Kategori
Uncategorized

Kremer ‘intersects’ with Rama: Organized crime in Albania fueled by politics, PPE backs DP program.

Kremer ‘kryqëzon’ Ramën: Krimi i organizuar në Shqipëri ushqehet nga politika, PPE mbështet programin e PD

Christian Kremerë zv sekretar i Pergjithshem i Unionit të Partive Popullore Europane ishte i ftuar për të dytin vit rradhazi në Akademinë Politike të FRPD. Gjatë fjalës së tij, ka vënë gishtin mbi plagën e krizës politike në Shqipëri,  lidhja e krimi të organizuar me politikën.

Kremer tha se krimi i organizuar për fat të keq vazhdon të ushqehet nga politika.

“Konstatoj për fat të keq që problemet janë të njëjtaë sepse ne në Bruksel i dimë fare mirë problemet në vend. Për shembull çështja e ndarjes së krimit të organizuar nga politikaë largimi i personave me rekorde kriminale nga postet publike. Megjithëse këto kanë qenë probleme madhoreë kemi parë që asgjë nuk është zgjidhur deri tani. Krimi i organizuar ende ushqehet nga politika dhe jeta shoqërore dhe janë qytetarët e thjeshtë dhe të ndershëm që paguajë këtë faturë. Prandaj PPE ka qenë e qartëë BE dhe komuniteti ndërkombëtar duhet të vazhdojë të ushtrojë presion në mënyrë që krimi i organizuar të luftohen Shqipëri. Çështjet që kanë të bëjnë me drejtësinë vazhdojnë dhe problem të tjera të reja kanë dalë së fundmi për median”ë – deklaroi Kremerë duke apeluar BE-në të ushtrojë presion ndaj Tiranës që të luftohet krimi.

Zv.sekretari i PPE preku edhe çeshtjen e hapjes së negociataveë duke garantuar mbështetjen e plotë të organizatës më të madhe politike në Europë.

“Me lejoni të them diçka në lidhje me pranimin në Bashkimin Europian. Lista e gjatë e problemeve të pazgjidhura nga kjo qeveri nuk ka ndihmuar në diskutimet tona në Brukselë por qëndrimi i PPE është dhe ka qenë shumë i qartë. Megjithëse ka shumë problemeë ne e konsiderojmë një gabim të madh historik mos nisjen e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë. Bashkimi Europian nuk është i plotësuar pa Ballkanin Perëndimor dhe pa Shqipërinë. Ju mund të mbështetni në solidaritetin tonë edhe në muajt në vijimë kur të trajtohet çështja e hapjes së negociatave me Bashkimin Europian”ë – tha Kremer.

Duke folur në emër të Unionit të djathtë europianë Kremer garantoi mbështetje totale për programin e Partisë Demokratike.

“PPE mbështet plotësisht propozimet PD për të zhvilluar ekonominë, për të krijuar vende pune dhe për të sjellë prosperitet ekonomik në mënyrë që ju si brez i ri të keni prosperitet në të ardhmen”, – deklaroi zv.sekretari i PPE.

Zv.sekretar i Pergjithshem i Unionit të Partive Popullore Europianeë Christina Kremerë në krye të fjalës së tij shprehu dhimbjen dhe solidaritetin tim për viktimat dhe të plagosur nga tërmeti i 26 nëntorit.

~~~~~~~~~~~~~~

Christian Kremera, deputy secretary general of the European People’s Party Union, was invited for the second year in a row at the FRPD Political Academy. In his speech, he has pointed the finger at the plague of the political crisis in Albania, the link between organized crime and politics.

Kremer said that organized crime unfortunately continues to be fueled by politics.

“Unfortunately, I find that the problems are the same because we in Brussels know the problems in the country very well. For example, the issue of separating organized crime from politics by removing people with criminal records from public office. Although these have been major problems we have seen that nothing has been resolved so far. Organized crime is still fueled by politics and social life and it is the simple and honest citizens who pay this bill. Therefore the EPP has been clear to the EU and the international community must continue to press for organized crime to be fought in Albania. Justice-related issues continue and other new problems have recently emerged for the media, ”Kremera said, urging the EU to pressure Tirana to fight crime.

The EPP Deputy Secretary also touched upon the issue of opening negotiations by guaranteeing the full support of the largest political organization in Europe.

“Let me say something about accession to the European Union. The long list of problems unresolved by this government has not helped our discussions in Brussels but the EPP’s stance is and has been very clear. Although there are many problems we consider it a great historical mistake not to start talks with Northern Macedonia and Albania. The European Union is not complete without the Western Balkans and Albania. You can count on our solidarity in the coming months as well when dealing with the issue of opening negotiations with the European Union, ”said Kremer.

Speaking on behalf of the right-wing European Union, Kremer guaranteed total support for the Democratic Party’s program.

“The EPP fully supports the DP proposals to develop the economy, create jobs and bring economic prosperity so that you as a new generation can have prosperity in the future,” said the EPP Deputy Secretary.

The Deputy Secretary General of the European People’s Party, Christina Kremera, at the beginning of his speech expressed my sorrow and solidarity for the victims and injured by the 26 November earthquake.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s