Kategori
Uncategorized

Çudira Shqiptare: Shembulli se si njeriu me damkë kriminale Olsi Komiçi mer vendime për magjistratët me bashkshorten në krevat dhe jo në dhomën e këshillimit

Anëtari i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Olsi Komiçi duket se ka lidhje të pastër me Qeverinë dhe e bën këtë komisioner të paanshëm në vendimmarje dhe në dukje është i komanduar nga politika.

Logjikisht i bie që Komiçi të firmos shkarkimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve që lançon Qeveria,duke u kthyer në ushtar të betuar të partisë.

Rreth 700 gjyqtarë e prokurorë, i janë nënshtruar Vettingut, në tre kritere, në atë profesional, të  pastërtisë së figurës dhe kriterit të pasurisë.

Njerëzit që janë zgjedhur për të kaluar në filtër gjyqtarët dhe prokurorët, nuk i janë nënshtruar më parë një hetimi të tillë dhe na rezultojnë me precedent penal të më parshëm që e bëjnë jo vetëm të dyshimt këtë proçes porn a krijon bindjen për kapjen e drejtësisë nga Politika dhe krimi.

Pjesa më e madhe e personave që kontrollojnë drejtësinë rezultojnë të lidhur me politikën, apo disa prej të tyre kanë një të kaluar të errët profesionale dhe një pasuri të dyshimtë dhe kriminale duke e cënuar në mënyrë të rrëndomtë sistemin në tërësi.

Anëtari i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Olsi Komiçi duket se ka lidhje të pastër me Qeverinë dhe e bën këtë komisioner të paanshëm në vendimmarje dhe në dukje është i komanduar nga politika.

Logjikisht i bie që Komiçi të firmos shkarkimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve që lançon Qeveria,duke u kthyer në ushtar të betuar të partisë.

Vettingu ishte i nevojshëm në drejtësi, por nëse bëhej nga njerëz që e kanë kaluar vetë një proces të tillë për të na krijuar bindjen që ky veting do të ishte i ndershëm dhe jo politik ashtu sic realisht ka nevoj Shqipëria.

Për shkak të njerëzve të lidhur me politikës, apo për shkak të së kaluarës së tyre kriminale, po realizohet edhe nje proces me dy standarte criminal dhe i udhëzuar si nga partia në pushtet njëkohësisht dhe në raste të caktuara nga Krimi i organizuar i lidhur me Partinë në Pushtet (rasti Lul Berisha Brunilda Bekteshi) ku komisioner të caktuar urdhërohen nga Krimi i Organizuar.

Olsi Komici është proceduar penalisht për falsifikim dokumetash dhe korrupsion e vërtetuar me vendimin e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor me Nr 728 datë 07.05.2010 ku Olsi Komici ka qënë i Pandehur.

Olsi Komici nuk ka deklaruar para komisionit për vlersimin e tijë si Antar i KPK, faktin se është proceduar penalisht për falsifikim dokumetash dhe korrupsion (Shpërdorim Detyre) e vërtetuar  me vendimin  e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë me Nr 728 datë 07.05.2010 ku Olsi Komici ka qënë i Pandehur.

Ky veprim i Olsi Komici duke mos deklaruar këtë fakt pran ILDKPI ka falsifikuar dhe ka pasqyruar të dhëna jo të vërteta  para strukturave që kanë verifikuar këtë subjekt. Përfitimi i tijë nga ky veprim është i dukshëm.

Duke qënë se Olsi Komici nuk ka deklaruar para komisionit për vlersimin e tijë si Antar i KPK, faktin se është proçeduar penalisht për falsifikim dokumetash dhe korrupsion (Shpërdorim Detyre) e vërtetuar  me vendimin  e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë me Nr 728 datë 07.05.2010 ku Olsi Komici ka qënë i Pandehur. E bënë zgjedhjen e tijë në këtë pozicion pune të pa vlefshëm pasi zgjedhja e tijë në këtë pozicion pune është bërë në kundërshtim me ligjin Nr. 84/201 Për Rivlersimin Kalimtar të Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në Republikën e Shqipërisë.

