Kategori
Uncategorized

Rama kerkon të marri vaksina nga Kina dhe Rusia, dhe Urrejtje ndaj BE-së.

Rama wants to get vaccines from China and Russia, and Hate against the EU.

Soreca said that he himself has donated medical equipment several times, but stressed the 70 million euros made available for the vaccine.

Lypësi i keq: Dy arsye pse Rama po sulmon BE-në për vaksinat

Lypësi i keq: Dy arsye pse Rama po sulmon BE-në për vaksinat 

Nga Syri.net

Kryeministri Edi Rama nuk u shpëton skandaleve që janë thuajse të përditshme.

Një ditë më parë u raportua se Franca i kishte nisur një notë proteste për komentet që kishte bërë për vaksinat.

Skandali pason komentet e ambasadorit të BE-së në Tiranë, Luigi Soreca që deklaroi për Zërin e Amerikës se janë habitur me sulmet që po bëhen ndaj BE-së nga Edi Rama për vaksinat.

Ai tha se BE-ja e ka treguar veten sidomos vitin e fundit duke u bërë një donator i zellshëm për Shqipërinë sa i përket tërmetit dhe pandemisë.

Soreca tha se vetë ai ka dhuruar disa herë pajisje mjekësore, por theksin e vuri te 70 milionë eurot e vëna në dispozicion për vaksinën.

Mirëpo Edi Rama, që nuk lë moment pa e përmendur se është lypës shumë i mirë, po e tregon veten se është një lypës i keq. Sepse nuk mund të qeverisësh keq dhe të jesh lypës i mirë.

Këtu nuk po themi se përse miliarda euro kanë shkuar për koncesione skandaloze dhe shëndetësia është në gjendje të mjeruar, aq sa pranojmë gjërat e falura nga bota.

Por problemi është te historia e vaksinave.

Bashkimi Europian ka krijuar një mekanizëm për të blerë të paktën 1 miliard vaksina për veten dhe fqinjët. Këtu përfshihet edhe Shqipëria.

Por ndërsa për Kosovën, BE e ka ditur se do të japë 300 mijë vaksina, për Shqipërinë nuk është thënë asgjë. Arsyeja është e thjeshtë: ambasadori i BE e tha se Shqipëria akoma nuk ka asnjë plan vaksinimi. Pa plan, nuk ka para. Pa plan, sigurisht nuk ka vaksina.

Por si ai lypësi me brekët e grisura, që krenohet nëpër rrjetet sociale, Rama po vazhdon të sulmojë BE-në.

Përse e bën një gjë të tillë?

E para, sepse në këtë mënyrë mund të jetë duke hapur rrugën për të marrë vaksina nga vende të tjera si Kina apo Rusia, që janë gjithmonë të gatshme për të ofruar ndihmë e ndikim në këtë drejtim.

E dyta, që të krijojë për momentin një urrejtje ndaj BE-së dhe në momentin kur vaksinat të mbërrijnë si kudo në rajon, ta shesë si një sukses personal, duke theksuar se falë presionit të tij, gjërat nisën të lëvizin.

Kjo do ishte tamam si një brekëgrisur që krenohet e bën fushatë me gjërat e të tjerëve. Ashtu sikundër po bën me ato pak gjëra që po ndërtohen pas tërmetit shkatërrimtar me paratë e të tjerëve dhe të shqiptarëve. Duke u sjellë me to sikur janë paratë që ia ka lënë babai në testament.

Prime Minister Edi Rama does not escape scandals that are almost daily.

The day before it was reported that France had launched a protest note for the comments it had made about the vaccines.

The scandal follows the comments of the EU Ambassador in Tirana, Luigi Soreca who stated for the Voice of America that they are surprised by the attacks being made against the EU by Edi Rama for vaccines.

He said that the EU has shown itself especially last year by becoming a diligent donor to Albania in terms of earthquake and pandemic.

Soreca said that he himself has donated medical equipment several times, but stressed the 70 million euros made available for the vaccine.

But Edi Rama, who does not leave a moment without mentioning that he is a very good beggar, is showing himself to be a bad beggar. Because you can not govern badly and be a good beggar.

Here we are not saying why billions of euros have gone to scandalous concessions and health is in a miserable state, so much so that we accept things forgiven by the world.

But the problem is with the history of vaccines.

The European Union has set up a mechanism to buy at least 1 billion vaccines for itself and its neighbors. This includes Albania.

But while for Kosovo, the EU has known that it will provide 300 thousand vaccines, for Albania nothing has been said. The reason is simple: the EU ambassador said that Albania still has no vaccination plan. Without a plan, there is no money. Without a plan, there are certainly no vaccines.

But like that beggar with torn panties, who prides himself on social media, Rama is continuing to attack the EU.

Why does he do such a thing?

The first, because in this way it may be paving the way to get vaccines from other countries like China or Russia, which are always ready to offer help and influence in this regard.

The second, to create a hatred for the EU at the moment and at the moment when the vaccines arrive as everywhere in the region, to sell it as a personal success, emphasizing that thanks to his pressure, things started to move.

This would be just like a rioter who prides himself on campaigning on other people’s things. Just as he is doing with the few things that are being built after the devastating earthquake with the money of others and Albanians. Behaving with them as if it were the money his father left him in his will.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s