Kategori
Uncategorized

Eksperti gjerman: Politikat e Ramës kanë rritur kaosin në Shqipëri, Gjermania e ka thënë fjalën e saj .

×

Dje, Komisioni Europian ka paraqitur progres raportin për hapjen e negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Europain. Në lidhje me këtë çështje, gazeta “Shekulli” zhvilloi një intervistë me ekspertin e politikave ekonomike dhe sociale, Martin Henze. Z. Henze vë në dukje problemet me qeverisjën e Ramës, mungesën e një Gjykate Kushtetuese dhe rrezikon e krijimit të kaosit në Shqipëri

Erjon Dervishi

Kërkesa për anëtarësim, negociatat e pranimit, cila është situata?

Një aplikim për anëtarësim vë në lëvizje një seri procedurash. Thelbësore janë kriteret e Kopenhagenit, të cilat duhet të përmbushen si një parakusht për fillimin e negociatave. Përveç stabilitetit politik dhe sundimit të ligjit, këto përfshijnë një ekonomi funksionale tregu pa korrupsion dhe aftësinë për të përmbushur detyrimet e anëtarësimit në BE (“kriteri i acquis”). Komisioni Evropian zhvillon negociata me vendet kandidate – të cilat fillojnë pas miratimit të të gjitha vendeve anëtare të BE – dhe rregullisht i koordinon ato me vendet anëtare. Në terma thjesht praktikë, negociatat janë të ndara në 36 kapituj tematikë të negociatave. Vetëm kur të jenë mbyllur të gjithë kapitujt, do të merret një votë për anëtarësimin – të gjitha vendet anëtare duhet të bien dakord, ashtu si edhe Parlamenti Evropian.

Me kë po zhvillohen aktualisht negociatat?

Tani jemi duke negociuar pranimin me Malin e Zi dhe Serbinë. Shumica e 36 kapitujve negociues janë hapur me Malin e Zi, por vetëm disa janë mbyllur përfundimisht. Përafërsisht dy të tretat e kapitujve të negociatave janë trajtuar me Serbinë. Kam dyshime të konsiderueshme për anëtarësimin e Serbisë, nga njëra anë vetëm një pakicë e popullsisë në Serbi e dëshiron atë dhe nga ana tjetër Serbia de facto është e humbur ndaj Rusisë. Kjo mund të shihet në manovrat e përbashkëta ushtarake të ushtrisë ruse dhe Serbisë në kufirin e NATO-s me Kroacinë, mund të shihet në furnizimet e armëve të Rusisë në Beograd, mungesa e sundimit të ligjit dhe anëtarësimi i Serbisë në Shoqatën Ekonomike Euroaziatike të Rusisë, alternativa ndaj BE-së. Qasja e BE-së ndaj Serbisë karakterizohet nga një shkallë e lartë e naivitetit. Serbia e kupton vetëm fuqinë e forcës, paratë e taksave nga BE nuk ndihmojnë, por i përmbahen konfliktit aktual dhe nuk i zgjidhin ato. BE duhet ta vendosë Serbinë përpara alternativës, ose BE, pastaj edhe tregun e brendshëm ose Rusinë dhe varfërinë absolute. Negociatat e pranimit me Turqinë, të cilat u hapën në 2005, janë “ngrirë” që nga viti 2018. Kjo është kundër sfondit që ka pasur pengesa në Turqi në lidhje me demokracinë, shtetin e së drejtës dhe mbrojtjen e të drejtave themelore dhe të njeriut – me fjalë të tjera, kriteret politike të Kopenhagenit. Kjo është në të vërtetë një keqardhje e madhe, pasi ka historikisht lidhje pozitive midis Turqisë dhe Evropës, veçanërisht Gjermanisë. Është koha dhe e rëndësishme për të gjitha palët që zoti Erdogan t’i afrohet përsëri BE-së, duke përfshirë zgjidhjen e konfliktit me Greqinë. Raportet vjetore do të përmbledhin progresin (ose pengesat) në negociata. Unë kam një draft aktual të raportit të vendit për Shqipërinë. Është më kritike në deklaratat e saj sesa raporti i vitit 2019.

