Kategori
Uncategorized

Kongresmeni Zeldin : Blinken, ke 5 muaj dhe nuk na ke dhënë asnjë informacion për Berishën .

Është e papranueshme dhe e dyshimtë që Departamenti i Shtetit nuk e ka përmbushur mjaftueshëm këtë kërkesë për informacion shtesë në kohën e duhur dhe në vend të kësaj ka zgjedhur të ngadalësojë një kërkesë të Kongresit për transparencë.

Në letër thuhet se janë bërë pesë muaj që kur ai ka bërë kërkesën për informacion, por nuk e ka marrë diçka të tillë. Zeldin i kujton Blinken se Kongresi e ka për detyrë të mbikëqyrë ekzekutivin, duke përfshirë edhe Departamentin e Shtetit.

Në fund, Zeldin kërkon që kjo çështje të marrë vëmendjen e menjëhershme.

I am writing to you today following my letter of 27 August 2021, requesting a written response and meeting with the appropriate State Department official to discuss in depth and review the information describing “significant corruption” in relation to the process that the State Department has used to sanction Sali Berisha.

It has been five months since I made my original request, which is basically more than enough time to respond adequately. This is my third request for additional information since I raised the issue of sanctioning Sali Berisha during the hearing with Secretary Blinken in the Foreign Affairs Committee of the House of Representatives on June 7, 2021.

Congress plays a tremendous oversight role for the executive branch, including the State Department, yet my office has received alarmingly few details in response to my questions. It is unacceptable and doubtful that the State Department has not sufficiently met this request for additional information in a timely manner and has instead chosen to slow down a Congressional request for transparency.

Given the weight of your decision, I urge you to pay due attention to this issue and look forward to your prompt response.

LETRA E PLOTE

Po ju shkruaj sot në vazhdim të letrës time të datës 27 gusht 2021, duke kërkuar një përgjigje me shkrim dhe takim me zyrtarin e duhur të Departamentit të Shtetit për të diskutuar në thellësi dhe për të shqyrtuar informacionin që përshkruan “korrupsionin domethënëse” në lidhje me procesin që Departamenti i Shtetit ka përdorur për të sanksionuar Sali Berishën.

Kanë kaluar pesë muaj që kur kam bërë kërkesën time origjinale, e cila është në thelb më shumë se koha e mjaftueshme për t’u përgjigjur në mënyrë adekuate. Kjo është kërkesa ime e tretë për informacion shtesë që kur kam ngritur çështjen e sanksionimit të Sali Berishës gjatë seancës dëgjimore me Sekretarin Blinken në Komisionin e Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve më 7 qershor 2021.

Kongresi luan një rol të jashtëzakonshëm mbikëqyrës për degën ekzekutive, duke përfshirë Departamentin e Shtetit, megjithatë zyra ime ka marrë në mënyrë alarmuese pak detaje në përgjigje të pyetjeve të mia. Është e papranueshme dhe e dyshimtë që Departamenti i Shtetit nuk e ka përmbushur mjaftueshëm këtë kërkesë për informacion shtesë në kohën e duhur dhe në vend të kësaj ka zgjedhur të ngadalësojë një kërkesë të Kongresit për transparencë.

Duke pasur parasysh peshën e vendimit tuaj, ju kërkoj që t’i kushtoni kësaj çështjeje vëmendjen që meriton dhe pres përgjigjen tuaj të menjëhershme.

Shpallja ‘Non Grata’ në SHBA, Gjykata e Parisit pranon padinë e Berishës/ Ish-kryeministri fton Blinken të paraqesë çdo provë

Press Release.The Paris Court (Tribunal Judiciaire de Paris) accepted my lawsuit against Secretary of State Blinken for defamation!The office of my lawyer, Jean Yves Le Borgne, has been notified that the judge of the Correctional Court in Paris has accepted the review of my defamation lawsuit against Secretary of State Antony Blinken.I filed this lawsuit after the Secretary of State, on May 19, 2021, announced his decision to declare me and my family members non-grata for “significant corruption.” This decision is based on misinformation from the corrupt lobbying of Prime Minister Edi Rama and his protector George Soros, with whom I have had substantial disagreements.That decision – rendered without any evidence, fact, or document, unexpected, entirely political, and unique – came eight years after I resigned from any leadership position and every public executive function and three weeks after the candidate I supported lost the election.In addition, during thirty years of my career, I have never been charged or investigated for any form of corruption. No one has ever filed a lawsuit or proven any allegations of corruption in a court of law against me or any of my family members.Expressing my confidence in the court of law and awaiting the commencement of the trial, I invite the Secretary of State to present to the court any evidence, fact, or document to prove the allegations on which he has based his groundless decision to declare me non-grata.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s