Kategori
Uncategorized

Bari që ofron Amerika.

Tani që të besosh ende në kësi togfjalëshash që nxirren nga ambasada amerikane e cila ka për zëdhënësa faktikë në media, njerëz nga më të diskredituarit, kërkon një nivel gati klinik budallallëku.

Në Tiranë pritet të mbërrijë i Dërguari i SHBA për Ballkanin Perëndimor, i cili sipas njoftimit të përcjellë nga ambasada amerikane në Tiranë, do të vijë për të: 

thelluar miqësinë tonë të ngushtë…dhe për të diskutuar mbi vendosmërinë e SHBA për të luftuar korrupsionin, pandëshkueshmërinë dhe përpjekjet për të minuar demokracinë në Ballkanin Perëndimor

Tani që të besosh ende në kësi togfjalëshash që nxirren nga ambasada amerikane e cila ka për zëdhënësa faktikë në media, njerëz nga më të diskredituarit, kërkon një nivel gati klinik budallallëku.

Mediat pranë ambasadës e kanë interpretuar vizitën e Gabriel Escobar si prezencë amerikane kundër Kuvendit të Sali Berishës, i cili është në vetvete një proces i hapur.

Më i hapur madje sesa duhet, sepse askush nuk mund të gënjehet më nga Berisha, as Berisha nuk gënjen dot më.

Në këtë kontekst Foltoret janë një stërvitje demokratike që edhe me elementin e korruptuar brenda janë të tilla, pasi në fund të fundit demokracia është zgjedhje e lirë.

Kjo që po ndodh para syve tanë është prologu i një autokracie të liçencuar nga SHBA, pasi kontrolli i kësaj natyre mbi proceset e brendshme që vijnë konform parimeve të funkisionimit të një sistemi, në thelb dhe aparencë është antidemokratik.

Z. Escobar po vjen këtu për të mbrojtur një investim amerikan momental me emrin Lulzim Basha, në dëm të demokracisë.

Dhe demokratizimit të cilin për ironi na mbroka urdhëri ekzekutiv i Presidentit Joe Biden.

Për këtë arsye, të jesh sot në anën e Yuri Kim, SHBA dhe kërkesave të tyre është të jesh duke ngrënë bar në epokën e informacionit. Është gabim themelor për të ardhmen tonë të mbyllësh sytë para kësaj që po ndodh, pasi Sali Berisha mund të jetë subjekt i ndjekjes penale edhe nëse është në detyrë. Për çudi – në fakt jo edhe aq – po kërkohet e kundërta:

Po ndalohet e drejta për t’u zgjedhur përmes një zgjedhe predikimi moral me një kartë të ezauruar prej kohësh tashmë. Dhe në aleancë me entitetin më të qelbur dhe kriminal të Lindjes Komuniste: Partinë Socialiste të Shqipërisë.

ResPublica / S.Zaimi

The grass that America offers

The US Envoy for the Western Balkans is expected to arrive in Tirana, who according to the announcement sent by the US Embassy in Tirana, will come to:

deepen our close friendship… and discuss US determination to fight corruption, impunity and efforts to undermine democracy in the Western Balkans

Now to still believe in such phrases uttered by the American embassy which has factual spokespersons in the media, people from the most discredited, requires an almost clinical level of stupidity.

The media near the embassy have interpreted Gabriel Escobar’s visit as an American presence against Sali Berisha’s Assembly, which is in itself an open process. More open than it should be, because iasksush can no longer be lied to by Berisha, nor can Berisha lie anymore. In this context, the rostrums are a democratic exercise that even with the corrupt element inside, they are such, because after all, democracy is a free choice.

What is happening before our eyes is the prologue of a US-licensed autocracy, as the control of this nature over internal processes that conform to the principles of the functioning of a system is, in essence and appearance, anti-democratic. Mr. Escobar is coming here to defend a current American investment called Lulzim Basha, to the detriment of democracy. And the democratization that President Joe Biden’s executive order ironically defended.

For this reason, to be on the side of Yuri Kim, USA today and their demands is to be eating grass in the information age. It is a fundamental mistake for our future to close our eyes to what is happening, as Sali Berisha may be subject to criminal prosecution even if he is in office. Surprisingly – in fact not so much – the opposite is being demanded: the right to be elected through a moral preaching yoke with a card that has long been exhausted is being denied. And in alliance with the most stinking and criminal entity of the Communist East: the Socialist Party of Albania.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s