Çfarë problemesh ka në procesin e anëtarësimit?

Disa vite më parë Shqipëria dhe Maqedonia Veriore gjithashtu aplikuan për anëtarësim, ashtu si Bosnja. Komisioni Evropian rekomandoi disa kohë më parë që negociatat e pranimit të fillojnë me Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore. Në tetor 2019, megjithatë, kjo kishte dështuar për shkak të vetos së shteteve anëtare të BE-së, veçanërisht Franca dhe Gjermania. Franca fillimisht bëri thirrje për një reformë të procedurës së pranimit për anëtarët e rinj të BE. Kjo preku veçanërisht Shqipërinë.

Ndryshimi i procedurës së pranimit në 2019, dhe tani në 2020?

Komisioni Evropian tani ka vendosur mbi rregulloret më të rrepta për negociatat e ardhshme të pranimit. Në një komunikim mbi forcimin e procesit të pranimit të paraqitur në fillim të shkurtit, ai thotë se procesi duhet të përqendrohet më shumë në “reformat thelbësore”, duke filluar me shtetin e së drejtës, funksionimin e institucioneve demokratike dhe administratën publike dhe zhvillimin ekonomik. Për më tepër, negociatat nuk trajtohen më në 36 kapituj, por përkundrazi këto kapituj janë grupuar në grupe tematike. Janë planifikuar gjashtë grupe: “reformat thelbësore”, “tregu i brendshëm”, “konkurrenca dhe zhvillimi gjithëpërfshirës”, “axhenda e gjelbër dhe lidhja e qëndrueshme”, “burimet, bujqësia dhe kohezioni” dhe “marrëdhëniet e jashtme”. Negociatat mbi grupin e parë, reformat thelbësore, do të hapen të parët dhe të fundit që do të përmbyllen. Gjithashtu, vetëm grupe të tëra mund të konkludohen, duke mos negociuar më kapituj më vete. Nëse vendet kandidate zbatojnë prioritetet e reformës, kjo gjithashtu duhet të mundësojë pjesëmarrjen në fushat individuale të politikave të BE-së, tregun e BE-së dhe programet e BE-së (e ashtuquajtura periudhë “fazimi në”). Nga ana tjetër, hapat e prapambetur në zbatimin e reformave, veçanërisht në fushën e sundimit të ligjit, duhet të sanksionohen.

Dhe çfarë do të thotë kjo për Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore?

Komisioni paraqiti vlerësimet e tij të reja për Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore në fillim të marsit 2020. Sipas Komisionit, ata vazhdojnë të bëjnë përparim të prekshëm dhe të qëndrueshëm në reformat e tyre për sundimin e ligjit. Përkundër këtij sfondi, ai ende ka lëshuar rekomandimin e Komisionit me kufizime dhe kushte për të hyrë në negociata të pranimit me të dy vendet. Ministrat për Çështjet Evropiane të 27 vendeve anëtare, të modifikuar, d.m.th. me kufizime, miratuan këtë rekomandim dhe ranë dakord në 24 Mars 2020 për të filluar negociatat e pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Ndërsa procesi i pranimit me Maqedoninë Veriore mund të fillojë menjëherë, Ministrat Evropianë kanë formuluar gjashtë kushte për Shqipërinë të cilat duhet të përmbushen paraprakisht: vendimi mbi një reformë demokratike të ligjit zgjedhor, zbatimi i reformës aktuale gjyqësore, luftimi i korrupsionit dhe lufta kundër kritmi të organizuar dhe vendosja e një sistemi demokratik për mbrojtjen e pakicave. Korrupsioni dhe krimi i organizuar, duke përfshirë krijimin e një zyre prokurori anti-korrupsion, korrigjimin e ligjit për media dhe zbatimin e një reforme të ligjit të azilit. Përveç kësaj, ekzistojnë 15 kritere të tjera, kriteret e veçanta për Shqipërinë dhe mosmarrëveshjet midis Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë vazhdojnë. Sidoqoftë, unë i konsideroj të papërfillshme. Pra, bëhet fjalë vetëm për Shqipërinë.

