Kategori
Uncategorized

Taksa e reduktuar për ata që punojnë dhe kanë punuar.

Elisabeth Svantesson N/kryetare e parë e partisë -Moderaterna .

Gjatë kohës së socialdemokratëve në pushtet, të paktën 46 taksa janë rritur ose vendosur.

Përveç kësaj, S ka mbyllur energjinë bërthamore funksionale, duke rezultuar në fatura tronditëse të larta të energjisë elektrike që detyrojnë njerëzit nga shtëpitë dhe bizneset e tyre të mbyllin operimet.

Tani presin kërcënime të tjera në formën e një tatimi të rifutur në pronë dhe të ashtuquajturës “taksë e gatishmërisë”, të cilën socialdemokratët nuk duan të thonë se kush do ta paguajë.

Mund të jetë fare mirë një taksë e re në pronë ose 5 SEK më e shtrenjtë. karburant.

Përshëndetje Urim,

Çfarë gëzimi dhe çfarë angazhimi kam mundur të përjetoj gjatë punës zgjedhore të javëve të fundit në mbarë vendin! Është e qartë se ka shumë prej nesh që duan të zëvendësojnë këtë qeveri dhe tani nuk është larg.

Ajo që bëjmë është e rëndësishme. Zgjedhjet e së dielës do të jenë një ditë fatale për ekonominë suedeze dhe kuletat e familjeve. A do të kemi edhe katër vite të tjera kostosh të shfrenuara dhe rritje taksash, apo më në fund do të kemi një qeveri të re që mund ta kthejë rrjedhën dhe të rregullojë Suedinë? Tani varet nga ne.

Gjatë kohës së socialdemokratëve në pushtet, të paktën 46 taksa janë rritur ose vendosur. Përveç kësaj, S ka mbyllur energjinë bërthamore funksionale, duke rezultuar në fatura tronditëse të larta të energjisë elektrike që detyrojnë njerëzit nga shtëpitë dhe bizneset e tyre të mbyllin operimet. Tani presin kërcënime të tjera në formën e një tatimi të rifutur në pronë dhe të ashtuquajturës “taksë e gatishmërisë”, të cilën socialdemokratët nuk duan të thonë se kush do ta paguajë. Mund të jetë fare mirë një taksë e re në pronë ose 5 SEK më e shtrenjtë. karburant.

Normat e interesit, çmimet e energjisë elektrike, çmimet e karburanteve dhe çmimet e ushqimeve janë rritur ndjeshëm. Kur flas me njerëz anembanë vendit, shumë shprehin shqetësim të madh se sa e shtrenjtë është bërë për të jetuar. Kush nuk e di se si do të mbulojë paga apo pensioni të gjitha faturat. Thjesht është bërë shumë e shtrenjtë pas tetë vjetësh me socialdemokratët.

Një qeveri e re duhet të ketë përparësi dhe të fokusohet në gjërat e duhura dhe nuk duhet të rrisë kostot për familjet tashmë të vuajtura. Duhet të ndërtohet energji e re bërthamore për të krijuar një furnizim afatgjatë të besueshëm me energji elektrike dhe fatura të arsyeshme të energjisë elektrike. Dhe rritja e taksave duhet të ndalet.

Kjo është arsyeja pse Ulf Kristersson dhe unë sot paraqitëm propozimet e kombinuara të të moderuarve për të mbështetur familjet.

