Kategori
Uncategorized

Shqipëria: Korona dhe Qeveria Mafia Mustafa Rama.Albania: Corona and Mafia Government Mustafa Rama

Shqipëria: Korona dhe Qeveria Mafia Mustafa Rama

Martin Henze

Democrasy: the government of the people by the people for the people

Martin Henze
Demokracia: qeveria e popullit nga njerëzit për njerëzit.


Si ju kërkojnë gjërat në Gjermani?

Henze: Në Gjermani, tani kemi zgjeruar kapacitetin në rreth 40,000 shtretër të kujdesit intensiv, kemi një nivel shumë të mirë të kujdesit dhe të ndihmojmë miqtë tanë nga Italia, Franca dhe Hollanda, Belgjika, pacientët janë dërguar nga atje në klinikat gjermane.

Një super performancë. Ne kemi zhvilluar test dhe duhet të kishim zhvilluar një vaksinë në qershor, e cila do të testohet. Pra, ne po bëjmë diçka për njerëzit tanë.

Kemi diagnostikim të shkëlqyeshëm. Ju mund të shihni se nga shifrat e infeksionit, kriza po menaxhohet. Nga mesi / fundi i muajit prill, ne do të kthehemi në normale hap pas hapi.

Por, ju e shihni, madje edhe tani një pjesë e madhe e popullit gjerman po punon, dhe gjëja më e rëndësishme është që nuk ka tanke që udhëtojnë nëpër rrugët gjermane.

Tanket nuk ndihmojnë për të luftuar epidemitë, ata vetëm traumatizojnë njerëzit, gjë që mund të shihet tani në Shqipëri. Kjo i bën njerëzit edhe më të sëmurë dhe të ndjeshëm ndaj koronës, e cila është kundërproduktive. Qeveria shqiptare aktualisht po tregon se nuk mund të jetë një partner negociues për BE-në. Z. Rama është një Jo.

Kemi edhe më shumë përshtypjen se Qeveria Mafia e Ramës është më e shqetësuar për shtrirjen e diktaturës në Shqipëri, është një masë shtesë sulmi kundër shtetit shqiptar.

Ky sulm filloi në vitin 2017 me manipulimin e zgjedhjeve parlamentare nga Rama dhe të tjerët dhe formimin e një shoqërie kriminale me mafian, siç raportohet në shtypin ndërkombëtar.

Në vitin 2018, Gjykata Kushtetuese dhe Supreme u shfuqizuan, si rregull i ligjit dhe legjislatura.

Në vitin 2019 me shkelje të përhershme kushtetuese politizimi i gjyqësorit dhe neutralizimi i 3 fuqive. Të gjitha funksionet e rëndësishme shtetërore janë okupuar nga partia në pushtet Rama.

Në vitin 2020, autokrati Rama qeveris tani me dekret, parlamenti është eleminuar. Telefonat janë hakuar nga qeveria, telefonatat janë ndërprerë sepse Autokrat Rama dëshiron të dërgojë një mesazh për subjektet e tij.

Në Shqipëri të drejtat e njeriut nuk janë më të vlefshme, as nuk mund të mbrohen, të cilat Autokrati e ka vendosur Gjykatën Kushtetuese në një gjendje jofunksionale në vitin 2018. Kjo ishte një shkelje elementare, penalisht e rëndësishme e kushtetutës. Rastësisht, ky rezultat u vlerësua shprehimisht nga Ambasadori i BE Soreca dhe ambasadori i atëhershëm gjerman Schütz, që të dy duket se kanë humbur vëmendjen për themelet e një shteti kushtetues. Një sjellje e turpshme e BE-së dhe Gjermanisë në Shqipëri. Ne nuk mund të predikojmë demokracinë dhe sundimin e ligjit nga njëra anë, dhe nga ana tjetër të promovojmë hartat rrugore që shkatërrojnë sundimin e ligjit.

