Kategori
Uncategorized

Komplot global kundër Zotit dhe njerezimit”

Letër e Kryepeshkopit të Ulpianës…Carlo Maria Viganò drejtuar Presidentit Trump:

E diele. 25 tetor 2020

Solemniteti i Krishtit Mbret

Z. President,

Më lejoni t’ju drejtohem në këtë orë në të cilën fati i gjithë botës po kërcënohet nga një komplot global kundër Zotit dhe njerëzimit. Unë ju shkruaj si Kryepeshkop, si Pasardhës i Apostujve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Unë po ju shkruaj mes heshtjes së autoriteteve civile dhe fetare. Mund t’i pranoni këto fjalë të mia si “zëri i atij që bërtet në shkretëtirë”.

Siç thashë edhe kur ju shkruajta letrën time në qershor, ky moment historik sheh forcat e së keqes të rreshtuar në një betejë kundër forcave të së Mirës; forcat e së keqes që duken të fuqishme dhe të organizuara ndërsa u kundërvihen fëmijëve të Dritës, të cilët janë të çorientuar dhe të paorganizuar, të braktisur nga udhëheqësit e tyre të përkohshëm dhe shpirtëror.

Çdo ditë i ndjejmë sulmet që shumëfishohen nga ata që duan të shkatërrojnë bazën e shoqërisë: familjen natyrore, respektin për jetën njerëzore, dashurinë për vendin, lirinë e arsimit dhe biznesit. Ne i shohim krerët e kombeve dhe udhëheqësit fetarë që i drejtohen kësaj vetëvrasjeje të kulturës perëndimore dhe shpirtit të saj të krishterë, ndërsa të drejtat themelore të qytetarëve dhe besimtarëve mohohen në emër të një emergjence shëndetësore që po zbulon veten gjithnjë e më shumë për krijimin të një tiranie çnjerëzore pa fytyrë.

Një plan global i quajtur Rivendosja e Madhe është në proces e sipër. Arkitekti i saj është një elitë globale që dëshiron të nënshtrojë gjithë njerëzimin, duke vendosur masa shtrënguese me të cilat kufizohen në mënyrë drastike liritë individuale dhe ato të popullatave të tëra. Në disa kombe, ky plan është aprovuar dhe financuar tashmë. Pas liderëve botërorë të cilët janë bashkëpunëtorë dhe ekzekutues të këtij projekti skëterrës, ka personazhe të paskrupullt që financojnë Forumin Ekonomik Botëror dhe Ngjarjen 201, duke promovuar axhendën e tyre.

Qëllimi i “Rivendosjes së Madhe” është imponimi i një diktature shëndetësore që synon vendosjen e masave liridashëse, të fshehura pas premtimeve joshëse për sigurimin e një të ardhmeje universale dhe anulimin e borxhit individual. Çmimi i këtyre koncesioneve nga Fondi Monetar Ndërkombëtar do të jetë heqja dorë nga prona private dhe respektimi i një programi vaksinimi kundër Covid-19 dhe Covid-21 i promovuar nga Bill Gates me bashkëpunimin e grupeve kryesore farmaceutike. Përtej interesave të mëdha ekonomike që motivojnë promovuesit e “Rivendosjes së Madhe”, vendosja e vaksinimit do të shoqërohet nga kërkesa e një pasaporte shëndetësore dhe një ID dixhitale, me pasojë gjurmimin e kontaktit të popullatës në të gjithë botën. Ata që nuk i pranojnë këto masa do të mbyllen në kampe paraburgimi ose do të vendosen në arrest shtëpiak dhe të gjitha pasuritë e tyre do të konfiskohen.

