Kategori
Uncategorized

A traitor to the Albanian nation. Një tradhtar i kombit shqiptar.

Nga Harry Bajraktari

 

Samiti i ri rajonal midis Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë në Durrës, shënoi një tjetër nivel të ulët në marrëdhëniet midis Tiranës dhe Prishtinës.

Përgjegjësia për këtë bie plotësisht mbi Edi Ramën, kryeministrin e Shqipërisë. Dhe ai duhet të turpërohet për sjelljen e tij ndaj Kosovës.

Cili është problemi i Edi Ramës?

Duket se ai nuk mund të gëlltisë refuzimin e Kosovës për t’u bashkuar me mini-Jugosllavinë e re që ai dhe diktatori i ri i Serbisë Aleksandër Vuçiq kanë krijuar së bashku. Ata kanë tërhequr Zoran Zaev të Maqedonisë së Veriut në të, por të gjithë të tjerët në rajon po tregojnë këmbë të ftohta.

Rama është duke kërkuar shumë si Vucic kohët e fundit. Ashtu si miku i tij në Beograd, ai e ka opozitën dhe ka përballuar më shumë se një vit protesta në rrugë. Parlamenti është lodra e tij personale. Një zgjedhje e parakohshme është e nevojshme për të zgjidhur krizën, por ai është duke dashur situatën në të cilën Shqipëria është rikthyer në mënyrë virtuale në një sistem një-palësh si në kohërat e errëta të komunizmit. Ligji i ri për median është një sulm i hapur ndaj lirisë së fjalës. Ky nuk është dikush që mund të durojë duke u thënë Jo për asgjë.

Ai mori karremin e Vuçiçit dhe tani po sposton kundër Kosovës dhe udhëheqësve të saj fyerje dhe të pavërteta që janë raportuar me entuziazëm në mediat serbe.

Pse nuk dëshiron Kosova të anëtarësohet?

Kosovës i kërkohet të anëtarësohet në një bashkim dhe të hap kufijtë e saj me një vend që nuk e njeh ekzistencën e tij, se po punon intensivisht për të shkatërruar republikën e re, dhe që kreu krime të mëdha lufte kundër popullatës së saj civile, për të cilën nuk ka as kërkoi falje ose pranoi të paguante kompensime. Kosova i është përgjigjur fushatës agresive të Serbisë për derecogniton dhe ndërhyrje në punët e brendshme duke vendosur një tarifë ndëshkuese 100% për të gjitha produktet serbe në Kosovë. Masa është kritikuar, por Kosova po mbron vetëm një nga mjetet e pakta në duart e saj. Kjo mini-Shengen Rama-Vucic do të kërkonte që Kosova të anulojë tarifën e saj pa e detyruar Serbinë të heqë dorë nga fushata dhe politikat e saj armiqësore diplomatike anti-Kosova. Mënyra e vetme që Kosova të ulet në atë tryezë është si një anëtar i plotë i njohur nga të gjitha vendet përfshirë Serbinë. Për më tepër, Kosova nuk është vetëm në refuzimin e mini-Shengenit të ri. Mali i Zi dhe Bosnja po mbajnë largësinë e tyre. Edhe Maqedonia e Veriut, një anëtar “themelues” ka shumë zyrtarë skeptikë për pjesëmarrjen e vendit të tyre. Kjo bën që përgjimi i Edi Ramës kundër Kosovës të duket edhe më i dëmtuar.

Ballkani Perëndimor dëshiron të anëtarësohet në BE, jo në një bashkim të nivelit B, Jugosllavinë e re dhe më të vogël që ka bërë tregti për Slloveninë dhe Kroacinë për Shqipërinë. Edi Rama duhet të jetë duke pirë duhanin e tij nëse beson se kjo do të funksiononte. Ajo që ka qenë më e dëmshme është shkarkimi i hapur dhe publik nga Edi Rama për krimet kundër njerëzimit që Serbia ka kryer në Kosovë. Vetëm disa ditë më parë, Vucic, hodhi poshtë masakrën e Reçakut si të rreme. Ai sulmoi integritetin e ambasadorit të OSBE-së William Walker dhe vëzhguesve që ishin dëshmitarë të krimit. Më shumë se një mijë shqiptarë janë ende të humbur të shpërndarë në varreza masive të fshehura në Serbi. Vucic vetë ka qenë në vitet 1990 udhëheqës në Partinë Radikale Fashiste Fashiste. Ministri i tij i jashtëm ishte zëdhënësi personal i kriminelit të luftës dhe diktatori Slobodan Milosevic. Ata kanë treguar empatinë zero ndër vite dhe në vend që të lëshojnë një falje zyrtare kanë vazhduar të tallin tragjedinë e popullit kosovar. Kur u pyetën për kujtimet e dhimbshme të luftës që janë ende të freskëta, si një arsye e mirë që Kosova të mos bashkohet me Serbinë në një iniciativë të tillë, Edi Rama i Shqipërisë, e quajti pyetjen e reporterit “patetike”. Në vend që të përdorte rastin për të mbrojtur të vërtetat historike, ai iu bashkua Vuçiqit në hedhjen poshtë të rëndësisë së tyre.