Duket se të gjitha problemet kanë të bëjnë me ligjin zgjedhor. Çfarç mendon për këtë?

Ligji zgjedhor ishte një gur prove për aftësinë e vendit për t’u integruar në BE. Fatkeqësisht qeveria shqiptare nuk e kuptoi provën e demokracisë dhe nuk e kaloi atë. Nga ana tjetër, opozita e bashkuar kishte treguar një angazhim të fortë dhe tregoi se ata dëshironin dhe mund të siguronin të ardhmen e Shqipërisë. Sidoqoftë, Opozita e Bashkuar, SHBA dhe BE u tradhtuan nga prishja e kontratës nga qeveria Rama më 30 qershor 2020. Prandaj, nuk kemi më asnjë dyshim se nuk ka interes për anëtarësim në BE nga qeveria Rama dhe opozita e paligjshme në parlamentin shqiptar.

Tema kryesore për momentin është reforma zgjedhore. Cilat janë zgjidhjet më të mira për ligjin zgjedhor, “Populli do të qeverisë” ose “Shumica do të qeverisë”?

Më lejoni së pari të hyj në pjesën e dytë të pyetjes tuaj. Populli shqiptar do të sundojë “ose” Shumica do të sundojë “. Kjo pyetje shtrohet gabimisht dhe përgjigja do të ishte gjithashtu e gabuar, sepse as populli, as shumica, as qeveria në të vërtetë nuk rregullojnë ose nuk mund dhe duhet të sundojnë absolutisht në një demokraci. Kushtetuta shqiptare nuk e parashikon këtë. Kjo pyetje duhej të zëvendësohej nga pyetja më e mirë se si mund të shmangej tirania, dhe si shteti mund të ishte aq i strukturuar dhe fuqitë aq të ndara dhe të kontrolluara, saqë sundimtarët nuk mund të shkaktonin shumë dëm dhe mund të rrëzohet pa gjakderdhje. Veprimet e qeverive nuk janë thelbësisht dhe absolutisht të ligjshme dhe nuk mund të marrin përparësi mbi moralin dhe vullnetin e njerëzve. Ata kryejnë, në mirëbesim, vullnetin e njerëzve. Ky parim kushtetues është i fshehur nga Rama. As populli shqiptar, as qeveria shqiptare, nuk janë sovrane; qeveria duhet të mbrojë pakicat edhe kundër vullnetit të shumicës, dhe populli shqiptar duhet të qeveria do të jepte llogari kundër vullnetit të tyre në zgjedhje ose kur qeveria vendos në mënyrë jofunksionale kushtetutën, duke rrëzuar dhe paditur ata për tradhti të shtetit/të lartë. Nga ana ime, unë besoj se nuk është pjesë e konceptit të demokracisë që vetë demokracia krijon kushtet për eleminimin e saj. Duhet patur gjithashtu guximi të jesh intolerant ndaj atyre që duan të përdorin demokracinë për t’i vrarë, siç është tani rasti me organizatën Rama. Pra, demokracia shqiptare duhet të jetë gjithashtu mbrojtëse dhe e diskutueshme. Populli shqiptar nuk duhet të lejojë të vidhet e ardhmja e tij, e cila është shkruar përfundimisht në kushtetutë.

Çfarë do të thotë kjo në terma konkretë?

