Kategori
Uncategorized

Rugova e modeloi veten e tij një si Gandhi dhe Martin Luther King.

U.S. Embassy Pristina Kosovo 🇺🇸🇽🇰🇺🇸

Ambasada Amerikane: Rugova dhe Lewis, ikona që punuan për të drejtat dhe liritë e njeriut

“Në ditët në vijim do të duartrokasim heronjtë dhe liderët nga Sh.B.A John Lewis. dhe Kosova Ibrahim Rugova, që punuan për të drejtat dhe liritë për të gjithë.

Për të filluar, le të përkujtojmë ikonat e të drejtave të njeriut të cilët mbahen mend si udhëheqës me ndikim dhe frymëzues”, thuhet në njoftimin e ambasadës.

Ambasada e SHBA-së në Prishtinë, përkujtuar dy ikonat e të drejtave të njeriut, John Lewis dhe Ibrahim Rugova, që sipas tyre mbahen mend si udhëheqës me ndikim dhe frymëzues.

Ibrahim Rugova was the first president of #Kosovo. He was a writer, academic and politician who advocated a policy of peaceful resistance of Serbian rule in his campaign for a free and independent Kosovo and modeled himself on Gandhi and Martin Luther King. He believed in the power of politics and in non-violence. “My vision is to have an independent Kosovo, democratic, with a politically tolerant society and with a solid economy, integrated into the EU, the NATO and to continue our good relations with the USA.”

Në ditët në vijim do të duartrokasim heronjtë dhe liderët nga Sh.B.A dhe Kosova që kampionuan për të drejtat dhe liritë për të gjithë. Për të filluar, le të përkujtojmë ikonat e të drejtave të njeriut të cilët mbahen mend si udhëheqës me ndikim dhe frymëzues. #RritjetToFreedom #USwithKosovo

Përfaqësuesi John Lewis dhe Ibrahim Rugova

“Asgjë nuk mund të ndalojë fuqinë e një populli të përkushtuar dhe të vendosur për të bërë ndryshime në shoqërinë tonë.

Pse? Sepse qeniet njerëzore janë lidhja më dinamike me hyjnoren në këtë planet.” -Lewis
Përfaqësuesi John Lewis luftoi për të drejta të barabarta tërë jetën e tij. Lewis inkurajoi aktivistët e tjerë dhe qytetarët që “Mos ki frikë të bësh zhurmë dhe të marrësh telashe, probleme të nevojshme”. Ai konsiderohet si një nga Big Gjashtë në Lëvizjen e të Drejtave Civile të Sh.B.A që luftoi për mbrojtjen dhe avancimin e afrikano-amerikanëve. Ai e barti këtë “telashe të mirë” me të si një kampion jete për të gjithë ata të margjinalizuar gjatë karrierës së tij si anëtar i Dhomës së Përfaqësuesve të Sh.B.A-së. Trashëgimia e tij vazhdon duke inkurajuar njerëzit të pyesin veten e tyre, “Nëse jo ne, atëherë kush? Nëse jo tani, atëherë kur? ”.

Ibrahim Rugova ishte presidenti i parë i Kosovës. Ai ishte një shkrimtar, akademik dhe politikan që mbronte një politikë të rezistencës paqësore të sundimit serb në fushatën e tij për një Kosovë të lirë dhe të pavarur dhe modelonte veten e tij në Gandhi dhe Martin Luther King.

Ai besonte në fuqinë e politikës dhe në jo-dhunën. “Vizioni im është të kemi një Kosovë të pavarur, demokratike, me një shoqëri politikisht tolerante dhe me një ekonomi të qëndrueshme, të integruar në BE, NATO dhe të vazhdojmë marrëdhëniet tona të mira me SHBA.”

In the coming days we will be applauding heroes and leaders from the U.S. and Kosovo who championed for rights and freedoms for all. To start, let’s commemorate the icons of human rights who are remembered as influential and inspirational leaders. #RightsToFreedom #USwithKosovo

Representative John Lewis and Ibrahim Rugova

“Nothing can stop the power of a committed and determined people to make a difference in our society. Why? Because human beings are the most dynamic link to the divine on this planet.” -Lewis
Representative John Lewis fought for equal rights his entire life. Lewis encouraged other activists and citizens to “Never be afraid to make some noise and get in good trouble, necessary trouble.” He is considered one of the Big Six in the U.S. Civil Rights Movement which fought for the protection and advancement of African Americans. He carried this “good trouble” with him as a lifetime champion for all those marginalized during his career as a member of the U.S. House of Representatives. His legacy continues by encouraging people to ask themselves, “If not us, then who? If not now, then when?”.

Ibrahim Rugova was the first president of #Kosovo. He was a writer, academic and politician who advocated a policy of peaceful resistance of Serbian rule in his campaign for a free and independent Kosovo and modeled himself on Gandhi and Martin Luther King. He believed in the power of politics and in non-violence. “My vision is to have an independent Kosovo, democratic, with a politically tolerant society and with a solid economy, integrated into the EU, the NATO and to continue our good relations with the USA.”

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s