Kategori
Uncategorized

Raportimet e guvernatores Kim në DASH kanë qenë një mashtrim përsa i përket Sali Berishës.

Por çfarë shkoi keq në fakt me këtë intervistë që Kim reagoi?

Megjithëse intervista në VOA, më shumë se mbështetje për Bashën, ishte një “sponsorizim” për ambasadoren dhe qëndrimet e saj, ajo prapë solli disa probleme morale për vetë reputacionin e të intervistuarit dhe vetë ambasadores, pasi gazetarja e VOA ishte shterruese në pyetje dhe argumente duke bërë që Gabriel Escobar dy- tre herë të thoshte disa të vërteta.

Të vërteta që në fakt nuk ishin qëllimi i intervistës.

Qëllimi i intervistës ishte për të përsëritur se Escobar është me Bashën dhe ka marrëdhënie të mirë me të.

Po, mundet !

Reagimi i Yuri Kim/ Çfarë shkoi keq me intervistën e Escobar?

Pas intervistës së Gabriel Escobar, duket se pritshmërite e ambasadores Yuri Kim nuk janë plotësuar për mënyrën se si e kanë lexuar mediat dhe qytetarët në rrjet. Ajo ka reaguar me stilin e Ramës duke sulmuar gati drejtpërdrejt opinionistët me një status ku thotë: Mos lexoni “Spin doktorët”, por lexojeni intervistën e Escobar, duke sjellë disa momente të saj.

Por çfarë shkoi keq në fakt me këtë intervistë që Kim reagoi? Megjithëse intervista në VOA, më shumë se mbështetje për Bashën, ishte një “sponsorizim” për ambasadoren dhe qëndrimet e saj, ajo prapë solli disa probleme morale për vetë reputacionin e të intervistuarit dhe vetë ambasadores, pasi gazetarja e VOA ishte shterruese në pyetje dhe argumente duke bërë që Gabriel Escobar dy- tre herë të thoshte disa të vërteta. Të vërteta që në fakt nuk ishin qëllimi i intervistës. Qëllimi i intervistës ishte për të përsëritur se Escobar është me Bashën dhe ka marrëdhënie të mirë me të.

Por konstatimi i gazetarese së VOA, se vendimi i DASH riktheu Berishën aktiv në politikë dhe me shumë mbështetje, e gjeti të papërgatitur Escobar, i cili tha se mund të jetë kështu, por nuk besoj se ka ndikim elektoral. Por gazetarja e VOA nguli këmbë se zhvillimet po tregojnë se Berisha ka shumë mbështetes. Escobar, i surprizuar nga këmbëngulja e gazetares, tha: Po, mundet.

Kjo ishte “surpriza” e parë negative për Yuri Kim, pasi ajo sigurisht që ka raportuar në DASH që Berisha nuk ka mbështetje.

.

“Surpriza” e dytë negative për Kim ishte tërheqja e Escobar nga presioni me sanksione ndaj atyre që nuk mendojnë si ata.

Kjo deklaratë kishte edhe një domethënie tjetër:

E thënë më qartë :

Edhe deklarata se nuk duam të angazhohemi në Shqipëri me sanksione është sërish një goditje për Yuri Kim .

Këto pyetje nga VOA dhe përgjigjet e detyruara nga Escobar në fakt hodhën ne erë qëllimin e intervistës, atë që Escobar është me Bashën.

Një gjë dihej edhe pa këtë intervistë, por që në këtë intervistë u la të kuptohet, se Kim ka bërë raport jo real në DASH dhe kërcënon me sanksione këdo që nuk i bindet asaj pa lejen e DASH

Yuri Kim’s reaction / What went wrong with Escobar’s interview?

After the interview of Gabriel Escobar, it seems that the expectations of Ambassador Yuri Kim have not been met for the way the media and citizens in the network have read it. She reacted in Rama’s style by attacking opinion leaders almost directly with a status where she says: Do not read “Spin Doctors”, but read Escobar’s interview, bringing some of her moments.

But what went wrong actually with this interview that Kim reacted to? Although the interview on VOA, more than support for Basha, was a “sponsorship” for the ambassador and her attitudes, it still brought some moral problems to the reputation of the interviewee and the ambassador herself, as the VOA journalist was exhausted in questions and arguments. causing Gabriel Escobar to tell some truth two or three times. Truths that were not actually the purpose of the interview. The purpose of the interview was to reiterate that Escobar is with Basha and has a good relationship with him.

But the statement of the VOA journalist, that the decision of DASH returned Berisha active in politics and with a lot of support, found Escobar unprepared, who said that it could be so, but I do not believe that it has electoral influence. But the VOA journalist insisted that developments are showing that Berisha has many supporters. Escobar, surprised by the journalist’s insistence, said: Yes, he can.

This was the first negative “surprise” for Yuri Kim, as she certainly reported to DASH that Berisha has no support.

The second negative “surprise” for Kim was the withdrawal of Escobar from the pressure of sanctions on those who do not think like them. Asked by VOA about Berisha and ‘non grata’, he said that he did not want to comment on him and that he did not want the US to engage in Albania with sanctions. This statement was in fact the most serious for the whole district of Basha, who in the name of Kim threaten with sanctions anyone who supports Berisha. This statement had another meaning: The acceptance of the fact that sanctions without facts turn into a boomerang and have the opposite effect. Returning to politics with more support for the sanctioned without facts.

To put it more clearly, it seems that Kim was invested in this interview in support of Basha, but that in fact highlighted from the mouth of Gabriel Escobar that her reports to DASH have been a hoax regarding Sali Berisha, that that man is a pensioner without political support.

The statement that we do not want to engage in Albania with sanctions is again a blow to Yuri Kim and the way she advised her superiors to defeat the opposition after the theft of the third term by Edi Rama with the support of Ambassador Kim herself. We have in mind here the betrayal that Kim committed to the opposition for the June 5 agreement.

These questions from VOA and the answers forced by Escobar actually blew up the purpose of the interview, what Escobar is with Basha. One thing was known even without this interview, but that in this interview it was hinted that Kim has made an unrealistic report in DASH and threatens with sanctions anyone who does not obey her without the permission of DASH.

https://www.syri.net/politike/477919/reagimi-i-yuri-kim-cfare-shkoi-keq-me-intervisten-e-escobar/

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s