Z. President, unë mendoj që ju jeni tashmë të vetëdijshëm se në disa vende “Rivendosja e Madhe” do të aktivizohet midis fundit të këtij viti dhe tremujorit të parë të vitit 2021. Për këtë qëllim, planifikohen bllokime të mëtejshme, të cilat do të justifikohen zyrtarisht nga një valë e dytë dhe e tretë e pandemisë. Ju jeni të vetëdijshëm për mjetet që janë përdorur për të sjellë panik dhe për të legjitimuar kufizimet e lirive individuale, duke provokuar artistikisht një krizë ekonomike në të gjithë botën. Në synimet e arkitektëve të saj, kjo krizë do të shërbejë për ta bërë rekursimin e kombeve në “Rivendosjen e Madhe” të pakthyeshme, duke i dhënë kështu goditjen e fundit një bote, ekzistencën e së cilës duan ta shkatërrojnë plotësisht. Por kjo botë, Z. President, përfshin njerëz, afeksione, institucione, besime, kultura, tradita dhe ideale: njerëz dhe vlera që nuk veprojnë si automatikë, nuk binden si makineri, sepse janë të pajisura me një shpirt dhe një zemër, sepse ata janë të lidhur së bashku nga një lidhje shpirtërore që tërheq forcën e saj nga lart, nga ai Zot që kundërshtarët tanë duan ta sfidojnë, ashtu siç bëri Luciferi.

Disa muaj më parë, ishte e lehtë të shpifjej si “teoricienë konspiracioni” ata që denoncuan këto plane të tmerrshme, të cilat tani shohim se po kryhen deri në detajet më të vogla. Askush, deri në shkurtin e kaluar, nuk do të kishte menduar kurrë që në të gjitha qytetet tona, qytetarët do të arrestoheshin thjesht sepse dëshironin të ecnin në rrugë, të merrnin frymë, të donin të mbanin biznesin e tyre të hapur, të donin të shkonin në kishë te dielen. Megjithatë tani po ndodh në të gjithë botën, madje edhe në Itali me kartolina që shumë amerikanë e konsiderojnë si një vend të vogël të magjepsur, me monumentet e saj antike, kishat, qytetet e saj simpatike, fshatrat e tij karakteristikë. Dhe ndërsa politikanët janë barrikaduar brenda pallateve të tyre duke shpallur dekrete si satrape Persianë, bizneset po dështojnë, dyqanet po mbyllen dhe njerëzit janë të penguar të jetojnë, të udhëtojnë, të punojnë dhe të luten. Pasojat katastrofike psikologjike të këtij operacioni tashmë janë parë, duke filluar me vetëvrasjet e sipërmarrësve të dëshpëruar dhe të fëmijëve tanë, të veçuar nga miqtë dhe shokët e klasës, të cilëve u thuhet të ndiqnin klasat ulur në shtëpi vetëm para një kompjuteri.

Në Shkrimet e Shenjta, Shën Pali na flet për “atë që i kundërvihet” shfaqjes së misterit të paudhësisë, katekonit (2 Thesalonikasve 2: 6-7). Në sferën fetare, kjo pengesë ndaj së keqes është Kisha, dhe në veçanti papati; në sferën politike, janë ata që pengojnë vendosjen e Rendit të Ri Botëror.

Siç është tashmë e qartë, ai që zë Kryetarin e Pjetrit ka tradhtuar rolin e tij që nga fillimi për të mbrojtur dhe promovuar ideologjinë globaliste, duke mbështetur axhendën e kishës, e cila e zgjodhi atë nga radhët e saj.

Z. President, ju keni deklaruar qartë se doni të mbroni kombin – Një Komb nën Zotin, liritë themelore dhe vlerat e panegociueshme që mohohen dhe luftohen sot. Jeni ju, i dashur President, që jeni “ai që i kundërvihet” shtetit të thellë, sulmit përfundimtar të fëmijëve të errësirës.

Për këtë arsye, është e nevojshme që të gjithë njerëzit të binden për rëndësinë e zgjedhjeve të afërta: jo aq për hir të këtij apo atij programi politik, por për shkak të frymëzimit të përgjithshëm të veprimit tuaj që mishëron më së miri atë botë, botën tonë, të cilën ata duan ta shkatërrojnë me anë të bllokimit. Kundërshtari juaj është gjithashtu kundërshtari ynë: ai është Armiku i racës njerëzore, Ai që është “një vrasës që nga fillimi” (Gjn 8:44).

Rreth jush janë mbledhur me besim dhe guxim ata që ju konsiderojnë shpëtimin përfundimtar kundër diktaturës botërore.