Situata absurde, si në Shqipëri, në të cilën parandalohet qarkullimi i makinave private, është një veprimtari e verbër nga ana e qeverisë për të larguar vëmendjen nga çështjet thelbësore.

Por përsëri te ne. Paralelisht ne jemi kujdesur për ekonominë evropiane dhe gjermane në javët e fundit dhe kemi vendosur në lidhje me planet de fakto pandemike për ekonominë, vetëm Gjermania po investon rreth 1.8 trilion euro, përveç kësaj ka një paketë ndihme të BE-së prej 500 miliardë eurosh , pjesë e paketës së BE-së është edhe modeli gjerman i punës me kohë të shkurtër, kështu që ne jemi në rrugën e duhur, ne po mbrojmë kombet dhe familjet në Evropë sa më shumë që të jetë e mundur.

Dhe në Shqipëri?

Henze: Për dallim nga vendet e tjera, Shqipëria ka relativisht pak shtretër spitalorë për pacientë të mundshëm me koronë, ka rreth 140 shtretër klinikë me respiratorë, disa prej pajisjeve janë shumë të vjetra.

Ju duhet të supozoni se vetëm 130 pajisje mund të përdoren në Shqipëri dhe problemi kryesor është se disa prej pajisjeve janë më të vjetra dhe Shqipëria nuk do të ketë filtra të mjaftueshëm zëvendësimi, veçanërisht me një normë të rritur të infeksionit.

Megjithëse Shqipëria ka porositur pajisje të reja me ndihmë ndërkombëtare, prokurimi i këtyre pajisjeve është shumë transparent, dhe nuk është e qartë se kur pajisjet do të jenë të gatshme për përdorim në Shqipëri.

Prandaj, edhe ventilatorët e paprekur do të dështojnë relativisht shpejt.

Një problem i mëtutjeshëm është ai i 130 shtretërve të paprekur klinikë, rreth -80% e shtretërve janë në zonën më të madhe të Tiranës / Dures dhe disa prej tyre janë klinika private në të cilat qytetarët normalë shqiptarë nuk kanë pothuajse asnjë qasje.

Pra, ne gjithashtu kemi një nivel shumë të pabalancuar të kujdesit në Shqipëri, veçanërisht jugu dhe veriu janë shumë më keq se Tirana. Pothuajse gjithçka mungon, pajisjet mjekësore, maska ​​mbrojtëse dhe kostume. Kryeqyteti i BE-së dhe Sh.B.A, i cili vitet e fundit duhet të investohet edhe në sektorin e shëndetësisë, duket se është futur në xhepa të tjerë, në xhepat e përfaqësuesve të qeverisë së administratës Rama.

Një gjendje e jashtëzakonshme, çfarë dështimi i organizatës Rama, në dëm të kombit shqiptar.

Një problem i mëtutjeshëm është kujdesi infermieror, do të ketë nga personeli infermieror relativisht shpejt për shkak të Sars-CoV-2

Spitalet shqiptare do të arrijnë kufijtë e tyre brenda ditëve, pas një rritje të infeksioneve. Mjekët dhe infermierët gjithashtu do të duhet të flenë dhe / ose të infektohen.

Nëse sëmundja e mushkërive Covid-19 përhapet në masën e llogaritur, Shqipëria nuk do të ketë më shtretër në dispozicion në njësitë e kujdesit intensiv dhe më pas jo më shtretër spitalor, në mënyrë që sëmundjet e tjera vështirë se mund të trajtohen. Më pas do të jetë e mundur të rritet niveli i vdekjes.

Gjithashtu statistikat e Corona duket se janë të falsifikuara, siç u vu re tashmë. Korona nuk përhapet në mënyrë lineare, madje edhe në Grenlandë dhe në xhunglën e Brazilit kemi më shumë pacientë të infektuar me koronë sesa në Shqipëri, në vlerën mesatare. Pra, organizata Rama duket se është më shumë për të qëndruar në pushtet sesa të luftojë një pandemi. Gjithashtu regjistrimi i shqiptarëve të vdekur nuk duket se shkon siç duhet, njerëz të vdekur që janë të infektuar në Corona, por kanë një sëmundje themelore themelore, me sa duket nuk janë regjistruar si të vdekur Corona.

