Kategori
Uncategorized

Suedi : Rregulla më të rrepta për dëbimin në rast krimi.

Qeveria paraqet një sërë propozimesh për rregulla më të rrepta për të huajt që kanë kryer apo kryejnë krime.

Përveç uljes së kufirit të vlerës së dënimit, duhet vlerësuar edhe natyra e krimit, thotë Ministri për Integrimin dhe Migracionin Anders Ygeman.

“Prandaj ju mund të dëboni një shtetas të huaj edhe nëse dënimi me burg është më pak se gjashtë muaj”, thotë ai në një konferencë për shtyp.

Sot, koha e qëndrimit është e mjaftueshme për të shmangur dëbimin – ata që kanë jetuar këtu për një kohë të gjatë, por nuk kanë hyrë në shoqërinë suedeze, mund të shmangin dëbimin.

Me këto ndryshime kërkohet që të keni një lidhje reale, thotë Ygeman.

Qeveria dëshiron ta heqë këtë kërkesë.

Propozimet përfshijnë gjithashtu heqjen e ndalimit absolut të dëbimit të një personi që ka ardhur në Suedi si i ri dhe ka jetuar këtu për një periudhë të caktuar kohore.

Regeringen vill se skärpta regler för utvisning vid brott

Pausa

Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) presenterar förslag till skärpt regelverk för utvisning på grund av brott.

Regeringen föreslår skärpta regler för utvisning vid brott. Straffvärdesgränsen sänks från 12 till 6 månader, enligt förslaget.

– Fler dömda utlänningar ska kunna utvisas, säger integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S)

Regeringen lägger fram en rad förslag om hårdare regler för utlänningar som har begått brott. Förutom att straffvärdesgränsen sänks ska även brottets karaktär bedömas, enligt Ygeman.

– Därför kan man utvisa en utländsk medborgare även om fängelsestraffet är lägre än sex månader, säger han på en pressträff.

Det ska även ställas högre krav på att utländska medborgare som begått brott ska ha etablerat sig i det svenska samhället för att undgå utvisning.

– I dag räcker det med vistelsetid för att undgå utvisning – den som vistats här en längre tid men inte kommit in i det svenska samhället kan undgå utvisning. Med de här ändringarna krävs det att du har rejäl anknytning, säger Ygeman.

Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) på fredagens pressträff.

Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) på fredagens pressträff. Foto: Jessica Gow/TT

Om en utlänning som vistats länge i Sverige begår brott krävs det i dag synnerliga skäl för utvisning. Detta krav vill regeringen ta bort. Förslagen innehåller även att det absoluta förbudet mot utvisning av en person som kom till Sverige som ung och har vistats här en viss tid slopas.

Förslagen bedöms öka utvisningarna med åtminstone 30 procent, enligt Ygeman.

– Om du döms för allvarliga brott i Sverige ska du som huvudregel kunna utvisas, säger han.

Regeringen föreslår också att en ansökan om uppehållstillstånd ska kunna avslås i fler fall än i dag.

– Det kommer att bli svårare för den som begår brott ska få permanent uppehållstillstånd, säger Ygeman

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s