Kategori
Uncategorized

Scandal/ Prime Minister Rama went on a charter for coffee, took his counterpart home with him

🔻How did the charter plane “TC-ANA, Airbus A319-100 ACJ”, with VIP configuration, become part of the Albanian government in February 2020 after it has been part of the Turkish government since April 2005?

 1. What is the documentation on how this plane came to be used by the prime minister that is essential for the investigation?
 2. Is it a gift from the government of Recep Tayyip Erdogan and if he was forgiven, what was the procedure?
 3. If it was purchased, was it purchased by the Albanian government or by “Air Albania”?
 4. If it is part of the “Air Albania” fleet, what is the contract that the Albanian government or its subordinate institutions have with the company where it is a shareholder?
 5. What are the invoices between the Albanian government or the Directorate of Government Services and the company “Air Albania” for each flight that was performed by the “Ismail” charter on behalf of the Albanian Prime Minister?
 6. Why the balance sheets of the company have not been submitted and why the reasons why they have not been published in the KKB are not investigated?
 7. They should also investigate why “Air Albania” has not yet declared the beneficial owners, in violation of the law.
 1. How much are the other invoices for the services and servicing of this aircraft at other airports abroad?
 2. What trips were paid for by the prime minister’s fund and were trips with the “Ismail” charter included in this fund?
 3. What is the official act that determines the specific need to use this charter plane?
 4. What was the official reason that Rama used the charter even to go to Kosovo for coffee when he could very well use the land routes, saving thousands of euros?
 5. Rama also used the “Ismail” charter to accompany the Prime Minister of North Macedonia from Brussels to Skopje. In this case, who paid the costs of the flight to Skopje?
 6. What are the other flights that Rama has made outside Rinas from Brussels to The Hague, London, etc., which are not registered in our TIMS?
 7. If he received flights with clearing from the “Air Albania” company, will he have to give a series of explanations?
 8. Does he or the government have a contract with “Air Albania” to do promotions?
 9. If so, in what way have the government and the prime minister promoted a private company?
 10. Is a prime minister allowed to receive payments for promotions of private companies?
 11. How is it possible that the prime minister is also employed privately through marketing companies, while he was chosen to exercise a specific task at the top of the executive?

Skandali/ Rama shkoi me çarter për kafe, çoi homologun me të në shtëpi 

Deputeti i PL-së Petrit Vasili i ka drejtuar SPAK publikisht 21 pyetje në lidhje me skandalin e 137 fluturimeve me çarter të Edi Ramës.

Në postimin e tij në Facebook, Vasili i ka radhitur janë edhe një sërë faktesh tejet të rënda nga abuzimi i Ramës, ku sipas tij kryeministri ka përdorur çarterin për të pirë kafe në Prishtinë apo edhe për të çuar homologun maqedonas në shtëpi. 

1. Në ç’mënyre avioni çarter “TC-ANA, Airbus A319-100 ACJ”, me konfigurim VIP, u bë pjesë e qeverisë shqiptare në shkur të vitit 2020 pasi nga prilli i vitit 2005 ai ka qenë pjesë e qeverisë turke?

2. Cili është dokumentacioni se si kaloi ky avion në përdorim të kryeministrit është thelbësor për hetimin?

3. A është dhuratë e qeverisë së Rexhep Taip Erdogan dhe nëse i është falur, cila ka qenë procedura?

4. Nëse është blerë, a është blerë nga qeveria shqiptare apo nga “Air Albania”?

5. Nëse është pjesë e flotës së “Air Albania”, cila është kontrata që ka qeveria shqiptare apo institucionet në vartësi të saj dhe me kompaninë ku ajo është aksionere?

6. Cilat janë faturat mes qeverisë shqiptare apo Drejtorisë së Shërbimeve Qeveritare dhe kompanisë “Air Albania” për çdo fluturim, që ka kryer çarteri “Ismail” për llogari të kryeministrit shqiptar?

7. Përse bilancet e kompanisë nuk janë dorëzuar dhe përse nuk hetohen arsyet se përse ato nuk janë publikuar ato në QKB?

8. Duhen hetuar edhe përse “Air Albania” nuk i ka deklaruar ende pronarët përfitues, në shkelje të ligjit.

9. Përse nuk publikohen të dhënat për destiancionet e këtij avioni dhe të personave, që kanë udhëtuar në prenotimet e çarterit “Ismail” nga kryeministri Rama?

10. Sa janë taksat aeroportuale, në se janë paguar ndaj kompanisë koncesionare “Kastrati Group” të aeroportit Nënë Tereza, në Rinas për avionin çarter “Ismail”?

11. Sa janë faturat e tjera për shërbimet dhe serviset e këtij avioni në aeroporte të tjera jashtë vendit?

12. Çfarë udhëtimesh janë paguar nga fondi i kryeministrisë dhe a janë përfshirë në këtë fond udhëtimet me çarterin “Ismail”?

13. Cili është akti zyrtar që përcakton nevojen specifike të përdorimit të këtij avioni çarter?

14. Cili ka qenë shkaku zyrtar që Rama e ka përdorur çarterin edhe për të shkuar në Kosovë për kafe kur mund të përdorte fare mirë rrugët tokësore, duke kursyer mijëra euro?

15. Rama e ka përdorur çarterin “Ismail” edhe për të shoqëruar nga Brukseli në Shkup kryeministrin e Maqedonisë së Veriut. Në këtë rast, kush i ka paguar kostot e fluturimit në Shkup?

16. Cilat janë fluturimet e tjera, që ka bërë Rama jashtë Rinasit nga Brukseli në Hagë, Londër etj, të cilat nuk regjistrohen në TIMS-in tonë?

17. Nëse ai i ka marrë fluturime me klering nga kompania “Air Albania” do të duhet të japë një sërë shpjegimesh?

18. A ka ai apo qeveria një kontratë me “Air Albania” për t’i bërë promocione?

19. Nëse ka, në ç’mënyrë e kanë promovuar qeveria dhe kryeministri një kompani private?

20. A i lejohet një kryeministri të marrë pagesa për promocione të kompanive private?

21. Si është e mundur që kryeministri qenka i punësuar edhe privatisht nëpërmjet kompanive të marketingut, përderisa ai është zgjedhur për të ushtruar një detyrë specifike në majë të ekzekutivit

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s