Kategori
Uncategorized

Henze: Edi Rama po e menaxhon shtetin si burgjet staliniste

Flet këshilltari i kancelares Merkel, Martin Henze:

🌑Qeveria e “Rilindjes” ka dështuar ne menaxhimin e pandemisë dhe është përgjegjse për infektimet masive dhe humbjet e jetve të qytetarve pasi virusi nuk luftohet me tanke nëpër rrugët e Tiranës. 🌑Rama ka pushtuar shtetin, institucionet e pavarura dhe është përgjegjës për korrupsionin.

🌑Me vendimet e tij ai ka shkelur rëndë Kushtetutën dhe ka kryer tradhëti kombëtare kur nënshkroi kundër Kosovës me ish-ministrin e Millosheviçit.

Intervista e ekspertit gjerman Martin Henze: Ja pse vetëvriten shqiptarët!

 Rama ka pushtuar vendin, ai është me të vërtetë i vetmi përgjegjës për korrupsionin

Situata COVID në Shqipëri është shumë e brishtë. A mendoni se Shqipëria duhet të marrë masa të forta?

Masat e marra deri më tani në Shqipëri na tregojnë ne europianëve, se qeveria Rama nuk ka kompetencë profesionale për të njohur se çfarë, kur, si dhe ku të bëjë. Në thelb, gjithçka që duhet të bëhet, është bërë gabim. Në planin ndërkombëtar, ne gjithashtu kemi përshtypjen se qeveria Rama po pret. Tragjedia është se doktorët, infermierët, qytetarët shqiptarë, duhet të paguajnë me jetët e tyre për aksionet e gabuara të qeverisë Rama. Do të kishte qenë edhe më keq nëse kjo e ashtuquajtur qeveri Rama, nuk do të kishte dëgjuar propozimet e opozitës së bashkuar. Është gjithashtu problematike, që shumë para të taksapaguesve të BE-së janë vënë në dispozicion të administrates, fatkeqësisht të korruptuar Rama, për të luftuar epidemitë dhe çështjen se ku janë paratë. Kam dyshime serioze se BE dhe SHBA kanë shpenzuar para në mënyrë korrekte për popullatën shqiptare.

Është gjithashtu problematike që shumë para të taksapaguesve të BE-së janë vënë në dispozicion të administratës fatkeqësisht të korruptuar Rama për të luftuar epidemitë dhe çështjen se ku janë paratë

A arrijnë zakonisht pacientët me kohë në një spital shqiptar?

Ky është një problem tjetër. Kam përshtypjen se ekziston një injorancë e theksuar në Ministrinë e Shëndetësisë dhe në qeveri, xhepat e tyre janë përkatësisht të thellë. Rama përpiqet të jetë një artist, si kryetar i qeverisë është plotësisht i papërshtatshëm dhe ka dështuar. Me shtëpi dhe tanke shumëngjyrëshe në rrugët e Durrësit, ata nuk mund të luftojnë një virus. Qeveria Rama nuk ka përmirësuar infrastrukturën në vitet e fundit. Siç mund ta shihni nga PPP katastrofike, ku kanë shkuar paratë? Ashtu siç e kam thënë, impresioni ynë ndërkombëtar është se ekzekutivi, dhe ai është Rama dhe Partia Socialiste, ka një krizë. Shqipëria ka pasur një rritje të indeksit të korrupsionit që kur Rama mori drejtimin e qeverisë. Që në momentin që partia drejtuese ka marrë të gjitha pozicionet shtetërore.  Ka pushtuar vendin, ai është me të vërtetë i vetmi përgjegjës për korrupsionin. Personat me përgjegjësi politike janë në veçanti Rama, Balla dhe Veliaj. Aty ku paraja është e kapur nga korrupsioni, ajo nuk arrin tek njerëzit. Kjo është arsyeja pse infrastruktura është e rrënuar dhe pse atje ka mungesa të materialit.