Sipas moton: nuk mund të ketë diçka që nuk kërkohet. Metoda e organizatës Rama na kujton kohën e ekonomisë së planifikuar komuniste, me një ndryshim, këtu kemi të bëjmë me një virus – epidemi. Baza e një beteje janë numrat e qëndrueshëm, të vërtetë, biometrikë dhe pa të reja false.

Si kuptohet kjo?

Henze: Në Shqipëri autokrati Rama, i cili, sipas shtypit ndërkombëtar, është kreu i një qeverie mafioze, vështirë se ka organizuar ndonjë gjë siç duhet.

Përkundrazi, ai bëri shaka për Coroana për 3 muaj.

Tani në vend që të marrë masa efektive emergjente, të cilat gjithashtu duket se kanë kuptim, ai dërgon tanke në rrugë.

A duhet të qëllojë një tank tani një person që nuk respekton karantinën?

Përkundrazi, shqiptarët po traumatizohen me qëllim dhe qëllim nga organizata Rama, qëllimi është të stabilizojë pushtetin dhe jo më të luftojë epidemitë.

Prandaj është gjithashtu e qartë se nuk mund të ketë bisedime pranimi me këtë qeveri me BE.

Populli i Shqipërisë tashmë duhet të na përfaqësojë në këtë drejtim me një qeveri tjetër që gjithashtu mund të përfaqësojë vlerat e një shoqërie civile. Ajo që po na tregon Rama këtu është një shfaqje e keqe teatrore nga një republikë bananeje. Por, me të vërtetë, Shqipëria duhet të ndihmohet në mënyrë që kjo qeveri mafioze e Ramës të shkatërrohet.

Farë duhet të bëhet?

Henze: Epo, pas 7 vjetësh të qeverisë Rama, duhet të vërtetohet se e gjithë infrastruktura shëndetësore po sëmuret, nuk ka asnjë substancë, ka mungesë materiali në çdo cep.

Për më tepër, në vitet e fundit, një mori mjekësh dhe infermierësh të trajnuar mirë e kanë lënë vendin me nxitim përpara qeverisë Rama, ata tashmë janë të humbur në kohë krize.

Prandaj mund të bëjnë relativisht pak në një afat të shkurtër.

Ram ka dështuar plotësisht, ne kemi parë dështimin në shkatërrimin e shtetit të së drejtës, në luftën kundër korrupsionit në ministritë e tij, në katastrofën e tërmetit dhe tani në katastrofën e Corona.

Për shkak të infrastrukturës së shkretë, shumë shqiptarë me siguri do të duhet të vdesin përveç kësaj. Rama dhe kolegët e tij janë vetëm përgjegjës për këtë faj të shtetit.

Mjekët dhe infermierët punojnë 24 orë në ditë në Shqipëri, por ata kanë nevojë për infrastrukturë dhe material, i cili nuk është i disponueshëm.

Si duhet të reagojmë?

Henze: Epo, është epidemi. Corona do të ekzistojë ende në Shqipëri dhe në botë në vitin 2021. Në vitin 20121 sigurisht që do të ketë patogjenë të tjerë, duhet të jemi të përgatitur për këtë, epidemitë e virusit janë diçka mjaft e natyrshme.

Në një rast të tillë menaxhimi duhet të përmirësohet. Qeveria Rama nuk është në gjendje të menaxhojë problemet, ajo ka dështuar plotësisht, dëmton popullin shqiptar, asgjë nuk funksionon në Shqipëri. Kushte të ngjashme ekzistojnë vetëm në disa vende afrikane. Ambasada e SHBA tashmë ka dërguar në shtëpi pjesën më të madhe të qytetarëve amerikanë që ishin në Shqipëri.