Bazuar në nenin  të ligjit Nr. 84/2016 Për Rivlersimin Kalimtar të Gjyqtarëve dhe Prokurorëve në Republikën e Shqipërisë janë përcaktuar dhe kriteret për të qënë në pozicionin e Komisionerit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.

Një ndër pikat e nenin  të ligjit Nr. 84/201 është dhe detyrimi i kanidatit që të mos ketë pasur një hetim penal ndaj tijë, dhe pikërisht pika  d) ndaj tij të mos ketë nisur një hetim penal, të mos jetë i dënuar me vendim të formës së prerë për kryerjen e një krimi, për kryerjen e një kundërvajtjeje penale me dashje, ose të mos ketë qenë subjekt i ndalimeve të parashikuara në ligjin “Për garantimin e integritetit të personave që zgjidhen, emërohen ose ushtrojnë funksione publike”.

Rikthehemi te Komisioneri i Pavarur të Kualifikimit Olsi Komici, i cili ka qënë në hetim penal e provuar sa më sipër  dhe është emëruar në këtë detyrë në kundërshtim flagrant me ligjin dhe pikërisht në kundërshtim me nenin  pika  të ligjit Nr. 84/2016.

Por një tjetër skandal është se olsi komici ushtron detyrën në konflikt të pastër interesi

Pjesa më e madhe e personave që kontrollojnë drejtësinë rezultojnë të lidhur me politikën, apo disa prej të tyre kanë një të kaluar të errët profesionale dhe një pasuri të dyshimtë dhe kriminale duke e cënuar në mënyrë të rrëndomtë sistemin në tërësi.

Por Olsi Komici është në një pozicion më skandaloz akoma pasi bashkëshortja e tijë e quajtur Anita Komici është e punësuar në “ILDKPI” dhe kryen detyrën e sajë duke përgatitur raporte të cilat i kontrollon bashkëshorti i sajë Olsi Komici.

Anita Komici ka filluar punë në  vënd të vëllait të gjyqtarit Kastriot Selita , i cili më parë mbante detyrën e  marrë më pas nga ana e  Anita Komici në “ILDKPI”.

Gjyqtarit Kastriot Selita ka kaluar vetingun dy vota pro dhe një kundër , por vota kundër ishte ajo e komisionerit Olsi Komici i cili ka përkrahur raportin e bërë nga bashkshortja e tijë Anita Komici është e punësuar në “ILDKPI” dhe kryen detyrën e sajë duke përgatitur raporte të cilat i kontrollon bashkëshorti i sajë Olsi Komici.

Ky veprim është skkandaloz dhe pozoicionimi i tyre në këto detyra është në kundërshtim flagrant me ligjet në fuqi pasi kemi të bëjmë me një konflikt të hapur interesi Sipas nenit 3 të ligjit PKI, konflikti rast për rasti i interesit përkufizohet si: “ …gjendja në konflikt interesi faktik, në dukje apo të mundshëm, që shfaqet rast për rast dhe lidhet me një vendimmarrje të veçantë….”. dhe në tërësi LgjiNr .9367, datë 7.4.2005 “Për Parandalimin e Konfliktit të Interesave në Ushtrimin e Funksioneve Publike”, ndryshuar me Ligjin nr.9475, dt.9.2.2006 dhe me Ligjin nr. 9529, dt.11.5.2006 me Ligjin 86/2012 datë 18.09.2012 dhe me Ligjin nr. 44/2014 datë 24.4.2014.është i lidhur me një apo disa vendimmarrje të veçanta, pra, me fjalë të tjera, rënia në konflikt interesi, mundësia e rënies në të ardhmen apo edhe dukja e rënies në konflikt interesi do të gjykohet në bazë të një vendimmarrjeje konkrete dhe rolit të zyrtarit në këtë vendimmarrje. Konflikti rast për rast i interesit është dhe duhet kuptuar si një papajtueshmëri momentale (pra, lidhur me “atë” vendimmarrje) ndërmjet detyrës publike dhe interesit privat të zyrtarit.Njëkohësisht jemi përpara faktit të konfliktit të mundshëm rast për rast të interesit, pra që nuk ka ndodhur por ka mundësi të ndodhë, me qëllim parandalimin në kohë të rënies së një zyrtari në konflikt interesi.

alba-news

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s