Kategori
Uncategorized

Michael Gahler /. Qeveria në Tiranë nuk duhet të provokojë miqtë e Shqipërisë europiane.

Nga Michael Gahler /. Koordinator për Politikën e Jashtme dhe Zgjerimin në Parlamentin Evropian.

Qeveria në Tiranë nuk duhet të provokojë miqtë e Shqipërisë europiane as duke mohuar këto kushte , as duke bërë keq ndihmën e BE – së , as duke bërë marrëveshje me shtetet e palëve të treta të cilat shkelin ligjin e BE – së .

Për ata miq të FB – së që interesohen për zhvillimet në Shqipëri : Kur behet fjale per detyrimet qe Shqiperia duhet te kryeje para fillimit te negociatave te pranimit , miqte e nje Shqiperie Europiane , nuk duhet te frustrohen shume dhe per shume kohe nga ata qe duhet te dorezojne –

▪️kjo eshte qeveria !

Dihen konkluzionet përkatëse të Këshillit , dihen rekomandimet e Komisionit të Venecias , dihet teksti dhe fryma e marrëveshjes së 5 qershorit 2020 për reformën zgjedhore !

Kjo e fundit është dhunuar ndërkohë që nuk ka pak ose aspak përparim me shumë kushte :

▪️ligji për mediat nuk është përshtatur ; ▪️zyrtarët e lartë të përfshirë në manipulimin e votave janë shprehur në prokurorinë ;

▪️zyrtarë qeveritarë dhe ish – magjistratë gjyqësor të përfshirë në korrupsion gjithashtu .

▪️Pastrimi i parave mbetet një shqetësim i padressuar siç tregojnë edhe skandalet e fundit .

▪️Kushtetutshmëria e zgjedhjeve lokale 2019 nuk është pastruar .

▪️Formimi i organeve të reja të gjyqësorit po avancon ngadalë .

▪️Qeveria në Tiranë nuk duhet të provokojë miqtë e Shqipërisë europiane as duke mohuar këto kushte , as duke bërë keq ndihmën e BE – së , as duke bërë marrëveshje me shtetet e palëve të treta të cilat shkelin ligjin e BE – së . Këto janë çështjet që kam ngritur dhe do të vazhdoj të ngre për hir të marrjes së vendit në mënyrë të besueshme në një pistë operative të pranimit

By Michael Gahler /

The government in Tirana should not provoke the friends of European Albania, neither by denying these conditions, nor by misusing EU assistance, nor by making agreements with third-party states that violate EU law.

For those friends of FB who are interested in the developments in Albania: When it comes to the obligations that Albania must perform before the start of accession negotiations, the friends of a European Albania, should not be too frustrated and for too long by those who should to deliver –

▪️this is the government!

The relevant conclusions of the Council are known, the recommendations of the Venice Commission are known, the text and the spirit of the agreement of June 5, 2020 on electoral reform are known!

The latter has been violated while there is little or no progress on many conditions:

▪️the media law has not been adapted; Esenior officials involved in vote rigging have spoken out in the prosecution;

Government officials and former judicial magistrates also involved in corruption.

.Money laundering remains an unresolved concern as recent scandals show.

.The constitutionality of the 2019 local elections has not been clarified.

ImiThe formation of new judiciary bodies is progressing slowly.

.The government in Tirana should not provoke the friends of European Albania either by denying these conditions, or by mishandling EU assistance, or by making agreements with third-party states that violate EU law. These are the issues I have raised and will continue to raise for the sake of reliably taking the seat on an operational admission runway

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s