Kryeministri Rama shfaqet në mediat sociale në pizhame e tij dhe njofton se më në fund ka kohë për familjen.

Cfare eshte Qeveria jonë dhe ne politikanët ekonomikë aktualisht jemi duke punuar 24 orë në ditë për të organizuar zgjidhje dhe ndihmë për njerëzit tanë. Rama duket se është i mbingarkuar, ai po dëmton popullin shqiptar.

Në interes të kombit, qeveria duhet të japë dorëheqjen dhe duhet të fillohet një qeveri kalimtare e unitetit kombëtar deri në zgjedhjet e reja, të përbërë nga ekspertë të qeverisë aktuale të opozitës, që tani është çështje e Presidentit të Republikës që duhet të sigurojë rendi në Shqipëri.

Albania: Corona and Mafia Government Mustafa Rama

Martin HenzeDemocracy: the government of the people by the people for the people.

How do things look for you in Germany?

Henze: In Germany, we have now expanded capacity to about 40,000 intensive care beds, we have a very good level of care and help our friends from Italy, France and the Netherlands, Belgium, patients are flown from there to German clinics. 

A super performance. We have developed test and should have developed a vaccine in June, which will be tested. So, we are doing something for our people.

We have excellent diagnostics. You can see that from the infection figures, the crisis is being managed. From the middle/end of April, we will switch back to normal step-by-step. 

But, you see, even now a large part of the German people are working, and the most important thing is that there are no tanks driving through German streets. 

Tanks don’t help to fight epidemics, they only traumatize the people, which can be seen in Albania now. This makes people even more ill and susceptible to corona, which is counterproductive. The Albanian Government is currently showing that it cannot be a negotiating partner for the EU. Mr Rama is a No Go.

We also have more the impression that the Rama Mafia Government is more concerned with extending the dictatorship in Albania, it is an additional measure of attack against the Albanian state. 

This attack began in 2017 with the manipulation of the parliamentary elections by Rama and others and the formation of a criminal association with the mafia, as reported in the international press. 

In 2018, the Constitutional and Supreme Court was abolished, as the rule of law and the legislature. 

In 2019 by permanent constitutional breach the politicization of the judiciary and the neutralization of the 3 powers. All important state functions have been occupied by the ruling party Rama.

In 2020, the autocrat Rama now governs by decree, the parliament is eliminated. The telephones are hacked by the government, telephone calls are interrupted because the Autocrat Rama wants to send a message to his subjects. 

In Albania human rights are no longer valid, nor can they be protected, which the Autocrat has put the Constitutional Court in a dysfunctional state in 2018. This was an elementary, criminally relevant breach of the constitution. Incidentally, this result was expressly praised by the EU Ambassador Soreca and the then German Ambassador Schütz, both of whom seem to have lost sight of the foundations of a constitutional state. A shameful behaviour of the EU and Germany in Albania. We cannot preach democracy and the rule of law on the one hand, and on the other hand promote road maps that dismantle the rule of law.

The absurd situation, as in Albania, in which private car traffic is prevented, is blind actionism on the part of the government to divert attention from the core issues.

But back to us. In parallel we have been looking after the European and German economy in the last few weeks and have decided on de facto pandemic plans for the economy, Germany alone is investing around 1.8 trillion euros, in addition there is an EU aid package of 500 billion euros, part of the EU package is also the German short-time work model, so we are on the right track, we are protecting the nations and families in Europe as far as possible.

And in Albania?

Henze: In contrast to other countries, Albania has comparatively few hospital beds for possible corona patients, there are about 140 clinical beds with respirators, some of the devices are very old. 

You should assume that only 130 devices can be used in Albania and the primary problem is that some of the devices are older and Albania will not have enough replacement filters, especially with an increased infection rate.

Although Albania has ordered new devices with international help, the procurement of these devices is very intransparent, and it is not clear when the devices will all be ready for use in Albania.

Therefore, even the intact ventilators will fail relatively quickly.

