Kategori
Uncategorized

…Hajde moj Kim-ete c’na bere per vete ..

Nga Adriatik Riza Dosti/

Te kalosh pushimet ne Jugun – Perle te Shqiperise eshte nje privilegj i cdo kujt ….
Por te kesh bashkendares te relaxit tend Fevziun e gocen e Kadarese …Besianen nuk ma do mendja se eshte as deshire e as kenaqesi e asnje lloj shqiptari te cilit Fantomassi shqiptar dhe e bija e Nobel -kerkuesit ju kane ardhur ne maje te hundes…per shume aresye …

Te pushosh ne Vilen e Saimirit te krimbur me para e pastaj te zesh e te ulerasesh per lufte kunder korrupsionit, per ndeshkim te oligarkeve…per drejtesi …per SPAK e BKH etj etj sikur nuk shkon kerkundi e stonon goxha apo jo?

Te pushosh e te relaksohesh ne ujerat shqiptare te cilat po kerkon ti gllaberoje greku qe deklaron sot me arrogance e rrugaceri politike se as qe diskutohet qe ne do zgjerohemi me 12 milje detare dhe shume shpejt do ta mbyllim Mareveshjen e Detit me Shqiperine etj etj dhe ti ”miku” me i afert e me i madh politiko-strategjik i Shqiperise te mos thuash asnje gjysem llafi…edhe kjo sikur nuk shkon kerkundi apo jo?

Te drekosh me prodhime te fresketa Deti e ”fshataret” vendas te ti mbushin pjatat plot e duart me Fiq e Pjeshka e ti te mos thuash nje fjali te vetme per ate lloj gjendje ku i ka katandisur ata sot politika e poshter e Rame – Rilindjes …kjo edhe si qytetare e thjeshte eshte e pa faleshme e jo me si Ambasadore e aq me shume e SHBA…

Te shetisesh me Jahtin e Saimirit nen ”humorin” e guiden e Fevzo-mavrise …Papagallit me te neveritshem e me te urryer te te gjitha llojeve te pushteteve politike ne Shqiperi mua me duket renie e vlerave njerezore e morale e cdo kujt , renie perdhe e dinjitetit, personalitetit, integritetit e karakterit …e lere me pastaj e nje Ambasadoreje ..per te mos thene ndonje gje tjeter pastaj qe ”gojet e liga ” mund ta interpretojne si pune preferencash , si mbeshtetje e hapur ndaj Shefit te madh te Saimirit e te Fevziut…si perqasje ”te rastesishme” politike, si mbeshtetje ndaj ”reformave” ne drejtesi, zgjedhore, etj etj …

Dhe kur te sheh TY duke darkuar me peshk e karkaleca deti, duke ngrene fiq , rrush , shalqi e pjeshka…. e duke shetitur ne Det nen shoqerine e Likes, Fevzos , Saimirit, Besianes etj etj …ka shume te drejte Rudina e Fatmires qe deklaron se keto dite do shpalle krijimin e nje Partie te re politike shqiptare ne te cilen aderon ”Ajka ” e Shqiperise !

Te bertasesh fort per lufte kunder pa drejtesive dhe korrupsionit duke qene i ftuar ne zemer e ne tavolinen e vet pa drejtesise e te korrupsionit …pak si e cuditeshme me duket o njerez …

Tu premtosh shqiptareve kapjen e Peshqeve te medhenj e vete te besh pushime relaksi, e te bujtesh, te darkosh e te shetisesh ne Det me vete Peshkaqenet e frikshem e te rrezikshem kjo s’ka Bythe ku te rrije themi ne shqiptaret o zonjusha Ambasadoreshe…

Lere me pastaj kur del edhe nje xhiro ne Det e ha nje dreke a darke me nje gote raki puro-shqiptare perpara…me Baba Liken qe per te rregulluar e ndrequr biografine e vet…ngaqe dje nuk pranoi te te priste ne Presidence sot ka kenaqesine e vecante te te prese ne mes te Detit…

Thone e c’nuk po thone mileti…por mua nuk e di pse me mbeti ne mendje nje kenge e sapo dale nga populli i asaj ane ku ti qendrove ca dite per ”pushime relaksuese” moj zonjusha Ambasadoreshe…

Dhe e di c’thote kenga?

…Hajde moj Kim-ete c’na bere per vete ..

A.R.D

Spending the holidays in the South – Pearl of Albania is a privilege of everyone ….
But to have your relaxed partner Fevzi and Kadare …’s Besiana, I do not think it is neither the desire nor the pleasure of any kind of Albanian whose Albanian Phantom and the daughter of the Nobel laureate have come to the tip of your nose. ..for many reasons …

To rest in the villa of Saimir, lousy with money and then to shout and shout for the fight against corruption, for the punishment of the oligarchs … for justice … for SPAK and BKH etc etc as if he is not going anywhere and he is pretty tired or not?

To rest and relax in the Albanian waters which the Greek is seeking to swallow, who declares today with arrogance and political arrogance that it is not even discussed that we will expand by 12 nautical miles and very soon we will close the Sea Agreement with Albania, etc., etc. “closest” and the biggest political-strategic friend of Albania, not to say a single half-talk … even this does not seem to go anywhere or not?

To have lunch with fresh produce The sea and the local “villagers” to fill their plates full of hands with Figs and Peaches and not to say a single sentence about the kind of situation where the dirty policy of Rama has made them today – Renaissance … this even as an ordinary citizen is unforgivable and no longer as an Ambassador and even more so the US …

To ride the Saimir Yacht under the “humor” and guide of Fevzo-mavri … The most disgusting and hated parrot of all kinds of political power in Albania seems to me a decline of human and moral values ​​of everyone , a decline in dignity, personality, integrity of character … let alone an Ambassador ..not to say anything else then that “evil mouths” can interpret as a work of preferences, as open support to the great Chief Saimir and Fevzi … as a “random” political approach, as support for “reforms” in justice, elections, etc etc …

And when he sees YOU having dinner with fish and shrimp, eating figs, grapes, watermelon and peaches …. and walking in the Sea in the company of Lika, Fevzo, Saimir, Besiana etc etc … he is very right Rudina of Fatmira who declares that these days she will announce the creation of a new Albanian political Party to which “Ajka” of Albania adheres!

To shout loudly for the fight against justice and corruption, being invited to your heart and at your desk without justice and corruption … it seems a bit strange to me, people …

To promise the Albanians to catch their big Pisces, to have a relaxing vacation, to stay overnight, to have dinner and to walk in the Sea with them. .

Leave it later when he goes out for a walk in the Sea and eats a lunch or dinner with a glass of cigar-Albanian brandy in front … with Baba Lika to fix his biography … because yesterday he refused to wait for you in Presidency today has the special pleasure to receive you in the middle of the Sea …

They say what the millet is not saying … but I do not know why I remembered a song that just came out of the people of that side where you stayed for a few days for a “relaxing holiday” my Ambassador …

And do you know what the song says?

… Come on, my Kim, what did you do for yourself ..

A.R.D

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s