Javët e fundit ka pasur shumë debate në Shqipëri në lidhje me vdekjet në klinika dhe statistikat, çfarë thonë statistikat?

Kam përshtypjen se qeveria shqiptare Rama, qëllimisht bën gabime në statistikat e tyre.  Hidhni një vështrim në realitetin në Shqipëri, fatkeqësisht është kështu. Nuk ka asnjë strategji për të mbrojtur njerëzit shqiptarë në rrezik. Në të njëjtën kohë, nuk ka një strategji reale për të mbrojtur njerëzit me rrezik të lartë nga infeksioni, e cila është diçka që nuk është përqendruar deri më tani. Në Shqipëri, si pasojë e paaftëssië së qeverisë, është fatkeqësisht shumë vonë. Ata përpiqen të ndjekin valën, cunamin. Por ata nuk kanë ngritur barriera për njerëzit që duhet të mbrojnë. Qeveria Rama nuk e përdori verën për këtë. Ka fotografi mbresëlënëse të anëtarëve të qeverisë nga lagjet e tyre verore, ku ata nuk punuan për popullin shqiptar, ata shkuan me pushime.

Rama përpiqet të jetë një artist, si kryetar i qeverisë është plotësisht i papërshtatshëm dhe ka dështuar. Me shtëpi shumëngjyrëshe dhe tanke në rrugët e Durrësit, ata nuk mund të luftojnë një virus

Pra, ju mendoni se qeveria Rama ka dështuar të kontrollojë epideminë?

Administrata Rama sillet si në kohën e komunizmit. Qeveria Rama është ndoshta në një masë shumë të konsiderueshme politikisht përgjegjëse për shpërthimin masiv të Covid dhe vdekjen e shumë shqiptarëve, dhe ajo që është gjithashtu një problem, është se qeveria Rama ka thyer Kushtetutën me pothuajse të gjitha vendimet dhe/ose jo-vendimet, pasi ekzaminimi i proporcionalitetit ishte vështirë i mundur për shkak të situatës së të dhënave.

A e justifikoi qeveria Rama mjaftueshëm ndërhyrjen në të drejtat e lirisë së popullsisë shqiptare, në përputhje me Kushtetutën?

Jo, vështirë se ka prova serioze në Shqipëri dhe nuk ka vlera të besueshme statistikore, qoftë në sektorin e shëndetësisë, apo në atë ekonomik. Kur krahasoj parametrat dhe vlerat mesatare të statistikave ndërkombëtare me to, statistikat mund të mos jenë të sakta. Në këtë aspekt, që nga shkurti i vitit 2020, nuk ka asnjë justifikim objektiv për bllokimet e vendit. Qeveria Rama, të gjithë janë antikushtetues. Niveli i lartë i infeksioneve dhe vdekjeve në Shqipëri janë rezultat i dështimit katastrofik të qeverisë Rama.

A prisni pretendime për dëmshpërblim nga biznesi dhe qytetarët?

Me siguri, pasi të ketë gjykata në Shqipëri dhe gjykatës dhe hetues të cilët janë të pavarur nga qeveria. Unë nuk e shoh atë për momentin. Qytetarët dhe ndërmarrjet shqiptare duhet të përdorin të drejtat e tyre kushtetuese dhe natyrisht mund të padisin qeverinë Rama për dëmshpërblim. Lock Doëns në Shqipëri janë shkelje thelbësore të të drejtave të lirisë së qytetarëve shqiptarë. Pezullimi i përkohshëm i lirive kushtetuese duhet të jetë i mundur sipas kushtetutës dhe duhet të jetë proporcional. Asnjëra nga këto dy gjëra nuk ekziston në Shqipëri. As nuk mund të përjashtohet që anëtarët e qeverisë mund të jenë përgjegjës me pasuritë e tyre private, për aq sa mund të provohet se kanë vepruar me dashje. Por ka edhe një problem tjetër.