  1. Taksa e reduktuar për ata që punojnë dhe kanë punuar. Të moderuarit duan të prezantojnë një zbritje të re të taksës së punës për personat me të ardhura të ulëta dhe të mesme dhe të ulin taksën për pensionistët.
  2. Ulja e kostove për huamarrësit e hipotekave. Të moderuarit duan të ndalojnë kërkesën e amortizimit, të ulin kostot e shlyerjes së hershme të hipotekave fikse dhe të forcojnë konkurrencën në sektorin bankar.
  3. Mbrojtje me kosto të lartë për çmimet e energjisë elektrike mbi një nivel të caktuar. Të moderuarit duan që tarifat e kapaciteteve të paguara si rezultat i çmimeve të larta të energjisë elektrike t’u kthehen konsumatorëve.
  4. Çmime më të ulëta të karburanteve. Të moderuarit duan të zgjasin uljen e taksave për karburantin dhe të ulin detyrimin e reduktimit, pra nivelin për përzierjen e karburanteve të rinovueshme në benzinë dhe naftë, në nivelin minimal të BE-së. Askush nuk duhet të detyrohet nga shtëpia këtë dimër, ne do të sigurohemi për këtë! Le të trokasim së bashku tani në ato dyert e fundit, të flasim me miqtë, të njohurit dhe t’u tregojmë votuesve se ne kemi politikat për të ndaluar goditjen e kostos dhe për t’i bërë njerëzit të ndihen sërish të sigurt financiarisht. Ndërsa MUF këndon në këngën e saj zgjedhore; Suedia mund të bëjë më mirë. Tani ne futemi në pllakë! pershendetje
    Elisabeth Svantesson
    Zëdhënësja e politikës ekonomike

Hej Urim,

Vilken glädje och vilket engagemang jag har fått uppleva under de senaste veckornas valarbete runt om i landet! Det är tydligt att vi är många som vill byta ut den här regeringen, och nu är det inte långt kvar.

Det vi gör är viktigt. Söndagens val blir en ödesdag för svensk ekonomi och hushållens plånböcker. Ska vi få fyra år till av skenande kostnader och skattehöjningar, eller får vi äntligen en ny regering som kan vända utvecklingen och få ordning på Sverige? Det är upp till oss nu.

Under Socialdemokraternas tid vid makten har minst 46 skatter höjts eller införts. Därtill har S lagt ner fungerande kärnkraft, vilket resulterat i chockhöjda elräkningar som tvingar människor från hus och hem och företag att stänga ner verksamhet. Nu väntar ytterligare hot i form av återinförd fastighetsskatt och en så kallad ”beredskapsskatt”, som Socialdemokraterna inte vill berätta vilka som ska betala. Det kan mycket väl handla om en ny fastighetsskatt eller 5 kronor dyrare bränsle.

Räntorna, elpriset, bränslepriser och matpriserna har stigit kraftigt. När jag pratar med människor runt om i landet är det många som utrycker en stor oro för hur dyrt det blivit att bo och leva. Som inte vet hur lönen eller pensionen ska täcka alla räkningar. Det har helt enkelt blivit för dyrt efter åtta år med Socialdemokraterna.

En ny regering behöver prioritera och fokusera på rätt saker och ska inte öka kostnaderna för redan hårt pressade hushåll. Ny kärnkraft behöver byggas för att skapa en långsiktigt pålitlig elförsörjning och rimliga elräkningar. Och det måste sättas stopp för skattehöjningarna.

Därför presenterade Ulf Kristersson och jag idag Moderaternas samlade förslag för att stötta hushållen.

1. Sänkt skatt för den som arbetar och har arbetat. Moderaterna vill införa ett nytt jobbskatteavdrag för låg- och medelinkomsttagare och sänka skatten för pensionärer.

2. Sänkta kostnader för bolånetagare. Moderaterna vill pausa amorteringskravet, sänka kostnaderna för att lösa bundna bolån i förtid och stärka konkurrensen i banksektorn.

3. Högkostnadsskydd för elpriser över viss nivå. Moderaterna vill att de kapacitetsavgifter som betalats in till följd av de höga elpriserna ska betalas tillbaka till elkunderna.

4. Lägre bränslepriser. Moderaterna vill förlänga skattesänkningen på drivmedel samt sänka reduktionsplikten, det vill säga nivån för inblandning av förnybara bränslen i bensin och diesel, till EU:s miniminivå.

Ingen ska tvingas från hus och hem i vinter, det ska vi se till!

Låt oss nu tillsammans knacka de där sista dörrarna, prata med vänner, bekanta och visa väljarna att vi har politiken för att stoppa kostnadschocken och få människor att känna ekonomisk trygghet igen. Som MUF sjunger i sin vallåt; Sverige kan bättre. Nu kör vi in i kaklet!

Hälsningar

Elisabeth Svantesson

Ekonomiskpolitisk talesperson

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s