Kategori
Uncategorized

Diplomatë Karagjozë…Stop talljes me popullin.

Po sa herë që…

diplomatë karagjozë tallen dhe venë në dyshim qëndrimet e presidentit, është e drejtë e tij që ti thotë popullit shqiptar të vërtetën. Ky është raporti i president, me të gjithë partnerët ndërkombëtar.

– A e dini se…

Parlamenti formalisht 120 deputetë dhe 82 legjitimë,.

Presidenti Ilir Meta ne konferencen e sotme ka paralajmëruar maxhorancën se çdo prekje e njëanshme e Kushtetutës do të marrë përgjigjen e merituar.null

“Unë nuk kam se cfarë të shoh.

Jam i qartë dhe më duket se kam sqaruar se çdo prekjeje e njëanshme e Kushtetueses, e dini që janë formalisht 120 deputetë dhe 82 legjitimë,.

– Është e papranueshëm, është përpjekje për të asgjësuar shtetin e së drejtës.

– Dhe do marr përgjegjësinë e duhur nëse dikush ka kaluar jashtë realitet, dhe do të vijë brenda realitetit shumë shpejt,

Kur parlamenti vepron në përputhje me Kushtetutën, është legjitim.

Kur vepron ndryshe, nuk është legjitim. Këtë ua ka thënë dhe Venecia. Shqipëria është në një situatë ku kemi në Kuvend një parti. Për sistemin zgjedhor vendohet në përputhje me kushtetutën dhe me traditën që ne kemi. Rregullat e garës nuk vihen nga një maxhorancë për interes të maxhorancës. Pasi kjo bëhet në diktaturë.

S’kam qenë kundër diplomatëve. Po sa herë që diplomatë karagjozë tallen dhe nënë në dyshim qëndrimet e presidentit, është e drejtë e tij që ti thotë popullit shqiptar të vërtetën.

Ky është raporti i president, me të gjithë partnerët ndërkombëtar. Raporti i presidentit është raport i vendosur për t’u shërbyer integrimit.”, tha ai.

“I do not have the guts to see.

I am clear and it seems to me that I have clarified that every one-sided touch of the Constitution, you know, are formally 120 deputies and 82 legitimate. It is unacceptable, it is an attempt to destroy the rule of law.

And I will take proper responsibility if anyone has gone beyond reality, and will come into reality very soon, When parliament acts in accordance with the Constitution, it is legitimate. When it does otherwise, it is not legitimate. This is what Venice told them.

Albania is in a situation where we have a party in the Assembly. The electoral system is decided in accordance with the constitution and the tradition we have. The rules of the race are not set by a majority in the interest of the majority. Once this is done in dictatorship. I was not against diplomats.

But whenever diplomats in Karaj and the mother question the attitudes of the president, it is his right to tell the Albanian people the truth. This is the president’s relationship with all international partners. “The president’s report is a report determined to serve integration,” he said.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s