Edi Rama duhet të turpërohet për këtë përgjigje dhe për prishjen e krerëve të Kosovës në një shkrirje publike që nuk do të harrohet. Ai nuk sillet si një burrë shteti, por si një diktator me lëkurë të hollë, i cili nuk mund të përballet me të vërtetën. Ai është i zemëruar sepse e di tani se nuk flet për Kosovën. Dhe sinqerisht, ai nuk flet as për Shqipërinë. Jo derisa ai fiton një zgjedhje të re të duhur, ku të gjitha partitë politike marrin pjesë në një klimë politike të lirë dhe të ndershme. Doesfarë mendon Rama? Se Kosova do të harrojë mijëra civilë të vrarë, varret masive, 20,000 gratë e dhunuara, më shumë se gjysmën e popullsisë të internuar me forcë jashtë vendit, burgjet, torturat, mohimin e shërbimeve shëndetësore, djegien dhe plaçkitjen, etj. vite të gjata të ligjit ushtarak dhe diktaturës, tanket që shtypnin protestat e tyre paqësore dhe shumë gjëra të tjera që digjen në kujtesën tonë kolektive?

Kosova është një vend sovran tani. Më shumë se 110 vende, përfshirë Shtetet e Bashkuara, kanë njohur pavarësinë e saj. Dhe nëse organizata të mëdha botërore si Banka Botërore, FMN, FIFA, Komiteti Olimpik Ndërkombëtar, Facebook e njohin Kosovën si të pavarur dhe të barabartë me vendet e tjera, atëherë duhet që ky projekt i BS që ishte gatuar në Beograd dhe u shërbeu në Tiranë dhe Shkup.

Harry Bajraktari është themelues dhe botues i gazetës Illyria (1991-1998), një drejtues i komunitetit shqiptaro-amerikan, filantrop dhe përfitues i shumë çmimeve, duke përfshirë Nderin e Urdhrit të Kombit nga Presidenti i Shqipërisë, Medaljen Presidenciale të Kosovës për Meritat & Bardhë Thirrja Presidenciale e Shtëpisë për Amimin e Shërbimit.

Nga Harry Bajraktari

 

Samiti i ri rajonal midis Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë në Durrës, shënoi një tjetër nivel të ulët në marrëdhëniet midis Tiranës dhe Prishtinës.

Përgjegjësia për këtë bie plotësisht mbi Edi Ramën, kryeministrin e Shqipërisë. Dhe ai duhet të turpërohet për sjelljen e tij ndaj Kosovës.

Cili është problemi i Edi Ramës?

Duket se ai nuk mund të gëlltisë refuzimin e Kosovës për t’u bashkuar me mini-Jugosllavinë e re që ai dhe diktatori i ri i Serbisë Aleksandër Vuçiq kanë krijuar së bashku. Ata kanë tërhequr Zoran Zaev të Maqedonisë së Veriut në të, por të gjithë të tjerët në rajon po tregojnë këmbë të ftohta.

Rama është duke kërkuar shumë si Vucic kohët e fundit. Ashtu si miku i tij në Beograd, ai e ka opozitën dhe ka përballuar më shumë se një vit protesta në rrugë. Parlamenti është lodra e tij personale. Një zgjedhje e parakohshme është e nevojshme për të zgjidhur krizën, por ai është duke dashur situatën në të cilën Shqipëria është rikthyer në mënyrë virtuale në një sistem një-palësh si në kohërat e errëta të komunizmit. Ligji i ri për median është një sulm i hapur ndaj lirisë së fjalës. Ky nuk është dikush që mund të durojë duke u thënë Jo për asgjë.

Ai mori karremin e Vuçiçit dhe tani po sposton kundër Kosovës dhe udhëheqësve të saj fyerje dhe të pavërteta që janë raportuar me entuziazëm në mediat serbe.

Pse nuk dëshiron Kosova të anëtarësohet?