Sipas Artit. 145 Par. 3 të kushtetutës shqiptare, ndërhyrja në veprimtaritë e gjykatave ose gjyqtarëve çon në përgjegjësi sipas ligjit. Për më tepër, parimi i Artit. 127 paragrafi 3 i Kushtetutës shqiptare zbatohet gjithashtu, ai është parimi i të ashtuquajturës qëndrueshmëri e Gjykatave të Larta. Një gjykatë kushtetuese, Gjykata e Lartë mund të mos jetë jofunksionale në Shqipëri. Nëse një pozitë në Gjykatën Kushtetuese ose Gjykatën e Lartë mbetet e lirë, një gjyqtar i përkohshëm duhet të emërohet derisa të skadojë mandati i gjyqtarit në pension. Kjo nuk është bërë, de facto Gjykatat e Larta janë shfuqizuar që prej 3 vitesh, gabimi thelbësor i reformës ligjore, një shkelje serioze e kushtetutës nga organizata Rama, kjo është e dënueshme me ligj dhe përbën një shkelje të rëndë, anti-kushtetuese dhe justifikon në vetvete rizgjedhjen e menjëhershme të parlamentit dhe mbajtjen e një zgjedhje tjetër lokale, por ne do të vijmë tek ajo.

Tani gjykata kushtetuese duhet të riaktivizohet. Pra, situata është zgjidhur, apo jo?

Rivendosja e shtetit të së drejtës, d.m.th. Gjykata Kushtetuese dhe Gjykata e Lartë, të cilat nuk ekzistojnë për 3 vjet, është një nga kushtet kryesore themelore për fillimin e bisedimeve. Për momentin nuk shoh se si funksionaliteti material i këtyre gjykatave mund të rikthehet brenda 6-7 javësh. Qeveria Rama ka dështuar në mënyrë të përsëritur, por mbase nuk ka dështuar sepse nëse këto gjykata do të funksiononin dhe nëse gjyqtarët do të emëroheshin në mënyrë të paanshme, gjë që duket se nuk do të ishte rasti, qeveria Rama do të bënte vetëvrasje. Nga rruga, një krim nuk eliminohet duke riparuar dëmin. Jo, gjendja nuk është eliminuar aspak. Zgjedhja e gjyqtarëve kushtetues, siç e dinë të gjithë, presidenti Meta ka publikuar një përmbledhje objektive të tij, nuk është në përputhje me kushtetutën. Në këtë aspekt, kjo gjykatë aktualisht nuk është në gjendje të nxjerrë aktgjykime të ligjshme. Dispozitat e kushtetutës shqiptare në lidhje me përbërjen e gjykatës kushtetuese nuk janë respektuar. SPAK nuk u krijua në përputhje me kushtetutën. Gjykata Supreme nuk është funksionale. Dhe, edhe nëse të gjitha gjykatat supreme do të bëheshin funksionale përsëri, duke folur në mënyrë fiktive, përpunimi i rreth 45,000 çështjeve gjyqësore do të neutralizonte të gjitha burimet e gjykatave për vitet në vijim. Me fjalë të tjera, në Shqipëri ne në të vërtetë kemi nevojë për 50-60 gjyqtarë të lartë shtesë. Ngecja e gjyqësorit në Shqipëri do të vazhdojë për disa vitet e ardhshme dhe do të ketë një ndikim thelbësor në zhvillimin ekonomik të Shqipërisë dhe aftësinë e saj për t’u bashkuar me BE.

Tani ekziston një draft i të ashtuquajturit Raport i Progresit BE 2020, sipas shtypit shqiptar dhe qeverisë një raport pozitiv, çfarë mendojnë ata?

Epo, duket se fantazia dhe realiteti po largohen. Nga njëra anë, drafti i raportit 2020 është shumë më kritik dhe tregon qartë deficitet e Shqipërisë sesa raportet e viteve të fundit. Raporti tregon se në fakt kriteret për fillimin e bisedimeve nuk janë përmbushur në mënyrë të përsëritur nga qeveria Rama. BE e ka njohur që nuk janë konceptet vendimtare, letra dihet se është shumë e duruar, por rezultatet dhe rezultatet nuk janë dorëzuar nga Rama. Përkundrazi, politikat e iniciuara nga qeveria Rama kanë rritur kaosin në Shqipëri.

Pra, një shtet jo kushtetues?

