Kategori
Uncategorized

Pinokët e ambasadave, zgjedhjet dhe negociatat.

Pinokët e ambasadave, zgjedhjet dhe negociatat.

Kaq vjet që vota vidhet, blihet, tjetërsohet…

Kaq vjet që qytetari protestues dhunohet.

Kaq vjet që jemi marrë peng jo vetëm nga bandat e pushtetit, por dhe nga pinokët e ambasadave…

Ne ngrihemi, protestojmë, por mbasi na ndalojnë, proçedojnë, dhunojnë, ne heshtim.

Pinokët e ambasadave mbasi keq informojnë, shtetet e tyre, me pak gënjeshtëra negociadash, dhe presion na mbajnë nën trysni të vazhdueshme.

Këtë e bëjnë vetëm me ne viktimat e komunizmit që smundëm dot qysh në fillim të vendosnim rendin demokratik qofte dhe me forcën e ligjit.
Me ne që nuk mundemi të drejtojmë dot shpinën tonë para liderëve tanë, jo më para kërbaçit, keqqeverisjes, varfërisë, dhunës dhe padrejtësive të narkoshtetit, por dhe ndaj pinokëve të ambasadave, ata i kemi “perëndi”.

Kurrë s’mësuam të mbrohemi dhe të mbrojmë të drejtat tona nga këta barbarë…

Kurrë s’mësuam nga popujt e tjerë…

Nuk po flasim për Greqinë megjithse e kemi tek dera.
Në Greqi, nëse ju preket vota dhe liria, ata djegin vëndin, jo më pinokët e ambasadave..

Kyrgystani.
Një shtet i “humbur” aziatik.

Nuk dëgjoj pinokët e ambasadave, as pinokun Donald Lu kur ju recitoj të njëjtën poezi të mesuar dhe recituar disa herë, edhe në shqipëri, kur ju vodh dhe tjetërsua vota, por shpirtin e tyre të lirë dhe demokratik.

Askush nuk ju tha protestuesve në Kyrgystan terroristë, kur u futen me dhunë ne parlament, as kur dogjen veturat në rrugë.

Parlamenti ringrihet, ndërtesat rregullohen, veturat riblihen.

Por demokracia jo.
Ajo është sa e bukur aq dhe e brishtë, po u thye njëherë nuk ringjitet më.

Ndaj dhe qytetarët e botës e kanë të shënjtë dhe e mbrojnë me jetën e tyre, atë.

Vetëm ne nuk mundkemi ta mbrojmë.

Vetëm ne kur protestojmë duhet të ruhemi mos na thyet ndonjë kallamar boje, se etiketohemi terroristë…nga narkoqeveria dhe pinoket e ambasadave .

Vetëm ne smund të protestojme denjësisht për të drejtat tona.

Vetëm ne ju rrimë lepe-peqe dhunuesve tanë, dhe pinokeve të ambasadave, edhe kur këta të fundit na ngrejnë edhe gishtin e mesit.

Vetëm ne.

Përderi sa s’ngrihemi dhe të protestojmê, e meritojmë dhe e pranojmë në heshtie diktaturën

Ndaj dhe ata tallen e tallen e tallen me ne 😉

Embassy pinnacles, elections and negotiations.

So many years that the vote is stolen, bought, alienated…

So many years that the protesting citizen is raped.

For so many years we have been taken hostage not only by the power gangs, but also by the pinochets of the embassies…

We stand up, protest, but after being stopped, prosecuted, raped, we remain silent.

Embassy pinochets after misinforming, their states, with a few negotiation lies, and pressure keep us under constant pressure.

This is done only by us, the victims of communism, who from the very beginning could not establish a democratic order, even with the force of law.
With us who can not turn our backs on our leaders, no longer on the cartel, misgovernance, poverty, violence and injustice of the narco-state, but also on the pinochets of embassies, we have them “gods”.

We never learned to defend and defend our rights from these barbarians…

We never learned from other peoples…

We are not talking about Greece even though we have it at the door.
In Greece, if your vote and freedom are affected, they burn the country, not the embassy pinocs.

Kyrgyzstan.
A “lost” Asian country.

I do not hear the pinochets of the embassies, nor the pinochet Donald Lu when I recite to you the same poem taught and recited several times, even in Albania, when your votes were stolen and alienated, but their free and democratic spirit.

No one called the protesters in Kyrgyzstan terrorists when they stormed parliament, nor when cars were set on fire on the streets.

Parliament is rebuilt, buildings are repaired, cars are repurchased.

But not democracy.
It is as beautiful as it is fragile, it is broken once it does not resurrect.

That is why the citizens of the world have it sacred and protect it with their lives.

Only we can not protect it.

Only we, when protesting, should be careful not to be struck by any ink squid, because we are labeled terrorists… by the narco-government and the pinochets of embassies.

Only we can protest with dignity for our rights.

Only we stand by our rapists, and the pinochets of embassies, even when the latter raise their middle finger.

Only U.S.

As long as we do not stand up and protest, we deserve and tacitly accept the dictatorship

Therefore, they also mock and ridicule and ridicule us 😉

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s