Kategori
Uncategorized

Sa vdekjeprurëse është virusi i koronës?Kush janë grupet e rrezikut?A bëheni imun nëse jeni infektuar një herë dhe shëroheni?

Ende ekziston ndonjë paqartësi se sa vdekjeprurëse është virusi i ri i koronës. Organizata Botërore e Shëndetit vlerësoi se vdekshmëria aktualisht ishte 1-2 përqind e atyre të infektuar tashmë. Kjo bazohet në studime ndërkombëtare.

Sidoqoftë, nivelet e vdekshmërisë mund të bien pasi sëmundjet e reja zakonisht shoqërohen me nën-raportim të gjerë. Kjo do të thotë se mund të ketë më shumë që janë infektuar se sa është raportuar.

Pra, sars-cov-2 infekton

SARS-cov-2 infekton kryesisht në kontaktetmes njerëzve. Virusi është infektuar kryesisht nga kontakti me pikat dhe sekrecionet nga rrugët e frymëmarrjes. Infeksioni mund të transmetohet përmes të ashtuquajturës infeksion pikimi , d.m.th. kollitjes dhe teshtitjes, ose kur kontaktoni njerëzit, atë që quhet infeksion me kontakt të drejtpërdrejtë . Në disa raste, virusi përhapet gjithashtu si areosol , duke rënë aq pak sa ata ndjekin rrymat e ajrit pak më gjatë sesa kur dikush kollitet, teshtit ose vjell.

Autoriteti i Shëndetit Publik deklaron se nuk ka asnjë informacion të përshkruar që covid-19 mund të infektojë kafshë dhe njerëz, ose se një kafshë shtëpiake mund të infektohet nga virusi i ri i koronës.

Sipas Autoritetit të Shëndetit Publik, virusi i ri i koronës mund të transmetohet përmes sipërfaqeve të kontaminuara, të quajtura infeksione kontakti. Prandaj, nuk mund të përjashtohet që infeksioni mund të ndodhë nga objektet. Sidoqoftë, sa kohë virusi mund të mbijetojë në sipërfaqe dhe objekte nuk është ende e qartë.

A bëheni imun nëse jeni infektuar një herë dhe shëroheni?

Ende nuk është e qartë nëse dikush që është infektuar me koronavirusin e ri ka qenë ndonjëherë imun ndaj infeksionit . Autoriteti i Shëndetit Publik deklaron se vlerësimi i bazuar në përvojën e kaluar është se imuniteti zgjat aq shumë sa nuk do të infektoheni disa herë në një sezon të vetëm, nëse jeni i infektuar një herë.

A mund të infektoheni pa patur ndonjë simptomë të sëmundjes?

Ka raporte që njerëzit pa simptoma kanë infektuar njerëz të tjerë, shkruan Autoriteti i Shëndetit Publik , por përfundon se ekzistojnë vetëm disa studime që përshkruajnë se sa ngjitëse mund të jetë një person i tillë pa simptoma.

“Bazuar në përvojën e disponueshme aktualisht, të covid-19 dhe sëmundjeve të tjera të ngjashme, vlerësimi është se përhapja e infeksionit nga njerëzit pa simptoma përbën një proporcion shumë të kufizuar”, shkruan Autoriteti i Shëndetit Publik.

Svenska Dagbladet ka raportuar se Autoriteti i Shëndetit Publik kohët e fundit ka ndryshuar mendim.

Kush janë grupet e rrezikut?

Ju nuk e dini sa duhet për cilat grupe janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj infeksionit të rëndë nga virusi i ri i koronës, thotë Autoriteti i Shëndetit Publik. Kjo për shkak se virusi është i ri. Por një përmbledhje e studimeve në dispozicion tregon se mosha e lartë, mbi 70 vjeç, është faktori kryesor i rrezikut. Kështu, është një grup rreziku. Që nga 1 prilli, një ndalesë e vizitorëve është aplikuar në të gjitha shtëpitë e të moshuarve të vendit për të parandaluar përhapjen e covid-19.

Mosha e lartë e kombinuar me sëmundjet themelore të patrajtuara (të tilla si presioni i lartë i gjakut, sëmundjet kardiovaskulare, sëmundjet e mushkërive ose diabeti) janë të   pasqyruara në mesin e rasteve serioze. Autoriteti i Shëndetit Publik inkurajon cilindo mbi 70 vjeç që të kufizojë kontaktin e tyre të ngushtë me të tjerët.