Jo, Shqipëria aktualisht nuk ka shtet kushtetues, parlament pa funksionuar, pra demokraci dhe liria e shtypit është nën sulm masiv nga qeveria Rama. Kësaj i shtohet edhe rritja masive e korrupsionit. Meqenëse qeveria Rama ka zënë të gjitha pozitat përmes luftëtarëve të saj, ajo është përgjegjëse e vetme për korrupsionin. Ëtshtë autori i vetëm i korrupsionit në Shqipëri. Rastësisht, një element i rëndësishëm i një shteti kushtetues dhe demokracisë është pranimi dhe besimi i popullatës se kushtetuta është e vlefshme dhe do të zbatohet. Ky besim themelor është shkatërruar plotësisht nga organizata Rama. Në pjesë të mëdha të shoqërisë nuk shihet asnjë e ardhme në Shqipëri, e cila është shumë e rrezikshme. Nëse shumica e shqiptarëve largohen nga vendi dhe në të njëjtën kohë intensifikohet zhvillimi demografik në fshat, ekonomia prodhuese dhe e shërbimit në Shqipëri do të shembet. Kjo duhet të parandalohet në interes të Shqipërisë. Rezultati i reformës ligjore të organizatës Rama është pra në nivelin vertikal dhe horizontal vetëm katastrofik për të ardhmen e Shqipërisë. Unë nuk dua të hyj në temat këtu: rritja masive e tregtisë së heroinës, fluturimi masiv dhe korrupsioni i administratës, i cili tani kontrollohet plotësisht nga organizata Rama, largimi i organizatës Rama nga BE, në një parashtrim për Serbinë, temat janë të njohura.

Pse sipas tyre, Rama nuk është i interesuar?

Është fare e thjeshtë. Nëse Shqipëria do të ishte një shtet kushtetues dhe demokraci funksionale, me gjykata të drejta kushtetuese dhe autoritete anti-korrupsion, atëherë nuk do të kishte asnjë Kryeministër Rama apo një Z. Balla. Rama, Balla dhe të tjerët do të duhej të akuzonin veten e tyre dhe mund të prisnin një dënim me burg shumë të lartë, jo vetëm për shkak të veprave të mundshme penale, por edhe për shkak se ishte shkelur neni 145 paragrafi 3 i kushtetutës shqiptare. Pse duhet ta bëjë Rama këtë? Ai sigurisht nuk ka ndërmend të bëjë vetëvrasje.

Pse është bërë një gabim i tillë?

Pyetja është të kërkosh cui bono. Shqipëria aktualisht nuk është më një shtet kushtetues, nuk ka parlament që funksionon. Nuk ka ndarje të pushteteve. Të gjitha ligjet që janë miratuar nuk kanë fuqi ligjore dhe për këtë arsye janë të paligjshme. Rama ka krijuar kaos kushtetues. Një shtet, i qeverisur ende nga kryeministri Rama, në të cilin favorizohet masivisht arbitrariteti, pasi është i njohur më 30 qershor 2019 me zgjedhjet e kryera të paligjshme lokale, pavarësisht dekretit të qartë të presidentit Meta, shtyrjen e datës së zgjedhjeve për shkak të një legjislacioni emergjent.

Si duhet kuptuar kjo?

Sipas Artit. 145 paragrafi 3, dëmtimi i veprimtarisë së gjykatave ose gjyqtarëve çon në përgjegjësi sipas ligjit. Një gjykatë kushtetuese, Gjykata e Lartë mund të mos jetë jofunksionale në Shqipëri. Nëse një pozitë në Gjykatën Kushtetuese ose Gjykatën e Lartë mbetet e lirë, një gjyqtar i përkohshëm duhet të emërohet derisa të skadojë mandati i gjyqtarit në pension. Kjo nuk është bërë, gabimi vendimtar i reformës ligjore, një shkelje serioze e kushtetutës nga qeveria Rama, dënohet me ligj. Rama, si Kryeministri i përgjegjshëm politik, jo vetëm që ka dëmtuar punën e gjykatave, ai de facto shfuqizoi Gjykatën Kushtetuese dhe Gjykatën e Lartë 3 vjet më parë. Kjo sjellje e rëndësishme kriminale e qeverisë ka të bëjë me mënyrën se si i gjithë komisioni i Vettingut.

