Kategori
Uncategorized

Deri më 5 janar duhet të lirojë zyrën/ Komisioni i Rithemelimit të PD i dërgon Bashës verdiktin për shkarkimin.

Komisioni i përkohshëm i Rithemelimit të PD ka mbërritur në selinë e Partisë Demokratike për t’i dorëzuar ish-kryetarit Lulzim Basha, verdiktin e Kuvendit të 11 Dhjetorit për shkarkimin e tij nga posti.

Belind Këlliçi deklaroi para medieve: Jemi këtu për të bërë një komunikim në lidhje me letër dorëzuar z. Lulzim Basha dhe për dijeni trupit diplomatik në Shqipëri.

Njoftim mbi vendimarrje të Partisë Demokratike të Shqipërisë z . Lulzim Basha Deputet i Partisë Demokratike të Shqipërisë Tiranë me 23/12/2021.

Pësr dijeni

Trupit Diplomatik të akredituar në Shqipëri .

Zoti deputet !

Partia Demokratike e Shqipërisë në muajt e fundit është dashur të përballet me një sërë sfidash dhe problematikash serioze , të cilat pavarësisht rezultatit dramatik elektoral në zgjedhjet e përgjithshme , nuk e kanë tronditur moralin e demokratëve dhe besimin e tyre se familja jonë politike do të kthehet shumë shpejt një alternativë serioze qeverisëse , e cila do të meritojë besimin dhe mbështetjen e shumicës së shqiptarëve .

Fatkeqësisht , në të njëjtën kohë dhe jashtë vullnetit të tyre , demokratëve u është dashur të përballen edhe me krizën më të rëndë të identititetit dhe demokracisë së brendëshme të partisë që nga koha e themelimit të saj , veçanërisht për shkak të mosfunksionimit të forumeve të saj vendimarrëse , si dhe përvetësimit të kompetencave të organeve qendrore të partisë nga ish kryetari i saj .

Në këto kushte , të ndodhur përballë indiferencës dhe pamundësisë për të ndryshuar situatën e demokracisë së brendshme nëpërmjet rikthimit në krye të detyrës së organeve qendrore të partisë , një grup deputetësh , antarësh Kryesie , antarësh të Këshillit Kombëtar , kryetarë degësh , grupseksionesh , seksionesh , delegatë të organit më të lartë drejtues të Partisë , Kuvendit Kombëtar , në përputhje me parashikimet statutore të Partisë Demokratike të Shqipërisë , morën përgjegjësinë historike të thirrjes së Kuvendit Kombëtar të Partisë Demokratike , më datë 11.12.2021 .

Qëllimi i vetëm i kësaj thirrje ishte shpëtimi i Partisë Demokratike nëpërmjet rikthimit në legjitimitet moral , politik dhe statutor të funksionimit të saj , për t’a rikthyer atë në misionin e saj fillestar si shpresë për demokratët dhe njerzit e lirë të këtij vendi në mbrojtjen e vlerave perëndimore dhe Euro – Atlantike .

Me vendimin nr . 6 , dt . 11.12.2021 , Kuvendi Kombëtar i Partisë Demokratike të Shqipërisë , organi më i lartë i saj sipas Statutit , ka vendosur :

Shkarkimin tuaj nga detyra.

Për thyerje të seriozitetin e Kartës së Partisë Demokratike, përvetësimin e kompetencave të Trupit Qendror të Partisë Demokratike dhe dëmtimin e rëndë të interesave të saj politike dhe elektorale.

“Pavarësisht se sipas nenit 43 (gërma ç) të Kartës, ky vendim mund të merrej vetëm nga Asambleja Kombëtare e PDSH-së, kjo e fundit, në lidhje me mijëra demokratë që kishin votuar për Presidentin e PDSH-së më 13 qershor 2021 sipas për parimin e anëtarit, një votë”, vendosi të ratifikojë vendimin për shkarkimin me referendum të të gjithë anëtarëve, të mbajtur në përputhje me të njëjtin parim.

Referendumi konfirmues u mbajt në datën 18.12.2021, sipas përcaktimeve të Kuvendit Kombëtar në vendimin e mësipërm, dhe rezultateve të raportit përfundimtar, sipas procesverbalit bashkëlidhur, sanksionon që 43385 demokratë nga 43879 demokratë votues kanë vendosur pro Kombëtares.

Vendimi i Kuvendit dhe për shkarkimin tuaj si kryetar i PDSH-së.

