Kategori
Uncategorized

Gjermanët shqetësohen për kritikat e Ramës/ Porti i Durrësit në duart e Emirateve Arabe, Meta të vendos veton

Germans worry about Rama / Durres Port criticism in the hands of the UAE, Meta to veto/ Martin Henze.

Në planet e Ramës, socialistët dhe komunistët gjithmonë mund të shkruajnë plane të bukura, ata mund të shkruajnë propozime, mund të gënjejnë, të rregullojnë statistikat me planet e tyre, të falsifikojnë zgjedhjet, të mashtrojnë dhe të marrin lirinë e njerëzve.

Në planet e Ramës, socialistët dhe komunistët gjithmonë mund të shkruajnë plane të bukura, ata mund të shkruajnë propozime, mund të gënjejnë, të rregullojnë statistikat me planet e tyre, të falsifikojnë zgjedhjet, të mashtrojnë dhe të marrin lirinë e njerëzve.

Por siç kemi mësuar nga historia, ata gjithmonë dështojnë, ata gjithmonë shkatërrojnë të ardhmen e njerëzve, shteteve të tëra si rezultat, ata gjithmonë kanë dështuar dhe kanë përhapur shumë terror dhe gënjeshtra.

Komunizmi, socializmi, fashizmi përfaqësojnë tragjedinë e shekullit të 20-të. Veprimet e Ramës, ai e sheh veten si një socialist, është pra në këtë traditë. Në këtë aspekt. Idetë e Ramës janë një shaka, megjithatë, ne jemi ndërkohë në shekullin 21, me sa duket ai ende nuk i ka perceptuar këto ndryshime.

Si duhet kuptuar kjo?

Së pari, ai duhet të na shpjegojë nëse dozat e vaksinës 970 nga Biontech/Pfizer, të cilat u transportuan në mënyra të dyshimta, më 11 janar 2021, nga Gjermania në Tiranë, sipas Ramës një dhuratë nga një qeveri evropiane, nga kanë ardhur. Qeveria Evropiane e mohon atë, të ketë dhënë dhe/ose shpërndarë këtë vaksinë, Pfizer nuk i jep vaksinë privatit, në këtë aspekt ajo vetëm mund të jetë vjedhur.

Atëherë do të shtrohej pyetja: Zoti Rama, kush, kur dhe në emër të kujt është vjedhur kjo vaksinë? Duket se ai donte të vaksinohej absolutisht vetë dhe për të kishte nevojë për një teatër – peizazh.

Nga ana tjetër, Komisioni i BE-së punon ngushtë me kompanitë më të rëndësishme farmaceutike në botë, katër nga prodhuesit më të rëndësishëm janë kompanitë evropiane, Biontech, Astra dhe Curavec dhe Johnson & Johnson. Përveç kësaj, ka edhe Moderna nga Shtetet e Bashkuara dhe një kompani franceze.

Vaksinat nga Rusia dhe veçanërisht nga Kina nuk janë të përdorshme, nuk ka miratime dhe të dhënat shkencore vështirë se komunikohen dhe gjithashtu nuk janë të testueshme. Në këtë aspekt, një “Jo” dhe “Shko”. Ashtu si me çdo vaksinë tjetër, testimi i rreptë shkencor kryhet në Evropë për të mbrojtur njerëzit para se produkti të dalë në treg.

Biontech dhe Moderna tani janë aprovuar nga BE, në ditët në vijim Astra do të aprovohet dhe ne presim që në fillim të marsit të aprovohet vaksina nga Johnson dhe në fillim të prillit vaksina e tretë mARN nga prodhuesi gjerman Curavec. Komisioni i BE ka nënshkruar marrëveshje me këta krijues të vaksinave ku deri më tani, janë 2.3 miliardë doza vaksine me porosi. Më shumë janë të mundshme.

Ekziston një marrëveshje e qartë që, natyrisht, vendet e Ballkanit do të marrin gjithashtu vaksina nga BE, janë marrëveshjet kornizë të BE-së që vlejnë edhe për Shqipërinë, dhe çmimet janë rënë dakord qartë në marrëveshjet kornizë. BE ka premtuar 70 milion euro për Shqipërinë. Në këtë aspekt, ne nuk e kuptojmë pse qeveria shqiptare nuk negocion zyrtarisht me Komisionin e BE për furnizimin e vaksinave.

