Kategori
Uncategorized

Fjala kyçe ku peshon replika e ambasadores Kim

Ambasadorja e SHBA Yuri Kim . Listat janë produkt i udhëheqësve, dhe askush tjetër s’mund të japë llogari, përpos tyre. Çdo qasje e ndryshme, është bishtnim, devijim, fshehje nga përgjegjësia.


Ambasadorja amerikane e ka vënë theksin dhe ka përsëritur mesazhin e integritetit dhe pastërtisë së kandidatëve për deputetë, më shumë se çdo paraardhës i saj. Dhe që këtu, çdokush e kupton se kemi të bëjmë me një prioritet.

Inkriminimi i politikës, mesa duket tashmë nuk duhet thjesht të dëshmohet, të denoncohet, apo të dënohet.

Ky fenomen, duhet parandaluar. Pra duhet zhdukur.

Dhe ky do të ishte në fakt një kontribut aspak i vogël i partnerëve dhe miqve të Shqipërisë, duke patur fort mirë parasysh, se nëse i lihet në dorë thjesht ligjit apo kujdesit të udhëheqësve, zgjidhja nuk vjen.

Jo më kot, ai që ndihet më ligsht nga këto qendrime, është Edi Rama. Sepse kur flitet për inkriminim të politikës, automatikisht ai është nën akuzë.

Kryeministri ka bërë një hap të madh dje në kursin e përplasjes me perendimin në çdo front.

Por, ka dalë jashtë përuljes dhe servilzimit madje që ka dëshmuar kohë më parë, ndaj përfaqësueses së SHBA në Tiranë, duke i thënë që s’ka nevojë t’ia kujtojë ajo punët dhe detyrat.

Përgjigja një ditë më pas e ambasadores Kim është e thukët, lakonike dhe me përmbajtjen e një diplomateje karriere.

Duket se thelbi i replikës, qendron tek një fjalë.

Yuri Kim, vë në dukje, se listat e deputetëve, janë përgjegjësi e Kryetarëve.

Teksa thotë, “listat e tyre”.

Në fakt, listat e kandidatëve për deputetë, janë listat e tyre. Sepse, emrat përzgjidhen nga kryetarët. Janë kryetarët që bëjnë një pakt me ta, ka një kod besimi në momentin që një person futet në atë listë. Dhe janë pikërisht kryetarët që i firmosin ato emra, dhe i dërgojnë në KQZ.

Ndaj, dhe është saktësisht ashtu siç e thotë zonja Kim me një fjali. Listat e tyre. Janë produkt i udhëheqësve, dhe askush tjetër s’mund të japë llogari, përpos tyre. Çdo qasje e ndryshme, është bishtnim, devijim, fshehje nga përgjegjësia.

US Ambassador Yuri Kim. Lists are the product of leaders, and no one else can account for them. Every different approach, is shirking, deviating, hiding from responsibility.

The US Ambassador has emphasized and reiterated the message of integrity and purity of the candidates for MPs, more than any of her predecessors. And from here, everyone realizes that we are dealing with a priority.

The incrimination of politics, it seems, should no longer simply be proven, denounced, or punished.

This phenomenon must be prevented. So it must disappear.

And this would be in fact a not insignificant contribution of Albania’s partners and friends, bearing in mind that if left to the law or the care of the leaders, the solution does not come.

Not in vain, the one who feels weakest from these attitudes, is Edi Rama. Because when it comes to incriminating politics, he is automatically charged.

The Prime Minister has taken a big step yesterday in the course of the clash with the west on every front.

But he has come out of humility and servility, even testifying some time ago, to the US representative in Tirana, telling her that she does not need to remind him of her work and duties.

Ambassador Kim’s response the next day is blunt, laconic, and with the content of a career diplomat.

It seems that the essence of the replica lies in one word.

Yuri Kim points out that the lists of deputies are the responsibility of the Mayors.

As he says, “their lists.”

In fact, the lists of candidates for MPs are their lists. Because, the names are selected by the mayors. It is the mayors who make a pact with them, there is a code of trust at the moment a person enters that list. And it is the mayors who sign those names, and send them to the CEC.

So, and it’s exactly what Ms. Kim says in one sentence. Their lists. They are the product of leaders, and no one can be held accountable except them. Every different approach, is shirking, deviating, hiding from responsibility.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s