normal.
  The astonishment of the Dutch expert of Amnesty International is blunt, so simple, as they have never had the courage to lay out the parvins of our daily press: “As a Dutchman, a resident of the lowlands, I do not understand. We have no mountains, i.e., we have no mountain peaks. A journey from top to bottom I can not understand. He can teach me how to travel from top to bottom. I suppose there is something between the mountains that we call the “valley”? Did Mr. Ruçi travel through the valley? Has he taken responsibility for what he has done? Did he apologize? According to the South African system (reconciliation); or according to any other system? Did he talk about what he’s responsible for? Or am I wrong, because there is no “valley” between the mountains? I as a person am very curious, so I ask: how is it possible to go from one mountain peak to another without mental problems, does he not have any major worries? Please, Mr. Ruçi, explain to me! ”.
  Of course, Jan Jansen does not strongly believe that these (communist) Dictatorship I (communists) at the top of the Dictatorship II (dollar) power pyramid have around themselves the avatars of crime, corruption and trafficking gangs. Gramoz Ruçi’s avatars have been doing great things since 1997 and are now a family clan with strong tentacles: they kill, print, rape, run traffic maps and are willing to act similarly as Ruçi himself claimed in a video: “Power is gained with the muzzle of a rifle and defended with the muzzle of a rifle.” Power then, not freedom.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s