Kosovës i kërkohet të anëtarësohet në një bashkim dhe të hap kufijtë e saj me një vend që nuk e njeh ekzistencën e tij, se po punon intensivisht për të shkatërruar republikën e re, dhe që kreu krime të mëdha lufte kundër popullatës së saj civile, për të cilën nuk ka as kërkoi falje ose pranoi të paguante kompensime. Kosova i është përgjigjur fushatës agresive të Serbisë për derecogniton dhe ndërhyrje në punët e brendshme duke vendosur një tarifë ndëshkuese 100% për të gjitha produktet serbe në Kosovë. Masa është kritikuar, por Kosova po mbron vetëm një nga mjetet e pakta në duart e saj. Kjo mini-Shengen Rama-Vucic do të kërkonte që Kosova të anulojë tarifën e saj pa e detyruar Serbinë të heqë dorë nga fushata dhe politikat e saj armiqësore diplomatike anti-Kosova. Mënyra e vetme që Kosova të ulet në atë tryezë është si një anëtar i plotë i njohur nga të gjitha vendet përfshirë Serbinë. Për më tepër, Kosova nuk është vetëm në refuzimin e mini-Shengenit të ri. Mali i Zi dhe Bosnja po mbajnë largësinë e tyre. Edhe Maqedonia e Veriut, një anëtar “themelues” ka shumë zyrtarë skeptikë për pjesëmarrjen e vendit të tyre. Kjo bën që përgjimi i Edi Ramës kundër Kosovës të duket edhe më i dëmtuar.

Ballkani Perëndimor dëshiron të anëtarësohet në BE, jo në një bashkim të nivelit B, Jugosllavinë e re dhe më të vogël që ka bërë tregti për Slloveninë dhe Kroacinë për Shqipërinë. Edi Rama duhet të jetë duke pirë duhanin e tij nëse beson se kjo do të funksiononte. Ajo që ka qenë më e dëmshme është shkarkimi i hapur dhe publik nga Edi Rama për krimet kundër njerëzimit që Serbia ka kryer në Kosovë. Vetëm disa ditë më parë, Vucic, hodhi poshtë masakrën e Reçakut si të rreme. Ai sulmoi integritetin e ambasadorit të OSBE-së William Walker dhe vëzhguesve që ishin dëshmitarë të krimit. Më shumë se një mijë shqiptarë janë ende të humbur të shpërndarë në varreza masive të fshehura në Serbi. Vucic vetë ka qenë në vitet 1990 udhëheqës në Partinë Radikale Fashiste Fashiste. Ministri i tij i jashtëm ishte zëdhënësi personal i kriminelit të luftës dhe diktatori Slobodan Milosevic. Ata kanë treguar empatinë zero ndër vite dhe në vend që të lëshojnë një falje zyrtare kanë vazhduar të tallin tragjedinë e popullit kosovar. Kur u pyetën për kujtimet e dhimbshme të luftës që janë ende të freskëta, si një arsye e mirë që Kosova të mos bashkohet me Serbinë në një iniciativë të tillë, Edi Rama i Shqipërisë, e quajti pyetjen e reporterit “patetike”. Në vend që të përdorte rastin për të mbrojtur të vërtetat historike, ai iu bashkua Vuçiqit në hedhjen poshtë të rëndësisë së tyre.

Edi Rama duhet të turpërohet për këtë përgjigje dhe për prishjen e krerëve të Kosovës në një shkrirje publike që nuk do të harrohet. Ai nuk sillet si një burrë shteti, por si një diktator me lëkurë të hollë, i cili nuk mund të përballet me të vërtetën. Ai është i zemëruar sepse e di tani se nuk flet për Kosovën. Dhe sinqerisht, ai nuk flet as për Shqipërinë. Jo derisa ai fiton një zgjedhje të re të duhur, ku të gjitha partitë politike marrin pjesë në një klimë politike të lirë dhe të ndershme. Doesfarë mendon Rama? Se Kosova do të harrojë mijëra civilë të vrarë, varret masive, 20,000 gratë e dhunuara, më shumë se gjysmën e popullsisë të internuar me forcë jashtë vendit, burgjet, torturat, mohimin e shërbimeve shëndetësore, djegien dhe plaçkitjen, etj. vite të gjata të ligjit ushtarak dhe diktaturës, tanket që shtypnin protestat e tyre paqësore dhe shumë gjëra të tjera që digjen në kujtesën tonë kolektive?

Kosova është një vend sovran tani. Më shumë se 110 vende, përfshirë Shtetet e Bashkuara, kanë njohur pavarësinë e saj. Dhe nëse organizata të mëdha botërore si Banka Botërore, FMN, FIFA, Komiteti Olimpik Ndërkombëtar, Facebook e njohin Kosovën si të pavarur dhe të barabartë me vendet e tjera, atëherë duhet që ky projekt i BS që ishte gatuar në Beograd dhe u shërbeu në Tiranë dhe Shkup.

Harry Bajraktari është themelues dhe botues i gazetës Illyria (1991-1998), një drejtues i komunitetit shqiptaro-amerikan, filantrop dhe përfitues i shumë çmimeve, duke përfshirë Nderin e Urdhrit të Kombit nga Presidenti i Shqipërisë, Medaljen Presidenciale të Kosovës për Meritat & Bardhë Thirrja Presidenciale e Shtëpisë për Amimin e Shërbimit.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s