A further problem is that of the 130 intact clinical beds, around -80% of the beds are in the greater Tirana/Dures area and some of them are private clinics to which normal Albanian citizens have hardly any access.

So, we also have a very unbalanced level of care in Albania, especially the south and the north are much worse off than Tirana. Almost everything is missing, medical equipment, protective masks and suits. The capital of the EU and the USA, which in recent years should also be invested in the health sector, seems to have been put into other pockets, into the pockets of government representatives of the Rama administration.

An incredible state of affairs, what a failure of the Rama organization, to the detriment of the Albanian nation.

A further problem is the nursing care, there will be out of nursing staff relatively quickly because of Sars-CoV-2

The Albanian hospitals will reach their limits within days, after an increase in infections. The doctors and nurses will also have to sleep and/or become infected.

If the lung disease Covid-19 spreads to the extent calculated, Albania will have no more beds available in the intensive care units and then no more hospital beds, so that other diseases can hardly be treated. It will then be possible to increase the death rate.

Also the Corona statistics seem to be falsified, as already noted. The corona does not spread linearly, even on Greenland and in the jungle of Brazil we have more infected corona patients than in Albania, in the mean value. So, the Rama organization seems to be more about staying in power than fighting a pandemic. Also the registration of the dead Albanians does not seem to run properly, dead people who are infected at Corona, but have a primary basic disease, are apparently not registered as Corona dead.

According to the motto: there cannot be something that is not wanted. The method of the Rama organization reminds us of the time of the communist planned economy, with one difference, here we are dealing with a virus – epidemic. The basis of a fight are solid, real, biometric numbers and no fake new.

How is this to be understood?

Henze: In Albania the autocrat Rama, who, according to the international press, is the head of a mafia government, has hardly organised anything correctly. 

On the contrary, he joked about Coroana for 3 months. 

Now instead of taking effective emergency measures, which also seem to make sense, he sends tanks on the streets. 

Should a tank now shoot a person who does not respect the quarantine? 

On the contrary, the Albanians are being deliberately and intentionally traumatised by the Rama organisation, the aim being to stabilise power and no longer to fight epidemics. 

It is therefore also apparent that there can be no admission talks with this government with the EU. 

The people of Albania must already represent us in this respect with another government that can also represent the values of a civil society. What Rama is showing us here is a bad theatre performance from a banana republic. But, indeed, Albania must be helped so that this mafia government of Rama can be shaken off.

What is to be done?

Henze: Well, after 7 years of the Rama government, it must be attested that the entire health infrastructure is ailing, it has no substance, there is a lack of material in every corner. 

In addition, in the last few years, masses of well-trained doctors and nurses have left the country in haste before the Rama government, they are now missing in times of crisis.

They can therefore do relatively little in the short term.

Ram has failed completely, we have seen the failure in the destruction of the rule of law, in the fight against corruption in his own ministries, in the earthquake disaster and now in the Corona disaster.

Because of the desolate infrastructure, many Albanians will certainly have to die in addition. Rama and his colleagues are solely responsible for this state fault.

The doctors and nurses work 24 hours a day in Albania, but they need infrastructure and material, which is not available.

How should we react?

Henze: Well, it is epidemic. Corona will still exist in Albania and in the world in 2021. In 20121 there will certainly be other pathogens, we must be prepared for that, virus – epidemics are something quite natural. 

In such a case the management has to be improved. The Rama government is unable to manage the problems, it has completely failed, it harms the Albanian people, nothing works in Albania. Similar conditions exist only in some African countries. The US Embassy has already sent home most of the US citizens who were in Albania.

The Prime Minister Rama shows up in the social media in his pyjamas and announces that he finally has time for the family. 

What is it? Our government and we economic politicians are currently working 24 hours a day to organize solutions and help for our people. Rama seems to be overwhelmed, he is harming the Albanian people.

In the interest of the nation, the government should resign and a transitory government of national unity should be initiated until the new elections, consisting of experts from current government of the opposition, that is now a matter for the President of the Republic who must ensure order in Albania.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s