Studimi i Qendrës Kinë për Kontrollin e Sëmundjeve nga 24 shkurt është i bazuar në 72,314 pacientë, prej të cilëve 44.672 me covid-19 të konfirmuar, deri më 11 shkurt.

Sondazhi tregon se shumica e atyre që konfirmuan sëmundjen, 87 përqind, ishin të moshës 30-79 vjeç. Shumica e të gjithë pacientëve me konfirmuar konfirmimin e covid-19, 81 përqind, kishin simptoma të buta, 14 përqind të rënda dhe 5 përqind simptoma kritike.

Nga 44,672 raste të konfirmuara të covid-19, 2.3 përqind vdiqën. Në mesin e pacientëve mbi 80 vjet, vdekshmëria ishte 14.8 përqind , për pacientët 70-79, vdekshmëria ishte 8 përqind. Në mesin e pacientëve me sëmundje kritike, vdekshmëria ishte 49 përqind.

Rekomandimi i autoritetit shëndetësor publik për gratë shtatzëna është të ndërmarrin të njëjtat masa paraprake si me të gjitha sëmundjet infektive. Deri më tani ka vetëm informacion të kufizuar në lidhje me covid-19 dhe shtatzëninë.

Kështu që shumë janë infektuar

Përhapja e shpejtë e infeksionit është për shkak të faktit se askush në popullatë nuk ka qenë në gjendje të zhvillojë imunitet ndaj koronavirusit të ri.

Që nga shpërthimi dhe deri të hënën më 6 prill, janë konfirmuar gjithsej 1,275,542 persona të infektuar , nga të cilët 337.637 në SH.B.A. dhe 128.948 në Itali.

Deri më tani, gjithsej 262.985 njerëz janë shëruar nga covid-19, i shkaktuar nga virusi i ri i koronës, sipas të dhënave të konfirmuara.

Një total prej 69.498 njerëz kanë vdekur pasi u infektuan nga sars-cov-2, sipas të dhënave të konfirmuara, deri të hënën në mëngjes, nga të cilat mbi 15.800 në Itali dhe mbi 12.600 në Spanjë.

Studiuesit në Universitetin Johns Hopkins kanë bërë të mundur për të gjurmuar përhapjen gjeografike të virusit të ri të koronës përmes një harte në internet .

Kështu që shumë kanë vdekur dhe janë infektuar në Suedi

Deri më tani, Suedia ka gjithsej 477 vdekje të konfirmuara si rezultat i virusit të ri të koronës, raporton Autoriteti i Shëndetit Publik .

Vdekja e parë u gjet të Mërkurën, 11 Mars, një pacient i moshuar në Stokholm.

Në Suedi, deri tani një total prej 7206 njerëzve gjetur covid-19

Sa njerëz janë infektuar në të vërtetë në vend është e paqartë, pasi strategjia e re suedeze që nga 13 mars është se kushdo që nuk është në spital ose i përket një grupi rreziku nuk do të testohet për virusin e ri të koronës.

Një grua në të 20-at e saj u bë çështja e parë e konfirmuar suedeze në 31 janar të këtij viti ku dikush është infektuar nga virusi i ri i koronës. Ajo kishte qenë në Kinë dhe kishte bërë kontakte me kujdesin shëndetësor për shkak të simptomave të saj. Tani ajo konsiderohet si klinikisht e shëndetshme.

Autoriteti i Shëndetit Publik më parë ka vlerësuar që rreziku i rasteve të reja të kurorës që janë zbuluar në Suedi të jetë i lartë, për shkak të zhvillimeve të fundit në botë.

Autoriteti i Shëndetit Publik sheh shenja të përhapjes së komunitetit të covid-19 në disa pjesë të vendit, veçanërisht në qytetet e mëdha, dhe për këtë arsye ka ngritur nivelin më të lartë të rrezikut të transmetimit.

Kështu që ju shmangni infeksionin

Rreziku i përhapjes sociale të covid-19 në Suedi aktualisht konsiderohet të jetë shumë i lartë. Prandaj, të gjithë u kërkohet të kushtojnë vëmendje edhe ndaj simptomave të buta dhe të qëndrojnë në shtëpi nëse ndjeheni të sëmurë dhe heqin dorë nga kontaktet sociale që janë në rrezik të përhapjes së infeksionit. Ju gjithashtu duhet të prisni të paktën dy ditë pasi të keni marrë veten para se të shkoni në punë ose në shkollë.

