Kategori
Uncategorized

Emrat…4 Të vrarë dhe 87 të plagosur me armë zjarri me dt. 2 Prill 1991 në Shkodër.

Nga Voltana Ademi /

4 Pishtarët e demokracisë, të vrarë pa besisht më 2 Prill, nga dora e fshehtë e sigurimit të shtetit, me urdhërin direkt të qeverisë komuniste .

Të vrarë :

🔹1-Arben Beqir Broci Vjec 25 –Antar i Komisionit Drejtues PD-Shkodër.
🔹2-Bujar Rexhep Beshanaku, Vjec 23-Antar i PD Shkodër.
🔹3-Besnik Nut Ceka, Vjec 27, Antar i PD Shkodër.
🔹4-Nazmi Tahir Kryeziu, Vjec 46, Antar i PD Shkodër.

Të gjithë të plagosurit me 2 Prill 1991

Shkolla “Jordan Misja”
Shkolla “29 Nëntori”
Shkolla ”Oso Kuka”

Populli i Shkodrës ,që përfaqësohej me mbi 40 mijë protestues, për të mbrojtur fëmijët student dhe votën e lire.

Emrat e disa tê plagosurve me armë zjarri :

Artur Gila, Vjec 23, 2 plage ne kembe, pas 15 ditesh ai vdiq

1-Çlirim Abaz Bajri, Vjec18 ,2 plage zjarri, regj.tib.sin.
2-Luan Vlladna, Vjec13, 2 plage zjarri, regj.tib.sin
3-Admir Abaz Kotrri Vjec25, 2 plage zjarri, regj.tib.sin
4-Flamur Shefqet Kraja Vjec 18, 1 plage zjarri, regj.tib.sin
5-Ridvan Mehmet Lika, Vjec 30, 1 plage zjarri, regj.tib.sin
6-Altin Simon Moni, Vjec19,1 plagezjarri në krah;
7-Haris Gjovalin Morana, Vjec 18, 2 plage ne gjoks;
8-Paulin Zef Voci, Vjec 26, 2 plage ne krahe;
9-Genc Qemal Muslia, Vjec 19, 2 plage në shpatull;
10-Luigj Pervasa, Vjec 24 ,1 plage fem.Sin;
11-Kolec Kapaj, Vjec 23, 1 plage fem.Sin;
12-Artan Hysi, Vjec 25, 1 plage dore e djathte;
13-Rexhep Jakupi, Vjec 32, 2plage, regj.Tib.
14-Shpetim Qamil Puka Vjec 38, 1 plage, regj.Teb.frak.tib
15-Florian Ndoja Vjec16,1 plage shpatull;
16-Dritan Haxhia, Vjec 25, 1 plage dora e majte;
17-Martin Guri, Vjec 18, 1plage dora e djathte
18-Flamur Lugjaj, Vjec18,1 plage dora e djathte;
19-Ymer Cafi Vjec 30,1 plage regjioni pemoral;
20-Nikolin Vjerdha, Vjec 27,1 plage regjioni pemoral
21-Fatime Cela, Vjec 62 ,1 plage regjioni pemoral
22-Daniel Shestani, Vjec 18, 1 plage rexjodeltoio;
23-Elizabeta Jak Vuka, Vjec 30, 1 plage ne goje;
24-Senahi Shaqir Gjekaj, Vjec 30, 2 plage ne kembe
26.Shkelqim Lisi, Vjec13, 1 plage zjarri ne bark
27. …..

Disa nga emrat e shume të plagosurve me mjete të forta:

