Kategori
Uncategorized

Suedia të mos pranojë më shumë azilkërkues se fqinjët tanë nordikë.

Avokate /Maria Malmer Stenergard

Me siguri ndjehet mirë kur trokasim në dyer dhe takojmë votuesit?! Faleminderit të gjithëve me të cilët u takova dhe bëra fushatë – kjo sjell një sasi të pabesueshme gëzimi dhe energjie!

Disa nga pyetjet që më bëjnë shpesh janë në lidhje me emigracionin dhe integrimin. Emigracioni mund të pasurohet dhe të jetë i mirë për një vend.

Fuqia punëtore shumë e kualifikuar është, për shembull, e nevojshme që kompanitë suedeze të jenë në gjendje të konkurrojnë në një treg global. Por pak mendojnë se emigracioni në përgjithësi funksionon.

Suedia ka pasur shumë emigracion për një kohë të gjatë, pa një plan funksional për integrim.

Studimet tregojnë se pas 14 vitesh në Suedi, gjysma kanë ende nevojë për një përkthyes. Çdo emigrant tjetër të rritur, 700,000 njerëz, i mungon mbështetja e tyre. 

Nëse ata do të punonin vetëm në të njëjtën masë si suedezët vendas, taksapaguesit do të kursenin 57 miliardë SEK.

Fatkeqësisht, ekziston gjithashtu një lidhje e qartë midis emigracionit dhe krimit.

Edhe pse vetëm pak nga ata që vijnë në Suedi kryejnë krime, deri në 94 për qind e kriminelëve të bandave kanë një prejardhje të huaj.

Një integrim funksional duhet të bazohet në katër pjesë:

Gjuha.

Askush nuk duhet të fillojë shkollën pa zotëruar suedishten.

Për ata që kanë nevojë, ju sugjerojmë parashkollor gjuhësor me mësues vërtet të mirë. SFI duhet të zhvillohet me plane studimi individuale, të cilat pritet të ndiqet.

Ne do të kërkojmë njohuri të gjuhës suedeze për një leje qëndrimi të përhershme. S thotë gjithashtu se ata duan – por ata kanë votuar jo në Riksdag në një situatë kritike.

Imigracioni i reduktuar. Që kur qeveria S mori detyrën, më shumë se 830,000 njerëz kanë emigruar këtu. 

Kjo është pothuajse dhjetë për qind e popullsisë së vendit.
Ne duam të shohim një objektiv vëllimi për emigracionin, në mënyrë që Suedia të mos pranojë më shumë azilkërkues se fqinjët tanë nordikë.

Ai kërkon legjislacion në një nivel minimal, d.m.th. duhet të jetë në përputhje me ligjin e BE-së dhe marrëveshjet ndërkombëtare, por jo të shkojë përtej kësaj.

Përveç kësaj, ne duhet të zvogëlojmë faktorët tërheqës, për shembull, përmes kualifikimit për mirëqenie dhe rregullave më të rrepta për shtetësinë.

Vetëmjaftueshmëria. Shumica dërrmuese duan të punojnë, por shumë ngecin në varësinë nga përfitimet. Në mënyrë që më shumë njerëz të kalojnë nga shtesa në pagë, ne duam të rrisim stimujt financiarë, përmes kufizimeve të shtesave dhe shpërblimeve të punës. Është absurde dhe fyese që për disa familje ndonjëherë nuk jep rezultat kur një prind fillon të punojë.

Jam i bindur se mund ta kthejmë valën. Por është vetëm një qeveri e udhëhequr nga M-ja që mund të rregullojë integrimin.

Përshëndetje, dhe fat të mirë atje!
Maria Malmer Stenergard
Zëdhënësja e Politikës së Migracionit dhe Sigurimeve Shoqërore

Visst känns det bra när vi knackar dörr och möter väljarna?! Tack till alla er som jag fått träffa och kampanja med – det ger otroligt mycket glädje och energi!

Några av de frågor som jag ofta får handlar om invandring och integration. Invandring kan berika och vara bra för ett land. Den högkvalificerade arbetskraften är exempelvis nödvändig för att svenska företag ska kunna konkurrera på en global marknad. Men få upplever nog att invandringen i stort fungerar. Sverige har haft alldeles för stor invandring under lång tid, utan en fungerande plan för integrationen.

Studier pekar på att efter 14 år i Sverige behöver hälften fortfarande tolk. Varannan vuxen invandrare, 700 000 personer, saknar egen försörjning. Om de bara jobbade i samma utsträckning som infödda svenskar så skulle skattebetalarna spara 57 miljarder kronor. Tyvärr finns det vidare en tydlig koppling mellan invandring och kriminalitet. Även om endast ett fåtal av de som kommer till Sverige begår brott så har uppemot 94 procent av de gängkriminella utländsk bakgrund.

En fungerande integration måste bygga på fyra delar:

Språket. Ingen ska börja skolan utan att behärska svenska. För dem som behöver det föreslår vi språkförskola med riktigt duktiga pedagoger. SFI måste utvecklas med individuella studieplaner, som man förväntas följa. Vi ska ställa krav på kunskaper i svenska för permanent uppehållstillstånd. Det säger S också att de vill – men de har i skarpt läge röstat nej i riksdagen.

Minskad invandring. Sedan S-regeringen tillträdde har mer än 830 000 personer invandrat hit. Det är nästan tio procent av landets befolkning. Vi vill se ett volymmål för invandringen, så att Sverige inte tar emot fler asylsökande än våra nordiska grannländer. Det kräver en lagstiftning på miniminivå, det vill säga den ska följa EU-rätten och internationella avtal, men inte gå längre än så. Därutöver måste vi minska pull-faktorerna genom exempelvis kvalificering till välfärden, och skärpta regler för medborgarskap.

Egen försörjning. De allra flesta vill jobba, men många fastnar i bidragsberoende. För att fler ska gå från bidrag till lön vill vi öka de ekonomiska drivkrafterna, genom bidragstak och jobbpremie. Det är absurt och stötande att det för vissa familjer ibland inte lönar sig när en förälder börjar jobba.

Svenska normer och värderingar. Man kan behärska svenska och ha egen försörjning utan att vara integrerad. Här i Sverige ska man respektera alla människors lika värde. Kan man inte skriva under på det bör man söka sig någon annanstans. Vi vill stoppa moralpoliserna, stärka barnen och kvinnorna, och utvisa dem som begår hedersrelaterade brott.

Jag är övertygad om att vi kan vända utvecklingen. Men det är bara en M-ledd regering som kan få ordning på integrationen.

Bästa hälsningar, och lycka till där ute!
Maria Malmer Stenergard
Migrations- och socialförsäkringspolitisk talesperson

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s