Rama gjithashtu përdori debatin parlamentar të hënën për të kritikuar edhe një herë Bashkimin Evropian: “Ata nuk kanë parë përtej kufijve të tyre dhe kanë lënë fatin e vaksinimit të njerëzve në rajonin tonë në mundësinë e një marrëveshje dypalëshe”. Çfarë thonë ata për këtë?

Në mënyrë të përsëritur tregohet se qeveria Rama dëshiron të heqë vëmendjen nga dështimi i saj absolut në Shqipëri. Si në kohën e komunizmit, janë gjithmonë të tjerët. Deklaratat janë mosrespektuese dhe fyese. Dikush tashmë mund t’i vijë keq për ambasadorin e BE-së, Luigi Soreca. Ai vazhdimisht tund dhurata parash dhe fyhet vazhdimisht nga organizata Rama. Siç është thënë tashmë, BE dhe SHBA ndihmojnë intensivisht, popullin shqiptar. Por, qeveria shqiptare sillet si një fëmijë një vjeç. Me sa duket, Rama pret që jo vetëm të organizojmë, paguajmë, transportojmë vaksinën për qeverinë e tij, por edhe të vaksinojmë. Ai ndoshta dëshiron, më lejo ta përdor këtë shprehje, të ushqehem si një foshnjë. Meqenëse kjo nuk është bërë, ai sillet si një fëmijë që është i uritur, ai qorton. Sjellja e qeverisë Rama dëmton masivisht reputacionin e shtetit shqiptar. Të njëjtin model, nga rruga, ne kemi përjetuar në fund të 2019 dhe në 2020 kundër Francës dhe Hollandës. Në atë kohë, BE vërtetoi se qeveria Rama nuk kishte përmbushur asnjë nga 15 kriteret, d.m.th. se kishte dështuar dhe se bisedimet me BE nuk do të filloheshin. Në atë kohë, çështja ishte se BE kishte këmbëngulur në përputhje me 15 kriteret e BE, duke përfshirë kriteret e Kopenhagenit, përpara se të fillonte bisedimet me BE. Rama iu përgjigj me ofendime, veçanërisht Macron. Por çfarë ka ndodhur që atëherë, asgjë. Asnjë nga 15 kriteret nuk është përmbushur nga qeveria shqiptare deri më tani. Ka një vit që fle. Ne konkludojmë se qeveria Rama mesa duket nuk dëshiron të bëhet anëtare e BE-së, përndryshe do të kishte vepruar, por populli shqiptar. Populli shqiptar është sovran, për sa i përket zgjedhjeve në prill 2021, nëse atëherë do të ekzistojë një gjykatë kushtetuese funksionuese dhe një ligj demokratik zgjedhor, një drejtim – zgjedhje, e ardhme për Shqipërinë ose pa të ardhme dhe vazhdo kështu me Ramën.

A po vjen karta e vaksinimit të BE-së?

Po, karta e vaksinimit të BE do të vijë. Preludi për të do të jetë të enjten samiti i BE-së. Ka akoma shumë për të diskutuar. Por nënkryetari i CSU dhe Kryetari i grupit konservator (PPE) në Parlamentin e BE-së, Manfred Ëeber, një mik i partisë sime, tha: “Qytetarët duan siguri, si mund të udhëtojnë në të ardhmen pas një vaksinimi. Një çertifikatë e gjerë e BE-së për udhëtarët e biznesit dhe turistët është një zgjidhje e vlefshme”.

A munden njerëzit e vaksinuar të shkojnë me pushime për Pashkët ose në verë më së voni pa ndonjë problem?

Po, kjo do të jetë shumë e mundshme. Ekziston vetëm një problem: Duhet të sqarohet paraprakisht nëse vaksina mbron jo vetëm personin e vaksinuar, por gjithashtu parandalon transmetimin e virusit korona. Studiuesit presin një efekt kaq të dyfishtë dhe janë pozitivë. Rezultatet e besueshme të provës nga prodhuesit duhet të jenë në dispozicion deri në fund të shkurtit. Më së voni deri në Pashkë, të gjitha formalitetet për një çertifikatë evropiane të vaksinimit duhet gjithashtu të kenë përfunduar.

Dhe të gjithë të tjerët duhet të qëndrojnë në shtëpi?