Tani Gjykata Kushtetuese duhet të riaktivizohet. Pra, situata është eliminuar, apo jo?

Jo, nuk është eliminuar fare. Ngecja e gjyqësorit do të vazhdojë për disa vitet e ardhshme dhe do të ketë një ndikim thelbësor në zhvillimin ekonomik të Shqipërisë. Një element i rëndësishëm i një shteti kushtetues, një demokracie, është pranimi dhe besimi i popullatës se kushtetuta është e vlefshme dhe do të zbatohet. Ky besim themelor është shkatërruar plotësisht. Rezultati i reformës ligjore është katastrofik si në nivelin vertikal ashtu edhe në atë horizontal.

Si duhet kuptuar kjo?

Të gjitha veprimet e shtetit në Shqipëri janë të lidhura me ligjin (siguria juridike), të gjithë qytetarët janë të barabartë para ligjit (barazia ligjore), gjykatat e pavarura mbrojnë qytetarët nga ndërhyrjet arbitrare të shtetit (mbrojtja ligjore). Liria dhe garancitë ligjore të shtetit liberal kushtetues në Shqipëri janë përbërësit thelbësorë të kushtetutës shqiptare. Ruajtja e unitetit të sistemit ligjor është një aspekt themelor i sistemit të mjeteve juridike dhe aftësia për t’u ankuar, d.m.th., sundimi i ligjit dhe shtylla kurrizore e një sistemi ekonomik funksional. Për unitetin e sistemit juridik kërcënohet në thelb kur ligji i barabartë flitet në mënyrë të pabarabartë. Ky është gjithmonë rasti kur nuk ka gjykata supreme, siç është tani rasti në Shqipëri. Kjo është praktikisht e rëndësishme për Shqipërinë. Të gjitha vendimet gjyqësore të 3 viteve të fundit, të cilat u paraqitën për rishikim në gjykatat më të larta, de iure nuk janë përfunduar ende. Të gjitha ligjet që u miratuan në parlamentin jofunksional janë, në parim, pezull joefektive. Ky është kaos absolut. Si mundet që dikush në Shqipëri të mendojë se këto janë suksese?

Cila është pasoja?

Kjo do të thotë pasiguri ligjore për ekonominë dhe njerëzit shqiptarë, për shembull kur bëhet fjalë për shpronësim, për vitet e ardhshme. Asnjë kompani e huaj solide nuk do të investojë në një vend të tillë. Kjo gjithashtu do të thotë regresion dhe largim masiv shtesë i të rinjve të Shqipërisë. Në këtë drejtim, një korrigjim i zhvillimit është i nevojshëm, kjo mund të bëhet vetëm me zgjedhje të lumtura, demokratike.

Cili është pozicioni i Gjermanisë pas zgjedhjeve në parlamentin shqiptar?