Alternativa është të votohet për një person që manipulohet nga shteti i thellë, i kompromentuar rëndë nga skandalet dhe korrupsioni, i cili do t’i bëjë Shteteve të Bashkuara atë që Jorge Mario Bergoglio po i bën Kishës, Kryeministri Conte në Itali, Presidenti Macron në Francë , Kryeministri Sanchez në Spanjë, dhe kështu me radhë. Natyra e shantazhueshme e Joe Biden, ashtu si ajo e prelatëve të “rrethit magjik” të Vatikanit, do ta ekspozojë atë që të përdoret në mënyrë të paskrupullt, duke lejuar që pushtetet e paligjshme të ndërhyjnë si në politikën e brendshme ashtu edhe në ekuilibrat ndërkombëtarë. Është e qartë se ata që e manipulojnë Biden tashmë kanë gati dikë më të keq se ai, me të cilin do ta zëvendësojnë sapo të krijohet mundësia.

E megjithatë, në mes të kësaj tabloje të zymtë, shfaqet ky përparim i dukshëm i pandalshëm i “Armikut të Padukshëm”, një element shprese. Kundërshtari nuk di të dojë dhe nuk e kupton se nuk mjafton të sigurosh të ardhura universale ose të anulosh hipotekat në mënyrë që të nënshtrosh masat dhe t’i bindësh të markohen si bagëtia.

Ky popull, i cili për shumë kohë ka duruar abuzimet e një pushteti të urryer dhe tiranik, po rizbulon se ka një shpirt; po kupton që nuk është e gatshme të shkëmbejë lirinë e saj me homogjenizimin dhe shkatërrimin e identitetit të saj; po fillon të kuptojë vlerën e lidhjeve familjare dhe shoqërore, të lidhjeve të besimit dhe kulturës që bashkojnë njerëzit e ndershëm. Kjo Rivendosje e Madhe është e destinuar të dështojë sepse ata që e planifikuan atë nuk e kuptojnë se ka ende njerëz të gatshëm që dalin në rrugë për të mbrojtur të drejtat e tyre, për të mbrojtur të dashurit e tyre, për t’u dhënë një të ardhme fëmijëve dhe nipërve të tyre.

Çnjerëzimi nivelues i projektit globalist do të prishet fatkeqësisht përballë kundërshtimit të vendosur dhe të guximshëm të fëmijëve të Dritës. Armiku ka Satanin në krah, ai që di vetëm të urrejë. Por nga ana jonë, ne kemi Zotin e Plotfuqishëm, Zotin e ushtrive të mbledhur për betejë dhe Virgjëreshën Më të Shenjtë. “Nëse Zoti është me ne, kush mund të jetë kundër nesh?” (Rom 8:31).

Z. President, ju e dini shumë mirë që në këtë orë vendimtare, Shtetet e Bashkuara të Amerikës konsiderohen si muri mbrojtës kundër të cilit është çliruar lufta e shpallur nga mbrojtësit e globalizmit. Kini besim te Zoti, të forcuar nga fjalët e Apostullit Pal: “Unë mund të bëj gjithçka drejt atij që më forcon” (Fil 4:13). Të jesh një instrument i Providencës Hyjnore është një përgjegjësi e madhe, për të cilën me siguri do të marrësh të gjitha hiret e shtetit që të duhen, pasi ato po luten me zjarr për ty nga shumë njerëz që të mbështesin me lutjet e tyre.

Me këtë shpresë qiellore dhe sigurinë e lutjes time për ju, për Zonjën e Parë dhe për bashkëpunëtorët tuaj, me gjithë zemër po ju dërgoj bekimin tim.

Zoti i bekoftë Shtetet e Bashkuara të Amerikës!

Carlo Maria Viganò

Tit. Kryepeshkopi i Ulpianës

Ish Nunci Apostolik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Shqiperuar nga Dritan Kaba /

Trump about ‘Great Reset’: The attacks multiplying of those who want to destroy the very basis of society: the natural family, respect for human life, love of country, freedom of education and business

Archbishop Carlo Maria Viganò and US President Donald Trump. (Photo: PrintScreen/YouTube)

Archbishop Carlo Maria Viganò and US President Donald Trump. (Photo: PrintScreen/YouTube)

Archbishop Carlo Maria Viganò, has written yet another open letter to President Donald J. Trump, Life Site News reports.