Qeveria Rama është ndoshta në një masë shumë të konsiderueshme politikisht përgjegjëse për shpërthimin masiv të Covid dhe vdekjen e shumë shqiptarëve. Rama ka thyer Kushtetutën me pothuajse të gjitha vendimet dhe/ose jo-vendimet

Çfarë do të thoni?

Si mundet që një avokat demokratik, i pavarur, të jetë i pavarur në një shtet të padrejtë të Shqipërisë, ku një parti autokratike në pushtet, PS, ka zënë të gjitha zyrat e rëndësishme politike? Kushdo që e beson këtë, dhe duket se ambasadorët e SHBA-së gjithashtu besojnë se kjo mund të jetë e mundur, është naiv dhe nuk i ka parë ende sistemet autokratike nga brenda. Ata duhet ta shpjegojnë këtë për ne. E shihni, taktika e Ramës dhe e shokëve të tij, më lejoni ta përshkruaj në këtë mënyrë, është një taktikë alarmi. Kjo strategji mund të shihet shumë mirë në të ashtuquajturën reformë ligjore.Aspektet individuale janë specifikuar dhe pjesërisht të justifikuara në këtë çështje. Por nëse shohim reformën ligjore në tërësinë e saj dhe shikojmë rezultatet, arrijmë në përfundimin: ajo ka dështuar. Jo, kriminelët u neutralizuan, gjë që mund të shihet shumë mirë te miku i mirë i Ramës, Ministri kriminel i Brendshëm Tahiri, por njerëzit u privuan nga të gjitha të drejtat civile. Partia në pushtet ka pushtuar pothuajse të gjitha zyrat e shtetit në vitet e fundit, përmes zgjedhjeve të paligjshme dhe të manipuluara. Ndarja e pushteteve u shfuqizua 3 vjet më parë, dhe korrupsioni qeveritar dhe pastrimi i parave janë rritur ndjeshëm. Hetuesit që hetonin krimet e qeverisë u desh të iknin nga qeveria Rama në BE dhe kishin gjetur azil në Gjermani dhe Zvicër.Ambasadat në Shqipëri dhe komuniteti ndërkombëtar, janë duke treguar vetëm pjesë të mozaikut të projekteve ose të reformave, të cilat ua transmetojnë qyteteve kryesore, kështu ky lajm i rremë arrin tek publiku. Disa nga kolegët, shembulli më i mirë është Ambasadori i BE-së Soreca, mezi i lënë pas dore marrëdhëniet shkakësore dhe për këtë arsye nuk mund të kuptojnë ndikimin e plotë, ata janë në një lak njohës të njohjes dhe flasin për rezultatet e planifikuara dhe jo për rezultatet aktuale. Soreca tha në një moment, në një bisedë me Deutsche Welle, se ai është një avokat dhe i njeh reformat dhe se atyre u duhet kohë. Deklarata të tilla në thelb tregojnë se ai është absolutisht i mbi-taksuar. Sigurisht që ai nuk e shoqëroi një reformë të tillë në Itali, do të kishte qenë në disfavor të Italisë.

Pse?

