Kategori
Uncategorized

Raporti tronditës i FH, Presidenti Ilir Meta: Shqipëria po rrëshqet drejt një junte`

FH shocking report, President Ilir Meta: Albania is sliding towards a junta`

“The system of checks and balances has generally failed, the legislature has merged with the executive, the Constitutional Court and the Supreme Court are dysfunctional, and the government has bypassed any democratic process.”

Nga Ilir Meta

Konkluzionet e Organizatës ‘Freedom House’ për nivelin e demokracisë në Shqipëri gjatë pandemisë COVID-19, konfirmojnë qartësisht se vendi po rrëshket me shpejtësi drejt një junte me ‘grusht të hekurt’, ku siç thuhet në raport:

🌑 ’sistemi i kontrolleve dhe balancave përgjithësisht ka dështuar, legjislativi është shkrirë një me ekzekutivin, Gjykata Kushtetuese dhe ajo e Lartë janë jofunksionale, dhe qeveria ka anashkaluar çdo proces demokratik’.

the system of checks and balances has generally failed, the legislature has merged with the executive, the Constitutional Court and the Supreme Court are dysfunctional, and the government has bypassed any democratic process’.

🌑 Alarmuese janë gjithashtu të dhënat e raportit se ‘krahu ekzekutiv që ishte edhe më parë dominues në këtë sistem, u fuqizua edhe më shumë.

Alarming are also the data of the report that ‘the executive wing that was even previously dominant in this system, was strengthened even more.

🌑 Policisë iu dhanë më shumë kompetenca, duke bërë arrestime dhe vendosur gjoba të mëdha dhe njerëzit janë hetuar për postimet e tyre në Facebook, gjë që nuk ka ndodhur më parë.

Police were given more powers, making arrests and imposing heavy fines and people being investigated for their Facebook posts, which has not happened

🌑 Paketa antishpifje megjithë kundërshtimet brenda dhe jashtë vendit, po vazhdon të kalojë në procesin parlamentar dhe ka përkeqësim të qasjes tek informacioni dhe transparenca qeveritare.’

“The anti-defamation package, despite opposition at home and abroad, is still going through the parliamentary process and there is a deterioration in access to information and government transparency.”

🌑 Shqiptarët, të cilët kanë njohur izolimin dhe shtypjen e të drejtave njerëzore si askush tjetër, po përgatiten për Referendumin më të rëndësishëm në këto 30 vite kundër tiranisë dhe babëzisë së një bande, që nuk njeh as Kushtetutë, as ligj, as të drejta të njeriut, as Familje dhe as Atdhe.

Albanians, who have recognized the isolation and oppression of human rights like no other, are preparing for the most important Referendum in these 30 years against the tyranny and greed of a gang that recognizes neither the Constitution, nor the law, nor the rights of man, neither Family nor Homeland.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s