Jo domosdoshmërisht. Ata që nuk janë të vaksinuar ndoshta do të lejohen të udhëtojnë në vendet e tjera të BE-së edhe me një test aktual negativ. Komisioni i BE është duke punuar në përmirësimin e njohjes reciproke të testeve të vaksinimit. Sidoqoftë, nuk përjashtohet që në varësi të situatës së infeksionit, e cila varet nga menaxhimi i duhur i pandemisë, udhëtarët do të duhet të jenë në karantinë, qoftë në vendin e mbërritjes dhe/ose më pas në vendin e tyre të origjinës. Në këtë pikë, për Shqipërinë lind një problem masiv ekonomik. Për shkak të dështimit të qeverisë Rama, me pandeminë, me prokurimin e vaksinave, testimi dhe perspektivat e skicuara nga Rama, Shqipëria do a ketë të vështirë pritjen e  turistëve, gjithashtu edhe shqiptarët e huaj do ta kenë vërtet të vështirë të udhëtojnë në Shqipëri. Pasi ata duhet, pasi të kthehen, të futen në një karantinë 2 javore. Shumica e shqiptarëve të huaj do të punojnë dhe punëdhënësit e tyre nuk do të pranojnë karantinën. Në këtë aspekt, këta njerëz kanë një ndalim de facto të udhëtimit, në Shqipëri. Një vit tjetër pa turizëm dhe pa kontakte, ekonomia dhe popullsia shqiptare nuk do të mbijetojë. Siç është thënë tashmë në maj 2019, qeveria Rama duhet të zëvendësohet, parlamenti jofunksional dhe administrata nuk ka kompetencë për të mbrojtur popullatën në mënyrë të mjaftueshme. Sidoqoftë, është shumë më e relaksuar për evropianët. BE kujdeset për qytetarët e BE, ndryshe nga qeveria shqiptare. Qëllimi i Bashkimit Evropian është të vaksinojë të paktën 70% të të rriturve në Evropë deri në verë, dhe në Gjermani numri ndoshta duhet të jetë deri në 80-90% deri atëherë. Jam i bindur që ne mund ta arrijmë këtë.

Cilat janë hapat e ardhshëm në rrugën drejt çertifikimit të vaksinimit?

Dje, e martë, Komisioni i BE paraqiti një letër diskutimi. Në të, Ursula von der Leyn propozon një dokument të vaksinimit. Dokumentin e kam përpara. Të enjten, krerët e shteteve dhe qeverive të BE do të diskutojnë atë. Sidoqoftë, ende nuk do të merret asnjë vendim. Procesi do të zgjasë disa javë.

Si do të funksionojë pasaporta e vaksinimit?

Do të rendisë në të gjithë BE-në të dhënat personale të personit të vaksinuar, vendin, datën, vaksinën e përdorur dhe kodin e saj të regjistrimit. Një kod QR drejton më tej në një bazë të dhënash. Aty, të dhënat kontrollohen dhe identifikohen falsifikimet e mundshme.

A ka tashmë privilegje udhëtimi për njerëzit e vaksinuar?

Po. Disa vende tashmë kanë ndalime hyrëse për njerëzit që nuk janë vaksinuar kundër hepatitit, për shembull. Disa kompani ajrore po mendojnë aktualisht për këtë.

A jeni vaksinuar?

Po, unë jam vaksinuar dy herë ndërkohë me vaksinën tonë gjermane nga Biontech. Nuk kishte asnjë problem.

A janë të ligjshme privilegjet për njerëzit e vaksinuar?

Pyetja është e justifikuar dhe gjithashtu duhet të diskutohet në mënyrë të diskutueshme. Mbi të gjitha, çështja thelbësore nuk është vetëm nëse njerëzit e vaksinuar lejohen të udhëtojnë lirshëm, por gjithashtu nëse personat e vaksinuar kanë qasje ekskluzive në restorante, kinema, teatro, etj, për shembull.

Çështja e vaksinave shkaktoi debat në parlament kur deputetja e opozitës Rudina Hajdari bëri thirrje për transparencë mbi sigurimin e vaksinës COVID-19. Ndërsa asaj iu kërkua të miratojë një akt normativ në lidhje me Pfizer, ajo tha se qytetarët kanë të drejtë të dinë kushtet e marrëveshjes me Pfizer, përfshirë shumën e çmimit dhe fazat e dorëzimit. “Ne duhet të informojmë qytetarët dhe të mos marrim vendime në dhoma të mbyllura me 3-4 persona”, tha ajo.

Epo, zonja është ulur në një parlament jofunksional dhe gjithashtu nuk është verifikuar ende nga Gjykata Kushtetuese nëse ajo madje ka legjitimitetin për t’u ulur në parlamentin shqiptar. Por, në këtë çështje, zonja ka nga njëra anë tashmë një kuptim shumë të çuditshëm të një demokracie liberale dhe ka nga ana tjetër një strukturë shumë të qartë të çmimeve të Komisionit të BE-së, ajo thjesht ka bërë pyetje të gabuara.

