Kategori
Uncategorized

Shqipëri- Emergjencë Kushtetuese… Albania- Constitutional Emergency

Martin Henze

Demokracia: qeveria e popullit nga njerëzit për njerëzit.

Gjermanët, Francezët, Anglezët,Italjanët, Spannollët,Grekët, Portugezët,Belgët, Skandinavët, Europiano lindorët Francezët, pyesin….pse taksapaguesit evropianë, pse BE po financon një reformë katastrofike gjyqësore në Shqipëri që hoqi sundimin e ligjit dy vjet më parë.

Pse nuk ka gjykatë kushtetuese, as gjykatë supreme dhe tani përsëri, një shkelje e pamohueshme e kushtetutës nga qeveria Rama, e promovuar nga BE.

E cfare tjetër duhet të mendojnë shqiptarët?

Për vite të tëra janë shpenzuar qindra miliona euro për procesin e reformës në Shqipëri, njerëzve u është predikuar kënga e lartë e sundimit të ligjit dhe çfarë ndodh, financierë, avokatë paratë janë financuar, zbatohet një formë e nevojshme ligjore dhe çfarë të bëni ata e bëjnë këtë, në një shtet në të cilin mafia mbizotëron gjithashtu në qeveri, ata heqin sundimin e ligjit.

Në prill 2019, Ambasadori i Gjermanisë, Dr. Schütz, më njoftoi në një bisedë dy-orëshe në Tiranë pse e mbështet këtë reformë gjyqësore të metë, amatore dhe nëse nuk është problem që organi i përhershëm, kushtetuta, gjykata kushtetuese , është shfuqizuar, d.m.th që është organizuar një shkelje kushtetuese e iniciuar nga taksapaguesit evropianë, domethënë e parëndësishme, përpara se gjykata kushtetuese të ishte e korruptuar, tani nuk ka gjykatë kushtetuese, përderisa situata juridike nuk ka ndryshuar.

Qëndrime të tilla cinike, në kundërshtim me shtetin e së drejtës, mungesën e seriozitetit në çështje, krijuan masivisht interesat e Bashkimit Evropian dhe kombit shqiptar. Tani do të ngrihet një komitet hetimi në Parlamentin e BE për të gjithë çështjen.

Kombi shqiptar është pjesë e kulturës evropiane dhe BE, por jo një qeveri kushtetuese Rama. Tani është koha që BE-ja të ripozicionojë plotësisht veten në Shqipëri, që personeli të shkëmbehet dhe që gjithçka të vihet në lëvizje, në mënyrë që Shqipëria të bëhet anëtare e BE-së, në interes të Evropës dhe kombit shqiptar.

Albania- Constitutional Emergency

Martin Henze

Democracy: the government of the people by the people for the people.

German, French, English, Italian, Spanish, Greek, Portuguese, Benelux, Scandinavian Eastern Europeans wonder why the European taxpayers, why the EU is financing a catastrophic judicial reform in Albania that abolished the rule of law two years ago, why there is no constitutional court, no supreme court and now again, an undeniable breach of the constitution by the Rama government, promoted by the EU. What else should the Albanians think? For years hundreds of millions of euros have been spent on the reform process in Albania, the people have been preached the high song of the rule of law and what happens, laymen, lay lawyers are financed, a necessary legal form is implemented and what do they do, in a state in which the mafia also dominates the government, they abolish the rule of law. In April 2019 the Ambassador of Germany, Dr. Schütz, informed me in a two-hour conversation in Tirana why she supports this flawed, amateur judicial reform, and whether it is not a problem that the permanent body, the constitution, the constitutional court, has been abolished, i.e. that a constitutional breach initiated by European taxpayers has been organised, that is irrelevant, before the constitutional court was corrupt, now there is no constitutional court, insofar the legal situation has not changed. Such cynical attitudes, contrary to the rule of law, the lack of seriousness in the matter, massively created the interests of the European Union and the Albanian nation. A committee of inquiry was now to be set up in the EU Parliament on the whole matter. The Albanian nation is part of European culture and the EU, but not a constitutional Rama government. It is now time for the EU to completely reposition itself in Albania, for staff to be exchanged and for everything to be set in motion so that Albania can become a member of the EU, in the interests of Europe and the Albanian nation.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s