Më 16 mars, Agjencia e Shëndetit Publik ftoi të gjithë në rajonin e Stokholmit të cilët mund të punojnë nga shtëpia .

Është me rëndësi të veçantë që ata që punojnë në të moshuarit dhe kujdesin ndaj të moshuarve të mos shkojnë në punë nëse marrin simptoma të infeksioneve të frymëmarrjes. Të afërmve u kërkohet të shmangin vizitat e panevojshme në spitale dhe të moshuarit, dhe nëse keni simptoma të frymëmarrjes, nuk duhet t’i vizitoni ato fare.

Për të zvogëluar rrezikun e përhapjes së infeksionit, qeveria ka vendosur të ndalojë të gjitha tubimet publike dhe ngjarjet publike me më shumë se 50 njerëz.

Personat mbi moshën 70 vjeç inkurajohen të kufizojnë kontaktin e tyre të ngushtëme të tjerët.

Një masë e përgjithshme parandaluese për të shmangur infeksionin është të keni higjienë të mirë të duarve . Lani duart tuaja tërësisht me sapun dhe ujë. Nëse nuk keni qasje në larjen e duarve, fryma e duarve mund të jetë një opsion. Shmangni prekjen e fytyrës ose syve tuaj dhe shmangni kontaktin e ngushtë me njerëzit e sëmurë.

Kollë dhe teshtimë në krah ose në shami letre.

Mbrojtja me gojë nuk është e nevojshme në situata të zakonshme në shoqëri, shkruan Autoriteti i Shëndetit Publik. Shtë më mirë të ruheni larg njerëzve të tjerë dhe të ruani higjenën e mirë të duarve.

Autoriteti i Shëndetit Publik inkurajon të gjithë të qëndrojnë në shtëpi për sa kohë që ndjeheni të sëmurë. Nëse bëheni më të varfër dhe të paaftë për t’u kujdesur në shtëpi, mund të telefononi 1177 Udhëzuespër Këshillimin e Kujdesit Shëndetësor .

Dokush që dëshiron të bëjë pyetje në lidhje me covid-19 tani mund të telefonojë në numrin kombëtar të informacionit 113 13, ku të gjitha informacionet e dhëna verifikohen nga Autoriteti i Shëndetit Publik ose autoriteti tjetër përgjegjës.

Ministria e Punëve të Jashtme këshillon kundër të gjitha udhëtimeve të panevojshme në të gjitha vendet. Suedia përballet me ndalesë hyrëse nga vendet e treta nga e enjtja, 19 mars dhe 30 ditë përpara.

Vlerësimi i autoritetit shëndetësor publik është se stërvitjet , ndeshjet dhe kupat lokale mund të vazhdojnë dhe që palestrat dhe palestrat mund të qëndrojnë të hapura, për sa kohë që aktivitetet janë përshtatur për të minimizuar rrezikun e përhapjes. Këtu janë rekomandimet e përgjithshme, për të ruajtur higjenën e mirë të duarve dhe për të mbajturpersonin që është i sëmurë edhe në simptoma të buta të qëndrojë në shtëpi deri në dy ditë pas shërimit. Njerëzit e moshuar, dhe veçanërisht ata mbi 70 vjeç, duhet të shmangin mjediset publike dhe të zvogëlojnë kontaktet sociale. Prandaj nuk duhet të marrin pjesë në aktivitete në grup që zhvillohen brenda.

Autoriteti gjithashtu këshillon të mos ndajni shishe uji, roje goje dhe të ngjashme që mund të transmetojnë pështymë. Pajisjet e përdorura nga disa duhet të fshihen me dezinfektues pas përdorimit.

Kështu që ju e dini nëse dikush është i infektuar

Për të ditur nëse dikush është duke bartur infeksionin, duhet të merrni mostra dhe të bëni teste laboratorike , ku të ekzaminoni mostra nga pacienti aktual dhe të krahasoni me sekuencën gjenetike të virusit të ri të koronës.