Deputeti Ralf Gjoni përsëriti shqetësimet e tij dhe kërkoi të njihte tekstin e aktit normativ dhe jo vetëm të dëgjonte titullin. Ai kërkoi transparencë nga qeveria përpara se ata ta votonin atë

Po, një pyetje krejtësisht e vlefshme. Mund të ketë qenë gjithashtu e nevojshme të pyetet pse organizata Rama nuk negocion me BE, siç bëjnë vendet e tjera të Ballkanit.

Pavarësisht shqetësimeve të deputetëve, aktet normative u miratuan.

Sigurisht, çfarë presin ata? Shqipëria aktualisht është një shtet policor de facto. Parlamenti shqiptar është jofunksional, pasi ende nuk është një shtet kushtetues funksional. Shqipëria nuk ka një parlament, dhe kështu parlamenti nuk mund të kontrollojë, d.m.th. të rishikojë, veprimet e qeverisë. Ashtu si në kohën socialiste, deputetëve u kërkohet vetëm të vijnë në votim, atyre u lejohet të flasin, por më pas ata duhet të votojnë. Në këtë mënyrë, deputetët e parlamentit jofunksional shqiptar e bëjnë veten luftëtarë të qeverisë autokratike Rama. Qëllimi i një parlamenti demokratik është të kontrollojë me kujdes qeverinë, ata nuk e kanë bërë atë dhe de facto nuk munden për 3 vjet.

Marrëveshja e nëntorit me Emiratet e Bashkuara Arabe dhe një projektligj që rrjedh prej saj shkel Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit me BE dhe ngre probleme të mëtejshme

Marrëveshja e bashkëpunimit ekonomik midis Shqipërisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe u nënshkrua nga Kryeministri dhe Ministri i Jashtëm Edi Rama në Abu Dhabi në 26 nëntor 2020 dhe u ratifikua me shpejtësi në parlament shtatë ditë më vonë. Bazuar në këtë, qeveria ka hartuar një projekt-ligj që, nëse miratohet, do të mandatonte qeverinë të jepte me koncesion portin kryesor të vendit, portin detar të Durrësit, te një kompani Emirati e quajtur (Symphony Invest).

Si komentohet kjo?

Projektligji nuk përmban asnjë kusht, kriter ose procedurë, kështu që në thelb do t’i japë qeverisë kartela. Është një qasje tipike për një shtet policor. Marrëveshja e Emirateve të Bashkuara Arabe shkel Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit me BE sepse shprehet shprehimisht se ligje të tilla si prokurimi qeveritar, ndihma shtetërore, etj., nuk do të merren parasysh nëse të dy qeveritë bien dakord për një “investim strategjik”. Organizata Rama atëherë mund të zgjedhë çdo kompani për ta kryer atë. Marrëveshja e Emirateve të Bashkuara Arabe do të parandalojë ofertat e BE dhe kompanive me bazë në Shqipëri që mund të jenë të interesuar në këtë projekt “strategjik”. Ky do të ishte fillimi i fundit të një ekonomie të tregut të lirë në Shqipëri, ekzekutivi Rama është më i korruptuari në Evropë, sipas vlerësimit ndërkombëtar dhe nuk do të ishte as më pak i verifikueshëm në dhënie. Presidenti i Republikës duhet të vërë veton.

Pregatitur nga erjon dervishi

Germans worry about Rama / Durres Port criticism in the hands of the UAE, Meta to veto

@ gjata.com @ gjata.com
22 hours ago
Martin Henze.

In Rama’s plans, socialists and communists can always write beautiful plans, they can write proposals, they can lie, adjust statistics with their plans, falsify elections, cheat and take people’s freedom.

In Rama’s plans, socialists and communists can always write beautiful plans, they can write proposals, they can lie, adjust statistics with their plans, falsify elections, cheat and take people’s freedom.

But as we have learned from history, they always fail, they always destroy the future of people, whole states as a result, they have always failed and have spread a lot of terror and lies.

Communism, socialism, fascism represent the tragedy of the 20th century. Rama’s actions, he sees himself as a socialist, so it is in this tradition. In this aspect. Rama’s ideas are a joke, however, we are meanwhile in the 21st century, apparently he has not yet perceived these changes.

How should this be understood?

