Kategori
Uncategorized

Mitrolozi i partisë, kërcënon Edmon Spahon .

Pr /Edmond Spaho .

Postim i E.Soahos /

Replikë e detyruar me Mitrolozin e Partisë.

Ne Kohën e monizmit në vitet 60-70, në Lidhjen e Shkrimtarëve dhe Artistëve ishte një kapterr gjoja shkrimtar, të cilin Partia e ndërsente sa herë deshte ti hante kokën ndonjërit. Kaq e madhe ishte paturpësia, egërsia dhe zelli i tij, sa që edhe Kadarenë mund ta nxirrte mediokër dhe antiparti.

Këtë tipin Lazgush Poradeci e quante Mitrolozi i Partisë. Një mitroloz të tille kemi edhe ne në PD.

🔺Dje publikova një status ku ngre shqetësimin tim per gjëndjen katastrofike në të cilen ndodhet PD.

🔺U shpreha që PD është bunkerizuar dhe për këtë pranova edhe pergjegjësitë e mija si një nga drejtuesit e saj këto 8 vite, megjithëse nuk kam pasur hapësirë për të ndryshuar gjë.

PD ka nevojë të ndryshojë rrënjësisht në se dëshëron të fitojë zgjedhjet. Detyrimin për ndryshim dhe fitore e kemi në rradhë të parë për njerëzit në baze të cilët janë pa punë dhe bukë.

Mendimet e mija nuk ua imponoj askujt, kushdo që i lexon të gjykojë sipas bindjeve të tij.

Kjo vlen edhe për kolegët e Grupit Parlamentar. Cdo njëri prej tyre të më kritikojë me argumenta, madje ashpër, por pa fyerje dhe denigrime.

Fjalen e lirë dhe norma të tjera demokratike po kërkojmë të vendosim në PD.

“Cfarë do tjetër Mondi, pyeti Mitrolozi i Partisë, në 25 vite ka qënë Ministër, Kryetar i FSHF, Nënkryetar i Kuvëndit, Kryetar i Grupit Parlamentar?”

Hajde e mos e quaj këtë bunkerizim!!! Sipas Mitrolozit, ne nuk duhet të flasim sepse kemi marrë karrige dhe duhet respektuar kodi i karrikekracisë!!!

Mitroloz, për të gjitha arritjet kam investuar energji, profesionalizëm, kohë dhe emocione dhe i kam arritur me konkurim dhe votë. Ne vitin 1997, pasi lashë ministërllëkun, rifillova në PD si sekretar seksioni në lagjen time. Unë vetëm të ndenjurat kam të mijat, karriget janë të institucioneve.

Ty ta kuptoj hallin që ke dhe pse mitralon. Kushedi të ndihmon krahu tjetër dhe të zgjidhet halli.

Për dijeni te opinionit dhe kolegëve të mi në Grupin Parlamentar, disa ditë para mbledhjes së fundit të Këshillit Kombëtar, Z. Basha më ka thirrur në zyrë dhe më ka ofruar dy pozicione në Kuvënd dhe Parti. Nëpërmjet tyre do të isha edhe anëtar i Kryesisë së Grupit Parlamentar edhe anëtar i Kryesisë së PDSH.

I refuzova të dyja duke i thënë qe do të qëndroj vetëm Deputet. Kërkesës së tij për të konkuruar për anëtar të Kryesisë të PDSH i jam përgjigjur që nuk e kam qëllim në vetvete dhe nuk do konkurroj. Këtë e bëra edhe për të marrë pak përgjegjësi mbi vehte për ku kemi mbërritur në PD.

Të fala!

Forced retort with the Party Mitroloz.

In the Age of Monism in the 60s and 70s, in the League of Writers and Artists there was a supposedly captive writer, whom the Party changed whenever it wanted to eat someone’s head. So great was his shamelessness, savagery and zeal that even Kadare could be portrayed as mediocre and anti-party.

Lazgush Poradeci called this type the Party Mitroloz. We in the DP also have such a machine gun.

Yesterday I published a status where I raise my concern about the catastrophic situation in which the DP is. I said that the DP has been bunkerized and for this I accepted my responsibilities as one of its leaders for these 8 years, although I had no room to change anything.

The DP needs to change radically if it wants to win the election. We owe it to change and victory first and foremost for grassroots people who are out of work and out of bread.

I do not impose my thoughts on anyone, anyone who reads them to judge according to his convictions. This also applies to the colleagues of the Parliamentary Group. Every one of them to criticize me with arguments, even harshly, but without insults and denigrations. We are seeking to establish free speech and other democratic norms in the DP.

Strangely, last night on a television station, the Party Mitroloz began to machine-gun trying to offend me and sit in the eyes of public opinion.

“What else does Mondi want,” asked the Party Mitroloz, “in 25 years he has been Minister, Chairman of the ALF, Deputy Speaker of the Assembly, Chairman of the Parliamentary Group?”

Come on and do not call this bunkerization !!! According to Mitroloz, we should not talk because we got a chair and the code of the chaircourse should be respected !!!

Mitroloz, for all the achievements I have invested energy, professionalism, time and emotions and I have achieved them with competition and votes. In 1997, after leaving the ministry, I resumed in the DP as section secretary in my neighborhood. I only have my seats, the chairs belong to the institutions.

I understand your plight and why the machine gun. Who helps the other side and the problem is solved.

For the information of the public and my colleagues in the Parliamentary Group, a few days before the last meeting of the National Council, Mr. Basha called me to his office and offered me two positions in the Assembly and the Party. Through them I would be both a member of the Presidency of the Parliamentary Group and a member of the Presidency of the DPA.

I refused both, telling him that I would only stay as an MP. I responded to his request to run for a member of the DPA Presidency that I have no intention in myself and I will not run. I did this to take some responsibility on ourselves for where we arrived in the DP.

One last tip for the Mitroloz. It can also apply to machine gunners. Be careful with words because they are not like dogs whistling at you and turning them back. Do not swear on the phone, because since that story with Babala everyone has started recording conversations. I believe you understand where I mean.

Hello!

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s