Kategori
Uncategorized

Jugosllavia e Re me emrin maske Minishengeni ka si qellim vendosjen e dominimit te Serbise ne rajon, defaktorizimin e faktorit shqiptar dhe izolimin e Kosoves!

Sali Berisha tregon detaje dhe qëllimin e takimit të Ramës dhe Vuçiqit në Nish: Për këtë arsye nuk u ftua Kosova

NGA DRILON RRAHMANI “Bota Sot”

Ish kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, në një prononcim për “Bota sot” ka komentuar projektin e Minishengenit, të cilit po i prinë Aleksandër Vuçiq dhe kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Berisha duke folur për këtë projekt, tha se Vuçiq me qëllim nuk ftoi Kosovën në Nish.

Sipas tij, kjo ndodhi për shkak se donin ta paraqitnin Kosovën si pjesë të Serbisë

Sipas tij, kjo ndodhi për shkak se donin ta paraqitnin Kosovën si pjesë të Serbisë.

“Përsa i përket mospjesëmarrjes së Kosovës në këtë, projekt mendoj se ka dy anë: E para Vuçiç me qëllim nuk ftoi Kosovën në Nish. Në Nish, Traktatin e firmosi vetëm Vuçiçi dhe Zografi bis. Kosova nuk u ftua në Nish pasi Vuçiç me aprovimin e plotë të Edvinit me këtë akt e konsideroi atë pjesë të Serbisë.

Për këtë çështje ka hedhur dritë zëvendësministri i mbrojtjes së Serbisë në një takim në Bukuresht.

Sipas burimeve të oficereve të shtabit të përgjithshëm të Shqipërisë, ‘Kosova në Nish nuk u ftua’,- do t’i thoshte në takimin e SEDM-It në Bukuresht, zëvendësi i Vulin, zëvendësministrit të mbrojtjes së Shqipërisë Petro Koçi me dakordsinë e plotë të Vuçiç me Edvin Kristaq Zografin”, u shpreh Berisha për “Bota sot”.

Ai tutje tha se Kosova u ftua në Ohër për shkak të reagimeve dhe dyshime të forta ndërkombëtare. Berisha theksoi se ky projekt do të thotë Jugosllavi e re.

“Së dyti, mungesa e Kosovës në Nish ngjalli reagime dhe dyshime të forta ndërkombëtare. Prandaj Vuçiç për të maskuar sadopak këtë qëndrim të tij albanofob u detyrua ta ftojë Kosovën në Ohër.

Por natyrisht Kosova e përjashtuar me qëllim ogurzi nga Vuçiç dhe Rama në Nish nuk kishte pse t’i bashkohej valles së tyre të Jugosllavisë së Re, projekti i të cilës ka si qëllim dominimin e rajonit nga Serbia, zhvlerësimin e faktorit shqiptarë, i cili de facto është dhe faktori më i fuqishëm i tij, defaktorizimin dhe izolimin e Kosovës dhe rolit të saj kyç në rajon”, potencoi Berisha.

Former Albanian Prime Minister Sali Berisha, in a statement for “World Today”, commented on the Minisengen project, which is being led by Aleksandar Vucic and Albanian Prime Minister Edi Rama.

Speaking about the project, Berisha said that Vucic did not intentionally invite Kosovo to Nis.

According to him, this was because they wanted to present Kosovo as part of Serbia

According to him, this was because they wanted to present Kosovo as part of Serbia.

“As for Kosovo’s non-participation in this, I think the project has two sides: The first Vucic deliberately did not invite Kosovo to Nis. In Nis, only the Vucic and Zograf bis signed the Treaty. Kosovo was not invited to Nis after Vucic, with Edwin’s full approval, considered it part of Serbia.

Serbia’s deputy defense minister has shed light on the issue at a meeting in Bucharest.

According to sources in the Albanian General Staff, ‘Kosovo in Nis was not invited’, – told Vulin Deputy Minister of Defense Petro Koci at the SEDM meeting in Bucharest with full agreement Vucic with Edvin Kristaq Zografi, “Berisha told” World Today “.

He further said that Kosovo was invited to Ohrid because of strong international reactions and suspicions. Berisha stressed that this project means the new Yugoslavia.

“Secondly, Kosovo’s absence in Nis sparked strong international reactions and doubts. Therefore, Vucic was forced to invite Kosovo to Ohrid to disguise his albanophobic attitude.

But of course the deliberately expelled Kosovo from Vucic and Rama in Nis did not have to join their dance of New Yugoslavia, whose project aims to dominate the region from Serbia, the devaluation of the Albanian factor, which de facto is also its most powerful factor, defactorization and isolation of Kosovo and its key role in the region ”, Berisha emphasized.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s