Epo, nëse një reformë e tillë ligjore shqiptare do të ishte kryer në Itali, Italia do të ishte një shtet i korruptuar një partiak sot, i cili ka shfuqizuar shtetin e së drejtës dhe ekonomia do të ishte shembur. Meqenëse ky nuk është rasti në Itali, kjo tregon se Z. Soreca gjithashtu është me sa duket në një lak njohës. Duket se ai me të vërtetë beson se reforma është një sukses, megjithëse realiteti dhe faktet na tregojnë se rezultati i reformës është një autokraci që nuk mbron njerëzit e saj, por i privon nga të gjitha të drejtat dhe i shfrytëzon ata. Ky problem i sytheve njohës është njohur në Evropë dhe ka çuar në faktin se fondet buxhetore duhet të jepen vetëm nëse kriteret e sundimit të ligjit janë përmbushur në rezultat dhe jo vetëm në letër, sepse kemi pasur përvoja të ngjashme në Poloni dhe Hungari. Edhe atje, pjesë të reformave ligjore janë të kuptueshme, por rezultatet janë të papranueshme. Për këtë arsye Shqipëria duhet të përmbushë 15 kritere plus kriteret e Kopenhagës, ndryshe nga Maqedonia e Veriut. Kjo është e njohur për qeverinë Rama që nga viti 2014/2019. Rama personalisht mohon që këto kritere ekzistojnë. Fatkeqësisht, ai duket se ka humbur plotësisht kontaktin me realitetin, gjë që është për të ardhur keq. Si rezultat, jo BE, por administrata Rama është vetëm fajtore nëse bisedimet me BE nuk kanë filluar ende.

Në Shqipëri, vetëvrasjet duket se po rriten për shkak të Coronas, çfarë mendoni?

Në Shqipëri, njerëzit e shikojnë se qeveria e Ramës nuk është duke e luftuar në mënyrë të sukseshme pandeminë, si ekonomikisht, ashtu edhe me mjekësinë, kjo tregon se varfëria është rritur, të pasurit po ikin në Turqi për trajtim, kompanitë po mbyllen, papunësia, e ardhmja e zymtë po thellohet. Si rrjedhojë, korrupsioni dhe trajtimi kushton, dhe kjo i çon shumë shqiptarë drejt vetëvrasjes, shumë persona nuk mund t’i mbrojnë dot familjet e tyre, e cila krijon një dëshpërim të thellë.

Rama bashkëpunoi dhe negocioi dhe nënshkroi një marrëveshje me ish-ministrin e propagandës së Sllobodan Millosheviçit, Vuçiç më 2018 dhe 2019, pa përfshirë Kosovën. Kjo në vetvete është tradhëti ndaj kombit shqiptar   

Çfarë duhet të bëhet?

Një qeveri e vërtetë patriotike në Shqipëri, nuk do ta lejonte këtë gjendje pune, qoftë shëndetësore apo ekonomike, në Shqipëri. Një patriot e do popullin e tij, kombin e tij. Qeveria aktuale në Shqipëri nuk duket se e di fjalën patriotizëm dhe respekt për sovranin, e shihni, shteti shqiptar ka nevojë për çdo lek për të optimizuar mbrojtjen e popullsisë.

Por kjo është ajo që bën qeveria Rama

Jo, për 11 muaj nuk ka pasur kontroll efektiv pandemik. Të mos pritet ndryshe, kur keni një të ashtuquajtur artist si kryeministër dhe një ekzekutiv të korruptuar, të dominuar nga partia në pushtet. Ministria e Shëndetësisë në Tiranë, vetëm një shembull, ka organizuar një tender me vlerë 5 milionë euro; vlera aktuale është 1.5 milion euro. Disa kompani kanë paraqitur oferta serioze nën 2 milionë. Sidoqoftë, midis 12 ofertuesve, kompania me ofertën më të lartë iu dha kontrata. Me sa duket qeveria Rama mendoi se Krishtlindja po vinte së shpejti, nuk ka asnjë shpjegim tjetër për këtë vendim të dhënies së çmimit. Ka një mungesë respekti dhe dashurie për njerëzit në këtë qeveri.

Pse i gjithë mendimi i Ramës përqëndrohet në rolin e Lulzim Bashës në UNMIK?