First, he must explain to us whether the doses of vaccine 970 from Biontech / Pfizer, which were transported in suspicious ways, on January 11, 2021, from Germany to Tirana, according to Rama, a gift from a European government, came from. The European government denies it, has given and / or distributed this vaccine, Pfizer does not give the vaccine to the private, in this respect it can only be stolen.

Then the question would be asked: Mr. Rama, who, when and in whose name was this vaccine stolen? It seems that he wanted to vaccinate himself absolutely and needed a theater-landscape.

On the other hand, the EU Commission works closely with the most important pharmaceutical companies in the world, four of the most important manufacturers being the European companies, Biontech, Astra and Curavec and Johnson & Johnson. In addition, there is also Moderna from the United States and a French company.

Vaccines from Russia and especially from China are not usable, there are no approvals and scientific data are hardly communicated and also not testable. In this respect, a “No” and “Go”. As with any vaccine, rigorous scientific testing is carried out in Europe to protect people before the product goes on the market.

Biontech and Moderna have now been approved by the EU, in the coming days Astra will be approved and we expect the Johnson vaccine to be approved in early March and the third mRNA vaccine from German manufacturer Curavec in early April. The EU Commission has signed agreements with these vaccine makers where so far, there are 2.3 billion doses of custom vaccines. More are possible.

There is a clear agreement that, of course, the Balkan countries will also receive vaccines from the EU, it is the EU framework agreements that also apply to Albania, and the prices are clearly agreed in the framework agreements. The EU has promised 70 million euros for Albania. In this regard, we do not understand why the Albanian government does not formally negotiate with the EU Commission on the supply of vaccines.

Rama also used the parliamentary debate on Monday to once again criticize the European Union: “They have not seen beyond their borders and have left the fate of vaccinating people in our region to the possibility of a bilateral agreement.” What do they say about that?

It is repeatedly shown that the Rama government wants to divert attention from its absolute failure in Albania. As in the time of communism, there are always others. The statements are disrespectful and offensive. One can already feel sorry for EU Ambassador Luigi Soreca. He constantly shakes money gifts and is constantly insulted by the Rama organization. As has already been said, the EU and the US are intensively helping the Albanian people. But the Albanian government behaves like a one-year-old child. Apparently, Rama expects us not only to organize, pay for, transport the vaccine for his government, but also to vaccinate. He probably wants, let me use that expression, to feed like a baby. Since this is not done, he behaves like a child who is hungry, he scolds. The behavior of the Rama government massively damages the reputation of the Albanian state. The same pattern, by the way, we experienced in late 2019 and 2020 against France and the Netherlands. At that time, the EU confirmed that the Rama government had not met any of the 15 criteria, i.e. that it had failed and that talks with the EU would not start. At the time, the issue was that the EU had insisted on complying with 15 EU criteria, including the Copenhagen criteria, before starting negotiations with the EU. Rama responded with insults, especially Macron. But what has happened since then, nothing. None of the 15 criteria has been met by the Albanian government so far. He has been sleeping for a year. We conclude that the Rama government apparently does not want to become a member of the EU, otherwise it would have acted, but the Albanian people. The Albanian people are sovereign, as far as the elections in April 2021 are concerned, if then there will be a functioning constitutional court and a democratic electoral law, a direction – elections, a future for Albania or without a future, and so on with Rama.

Is the EU vaccination card coming?

Yes, the EU vaccination card will come. The prelude to it will be the EU summit on Thursday. There is still much to discuss. But the vice-president of the CSU and the leader of the Conservative group (PPE) in the EU Parliament, Manfred Weber, a friend of my party, said: “Citizens want security, how can they travel in the future after a vaccination. “A broad EU certificate for business travelers and tourists is a valuable solution.”

Can vaccinated people go on holiday for Easter or in the summer at the latest without any problems?

Yes, this will be very likely. There is only one problem: It must be clarified in advance whether the vaccine not only protects the vaccinated person, but also prevents the transmission of the corona virus. Researchers expect such a dual effect and are positive. Reliable test results from manufacturers should be available by the end of February. By Easter at the latest, all formalities for a European vaccination certificate must also be completed.

And everyone else has to stay home?

