Kategori
Uncategorized

Ambasadore Kim! Ti je shumë hipokrite për të pretenduar sinqeritetin. Open letter to US Ambassador Kim

Shkrim nga Hajro Çini / Kanada

Nëse do të ishit Ambasadore, Konventa e Vjenës ju ndalon të diktoni për çështjet e brendshme të Shqipërisë, nenet 41 dhe 42 ju ndalojnë të shkelni vullnetin e votuesve shqiptarë dhe të përpiqeni të ndaloni anëtarët e zgjedhur të parlamentit të jenë anëtarë të parlamentit.

“Ambassador Kim: Look, I think this is a free country. It’s a NATO ally. And leaders have to take responsibility for their decisions. As far as the United States is concerned, our position has been very clear right from the start with regard to designees. And, I have nothing further to say on that issue.”

It was Don Lu who forced the parliament to hand over the Albania’s Sovereignty to foreign powers with the destruction of the Judicial System and Albania’s Constitutional Order.

You are not an ambassador, but a self proclaimed, in the violation of international order, the Governor of Albania.

I hope that Albanian lawyers would be compiling a file for USA Senate with all your violations, and I believe that some of them might even be considering opening a case against you in the Hague for violating International Order.

You claim sincerity, when I think, you do not know the meaning of it. You are too hypocrite to pretend sincerity.

President Meta accused you publicly that you tried to blackmail him to violate the Albanian Constitution.

I have seen you get form the prime minister’s office with a big white box. Inside that box, might have had chocolates, I do not know, but the fact that you act as a spokesperson of the Albanian Government, people might easily speculate that inside that box might have been thing much more valuable than chocolates, who knows?!

I have been leaving in North Amerika for the last 30 years. I have never seen any ambassador to have openly declared to have received and gifts from any member of the parliament, now have anybody seen any ambassador getting from the government offices with huge white boxes.

You are disgrace of diplomacy must resign!

Guvernatorja e vetë-shpallur e Shqipërisë Yuri Kim paska dhënë një intervistë tek Zëri i USA për të larë duart si Ponc Pilati. Aj paska deklaruar:

“Ambasadorja Kim: Shikoni, ky është një vend i lirë. Është vend aleat në NATO. Dhe udhëheqësit duhet të marrin përgjegjësi për vendimet e tyre. Për sa i pëket Shteteve të Bashkuara, pozicioni ynë ka qenë shumë i qartë që nga fillimi në lidhje me personat e përcaktuar. Dhe, nuk kam gjë tjetër për të shtuar për këtë çështje.”

Më poshtë është përgjigja ime në shqip (ndërsa në faqen e Ambasadës është edhe në Anglisht)

Jo Guvernatorja Yuri Kim, Shqipëria nuk është më një vend i lirë. Sovraniteti i saj është shkatërruar rëndë dhe është marrë nga Ambasada e SHBA në Tiranë.

Ishte Don Lu ai që detyroi parlamentin të dorëzonte Sovranitetin e Shqipërisë te fuqitë e huaja me shkatërrimin e Sistemit Gjyqësor dhe Rendit Kushtetues të Shqipërisë.

Ju nuk jeni një ambasadore, por e vetëshpallur, në shkelje të rendit ndërkombëtar, Guvernatore e Shqipërisë.

Nëse do të ishit Ambasadore, Konventa e Vjenës ju ndalon të diktoni për çështjet e brendshme të Shqipërisë, nenet 41 dhe 42 ju ndalojnë të shkelni vullnetin e votuesve shqiptarë dhe të përpiqeni të ndaloni anëtarët e zgjedhur të parlamentit të jenë anëtarë të parlamentit.

Shpresoj që avokatët shqiptarë të përpilojnë një dosje për Senatin e SHBA -së me të gjitha shkeljet tuaja, dhe besoj se disa prej tyre madje mund të marrin parasysh hapjen e një çështje kundër jush në Hagë për shkeljen e Rendit Ndërkombëtar.

Ti i përket Hagës!

Ti pretendon sinqeritetin, por unë mendoj, se nuk e dini kuptimin e asaj fjale. Ti je shumë hipokrite për të pretenduar sinqeritetin.

Ti shantazhove dhe detyrove zotin Basha të bënte vetëvrasje politike dhe shoqërore dhe tani po lanë duart si Ponc Pilati.

E gjithë bota e konsideron atë një hipokrit, në një kohë kur ai, të paktën, u përpoq të merrte ndonjë këshillë. Ti je me keq se ai.

Presidenti Meta ju akuzoi publikisht se u përpoqët ta shantazhoni për të shkelur Kushtetutën shqiptare.

Shantazhi është akti i parë i Mafies.

Nëse përdorni shantazhin kundër zyrtarëve të zgjedhur shqiptarë, nuk veproni ndryshe nga Mafia.

Unë ju kam parë të dilni nga zyra e kryeministrit me një kuti të madhe të bardhë. Brenda asaj kutie, mund të kishte çokollata, unë nuk e di, por fakti që ti vepron si zëdhënëse e Qeverisë Shqiptare, njerëzit lehtëshist mund të spekulojnë se brenda asaj kutie mund të ketë qenë diçka shumë më e vlefshme se çokollatat, apo jo?!

Unë jetoj në Amerikën e Veriut për 30 vitet e fundit. Unë kurrë nuk kam parë ndonjë ambasador që të ketë deklaruar hapur se ka marrë dhurata nga ndonjë anëtar i parlamentit, kurrë nuk kam parë ndonjë ambasador të dalë nga zyrat e qeverisë me kuti të mëdha të bardha.

Ne e duam SHBA dhe i jemi mirënjohës Presidentit Wilson për ruajtjen e Shqipërisë në hartë. Ne i jemi mirënjohës SHBA -së për çlirimin e Kosovës dhe mbështetjen e pavarësisë së saj.

Por shqiptarët nuk e meritojnë të shohin që vendi i tyre të keqqeveriset nga ju.

Ju jeni turpi i diplomacisë duhet të jepni dorëheqjen!

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s