Kategori
Uncategorized

Krishtlindjet, një kujtesë se sa nevojë kemi për njëri-tjetrin. Mesazh i liderit Moderat,Ulf Kristersson:

Julhälsning från Ulf Kristersson .

I dashur anëtar. Bäste medlem,


Po shkruaj për t’ju falënderuar për vitin e kaluar. Kur i uruam njëri-tjetrit Gëzuar Krishtlindjet një vit më parë, asnjëri prej nesh nuk mund ta imagjinonte se çfarë do të sillte ky vit ose si kjo fundjavë e Krishtlindjeve dhe e Vitit të Ri do të ndikohej nga pandemia.

Në vitin 2020, ne jemi testuar si vend dhe jemi testuar si njerëz. Ne jemi detyruar të përshtatemi, të bëjmë kufizime të mëdha në jetën tonë dhe në marrëdhëniet tona me të dashurit tanë. Dhe shumë prej nesh sot kanë humbur dikë të afërt.

Por tani duhet të kemi shpresë. Ne e dimë që po shkojmë drejt një ndriçimi edhe nëse kërkon kohë. Britania e Madhe filloi vaksinimin kundër kurorës në fillim të dhjetorit dhe më shumë vende tani po ndjekin këtë shembull.

Si parti, 🔹Moderatorët përpiqen ta bëjnë Suedinë më të mirë nesër sesa është sot. Ne nxjerrim në pah programin tonë, propozimet tona për veprim dhe përshkrimet e problemeve dhe debatit kundër kundërshtarëve politikë. Por këtu dhe tani unë dua ta lë politikën mënjanë për një kohë të shkurtër – do të ketë kohë për bisedime politike në 2021.

Le të jenë këto Krishtlindje një kujtesë se sa kemi nevojë për njëri-tjetrin. 🔹Si fqinjë dhe miq, si të afërm dhe qenie njerëzore. Këtë vit ne kemi ndihmuar njëri-tjetrin dhe jemi kujdesur për njëri-tjetrin më shumë sesa zakonisht. 🔹Ne suedezët e themi atë mjaft rrallë, por gjithashtu besojmë në bashkësi.

Unë gjithashtu do të doja t’ju drejtohesha ju si një anëtar dhe t’u thoja atyre se jam mbingarkuar nga puna e bërë në lëvizjen tonë gjatë vitit. Pavarësisht nga kufizimet që nuk i kemi provuar kurrë më parë, ju keni gjetur mënyra për të arritur, për të folur politikë, për të rregulluar ngjarje dhe për të lënë kreativitetin dhe përkushtimin të fitojë pafuqinë. Faleminderit shumë – angazhimi juaj është forca jonë!

Pra, edhe nëse fundjavat tona nuk dalin si zakonisht – ose siç e kishim shpresuar – unë dua ta përfundoj urimin tim për Krishtlindje me një urim që ju të keni akoma një fundjavë të këndshme të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri në frymën e komunitetit, edhe pse një pjesë e takimit bëhet dixhitale.

Gëzuar Krishtlindjet dhe një vit të lumtur të ri!

Ulf Kristersson
Kryetari i partisë

Bäste medlem,

Jag skriver till dig för att tacka för det år som gått. När vi för ett år sedan önskade varandra god jul så kunde ingen av oss föreställa oss vad det här året skulle föra med sig eller hur denna jul- och nyårshelg skulle påverkas av pandemin.

Under 2020 har vi prövats som land och vi har prövats som människor. Vi har tvingats att anpassa oss, göra stora inskränkningar i våra liv och i relationen till våra nära och kära. Och vi är många idag som har förlorat någon som stått oss nära. 

Men nu måste vi ta fasta på hoppet. Vi vet att vi går mot en ljusning även om det tar tid. Storbritannien började vaccinera mot corona i början av december och fler länder följer nu efter. 

Som parti strävar Moderaterna efter att göra Sverige bättre imorgon än vad det är idag. Vi lyfter fram vårt program, våra åtgärdsförslag och problembeskrivningar och debatterar mot politiska motståndare. Men just här och nu vill jag lägga politiken åt sidan en kort stund – det kommer att finnas tid för politiska samtal under 2021. 

Låt denna jul bli en påminnelse om hur mycket vi behöver varandra. Som grannar och vänner, som släktingar och medmänniskor. Just i år har vi hjälpt varandra och tagit hand om varandra mer än vi brukar. Vi svenskar säger det rätt sällan, men även vi tror på gemenskap. 

Jag vill även rikta mig till dig som medlem och berätta att jag är överväldigad över det arbete som lagts ned i vår egen rörelse under året. Trots begränsningar vi aldrig upplevt tidigare har ni hittat sätt att nå ut, att prata politik, att arrangera evenemang och att låta kreativitet och engagemang vinna över vanmakt. Varmt tack – ditt engagemang är vår styrka!

Så även om våra helger inte blir som de brukar – eller som vi hoppats – vill jag avsluta min julhälsning med en önskan om att du ändå får en fin jul- och nyårshelg i gemenskapens tecken, trots att en del av samvaron blir digital.

God jul och gott nytt år!


Ulf Kristersson
Partiledare

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s