Kategori
Uncategorized

Absurdi: Dy të jashtëm me një mendje, Carlo Bolino dhe Yuri Kim dënojnë ish pushtetarët e para tetë viteve për dhunën e tanishme

Absurd: Two-minded outsiders Carlo Bolino and Yuri Kim condemn former eight-year-old rulers for current violence

Në një absurd të paparë dhe të padëgjuar ambasadorja amerikane në Tiranë ka fshikulluar ish-pushtetarët që mund të nxisin dhunën me rastin e protestave që shoqëruan vrasjen e të riut 25-vjeçar, Klodian Rasha.

In an unprecedented and unheard of absurdity, the American ambassador in Tirana has flogged the former authorities who could incite violence on the occasion of the protests that accompanied the murder of the 25-year-old young man, Klodian Rasha.

Aq diplomatike dhe e ekuilibruar është treguar Yuri Kim, sa me këtë rast ndërhyrja e saj është përshëndetur edhe nga njëri prej gazetarëve më indipendentë dhe më të paanshëm që ka peizazhi shqipfolës, Carlo Bolino, i cili pak ditë më parë publikoi një sondazh në Report TV ku thoshte se Rama i fitonte zgjedhjet me 60% (pra shumë më thellë se në 2017/shiko poshtë).

Yuri Kim has been so diplomatic and balanced, that on this occasion her intervention was greeted by one of the most independent and impartial journalists in the Albanian-speaking landscape, Carlo Bolino, who a few days ago published a poll on Report TV where he said that Rama won the elections with 60% (so much deeper than in 2017 / see below).

“Sot për herë të parë në një deklaratë publike, ambasadorja amerikane Yuri Kim iu drejtua” ish-pushtetarëve pa i përcaktuar ata si “opozitë”.

“Today, for the first time in a public statement, US Ambassador Yuri Kim addressed” former rulers “without defining them as” opposition “.

“Ata që ishin në pushtet më parë nuk duhet të bëjnë gabimet e së kaluarës, duke sugjeruar se dhuna është e pranueshme”, – shkroi ajo në një deklaratë të lëshuar nga ambasada në gjuhën shqipe, mbase për të shmangur atë që në përkthimin nga anglishtja mund të humbasë këtë detaj” – ka nënvizuar Bolino në editorialin e tij.

“Those who were in power before should not make the mistakes of the past, suggesting that violence is acceptable,” she wrote in a statement issued by the embassy in Albanian, perhaps to avoid what in the English translation. “he may lose this detail,” Bolino said in an editorial.

Lapsi.Al

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s