Në Suedi, është Agjencia e Shëndetit Publik që bën analiza mikrobiologjike për të diagnostikuar. Autoriteti sqaron se përdor metoda të përcaktuara siç janë metagjenomia, mikroskopia e elektroneve dhe kultivimi i virusit. Në Suedi, tani rekomandohet që kujdesi shëndetësor të testojë vetëm njerëzit që mund të kenë nevojë për kujdes spitalor, si dhe njerëzit që punojnë në kujdesin shëndetësor dhe të moshuarit.

Si quhet sëmundja e re?

Koronavirusi i ri quhet sindromi i rëndë akut i frymëmarrjes koronavirus 2, i cili shkurtohet si sars-cov-2. Covid-19 (sëmundja koronavirus 2019) është emri i sëmundjes së shkaktuar nga virusi.

Farë është një epidemi?

Të Mërkurën, 11 Mars, Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) vendosi që shpërthimi i koronavirusit duhet të klasifikohet si një pandemi. Shtë i njëjti status si Sëmundja Spanjolle, Aziatika, Gripi i Hong Kongut dhe i ashtuquajturi gripi i derrave.

“Ne jemi seriozisht të shqetësuar për nivelet alarmante, pjesërisht për shkak të përhapjes dhe ashpërsisë, dhe pjesërisht nga pasiviteti”, thotë shefi i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus në një konferencë për shtyp në Gjenevë, shkruan TT.

Autoriteti i Shëndetit Publik deklaron se një pandemi do të thotë “një përhapje e përhapur në të gjitha kontinentet e botës nga një lloj krejt i ri i sëmundjes infektive. Në një pandemi, sëmundja ka të ngjarë të prekë pjesë të mëdha të shoqërisë sonë dhe popullsisë së botës “.

Sidoqoftë, thirrja për shpërthim të një pandemie nuk ka asnjë rëndësi ligjore.

“Por përdorimi i konceptit thekson rëndësinë e vendeve të botës që bashkëpunojnë hapur me njëri-tjetrin dhe formojnë një front të bashkuar në përpjekjet tona për ta sjellë situatën nën kontroll”, tha për Reuters përhapja e ekspertit Nathalie MacDermott në King’s College London, raporton TT News Agency.

Kur do të vijë një vaksinë kundër virusit të ri të koronës?

Nuk ka vaksinë apo ilaç për virusin. OBSH beson se një vaksinë e parë kundër virusit të ri të koronës mund të prodhohet vetëm në 1.5 vjet.

Mbi të gjitha, ekzistojnë dy metoda që janë të rëndësishme për zhvillimin e një vaksine kundër virusit të ri të koronës, thotë hulumtimi.se . Njëra është të rriten viruse në kulturat qelizore. Kur keni mjaftueshëm virus, substanca vritet nga nxehtësia, formalina ose rrezatimi. Pastaj injektohet në trup, për të shkaktuar sistemin imunitar. Kjo bën që sistemi imunitar të reagojë dhe të sulmojë kur virusi i vërtetë përpiqet të infektojë qelizat.

Në parim, metoda e dytë, të cilën studiuesit suedezë përdorin, funksionon në një mënyrë të ngjashme. Dallimi është se ata përdorin gjenet e virusit, të prodhuara në mënyrë sintetike, në vend të viruseve të vrarë.

Trajtimi që delet e infektuara marrin për të mbështetur funksionin e organeve, siç janë mushkëritë dhe veshkat.

Koronavirusi i ri – një afat kohor

6 Prill:

 • Në Suedi ka deri tani 7206 gjendet infektuar me coronavirus ri, dhe 477 kanë vdekur, sipas shifrave të fundit të Agjencisë shëndetit publik së. Gati 430 persona që janë infektuar trajtohen intensivisht.
 • Apple ka krijuar një maskë për fytyrën dhe do të fillojë prodhimin e saj në fabrikat e saj në Kinë dhe Shtetet e Bashkuara. Deri në fund të javës, një milion maska ​​për fytyrën mund të eksportohen, njoftoi në Twitter CEO i kompanisë Tim Cook. Së pari dhe më e rëndësishmja, maska ​​për fytyrën duhet të arrijnë sistemin e kujdesit shëndetësor në Sh.B.A.
 • Në Shtetet e Bashkuara , të paktën 1,147 vdekje janë regjistruar si rezultat i virusit të ri të koronës gjatë 24 orëve të fundit. Mbi 337,000 njerëz janë zbuluar se janë të infektuar në vend dhe mbi 9,600 njerëz kanë vdekur.
 • Volvo Cars zgjat ndalimin e tij të prodhimit me një javë, deri në 20 Prill, raporton Radio Ekot e Suedisë.
 • Në Austri , kufizimet për të parandaluar përhapjen e infeksionit mund të lehtësohen, raporton agjensia e lajmeve Reuters. Kjo për shkak se vendi ka vërejtur një rënie të dukshme në rastet e reja të infeksionit.