1-Suela Basha, Vjec 17, komacion cerebral
2-Pal Nika, Vjec 27, goditje ne koke
3-Bardhyl Smakaj, Vjec 30, goditje ne koke
4-Xhevdet Sadik Lugjaj, Vjec 24 goditje ne koke
5-Fuat Sulejman Qallimi, Vjec 27 tronditje D.P.Brendshme
6- Marin Marku, Vjec 35, frakture e parakrahut
7-Nikolin Cungeli, Vjec 29 goditje ne koke, komacion
cerebral
8-Remzi Dibra, Vjec 30
9-Zamir Abaz Abazi, Vjec 22, Tronditje polic D.P.Brendshme
10-Bepin Ndoci Vjec 25, Goditje ne koke
11-Dallandyshe Bruçaj, Vjec 25, Komacion rebrail
12-Niko Fusha, Vjec 19 komacion cerebral
13-Kolec Sermi, Vjec 28 plage lacerukontazive kemba e djathte
14-Violeta Kopliku, Vjec 21, plage kemba e majte
15-Selami Bejtja, Vjec 22, plage kontazive koke e tru
16-Ylber Fadil Tyli,Vjec 37, goditje ne koke
17-Ndue Zumijtja, Vjec 45 plage lacerokontuzive
18-Nikolin Çekliçi, Vjec 17, plage lacerokontuzive ne koke
19-Marian Sheqi, Vjec 23, plage lacerokontuzive ne koke
20-Almir Maliqi, Vjec 17
21-Qemal Cala, Vjec 25 komocion cerebral
22-Astrit Çuni, Vjec 23
23-Elida Naka, Vjec 15, plage ne koke nga rrahja
24-Riza Bilali, Vjec 30, plage lacerokontuzive
25-Kolec Lani, Vjec 28, plage lacerokontuzive
26- Fred Bajrami, Vjec 23, plage lacerokontuzive dora majte
27-Sait Dibra, Vjec 24, plage lacerokontuzive koke
28-Kolë Topalli, Vjec 18 plage lacerokontuzive koke dhe dora majte
29.Dritan Kodra, Vjec 15 kontuzion krahi, plage prerese ragjioni thomoral te majte
30.Arben Vucina, plage lacerokontuzive ne trup
31.Paulin Ndoja Vjec, 25 komocion cerebral
32.Blerina Enver Tuzi, Vjec 17 komocion cerebral e kontuzion
krahi
33.Natasha Barketi, Vjec 32 kontuzion te trupit, kontuzion krahi nga rrahja
34.Marsida Bruceti, Vjec 17 vulnuslacerb, kontuzive
kontuzion cerebral
35.Skender Asllan Cekaja, Vjec 21 frakture te maksilles,
fracturedenti,vulnuslacero kontuzive ne koke
36.Arben Ademi, Vjec 30 vulnuslacero kontuzive ne koke dhe
trup
37.Sidola Gjoke Vata, Vjec 18 vulnuslacero kontuzive ne koke
komocion cerebral
38.Shpetim Hasani, Vjec 21 vulnuslacero kontuzive ne dore te majte
39.Luan Arben Cafi, Vjec 20 plagosje vulnuslecero kontuzive
40.Astrit Harapi, Vjec 23, vulnuslacero kontuzive dora djathte
41.Zamir Lika, Vjec 27 plage prerese dora djathte
42.Artur Lazri, Vjec 17 plage lacero kontuzive kemba e majte kontozion korpurus
43.Besnik Kollaku, Vjec 57 plage lecerokontuzive ne koke
44.Ben Gjoni, Vjec 18 kontuzion e distorciotalokrural
dora e djathte plage, lacero kontuzive ne koke
45.Hysni Keraj, Vjec 18 plage prerese supin e majte
46.Adriatik Lika, Vjec 16 plage lacero kontuzive manidekter
47.Mondi Bushishta, Vjec 14 plage dora djathte e kontazion
korpule
48.Bedrie Zyma, Vjec 30 vulnuslacero kontuzive regjioni frontal me hematome
49.Ali Zyma, Vjec 40
50.Marian Gryka, Vjec 16 me hematoma regjioni frontal
51.Adnan Haxhia, Vjec 28 lacero kontutive dora majte
52.Dorian Marku, Vjec 14 me hematoma lacero kontutive
53.Flora Kurbini, Vjec 17 hematome lecero kontutive me trup
54.Ganimet Duraku, Vjec 17 komunikacion cerebri e krani
55.Petrit Gruda, Vjec 18 kontuzion korpurie me hematome
56.Aida Krroqi, Vjec 16 komecionkontuzion e kompromis
57.Petrit Hasa, Vjec 15 kontuzion krani e korpuri e valnus lacer kont.ne koke
58.Sulejman Sadiku, Vjec 20
59.Flamur Shefik Kraja, Vjec 20 plage lacero kontuzione
60.Kolec Ndocaj, Vjec 24 kontuzion korpurie e valunus lacerokontkoke
61. …..

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s