Ne vetë ishim në Kosovë në 1999 nga Forcat e Armatosura Gjermane, si pjesë e KFOR, dhe ndërtuam një mburojë mbrojtëse për shqiptarët. Rama dhe propaganduesit e tij nuk duhet të flasin për çështje që nuk i kuptojnë. Përkundrazi, Rama bashkëpunoi dhe negocioi dhe nënshkroi një marrëveshje me ish-ministrin e propagandës së Sllobodan Millosheviçit, Vuçiç, më 2018 dhe 2019, pa përfshirë Kosovën. Kjo në vetvete është tradhëti ndaj kombit shqiptar. Por, vitin e kaluar pati një rritje. Sovraniteti për të negociuar me BE-në iu dorëzua Vuçiç, Rama hoqi dorë nga një pjesë e sovranitetit të popullit shqiptar de facto, ai është në varësi të autokratit të Beogradit. Tapat e shampanjës duhet të kenë dalë në Beograd në vjeshtën e vitit 2019, saktësisht 10 vjet pas përpjekjes për gjenocid të popullit shqiptar në Ballkan, kombi shqiptar është vendosur nën kuratën e Serbisë. Ajo që Rama dhe shokët e tij po përpiqen të bëjnë tani, është të largojnë vëmendjen nga kjo tradhti përmes një fushate dezinformimi. Si homolog civil i KFOR-it, Administrata e Përkohshme e Kombeve të Bashkuara u zbatua dhe KTC. Megjithëse forcat policore ndërkombëtare dhe kombëtare ishin drejtpërdrejt nën UNMIK, ato nuk ishin integruar në strukturën e ministrisë. Në vitin 1999 më duhej të shihja me sytë e mi shkatërrimin e përhapur të një numri të madh të qyteteve dhe fshatrave në Kosovë, dëmtimin e infrastrukturës, numrin e lartë të refugjatëve shqiptarë, të grave të reja dhe të moshuara të dhunuara shqiptare, ndarjen e brendshme të popullsia përgjatë vijave etnike të ndarjes, dhe shpërbërja shoqëruese e rendit shtetëror dhe administrata lokale që ekzistonte deri në shpërthimin e luftimeve. Drejtori i atëhershëm i drejtësisë në UNMIK, John Clint Williamson, një figurë e respektuar ndërkombëtarisht shumë, që kishte përgatitur akuzën e kriminelit të luftës Slobodan Millosheviç dhe zyrtarëve të tjerë serbë, ka mohuar pavërtetësinë e pretendimeve nga organizata Rama se Lulzim Basha ishte i përfshirë në hetim të pretendimeve të trafikimit të organeve dhe akuzave të tjera. Kjo gjithashtu korrespondon me dosjet e shërbimeve të inteligjencës. Shqipëria duhet të përqendrohet në tradhtinë e lartë të organizatës Rama dhe të mos bjerë në fushatën dezinformuese të propaganduesve Rama dhe Vuçiç.

Në Shqipëri, njerëzit e shikojnë se qeveria e Ramës nuk është duke e luftuar në mënyrë të sukseshme pandeminë. Si rrjedhojë korrupsioni dhe trajtimi kushton, dhe kjo i çon shumë shqiptarë drejt vetëvrasjes

Hollanda i tha ‘jo’! kësaj here edhe Shqipërisë. Pse?

Nuk do të ketë miratim nga Këshilli i Europës dhe Parlamenti i BE-së për të filluar bisedimet me BE, sepse asnjë nga 15 kriteret e pranimit dhe kriteret e Kopenhagenit nuk janë përmbushur. Ligji zgjedhor gjithashtu nuk përputhet me marrëveshjen e 4 qershorit 2020. Prandaj ekziston një përshtypje në rritje që organizata Rama po përpiqet të bllokojë fillimin e bisedimeve me BE. Prandaj është koha që sovrani shqiptar, populli, të zgjedhë në mënyrë demokratike një qeveri të re dhe ta heqë këtë qeveri anti-demokratike nga detyra. Sipas mendimit tonë, PD, opozita e bashkuar, është e vetmja biletë e mbetur për në BE që Shqipëria ka në dispozicion, partitë e njohura Europiane janë në krah të opozitës.

Erjon Dervishi

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s