5 Prill:

 • Deri më tani, 6.830 njerëz në Suedi janëzbuluar se janë të infektuar nga virusi i ri i koronës, dhe 401 njerëz kanë vdekur, sipas shifrave të fundit nga Autoriteti i Shëndetit Publik. Gjithsej 541 persona morën ose morën një kujdes intensiv.
 • Në rajonin e Stokholmit , aftësia e kujdesit intensiv është më shumë se trefishuar, raporton Agjencia e Lajmeve TT. Rreth 70 njësi të kujdesit intensiv ishin në dispozicion për të marrë pacientë të dielën në mëngjes.
 • Autoriteti shëndetësor publik dëshiron të rrisë aftësinë e testimit për virusin e ri të koronës deri në 100,000 teste në javë, thotë Karin Tegmark Wisell, shefi i departamentit të autoritetit, në Agjendën SVT. Aktualisht, midis 12,000 dhe 13,000 testeve bëhen në javë.
 • Në Mbretërinë e Bashkuar , qeveria ka filluar të apelojë tek banorët e saj që të qëndrojnë në shtëpi duke përhapur mesazhin “Qëndroni në shtëpi, shpëtoni jetën” në video lojëra të njohura si Candy crush.
 • Në Danimarkë , kufizimet gradualisht mund të lehtësohen pas Pashkëve, thotë kryeministri Mette Frederiksen në një intervistë me programin e lajmeve 21 të Dielën. Por nëse në të vërtetë ndodh, kjo do të varet nga zhvillimet gjatë javës tjetër.
 • Në Itali, ka shenja që shpërthimi është në rënie. Rritja e numrit të rasteve të infektuara ishte më e ulta në pesë ditë të Dielën, dhe numri i vdekjeve të reja që mund të lidhen me virusin e ri të koronës gjatë 24 orëve të fundit është më i ulëti në më shumë se dy javë, raporton agjensia e lajmeve TT.
 • Në Francë , afro 29,000 pacientë me koronë janë shtruar në spital, nga të cilët afër 7,000 marrin kujdes intensiv. Të Dielën në mbrëmje, Franca konfirmoi 357 vdekje të reja në covid-19 gjatë 24 orëve të fundit.
 • Në Spanjë , numri i vdekjeve të reja në ditë në qendrën e re të koronave po zvogëlohet. Gjatë 24 orëve të kaluara, 674 njerëz kanë vdekur. Në total, më shumë se 130,000 njerëz janë diagnostikuar me infeksion, dhe pak më shumë se 12.400 njerëz kanë vdekur.
 • Në Greqi , dy kampe refugjatësh janë karantinuar që kur u zbulua se ka kamera të infektuar në kampe.
 • Në Pakistan , më shumë se 100,000 anëtarë të lëvizjes muslimane suni Tablighi Jamaat u mblodhën në mes të marsit për një takim gjigand në Lahore. Tani, të paktën 154 nga pjesëmarrësit janë gjetur të infektuar nga koronavirusi, dy prej të cilëve kanë vdekur. Prandaj, 20,000 nga pjesëmarrësit janë karantifikuar dhe autoritetet po përpiqen të gjurmojnë pjesën tjetër. Një total prej 2.818 raste të infektuar janë regjistruar në Pakistan, dhe 41 njerëz kanë vdekur.
 • Në Shtetet e Bashkuara , rreth një mijë ushtarë do të dërgohen në Nju Jork të prekur nga virusi. Bëhet fjalë kryesisht për mjekë dhe infermierë që do të ndihmojnë në luftën kundër virusit të ri, thotë Presidenti Donald Trump. Në shtetin e Nju Jorkut, numri është zbuluar se është i infektuar mbi 120,000. Guvernatori i shtetit beson se një kulm mund të vijë brenda dy javësh.
 • Në Kinë , 30 raste të reja të qendrës së re të koronës u raportuan të Shtunën. Shumica, 25 persona, kanë udhëtuar në Kinë nga jashtë.