Rama u thirr për herë të fundit në 2019 për të përmbushur kriteret e Kopenhagenit deri në maj 2020, përfshirë 15 kriteret e Bundestagut Gjerman dhe Parlamentit Evropian. Fatkeqësisht, qeveria Rama nuk ka qenë në gjendje të provojë përmbushjen pozitive të kritereve. Përpjekja tani për të zbatuar një ndalim anti-demokratik të koalicioneve po çon në një emergjencë të vërtetë kushtetuese dhe legjislative. Edhe në një Gjermani shumë demokratike, ne sigurisht që u kemi dhënë partive lirinë për të formuar koalicione, siç mund ta shihni shumë mirë nga partia ime, CDU/CSU, e cila natyrisht formoi një koalicion para zgjedhjeve. Në Shqipëri, ndalimi i koalicionit para zgjedhjeve, i cili ishte dëshiruar nga qeveria autokratike e Ramës dhe miqve si Hajdari, ka pasojë që votat të humbasin nëse këto parti duan të formojnë një koalicion pas zgjedhjeve. Një kërkesë absurde, zëri i votuesit shqiptar nuk merret seriozisht nga Rama dhe shokët e tij. Meqenëse asnjë gjykatë kushtetuese funksionuese nuk ka ekzistuar për tre vjet, kushtetuta nuk mund të ndryshohet. Nëse kjo duhet të bëhet gjithsesi, kjo do të rezultojë në fakte të një vepre të rëndë kushtetuese. Qeveria dhe parlamenti jofunksional do të ishin armiq të kushtetutës. Një model që është tipik për zhvillimin e një diktature. Si rezultat, mund të vërtetohet se qeveria e Ramës dhe deputeti i paligjshëm Hajdari kanë treguar se nuk mund të hedhin poshtë fjalët demokraci, shtet i së drejtës dhe e ardhme për popullin shqiptar, ata mendojnë vetëm për xhepin e tyre. Për ne evropianët këta nuk janë partnerë negociues, kështu që pranimi i Shqipërisë në BE nuk do të ndodhë. Dhe me fillimin e bisedimeve. Nga rruga, të ashtuquajturat raporte të përparimit të BE-së janë mjaft të këndshme, por Komisioni nuk është përgjegjës për politikën e jashtme. Kjo është ende përgjegjësi e shteteve kombëtare dhe Parlamentit Evropian. Parlamentet e shteteve kombëtare dhe Këshilli i Evropës i kanë dhënë qeverisë shqiptare detyra shumë të qarta dhe asgjë nuk është përmbushur. As përfaqësimet eufemiste nuk mund të ndihmojnë, as i ashtuquajturi Raport i Progresit 2020. Koha për propagandë ka mbaruar, kërkohen veprime dhe rezultate.

Bilanci, a trajtohet kombi shqiptar në mënyrë të drejtë?

Po, ne Evropianët dhe veçanërisht ne Gjermanët, por edhe SHBA, jemi përpjekur përsëri për të ndihmuar kombin shqiptar. Ne kemi investuar qindra miliona euro. Tani është koha që populli shqiptar të zgjedhë një qeveri të arsyeshme, nuk mund të vazhdojë kështu.

Si duhet kuptuar ky tregues?

Vetëm, për fat të keq, shumë para janë zhytur në administratën e korruptuar qeveritare të organizatës Rama, Balla dhe Veliaj, Hajdari, ata kanë zënë të gjitha pozicionet vendimtare në qeveri dhe në komuna, prandaj vetëm ata janë përgjegjës për korrupsionin. Ne duhet ta bëjmë të qartë se ekonomia shqiptare nuk është e korruptuar në vetvete, ajo në thelb po shantazhohet në dhënien e avantazheve për këto zonja dhe zotërinj në administratën e qeverisë Rama. Nuk është ekonomia shqiptare ajo që është e korruptuar por ekzekutivi i organizatës Rama. Kush nuk luan lojën e kësaj organizate ka një problem. Por, dhe më lejoni ta shtoj këtë, pyetja që ju po bëni është për kombin shqiptar, por kjo pyetje është gjithashtu për ne evropianët. Anëtarësimi në Bashkimin Evropian është si një martesë. Partnerët duhet të përshtaten me njëri-tjetrin, jo gjithmonë duhet të kenë të njëjtin mendim, por gjithashtu mund të argumentojnë dhe të kenë konflikte. Sidoqoftë, thelbi i partneritetit duhet të kuptohet si një treshe, ai përbëhet nga një strukturë e përbashkët vlere dhe mirëkuptimi ligjor, ne e quajmë atë demokraci dhe sundimi i ligjit si dhe një orientim i qartë drejt perëndimit, d.m.th anëtarësimi në NATO. Për më tepër, integrimi gjithëpërfshirës në Tregun e Vetëm Evropian dhe, si tipar i fundit: partneriteti është ekskluziv dhe i përhershëm. Me fjalë të tjera, një Evropë e bashkuar e shteteve demokratike. Unë mendoj se me Maqedoninë e Veriut bisedimet duhet të fillojnë në vitin 2020. Me Shqipërinë kur të plotësohen kushtet për pranim nga qeveria shqiptare. Prandaj do të jetë detyra e qeverisë së re në prill 2021 ta sjellë këtë. Nga ana evropiane, unë vetëm mund të shpresoj që populli shqiptar do të njohë shpërthimin e situatës aktuale dhe do të zgjedhë Opozitën e Bashkuar pro-Evropiane, të cilën ne e mbështesim, d.m.th. të ardhmen e tij.

