Kategori
Uncategorized

Emigracioni dhe shtimi i krimeve.Koha për të folur hapur dhe për të kërkuar përgjegjësi,


Mats Bergh shkruan për lidhjen midis migracionit dhe krimit.

Tani dominojnë burra nga e gjithë Siria, por edhe Iraku, Jugosllavia, Afganistani, Polonia, Somalia dhe Etiopia/Eritrea.

Jugosllavët dhe polakët kanë një farë aktiviteti kriminal të shtuar, ndërsa kombësitë e tjera si grup kanë një barrë të lartë krimi

Shefi i Policisë Kombëtare Anders Thornberg më në fund në konferencën e sivjetme të sigurisë Folk och Försvar tha zyrtarisht atë që ne praktikuesit dhe shumica e të tjerëve me njohuri në shoqëri e dimë për një kohë të gjatë:

Rritja e fortë e krimit të organizuar është për shkak, ndër të tjera, nga shtimi i migracionit. dhe mungesa e integrimit.

Në statistika, qytetarët nga Jordania, Palestina, Siria, Iraku dhe Afrika e Veriut identifikohen veçanërisht si të mbipërfaqësuar në krim. 

Është vërtetuar më tej se emigrantët e gjeneratës së dytë janë të mbipërfaqësuar në krim, veçanërisht nëse të dy prindërit kanë lindur në një vend tjetër.

Megjithatë, kjo nuk vlen për fëmijët e emigrantëve nga Evropa Lindore, të cilët, përkundrazi, përgjysmojnë krimin në brezin e dytë.

Në fund, raporti thekson se “mbipërfaqësimi i emigrantëve në krim nuk vjen si pasojë e një shpërndarjeje të pafavorshme për sa i përket gjinisë, moshës apo vendbanimit.

As nuk është për shkak të një statusi përgjithësisht të ulët socio-ekonomik (i matur përmes të ashtuquajturit kodi SEI) në Suedi.”
Burrat janë të mbipërfaqësuar në krim, veçanërisht të rinjtë. 

Burrat nga kulturat me tradita dhe perceptime shumë të ndryshme për barazinë dhe demokracinë nga Suedia përfaqësojnë një rrezik shtesë.

Kjo vlen veçanërisht për individët nga Lindja e Mesme dhe pjesë të Afrikës. Përveç kësaj, mungesa e arsimit dhe ndarja paraqesin një rrezik serioz për të rrëshqitur në kriminalitet.

Me njohuri të plotë se si lloje të ndryshme migrimi çojnë në nivele të ndryshme krimi të rëndë, qeveritë në vitet 2000, pas mbështetjes në Riksdag, kanë ndjekur qëllimisht dhe në mënyrë të vazhdueshme një politikë që në praktikë favorizonte dhe diskriminonte të rinjtë, shpesh nga krimi i veçantë. -kulturat e rrezikshme, me një nivel të fortë grupi, rreziku i rritur për krime të rënda.

Nuk mund të ketë dyshim se shpërthimi i krimit të rëndë që po shohim tani ishte i pritshëm dhe i arsyeshëm bazuar në supozimet që mund të bëheshin.

Një rritje e mprehtë e krimeve të rënda thjesht ka peshuar më lehtë në llogaritje sesa interesat e tjera politike.

Mund të pranohet në një demokraci, por duhet të konsiderohet shumë fyese dhe shumë serioze për viktimat e krimit.

Shteti nuk ka vetëm përgjegjësi policore për të ruajtur sigurinë në vend, por edhe një përgjegjësi të rëndë morale.

Gratë e përdhunuara, djemtë e grabitur të poshtëruar dhe pronat e burrave dhe grave të vrata kanë çdo të drejtë të kritikojnë dhe të kërkojnë dëmshpërblim (që nuk e lehtëson pikëllimin dhe vuajtjen) nga shteti i Suedisë, detyra më e rëndësishme e të cilit ishte mbrojtja e qytetarëve.

Suedia ka nevojë për një komision të së vërtetës, të pavarur nga politika, ku vendimet politike bëhen të qarta, raportohen pasojat dhe, nëse është e mundur, një sistem i përkohshëm kompensimi ku të gjithë ata që preken nga rreziku shumë i rritur i krimit që i ekspozon shteti, të kompensohen.

Vetëm avokatë të lartë dhe të pavarur politikisht, ekonomistë kombëtarë dhe kriminologë të rastësishëm që nuk janë të lidhur me Brå mund të konsiderohen për detyrën.

Rruga përpara është transparenca, mësimi nga gabimet fatale që janë bërë dhe pajisja e të gjitha funksioneve të shoqërisë për të siguruar që dëmi të jetë i kufizuar.

Atëherë ndoshta krimi më i rëndë mund të fillojë të nivelizohet në, le të themi, 15 vjet.

Mats Bergh

Jurist dhe debatues i politikave ligjore

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s