Not necessarily. Those who are not vaccinated will probably be allowed to travel to other EU countries even with a current negative test. The EU Commission is working to improve mutual recognition of vaccination tests. However, it is not excluded that depending on the infection situation, which depends on proper pandemic management, travelers will need to be quarantined, either at the place of arrival and / or subsequently at their country of origin. At this point, a massive economic problem arises for Albania. Due to the failure of the Rama government, with the pandemic, with the procurement of vaccines, testing and perspectives outlined by Rama, Albania will find it difficult to receive tourists, also foreign Albanians will find it really difficult to travel to Albania. Once they have, once they return, they are put in a 2 week quarantine. Most foreign Albanians will work and their employers will not accept quarantine. In this respect, these people have a de facto travel ban in Albania. Another year without tourism and without contacts, the Albanian economy and population will not survive. As has already been said in May 2019, the Rama government needs to be replaced, the dysfunctional parliament and administration have no competence to adequately protect the population. However, it is much more relaxed for Europeans. The EU cares for EU citizens, unlike the Albanian government. The goal of the European Union is to vaccinate at least 70% of adults in Europe by summer, and in Germany the number should probably be up to 80-90% by then. I am convinced that we can achieve this.

What are the next steps on the road to vaccination certification?

Yesterday, Tuesday, the EU Commission presented a discussion letter. In it, Ursula von der Leyn proposes a vaccination document. I have the document in front of me. On Thursday, EU heads of state and government will discuss it. However, no decision will be made yet. The process will take several weeks.

How will the vaccination passport work?

It will list throughout the EU the personal data of the vaccinated person, place, date, vaccine used and its registration code. A QR code directs further into a database. There, the data is checked and possible forgeries are identified.

Are there already travel privileges for vaccinated people?

Yes. Some countries already have entry bans for people who have not been vaccinated against hepatitis, for example. Some airlines are currently thinking about this.

Have you been vaccinated?

Yes, I have been vaccinated twice in the meantime with our German vaccine from Biontech. There was no problem.

Are privileges legal for vaccinated people?

The question is justified and should also be discussed controversially. Above all, the essential issue is not only whether vaccinated people are allowed to travel freely, but also whether vaccinated persons have exclusive access to restaurants, cinemas, theaters, etc., for example.

The issue of vaccines sparked debate in parliament when opposition lawmaker Rudina Hajdari called for transparency in providing the COVID-19 vaccine. While she was asked to pass a normative act regarding Pfizer, she said citizens have a right to know the terms of the agreement with Pfizer, including the price amount and delivery stages. “We must inform the citizens and not make decisions in closed rooms with 3-4 people,” she said.

Well, the lady is sitting in a dysfunctional parliament and also has not yet been verified by the Constitutional Court if she even has the legitimacy to sit in the Albanian parliament. But in this matter, the lady on the one hand already has a very strange understanding of a liberal democracy and on the other hand has a very clear price structure of the EU Commission, she has simply asked the wrong questions.

MP Ralf Gjoni reiterated his concerns and asked to know the text of the normative act and not just hear the title. He demanded transparency from the government before they voted for him

Yes, a perfectly valid question. It may also have been necessary to ask why the Rama organization does not negotiate with the EU, as other Balkan countries do.

Despite the concerns of the deputies, the normative acts were adopted.

Surely, what do they expect? Albania is currently a de facto police state. The Albanian Parliament is dysfunctional, as it is not yet a functional constitutional state. Albania does not have a parliament, and thus the parliament cannot control, i.e. review government actions. As in socialist times, MPs are only required to come to the polls, they are allowed to speak, but then they have to vote. In this way, the deputies of the dysfunctional Albanian parliament make themselves fighters of the autocratic Rama government. The purpose of a democratic parliament is to carefully control the government, they have not done it and de facto can not for 3 years.

November agreement with UAE and a draft law deriving from it violates the Stabilization and Association Agreement with the EU and raises further problems

The economic cooperation agreement between Albania and the United Arab Emirates was signed by Prime Minister and Foreign Minister Edi Rama in Abu Dhabi on November 26, 2020 and was quickly ratified in parliament seven days later. Based on this, the government has drafted a bill that, if approved, would mandate the government to give a concession to the country’s main port, the seaport of Durres, to a company called Emirati (Symphony Invest).

How is this commented?

The bill does not contain any conditions, criteria or procedures, so it will basically give the government a card. It is a typical approach for a police state. The UAE Agreement violates the Stabilization and Association Agreement with the EU because it expressly states that laws such as government procurement, state aid, etc., will not be taken into account if both governments agree on a “strategic investment”. The Rama organization can then choose any company to carry it out. The UAE agreement will prevent offers from the EU and Albanian-based companies who may be interested in this “strategic” project. This would be the last beginning of a free market economy in Albania, the Rama executive is the most corrupt in Europe, according to international assessment and would not be even less verifiable in giving. The President of the Republic must veto.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s