Read it in its entirety below.

DONALD J. TRUMP

Sunday, October 25, 2020

Solemnity of Christ the King

Mr. President,

Allow me to address you at this hour in which the fate of the whole world is being threatened by a global conspiracy against God and humanity. I write to you as an Archbishop, as a Successor of the Apostles, as the former Apostolic Nuncio to the United States of America. I am writing to you in the midst of the silence of both civil and religious authorities. May you accept these words of mine as the “voice of one crying out in the desert” (Jn 1:23).

As I said when I wrote my letter to you in June, this historical moment sees the forces of Evil aligned in a battle without quarter against the forces of Good; forces of Evil that appear powerful and organized as they oppose the children of Light, who are disoriented and disorganized, abandoned by their temporal and spiritual leaders.

Daily we sense the attacks multiplying of those who want to destroy the very basis of society: the natural family, respect for human life, love of country, freedom of education and business. We see heads of nations and religious leaders pandering to this suicide of Western culture and its Christian soul, while the fundamental rights of citizens and believers are denied in the name of a health emergency that is revealing itself more and more fully as instrumental to the establishment of an inhuman faceless tyranny.

A global plan called the Great Reset is underway. Its architect is a global élite that wants to subdue all of humanity, imposing coercive measures with which to drastically limit individual freedoms and those of entire populations. In several nations this plan has already been approved and financed; in others it is still in an early stage. Behind the world leaders who are the accomplices and executors of this infernal project, there are unscrupulous characters who finance the World Economic Forum and Event 201, promoting their agenda.

The purpose of the Great Reset is the imposition of a health dictatorship aiming at the imposition of liberticidal measures, hidden behind tempting promises of ensuring a universal income and cancelling individual debt. The price of these concessions from the International Monetary Fund will be the renunciation of private property and adherence to a program of vaccination against Covid-19 and Covid-21 promoted by Bill Gates with the collaboration of the main pharmaceutical groups. Beyond the enormous economic interests that motivate the promoters of the Great Reset, the imposition of the vaccination will be accompanied by the requirement of a health passport and a digital ID, with the consequent contact tracing of the population of the entire world. Those who do not accept these measures will be confined in detention camps or placed under house arrest, and all their assets will be confiscated.  

Mr. President, I imagine that you are already aware that in some countries the Great Reset will be activated between the end of this year and the first trimester of 2021. For this purpose, further lockdowns are planned, which will be officially justified by a supposed second and third wave of the pandemic. You are well aware of the means that have been deployed to sow panic and legitimize draconian limitations on individual liberties, artfully provoking a world-wide economic crisis. In the intentions of its architects, this crisis will serve to make the recourse of nations to the Great Reset irreversible, thereby giving the final blow to a world whose existence and very memory they want to completely cancel. But this world, Mr. President, includes people, affections, institutions, faith, culture, traditions, and ideals: people and values that do not act like automatons, who do not obey like machines, because they are endowed with a soul and a heart, because they are tied together by a spiritual bond that draws its strength from above, from that God that our adversaries want to challenge, just as Lucifer did at the beginning of time with his “non serviam.”

Many people – as we well know – are annoyed by this reference to the clash between Good and Evil and the use of “apocalyptic” overtones, which according to them exasperates spirits and sharpens divisions. It is not surprising that the enemy is angered at being discovered just when he believes he has reached the citadel he seeks to conquer undisturbed. What is surprising, however, is that there is no one to sound the alarm. The reaction of the deep state to those who denounce its plan is broken and incoherent, but understandable. Just when the complicity of the mainstream media had succeeded in making the transition to the New World Order almost painless and unnoticed, all sorts of deceptions, scandals and crimes are coming to light.

