Kategori
Uncategorized

Kristersson: Është koha për të rregulluar Suedinë.

Lideri Moderat Ulf Kristersson /

Pak ditë më parë ndodhi diçka absurde, qoftë edhe për standardet suedeze. Një bandë kriminale rrethoi policinë dhe liroi një të dyshuar për krime, i cili sapo ishte arrestuar.

Tashmë bandat kriminale po pushtojnë vendet publike dhe po terrorizojnë zonat e banuara. Ata ekspozojnë njerëzit e zakonshëm të ndershëm ndaj frikës dhe cenueshmërisë. Por fakti që tani po marrin masa fizike ndaj policisë po i shtyn këto konflikte në një nivel të ri.

Policia nuk është e pajisur për këtë lloj krimi që tani po shfaqet. Dhe qeveria në thelb nuk po bën asgjë për ta përmbushur dhe ndaluar atë. Për tetë vjet kjo është duke u përkeqësuar dhe më keq. Në fillim qeveria e pa “nuk do të vijë”, dhe tani pikërisht në kohën e fushatës elektorale, kanë filluar të bëjnë gurë.

Një qeveri e re pas zgjedhjeve do të kryejë ofensivën më të madhe në historinë moderne kundër krimit. Kundër bandave kriminale vdekjeprurëse, kundër grabitësve të të rinjve, kundër krimeve seksuale dhe kundër bandave të vjedhjes. Dënim i dyfishtë për kriminelët e bandës, bëjeni vepër penale të jesh fare pjesë e një bande. Më shumë kriminelë bandash do të deportohen dhe policisë do t’i jepet mundësia të krijojë zona të përkohshme vizitash për të hequr armët nga rrugët dhe për të qetësuar konfliktet. Paraburgimi i detyrueshëm për krime në marrëdhënie të ngushtë.

Dhe mbi të gjitha – policia duhet të jetë shumë më tepër, të paktën aq sa në vendet e tjera normale evropiane. Sot kemi krime më të rënda se vendet e tjera, por densitet më të ulët policor. Qeveria e re do të rrisë pagat e policisë dhe ata që aplikojnë për profesionin e policisë do të marrin trajnime policore me pagesë.

Kjo nuk është se si ne mund ta kemi atë. Është koha për të rregulluar Suedinë.

För några dagar sedan hände något absurt, även med svenska mått mätt. Ett kriminellt gäng omringade polisen och fritog en brottsmisstänkt person, som just blivit gripen.

De kriminella gängen tar sedan tidigare över offentliga platser och terroriserar bostadsområden. De utsätter vanliga hederliga människor för rädsla och utsatthet. Men att de nu tar fysisk strid mot polisen driver upp dessa konflikter till en ny nivå.

Polisen är inte rustad för den här typen av kriminalitet som nu växer fram. Och regeringen gör i grunden ingenting för att möta och stoppa den. I åtta år har detta blivit värre och värre. Först såg regeringen “inte det komma”, och nu lagom till valrörelsen har de börjat vända på lite stenar.

En ny regering efter valet kommer genomföra den största offensiven i modern historia mot kriminaliteten. Mot de dödliga kriminella gängen, mot ungdomsrånen, mot sexualbrotten och mot stöldligorna. Dubbla straff för gängkriminella, göra det straffbart att över huvud taget vara med i ett gäng. Fler gängkriminella kommer utvisas och polisen ska ges möjligheten att upprätta tillfälliga visitationszoner för att få bort vapen från gatorna och kyla ner konflikter. Obligatorisk häktning vid brott i nära relation.

Och framförallt – poliserna måste bli många fler, minst lika många som i andra normala europeiska länder. Idag har vi grövre brottslighet än andra länder men lägre polistäthet. En ny regering kommer höja polislönerna och den som söker sig till polisyrket ska få en betald polisutbildning.

Så här kan vi inte ha det. Det är dags att få ordning på Sverige.

Pak ditë më parë ndodhi diçka absurde, qoftë edhe për standardet suedeze. Një bandë kriminale rrethoi policinë dhe liroi një të dyshuar për krime, i cili sapo ishte arrestuar.

Tashmë bandat kriminale po pushtojnë vendet publike dhe po terrorizojnë zonat e banuara. Ata ekspozojnë njerëzit e zakonshëm të ndershëm ndaj frikës dhe cenueshmërisë. Por fakti që tani po marrin masa fizike ndaj policisë po i shtyn këto konflikte në një nivel të ri.

Policia nuk është e pajisur për këtë lloj krimi që tani po shfaqet. Dhe qeveria në thelb nuk po bën asgjë për ta përmbushur dhe ndaluar atë. Për tetë vjet kjo është duke u përkeqësuar dhe më keq. Në fillim qeveria e pa “nuk do të vijë”, dhe tani pikërisht në kohën e fushatës elektorale, kanë filluar të bëjnë gurë.

Një qeveri e re pas zgjedhjeve do të kryejë ofensivën më të madhe në historinë moderne kundër krimit. Kundër bandave kriminale vdekjeprurëse, kundër grabitësve të të rinjve, kundër krimeve seksuale dhe kundër bandave të vjedhjes. Dënim i dyfishtë për kriminelët e bandës, bëjeni vepër penale të jesh fare pjesë e një bande. Më shumë kriminelë bandash do të deportohen dhe policisë do t’i jepet mundësia të krijojë zona të përkohshme vizitash për të hequr armët nga rrugët dhe për të qetësuar konfliktet. Paraburgimi i detyrueshëm për krime në marrëdhënie të ngushtë.

Dhe mbi të gjitha – policia duhet të jetë shumë më tepër, të paktën aq sa në vendet e tjera normale evropiane. Sot kemi krime më të rënda se vendet e tjera, por densitet më të ulët policor. Qeveria e re do të rrisë pagat e policisë dhe ata që aplikojnë për profesionin e policisë do të marrin trajnime policore me pagesë.

Kjo nuk është se si ne mund ta kemi atë. Është koha për të rregulluar Suedinë.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s