Kategori
Uncategorized

Enver Hoxha i dekoroi të gjithë serbët që e masakruan kombin shqiptar dhe shkatërruan Shqipërinë Etnike

DEKORATA PËR PERSONALITETE TË HUAJA

SEKRETARI: Koço Tashko d.v.

KRYETARI: Dr. Omer Nishani d.v Tiranë, më 5-9-1945.

Në bazë të propozimit të kryetarit të Qeverisë Demokratike dhe komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë Kombëtare Enver Hoxha.

Duke marrë parasysh se shumë personalitete të huaja të vendeve aleate, gjatë Luftës NÇ të popullit tonë kanë kontribuar dhe ndihmuar me të gjitha mjetet dhe për të shfaqur mirënjohjen e për ta shpërblyer e nderuar veprimtarinë e tyre në dobi të atdheut e të popullit, Kryesia e Këshillit Antifashist Nacional-Çlirimtar vendosi:

Të dekorohen me dekoratat më të larta, personat që përmenden në listën që vijon:

1Gjeneral Ivan Milutinoviç, me Urdhrin “Hero Kombëtar”

2Ivo Lolo Ribar, me Urdhrin “Hero Kombëtar”

3Ramiz Sadiku, me Urdhrin”Hero Kombëtar”

4Ivan Ribar, me Urdhrin e “Flamurit”

5Eduard Kardel, me Urdhrin e “Flamurit”

6Bllazho Jovanoviç, me Urdhrin e “Flamurit”

7Radovan Zogoviç, me Urdhrin e “Flamurit”

8Dëshmori Miladin Popoviç, me Urdhrin e “Flamurit” dhe “Medaljen e Kujtimit”

9Dushan Mugosha, me Urdhrin e “Flamurit” dhe “Medaljen e Kujtimit”

10Gjen. Lt. Arso Jovanoviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I.

11Aleksandër Rankoviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I.

12Milovan Gjilas, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

13Gjen. Lt. Peko Dapçeviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

14Brigadier E. F. Davies, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

15“T. Churchill, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

16Kolonel Velimir Stoiniç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

17Lt. Kolonel C. A. S. Palmer, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

18Major Ivanov Konstantin, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

19Kapiten Thomas Stefan, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. I

20Gjen.maj. Svetkozar Vukmanoviç, urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II dhe Medaljen e “Kujtimit”

21Gjen. Terziç Velimir, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II

22Kolonel Vojo Todoroviç me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II, me urdhrin e “Trimërisë” dhe “Medaljen e Kujtimit”

23Fadil Hoxha, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II, dhe Med. e “Kujtimit”

24Kiler Peter, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II

25Obrat Cicmil, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II

26N/kol. Mijat Vuletiç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II

27Major Savo Stonoj, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II

28“H. W. Tilman, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II

29G. Ë. Seymour, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

30“W. V. G. Smith, me urdhrin “Ylli Partizan”,kl. II

31“J. K. H. Shaë, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

32“M. J. Thornton, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

33“V. Robinson, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

34“E. Nordthrop, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

35Kapiten J. M. Lyon, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

36Toger Turin Vladimir, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

37“John O’Keefe, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. II,

38Major Tomishek Teodor, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,

39“Viktor Kobol, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,

40Kapiten Niazi Dizdareviç, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,

41Toger Nick Cooky, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,

42Kaporal George Routsis, me urdhrin “Ylli Partizan”, kl. III,

43Kapiten G. S. Duffy, me urdhrin e “Trimërisë”.

44Bije Vokshi, me urdhrin e “Trimërisë”

45Hajdar Dushi, me urdhrin e “Trimërisë”

46Emin Duraku, me urdhrin e “Trimërisë”

47Xhevdet Doda, me urdhrin e “Trimërisë”

48Vaso Strugari, me urdhrin e “Trimërisë”

49Michel Popoviç, me urdhrin e “Trimërisë”

50Xhafer Vokshi, me Medaljen e “Kujtimit”

51Elhami Nimani, me Medaljen e “Kujtimit”

52Xhavid Nimani, me Medaljen e “Kujtimit”

53Safete Numani, me Medaljen e “Kujtimit”

54Ymer Pula, me Medaljen e “Kujtimit”

55Mehmet Hoxha, me Medaljen e “Kujtimit”.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s