4 Prill:

 • Qeveria propozon një ndryshim të përkohshëm në ligj që bën të mundur marrjen e vendimeve më shpejt që mund të kufizojnë përhapjen e infeksionit në Suedi. Propozohet që të ndryshohet ligji për maksimum tre muaj.
 • Në Turqi , rreth 24,000 njerëz deri më tani janë gjetur të infektuar nga koronavirusi i ri, nga i cili 501 njerëz kanë vdekur. Vendi ka ndaluar fluturimet ndërkombëtare, shkollat ​​e mbyllura, baret dhe kafenetë dhe gjithashtu ka caktuar kohë më të mëdha lutjes për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të infeksionit, raporton Agjencia e Lajmeve TT. Ata më të rinj se 20 vjet ose më të vjetër se 65 vjeç inkurajohen të qëndrojnë në shtëpi.

3 Prill:

 • Një marrëveshje e situatës së krizës është aktivizuar për kujdesin intensiv në rajonin e Stokholmit . Kjo do të thotë që personeli i kujdesit shëndetësor mund të ketë ditë më të gjata pune dhe kompensim më të lartë.
 • Pas pesëmbëdhjetë personash nga laboratori kulturor kulturor i Agjencisë Kombëtare të Trashëgimisë Kulturorenë Visby do të prodhojnë frymë dore për kujdesin, raporton Kultura e lajmeve të Radio Suedisë në P1.
 • Everydo strehim i katërt i moshuar në Qarkun e Stokholmit ka raste të covid-19, raporton SVT News.
 • Këtë fundjavë, spitali fushor në vlvsjöhapet me një kapacitet për 140 pacientë të infektuar.
 • Pacientët në Danimarkë që janë testuar negativisht për virusin e ri të koronës, që nga atëherë janë konstatuar se mbartin virusin, raporton Jyllands-Posten. Tani, disa punonjës në një departament në spitalin në Holandeze Holstebro janë infektuar nga pacientët. Tani procedurat e marrjes së mostrave duhet të forcohen. Sipas një mjeku të moshuar në Spitalin Hvidovre, rreth 15 përqind e testeve janë mashtruese. Prandaj, mostrat nga mushkëritë janë filluar atje, me shpresën se kjo do të japë rezultate më të besueshme.
 • Ndërmarrja suedeze Mölnlycke ka importuar katër milion maska mbrojtësenga Kina, të cilat, ndër të tjera, do të kalonin në vendet e prekura nga virusi, Italia dhe Spanja. Por ato janë ndalur në Francë, thotë Radio Ekot suedeze. Në Francë është futur një rregull i ri që do të thotë se vendi mund të kapë produkte brenda kufijve të tij që mund të përdoren në luftën kundër virusit të ri të koronës.
 • Në qytetin shumë milionësh të Wuhan , i cili u godit për herë të parë nga virusi i ri i koronës, autoritetet paralajmërojnë një valë të dytë të virusit, tregon agjensia e lajmeve TT. Prandaj, banorët duhet të qëndrojnë të izoluar dhe të shmangin largimin nga shtëpia, përveç nëse është absolutisht e nevojshme. Katër vdekje të reja të lidhura me virusin e ri të koronës janë raportuar në Wuhan të enjten.
 • Hong Kong të gjitha pijet dhe baret do të mbyllen për dy javë nga e premtja në mbrëmje.
 • Shtetet e Bashkuara , të gjithë banorët e New York City u kërkohet të mbulojnë hundën dhe gojën kur takojnë njerëz të tjerë, të veshur një shall apo bandana por jo me maskat e fytyrës së kujdesit shëndetësor, i thotë TT News Agency. Të enjten, numri i të infektuarve në New York arriti në mbi 92.500, dhe 2 373 njerëz kanë vdekur. Në të gjithë Shtetet e Bashkuara, më shumë se 240,000 njerëz janë infektuar nga virusi i ri dhe më shumë se 5.800 njerëz kanë vdekur.

https://www.nyteknik.se/samhalle/det-har-vet-vi-om-coronaviruset-6985117

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s