Until a few months ago, it was easy to smear as “conspiracy theorists” those who denounced these terrible plans, which we now see being carried out down to the smallest detail. No one, up until last February, would ever have thought that, in all of our cities, citizens would be arrested simply for wanting to walk down the street, to breathe, to want to keep their business open, to want to go to church on Sunday. Yet now it is happening all over the world, even in picture-postcard Italy that many Americans consider to be a small enchanted country, with its ancient monuments, its churches, its charming cities, its characteristic villages. And while the politicians are barricaded inside their palaces promulgating decrees like Persian satraps, businesses are failing, shops are closing, and people are prevented from living, traveling, working, and praying. The disastrous psychological consequences of this operation are already being seen, beginning with the suicides of desperate entrepreneurs and of our children, segregated from friends and classmates, told to follow their classes while sitting at home alone in front of a computer. In Sacred Scripture, Saint Paul speaks to us of “the one who opposes” the manifestation of the mystery of iniquity, the kathèkon (2 Thess 2:6-7). In the religious sphere, this obstacle to evil is the Church, and in particular the papacy; in the political sphere, it is those who impede the establishment of the New World Order. 

As is now clear, the one who occupies the Chair of Peter has betrayed his role from the very beginning in order to defend and promote the globalist ideology, supporting the agenda of the deep church, who chose him from its ranks.

Mr. President, you have clearly stated that you want to defend the nation – One Nation under God, fundamental liberties, and non-negotiable values that are denied and fought against today. It is you, dear President, who are “the one who opposes” the deep state, the final assault of the children of darkness.

For this reason, it is necessary that all people of good will be persuaded of the epochal importance of the imminent election: not so much for the sake of this or that political program, but because of the general inspiration of your action that best embodies – in this particular historical context – that world, our world, which they want to cancel by means of the lockdown. Your adversary is also our adversary: it is the Enemy of the human race, He who is “a murderer from the beginning” (Jn 8:44).

Around you are gathered with faith and courage those who consider you the final garrison against the world dictatorship. The alternative is to vote for a person who is manipulated by the deep state, gravely compromised by scandals and corruption, who will do to the United States what Jorge Mario Bergoglio is doing to the Church, Prime Minister Conte to Italy, President Macron to France, Prime Minster Sanchez to Spain, and so on. The blackmailable nature of Joe Biden – just like that of the prelates of the Vatican’s “magic circle” – will expose him to be used unscrupulously, allowing illegitimate powers to interfere in both domestic politics as well as international balances. It is obvious that those who manipulate him already have someone worse than him ready, with whom they will replace him as soon as the opportunity arises.

And yet, in the midst of this bleak picture, this apparently unstoppable advance of the “Invisible Enemy,” an element of hope emerges. The adversary does not know how to love, and it does not understand that it is not enough to assure a universal income or to cancel mortgages in order to subjugate the masses and convince them to be branded like cattle. This people, which for too long has endured the abuses of a hateful and tyrannical power, is rediscovering that it has a soul; it is understanding that it is not willing to exchange its freedom for the homogenization and cancellation of its identity; it is beginning to understand the value of familial and social ties, of the bonds of faith and culture that unite honest people. This Great Reset is destined to fail because those who planned it do not understand that there are still people ready to take to the streets to defend their rights, to protect their loved ones, to give a future to their children and grandchildren. The leveling inhumanity of the globalist project will shatter miserably in the face of the firm and courageous opposition of the children of Light. The enemy has Satan on its side, He who only knows how to hate. But on our side, we have the Lord Almighty, the God of armies arrayed for battle, and the Most Holy Virgin, who will crush the head of the ancient Serpent. “If God is for us, who can be against us?” (Rom 8:31).

Mr. President, you are well aware that, in this crucial hour, the United States of America is considered the defending wall against which the war declared by the advocates of globalism has been unleashed. Place your trust in the Lord, strengthened by the words of the Apostle Paul: “I can do all things in Him who strengthens me” (Phil 4:13). To be an instrument of Divine Providence is a great responsibility, for which you will certainly receive all the graces of state that you need, since they are being fervently implored for you by the many people who support you with their prayers.

With this heavenly hope and the assurance of my prayer for you, for the First Lady, and for your collaborators, with all my heart I send you my blessing. 

God bless the United States of America!

+ Carlo Maria Viganò

Tit. Archbishop of Ulpiana

Former Apostolic Nuncio to the United States of America

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s