Kategori
Uncategorized

Së bashku, ne mund të sigurohemi që t’i japim Suedisë një fillim të ri

Elisabeth Svantesson – N/ryetare e parë e Moderaternas …

Më në fund ka nisur fushata zgjedhore. Është e dukshme dhe e ndjerë në të gjithë vendin. Është vërtet e mrekullueshme të jesh jashtë në vend duke takuar të gjithë aktivistët energjikë të moderuar, duke bërë vizita në terren, duke paraqitur politika të reja të moderuara dhe duke folur me qytetarë kureshtarë. Përpjekjet e admirueshme që bëni çdo ditë rrisin hap pas hapi shanset tona për t’i dhënë Suedisë një drejtim të ri politik.

Debati politik tani po intensifikohet çdo ditë që kalon – ashtu siç duhet.

Është e qartë se socialdemokratët tashmë janë të stresuar për kritikat tona dhe për propozimet tona.

Dhe me të drejtë – si rezultatet politike pas tetë vitesh me S, ashtu edhe planet e tyre për mandatin e ardhshëm, po dekurajojnë gjithnjë e më shumë.

Ekzaminimi ynë i politikës tatimore të partive të kuqe dhe jeshile që kemi paraqitur tregon se çmimi mund të arrijë në rreth 46,000 SEK në rritje të taksave në vit për një familje të zakonshme me fëmijë. Axhenda e rritjes së taksave ndoshta mund të jetë përgjysmimi i zbritjeve të interesit, rritja e taksës së hipotekës, rritja e taksës së karburantit, rritja e taksës së punës, përgjysmimi i zbritjes së RUT dhe rifutja e taksës së pronës bazuar në orientimin e partive të majta në politikën tatimore dhe çfarë u nevojitet në aspektin e të ardhurave që të mund të financojnë premtimet e tyre zgjedhore.

Së fundmi kemi prezantuar edhe lajmin se të moderuarit duan të shohin një mbrojtje të përkohshme me kosto të lartë për konsumatorët e energjisë elektrike gjatë dimrit të vitit 2022.

Do të jetë shumë e nevojshme duke pasur parasysh situatën që kemi pasur me politikën e energjisë S. Nëse çmimi mujor tejkalon një nivel të caktuar, shteti do të mbulojë pjesën më të madhe të kostos së tepërt atë muaj.

Mbështetja do t’u japë familjeve të goditura një mbështetje të konsiderueshme për faturën e tyre të energjisë elektrike.

Unë dhe Ulf së fundmi kemi paraqitur edhe njoftimin e rëndësishëm të të moderuarve se do të ulim taksën për të gjithë ata që punojnë në mandatin e ardhshëm. Propozimi ynë do të nënkuptonte që një person me të ardhura të zakonshme do të lejohej të mbante rreth 6,000 SEK më shumë në vit nga paga e tij. Duhet të bëhet më fitimprurëse për të punuar në Suedi. Ne propozojmë që taksa për pensionistët të ulet në mënyrë përkatëse dhe në mënyrë që të mbrohet distanca e respektueshme dhe linja e punës.

Tani e shtojmë edhe më tej punën për fitoren e zgjedhjeve. Së bashku, ne mund të sigurohemi që t’i japim Suedisë një fillim të ri


Valrörelsen är äntligen igång. Det märks och känns i hela landet. Det är verkligen fantastiskt att vara ute i landet och träffa alla energifyllda moderata kampanjare, göra verksamhetsbesök, presentera ny moderat politik och tala med frågvisa medborgare. De beundransvärda insatser ni gör varje dag ökar steg för steg våra chanser att ge Sverige en ny politisk riktning.

Den politiska debatten intensifieras nu för varje dag som går – som det ska vara. Det är uppenbart att Socialdemokraterna redan är stressade över vår kritik, och över våra förslag. Och det med rätta – både de politiska resultaten efter åtta år med S, och deras planer för nästa mandatperiod, avskräcker allt fler.

Vår granskning av de rödgrönas skattepolitik som vi har presenterat pekar på att prislappen kan uppgå till omkring 46 000 kronor i höjd skatt per år för en vanlig barnfamilj. Skattehöjaragendan kan troligtvis handla om att ränteavdragen halveras, bolåneskatten höjs, bränsleskatten höjs, skatten på arbete höjs, RUT-avdraget halveras och fastighetsskatten återinförs baserat på vänsterpartiernas inriktning i skattepolitiken och vad de behöver för intäkter för att kunna finansiera sina vallöften.

Vi har även nyligen presenterat nyheten om att Moderaterna vill se ett tillfälligt högkostnadsskydd för elkonsumenter under vintern 2022. Det kommer vara välbehövligt givet den situation som vi fått med S energipolitik. Om månadspriset överstiger en viss nivå kommer staten stå för en majoritet av den överskjutande kostnaden den månaden. Stödet kommer att ge hårt drabbade hushåll ett betydande stöd till elräkningen.

Ulf och jag har i dagarna även presenterat Moderaternas viktiga besked om att vi kommer sänka skatten för alla som arbetar kommande mandatperiod. Vårt förslag skulle innebära att en person med en vanlig inkomst får behålla omkring 6 000 kronor mer om året av sin lön. Det behöver bli mer lönsamt att jobba i Sverige. Vi föreslår att skatten för pensionärer sänks på motsvarande sätt, och på ett sätt som värnar respektavståndet och arbetslinjen.

Samhällsproblemen är akuta och vi vet att de rödgrönas agenda riskerar att fördjupa dem ytterligare. Situationen är allvarlig – men det känns trots läget i Sverige, hoppfullt. Min känsla under resorna i Sverige och den återrapportering jag får från alla er runt om i landet är att det finns ett brett stöd för vår reformagenda för att få ordning på Sverige.

Nu trappar vi upp arbetet för valseger ytterligare. Tillsammans kan vi se till att ge Sverige en nystart

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s