Kategori
Uncategorized

Sali Berisha, i vetmi që ka hyrë në Shtëpinë Bardhë nga portat e mëdha!

Dinastia Bush dhe Berisha /

Shkruan Pr, Enver Bytyçi

Afera Rama-McGonigal është më e rënda në historinë e shtetit shqiptar!

Një kryeministër i Shqipërisë paguan një eksponent të FBI-së me qëllim eleminimin e kundërshtarëve politikë,

eleminimin e opozitës shqiptare dhe vendosjen e sistemit politik njëpartiak me një opozitë të emruar!

Ndërkohë dikush nga Amerika, shqiptar natyrisht, tha në një ekran televizioni se këtë gjë e bëjnë dhe do ta kishte bërë edhe opozita.

Me imagjinatën e ndodhive në të shkuarën e në të ardhmen ndihmësit e Edi Ramës, që u gjendkan edhe në Amerikë, përpiqen të thonë se “të njëjtën gjë ka bërë dhe bën edhe Sali Berisha”!

Aq shumë është dogmatizuar ose paguar mendja e disave në adresë të Sali Berishës, sa nuk njohin kufi imagjinate për ta relativizuar krimin dhe kriminelin Edi Rama!

Sali Berisha ka qenë gjashtë vite president dhe tetë vite kryeministër i Shqipërisë. Por ai kurrë nuk ka lobuar që të hyjë në Shtëpinë e Bardhë nga dritarja!

Sali Berisha mund të ketë njëqind gabime, por është i vetmi politikan shqiptar me emër që kurrë nuk ka paguar asnjë qindarkë për të bërë një fotografi me ndonjërin prej presidentëve amerikanë.

Nëse dikush gjen një fakt ndryshe nga kjo që po them unë, atëherë kërkoj ndjesë dhe hesht për gjithmonë!

Ndërkohë e dimë se si politikanët e tjerë, përfshirë Edi Ramën, Lulzim Bashën etj, kanë paguar me dhjetëra e qindramijë dollarë amerikanë për një foto me Obamën ose Trump-in! 

Në përgjithësi politiikanët e tjerë, përveç Berishës, kanë qenë në garë se kush të bëjë me kë ndonjë foto me autoritetet amerikane, madje duke shkelur ligjet e shtetit amerikan!

Sali Berisha nuk është karakter i tillë që të shijojë fotografinë e bleme me presidentët amerikanë.

Nuk e ka patur gjithashtu as të nevojshme një gjë të tillë për dy arsye:

▪️Së pari, sepse ata që rendin pas fotove me presidentët amerikanë synojnë të fshehin diçka serioze në veprimtarinë e tyre anti-amerikane!

▪️Së dyti, sepse Berisha i kishte të hapura portat e Shtëpisë së Bardhë nga miqtë e tij të familjes së dy presidentëve Bush. Madje edhe në familjen e tyre!

Prandaj dhe reagimi i kryetarit të Partisë Demokratike dhe vetë kësaj partie si dhe opozitës ndaj aferës Rama-MvGonigal ëhstë legjitim, i pastër dhe i moralshëm nga pikëpamja civile e politike!

Çdokush që përpiqet të vendosë shenjën e barazimit midis Edi Ramës dhe Sali Berishës ose është i marrë, ose është i paguar! Mundësi të tretë nuk ka!

Unë besoj fort se publikimi i kësaj afere, duke e përmendur vetëm emrin e Edi Ramës, është një parapërgatitje për t’i kërkuar ndjesë Beishës sa i përket vendimit të marrë kundër tij!

Ndryshe nuk kishte pse të përmendeshin në akt-akuzë vetëm takimet e McGonigal me Edi Ramën, kur ai ka takuar jo pak politikanë të lartë në Ballkan dhe vende të tjera që konsiderohen si Republika të bananeve!

Sali Berisha, the only one who entered the White House through the big gates!

Sali Berisha, the only one who entered the White House through the big gates!

Enver Bytyçi

The Rama-McGonigal affair is the most serious in the history of the Albanian state! A prime minister of Albania pays an exponent of the FBI in order to eliminate political opponents, eliminate the Albanian opposition and establish a one-party political system with a named opposition! Meanwhile, someone from America, Albanian of course, said on a television screen that they do this and the opposition would have done it too. With the imagination of events in the past and in the future, the assistants of Edi Rama, who were also in America, try to say that "Sali Berisha has done and is doing the same thing"!

So much has the mind of some people been dogmatized or paid to the address of Sali Berisha, that they know no limit of imagination to relativize the crime and the criminal Edi Rama! Sali Berisha was president of Albania for six years and prime minister for eight years. But he never lobbied to enter the White House through the window! Sali Berisha may have a hundred mistakes, but he is the only Albanian politician with a name who has never paid a penny to take a picture with any of the American presidents. If someone finds a fact different from what I am saying, then I apologize and shut up forever!

Meanwhile, we know how other politicians, including Edi Rama, Lulzim Basha, etc., have paid tens and hundreds of thousands of US dollars for a photo with Obama or Trump! In general, other politicians, except for Berisha, have been competing with whom to take a picture with the American authorities, even violating the laws of the American state!

Sali Berisha is not the type of character to enjoy taking pictures with American presidents. There was also no need for such a thing for two reasons: First, because those who post photos with American presidents intend to hide something serious in their anti-American activity! Secondly, because Berisha had the gates of the White House open to him by his family friends of the two Bush presidents. Even in their family!

Therefore, the reaction of the chairman of the Democratic Party and this party itself as well as the opposition to the Rama-MvGonigal affair is legitimate, clean and moral from a civil and political point of view! Anyone who tries to put the tie between Edi Rama and Sali Berisha is either fooled or paid! There is no third chance!

This affair has finally overturned the de facto declaration of Berisha's non-grata by Antony Blinken! I strongly believe that the publication of this affair, mentioning only the name of Edi Rama, is a preparation to apologize to Beisha regarding the decision taken against him! Otherwise, there was no need to mention in the indictment only McGonigal's meetings with Edi Rama, when he has met quite a few high-ranking politicians in the Balkans and other countries that are considered the Banana Republic!

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s