Kombëtare, si organ ekzekutiv i Partisë së Lartë deri në krijimin e organeve të reja sipas Kartës, përmes këtij njoftimi zyrtar ju fton të njiheni me vullnetin e anëtarësimit të Partisë Demokratike dhe të organeve më të larta vendimmarrëse të kësaj. partisë. më sipër, duhet të ndërmerrni të gjitha hapat e duhur për të zbatuar vullnetin e qartë të demokratëve, të shprehur përmes vendimit të Kuvendit dhe referendumit si mekanizëm për demokracinë e drejtpërdrejtë, që çliron ambientet e Kryetarit të Partisë, si dhe t’i paraqisni menjëherë parashtresat përkatëse.

Komisioni i Përkohshëm i Rivendosjes së PDSH-së, deri më 01.05.2022

Refuzimi i vendimit të Kuvendit Kombëtar, si organi më i lartë statutor i Partisë Demokratike Shqiptare, si dhe rrëzimi i vullnetit të 43385 anëtarëve të PDSH-së që ratifikuan vendimi për shkarkimin tuaj, do të detyrojë anëtarësinë të bëhet përmbarues politik i vendimit dhe sajs do.

Bashkëlidhur do të gjeni Kartën e Partisë Demokratike të Shqipërisë, Vendimin Nr. 6 dt. 11.12.2021 nga Asambleja Kombëtare e PDSH-së dhe vendimi për miratimin e rezultatit përfundimtar të referendumit të datës 18.12.2021.

Jemi ende të bindur se do të kuptoni domosdoshmërinë e zbatimit të vullnetit të qartë të demokratëve jo vetëm statutore, por edhe politike e morale.

Seriozitetine Kartës së Partisë Demokratike, përvetësimin e kompetencave të Trupit Qendror të Partisë Demokratike dhe dëmtimin e rëndë të interesave të saj politike dhe elektorale. “Pavarësisht se sipas nenit 43 (gërma ç) të Kartës, ky vendim mund të merrej vetëm nga Asambleja Kombëtare e PDSH-së, kjo e fundit, në lidhje me mijëra demokratë që kishin votuar për Presidentin e PDSH-së më 13 qershor 2021 sipas për parimin e anëtarit, një votë”, vendosi të ratifikojë vendimin për shkarkimin me referendum të të gjithë anëtarëve, të mbajtur në përputhje me të njëjtin parim. Referendumi konfirmues u mbajt në datën 18.12.2021, sipas përcaktimeve të Kuvendit Kombëtar në vendimin e mësipërm, dhe rezultateve të raportit përfundimtar, sipas procesverbalit bashkëlidhur, sanksionon që 43385 demokratë nga 43879 demokratë votues kanë vendosur pro Kombëtares. Vendimi i Kuvendit dhe për shkarkimin tuaj si kryetar i PDSH-së. Kombëtare, si organ ekzekutiv i Partisë së Lartë deri në krijimin e organeve të reja sipas Kartës, përmes këtij njoftimi zyrtar ju fton të njiheni me vullnetin e anëtarësimit të Partisë Demokratike dhe të organeve më të larta vendimmarrëse të kësaj. partisë. më sipër, duhet të ndërmerrni të gjitha hapat e duhur për të zbatuar vullnetin e qartë të demokratëve, të shprehur përmes vendimit të Kuvendit dhe referendumit si mekanizëm për demokracinë e drejtpërdrejtë, që çliron ambientet e Kryetarit të Partisë, si dhe t’i paraqisni menjëherë parashtresat përkatëse. Komisioni i Përkohshëm i Rivendosjes së PDSH-së, deri më 01.05.2022 Refuzimi i vendimit të Kuvendit Kombëtar, si organi më i lartë statutor i Partisë Demokratike Shqiptare, si dhe rrëzimi i vullnetit të 43385 anëtarëve të PDSH-së që ratifikuan vendimi për shkarkimin tuaj, do të detyrojë anëtarësinë të bëhet përmbarues politik i vendimit dhe sajs do. Bashkëlidhur do të gjeni Kartën e Partisë Demokratike të Shqipërisë, Vendimin Nr. 6 dt. 11.12.2021 nga Asambleja Kombëtare e PDSH-së dhe vendimi për miratimin e rezultatit përfundimtar të referendumit të datës 18.12.2021. Jemi ende të bindur se do të kuptoni domosdoshmërinë e zbatimit të vullnetit të qartë të demokratëve jo vetëm statutore, por edhe politike e morale.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s