Pse shtetet e Evropës Veriore janë skeptikë për Shqipërinë?

Në Evropën Veriore në veçanti, kemi pasur përvoja shumë të këqija në Luftën e Dytë Botërore dhe mësuam se për prosperitetin dhe të ardhmen e njerëzve është elementare që një kornizë rregullatore, ne e quajmë demokraci, shtet i së drejtës, të drejtat e njeriut, shoqërore ekonomia e tregut është në vend. Evropa Veriore është pra skeptike jo ndaj kombit shqiptar, por ndaj qeverisë aktuale Rama. Kjo qeveri flet shumë, shkruan shumë, por vepron diametralisht ndryshe. Në vitin 2020, Shqipëria do të jetë një shtet i dominuar nga një qeveri e korruptuar një partie, e cila po shkatërron dhe neutralizon strukturat themelore demokratike hap pas hapi. Kjo është ajo që ne kemi parë tani në reformën e ligjit zgjedhor ose në sulmin e përsëritur të lirisë së shtypit në Shqipëri në gusht/shtator 2020, pavarësisht nga deklarata e qartë e Komisionit të Venecias.

Pra, cilat janë shqetësimet kryesore të Shqipërisë për të bërë përparim në integrimin në BE?

Marrëveshjet e shkurtit dhe 5 qershorit 2020 zbatohen dhe zbatohet parimi pacta sunt servanda. Rama ka prishur vazhdimisht kontratën. Ne në Evropë nuk kemi më asnjë besim te ky person dhe asnjë mirëkuptim për këtë shkelje të kontratës. Për më tepër, 15 kriteret e miratuara nga Bundestagum gjerman në fund të shtatorit 2020 zbatohen për Shqipërinë. Kjo listë e kritereve u konfirmua në vitin 2020 nga Parlamenti Evropian dhe Këshilli i Evropës. Rama i di të gjitha këto që nga viti 2014. Meqenëse asnjë nga 15 kriteret nuk plotësohet aktualisht, nuk do të ketë mundësi për të filluar negociatat. Zgjedhjet demokratike parlamentare dhe lokale jo më vonë se në fillim të vitit 2021. Kjo kërkon një ligj zgjedhor që është strukturuar në marrëveshje me opozitën e bashkuar të zgjedhur nga populli shqiptar, pa ndryshim kushtetues ose ndalim të koalicionit, 100% lista të hapura dhe një Gjykatë të Lartë dhe Gjykatë Kushtetuese që funksionon. Përzgjedhja e gjyqtarëve nuk duhet të ndikohet politikisht nga qeveria. Përveç kësaj, kriteret e tjera duhet të plotësohen, dhe kjo gjithashtu mund të ndodhë më pas.

A besoni se Gjermania do të jetë kundër anëtarësimit të Shqipërisë këtë herë?

Vendimi i Bundestagut Gjerman në shtator 2019 dhe vendimi identik i Parlamentit Evropian të vitit 2020 janë të vlefshme, kështu që do të ketë një fillim bisedimesh vetëm kur të plotësohen kriteret. Evropa nuk bën asnjë dhuratë elektorale për administratën Rama, e cila ndoshta erdhi në pushtet vetëm duke manipuluar zgjedhjet parlamentare në 2017, kështu që ndoshta nuk ka asnjë legjitimitet dhe për këtë arsye mund të mos flasë për popullin shqiptar.

Intervistoi: Erjon Dervishi

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s